Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Orbánnal kellene foglalkozni (most már tényleg)

2013.10.27. 16:49 - Fidelio

Politikusok dolga, hogy kezeljék a helyzeteket. Mi állampolgárok, bloggerek üldögélhetünk és okosakat mondhatunk, de nekik élesben, gyakran egy kellemetlen helyzetben rögtönözve kell okosnak lenniük.
Nem könnyű, én nem is szeretnék helyzetbe kerülni, de ők vállalták.

Igen, az ellenzéki összefogásról írok, néhányat aludva a 23-i tüntetés óta, s olvasva a nyilatkozatokat. Milyen helyzetet is kell kezelni?
Azt, hogy (1) szükség van összefogásra, de az (2) nagyon bonyolult. Mondhatni, politikushoz méltó szép nagy feladat.

A bonyolultságot az adja, hogy sok jelentkező van az összefogásra. Szokás nyolc pártot is emlegetni, de ha sorra vesszük, akkor ez közel sem ennyi (ld. itt). Pedzegette ezt a tüntetésen Kuncze, Bokros meg Fodor, de ezek a lőtéri kutyát sem érdekelték volna nem érték volna el a média ingerküszöbét, ha nincs Gyurcsány beszéde és a skandálás Mesterházy beszéde előtt. (Nagyon sok billentyűzet kopott az elmúlt napokban arról, hogy mi történt. Úgy látom, ahogy aznap délután is: volt egy lelkes akció. Többen vádoltak Mesterházy földicsérésével, de szerintem ott a helyszínen elég gyorsan kezelni tudta, és elkezdte a beszédét. Ha később nem lett volna felturbózva ez a jelenet, akkor egész jól kijött volna belőle.) A komoly kérdés tehát Gyurcsány beszéde, és az, hogy a DK benne legyen-e az összefogásban.

tomeg_az_ellenzeki_tuntetesen_muegyetem_2013_10_23_oktober.png
Január óta sok minden történt az összefogás körül, végül a négy jelentős (%-ban mérhető támogatottságú) pártból három megegyezett augusztus végén: az MSZP, valamint az Együtt és a PM.

A DK végig ott volt. Év elején, amikor az MSZP sok fordulóban egyeztetett a programról, akkor a DK is lelkesen részt vett azokon. (Más pártokra nem is emlékszünk, ott kavart még Schmuck Andor valamilyen párt nevében, egyszer még Bajnait is leszólította egy performansz keretében a Boráros téren.)
Augusztus végén a DK már nem volt jelen a megegyezésnél, de az ő ügye ott volt: Ahogy az elmúlt napokban Bajnaiéktól és MSZP-sektől is olvasható volt: azt a 4 választókörzetet, amiről az utolsó kanyarban az Együtt-PM lemondott, azt megkaphatták volna Gyurcsányék. Folyt is valami rövid egyezkedés erről, ami hirtelen abbamaradt.

A kérdés tehát nem új, de azóta ’fokozódott’.
Gyurcsány ugyanis intenzív kampányba kezdett, aminek az része volt, hogy rávette a többieket a közös október 23-i rendezvényre, és ott rendesen kihasználta az alkalmat.
A DK-nak ez a politikai kampánya – amiben volt rendes Orbán-kritika is – meglepően sikeres lett a mérvadó közvélemény-kutatások szerint.

Mindezeknek a megítélésében szoktak ellentétesen működni a billentyűzetek. Sokan fölemlegetik a DK kihagyását, és a nagyobb összefogás hasznával érvelnek. Sokan pedig azt említik, hogy Gyurcsány fölrúgta a rendezvény előtti megállapodást (azt, hogy nem ugranak neki a három párt választási megegyezésének), s azt mondják, lám ez mégis megtörtént. Megértő emberként át tudom érezni mindenki sérelmét. De állampolgárként azt várnám el, hogy a politikusok ne ebbe álljanak bele. Az ő dolguk az, hogy megoldandó feladatnak kezeljék a kérdést.

A helyzet most az, hogy egyfelől a három együttműködő párt azzal érvel: nem magunkkal kell foglalkozni, hanem Orbánék leváltásával. Ehhez az Együtt-PM is teljes mellszélességgel felsorakozik. Ez meglepően gáláns gesztus, hiszen így magukra húzzák a DK-val való meg(nem)egyezést, ami augusztus végén még nem az ő feladatuk volt. Gondolhatnak arra is, hogy Gyurcsány bevonása nemcsak hoz, hanem jelentős választói csoportot el is riaszthat.
Másfelől Gyurcsány pedig nehezen teljesíthető követeléssel keményíti a helyzetet (Bajnai és Mesterházy lépjen hátra), s így a DK – magára maradva – még inkább folytatja a küzdelmet.

Februárban azzal a képpel jellemeztük az összefogás körüli helyzetet, hogy két autó rohan egymással szembe, és azt játsszák, ki kapja el a kormányt. Akkor optimistán arra jutottunk, hogy a választási rendszer kikényszeríti a megegyezést. S lám meg is született (4-ből 3 arányban…).
Most rögzülni látszik a helyzet. Két kérdés van: milyen módon, és mennyi időre.

Az, hogy mennyi ideig tart a helyzet, amíg a pártok vezetői beleállnak ebbe a konfliktusba, nem tudható. Sőt valószínűleg nemcsak rajtuk múlik. Ha ugyanis a DK jelentéktelenségbe süllyed, akkor a megegyezett pártok aligha fognak változtatni az álláspontjukon. Ha viszont több százalék néz ki a DK-nak a választáson, akkor nagyobb lehet a kényszer, hogy bevonják a DK-t, amire a technikai megoldás már augusztus végén megvolt.

Szeles_buszok_.pngSzéles buszai hozták a "Békemenet" résztvevőit. Orbánéknak lejt a pálya

De addig sem mindegy, hogy az Orbán-rendszer elleni kampánnyal próbálnak a csapatok erősödni (ami rendben, majd az állampolgárok szimpátiája jelzi, ki a jobb ebben a versenyben) – avagy egymást ekézik. Ha van eszük, akkor az Orbán-rendszerrel foglalkoznak.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

61 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr545601644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.27. 17:48:10

"a négy jelentős (%-ban mérhető támogatottságú) pártból három megegyezett augusztus végén: az MSZP, valamint az Együtt és a PM"

A PM esetleg ezrelékben mérhető...

Sir Galahad 2013.10.27. 19:58:52

Szerintem Mesterházy logikája az, hogy a kormányváltás lehetetlen, s ha így van, kár volna a hátán bevinni a Parlamentbe egy rakás lehetséges ballib vetélytársat - hosszú távon nagyobb veszteség, mint rövid távon amekkora nyereség. Fletó meg elszámolta magát. Úgy tervezte, vár még, megerősödik és akkor ül le tárgyalni a többiekkel. Ez mostanra valamelyest sikerült, csak a vonat úgy tűnik, elment. Innentől nem tehet mást, egyedül próbál bejutni, amihez minél nagyobbnak és hangosabbnak kell tűnnie. A végén még az is előfordulhat, hogy ezzel felborítja Mesterházy logikáját, és az utolsó pillanatban nem túl lelkesen, de beveszik a csapatba. És akkor bejön, amit korábban sokan megjósoltak: összenő, ami összetartozik - a pénz és a hatalmi érdek ezt diktálná.

toportyánzsóti 2013.10.27. 20:32:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Uzsorás cigóvajda nélkül csúsztatok volna a taknyotokon Baján,átbukva az ezrelékekben mérhető PM-en...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.10.27. 20:33:19

16 éve csak vele foglalkoztok...és nézzétek mire mentetek vele:DDDD

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.27. 20:34:12

@toportyánzsóti:

Valakivel összekeversz, én nem indultam a bajai választásokon.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.27. 20:42:05

Kéne találni az ellenzéknek egy normális, feddhetetlen, jó kiállású, hiteles személyt és vége lehetne az orbáni ámokfutásnak. pl. Botka.....
Csak így lehet elzavarni a fenébe.

Ellőtték a puskaporukat a mostaniakra, köpni nyelni nem tudnának.

ORBÁNNAK MENNIE KELL!

balage_81 reloaded (törölt) 2013.10.27. 20:51:05

@toportyánzsóti: ennyire nem kell, hogy a fideszt utáld, maxvalnak van egy-két méretes hülyesége, de történetesen nem fideszes. és tény, a PM ugyanaz a kategória, mint a KDNP, egy támogatottság nélküli, virtuális egzisztencia, ami szeretné azt hinni magáról, hogy érdekel bárkit a véleménye.

ami a posztot illeti: akkor most csak azért írt a szerző, hogy ő is összefoglalja nekünk a semmit? igen, tudjuk mi történt az ellenzék körül, mi is olvassuk ám a híreket. de tartalmi mondanivaló is van, vagy csak annyi, hogy foglalkozzanak orbánnal? mert ha ez lenne az, ez meg hülyeség, mást se csinálnak, mint vele foglalkoznak.

inkább győzzék meg a várakozó pár százezer szavazót, hogy újak, frissek, van jövőképük. orbánt le kell szarni, a kritikája nem egyenlő a kormányképességgel, ezt lassan talán mesterházy is felfogja, de lehet, hogy mégsem, mert szegény annyira sötét, mint a téli éjszaka.

ami a posztot illeti, fellengzős és feleslegesen hosszú.

vasmargitt 2013.10.27. 21:04:59

természetesen gyurcsány tavaszra lejátsza a pályáról mesterházyit és bajnait, mert egyikük se politikus. reménytelenül amatőrök, csak azt nem tudom, miért akarnak ennyire miniszerelnökök lenni. annyi eszük sincs, hogy belássák: ennyi tehetséggel még magyarországon se megy ez. gyurcsány igen rossz miniszterelnök volt, de lássuk be, ebben a mezőnyben egy himalája.

amúgy pedig a magyar balodal 10-15 évre kiütötte magát, addig ez a csüngő hasú diktátor fog itt rabolni a maga és a pereputtya számára. hacsak előbb nem kel fel a nép ellene, ami soha nincs kizárva nálunk. főleg, hogy előbb-utóbb rájön a nép, hogy nincs mit ennie.
gyurcsány reménytelennek látszik, de orbán is annak látszott 1994-ben. oszt látjuk, miből lesz a cserebogár (vagy inkább egy kihízott patkány). egyébként én nagyon utáltam 2010-ben gyurcsányt, mert nem vitás, hogy ő volt a fő szálláscsinálója a mostani remek fasisztoid rezsimnek. de a legrosszabb gyurcsány is százszsor jobb az országnak, mint ez a vérnősző állat, aki itt országlik nagy büszkén

Gáborom 2013.10.27. 21:17:10

Nem Orbánnal kell foglalkozni a bal (muhaha) oldalon,hanem azzal,hogy mit fognak tenni, ha nyernek 2018-ban.
Mert most - egyszerre sajnos és hálistennek - esélye sincs ennek az oldalnak a győzelemre.
Sir Galahad-dal értek egyet, Mesterházy már látja,hogy ebből nem lesz semmi, főleg azért, mert ő alkalmatlan miniszterelnöknek, és a programjukról még semmit sem mondtak érdemben,azon kívül,hogy publikus és el lehet olvasni.
Vajon miért?

A többi levitézlett politikus pedig - bármennyire is szimpatikus egyik-másik - a múlt embere, azé a húsz évé, amit elvesztegettek, a mi kontónkra.Még akkor is igaz ez, ha ebben jókora szerepe volt egy Orbán nevű ,ellenzéki frakcióvezetőnek és társainak.

2018 is csak akkor lesz sikeres Orbán leváltásában, ha addigra felépül egy teljesen új "demokratikus" oldal, és a jelenlegi arcaik jelentős része hátrébb lép, egy részük pedig végleg távozik.
A balnak nevezett oldal még megújulhat, talán Schiffer lehetne az, aki mellett létrejöhetne ez az új és hiteles oldal, vagy más, de nem a régiek közül.

vantaan 2013.10.27. 21:22:56

Mi a jobb? Egy Orbán mutyi rendszer vagy egy Mesterházy mutyi rendszer?
Sajnos NINCS választás! ..... csak a mutyi rendszerek közt lehetne választani. Orbán korrupt rendszerét egy Mszp korrupt rendszer váltja, válthatja?
Akkor inkább nem szavazni senkire s kivárni hogy vagy a népharag elzavarja Orbánt és Mesterházyt is vagy megérdemli a böszme plebsz a sorsát. S kár erőltetni.
Most az Mszp ugyan azt ajánlja amit Orbán. SZAVAZZ RÁM ÉS MAJD JÓL ÁTBAS.LAK!
Ez nekem nem kell. Elegem van a hülye korrupt politikusokból! Orbánból, Mesterházyból, Kósából, Szanyiból. ....stb,stb.

