Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Orbán megint az oligarcháknak kedvez

2010.11.13. 17:24 - eroica

Címkék: orbán fidesz oligarcha demján sándor

"A magyarok nehézségeinek, súlyos problémáinak oka az, hogy tizenhét évvel a rendszerváltás után olyan új arisztokrácia jött létre, amely kiváltságokat követel magának, a nemzet többségének kárára." Orbán Viktor, 2007. április 4.

Jól eltalált gondolat volt ez. Hiszen az emberek azért szeretnének erős kormányt, hogy az megvédja őket a rablóktól vagy a harácsoló hatalmasságoktól. Ahogy Oroszországban másfél évtizede mondják: az oligatcháktól. Erre építette a népszererűségét Vlagyimír Putyin is.

Jó ritmusérzékkel mondta Orbán az országgyűlési választások második fordulójának estéjén [amikor Putyinéhoz mérhető hatalmat kapott], hogy véget ért az oligarchák korszaka. Lehetett hinni, hogy Magyarországnak végre tökös kormánya lesz.

Jelképes mértékű volt, de jó volt olvasni, hgy hogy a nagyon gazdagok nem kapnak majd családi pótlékot. Azután ez egy napig tartott, s a javaslat elvérzett.


Jöttek viszont más lépések:
- örökösdési illeték: Egyetlen százmilliárdos vagyonnál az állam egy legalább öt-tízszer akkorra bevételről mond le, mint amit a 98%-os büntetőadóval most beszed.

- A progresszív személyi jövedelemadó helyett bevezettek a minden milliárdosnak kedvező egykulcsos adót.

Mondhatjuk, hogy ez nem direktben oligarcháknak kedveznek, hanem egyszerűen bárkinek, aki gazdag. Mert az igazi oligarcha a csontkemény vállalkozó, aki a kapcsolatai révén jut előnyhöz. Mondjuk úgy, hogy versenytárgyalán nélkül kapja a megrendeléseket, ahogy hajdan a Vegyépszer az autópályákra.

De mit lát az ember: a vörösiszap munkálatokra egy cég verseny nélkül kap sokmilliárdos megbízást. Az egyszeri ember itt nem is tudja, hogy személy szerint kinek jó ez, de vannak egyértelműbb helyzetek:

A 98%-os büntetőadó visszamenőleges hatályú, de csak öt évre: így megtarthatja százmillás végkielégítését, a Fejlesztési Bank Fidesz-közeli vezére, amit a 2002-es váltás után kapott.

A fővárosi FŐKERT Zrt.-nek az alapító okiratába foglalták, hogy a Széles Gábor médiaoligarcha tulajdonában lévő Magyar Hírlapban kell közzétennie éves beszámolóját. (Széles Gábor persze többet szeretett volna a Fidesztől közpénzben kapni).

Legérdekesebb az, amikor olyan adókat vezetnek be Orbánék, amik a gazdag bankokat, energiacégeket sújtja. Mondhatni, rendben, ezek tulajdonosai afféle oligarchák lehetnek. De mit lát a jámbor állampolgár?

A bankadónál kis híján megkapott Járai Zsigmond (pénzoligarcha) komolytalan indokkal egy combos adómentességet (évente közel 400 milliót). Komoly botrány kellett, hogy a kormányzat ettől elálljon.

Most ismét kitett magáért Orbán csapata. Sikerült az energiacégek külnadóját úgy megfogalmazni, hogy Demján "offshore" Sándor energiában is érdekelt TriGránit-ja mentesüljön alóla.

 

Demján és Orbán. Egészségükre?
 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

153 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr572444726

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán megint az oligarcháknak kedvez 2010.11.18. 06:22:43

"A magyarok nehézségeinek, súlyos problémáinak oka az, hogy tizenhét évvel a rendszerváltás után olyan új arisztokrácia jött létre, amely kiváltságokat követel magának, a nemzet többségének kárára." Orbán Viktor, 2007. április 4.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.11.13. 20:17:04

@Netkalóz: Valamit félreértesz, mert @FIDE SS Obersturmbannführer Pál Észk Koreához hasonlította a mi "rendőri terrorunkat". Amit írtam, erre válaszoltam.

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.13. 20:23:07

@butus: ja, ez így jogos.
persze divat észak-koreával példálózni de azt a mélységet a világ legsötétebb állama sem éri el, se mondjuk sztálin szovjetuniója, ceausescu romániája se más.
főleg nem mostanában.
éppen erről szól a történet.
szerencsére a magyar nép még a múlt század 50-es éveiben is alig volt vevő a totális diktatúrára ,nemhogy most a 21. század szabad európájában!!!!!
TEHÁT ORBÁN NAPJAI MEG VANNAK SZÁMLÁLVA!!!

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.13. 20:23:30

@butus: ja, ez így jogos.
persze divat észak-koreával példálózni de azt a mélységet a világ legsötétebb állama sem éri el, se mondjuk sztálin szovjetuniója, ceausescu romániája se más.
főleg nem mostanában.
éppen erről szól a történet.
szerencsére a magyar nép még a múlt század 50-es éveiben is alig volt vevő a totális diktatúrára ,nemhogy most a 21. század szabad európájában!!!!!
TEHÁT ORBÁN NAPJAI MEG VANNAK SZÁMLÁLVA!!!

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.13. 20:23:36

@butus: ja, ez így jogos.
persze divat észak-koreával példálózni de azt a mélységet a világ legsötétebb állama sem éri el, se mondjuk sztálin szovjetuniója, ceausescu romániája se más.
főleg nem mostanában.
éppen erről szól a történet.
szerencsére a magyar nép még a múlt század 50-es éveiben is alig volt vevő a totális diktatúrára ,nemhogy most a 21. század szabad európájában!!!!!
TEHÁT ORBÁN NAPJAI MEG VANNAK SZÁMLÁLVA!!!

Fideszman 2010.11.13. 20:28:41

@butus: Hiába szépíted, Kim Dzsong Il tiszteleghet gyurcsányi kommunista diktátor tettei előtt. Sztálin hozzá képest egy sírós ovis a homokozóban. Ilyen szemkilövetések amiket 2006-ban műveltek az akkori komcsi rezsim bér rendőrei, soha nem történtek még a világtörténelemben. Ártatlan embereket sehol nem szokás lövetni, csak a legsötétebb banánköztársaságokban. Orbán Viktor 1989-es tetteit meg kár kisebbítened. Biztos háttal álltál amikor Orbán azt kiabálta, az akkori komcsik szemébe, hogy ruszkik takarodás haza ez itt MAGYAR föld.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.11.13. 20:41:43

Ja! Lényeg a lényeg: átverő kormányunk gátlástalanul játszik néhány millió ember életével.
Ébresztő BAJTÁRSAK! ez nem sima politika - nem sima manipuláció, hanem kőkemény kommunikálás - üzenet a választóinak , hogy LE VANNAK SZARVA!
Ébresztő! Bizonyítottan nem akar mást ez a kormány (Orbánnal az élen), mint rajtunk röhögni, rajtunk élősködni és kispajtásokkal dorbézolni a tőlünk megvont pénzeken. Ráadásul még csak jó indulatot sem láttunk a részükről, hogy hallgatnának a tiltakozásokra... nem, nem.
El kell zavarni őket, nincs más lehetőség, ha életben akarunk maradni. (kit érdekelnek a pártok egyébként? és a politika? - mert azóta rossz és egyre rosszabb egyre többeknek, mióta ezt a rengeteg pártot el kell tartanunk ott a parlamentben és mindenütt a csillagászati fizetéseikkel - mi meg éhen döglünk és még le is néznek - azaz semmibe vesznek! Ezt kellene végre belátnunk: NEM SZÁMÍTUNK , mint ember, mint szülő, mint fiatal, mint dolgozó, mint szakember, mint élőlény.... kirabolhatóságunkat tesztelik épp)

lanyi 2010.11.13. 20:43:28

Gyerekek ennyi hülyét egy rakáson...

Komolyan nem értem az mszp fanokat...

Eroica barátom te egy szerencsétlen hülye vagy:)

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.13. 20:47:07

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál: mondjuk általában igazat adok neked, de ez egy baromság.
közöd nincs a valódi durva diktatúrákhoz.
persze az is igaz hogy egy észak-koreai rezsimet nem lehetne összehozni itt.képtelenség lenne, ez mégiscsak EU 2010.

dtk74 2010.11.13. 20:51:30

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál: Kemény vagy Csoki! Mondjad meg nekik frankón, nehogy már a szemkilövetések (többes szám, ha így akarod) szörnyűségét el akarják kenni! Még a végén azzal jönnek, hogy Tienámen tér vagy hogy a francba írják, meg 68-as diáklázadás, stb. Az apjuk szerszámát. Ezek csak vihar a biliben. A szemkilövés, az igen. Az már emberiségellenes, csak eltagadják. Kenik a szart, Gyurcsányi (sic!) meg igazából rosszabb, mint Sztálin, csak úgy viselkedett mint a jóságos Lenin. Ködösít. Minket nem ver át. Rosszabb, csak nem mutatja. De mi tudjuk. Ködös múltat, szebb jövőt! Előre! illetve kitartás - értsd. tartson már ki valaki, mert nem lehet megélni a szemét Gyurcsányi miatt. Na megyek hunyni... Teljesen lefárasztottam magam.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.11.13. 20:52:12

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál: Ettől az Orbán kiabálástól azután úgy megrémültek a ruszkik, hogy hanyatt, homlok menekültek!

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.13. 20:54:41

@butus: ja, hát a ruszkik aztán tényleg, vagy mélyen leszarják a senkiházi magyarokat.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.11.13. 20:55:01

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál: Csak úgy mellékesen, a Hősök terén egy ruszki sem volt, amikor Vikike kiabált!

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.11.13. 20:58:36

Pintér belügyminiszter 25 éve még közrendőr volt. Most többszörös milliárdos, jó oligarcha. Hogy csinálta?

Orbán napjai meg vannak számlálva!

Orbán Viktor hadüzenete
Orbán Viktor hadüzenetet hirdetett a magántulajdon ellen. Ezen nincs mit szépíteni. A kormány egész egyszerűen ellopja a magántulajdont. Az adóhatóság ugyanis csak a postás szerepét játssza, csak technikai közreműködő a nyugdíjbefizetések magánnyugdíjpénztárakhoz való továbbításában. Ha a kormány parancsára az APEH ezentúl ezeket máshová irányítja, az olyan, mintha a Magyar Posta vezetőjének utasítására a postás nem a nyugdíjasnak kézbesítené ki a nyugdíjakat, hanem valaki másnak.

Dub hadnagy 2010.11.13. 21:06:45

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál: Ha nem tévedek, te pár hete még segglyukként élczelődtél a honi politika visszáságain, látom, a humorod továbbra is a régi.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.11.13. 21:12:19

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál: az első pillanattól érzem, hogy Te ironizálsz, de tudod ma a droidok világában csak biztosra lehet menni, így inkább komolynak veszem az írásaidat!

AutosVilli 2010.11.13. 21:12:39

Oké de hol vannak a konkrét adatok?

KolompárRómeó 2010.11.13. 21:16:52

"A progresszív személyi jövedelemadó helyett bevezettek a minden milliárdosnak kedvező egykulcsos adót."

Te nagyon okos. A milliárdos nem szja-t fizet, azt nem munkajövedelemből szedte össze.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.11.13. 21:18:24

Olyan vicces nézni, amikor tök ugyanazokat a köröket futják jelenleg Magyarországon, amiket nálunk lehetett látni pár éve.
Az egykulcsos adó:

Egy kis matek: Több pénzből a a 16 százalék több pénz,, mint a kevés pénzből 16 százalék.
Minél egyszerűbb egy adórendszer, annál kevesebb lehetőség van sumákolásra, ehhez persze egyidejűleg törölni kell a legtöbb kivételt, kedvezményt.

Szlovákia gazdaságának talán ez volt a legnagyobb áldás, a gazdaságilag igazán aktiv középréteg megszilárdulása.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.11.13. 21:24:26

@felvidéki istimester: szerintem nem pontosan ugyanazok a körök, mert Nálatok az alkotmányt nem szarták le!

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.11.13. 21:26:24

@butus: Én csak az egykulcsos adóról beszéltem :)

Robis 2010.11.13. 21:55:32

Nem is tudtam, hogy a Trigránit energiacég. Nem inkább építőipari vállalkozás-csoport?

ivrilider 2010.11.13. 22:04:14

@aszekelyek: Ajh... Polt Péter legfőbb ügyészre még emlékszel...? Nyilván nem..

Kassian 2010.11.13. 22:04:49

Van olyan, akinek még újdonság az, hogy Orbán hazudik, mint a vízfolyás...????

