Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Akkor most lettünk a Gazprom legvidámabb barakkja?

2013.03.28. 02:46 - eroica

"Magyarországot az a veszély fenyegeti, hogy visszasorolják az orosz érdekszférába, mondta a Magyar Demokratának adott interjújában Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

"Most ez nem katonai megszállást, hanem gazdasági érdekszférába sorolást jelenthet. A kormány ezt a veszélyt vagy nem érzékeli, vagy nem aggasztja, sőt mintha elő is segítené ezt a veszedelmes folyamatot" - fogalmazott a Fidesz elnöke.

A pártelnök szerint az elkövetkező években az energiafüggőség kulcskérdéssé válik, és olyan hol nyílt, hol titkos megállapodások köttetnek, amelyek Magyarországot Oroszország előretolt gazdasági bástyájává tehetik.

... Tegyük világossá: nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni!"." Index.hu

Ezt Orbán 2007-ben mondta. Azóta változtak a dolgok. Orbán kissé oroszbarátabbá vált és ennek néhány része igen érdekes. Nem lehet tudni, hogy miről tárgyalt Orbán legutóbb Moszkvában Putyinnal. Könnyen lehet, hogy némi gázárcsökkentésért cserébe az oroszoknak ígérte a paksi atomerőmű-bővítést, ami igencsak erősítheti az energiafüggőséget Oroszországtól. A paksi dolgok tisztaságát mi sem mutatja jobban, hogy Simicska Közgépe nyert már ott projektet a becsült árnál 50 százalékkal drágább ajánlattal. Az se Orbánék nyíltságát mutatja, hogy március elején Rogán titokban próbált az oroszokkal tárgyalni, majd azzal magyarázkodott: nem titkolni próbálta csak szabadságon volt az MTI tudósítója...

Szóval vannak furcsaságok a Fidesz erősödőnek tűnő orosz kapcsolataival. Az egészre a koronát azonban Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár tette fel. Tegnap "szoros együttműködésről" beszélve kitüntette a Gazprom igazgatótanácsának elnökétViktor Zubkov pedig közölte: "az orosz-magyar kapcsolatok alapját, miként korábban, úgy most és várhatóan a jövőben is az energetika határozza meg. Jelezte: Oroszország készen áll arra, hogy részt vegyen a paksi atomerőmű modernizációjában."

Szijjarto_Peter_Fidesz_Fidelitas_politikus_kepviselo_szovivo_allamtitkar_Viktor_Zubkov_Gazprom_elnok_kituntetes_orosz.jpgViktor Zubkov Gazprom elnök és Szijjártó a kitüntetéssel

Adódik a kérdés: akkor most lettünk a Gazprom legvidámabb barakkja?

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr675176921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tristen2006 2013.03.28. 06:52:03

és ilyenkor ez a szargyátó gyerek nem köpi szembe magát?

toportyánzsóti 2013.03.28. 09:32:36

Kiderül lassan de biztosan KGB bábáskodott a narancsmaffia alapításakor és rögös pályafutása egyengetésénél!Anno az NDK STASIja is szponzorálta a nyugatnémet ujnácikat!Negyedosztályú GAZPROM barakk leszünk hamarosan!


süti beállítások módosítása