Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Valami Obamás a Kacsóh Pongrác úton

2010.01.21. 12:17 - narancshéja

Címkék: plakát

Népszabadság címlapja szerint a jövő az autóbontóban is elkezdődött. A képen Kusturica szelleme kísérti a leendő kormánypárt plakátját. Azt, amit még a nagyonkonzi blog is "vizuális elkúrás"-nak minősített, mert a "jövő szövetsége" plakátdizájnban nem tudott 95-ös Office Wordart funkciójánál továbblépni. (Lehet, hogy nem mernek a mobillal és az internettel is nehezen barátkozó Orbán informatikai ízlésvilágán túllépni?). Az Obama kampányból lopott átvett szövegekmindenesetre minden autós reggelét bearanyozzák az M3-as bevezető szakaszán: Hope and Change.

Kattintson a bezáráshoz!

Fotó: Kurucz Árpád, a nol.hu cikke a pártok plakátjairól.

Korábban: Tomboló kreativitás - alig használt szlogen és logó

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr241689843

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Húzz egy Bubbát, Obama! 2010.01.22. 09:41:07

Ez az egész már a massachussettsi időközi szenátorválasztás előtt elkezdődött. Bárki aki látott két részt az Elnök embereiből tudhatta, hogy az amerikai szövetségi szintű politikai intézményrendszeren nem lehet pillanatok alatt végigvinni akár még egys...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stratez 2010.01.21. 17:07:04

Én azért itt a Fideszfigyelőben ajánlanám a szocifigyelők figyelmébe az ifjúszocik kurucinfós beírásokra biztató kampányát, amit Nyakó Pistivel cáfolt az MSZP. Ami focihasonlattal élve olyan, mint amikor a kapus a kirúgást nem a kapunak háttal végzi el, hanem szemben. Ehhez képest ez a plakát egy igazi bingó...

Palmer Eldritch 2010.01.21. 17:07:52

Csodálatos!
A változás az egekig ér :)

dimitrij 2010.01.21. 17:19:07

az csak az egyik, hogy autóbontó van ott, de az a verda kb. 13 éve ott figyel azon akarón... ja kérem, hogy eléraktak egy óriásplakátot? majd leszerelik, épül az M3 mellett a zajvédőfal, sok nem maradt már az óriásplakátokból sem... :)

Nagyvakond 2010.01.21. 17:35:11

Az ott nem egy verda, hanem egy FIAT 850-es. (Ilyen van nekem is...)
Csak mondom. Hogy izé.
Hö.

is 2010.01.21. 17:37:26

én egyetértek. itt az idő, változás. pont ezért, a változásért nem szabad a FIDESZre szavazni. hiszen az a 12 évvel ezelőtti múlton való merengésből van csak itt. semmi új, semmi változás, személy szerint a 12 évvel ezelőtti garnitúra, akiket már egyszer elküldtünk a picsába. tehát: ITT AZ IDŐ! VÁLTOZÁS! NE A FIDESZRE SZAVAZZ!

rakaz 2010.01.21. 17:51:14

Ez a kép oltárira elvan találva. Éles szemmel és jó humor
érzékkel rendelkezik aki lefotózta. Gratulálok.

dozozo 2010.01.21. 18:17:37

is a maszopos,societas-os piros bögrére + a wellnesshétvégére hajt

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.21. 18:34:03

Ezek ilyen win 95-os clipart felíratok. Biztosan ilyennel kampányolt Obama?:)
vagy 13 éves Fiat 850-essel? ;)

@is: Nem lehet, hogy nem ez a megfelelő hely a Fidesz ellen kampányolni?
Mondjuk Én változást, békét és sokkal kevesebb mellé beszélést szeretnék.