Bazz, eddig egyszer bedöntötte a forintot, a múlt héten bedöntötte a tőzsdét, beejtőernyőzte a szaros, tetves jobbikot a parlementbe. Mi jön még?

kirsten 2010.11.13. 22:12:57

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál:
Igen meg merte mondani, mert az akkori kormány megengedte neki. Különben ilyen hülyeséget, hogy szemkilövető kormány, csak nagyon primitív ember ír. Talán a Gyurcsány szedte felo az utcakövet, tört be kirakatokat, gyújtott fel autókat ?
ORBÁN TAKARODJ !

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.11.13. 22:20:10

És a CBA kedvezménye még nincs is a felsorolásban - akik a Fidesznek plakáthelyeket adtak.

2010.11.13. 22:21:03

@Netkalóz: Úgy érted azt leszámítva, hogy a 2. VH-ban az oroszok szabadították fel őket a Náci Japán megszállása alól?

finom_szolo 2010.11.13. 22:21:07

@kirsten: gyurcsány mást szedegetett. Egy kis pénzt. És erőt gyűjtött, hogy öszödön tudjon beszédet mondani

dtk74 2010.11.13. 22:24:33

@finom_szolo: Ideje lenne újabb beszédnek, egy újabb kormányfőtől. Ezúttal lehetne nyilvános, ne kelljen szivárogtatni. az nem túl elegáns

Fideszman 2010.11.13. 22:24:44

@kirsten: Nem, gyurcsány nem szedett fel utcaköveket. Akik dobáltak és gyújtogattak azok maszop bérencek voltak, akiket vidékről hoztak fel buszokkal. Rátolták magukat a békés fidesz gyűlésre, hogy az akkori balos agymosó média össze tudja mosni a két tábort, úgy bemutatva az országnak, mintha azok jobbikosok meg fideszesek lennének. Szerencsére az emberek nem hülyék és kiderült az igazság. Gyurcsányi utasította a rendőröket, az igaziakat is meg az álrendőröket, hogy verjék szét a fideszeseket. A legjobb bizonyíték, hogy a kockaköves városszétverő huligánok bérmaszoposok voltak az hogy a saját szememmel láttam amikor a fideszes gyűlést megdobálták!!

AnnaKarenina 2010.11.13. 22:37:35

@Blogger Géza: Idézz tovább is. "A kivételezettek között elsősorban kereskedői engedélyes cégekről lehet szó. Olyanokról, akik áramkereskedelemmel nem fő tevékenységként foglalkoznak, kereskedelmi engedélyt csak azért váltottak ki, hogy olcsóbban vehessenek áramot, és így versenyelőnyhöz jussanak.
Annak idején ezért hozták létre a BKV Trade nevű céget, és ezért váltott ki engedélyt a Trigránit, a Budapesti Nagybani Piac és a Magyar Telekom is. Ez utóbbi tavaly az E.ON-nal stratégiai megállapodást is kötött, a társaság 5-8 százalékkal olcsóbb energiát ígért.
Bár a főtevékenységként nem energiával foglalkozó cégek felmentése az adó alól megérvelhető lépés, az ötszázalékos határ nehezen magyarázható. A Robin Hood-adó ilyenről még nem rendelkezett, ott az elhatárolást úgy oldották meg, hogy a kereskedői engedélyes cégeknek csak az energiaellátásból befolyó nyereségük után kellett 8 százalék adót fizetni."

www.eh.gov.hu/gcpdocs/201008/2009_evi_villamos_energia_garantalt_szolgaltatasertekeles.pdf 6.old.@felvidéki

istimester: Azért ne gondold, hogy a legegyszerűbb matematikát nem értjük, tudjuk, hogy 100.000 Ft és 1.000.000 Ft 16 %-a közül melyik a magasabb érték, mégis az volna az igazságosabb, hogy a magasabb jövedelem mértékében is többel járuljon hozzá a közterhekhez, ahogy eddig. Hányszor jöttök még ezzel? Nézd újra Házon kívül ez ügyben forgatott riportjait.
És olvasd el, hogy a kormányszóvivő szerint az is jobban jár, aki rosszabbul jár az adócsökkentéssel.

Hurri Kán 2010.11.13. 22:46:28

TriGránit az mióta energia-cég? Valamiről lemaradtam volna???

Senkifia 2010.11.13. 22:50:44

Nem értem,mi a gond az egykulcsos adórendszerrel... Mindenki a saját keresetéből befizet a közösbe arányosan ugyanannyit. A milliárdos 160milliót, a százezres 16ezret.Nem tudom, észrevehető e,hogy a milliárdos tízezerszer többet,mint a százezres. És ennek az országnak nem az a baja,hogy a milliárdos mé' nem fizet 50%ot(persze az is egy megoldás, csak nem fair),hanem az,hogy a 8 millió választópolgárból 4 millió munkavállaló,ebből kettő és félmillió minimálbéres...Megkockáztatnám,hogy másfél millió fiktív minimálbéres ,és zsebbe fizetik. Vagyis másfél milla munkavállaló tartja a nyolc és felet. Szóval lehetne azon rugózni,hogy miért mehetnek egyesek palotából,mercivel segélyért,úgy,hogy az APEH asse kérdi,hogy híjják szegínt.Miközbe nekem egy rendben fizetett illeték "félreírása" miatt küldi a levelet,hogy gyorsan fizessek x tízezer hátralékot, a végrehajtást elkerülendő. Aztán mikor utánajárok(másfél nap telefonálgatás,majd személyes jelenés), 4 perc alatt eltörlik,hogy ja nem kell fizetni.
Szóval hasznosabb lenne azon rugózni,hogy kőkemény ellenőrzés, és vérre-börtönre menő büntetés annak, aki 1000 forint adót is elcsal. Az összeg mérete meg legyen arányos a börtönnapok számával.Pont.
Ami az egy kulcsot illetui:tudtommal van két-három ország körülöttünk,ahol működik. Konkrét példám csak a román adórendszer,ahol az egykulcsos adó bevezetése után több mint megduplázódott az állam bevétele. Igaz, közben kiplakátolták az országot,idézem:"Fizess pénzzel, ne évekkel az életedből". És konkrétan börtön járt az adócsalásért. Az adórendőrség(Garda Financiara) meg olyan volt, hogy mindenkit beletaposott a földbe,ha sumákolás ment. Magas szinten persze ment a korrumpálás,gondolom. De ,mint felvázoltam, Magyarország nem a 10-20 milliárdos sumákolása miatt megy szarul, hanem a kettő és fél millió "becsületes" munkavállaló miatt.Illetve az ezek még becsületesebb munkaadói miatt. Akiknek nem lép a nyakára az apeh.
Ennyi.
Ja és még valami: Persze , a fidesz épp most cseszi el azt,amit jól meg tudott volna csinálni a kétharmad révén. De emelje már fel a kezét az a balliberális, aki szerint eddig olyan qrvajól ment minden,adóügyileg ,csak most a fidesz elb.szta pár hónap alatt.... Senki? hát ezaz.(asszon havi keresetének kb 60%át szedték be eddig,különféle adók meg járulékok címszó alatt. Túlzás nélkül, a bruttó 90ezres béremelésből nettó harmincegynéhány lett.És nagyon messze vagyunk a miliárdosságtól,sőt,mi több,egyikünk sincs minimálbérre bejelentve. Na de ez volt a tuti sokkulcsos,progresszív adórendszer,ami olyan qrvajó... Már akinek. Az országnak látszólag nem nagyon,lévén,hogy az a kb másfél-két milla adócsaló,illetve munkáltatóik,nem puszta nyereségvágyból csaltak adót,hanem mert az azért mégis csak hallatlan, hogy amíg egy középvezető megkap 45 forint nettó bért,addig 55-60 forintot már levont tőle az állam, és még 70-80at fizetett utána a munkáltató is.Azta, de igazságos adórendszer. És csodálkozunk,hogy a kis meg középvállalkozó,családostól,minimálbéren van,és nem adózik.Sőt,amit lehet,leír cégköltségnek.