Szelid sunmalac 2013.10.27. 21:23:21

@balage_81 reloaded: Tortenetesen fideszes. Es rettenetesen sotet is. Meg ertelmes hozzaszolast nem olvastam tole. Mellesleg kulon partkent bejegyeztek, osszeallt az Egyuttel, tehat Egyutt-PM. Hogy miben merheto onmagaban, lenyegtelen, mert egyutt vannak. Mint a fidesz, meg a KDNP.

dr kíváncsivagyok 2013.10.27. 21:29:08

Már párszor leírtam ,de elmondom megint :
Ha a kénszagú, büdösseggű , ragyás Ördög indul Orvbán ellen egyedül,...akkor rá szavazok !
Lehet itt siránkozni a demokrata ellenzék balfaszságáról ( mert balfaszok az biztos !)...szart se érdekel ! Bárki indul Orvbán ellen-------övé a szavazatom !

dr kíváncsivagyok 2013.10.27. 21:32:01

Hogy miért ?

MagánnyugdíjpézellopásSchmittkinevezésBaltásgyilkoselengedésFöldrablásTrafikmutyiSzínházanáciknakSzobornáciknakNácikanemzetitantervbanHarcHáborúmindenkiellenakinemértegyetOrvbánnaal............

Fekete Pestis 2013.10.27. 21:49:25

@Gáborom:
"programjukról még semmit sem mondtak érdemben,azon kívül,hogy publikus és el lehet olvasni.
Vajon miért?"

adóemelés a "gazdagoknak" (=középosztály), adócsökkentés a multiknak, pénzosztogatás a depriváltaknak.

+ ami 2002-2010 között folyt (alpesi alagút a pusztába, alpesi híd ugyanoda 47 milliárdért, elkúrt 4es metró, satöbbi).

A többi lényegtelen.

Fekete Pestis 2013.10.27. 21:52:11

@Szelid sunmalac:

maxval utálja a szociáldemokráciát (=ujraelosztást, gazdagozást, agyonadóztatást).
mivel a fidesz ezt kevésbé csinálja, mint a kommunisták(=mszp), így velük szimpatizál.

mint ahogy én is - pontosan ugyanezen okból.

J.László 2013.10.27. 22:08:51

"Orbánnal kellene foglalkozni"

Alapvető tévedésben van a kedves blogszerző és vele együtt az egész ellenzék.

Nem Orbánnal kéne foglalkozni. Így soha nem fogtok győzni.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 22:16:14

Hát borítékolható hogy Orbán lesz a kampány középpontjában.

Mást ugyanis nemigen hisznek el a baloldalnak.

millhouse 2013.10.27. 22:22:19

@J.László:

Ami nem alapjában véve nem biztos,hogy baj.

Mással nem tudnak foglalkozni, mondanivaló nincs, program nincs.
Végre igazságosabb adórendszer van, na azt azonnal eltörölnék.

Konkrétumot nagyjából ennyit lehet tudni.

Ez meg kevés szvsz.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 22:24:05

@Sir Galahad: Gyurcsány megpuccsol bárkit, Mesterházyt is, ha 2018ban nyer. Gyurcsány ért ehhez.

Mesterházyt azonban kezdem tisztelni. A ballib sár nagy része nem az ő sara, lehetetlen a helyzete, de hősiesen csinálja. És látszik hogy amikor hazudik azt nem gondolja komolyan. Csak muszáj.

J.László 2013.10.27. 22:37:00

@Lucky Larry Silverstein:
Ebben sok igazság van, de kétségbeejtően amatőr szegény.

barli 2013.10.27. 22:37:03

@dr kíváncsivagyok: döntsétek már el, hogy náci e vagy kommunista, rasszist e vagy cigány? Vagy azt, hogy ti melyikek vagytok..

J.László 2013.10.27. 22:39:33

@barli:
Egyszerű: náci és kommunista, cigány és rasszista. Mit nem lehet ezen nem érteni?

