Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A KDNP felfedezi a technikát

2009.06.04. 11:00 - eroica

Címkék: videó kdnp

Nagyon derék, ahogy egy képviselőjük mondta "nem vagyunk konzerv uborkák". A youtube-os videón minden van ami kell: ismétlődő előreszámlálás, zoomolás Semjén Zsolt portréra, és horrorfilm-jellegű aláfestő zene  - és a drámai vég előtt 5 másodperccel  jön a katarzis. Rendben, a célközönséget erre a színvonalra becsülik. (Bár ez legalább mozgalmasabb, mint a Fidelitas oktatóvideója).

De hogy jön a pécsi választáshoz közeledve készített, honlapot reklámozó videóba a Nagy-Magyarország térkép? Ha én katolikus keresztény volnék (katolikus = egyetemes), akkor zavarna ez az olcsó nemzetieskedés: Miért kell olyan térképet mutogatni, amely a katolikus horvátokat visszarakja Magyarországra.

Mint magyar választópolgár általában nem értem, miért volna jó olyan Magyarország, ahol 7 milló délszláv, 7 millió román és 5 millió szlovák él (7+7+5=19). De erre nem igazán Semjén Zsoltéktól remélnék választ.

Határon túli ügyekről még:

A magyar koalíció pártját gyengítette Orbán?

Csonka Trianon

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr481163010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alex4 2009.06.04. 19:15:05

Nem értem - csak nem valami értelmes dolgot vártál a KDNP-től vagy S. Zsolt aligpárti frakcióvezetőtől?!?

Apropó, KDNP - hol van a k*r*szténységben demokrácia?

Bandúr Kandi 2009.06.04. 19:17:36

A KDNP a FIDESZ SZDSZ-e!

pakesz (törölt) 2009.06.04. 19:23:51

tenyleg a totcskak azok 5 millioan lennenek ???

borovi 2009.06.04. 19:38:48

Tömjén Zsolti, amint keresztény rockra pogózik az első sorban.... Sajnos vizuális típus vagyok. :(

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.06.04. 19:48:23

Ez a Nagy-Magyarország olyan, mint egy ponty. Hát nem szebb az alakja, mint a mostaninak? :D

rockjano 2009.06.04. 20:04:25

@Jackni Konzol:

Az szadesz még független...még

Bandúr Kandi 2009.06.04. 20:56:29

@rockjano: El kell ismernem, ebben mondjuk van némi igazság...

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.06.04. 21:08:10

@pakesz: Igen. Szlovákiaban kb. 5,5 millióan élnek, kicsit több mint félmillió csak magyar.

hu.wikipedia.org/wiki/Szlov%C3%A1kia

Pethőfy (törölt) 2009.06.04. 22:02:12

Üdv!

A Videót én csináltam. A számlálóról nem értem miért ne mehetne előre? Egyébként az csak egy effekt, nincs jelentősége. Hozzáteszem tele van effektekkel a videó, a szerző korlátoltságát tükrözi, hogy pont azt vette észre.

A pécsi választásról hol van szó a videóban? A Nagy-Magyarország térkép pedig nagyon is beleillik a párt profiljába. A KDNP elsősorban a MAGYAR emberek érdekeit képviseli, határokon belül és kívül is.

A KDNP kereszténydemokrata párt. Nem kizárólag a keresztények pártja (tudom, ez magas). De a keresztény embereknek pedig kötelességük az Evangélium tanításait ott megvalósítani, ahova őket a gondviselés helyezte. Semjén esetében a Parlamentben. Egyébként a keresztény erkölcs megjelenésére a politikában nagyobb igény van, mint a melegházasságra, hogy kedves Calam nevű linkelőnek válaszoljak.

A Nagy-Magyarország pedig egy szimbólum. 5 MILLIÓ magyar rekedt saját hazáján kívül a Kárpát-medencében. Ez szintén nagyobb szám, mint a melegházasságra vágyóké. Őket az MSZP-SZDSZ se nem szocialista, se nem liberális kormány magukra hagyta, miközben egy agresszív kissebség (vonagló melegek, bűnöző cigányok, cionisták) érdekeiért nap, mint nap kiáll.

A KDNP tényleg nem konzervatív párt, de vannak örök értékek amiket világnézeti pártként preferál, például:
-élet feltétlen szeretete (nincs abortusz, eutanázia)
- házasság természet szerinti rendje

A zene szerintem nem horrorisztikus, Ákos Még közelebb c. albumának az inrtoja. A Videó pedig egy spot, a pécsi KDNP jelenleg is készülő honlapjának a beharangozója. Így kerül bele Semjén, Nagy-Magyarország stb. a KDNP politikai irányvonalának szimbólumai.

A klip valóban nem profi munka. Elismerem, hogy hagy maga után kívánni valót, de szerintem egy fiatal pártaktivistától elmegy. Hozzáteszem, le fogom szedni, mert készítek egy újat, kicsit jobbat, HD minőségűt, de addig fent hagyom nektek.