Senkifia 2010.11.13. 22:59:33

@Kassian: Ne keverjük a szart a fizikával....A szaros-tetves(?) jobbikot az elmúlt 8 év,szadesz-maszop közjótékonykodás ejtőernyőzte be a parlamentbe. A jobbik fő támogatói, a 17% jelentős része ,azok a borsodi meg szabolcsi öreg nénik, akiknek a paradicsomkaróit is ellopták már az elmúlt 8 év kormányzása következtében " megélhetési"-nek titulált bűnözők. A 17% több mint felét ilyen emberektől kapta a jobbik,és ehhez édeskevés köze volt a fidesznek. A bérrettegő szdszeseknek meg az érdekes Btk-t összecsapó maszop-kormányoknak viszont annál jelentősebb szerepe volt ebben.
Again:ne keverjük a szerepeket...

belekotty 2010.11.13. 23:12:25

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál: Szia lázárjánossegglyuka! Mijé váltottá nikket?

nagyat 2010.11.13. 23:13:38

@aljaskuszobab: jajaj nem tudom abbahagyni a röhögést!!!! (persze, csak kínomban.... :( )

EgyEmber (törölt) 2010.11.13. 23:13:52

@Senkifia: Nagyon jól írod! Csak épp eddig 1 (egy) olyan intézkedés, reform, rendszerváltoztatás, semmi nem történt, de még csak kommunikációs szinten se, ami 1: megkeményítené az adózási rendet, 2: megerősítené a felügyeleti rendszert, 3: stratégia/kampány, hogy mindenki adózzon becsületesen, 4: felemelné a büntetési tételeket, 5: felgöngyölítené a triviális adócsalókat/adóelkerülőket (mert hogy ezt itt nálunk MO-on meg lehet csinálni, hogy mindenki nyílvánvalóan tudja a szomszédjáról, sőt az még henceg is vele, de mégsem történik semmi; és néhány gondosabb bankszámla átvilágítással könnyen kiszűrhető lenne, hogy ugyan már Józsikának honnan termett A6-os Audija, miközben minimálbéren van és a Bt-jét épp most hozta ki nullszaldósra), 6: behajtaná VISSZAMEŐLEG is azoktól, akik tényleg csaltak (mert miért csak a közszférásokat szivassuk), 7: csökkentené a korrupciót, 8: csökkentené a minimálbéresek számát, 9: ellenőrizné a munkaidőnyílvántartásokat, és keményen büntetné a csalókat, 10: elejét venné a körbetartozásoknak, 11: elejét venné a körbeszámlázásoknak, 12: reálisabban kordában tartaná a cégben elszámolható költségeket (pl Józsika bt-je vagy ne tudja elszámolni a céges A6-ost, vagy bizonyos értékhatár, vagy autó teljesítmény felett legyen 98%-os az adója - nemhogy visszaigényelni vazze!).... és bizonyára sok mindent még kihagytam.
Szerintem ezek a minimumok, ahhoz, hogy ki lehessen fehéríteni a munkaerőpiacot és a gazdaságot. Persze én sem hiszek a világmegváltásban, mindig marad fekete munka, meg adócsalók, meg korrupció. De a Fityesz eddig egyetlen valamire való lépést vagy programot nem tett le az asztalra ezzel kapcsolatban. Csak üres lufikat pukkasztgatnak. Ugyan már ki hiszi el azt ma MO-on, hogy itt majd az emberek maguktól észbe kapnak és hirtelen jó polgár módjára becsületesekké válnak, csak azért mert egykulcsos 16%-os lesz az adó??? Itt generációk nevelkedtek fel és tanultak meg harácsolni, lopni, kiskapukat keresni, adótcsalni. Ezeket nem fogják meghatni az ilyen gondolatok. Szóval amíg ilyen intézkedéseket nem látok a Fityesztől, addig ugyan ne vegyék már el a pénzem (magánnyugdíjp.), és hadd ne nekem kelljen már megint kifizetni a 2 milliónyi adócsaló, meg az ilyen olyan segélyen elők helyett a mások sarát (vagy sz*rát)!

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2010.11.13. 23:14:10

@AnnaKarenina:
Nem fogok TV műsort nézni, amikor látom a mindennapi valóságot. Az egykulcsos adórendszerhez még a balos Fico kormány se mert hozzányúlni, mert annyira bevált.

És nem, nem lenne igazságos, nem kell azért büntetni valakit mert sikeres. Ha csak veszek egy sima diplomást(nem szociológusra gondolok, hanem valódi szaktudást birtokló emberre, mint egy epitészmérnök, gépész, kémikus,orvos....akármi), aki néhány év szakmai múlttal már teljesen jogosan nem szégyell elkérni 1000-2000 euró fizetést, miért fizessen százalékban többet, mint aki mindenre tett rá magasról már fiatalkora óta és ezért most földet kénytelen lapátolni? Igy is a fizetése magasságával arányosan többet tesz majd be adórendszerbe.

Hurri Kán 2010.11.13. 23:18:49

Adózás tekintetében az elmúlt 8 év gyakorlatilag egyetlen értelmes intézkedése az EVA bevezetése volt. Tudtommal szinte az egyetlen adónem volt, ahol a befizetések rendre túlteljesítették a tervezettet (azt, hogy ez a tervezés hogy történt, most hagyjuk...). Addig, amíg az EVA mértékét is el nem kezdték olyan szintre emelni, hogy már ne érje meg az igénybevevőknek.

