Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Hét ügy, ami nem érdekli az ügyészséget

2010.09.30. 06:11 - eroica

Címkék: orbán fidesz korrupció ügyészség

Molnár Gyula ügye több, mint 1000 napja húzodik. Most lett nagyon sürgős az ügyészségnek, hogy a szóvivő (!) személyesen kézbesíti az idézést. 7 Fideszt érintő ügyben azonban nem akar mozdulni az ügyészség.

1. A Kubatov-ügyben meglepő gyorsasággal, mindössze 5 napon belül eldöntötte, hogy nem érdeklik a választási csalásról beszámoló hangfelvételek. Az indoklás? "A feljelentés sem tartalmaz olyan adatot, tényt, amely megjelölné, hogy kinek és milyen hátránya keletkezett". Talán pont ez lenne az ügyészség dolga, hogy kiderítse, hogy keletkezhet-e az "E" betűs "komcsikról" való listából ilyesmi. De nem, az ügyészség véletlen sem feltételezte egy magyar pártról, hogy bármi rosszra használna egy politikai ellenfeleiről való listát. Végülis, csak Orbán bizalmasa, Simicska Lajos mondott korábban olyanokat, hogy "egyenként vadászunk le titeket".

A Kubatov-felvétel hanganyaga, és legfontosabb szövegrészei.

2. Nem érdekelte az ügyészséget, hogy a (Neo FM-mel együtt) botrányos párttámogatással frekvenciát nyert Class FM hirdetései, miért voltak a kampányban a Fidesz hirdetéseivel együtt. Ennek az "együtthirdetésnek" van-e köze ahhoz, hogy Class tulajdonosa miniszter lett az Orbán-kormányban? Véletlen-e, hogy Fellegi Tamás cége, az Euroatlantic az Orbán-kormány utolsó napjaiban százmilliós informatikai megrendelésekhez jutott.


Class FM és Fidesz plakátok együtt. Ez is biztos véletlen.

3. Nem érdekelte az ügyészséget, hogy vajon Járai biztosítájának bankadó alóli felmentését önzetlenül próbálták meg a fideszesek. A törvény indoklása szerint minderre azért van szükség, mert a versenyt élénkítő új biztosítók általában 7-8 évig veszteségesek. Ehhez képest csak a 2007 óta alakult biztosítók mentesültek volna. Hogy akkor miért nem a 2003 után alakult biztosítók mentesültek volna? Az ügyészség ebben a 400 milliós ajándékban sem látott semmi gyanús logikátlanságot.

4. Látványosan abbamaradt az ügyészség érdeklődése a Magyar Villamosművek (MVM) ügyében. Tavasszal még több tízmilliárdos hűtlen kezelésről beszéltek. Azóta azonban semmi hír. Lehetséges, hogy a BKV ügyek kiborításával a Fidesznek nagy szolgálatot tevő Kocsi István (Mrs. István Kocsis), korábbi MVM vezér ügyei miatt nem annyira alkalmas a téma?

5. Nem érdekli az ügyészséget, hogy miért Pintér Sándor korábbi cége, a Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) Zrt. nyeri el sorra különböző állami vállalatok (például az MVM) őrzését.

Mintha több lenne az állami megrendelő...

A Civil Biztonsági Szolgálat biztonságtechnikai referenciái. Kivastagítva a Pintér cég az állami megrendelői.

BKV ZRt. * Campona Bevásárló Központ * Dévai Irodaház * Fővárosi Közlekedési Felügyelet * Magyar Rádió * MÁV Igazgatóság * Honvédelmi Minisztérium * Környezetvédelmi Minisztérium * Magyar Államkincstár * Magyar Posta, Hírközlési Főfelügyelet * TV2 Székház * Művészetek Palotája * Magyar Villamos Művek * LURDY HÁZ * WESTEND Business Center

6. A kónyi hangfelvétel ügye sem izgatta fel az ügyészséget. Nem érdekelte, hogy egyesek politikai célból, az "eredménytől függetlenül", akartak ÁSZ-vizsgálatot riválisuk ellen. Nyilván az is csak véletlen egybeesés, hogy kis idővel előtte egy pártkatonát aktív Fidesz-politikust neveztek ki az Állami Számvevőszék élére.