Torgyán Viktor 2013.10.27. 22:41:35

@dr kíváncsivagyok: Az a pocakos fodballista szerencséje, hogy az emberek nagy többsége 10 elemnél hosszabb listát nem tud megjegyezni. Így akármennyi fasságot csinál, mindenki csak az utolsó kábé tízre emlékszik. Egyszer én is megpróbáltam összeszedni az anyósomnak a teljes listát, napokkal később jutott eszembe még egyszer ugyanannyi...

Kellene egy hely, ahova mindig felírjuk, amikor éppen csinált/mondott valami orbitális baromságot, és akkor nem kellene minden alkalommal gondolkodni, hogy miért is menjen a 3.14csába...

Például a rezsicsökkentést már te is kifelejtetted, (pedig az most történik), és akkor hol van már például a Simicska APEH-elnöki kinevezése, vagy a "nem interpretáltuk forradalomként", vagy a koronaúsztatás, és még sorolhatnám...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.10.27. 22:43:33

@J.László: Miért? A fidesz is addig foglalkozott Gyurcsánnyal, míg nyert, nem?

J.László 2013.10.27. 22:50:13

@mutymurutty:
Gyurcsánnyal Gyurcsány foglalkozott leginkább. Ferenc barátunk a kifejlett nárcizmus egyik autentikus esete. Jól megszívta egy egész ország.

Torgyán Viktor 2013.10.27. 22:57:03

@J.László: Kik azok a "ti", akik "nem fognak győzni"???

Orbánnal pont azért kell foglalkozni, mert ezt a "ti" dolgot ő találta ki. És még nagyon sok mindent csinált nagyon jól - merthogy vissza tudott térni a hatalomba. A jobbtól pedig nem szégyen tanulni. Azt biztos meglehet tőle tanulni, hogy mi kell Magyarországon ahhoz, hogy valaki megszerezze a hatalmat.

Hogy egy "Jock Ewing", egy "Schwarzkopf tábornok" vagy egy "J.László" vagy bármelyik békemenetes rá szavazzon...

Az biztos, hogy egy 30-40 oldalas programmal nem lehet ezeket az embereket meggyőzni, mert olyan hosszú szöveget (apró fekete betűk sok-sok fehér papíron) úgysem olvasnak el.

Eddig annyit látni a trükkből, hogy mindenképpen kell egy jó szlogen. Pld: "A haza nem lehet ellenzékben". Vagy: "Le a komenistákkal. Vagy: "Alakítsunk polgári köröket". Vagy: "Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" Esetleg: "Mindenki hozzon magával még egy embert!". De az se rossz, hogy "Magyarország jobban teljesít!" Vagy akár: "Rosszabbul élünk, mint négy éve!"

Az nem kell, hogy legyen értelme a szlogennek, de az biztos, hogy sokszor el kell ismételni. És időnként egy másik szlogent kell kitalálni, hogy ne legyen unalmas. Az sem baj, ha ellentmond az előzőnek, a zemberek úgysem veszik észre.

J.László 2013.10.27. 23:06:49

@Torgyán Viktor:
Egyetértek veled. Valóban kell egy jó szlogen, hiszen maga Kennedy is a találó tőmondatairól lett híres, többek között.

"Ich bin ein Berliner." Ez a XX. század egyik leghíresebb mondata. Négy szó, ráadásul helytelen.

Pártprogramokat senki nem olvas. Te sem. Az eredmény számít, nem a pártprogram.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 23:14:52

@Torgyán Viktor: A LopStop is jó hosszú szlogen volt.

Hehe, azt a Geszti cége találta ki. A hülye szlogenek nem oldalfüggők.

Torgyán Viktor 2013.10.27. 23:17:04

@J.László: Ok, abban tehát egyetértünk, hogy egy választás megneréséhez program nem kell, szlogen viszont igen. És mi kell még?

Menetelés? Ellenség?

J.László 2013.10.27. 23:17:46

@Lucky Larry Silverstein:
A több pénzt az embereknek sem volt überdemagóg.

Torgyán Viktor 2013.10.27. 23:18:10

@Lucky Larry Silverstein: Nem volt jó szlogen. A jó szlogennel nyersz.

J.László 2013.10.27. 23:19:39

@Torgyán Viktor:
15 ezer forintos csekk. Az kell a népnek.

Torgyán Viktor 2013.10.27. 23:19:49

@J.László: Tényleg, ezt el is felejtettem:

"Ne az emberek fizessék meg!"