Tehát igenis létezik egy olyan adómérték, amit, ha ésszerűen húznak meg, az emberek/cégek igenis befizetnek...

nyubocs 2010.11.13. 23:27:23

@Senkifia:

Azért azt jobb ha tudod, hogy a hatóság az előszerettettel a kisvállalkozót meg a kényszervállalkozót tapossa, a nagyot meg leszarja, hacsak a politika érdeke nem úgy kivánja.

Szeretnék olyan helyen dolgozni ahol 90 ezres béremelést kapok, tuti kis munkahely lehet.

Senkifia 2010.11.13. 23:39:51

@nyubocs: nem kis munkahely. de nem is ez a lényeg.hanem az,hogy a béred kétharmada elmegy adóra meg járulékra,és ez állítólag egy jó és igazságos adórendszer..Enyhén fura.
Ja és a béremelést pozícióváltás hozta.Nem csak úgy kapott 90 ezret,ha ez megvigasztal. Illetve harmincvalahányat...

vakvarju 2010.11.13. 23:44:02

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál: Ez igaz! Még a KISZ tagsági könyvét is utánuk hajította és az édesapja munkásőr egyenruháját.
@butus: Azért mert kiabálni, mert egy ruszki sem volt a téren. Bátor fiú a miniszterelnökünk. Bár még bátrabb lehetett volna, ha ugyanezt kiabálja mondjuk KISZ titkárként.
@sziroec: Hajrá! Fék nélkül a falnak!

Senkifia 2010.11.13. 23:51:29

@EgyEmber: egyetértek.Ha elolvastad,amit írtam,ott volt,hogy nem teszi a fidesz,amit tehetne a kétharmaddal. De újfennt: azért ne érveljünk,meg hülyefideszezzünk azzal,hogy bazzeg, eddig bezzeg de jól csinálták ballibék, ezek a surmók meg elb.szták.Mert nem így van. El van ez b.szva rég,és nem fideszileg. a fidesz csak úszik az árral,léátzólag. Az egy kulcsból mindazonáltal akár még jó dolgok is kisülhetnek. Ha a másikok faszságait türtétek 8 évig, szerintem ezeknek a f.szságait nem kéne pár hónap után üvöltve kritizálni:) Miközben azért abban egyezzünk meg,hogy az ország nem a fidesz miatt van ott,ahol van. Nem a fidesz tartotta 230fton az ajrót,meg 140en a svájci frankot(lásd még:trükkök százai a Veres Janival,megy gyurcsány apánkkal). Bármennyire is fáj, az elmúlt 8 évi balliberalizmusnak a napi gazdaságpolitikára, igazságügyre,mindenre,ami a hétköznapokat illeti, megvolt a szavazati többsége. Nem kellett kétharmad se a gazdaság,se a belpolitikához. Úgyhogy ami itt 8 éven át ment, az szinte kizárólag a ballibék sara.Nem a fidesz miatt lett 85ezer a 60ezres törlesztőrészlet.Hanem mert a ballib pénzügypolitika hosszú hónapokig tartotta egy irreális árfolyamon mind az eurót,mind a frankot. És nagyon nem mindegy,hogy(nota bene:) a gazdasági világválság miatt elszaladdt árfolyam 140ről szalad 200 fölé, vagy 170ről. Csak ezt nagyvonalúan elfelejti minden kedves hozzászóló. És persze,van itt mellébeszélés, és emiatt napokig tartó ingadozás a BUXon meg a pénzpiacon. De ezek usque 5-10 forintok, és mikor lecseng az idióta nyilatkozat,vagy helyesbítenek, visszaáll a "normális" színt. A nagyobb baj a "Normális" 200-210 ftos frank,illetve a "trükkös 140 ftos frank közötti 60-70 forint. Na attól fizetnek az emberek annyival többet,hogy szarnak oda. A fidesz hülyesége már csak hab a tortán.

Senkifia 2010.11.13. 23:57:52

@nyubocs: a nagyot is kéne tapossa. Meg azt is,aki mercivel megy a segélyért. Vagy épp a buszon az előttem levő széken összeszámol 5 perc alatt 250-350 ezer forintot segélyekből,mert az jár neki,huszonéves egészséges felnőtt ,miközben arról szót sem ejt,hogy a felvázolt következő években esetleg munkát is keresne...
Szóval az a lényeg,hogy úgy szar ez,ahogy van. De a progresszív adózás is szar volt, a tetejben meg kitermelt egy két és fél millás réteg minimálbéres nem-adótzót... Ami mind-mind nem a fidesz hibája. Volt 8 év a változtatásra... Ehhez képest szétloptak meg eladtak minden mozdíthatót,oszt utánunk az özönvíz . Most meg felállnak a parlamentbe, és olyasmiket kérnek számon a fideszen,amit ők 8 éven át széles mosollyal az orcájukon mind véghezvittek.
Ennyit erről. Az egyik kutya, a másik eb.

Senkifia 2010.11.14. 00:05:48

@EgyEmber: olaszoknál Briatore jachtját úgy elkobozta a Guardia di Finanza(adórendőrség),mint a pinty,mikoris Briatore nem adózott vagyonadót a jacht után,mondván,hogy azt céges célra használja kizárólag.kiültek a csávók a partra ,távcsővel,mikor egyszer épp csak Briatore neje meg fia voltak on board, felszálltak a hajóra,kirakták a becses nejét meg fiát, a hajót meg elkobozták,azzal,hogy ha az adóhátralékot meg a büntetést kifizeti,visszakapja a hajót...
Szóval van jó példa elég(említeném újfennt a román Garda Financiara-t,hogy csórót is mondjak,ne csak "nyugatit":)),csak át kéne venni a módszereket. És ne csak a haszontalan idiotizmusokat vegyük át a kulturált nyugattól:)

