Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Class a minisztériumod!

2010.03.24. 06:07 - Fidelio

A leendő Orbán kormány struktúrájáról nem sokat tudni, így végképp bizonytalan. kik lesznek a bársonyszékek tulajdonosai. Fellegi Tamás jobboldali médiacézár és "plakátmegrendelő" azonban esélyesnek  tűnik az infrastruktúra-miniszteri posztra. Az üzletember már fontos pozíciókat töltött be az Orbán-kormány alatt, majd annak utolsó napjaiban százmilliós megrendelésekhez jutott. S az is lehet, hogy nem véletlenül került az üzletember résztulajdonába a kalandosan frekvenciát szerző Class FM.  A Class FM reklámplakátjai pedig gyanúsan a Fideszéi mellett vannak). De nézzük, mit tudott meg a szakújságíró:

Nincs tapasztalata a kormányzati munkában, forrásaink mégis egybehangzóan az Orbán Viktorral igen jó kapcsolatban álló Fellegi Tamás üzletembert nevezték meg a Fidesz-kormány infrastruktúratárcájának várományosaként. Fellegi Tamás – a távközlés kivételével – nem számít infrastruktúra-ügyekben járatos szakembernek: sokkal inkább Orbán Viktor régi, nagyon megbízható harcostársaként ismerik, akinek cége jelenleg jobboldali médiumokat – Heti Válasz, Lánchíd Rádió – irányít, illetve a Class FM-nek is kisebbségi tulajdonosa.

Fellegi Tamás már a rendszerváltáskor Orbán Viktor kampányát segítette, majd 1996 és 2000 között (a Fidesz-kormány első időszakáig) a Matáv kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője volt. 2000 után újra Orbán Viktor főtanácsadójaként bukkant fel. Nevéhez fűződnek a Fidesz-kormány utolsó napjaira datált, százmilliós informatikai kifizetések az akkor általa irányított Euroatlantic nevű tanácsadó cég számára. Ezt a későbbi szocialista vizsgálatok szabálytalannak ítélték.

Az indexnek feltűnt mennyire azonos plakáthelyeket használ a Class FM és a Fidesz

 

Az Euroatlantic cégiratai szerint később tulajdonostársként megjelent egy ideig a cégben Stumpf István, a Fidesz-kormány alatti kancelláriaminiszter.

Stumpf a vizsgálatokat méltánytalan politikai támadásnak minősítette. Az elmúlt nyolc év során Fellegi Tamás a jobboldalhoz közeli média egyik fő befektetőjévé vált: központi cégének neve stílszerűen Infocenter.hu Zrt. Az üzletember megkeresésünkre nem kívánt reagálni. Forrásaink megerősítették: az a hivatalos Fidesz-álláspont, miszerint nem tárcákat, hanem feladatokat osztanak, tényleg arra utal, hogy még nem alakult ki a tárcák végső feladat-, illetve vezetői köre.

Vélemények szerint a Fidesz most néhány nevet megfuttat a közvélemény előtt, de cseppet sem biztos, hogy ők a tényleges befutók. Arról hallani mindenesetre, hogy Fellegi rendkívül nagy lendülettel vetette bele magát a tárca szervezésébe, és szinte minden feladatkört – az uniós pénzek elosztását, a közlekedést, a környezetvédelmet, a vízügyet – magához kíván vonni. Ám emiatt lehet összezörrenése a gazdasági csúcstárcával, amit – az előző Fidesz-kormányhoz hasonlóan – Matolcsy Györgyre szabhatnak.

Marnitz István


Class a dumád! Ha jó plakáthelyet szerzel miniszter is lehetsz!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr411864164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shakalaka 2010.04.03. 16:39:56

www.euroatlantic.hu
Az Euro Atlantic oldala. A közlemény elég érdekes

kozod-e 2011.03.04. 03:37:36

Hallod... ez a cikk szánalmas. Én nem vagyok fideszesnek mondható...de ez a cikk egyszerűen a cikk író rosszindulatát és az IQ szintjének.... nem is tudom olyanja van? Maga az oldal is elég egyoldalúan tudósít, nem figyelő, hanem fikázó :) de hát ugye a Kommunistáknak ennyi maradt.

Frank'Leó 2011.03.16. 15:53:02

@kozod-e: A Class FM ügyében a Fidesz együtt lopott a szocikkal.
Most már nem együtt.
Ha érdekel, egy mai infó: www.stop.hu/articles/article.php?id=842709


süti beállítások módosítása