Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Szijjártó luxusbirtoka 120 milliót érhet (+fotók)

2014.10.08. 14:07 - eroica

Nem volt hajlandó válaszolni az indexnek Szijjártó Péter arra a kérdésre, mennyiért jutott hozzá balatonedericsi birtokához. Az index cikkét egészítenénk ki néhány helyszínen tapasztalt információval. (A hírportálon közölt képeket a Fideszfigyelő bloggere készítette.)

A lényeg: Szijjártó házai egy egyhektáros telken (10.000 négyzetméter) fekszenek, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a Balatonra, Szigligetre, a Badacsony-hegyre és a Szentgyörgy-hegyre. A telken lévő "gazdasági" épületet is sokan elfogadnák lakásnak, a 91 négyzetméteresnek mondott ház pedig legalább háromszor akkora. A birtokon gyerekmedence és gyepes teniszpálya is van. A környéken egy harmadakkora telken lévő, harmadakkora házat 40 millióért kínálnak így Szijjártó telke 120 milliót érhet. 

Szijjarto_Peter_Fidesz_kepvilselo_kulugyminiszter_Orban_szovivoje_balatonederics_kuxusnyaralo_91_negyzetmeter_allitolag_hatalmas_telek_luxuspanorama_haz_oldalrol.pngEz a ház állítólag csak 91 négyzetméter. Pedig borospincéje is van.

Közel egyhektáros telke van Szijjártó Péter külügyminiszternek. A politikus szerényen zártkertként tesz említést vagyonnyilatkozatában a páratlan panorámájú telekről, ami hat korábbi telek egybenyitásával jött létre, s amelyen szerinte mindössze egy 91 négyzetméteres gazdasági épület áll. Van ott egy nyaraló is, amelynek összterülete legalább ennek a háromszorosa, s a gazdasági épületnek hazudott építmény is egy önálló ház.

Szijjarto_Peter_Fidesz_kepvilselo_kulugyminiszter_Orban_szovivoje_balatonederics_kuxusnyaralo_91_negyzetmeter_allitolag_hatalmas_telek_luxuspanorama_gazdasagi_epulet_haz.pngEz egy "gazdasági épület" Szijjártó vagyonnyilatkozata szerint

Balatonedericsen 2009-ben, illetve 2010-ben vásárolt területeket Szijjártó Péter külügyminiszter. A vagyonnyilatkozatában szerényen zártkertként és szőlőként szerepeltetett terület valójában egy csaknem egy hektáros egybefüggő telek a balatonedericsi Öreghegyen. Szijjártó szomszédságában valóban zártkertek fekszenek, apróbb házakkal, présházakkal, némi szőlővel. De Szijjártóé nem ilyen. A telken a környéken élők szerint egykoron szőlő volt, de annak nagy részét kivágták, így most a telken jobbára gyep van. Az óriásteraszos nyaralóból páratlan kilátás nyílik a környékre. Egyszerre látni az épületből a Szentgyörgy-hegyet, Badacsonyt, a Balatont, illetve látszanak Tapolca paneljai is, így Szijjártó külügyminiszter szó szerint lenézhet a tapolcai panellakókra.

Szijjarto_Peter_Fidesz_kepvilselo_kulugyminiszter_Orban_szovivoje_balatonederics_kuxusnyaralo_91_negyzetmeter_allitolag_hatalmas_telek_luxuspanorama_haz_hatulrol_panorama_Balaton_hegyek.pngKözépen Szijjártó háza (a hatalmas terasszal) a háttérben a panoráma (jobbra a Balaton látszik)

A Szijjártó-birtokon – ahogy a környéken emlegetik – teniszpálya is helyet kapott, de nem salakos, ez is gyepes. Hetente egy fűnyíró autó nyírja le a füvet a csaknem egyhektáros területen. Van aztán a birtokon egy gazdasági épületnek hazudott önálló ház is. A környéken sokan a vagyonnyilatkozatban csak gazdasági épületnek aposztrofált épületnél kisebb méretű házakban nyaralnak, mert ekkora az ingatlanjuk.

Szijjarto_Peter_Fidesz_kepvilselo_kulugyminiszter_Orban_szovivoje_balatonederics_kuxusnyaralo_91_negyzetmeter_allitolag_hatalmas_telek_luxuspanorama_haz_elolrol_panorama_hegyek_nyirt_gyep_gazdasagi_epulet_haz.pngA nyaraló előtti hatalmas gyepterületet rendszeresen nyírják. A kép jobb szélén a "gazdasági épület" látható. (Mi tagadás: a ház mögötti látványt is elfogadnánk.) 

A "Szijjártó gyerek" több telket is szeretett volna megszerezni, meséli Szijjártó birtoka előtt az egyik szomszéd, aki ellenállt és nem adta el neki a kis szőlőjét. Így a most 36 éves politikusnak még várnia kell arra, hogy a fél hegyoldal az övé legyen.

