Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Semjén drágán felújított balatonfenyvesi nyaralója – FOTÓKKAL

2014.10.08. 09:13 - eroica

Címkék: Forrásmegjelöléssel szabadon használható képek

2014-ben mi fényképeztük le először és fotóink bizonyítják: nem olcsón lett felújítva a Semjén-család balatonfenyvesi nyaralója. De a tulajdonlási megoldás is figyelemre méltó: a politikus kiskorú gyermekei fizettek életjáradékot Semjén apjának. Semjén vagyonosodása azért is érdekes, hiszen 24 éve csak a politikából él (évekkel ezelőtt abbahagyott, esetenkénti vizsgáztatói díjazását leszámítva).

FRISSÍTÉS: A nyaralót felújító cég alapító-tulajdonosa szerint Semjén mindössze félárat fizetett a nyaraló felújításáért. Semjén nem emlékezett mennyit fizetett, de közölte: "Én ezt kizárt dolognak tartom, ez egy szabályos szerződés volt."

Portre_Semjen_Zsolt_miniszterelnok_helyettes_KDNP_elnok_parlamenti_kepviselo_vagyonnyilatkozat_hazudott_nagyobb_nyaralo_Balatonfenyves_balrol_kep.pngA miniszterelnök-helyettes és balatonfenyvesi nyaralója

Semjén Zsolt egy életjáradéki szerződés alapján haszonélvezője a 102 négyzetméteres balatonfenyvesi nyaralónak. A KDNP-elnök miniszterelnök-helyettes a vagyonnyilatkozatában tesz említést az ingatlanról. Van azonban egy kis bökkenő: nem ő szerződött apjával az életjáradékról, hanem a kiskorú gyermekei. Azt sem tudni, honnan futotta a nyaraló tavalyi teljes felújítására.

Semjen_Zsolt_miniszterelnok_helyettes_KDNP_elnok_parlamenti_kepviselo_vagyonnyilatkozat_Gant_vadaszhaz_atlatszo_kep.jpgSemjénék 176 négyzetméteres gánti vadászháza nem szerepel Semjén vagyonnyilatkozatában (Kép: Átlátszó)

Semjén Zsoltnak a II. kerületben egy 123 és egy 42 négyzetméteres lakása van. A család Gánton egy nagy vadászházat, Balatonfenyvesen pedig egy nyaralót birtokol. A gánti ingatlan nincs benne Semjén Zsolt vagyonnyilatkozatában, az ugyanis hivatalosan a miniszterelnök-helyettes Stockholmban élő testvéréé, édesanyjáé, illetve Semjénné Menus Erzsébet tulajdona. Az ügyet feltáró átlátszó szerint a helyiek mégis Semjén Zsolt házaként tartják számon a vadászházat. Akárcsak a balatonfenyvesi nyaralót. Ez utóbbinak szintén nem tulajdonosa Semjén Zsolt, „csupán” haláláig tartó haszonélvezeti jog illeti meg a tulajdoni lap tanúsága szerint. Egy életjáradéki szerződés alapján „nyerte” a lehetőséget a KDNP-s politikus. Csakhogy életjáradéki szerződést nem Semjén kötött az apjával, hanem a gyerekei, még 2003. A csemeték akkor még 12, 9 és 7 évesek voltak, így aligha ők fizették az életjáradékot. (Azt, hogy a gyerekek életjáradékért cserébe lettek tulajdonosok, a nyilvános tulajdoni lapról tudtuk meg.)

Semjen_Zsolt_miniszterelnok_helyettes_KDNP_elnok_parlamenti_kepviselo_vagyonnyilatkozat_hazudott_nagyobb_nyaralo_Balatonfenyves_jobbrol_kep.png

2003. július 30-án kapott holtig tartó haszonélvezeti jogot Semjén Zsolt édesapja és édesanyja, illetve a miniszterelnök-helyettes felesége is. Tulajdonosként pedig Semjén Zsolt három gyereke lett bejegyezve a tulajdoni lapon. A pártelnök parlamenti vagyonnyilatkozatában azt állítja, hogy az 524 négyzetméteres telken egy 102 négyzetméteres ház van. Az azonban érhetne egy drónfelvételt, hogy a tetőtérrel együtt nem haladja-e meg a 102 négyzetmétert. Ráadásul tavaly átesett egy sokmilliós teljes körű felújításon is. (Ekkor növekedhetett meg a területe is). Informátoraink szerint olyan alapos volt a felújítás, hogy még vakondhálót is felhelyeztek. Kérdéses azonban, hogy minderre miből futotta a munkaerőpiacra mostanában kikerült, vagyis lényegében vagyontalan Semjén csemetéknek.

A növekvő ingatlanvagyon alapján Semjén Zsolt nem követi igazán az apostoli szegénységet.