7. Az ügyészség abban sem látott gyanúsat, hogy egy cég az Orbán kormány alatt 20 milliárdért megvesz 30 milliárd értékű állami ingatlant, majd ezt a céget valaki 200 millióért megveszi. A vásárló utána százmilliókat pumpál Orbán Viktor kedvenc focicsapatába, ahol VIP Páholyt biztosít a miniszterelnöknek. A focicsapat együttműködési szerződést köt Orbán fociakadémájával is. (Bővebben).


"Ott repül a húszmilliárd"

+1. A Szombathelyen, a közbeszerzésekből 10 százalékos sápot szedő fideszes frakcióvezető ügyében legalább elindult a nyomozás. De meggyanúsítani annak ellenére senkit nem gyanusított eddig az ügyészség, hogya hangfelvételen név szerint elhangzott, hogy kinek megy a 10 százalék.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

12 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr192333771

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hét ügy, ami nem érdekli az ügyészséget 2010.09.30. 08:52:22

Honnan lehet tudni, hazánkban, hogy közeledik a választás? Nos, többek között onnan, hogy az ügyészség nagyon aktívvá válik. Kihallgat, beidéz, előzetest meghosszabbít. Fideszfigyelő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piefke 2010.09.30. 13:26:26

progressziv.blog.hu/2010/09/29/molnar_es_a_jobblelku_ugyeszseg

"...Hát vajon lehetett-e 8 éven át úgy fenntartani egy akkora böszme nagy szervezetet, mint a Fidesz, hogy csupán az állami, illetve a legális pártfinanszírozásra alapoztak? Igen, helyes a válasz: nem lehetett. De ha nem lehetett, akkor ugye nem marad más feltételezés, mint hogy illegális módon szereztek pénzt – az meg bűncselekmény!

Akkor? Hol vannak a Fidesz-perek? Miért nem vizslatta azokat senki, pontosabban: miért nem vizsgálták ki őket és miért nem jutottak el a gyanúsításig?..."

rakaz 2010.10.02. 14:39:22

A Legfőbb Ügyészségen, még mindig dolgozik egy ember, akit
úgy hivnak: Polt Péter. Aki nemcsak O.V. beszédein nőtt fel, az
tudja, hogy került a főügyészi székbe. Aki meg nem tudja , ne
papoljon hülyeségeket!!!

rakaz 2010.10.02. 14:39:23

A Legfőbb Ügyészségen, még mindig dolgozik egy ember, akit
úgy hivnak: Polt Péter. Aki nemcsak O.V. beszédein nőtt fel, az
tudja, hogy került a főügyészi székbe. Aki meg nem tudja , ne
papoljon hülyeségeket!!!

east69 2010.10.02. 16:31:32

Garancsi osztálytársam volt. Annyit mondott márciusban, hogy "jó időben voltam jó helyen". Hogy mennyit nyomtak a Fideszbe még nem kérdeztem meg tőle. De nem is tudom, hogy mit kezdenék azzal a számmal...
Csak remélem, hogy a pénz miatt csinálja és nem az elvei miatt. Csalódnék benne... Mondjuk nem ő lenne az első és utolsó.

Környezetvétő 2010.10.05. 15:47:38

Szerintem a komcsikat, cigányokat, zsidókat, buzikat, környezetvédőket és liberálisokat mind-mind nyilván kéne tartani, aztán deportálni a solti síkságra egy tenyésztelepre, ahol kedvükre tolerálgathatják egymást.

Mi, emberek, pedig innentől boldogan élnénk.

Szeretem Hitlert. Egyszerűen szeretem.