„Amióta itt van birtoka a Péternek, ritkábbak a betörések. Esténként benéznek ide a veszprémi kapitányságról éppúgy, mint Tapolcáról, de a közeli örsökről is be-be néznek Edericsre”- meséli névtelenséget kérő helyi segítőnk. A Szijjártó-birtokon van mozgásérzékelő is a riasztón kívül, de erre sok a vad, így olykor miattuk vonulnak ki nagy erőkkel a külügyminiszter luxusingatlanjához.

Szijjártó Péter a vagyonnyilatkozatában 91 négyzetméteresnek hazudja azt a terméskőből épített nagyobb üdülőépületet, ami megközelítheti, de akár meg is haladhatja a 300 négyzetmétert. „Finom a bora, amikor idejött eleinte mindenkit kínálgatott a helyi viszonylatban is kellemes itókával, de mostanában inkább a barátaival mulat” – meséli helyi forrásunk, aki szerint, ha igazán nagy a buli, nem lehet elférni, mert elállják az utat a drága autócsodák. Olyankor magukra zárják a kapukat és hajnalig dajdajoznak.

Szijjártó egyébként egy celebek által közkedvelt települést választott magának, a birtokától nincs 200 méterre a jobbos ikonná vált énekes, Ákos háza, de mindössze egy telek választja el „Mamagésa” jóval szerényebb (valóban 90 négyzetméter körüli) házától. Sőt haláláig ezen a településen volt nyaralója Csurka István néhai MIÉP-elnöknek is.

Szijjarto_Peter_Fidesz_kepvilselo_kulugyminiszter_Orban_szovivoje_balatonederics_kuxusnyaralo_91_negyzetmeter_allitolag_hatalmas_telek_luxuspanorama_haz_szomszed_Soma_Mamagesa_hegyek.pngSoma "Mamagésa" háza valószínűleg közelebb jár a 91 négyzetméterhez, mint a 36 éves Szijjártóé

Szijjártó ingatlana valószínűleg több mint 120 milliót érhet

Szijjarto_Peter_Fidesz_kepvilselo_kulugyminiszter_Orban_szovivoje_balatonederics_kuxusnyaralo_91_negyzetmeter_allitolag_hatalmas_telek_luxuspanorama_kornyekbeli_telek_harmadaron.pngEz a 117 négyzetméteres ház némileg kisebbnek tűnik Szijjártó "91 négyzetméteresénél". Kevesebb, mint harmadakkora a telek (szemre a ház is körülbelül harmadakkora) és 40 millióért árulják ezen az "Elit környéken". A ház teljes adatlapja.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-oldalához a Facebook-on.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr76770381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2014.10.08. 16:11:32

Van egy fogadásom.
Mindjárt jönnek a ballibek és a sárga irigységtől vakultan támadják majd Lószerszámkészítőt.
Pedig erre semmi okuk nincsen.
Péter fillérre el tud számolni 119 millió, azaz 119 000 000 Forinttal.
Amit Rotschild már régen megmondott: nem illik firtatni az első milliót.
Ennyi!

annamanna 2014.10.09. 01:17:16

Remélem, papot s apácákat hív a dajdajokra
ez az erény merény' szerény legény.
(Edericcsel szemközt van Balatonberény).
Mind boldog, ki szellemszegény.

program készítő 2014.10.09. 09:07:46

Be kell vezetni a méretarányos ingatlanadót,a luxusért
luxusadót.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.10.09. 09:51:51

@program készítő: meret vagy ertekaranyos

be van nehany helyen vezetve az ingatlanado de ugy hogy veletlenul se ertekaranyos legyen
es jol tudjuk pont ez a retek banda akadalyozta meg az igazsagos, mindenkire kiterjedo es az ingatlan ertekevel progressziven emelkedo ingatlanadot, amit Bajnai akart bevezetni, most mar latjuk hogy zsebre ment a moka

e helyett par hleyen olyan van hogy 200 millas ingatlanra nem kell mert az lakoepulet de a szomszed meg a kis nyaralojara fizethet 50e -t mert az eppen nem lakoepulet

diszkriminans (törölt) 2014.10.09. 10:12:38

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Nálunk most a baloldal azzal kampányol, hogy 65 négyzetméter alatt ne legyen ingatlanadó (nem annak hívják, de gyakorlatilag az). Azzal együtt, hogy én jól járnék vele, nem értek egyet, mert városon belül 10-szeres különbségek is vannak a négyzetméter árakban, azaz ostobaság négyzetméter alapon meghúzni a határt. Meg persze ha ilyen határt húznak meg, akkor az lesz, hogy igyekeznek az új építésű lakásoknál papíron kisebb lakteret kihozni.

Mondjuk az is bájos, mikor az MSZP anno 30 millió fölötti ingatlanokra akart ingatlanadót, akkor ment a hőbörgés, ma pedig ahol a Fideszes önkormányzatok más néven bevezették minden lakásra, a lakosság még tapsikol is.