További képek (Fideszfigyelő forrásmegjelöléssel szabadon átvehetők):

Hatso_epulet_Semjen_Zsolt_miniszterelnok_helyettes_KDNP_elnok_parlamenti_kepviselo_vagyonnyilatkozat_hazudott_nagyobb_nyaralo_Balatonfenyves_balrol_kep_1.jpgEgy hátsó épület is látszik a fából készült szerszámos házik és a nyaraló között

Semjen_Zsolt_miniszterelnok_helyettes_KDNP_elnok_parlamenti_kepviselo_vagyonnyilatkozat_hazudott_nagyobb_nyaralo_Balatonfenyves_elolrol_kep.jpgTöbb autó is elférhet a nyaraló udvarán

Semjen_Zsolt_miniszterelnok_helyettes_KDNP_elnok_parlamenti_kepviselo_vagyonnyilatkozat_hazudott_nagyobb_nyaralo_Balatonfenyves_tavlatibb_kep.pngA felújításkor a ház új kerítést is kapott

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-oldalához a Facebook-on.

 [A cikk 2018-ban címében is frissítve lett, eredetileg 2014.10.08-án jelent meg.]

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr896769069

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gödöllőn átverik a választókat 2014.10.08. 16:12:13

  A Gödöllői Lokálpatrióta Klub pártoktól független civil alakulatnak kíván látszani, bár bevallom semmilyen alapító okiratot, vagy ehhez hasonló nyilatkozatot nem tudtam fellelni a neten róluk, hogy vélekedésemet megerősíthessem, vagy cáfolhassam. Gé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2014.10.08. 13:03:48

Isten adta az Istenadtának!

gotse 2014.10.08. 14:59:35

Szomorú:(
Gondolom az ellenzék ennek hatására tarol az önkormányzati választáson.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.08. 15:22:33

Persze hogy hazudik, hiszen magyar politikus.

dr doktorka 2014.10.08. 15:34:04

Véleményem szerint: A Simics K-tól, a Nyerg S-t, Mészár S-tól, meg a többi udvari oligarchától visszaosztott közpénzek helyet keresnek maguknak!

Az egyetlen probléma az, hogy annyi már itt a visszaosztott közpénz, hogy azt már nem lehet hova pakolni, hogy ne tünjön fel a világnak. A magyar kirakat egyszerüen túl kicsi ahhoz, ne vegye észre még a leghülyébb NER proli se az úri osztály 4-5 év alatt szerzett több 100 milliós villáit. Na meg a stadiont a kert végében.

Pedig trükkök 100-ai vannak bevetve:
-apám a becsülettel keresett 60 millió forintjával dobott meg. Ráadásul a fele kamatmentes!
- a feleségem imád együtt lenni az alelnököm feleségével, ezért vettek maguknak egy közös luxuslakást Budán
- a gyerekem vagyonából élek
- a MUNKA ALAPÚ társadalmban sikeresen SPEKULÁLOK már születésem óta
- kisnyugdíjas szüleim és hozzátartozóim dobták össze a 30 milliós családi kölcsönt, mert nekik ez a pénz nem kell
- barátaim dobtak meg 20 millió forint kölcsönnel, mert nekik ez a pénz nem kell

Sok birka barom magyar meg ölre megy a neten meg az utcán azért, hogy a saját oldalának a közkassza fosztogató gengszterjeit megvédje.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.08. 15:51:21

A sok birka agymosott fideszesnek tök mindegy ha az idoljaik egy fillér vagyonukkal sem tudnak elszámolni. Agymosottéknak bőven elég a segg, amit esténként kinyalhatnak, levezetésként Gyurcsányoznak egy jót, oszt jónapot. Az egybites, egy IQ-s agyú fidesszavazó a teljes vagyonát is elveszti, csak a szeretett viktornak és tolvaj maffiájának még több lehessen.
Ezek a szart is megeszik ha orbán vezérük pottyantja eléjük.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.08. 15:52:28

@dr doktorka:

Szépek ezek a trükkök is, de ebben a műfajban Torgyán papa vitte a prímet az asszonyka összetopogott 300 milkájával.

Gyorgy Nagy 2014.10.08. 16:49:17

Semjének biztosan a volt doktor apuka aki a kapás utcai rendelőben tevékenykedett mint masziv pártag és munkás ör segitettbe a házikóba. Gyurcsányék lopásai ezekhez képest kisdobos cselekedettek voltak.Az hiszem èbresztőt kell fujni magyarok!

megfigyelt 2014.10.08. 16:56:52

@doggfather: Nem is értem miért van valaki kiakadva a politikusok hazugságain. Volt egy miniszterelnök aki beismerte a hazugságokat és egy életre megbukott. A jelenlegi RABLÓBANDA minden tagja ugyanazt hazudja,ebben verhetetlenek épp úgy mint a lopásban.

megfigyelt 2014.10.08. 16:58:36

@cenzuratroll bosszanto: Abban nem vagyok biztos , ez a SZÍJÁRTÓ sem akármi.

úgyiselfelejtem 2014.10.08. 17:26:21

Ennek fényében is tök jó, hogy az RTL-re, mint tisztességtelen adózóra, külön törvényt alkottak.