magyartarka 2010.01.21. 18:54:21

Csak arra lennék kiváncsi h pénz honnan van a kampányra

Ez a kép viszont megfizethetetlen

Freŝa 2010.01.21. 19:12:31

Az objektív, és pártkötődés-mentes Népszabadság szinte egész címoldalát elfoglalja a fotó. Tény és való, hogy a kép a maga kontextusában ironikus, sőt még azt is állíthatom, hogy humoros.
Egy magát azonban meghatározónak és jegyzettnek tartott politikai napilaptól immorálisnak tűnik, hogy a beindult választási kampányról szóló cikk mellé helyezi a képet. Jó, jó Magyarországon vagyunk, és mindenki ismeri a lap bűzös kommunista múltját, s jelenlegi tulajdonosi összetételét (aki nem tudná: a József Attila Alapítványon keresztül közvetve az MSZP-nek is van tulajdonrésze a lapban).
A fentiek alapján már az objektív újságírás és az undorító, szocialista modoros stiklizgetés közötti fényévnyi távolság is simán érthető.
Annak idején apáink és nagyapáink ezen lap olvasása közben tanulták meg a híres "sorok közti olvasás" technikáját - magyarul semmi sem igaz, amit leírnak, az olvasottaknak az ellenkezőjét kell valahogy összeadogatni magunkban... Szüleim úgy tanítottak, hogy ezeknek a kommunista tolvajoknak soha se higyjek, mert mindíg hazudnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján tartom magam a családi szokásokhoz, szülői intelmekhez...

azértmertcsak 2010.01.21. 19:26:55

én is egyetértek. itt az idő, változás. pont ezért, a változásért nem szabad az MSZP-re szavazni. hiszen az a 20 évvel ezelőtti múlton való merengésből van csak itt. semmi új, semmi változás, személy szerint a 20 évvel ezelőtti garnitúra, akiket már egyszer elküldtünk a picsába. tehát: ITT AZ IDŐ! VÁLTOZÁS! NE AZ MSZP-RE SZAVAZZ!

Žďárský 2010.01.21. 19:36:37

@Freŝa : Azt hiszem akad még Magyarországon magát függetlennek hirdető pártlap és párttévé, amely az objektivitás jegyében ekézi folyamatosan a címlapon az ellent. Szóval ezért nem nagyon érdemes szemrehányást tenni.

A plakáttal meg nem az a legfőbb baj, hogy ronda (valakinek biztos tetszett...), hanem az, hogy kampányidőszakon kívül került ki, ezért a költségeivel nem kell majd a kampány után elszámolni. Azt hiszem, ez egy a trükkök százaiból...
N.B. a szocialisták plakátjai is kinn vannak

Freŝa 2010.01.21. 20:01:07

@Свобода: A postban szereplő fotó a magát az objektívitás fellegváraként, az igényes és megfellebbezhetetlen újságírás magasiskolájaként jegyzett orgánumban jelent meg. Ezért bátorkodtam néhány gondolatot ezen sajtótermékről leírni. A félreértések elkerülése végett érdemes megjegyeznem, hogy nincs gondom a politikai újságírással, ráadásul naív sem vagyok, azonban ha a politikai állásfoglalásokat állandóan a hitelesség és az objektívitás mázába próbálják vonni, azt csak szimpla képmutatásnak, és bizony undorító igénytelenségnek tartom.

Az általad említett lapok objektivitása is megkérdőjelezhető, csakhogy ez a sajtótermék valahogy a pártállami időket idézi számomra. Amennyiben felteszed a kérdést, hogy miért, válaszomban elég csak a címére utalnom, a tartalmát pedig sztem mindannyian ismerjük. Mint fentebb írtam naív sem vagyok, politikai orientációm, világlátásom ellenére izlésem ellen való, ha a jobboldali lapokban jelenik meg valamilyen szemétség, nem igazolható álíítás bizonyos politikusokkal szemben. A marha nagy igazság azonban az, az utóbbi 8 évben ezen orgánumok által megjelenített botrányok 80-90%-ban valósak voltak Medgyessy ügynökügyétől kezdődően a kakaóbiztos számítógépeken, a Kóka elnökségének idejében kitört SZDSZ-es belső álszavazatokon keresztül egészen a Sukorói kaszinóvircsaftig, hogy csak kevés példát említsek.

A plakát esztétikai megjelenése, továbbá minősége pedig nincs szoros összefüggésben az üzenet átvitelének eredményességével. Magyarul, ha a kommentelők jelentős többségének - bármilyen oknál fogva - nem tetszik a plakát, az még nem jelenti azt, hogy az üzenet a célcsoport jelentős többségét ne érné el, sőt ne maradna meg a fejekben. Ahogy a marketingeszközök használatát ismerem sok esetben a megannyi negatív vélemény inkább felkelti az emberek érdeklődőését az üzenet iránt. Tehát lehet, hogy az óriásplakát tökéletesen eléri a célját.

