Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Majtényi, média, mutyi

2009.10.29. 19:16 - eroica

Lemondott Majtényi László, az ORTT elnöke. Azt írja levelében: „úgy foglaltam össze elnöki programomat, hogy legjobb tudásom szerint azon fogok munkálkodni, hogy minél közelebb vigyem a médiahatóság működését a közpolitikához, miközben távol tartom a pártpolitikától"

Mint tudjuk, az ORTT tegnap győztesnek hirdetett ki két rádiós pályázatot, a Sláger és a Danubius helyére – holott ez a két pályázat több sebből vérzett. Az egyik győztes a Fideszhez, a másik baloldalhoz közeli vállalkozókhoz köthető.

Ha van mutyi, akkor ez az: „kártyában, vállalkozásban: felezés; titokban, suttyomban” – írja az Etimológiai szótár. Eredete elegánsan francia: moitie, a fele valaminek. Népiesen : egy nekem, egy neked.

Mindez egy „Szalai Annamária fideszes testületi tag kezdeményezésére elfogadott, Ladvánszky György és Gyuricza Péter szocialista és Tirts Tamás fideszes testületi tagok által támogatott döntés” eredménye.

Ha van MSZP-figyelő, akkor a érdemes a dolgot ott is kiszerkeszteni.

Egy-két összefüggés, a Hírszerző alapján:

„A pályázat elbírálásának törvényességét és az országos kereskedelmi rádiózás jövőjét is súlyosan veszélyeztető jogsértést követett el az ORTT a testület elnöke szerint, amikor a tagok többsége alakilag érvényesnek nyilvánította a Lánchíd Rádiót és a Heti Választ is tulajdonló érdekkörhöz köthető Advenio Zrt. pályázati ajánlatát, de akkor is, amikor a pénzügyileg egyaránt irreális, egymásra feltűnően hasonlító ajánlatok közül a Zene Rádió Zrt. ajánlatát visszautasította, miközben az egykor az Est FM-et, ma a baloldalhoz sorolt Radio Cafét üzemeltető érdekkörhöz tartozó FM1 Konzorciumét nem.”

"A médiahatóság - többségi támogatással - befogadta az Advenio Zrt. pályázati ajánlatát, holott az sértette a médiatörvény összeférhetetlenségi, tulajdonosi korlátokra vonatkozó követelményeit: is tulajdonosai egyike fővárosi rádiós jogosultsággal rendelkezik, ennek ellenére nem nyilatkoztak a pályázat benyújtásakor arról, hogy ha országos koncessziót nyernek, lemondanak a már meglévő körzetiről."

"Majtényi a testület másik határozatát is kifogásolta, miután az ORTT "az üzleti terv megalapozatlansága" miatt mindkét jogosultság versenyében visszautasította a testület a Zene Rádió Zrt. által tett pályázati ajánlatot, miközben a korábban az Est FM-et, ma a Radio Cafét működtető tulajdonosi körhöz köthető, inkább a baloldalhoz közel állónak tartott FM1 Konzorcium esetében nem tett így."

"A Testület rendelkezésére álló szakvélemények egyöntetű álláspontja szerint az ORTT-hez beérkező pályázati ajánlatok közül többről is egyértelműen kijelenthető, hogy teljes mértékben irreális piaci szempontokon és számításokon alapulnak, piaci feltételezéseik és várakozásaik nyilvánvalóan megalapozatlanok, ebből következően alkalmatlanok arra, hogy a vállalt feltételek szerint a műsorszolgáltatási jogosultságot annak teljes időtartama alatt gyakorolják" - fogalmazott Majtényi László.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

1 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr41484749

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megegyeztek 2009.10.29. 23:40:09

Megoldották a médiatörvény anomáliáit, hibáit és tévedéseit. Sikerült felszámolni a működésképtelen és csak kádertemetőnek használt megyéket. Hatékonnyá tették az önkormányzati rendszert. Most már nem lesz 39 fős településnek önkormányzata.   Si...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fidélio 2009.11.02. 10:05:00

Ezt az Oszkárt rakta ki egyetértőleg a címlapjára a Demokrata. Így az újságosnál a jóságos óvóbácsi-mosolyú portréjára írva köszönt velem szembe: "nem vonok vissza semmit!". Így a Fidesz-tag Bencsik András szerkesztette és Orbán által előfizetésre ajánlott Demokrata véleménye: Molnár Oszkár rendben van.
www.demokrata.hu/magazin/izelito-demokrata-oktober-28-i-szamabol


süti beállítások módosítása