Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Azért vannak a jóbarátok...

2010.07.22. 15:27 - eroica

"Nem veszi ki a kormány a lex Járait a pénzügyi-gazdasági tárgyú törvénycsomagból, melyről ma szavaz az Országgyűlés" - nyilatkozta a Népszabadságnak ma reggel Szijjártó Péter, Orbán Viktor miniszterelnök szóvivője.

A javaslat a biztosítók bankadója alól mentesítené Járai biztosítóját a CIG Közép-európai Biztosító Zrt.-t. Hivatalosan a 2007 óta alakult biztosítók mentesülnek, de a törvény indoklása szerint minderre azért van szükség, mert a versenyt élénkítő új biztosítók általában 7-8 évig veszteségesek. Ha valóban ez lenne az indok, akkor a 2003 óta alakult biztosítókra kellene vonatkoznia a törvénynek.

A kép ismét érvényes...

A törvény indoklásával ellentétben Lázár János a magyar cégek helyzetbe hozásával magyarázta a törvényt, ami miatt a tagállamok egymás vállalataival való kitolását nem szerető EU rossz szemmel kezdett nézni a törvényre.

Mindez azonban nem zavarja a Fideszt. Mindenképpen 400 millió forint adómentességet akar adni Járaiéknak. Szép dolog a barátság.

FRISSÍTÉS: Bár Orbán tegnap még arról beszélt, hogy a Lex Járainak "maradnia kell", most délután kiderült, hogy mégsem lesz. Úgy tűnik Szíjjártót félre pedig hasonlóan nyilatkozott ma reggel, de most délután kiderül, hogy mégsem lesz ilyen. A hírek szerint Matolcsy számára egyértelművé vált, hogy a ronda EU nem engedné ezt a "baráti segítséget"

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Szólj hozzá!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr292168868

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szijjártó... 2010.07.22. 16:30:43

A kormány továbbra is támogatja, hogy fennmaradjon azon kivételek köre a banki adó fizetési kötelezettsége alól, amelyeket már megszavaztak, hogy mindenki, így a kistelepüléseken élők számára is könnyen elérhetők legyenek a pénzügyi szolgáltatások, ill...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása