Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Orbán internet 1.0

2010.02.24. 14:30 - eroica

Címkék: internet orbán

http://nerdapproved.com/wp-content/uploads/2008/08/computer_fan.jpgA Fidesz kreatívan használja a jó megfogalmazásokat. (Egy éve volt alkalmunk azon élcelődni, hogy Orbán akkori évértékelőjének jelszava az U.S.A. "baloldali" pártjától, a demokratáktól származik.)
Most, mintha a költői művek felől áramlana a lelkesítés. A mostani „itt az idő” sokaknak lehet ismerős az általánosból, bár a szlogen politikai fényét emelheti, ha tudjuk, hogy használta ezt már például az Ausztrál Munkáspárt és az ukrán narancsos forradalom is.
Orbán azonban minap újított, és a megmondta a felhasznált szöveg forrását is: „egy mondat, egy vers, egy dal ... évekkel később értelmet nyer. ... Itt van például fiatal korunk egy dala. 17 évesen nem gondoltam volna, hogy 30 év múlva egy Emerson Lake & Palmer jelent majd neki bármit is: Van erőnk, hogy változtassunk, nem tévedés, hogy rajtad és rajtam múlik.”
Minden elismerésem a dalszöveg-írónak, s Orbán igyekezetének, hogy tényszerű legyen, de ez megint legenda-szerűre sikeredett. Ez történt István királlyal, akiről kiderült, hogy éppen Felcsúton ajánlotta az országot Máriának.
Ezúttal a legenda a számokban rejtőzködik. Az idézett dal ugyanis egy 1994-es albumon jelent meg, amikor Orbán már 31 éves, és az emberöltőnyi távlat, a "30 év múlva" silány 16 évre rövidül.
Ahogy Dessewffy Tibor a Szólás szabadságában megfogalmazta: nem is a füllentés az igazi baj, hanem az, hogy Orbán ”nem tudja, hogy az interneten ezt két gombnyomással meg lehet nézni.

konzanarch:
ebbolsem:
Hello, I’m a Mac.
IPhone-t minden nagycsaládosnak? Tizennegyedik havi internet-előfizetési támogatást? Steve Jobsot államfőnek?
egyébként a Mac használó keresztény polgári anyukák képhez írt kommentjei SOKKAL VICCESEBBEK, mint a kép maga! “Egyébként az operációs rendszere rengeteget tud, normál felhasználónak túl sokat is, Elnök úr viszont biztos jól ki tudja használni.”


Nem lennék ilyen szigorú, hogy füllentést emlegessek, hiszen Dessewffy maga adja meg a mentséget. OV rosszul emlékezett, és nem tudta ellenőrizni, no.
A tévés műsor is ebbe az irányba kanyarodott, ahol Stumpf István is rögvest megértést mutatott Orbán iránt:
„Korábban Orbán Viktorról az hírlett, hogy egy sms-t nem tud elküldeni. Most már felment a facebookra, használja az internetet. Ahhoz képest, ami az én személyes tapasztalatom volt még a kormányzás idején, amikor az informatikát egyfajta vajákos dolognak tartotta, ahhoz képest egy olyan mértékű fejlődés történt, ami azt gondolom egy elég gyors fejlődési képességről tett tanúbizonyságot.”
Hogy megköszönte-e Orbán ezeket a megértő szavakat, azon most nem tippelődnék. (És a gyors fejlődést a Fidesz kb. Wordarttal készült Obama-szlogenes plakátján nem látni).
Ellenben, ha már Obama kampányának felidézésével kezdtük, tartsuk meg jó szokásunkat. Mert Obamáék nem hagyták ki azt a poént, hogy súlyosan alázták a számítógéphez nem értő McCain-t.

Obamáék akciója elég kemény volt, hazai pályán inkább illik a Fidesz rámenős stílusához. De ha valamely másik párt kampányosai írásunk alapján mégis ötletet kapnának ilyen akcióhoz, akkor kérjük, ne feledkezzenek meg a minket illető 'szerény, de nem megalázó' mértékű tiszteletdíjról.