EgyEmber (törölt) 2010.11.14. 00:08:23

@Senkifia: Ok, megint igazad van. Bocs nem figyeltem, valóban ott volt. Nem hüyéztem a fideszt jobban mint bármelyik előző kormányt hülyézném. Csak abból van elegem, hogy megint hülyének néznek. Oké kis hibák, meg kis hülyeségek. Csak már nincs türelmem, elfogyott. Ezek itt úgy jöttek, hogy majd most ők megmutatják, meg Nemzeti Együtt(nem)működés, meg új alkotmány, meg forradalom, meg hasonlók. Meg 8 évük volt felkészülni. Ehhez képest innen a székből nézve nagyon úgy fest, hogy ugyanazt az eszetlen ötletelést és kapkodást nyomatják, mindenféle világosan kommunikált cél/stratégia/program nélkül (amiben legalább hinni lehetne), mint ahogy az előző kormányok is vaktába hozták az intézkedéseket, éppen kinek mire volt szükséges. És ráadásul ezek most itt olyan eszközökhöz is nyúltak (alkotmány és alkotmánybíróság, visszamenőleges hatály), ami enyhénszólva felháborító, megfélemlítő és elgondolkodtató, mindazoknak a fényében amiket eddig írtam. Nem lenne bajom velük, meg a hibáikkal, és az akcióikkal, ha egyértelműen és nyíltan játszanának, és letennének egy szakmai programot, valamint egy közérthetőbb népnek szóló programot, és ezt különböző fórumokon kommunikálnák és lehetőséget adnának a párbeszédre. Ebből látszódan legalább, hogy mit miért, és milyen lépések következnek, azok hová vezetnek, stb. És nem pedig visszaélnének a felhatalmazásommal, merthogy ők 2/3-ot kaptak, és akkor most ők bármit tehetnek és mindenki le van szarva (a saját szavazóik is). Én annál intelligensebbnek tartom magam, minthogy a kampány és pártrendezvényeken elhangzó üres lózungokkal kielégüljek, és vakon higyjek és kövessem őket agyatlanul a szakadékba is. És nem vagyok ballibes. Ha mondhatjuk független vagyok, mert nem találtam eddig olyan pártot MO-on, amelyikkel azonosulni tudnék, de idén megkaptám tőlem a szavazatot, hogy végre megmutathassák amit addig csak lebegtetve ígérgettek. De az csak egy szavazat volt részemről, nem forradalom, nem felhatalmazás alkotmányozásra, meg még kit tudja mi jön.

Franzi 2010.11.14. 03:17:57

@EgyEmber:

elméletileg igazad van.

németországban erkölcstelen tevékenységnek számít a prostitúció, tehát abból a tevékenységből származó követelést nem lehet behajtani (magyarul, ha nem fizet a pasi, akkor nem lehet jogi úton behajtani a pénzt)
ugyanakkor ez az erkölcstelen tevékenység adóköteles. :)))

Franzi 2010.11.14. 03:23:33

különben a posztot nem minősítem, azt rábízom a posztíróra...

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.11.14. 04:34:18

Saját emberét nem fogja megadóztatni. Kábé olyan lenne, mintha a dolomitbányára vetne ki Válságadót. A papa azonnal be is csukhatná a boltot.
Csak a "konkurenciát" kell válságadóval agyoncsapni. A saját kutyánkat (saját pénzforrás) nem lehet. Még az is lehet, hogy Demján letett egy összeget Viktor asztalára, és ezért mentesült. Természetesen nem készpénzt és nem az asztalra, de a lényeget mindenki érti a körítések nélkül.

loggabor 2010.11.14. 06:46:06

fáj az igazság mi szarházi fideszesek

Fideszman 2010.11.14. 06:59:19

@felvidéki istimester: ha nem lapátolna senki földet és nem vinné el a szemeted minden héten valaki kitörölhetnéd a segged a diplomáiddal, jó ha ezt is észben tartod.

Secnir 2010.11.14. 07:32:44

@gyvy:
"TriGránit az mióta energia-cég? Valamiről lemaradtam volna??? "

igen. nagyon sok cég (trigránit, m-telekom) kiváltotta a kereskedői engedélyt, így olcsóbban jut áramhoz. gyakorlatilag saját magának adja el. megspórol a villanyon kb 10-15%-ot.
mivel azonban a nyeresége nem éri el az összbevételének a 0.05 százalékát, ezért mentesülnek az adófajta alól (ez csak utólag került a törvénybe, hogy szegényeket ne sújtsa). lásd index idevonatkozó cikke.

Mikrobi 2010.11.14. 07:35:51

Ha jól tudom, az MSZP éppígy lándzsát tört az egykulcsos SZJA mellett. A sok korrupt maszopos állami jövedelmének megadóztatása (csak 2 millió fölött!) nagyon is visszafogott korrupcióellenes lépés.
Amúgy tanulságos nézni baloldalt a sok vén kommunista fotóját:-) Ráadásul névvel:-)

thinker_ 2010.11.14. 07:52:37

ennyi barmot egy rakáson. a posztolóval egyetemben.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.11.14. 07:59:46

@felvidéki istimester: Nálatok a valódi szaktudást igénylő, és az egyéb (tudatlan) diplomásra más adórendszer vonatkozik?

belekotty 2010.11.14. 08:00:37

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál: "ha nem lapátolna senki földet és nem vinné el a szemeted minden héten valaki kitörölhetnéd a segged a diplomáiddal, jó ha ezt is észben tartod. "
- Így van! Gyűlölöm az értelmiségi fennhéjázást, hogy lenézik a melóst.

AutosVilli 2010.11.14. 08:39:16

Jobbliberális , van ilyen?

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.14. 08:40:14

Ha miután nyugdíjba mész és két nap után meghalsz, akkor sem kapod meg a magánnyugdíjba befizetett pénz és hát nem is örökölhető mert megkezdted a nyugdíjat.
a másik az évente többszáz milliárdot kell a nyugdíjpénztárba befizetni a magánnyugdíjpénztárak miatt ez pedig növeli az államadóságot ,aminek a kamatait MINDENKI FIZETI!!!
szóval nem biztos hogy jó bennnmaradni.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.14. 08:42:28

@AutosVilli: hogyne lenne pont az volt elöbb,csak nálunk állt össze a baloldal a liberális oldallal.A szabad kapitalizmust hirdető liberalizmus a magántúlajdont elutasító kommunizmussal.
Ez kelet európai sajátosság.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.11.14. 08:45:14

A fidesz épp a felsőközépréteget próbálja favorizálni,csak hát abból nálunk kevés van,hála a MSZP -nek akinek az elnyomorítás a célja vagyis hogy neki legyen sok szegény proli szavazója.Az SZdsz meg nyilvánvalóan a nagytökések érdekeit képviseli.Ebből látszik elvben milyen messze van egymástól a szocializmus ésa liberalizmus,persze csak elvben.

Thrasher 2010.11.14. 09:33:58

kelet-európai font, esetleg? mekkora szánalmas blog ez....