Apropó. Vicces ahogy a szerző elárulja magáról, hogy nem keresztény :D Ki gondolta volna? :D Szerintem neki nem a KDNP-vel van baja, hanem a kereszténységgel.

További sok sikert ehhez a nyomorúságos vergődéshez...
-

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.06.04. 23:19:37

Kedves Végh_Vár!

Becsülöm, hogy válaszoltál. Igazad van, fiatal pártaktivistától technikailag rendben van ez ez a klip. Szerintem túl direkt hatásokat alkalmaz, megfelelő célközönségnél lehet, hogy éppen ez a hatásos - Te tudod.

Ilyenkor, Trianon évfordulóján külön fáj, hogy az akkor meghúzott határok igazságtalanok: 3 és fél millió nemzettársunkon lépett át a határ. (Az 5 milliós szám az Amerikába kitántorgott társainkkal együtt jön ki.)
De azt is tudjuk, hogy a korábbi határok több mint tízmillió más nemzetiségű embertársunkat tartott más országban.

Ha a számodra szimbolikus Nagy-Magyarország térképet használod politikai célra, akkor tudnod kell: Olyan földrajzi határokat mutatsz, amely háromszor annyi embernek okozna fájdalmat.

Gyermekként tisztes keresztény nevelést kaptam. Úgy tartom, hogy a Krisztusban egyenlő emberek fájdalma, ha nem a nemzettársaink is, egyenlő mérlegelést kíván. (Azt jeleztem, hogy az egyetemes/katolikus egyházhoz tartozók számára ez még egyértelműbb lehetne.)

Tehát kicsit több kereszténységet kérek Tőled, amikor bemutatsz egy térképet: ez neked lehet csak egy szimbólum, de nem e történelmi igazságosság felé visz, hanem ellentétes irányban. (Szerintem határon túli nemzettársaink helyzetét sem segíti ez a nagymagyar-térképezés.)

Elmondom egy tegnapelőtti élményemet, aminek semmi köze a KDNP-hez. Bevágott elém egy városi terepjáró, rajta két jelzés: egy Nagy-Magyarország térkép, bizonyítva, hogy a benzinfaló járgány gazdája derék magyar. Meg volt rajta szlovák rendszámtábla: az adót inkább nekik fizeti, mert ott kevesebb. Szerintem ő nem rendes magyar ember; igaz, bizonyára nem is keresztény.

Üdv.
e.

Vincenzo90 2009.06.05. 00:30:33

@eroica: Most meg a németek tartanak több millió törököt más országban, mégsem merül fel senkiben Németország szanaszét szabdalása. Jöttek ide mindenféle népek, a magyar meg nem kirekesztő, sokkal inkább befogadó nép, és elfogadta őket nemzettársainak. A nagyhatalmi érdekek úgy kívánták, hogy fel kellett darabolni a monarchiát, hát felbújtották a nemzetiségeket anyaországuk ellen. Azóta élnek magyar családok szétszakítva, és azóta vernek meg embereket, csupán magyarságuk miatt, azóta vesztette el gyakorlatilag majdnem minden jogás a magyarság több, mint egynegyede.

Trianon igazságtalansága nem elvitatható, és nem elvitatható a fájdalom, amelyet milliók éreznek miatta. Befogadtuk szegény szerencsétlen menekülő románokat, munkát adtak nekik a magyar főurak, elszaporodtak Erdélyben, akkor mindjárt joguk is lesz hozzá? Ajánlom, ha ilyen baromarcú vagy, menj, élj egy évet Marosvásárhelyen, nézd meg milyen ott magyarnak lenni, aztán pofázz!

Mellesleg ennyi erővel ha kiköltözöm Spanyolországba egy kis faluba néhány barátommal, és mindegyikünknek lesz 10 gyereke, akkor 100 év múlva azt a kis falucskát majd kikiáltom önállónak, az ott élő spanyolokra meg ráerőltetem a magyar nyelvet, kultúrát, és ha kiállnának magukért, jól megrúgdosom őket...

Hadd legyen már meg a jogom emlékezni, akár zászlóval, akár matricával! Magyarnak születtem, erről nem tehetek. A föld, ahonnan származom, ma másik ország része, erről sem tehetek. Akkor mért kéne önhibámon kívűl szó nélkül tűrnöm azt a rengeteg szenvedést?

Az a baj, hogy neked tanítottak egyfajta történelmet, egyféleképpen, de tapasztalatod az semmi, mégis járatod a szádat... Szívesen meghívnálak egyszer Székelyföldre, megnézni, milyen az ottani magyarság élete.

Vincenzo90 2009.06.05. 00:35:58

@alex4: Az egész modern demokrácia a kereszténységre épül. Az összes amerikai elnök is felesküszik a bibliára. Obama is, Bush is, és mindenki. Arról nem is beszélve, hogy ha tanulnál történelmet, tudnád, hogy a kereszténydemokrata és keresztényszocialista pártok határozták meg egy időben a politikai életet, nekik köszönhetjük a szociális rendszerek felépülését is nagyrészben, úgy, mint a nyugdíjak például. Vagy te szeretnél 80 évesen munkába járni? Mert a kereszténységnek semmi köze a demokráciához....

Az alkotmányok kidolgozásánál is minden modern demokráciában a keresztény tanításokat és értékeket vették alapul.

Ja, és mellesleg én nem vagyok vallásos keresztény, és nagyon nem szeretem a Fideszt, vagy akár a csicskását játszó KDNP-t, szóval nem az elfogultság beszél belőlem.

Vincenzo90 2009.06.05. 00:44:43

@eroica: és mellesleg a katolikus Horvátok önálló államal, országgyűléssel rendelkeztek a Magyar Királyságon belűl annak felbomlása előtt, ami persze teljesen jogos volt, lévén ők előttünk is rendelkeztek saját államisággal, és mindvégig csak Uniot alkottak Magyarországgal, soha nem voltak teljesen részei. Ők az egyetlen olyan nép, akiknek valóban joga lenne itt önálló államként létezni, nekik jogalapjuk van rá. A többi nagyhatalmi játékok eredménye. Oszd meg és uralkodj. Együk az átcímkézett megatrades francia szart, mert nem tudunk külön-külön ellenállni, megbomlott a nemzet egysége(1868-as nemzetiségi törvényeket ajánlom mindenki figyelmébe!)

nemuccaszoc 2009.06.05. 07:39:02

Belül, nem belűl :)

Amúgy, semmit mondó egy videó, és egy párt, ha valamit el akar érni nem ilyen power point dizájnnal próbálkozik.

Dr Smit Plagius 2009.06.05. 11:14:31

@Végh_Vár: semjént nem a gondviselés helyezte a parlamentbe!

Pethőfy (törölt) 2009.06.05. 14:22:13

@eroica: Üdv!

A Nagy-Magyarország a magyar nemzet egységét jelképezi. 5 MILLIÓ honfitársunk rekedt határokon kívül, olyanok akiket nap, min nap megaláznak, pusztán azért mert magyarok. Szerintem ha nem is a Trianoni határokat, de legalább az etnikai-határokat érdemes lenne átgondolni. Ha anno azokat húzták volna meg, most nem lenne szó Trianonról, de erről szó sincs, éppen ezért adja a társadalom erre az igazságtalanságra, a mindent vissza reflexiót. ÉN ezt sem tartom helyesnek, de megértem.

A blogról meg annyit, hogy én sértőnek éreztem, amikor egy ilyen blogra, amit az Index is frekventál (tehát viszonylag olvasott) kirakod az én videóm, és durván és méltatlanul kritizálod. Hogy jössz Te ahhoz, hogy ilyet tegyél? Ez nem egy profi munka, nem lehet ráhúzni az egész KDNP-re. A KDNP 1997-ben szétesett, 2002-ben éledt fel a klinikai halál állapotából. 2006-ban bejutott a Parlamentbe, ott még a ballib politológusok szerint is tisztességes munkát végez.

Persze, sokakat sért a KDNP-ben a Fidesz, de a pártot újjá kell építeni, ehhez elengedhetetlen a Fidesz közelsége. Mi nem homokra akarunk várat építeni, így ez idő. A KDNP-be pedig már régen beköltözött a technika. Vannak remek weboldalai, készít klippeket, stb.:

www.kdnp.hu
www.iksz.net

Hogy nem tartunk előrébb, az nyilván pénz kérdés.

Mégegyszer: méltatlannak érzem ezt a támadást, pláne egy olyan embertől, aki sem nevét, de még a politikai nézeteit sem vállalja. Meg egyébként is: az embereket nem lehet párthovatartozásuk szerint megítélni, így a Semjént sem. Nekem is vannak ballos barátaim.

A Fidesz és a KDNP nem szeretete nem ideológia, a kereszténydemokrácia pedig az, és én vállalom , még akkor is ha tudom ma még ezzel kisebbségben vagyok. Bízom benne, hogy nem lesz ez így mindig, és teszek is érte: ezért készült el ez a videó.

További szép napot!

Waldi! 2009.06.05. 21:30:36

Kulfoldrol iranyitott, 0 szazalekos torpepart.

Az etnikai hatarok atgondolasat azert remelem nem etnikai tisztogatassal kepzeled.
Ezt az 5 milliot reszletezhetned, mert attol mert, hogy nagybetuvel irod, meg hazugsag marad. Kereszteny emberkent talan cigany vallastarsaiddal (merthogy a ciganyok a magyarokkal ellenteben legalabb meg vallasosak) is torodhetnel, akiket osszehasonlithatatlanul jobban megalaznak ebben az orszagban (es a kornyezo orszagokban), mint a hatarontuli magyarokat.
Mar csak azert is erdemes lenne 4 evre visszallitani Nagymagyaroszagot, hogy a sok trianon droid meglassa, hogy mekkora kuss lenne a 13 millio magyarnak a 19 millio nem magyarral szemben.


süti beállítások módosítása