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2010.10.13. 13:22:51

@Környezetvétő: Mindig szerettem az igaz született bunkó mocskos náci férgeket.
Azt képzelik magukról hogy emberek, pedig, az emberi fajra megszólalásig hasonlító gusztustalan kártevők ők, kiiktatásuk az emberi faj létének egyik alap feltétel.

Nácit verni, jó érzés, felszabadít és megnyugtat, ha időm engedi napot meg is teszem.

Most már az kis köztudott hogy ezek a náci férgek kizárólag a saját anyjukkal szaporodnak, azért ilyen degeneráltak mind.

loláb 2010.10.14. 21:26:52

Ezek az ügyek azért nem érdeklik az ügyészséget, mert:

-sukoró
-a wieszt ügy
-a hagyó ügyek
-a kopaszi gát ügye
-a bkv-s végkielégítések ügye
-a bábolnai telekcsere ügye
-a MAL rablóprivatizációjának az ügye
-a 4-es metró szerződések
-a margít híd felújítása
és a többi sok-sok apróbb tolvajkodás elviszi az energiáikat.
Kevesebbet kellett volna a szociknak lopni, és akkor lenne kapacitás a fideszes ügyek üldözésére is.
Hát, elkúrtátok. Nem kicsit, nagyon.

Táskás Tóni 2010.10.20. 23:32:36

@loláb: Kb még 20 oldalon sorolva az ilyen ügyeket ,sem lehetne annak az összegnek a töredékét elérni amit a fidesz lenyúl és most is ezt teszi.Pl MVM 10 milliárdok , természetesen ,tudjuk ,kinek a segítségével 5milliárd országfényképezésre, ami azelőtt már elkészült egyszer 160 millió ft-ért. A világon nincs annyi nokiás doboz amibe a tömérdek elrabolt pénz beleférne, Ja .és még most jön a java......@Környezetvétő: Akkor ezért szavaztál Orbánra, így már oké

nilak 2010.11.01. 16:36:35

kevesebb gyűlölettel többre mennének a tisztelt kommentelők, és talán a közhangulat is javulna!

Iustizmord 2010.11.06. 09:39:21

@loláb: ennél hülyébb (és cinikusabb) érvelést nehéz találni.

mármint hogy az ügyészség / rendőrség

1. "kapacitás hiányában" tagadjon meg nyomozást
2. ebben (is) a kommancsok a hibásak.

Kemotox 2010.11.08. 11:50:24

Van egy másik variáció is!
Az Ügyészséget talán nem "nem érdekli" a dolog, hanem mert az egész ügy egy Kellert idéző koholmány!

FIDESZ Kubatov listája kisegér volt a szexi fiúkéhoz képest. Saját adatbázist építettek ki a szimpatizánsokból, 2002-ben ezzel (is) nyertek. Választások előtt telefonon fel is hívták az adatbázis alapján a híveket, sőt akár le is szállították őket az urnákhoz. Volt kopogtatócédula gyűjtő adatbázisunk is. Akik a szexi fiúkra adták le a kopogtatójukat, azok automatikusan felkerültek az MSZP adatbázisába. Szar ügy! A telefonszámokat a nevekhez akkor is beszerezték, ha ahhoz az állampolgár nem járult hozzá. A fiúk rendszere már csak azért is jobb volt, mert nem csak a saját szimpatizánsait, hanem az ellenfelét, sőt azoknak a hozzátartozóit is nyilvántartotta. Brrr! Minden szépen és okosan is működött, de amikor már a YouTube-ra is felkerült a dolog (MSZP-s adatgyűjtés is volt…) akkor kezdett fordítva elsülni a Kubatov ügyük. A bumeráng visszaütött duplán. Még a rendszert is bemutatták használat közben a HírTV-n, míg a szexi fiúknak a Kubatov féle bakin kívül más bizonyíték nem volt a kezükben.

És a többi ügyről is szép lassan (vagy inkább gyorsan) kiderült, hogy mekkora egy kacsagép termék!


süti beállítások módosítása