Secnir 2010.11.14. 09:42:59

@Gyurma73:
"évente többszáz milliárdot kell a nyugdíjpénztárba befizetni a magánnyugdíjpénztárak miatt ez pedig növeli az államadóságot"

röviden: He?

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.14. 09:51:11

rohadék fidesz szavazó droidok.
ti vagytok a magyarok végzete.
orbán a sátán kutyája, csakis a saját elitjének boldogulását akarja, a dolgozó "nép" le van szarva, és belerúg ez a szemét hazug diktátor mocsadék.
de mint a duce/ceausescu és a többiek nem fogja megúszni ez a rohadmány felcsúti gonosz törpe.
FORRADALOM 2011 MÁRC 15!
PUSZTULJANAK AZ ELNYOMÓK!
SOHA TÖBBÉ KÖZÉPKORT AMIT AZ ORBÁNREZSIM SZERETNE!!!!

Kalmár 2010.11.14. 09:59:48

@Netkalóz:
Szia Bierkamp.
Mizú, megint későn jön be a doki?
Annyi dátumot adtál már meg az Orbán rezsim végének, hogy tele van firkálva vele a naptáram.
Ez most tuti?
Vagy megint úgy járunk, hogy a Fidesz szimpatizánsokkal lesz tele az utca?

Red Fox 2010.11.14. 10:00:44

Nehezen tudom elviselni azt amit a FIDESZ mostanában tesz, de ez a cikk egy hatalmas nulla.

Első sorban szegény vállalkozókat "sajnálom" akik nem jelentik be a munkavállalóikat rendesen, mert úgy nem érné meg neki. Erre szoktam azt mondani, hogy akkor nem kell vállalkozni.
Remek alkalom lesz most azoknak akiknek több gyerekük van, hogy most oda csapjanak az asztalra és követeljék a munkaadójuktól, hogy végre jelentse be őket rendesen.
Erre biztosan jó ez az adóváltozás.
Engem is kedvezően fog érinteni a három gyermekem miatt, de nekem ilyen gondom nincsen, mert mindig is be voltam jelentve rendesen ennél a cégnél ahol már 10 éve dolgozom.

Red Fox 2010.11.14. 10:04:18

@Senkifia: teljes mértékben egyet értek Veled! Ez a probléma gyökere és ameddig ezen nem változtatunk, addig itt nem lesz jobb semmi.

2010.11.14. 10:07:08

A poszt eléggé mellőzi a tényeket, a véresszájú kommentek meg szánalmasak...

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.14. 10:12:09

@Kalmár: mi a gond?
www.economypoint.org/w/walther-bierkamp.html
egyébként én semmi dátumot nem adtam az orbándiktatúra végének..
DE!!kb. 2011 februárban döbben rá "pórnép" hogy átverte ez a szemét orbáncsürhe...onnantól szabad a buli.

Kalmár 2010.11.14. 10:14:17

@Senkifia: Azért azt el kellene ismerni, hogy a Lázár olyan törvényt terjesztett be, amire a szoci frakció fele keményen fizet.
Sőt még Lázár is.
Nekem tetszik, hogy pont a nagyokat szólítják a pénztárhoz végre.
Eddig többnyire vittek, most hozzanak.
Ide tartozik a válság adó is és a végkielégítés ügy is.
Egyébként nem lenne hülyeség meghatározi azt a kört akiket rendszeresen lecserélnek a választások után. Ennek a körnek, nem határozatlan idejű szerződést adnék, hanem 4 éves szerződést. Nem teljesen normális, hogy pont tudjuk, hogy repül de olyan munkaszerződése van, hogy szétkeresi magát.
A végkielégítésnak a célja, az hogyha normál menetben hirtelen valaki elveszi a munkahelyét hosszú munkaviszony után az ne jusson egyből csődbe.
Ezek a 4 évre kinevezett csúcsgórék több 10 millkós anti átigazolási pénzel gusztustalanok.
Bankok, multik, politikai elit is.
Rendben van ez.

Kalmár 2010.11.14. 10:17:37

@Netkalóz: Ha véletlenül mégsem lenne így és :
- elkezd nőni a gdp
- csökken az államadósság
- csökken a munkanélküliség

Akkor visszajössz bocsánatot kérni és belépsz a Fideszbe?

Kenedy1 2010.11.14. 10:22:55

Atyavilág..mennyi hozzánemértő retardált barom van itt :DD

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.14. 10:26:10

@Kalmár: igen.
de mondjuk ilyen alapon az is remélhetnénk hogy kis hazánk kuwait lesz...
szal álmodozni lehet bármiről...egyenlőre a munkanéküliség és a nyomor növekszik, a szociális olló még jobban brutálisan szétnyílik..stb.
miről beszélsz?
na az államadósságról meg no comment.
persze azt lehet csökkenteni ha nem veszel fel hitelt, de belerúgsz a népbe még jobban.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.11.14. 10:27:37

@Netkalóz: Ez csak szimpla gyűlöletbeszéd, ha azt vesszük, hogy a fidesz tele van zsidókkal...!

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.14. 10:30:22

@Kóser Malac: rohadék mocsadék fidesz mocskok.
betegesen gyűlölöm orbánékat..
ki akarják irtani az átlagmagyarokat!!!!

gipsz1234 2010.11.14. 10:36:05

FIDE SS O... Pál: Téged sem az eszedért szeretnek:)

gipsz1234 2010.11.14. 10:42:21

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál: Úgyis mondhatnám hogy tanulatlan, buta, hőzöngő senki vagy.

gipsz1234 2010.11.14. 10:42:40

@FIDE SS Obersturmbannführer Pál: Úgyis mondhatnám hogy tanulatlan, buta, hőzöngő senki vagy.

Id. Lencsés István 2010.11.14. 10:44:54

@FIDE SS

A magyar nemzetgazdaságnak és a magyarországi embereknek az az érdekük, hogy a világgazdaság leendő centrumával, Kínával, mély, kiegyensúlyozott és baráti kapcsolatokat ápoljunk - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Pekingben, ahol pártja hivatalosan is felvette a kapcsolatot a Kínai Kommunista Párttal (KKP), továbbá gazdasági tárgyalásokat folytatott.

Id. Lencsés István 2010.11.14. 10:48:27

@gipsz1234:

kedves Gipsz!

Ez az ember érdekes!@FIDE SS Obersturmbannführer Pál:
Neki küldöm az alábbiakat. Úgy tudom a Kinai Kommunista Pártnak Magyarországon egy testvére van az pedig a KDNP-FIDESZ. Egy a vallásuk!