Várjatok, ez még a hazaáruló kormány idejében volt, akkor lehet hogy ez egy hősies cselekedet volt?

dr. mesterséges színezék 2014.10.08. 17:53:35

@dr doktorka: "- a MUNKA ALAPÚ társadalmban sikeresen SPEKULÁLOK már születésem óta"

... de csak azért, hogy a mocskos luxusbaloldaliakat szétvesse a méreg.

dr. mesterséges színezék 2014.10.08. 18:01:36

"A növekvő ingatlanvagyon alapján Semjén Zsolt nem követi igazán az apostoli szegénységet."

Félreérted!

Semjén önzetlenséget gyakorol.
Mert mit mond a zírás?

"Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni."

Semjén szándékosan (!) megnehezíti a saját bejutását az ő Urának (mármint a másiknak) Országába, hogy mások nehogy pont miatta maradjanak ki.

(A rossz nyelvek szerint már készül a zalaptörvény kiegészítése, amely a tevéket dúvadnak jelöli meg, és kilövésüket minden állampolgár számára kötelezővé teszi, de én ezt nem hiszem.)

dr. mesterséges színezék 2014.10.08. 18:24:12

@bölcsbagoly: "a nemzet/haza a legnagyobb érzelmileg vállalt közösségek. A legtöbben szabad választások útján kerülnek a vezetők a poziciójukba. Az EB tagjait senki sem választja, küldik őket a tagországok, a képviselőket meg listáról jelölik. Milyen értékközösség az, amelyben a nemzet, a család, a kereszténység nem szerepelhet az "alkotmányban"? Nem érték, hanem érdekszövetség. A nagyok és erősek érdekeit védve. A lehető legantidemokratikusabb formáció, amit el lehet képzelni."

Nagy kár, hogy nem lehettél ott tanácsadónak, amikor Orbán Viktor a csatlakozási tárgyalásokat folytatta! Szólhattál volna, hogy ne tegye! Hol tarthatnánk most!

Vigasztalhattad volna akkor, amikor azon búsult, hogy Medgyessynek kaparta ki a csatlakozás gesztenyéjét.

autosvilag.com 2014.10.08. 19:25:51

Keresztény katolikus értékrend. Ilyen van, csak ez messze nem az!

Hypo100 2014.10.08. 19:38:11

A cikkben említett vakondháló a házra minek? Azt a kertben a fű alá szokták tenni hogy ne túrja ki a földet a vakond, bővebben Index fórum fűápolás topic
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9003177&la=132001704

Netuddki. 2014.10.08. 20:46:16

De szar, hogy az ebül szerzett pénzt nem lehet gondtalanul élvezni a nélkül, hogy fel ne tűnne valakinek! Még az is megeshet, hogy vissza kell csengetni majd az államkasszába...

istvankah 2014.10.08. 21:03:44

Honnan ismerszik meg a magyar ökör?Hát már a szarvát is ellopta az orbán és "40" rablója!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.08. 22:06:17

Persze, hogy hazudik. Úgy tűnik, ez így van rendjén. Egyrészt ez politikuséknál természetes, másrészt ez nem zavarja a zembereket. Szóval ok a dolog.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.08. 22:08:04

@gotse: Egy normális országban, normális ellenzékkel így lenne.

Szabványok 2014.10.08. 22:35:20

@IGAZI_kovi1970: Megdöbbentően naív vagy!
Ha akarnák, el tudnák dugni. Például nem ebben a lángoktól ölelt szerencsétlen országban vennének luxusingatlant, hanem külföldön.
De ők meg akarják mutatni a parasztoknak, hogy ők különbek. Érezni szeretnék, hogy a nép irigyli őket.

Visszacsengetni az államkasszába? Naív vagy.
Van pénzük ügyvédekre. Addig fogják csűsrni-csavarni, amíg kiderül, hogy még kevés is volt a pénz, amit kaptak. Vagy kimenekülnek külföldre. Vagy ha (szintén) nem jogállam következik uralmuk után, akkor is megoldják nem jogi eszközökkel, hogy megmaradjon nekik vagyonkájuk.

Szóval ezen a Földön nem lesz elszámoltatás. Majd ha haláluk napján számot kell adni életükről, akkor fognak könyörögni Istennek, ha hisznek benne. (Ez utóbbit erősen kétlem:)

avanivi 2014.10.09. 07:46:14

A pofátlanul gazdag luxusjobboldli kormány és a gazdag seggnyalói, hogy nem sül le a bőr a pofájukról ..

csergolec 2014.10.09. 08:45:20

"Csakhogy életjáradéki szerződést nem Semjén kötött az apjával, hanem a gyerekei, még 2003.A csemeték akkor még 12, 9 és 7 évesek voltak",

Azt konkrétan tudom,hogy a szerződést,a 7 éves gyermek fogalmazta meg!!

"így aligha ők fizették az életjáradékot."

Butaság,ezek nagyon ügyes gyerekek,már abból is látni ezt,hogy jó helyre születtek!!

Galicius 2016.05.16. 23:14:35

Apja faszán a seggébe.Korrupt rohadék egytől-egyik mind.


süti beállítások módosítása