P.S. A Macintosh-t használó Orbán facebook-képhoz érkezett kedvenc képaláírásunk (egy valószínúleg Mac-használó keresztény-polgári anyukától): “Egyébként az operációs rendszere rengeteget tud, normál felhasználónak túl sokat is, Elnök úr viszont biztos jól ki tudja használni.” via)
 

FRISSÍTÉS:

Kubatov Gábor elhíresült beszédében vall Orbán technikai tudásáról:

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr11786712

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Obama túl sokat szív és iszik 2010.03.03. 17:00:08

Orvosai szerint Barack Obamának nem csak a dohányzásról kéne leszoknia, hanem az alkoholfogyasztást is mérsékelnie kellene. A választási győzelem után első alkalommal elvégzett, a 48 év felettiek számára kötelezően előírt orvosi vizsgálat alapján úgy t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2010.02.24. 18:09:56

@prekonzervativ: Ha nem kezeled konzervatívabban a blogod általános reklámozását, akkor radikálisan ki leszel moderálva.

Árpád112 2010.02.25. 10:08:39

Nagy a különbség fülletnsét, és hazugság között. De ezt Fletó jobban tudja...

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2010.02.25. 21:26:13

ha már a műveltségnél tartunk, az "itt az idő!" (the time is now) a republikánus id. george bush 1988-as választási szlogenje volt.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2010.02.26. 10:33:47

@robin masters: Az övé is meg sok másé is. Ezért hoztam még korábbról az 1972-es ausztrál szlogent. De a csúcstartó tudomásom szerint Petőfi:-)

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2010.02.28. 12:55:52

@eroica: nem, te azért hoztad az ausztrál példát, mert a republikánus túlságosan logikus választásnak tűnt volna a fidesz részéről:)

összességében egy kicsit szánalomgyanús, ahogy a főellenség OV ellen még mindig ennyire nyakánál fogva előráncigált, erőltetett aropókból fabrikáltok támadási alapot (jajnemértazinternethez), miközben a nálatok igazodási pontnak tartott dessewffy és társai 8 év alatt szemrebbenés nélkül lopták szét magyarországot.

Simplicio 2010.03.01. 22:00:34

@robin masters: Ha McCaint lehetett cikizni azért, mert nem ért az internethez, akkor Orbánt miért ne lehetne? Ezek tudása nélkül bizonyos dolgokat sokkal nehézkesebben tud intézni. Vagy Magyarországnak jó lesz ez is?

ehhh 2010.04.29. 22:53:35

a fidesz udvari dalnoka, kovacs akos pedig azt enekelte, hogy "a hatalom celja a hatalom maga." miert nem ezt tuztek a zaszlojukra?

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2010.04.29. 23:20:25

Csak érdeklődöm, mi értelme van egy embert, aki már BIZTOS, hogy miniszterelnök lesz, de még nem az, folyamatosan azzal ekézni, hogy alkalmatlan? Ti nem vettétek észre, hogy ez már lefutott meccs, és a választásoknak már vége? Menjetek picit szabadságra, aztán három hét múlva, amikor már tényleg miniszterelnök lesz, és lesznek konkrét intézkedések, akkor lehet fikázni, ahogy a csövön kifér, természetesen kizárólag a maszop-szadesz páros által 20 éve követelt konstruktív ellenzékiség jegyében. De most ebben a köztes állapotban itt ágálni folyamatosan, ez már szánalmas egy kissé.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.04.30. 07:25:47

Orbán a számítógéphez nem ért, Gyurcsány meg az ország vezetéséhez. Ennyi.

HammerMann 2010.12.30. 03:49:12

Bukowszky : No, így 8 hónap után bizton elmondhatjuk, hogy Orbán sem a számítógéphez, sem az ország vezetéséhez nem ért!...
Eddig akárhányszor megszólalt, mindig történelmi mélységekbe zuhant a forint árfolyama...
Ezalatt a 8 hónap alatt többet ártott Mo-nak, mint az előző kormány a 8 éve alat!!!...


süti beállítások módosítása