Egyébként szerintem mindenféle ingatlanadó káros. Ugyanis normális esetben ezeket az ingatlanokat a leadózott pénzükből veszik meg az emberek, nehogy már még egyszer adózni kelljen utána. Ha anyagi haszna van belőle, mert bérbe adja, na akkor meg rendesen be kellene tartatni azt, hogy fizesse utána az adót, persze ezt leszarja a NAV, pedig elég egyszerűen be lehetne tartatni, más adókhoz képest nagyságrendekkel egyszerűbben.

dr doktorka 2014.10.09. 10:23:28

Minden fidióta birkának kötelező házi feladatnak kiadnám, hogy naponta 12 órán át bámulja :

az Orbán stadiont és Anikó 100 hektáros birtokait
Kósa Lajcsi luxus villáit
Rogán és felesége luxus lakásait a 100 négyzetméteres tetőkerttel és a magán ovijának a havi számláit
Don Szíjártó palotáit és birtokait

és ha ezek után ez a barom nép még mindig boldog attól, hogy a fent nevezett gazdáitól kapott havi 500 forint rezsi csökkentést, akkor maradjon is ez a nép továbbra is a fidesz uraságaik cselédjének.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.09. 10:27:55

@dr doktorka: Úgy tűnik m,arad is. a másfélmilló agyhalott továbbra is elég a 2/3-adhoz.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.10.09. 10:40:44

Közpénzmatek

Miért hagyja a NAV, a TEK,
Hogy elüljön minden sanda
Gyanú s nőjön közpénzmatek,
Amit űz pár lopós banda?

Kötelesség lenne még itt,
Szóljon valaki a mórnak,
Fogja meg a munka végit,
Mert honunkban mindent csórnak!

Vagy esetleg jöjjön Yoda,
Jó Erője van még annak,
S fénykardjával sújtson oda,
Ahol enyves kezek vannak!

fradyendre.blogspot.hu/

Igazmondó47 2014.10.09. 10:46:53

@diszkriminans: "Ugyanis normális esetben ezeket az ingatlanokat a leadózott pénzükből veszik meg az emberek", igen "normális esetben". Vissza kellene számolni ezek után az ingatlanok után, beszámítva a létfentartásra fordított pénzt, hogy mennyit kellett volna utánuk adózni. Csak nehogy kiderüljön, hogy a kis, meg az őreg Szijjártónak ezer évig kellett volna ahhoz az adónagyságrendhez élni.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2014.10.09. 11:13:55

@diszkriminans: Az ingatlanadó csak olyan káros, mint minden más adó. A jövedelemadó is káros, mert csökkenti a több munkára, jobb vállalkozásra ösztönzést. A teljes adórendszert összefüggésében kell nézni. Az ingatlanadó bevezetésével lehetett volna kompenzálni az SzJA-csökkentés költségvetési hatását, például.
Viszont a lakóingatlan vásárlásához kapcsolódik adómentesség: az ingatlaneladás hasznának a lakóingatlan vásárlásába fektetett részére nem kell SzJA-t fizetni. Ehhez jött még az első Orbán.kormány alatt bevezetett kedvezményes hitel, amellyel rengeteg ingatlant vettek és építettek.
Plusz az @Igazmondó47: által már említett adóelkerülés.
Egyébként ez utóbbinak van megoldása, az ú.n. vagyonosodási vizsgálat.Csak hát varjú a varjúnak...

lGAZI_kovi1970 2014.10.09. 11:47:20

@dr doktorka: A 2/3ad egyik oka az ellenzék.
@Rezsicsökkentő Hapcibenő: Köszönhetően a magadfajta idiótáknak. Az Mszp+tsai. formációktól a jó érzésű embernek felfordul a gyomra. Ez nem a nép hibája, hanem a tiétek. Jelzem, sokaknak a Fidesz sem alternatíva, de ti meg főleg nem.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.10.09. 23:33:15

@diszkriminans: mint mas is irta, mindenfele ado karos :)

ingatlanado azert jo mert nem lehet kibujni alola
ha meg progressziv lenne, es ez lett volna ami a hirekben volt: "Az átlaglakásnál 0,25-0,35 százalék, a 30 milliónál többet érő lakás esetében fél, a garázsoknál, üdülőknél az érték egy százaléka lehet az ingatlanadó jövő júliustól - a jelenlegi terv szerint."

akkor egy kis panelre, amiben 2 nyögdíjas siman elfer, azaz 35 m2 es 6 milka eseten lett volna 18e, mig a kis patkany Szijjartonak meg 800e

fel nem tudom fogni hogy ilyen szamadatok alapjan a sok taplo panelrpolinak hogyan tudtak lenyomni a torkukon hogy rossz az ingatlanado...

na-ki 2016.12.04. 21:30:34

Gazdasagi vagy gazdagsagi epulet?

na-ki 2016.12.04. 21:33:26

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: a 12. keruletben harom meretlepcso van. A 120 nm felett mar nincs ujabb lepcso az adozasban. Igy akar 2-3000 nm- re is ugyanannyi a kommunista ado, mint 120 nm-re.


süti beállítások módosítása