A magyar nemzetgazdaságnak és a magyarországi embereknek az az érdekük, hogy a világgazdaság leendő centrumával, Kínával, mély, kiegyensúlyozott és baráti kapcsolatokat ápoljunk - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Pekingben, ahol pártja hivatalosan is felvette a kapcsolatot a Kínai Kommunista Párttal (KKP), továbbá gazdasági tárgyalásokat folytatott.

Kalmár 2010.11.14. 10:48:40

@Netkalóz: A javuló gazdasági adatok és Kuwait közt van pár árnyalat különbség.
Persze ez ne zavarjon.
Az a család aki 2 gyereket nevel és dolgozik valamit mindkét szülő, sokkal jobban jár.
Persze ez biztosan már felső 10 ezernek és/vagy klientúrának számít.......

Id. Lencsés István 2010.11.14. 10:50:12

@gipsz1234:@FIDE SS Obersturmbannführer Pál: szotyi árus a videoton pályán.

szőketisza 2010.11.14. 10:51:06

@Gyurma73: „csak nálunk állt össze a baloldal a liberális oldallal....Ez kelet európai sajátosság.“
Nagyon tévedsz. Az NSZK-ban több ciklusban volt SPD-FDP kormány! De szerintem más nyugat-európai országokban is volt ilyen.

szőketisza 2010.11.14. 10:57:33

@Kalmár: „Az a család aki 2 gyereket nevel és dolgozik valamint mindkét szülő, sokkal jobban jár“
Ez igaz. Csakhogy mi van a többszázezer munkanélkülivel és a valódi minimálbéresek milliós táborával?

Id. Lencsés István 2010.11.14. 11:00:37

@szőketisza: Az jutott eszembe, hogy a viktor fajtákat, akik jól járnak mostanában, 10 további gyermek ellátására kötelezném. Smitt, Kövér meg a többi fogadjon örökbe gyermekeket, nem kell náluk lakni, csak hetente egysze hétvégén mondjuk, csak fizesék a Hegedűs, Kolompár, Lakatos családoknak a költségeket. Most ugye a Hegedűs, Kolompár, Lakatos családok fizetik az orbánok eltartását. nábobi életvitelét. Orbán 10 gyermeket az évi 6 millió pluszból bevállalhat.

szőketisza 2010.11.14. 11:05:55

@Kalmár: És még nem említettem azokat a családokat, ahol az egyik gyerek, esetleg mindkettő főiskolás, vagy egyetemista, így nem jogosultak az adójóváírásra. Pedig egy ovodás eltartása kisebb költséggel jár.

Id. Lencsés István 2010.11.14. 11:08:15

MaL Zrt. veszte lesz?

2008.09.08. 11:40
Kína 20 vezető alumínium kohója egy júliusi megállapodás szerint az éves bázisidőszaki termeléshez képest több mint 350,000 tonnával csökkentik a kitermelésüket, hogy csökkentsék az energia felhasználást és felhajtsák az árakat. (ProfitLine.hu)

Táskás Tóni 2010.11.14. 11:26:22

@Netkalóz: Hitelt ugyanúgy vesz fel Mo , csak a piacról finanszíroz, ami sokkal drágább -államkötvény kamatai magasabbak ,mint az IMF hitel kamata lett volna. Bár most a mnyp tagok pénzét építette be a ktgvetésbe, és lehet , hogy meg akarja tartani ezt a jó szokását csak vajon mit és kinek a vagyonát fogja államosítani. Lenne ötletem:Csányi Széles Gábor Demján Simicska Fellegi.....

Táskás Tóni 2010.11.14. 11:29:25

@Kalmár: Fizetésfüggő, hogy jobban járnak -e az egy és kétgyerekes családok. , és mint tudjuk Mo-on az átlagfizetés 200eft körül van. Ezen a szinten pedig nettó jövedelem csökkenés lesz.

bierkamp 2010.11.14. 11:54:17

Nagyon várom az Orbán temetését!!!!!!!
Akkortól lesz nyugalom Magyarországon!
Orbán az ország Tumorja!

Rá Dios 2010.11.14. 12:24:39

@bierkamp: Ezt nem kellett volna, mert ízléstelen. Ha gondolod, a Te dolgod, ha mondod, mindenkit érint.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.11.14. 12:52:53

Egyszerűen nem értem, hogy sokan a legegyszerűbb dolgot nem látják át! Mi a különbség Demján és Leisztinger között? SEMMI! Mindkettőnek volt pártkönyvecskéje, és közel helyekedett a tűzhöz, így össze tudta harácsolni fillérekért a ma milliárdos vagyonát. Ez természetesen a többire is vonatkozik, így az Orbán papára, Gyurcsányra, stb, sb.
Nem veszitek észte, hogy nem volt itt rendszerváltás, csak hatalom, és vagyon megosztás? Mindkét nagypárutnk egy tőről fakad, amit úgy hívtak, hogy MSZMP!
Így azután miféle csodát vártok most a FIDESZ-től, amikor az egyik 19, a másik egy híján 20.

Rá Dios 2010.11.14. 15:38:46

@butus: Erre mondják, hogy nem rendszerváltás volt, hanem gengszterváltás.
Felületes, de találó.

SzaGyu 2010.11.23. 08:11:50

@Táskás Tóni: Igazad van. A magyarok átlagkeresete 200 Ft körül van, de azt már nem tudod, hogy ebbe a magas keresetűek fizetése is bele van számolva!
Mint például a bankárok, miniszterek és egyéb több százezret kereső ember fizetése!
Így jön ki az átlag.
Na már most: Az egyszerű dolgozó fizetése, olyan mint a BKV ellenőr, tanár, gyári munkás stb. nem igen lépi túl a havi 120 ezer Ft-os fizetést.
Akkor még nem beszéltem a sok minimálbéresről, és ők se kevesen vannak!
Egyáltalán hol élsz te és a hasonlóan gondolkodók?

Majd meglátjátok a fizetéseteken mi is lesz az a nagy átvágásos 16%-os adó.
De ettől függetlenül remélem hogy előbb-utóbb vége lesz ennek a NAGY ORBÁNISTA ORGAZMUSNAK.

@nagymagyarmagyar: -nak meg csak azt tudom mondani, hogy most merjen majd kimenni az utcára és tüntessen, közben gyújtogassa fel a kukát, autót és meglátja, hogy az imádott vezére vajon belelövet-e a narancssárga sáljába vagy mellényébe.

Azt hiszem úgy füstölne a mellényed mint a tömjén és elmehetnél ördögűzőnek. Érnek még téged meglepetések. Akkor is, ha önmagadnak sem vallod be.


süti beállítások módosítása