(10-nél hosszabb listát és sem tudok fejben tartani)

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 23:21:19

@Torgyán Viktor: Ellenség mindenképp kell, van is bőven hehe.

Persze ez része a kampányoknak, nem vmi hungarikum. Erősen zárkózunk le az usákokhoz, de ott vannak ilyen jó boxmeccs szagú kampányok. Lenyomjuk őket? Leeeee. Hands in the air. Yeeeeee.

www.youtube.com/watch?v=tpAOwJvTOio

Torgyán Viktor 2013.10.27. 23:23:14

@Lucky Larry Silverstein: Van is bőven?

Az azért nem olyan egyszerű! Ki lesz az ellenség, ha mindenkit megveszünk 15.000 forinttal?

J.László 2013.10.27. 23:26:02

@Torgyán Viktor:
Figyelj Torgyán.

Mindenkit a saját fegyverével lehet a legjobban elkapni. Az MSZP a földkerekség legdemagógabb pártja. Három ciklust kormányzott végig 20 esztendő alatt. Ha ez kell, akkor legyen csúcsdemagóg a Fidesz. Legyen az.

De a Kovács Lászlók, Lendvay Ildikók, az SZDSZ Gáborai a büdös életbe vissza ne jöjjenek. Ha ehhez csúcsdemagógiát kell alkalmazni, akkor csúcsdemagógiát kell alkalmazni. Pont. Ez van.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 23:27:22

@Torgyán Viktor: Mondjuk akinek többet ér az ellenkező véleménye mint 15000 forint.

De má' a forradalom se a régi. Hehe

Torgyán Viktor 2013.10.27. 23:28:38

@J.László: Aha. Úgy látom az ellenség is megvan.

És akkor ha őtőlük végre megszabadultunk, akkor mi lesz?
Akkor már tulajdonképpen nem is kell választás, vagy azért a demokrácia az maradhat?

hederg 2013.10.27. 23:29:06

Gyurcsányt lehet nem szeretni.
De!

Szonoki képességei nem maradnak Orbánétól, pont úgy ekéz ha kell, nem lehet leirni. Nem szerencsés hiszen sem Orbán sem Gyurcsány nem kell Magyarországnak, ártalmasak.

Azonban nem lehet megkerülni sem! A hivők akár a Fidesznél pont olyan elvakultak! Ez a réteg pedig növelhető ahogy Orbán is a harcra, a haborúra buzdításával teszi!
Kell még egy igazi csalódás! Ha Orbán marad, ha a feudalista brancsot helyezi az országra bukott ember!
Ha eltakarodik akkor lesz ébredés, a nyomor, a megaláztatás elsöpri őt is, elsöpri a baloldal régi vitézeit, lehet egy új mozgalom!
Nem fasiszta nem komunista!

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 23:32:08

@Torgyán Viktor: Nemá. Vannak ilyen emberek ált a bizonytalanok között akik az utsó félórában döntenek, lehet hogy közülük néhányan beveszik a szlogeneket.

De az is csak akkor jó ha van vmi valóságtartalma. Igaznak azért nem kell lennie.

Pl. ''Együtt tették tönkre a zországot.'' tulképp béna szlogen, lehetne egyszerüsíteni 'Köccsögök'-re, de ez nem amerika.

Hehe

J.László 2013.10.27. 23:32:28

@Torgyán Viktor:
A mostani ellenzékkel nem szabadulsz meg tőlük, arra mérget vehetsz.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 23:37:31

@Torgyán Viktor: Ez volt 2012ben.

'Forward. -- 2012 U.S. Presidential slogan of Barack Obama.
Believe in America—2012 U.S. Presidential slogan of Mitt Romney.
Restore America Now — 2012 U.S. Presidential slogan of Ron Paul.'

en.wikipedia.org/wiki/List_of_U.S._presidential_campaign_slogans#2012

A legrövidebb szlogen nyert. Elgondolkodtató.

Hehe

Torgyán Viktor 2013.10.27. 23:40:27

@Lucky Larry Silverstein: Egy pillanat. A pocakos fodballista folyamatosan nyomatja a szlogeneket, nem csak a választások idején. És támogatói ("szavazói") is folyamatosan vannak, nem csak "az utolsó félórában döntő bizonytalanok". Például itt vagy te, meg J. László...