Azon busongani pedig, hogy kampányidőszakon kívül kerül az utcákra a plakát sztem teljesen fölösleges. Akinek nem tetszik a politikai kampány vizuális megjelenése az utcákon, annak kampányidőszakban sem fog tetszeni. Ebben az esetben pedig baromira mindegy. A jogszabályok jelenleg nem élnek szankcionálási lehetőséggel ezzel szemben. Ezen a területen is fontos feladatai lesznek az új kormánynak, és a parlamentnek.

Félkupica_Fehér_Főnök 2010.01.21. 20:17:20

Hope and Change?!?

Bazeg, erről a LOP STOP táblák erdeje jutott eszembe. xD

Žďárský 2010.01.21. 20:39:22

@Freŝa : Nem tudom, te hogy vagy vele, de bizonyos szinten nekem több napilap is a pártállami időket idézi. Amikor a Nemzet a Hazafias Népfront, a Népszava a szakszervezetek lapja volt és így tovább. Az vitathatatlan, hogy a jobboldal által feltárt botrányok közül sok volt az igaz, de rengeteg feleslegesen hangulatkeltő műbalhé is fűződik hozzájuk. Abban viszont biztos vagyok, hogy tavasztól fordul a kocka, s majd a Népszabadság lesz tele vélt vagy valós leleplezésekkel, ráadásul szerintem hasonló arányban.

Ezt a hitelesség dolgot pedig kivétel nélkül minden médium nyomja, nagyon kevés vállalja fel a hovatartozását. Régóta nem volt a kezemben papíros kiadás, de régebben a Nemzet és a Népszabadság címlapján is rajt volt, hogy független. Pedig nem.
Ezzel persze magában nincs baj, a népnek kell a függetlenség illúziója. De értelmes ember legyen tisztában vele, hogy ez illúzió, a pártlapok csak a másik szennyesének kiteregetésére jók.

A plakáttal meg nem az a baj, hogy ronda vagy hogy ne jelenjen meg vizuálisan az utcán a politika. Hanem az, hogy most kikerült, a választásokig ott marad, a költsége viszont nem elszámoltatható. Az új kormánynak tényleg lenne e téren feladata, de elnézve azt, ahogy nagykoalíciós összefogás fúrta meg a Transparency International ezirányú javaslatait, úgy érzem a 2014-es kormányra is ugyanez a feladat fog várni.

Žďárský 2010.01.21. 20:42:17

@Félkupica_Fehér_Főnök: A Lop Stop-ban legalább volt ötlet és kreativitás...
Az igazságtartalma más kérdés, bár nem hiszem, hogy ebből majd több megvalósul.
A LopStop-ról, Kovács Pistiről, a megcsináltuk meg a rosszabbul élünk plakátokról lehetett beszélni, vitát gerjesztett, megmaradt az emberekben. Ez viszont egy nulla...szerintem.

főboszorka45 2010.01.21. 20:52:57

Gyerekek, fetrengtem... Bonto tulaja ősfideszes

jabba74 2010.01.21. 21:04:16

Ezért a blogért extra bónusz jár, úgyhogy megpályázhatod a wellness hétévgét!

Amúgy a plakát tényleg ronda.

_nyuszi_ 2010.01.21. 21:08:57

ez valami MSZP seggnyaló blog? mert akkor húzok innen a picsába.

( jöhet az okostóni beszólás, hogy húzzak a picsába)

instant legenda 2010.01.21. 21:28:14

Lehet fosni vörösök, közeleg április..

Nagy Tibi (törölt) 2010.01.22. 09:32:03

We can do it! :)

Amúgy LMP-s vagyok. :P

pír 2010.01.22. 20:03:52

én is gyúrok a vellness-re.

Gyerekek! Valaki árulja már el, hogy Kósa Lajos most Ronaldinho, avagy topmodell?

Frank'Leó 2010.01.23. 20:35:41

Kedves @Nagy Tibi: Sokatmondóan idekommenteltél egy semmit, majd büszkén vállalod, hogy LMP-s vagy.

Ennyit tudtok? Ha már rózsadombi yuppi gyerekek vagytok, legalább egy hervadt gondolatot idetolhatnátok a kíbertérbe.

Mert így elég gáz, hogy Te is közéjük tartozol.


süti beállítások módosítása