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 23:42:18

@Torgyán Viktor:

Képzeld el mi lenne ha itthon Előre! /Avanti - En Avant - Vorwarts/ lenne a kampányszlogen. Egybül lediktátoroznák a patást!

Az a mákja hogy a komcsik már elhasználták ezt a szlogentet.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 23:43:41

@Torgyán Viktor: Igen ezt nevezik profi politikai kommunikációnak.

Az olyan támogatók mint én az eredményeket nézik, de ez nem elég. Hoznom kell még egy embert.

Hehe

Torgyán Viktor 2013.10.27. 23:46:47

@Lucky Larry Silverstein: Eredményeket? Egy ellenzéki pártnál milyen eredményeket nézel???

Torgyán Viktor 2013.10.27. 23:54:35

@Lucky Larry Silverstein: Fogalmam sincs. Szerintem egy ellenzéki pártnál kormányzati eredményt nem fogsz találni. Azt tehát biztosan nem nézed.

Viszont akkor fogalmam sincs, milyen alapon hasonlítod össze az ellenzéket a kormányzó párttal. Kell lennie valamilyen "eredménynek", amiről én nem tudok - ezért kérdeztelek téged...

Lucky Larry Silverstein 2013.10.27. 23:56:24

@Torgyán Viktor: A 2014es választáson a mostani ellenzéki pártoknál nem találok kormányzati eredményt? Nem vk alzheimeres.

Hehe

Torgyán Viktor 2013.10.28. 00:04:35

@Lucky Larry Silverstein: A zelmúltnyolcévre gondolsz?

Akkor tényleg nem alzheimeres vagy.

Torgyán Viktor 2013.10.28. 00:06:41

Bocsánat, túl korán küldtem el, ez lemaradt:

Ezek szerint a rezsicsökkentést pont neked találták ki.

belgabela 2013.10.28. 04:26:13

Érzik a vesztüket a bolsik. Helyes.

Kalmár 2013.10.28. 07:26:12

V iktor zseni!

Felrajzolta a pályát és már ez elég ahhoz, hogy az ellenzék az akdályoknál egymást buktassa föl.

Az egyforduló és a felezett parlament elejét veszi a két forduló közti mutyinak.
Most előre kell megtenni a téteket, de az ÉRDEKEK mentén összeállt választási csoportok, a napi politikai kérdésekre adandó válaszoknál rájönnek, hogy ÉRTÉK alapján, nem egy nézeten vannak.
Az értékek mentén széthasadnak újra meg újra.

Ilyen a Bajnai- dopeman szoborgyalázás, a kettős állampolgárság, a Székely menet, család támogatás, drog kérdés, vallás stb.

Nincs ellenzék, csak elégedetlenkedők.

toportyánzsóti 2013.10.28. 07:49:34

@balage_81 reloaded: Birca csak minősítget,pedig azt állítja gondolkodni próbál...

toportyánzsóti 2013.10.28. 08:04:05

@belgabela: Narancsbolseviki a vesztét érzi?Nem csoda,ilyen produkcióval érthető is,amibe belevágta a baltát,ott kitört a káosz.Külföldön már csak 1 megtűrt pondró,rendszeresen megalázzák és azt képzeli ez is győzelem.Putyinka is kilökte pár perc után.

imres 2013.10.28. 09:09:58

Hülyék vagytok, elvtársak!
Szokás szerint, a számok bűvöletében éltek. Meg akarjátok magyarázni, hogy a 8 miért 3. Nem mindegy? Az összefogás nem azon úszott el, hogy hány szereplős.
Az összefogás azért nem lehetséges, mert mind a baloldali politikai szereplők, mind a baloldali közvélemény mást-mást értenek összefogás alatt.
Lehet bűvészkedni a számokkal, de amíg csak a felszínt kapirgáljátok, csak tyúkfinggal akarjátok gyógyítani a vérbajt.
Hülyék!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.10.28. 09:16:44

@J.László: Nem. Szó nincs erről illetve nem erről beszélünk ne ferdíts! A jobboldal teljes kampánya arra lett felépítve, hogy mitt tett Gyurcsány, és mszp=Gyurcsány. Ennyi. Akkor is ugyanígy működött volna, ha Gyurcsány történetesen nem nárcisztikus.


süti beállítások módosítása