Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A fideszes Szájer megkerüli a bankadót?

2014.02.01. 00:42 - eroica

Címkék: szeged rezsifórum

A sajtó szerencsére számos "rezsifórumról" számol be, ahol a Fidesz a szendvicsek mellett nagyon kínos érvekkel próbálja tüzelni hallgatóságát.

Szegedi fórumról Medvegy Gábor az átlátszóoktatás bloggere számolt be személyes mikroblogján. Az írás jól visszaadja a rezsifórumok hangulatát ezért lentebb közöljük is, de egy részt kiemelnénk.

"Megtudtuk, hogy Szájer külföldi bankban tartja a pénzét, mert az olcsóbb. Itt a bankok trükköznek!"

Valóban a bankok trükközése miatt olcsóbb külföldön a bankolás? Nem lehet, hogy a kormány bankadója, tranzakciós adója, kamatadója és a kamat EHO-kötelessége miatt?

bankado_hatasa_tranzakcios_ado_banki_koltsegek_novekedese_magasabb_maginflacio_dragabb_bankolas_szamok_matolcsy_varga_csomag_hatasai_nem_megszoritas.pngA banki költségek növekedését főként a kormány bankadója és tranzakciós adója okozza

Az ábra világosan mutatja, hogy Szájer József nem annyira a banki trükközéseket kerüli ki, hanem a kormány "nem-ortodox" gazdaságpolitikájának támaszát, a bankadót. 

Varga Mihály júniusi "nem-megszorító" csomagja például a következőkkel növelte a bankolás terheit:

  • "duplájára nő a készpénzfelvételi illeték és eltörlik a 6 ezer forintos maximumot
  • 0,2%-ról 0,3%-ra nő a nem készpénzfelvételhez kötött tranzakciók adója
  • EHO kiegészítés kerül a kamatadó mellé a kamatjövedelmekre"

Szájer reakciója érthető: az Orbánék miatt megnövelt banki költségek miatt nem akarja itthon tartani a pénzét. Csak kissé félrevezető, hogy ezt teljesen a bankok nyakába akarja varrni.

Banki_koltsegek_novekedese_2013_bank_bankado_tranzakcios_ado.png

És akkor következzen Medvegy Gábor kemény beszámolója (szerkesztve) a szombati szegedi rezsifórumról :

"Gondoltuk, ilyet nem mindennap lát az ember, bár most egyre sűrűbb lesz. A megyeházán volt a buli, előtte negyed órával egyszer csak megkezdődött az intenzív befelé rajzás. Nagyjából mindenki hetven és a halál közt. Megjött Josef Fritzl is, meg állt kint egy elég érdekesen felöltözött faszi, akin röhögtem is magamban,hogy Pampalini, erre ráköszöntek, hogy szervusz, fővadász úr. Esztékászemüveg, sildes sapka, hitlerbajusz, ez a 2014-es rezsidivat. Én is készültem, vittem magammal egy CÖF-ös zászlót, az mindig jól jöhet. Jöttek ismerős újságírók, lengettem nekik meg köszöntem jó hangosan, hogy dícsértessék a rezsicsökkentés, közben érkeztek Gyimesi meg Bohács képviselők, kissé feszültnek tűntek. B. Nagy kormánymegbízott nem idegeskedett, de hát az nem sokat tud a világról, illetve egyet igen, üzembiztosan vigyorogni.

szegedi_rezsiforum_rezsiharc_rezsi_kormany_propaganda_gyules_Fidesz_Szeged.jpg

No, kerüljünk beljebb. Hát mit tesz isten, töltették ki az emberekkel az aulában a jelenléti ívet, elérhetőséggel, mindennel, frissítették a Kubatov-listát. Bent a tanácsterem zsúfolásig tömve, 98 százalékban öregekkel, a maradék főleg olyan alsó tagozatos tanító néniknek tűnt, akik hobbiból aláznak gyereket. Később az egyik újságíró kolléga mesélte, hogy egy ilyen lebaszta őket, mert épp azon kacarásztak, hogy rezsikuponokat kéne osztani, hogy jöjjenek az emberek. Jönnek azok anélkül is! – hördült fel tanítónéni. Szétnéztem, mindenki olyan búval baszott volt, hát örüljetek már, rezsiünnep van. Meglengettem a CÖF-ös zászlót, erre a balfasz B. Nagy mosolyogva visszaintegetett.

Szájer József volt a sztárvendég. – Azt mondták nekem, hogy sokan nem fognak eljönni a rossz idő miatt, hát mi lett volna, ha süt a nap? – viccelődött. Hehehe, derült a közönség. Felrakták Bohácsot is a színpadra biodíszletnek. – Három lépcsőben fog csökkenni a rezsi! – ejtett ámulatba Szájer. – Először a villany – mondta, mire a felkészült közönség egyszerre: „A GÁÁÁZ!” Ménem ti mentek ki, ha jobban tudjátok, gondoltam. – Ez az első kormány, ami csökkentette az emberek megélhetési költségeit! – tudtuk meg. – Így leírni szegény Kádárt – mondták mellettem. – Visszaadtuk, amit a cocilisták, a Bajnai, a Gyúrcsány meg a Meggyesi elvettek az emberektől! – mondta Szájer. – Arohattak – tettük hozzá. Gondoltam, ez megérdemel egy tapsot, el is kezdtem, de egyedül maradtam. – Az Orbán-kormány a rezsicsökkentésért hajlandó volt konfliktusokat is vállalni – folytatta Szájer, ekkor végre sikerült megtapsoltatnom a nyuggereket.

- És micsináltak a bankok? – kérdezte. Fölrobbantak a gecibe, vágtam rá. Megtudtuk, hogy Szájer külföldi bankban tartja a pénzét, mert az olcsóbb. Itt a bankok TRÜKKÖZNEK! Akurvaannyukat. Megtudtuk, hogy van ám rezsimunkacsoport, annak meg egy zöld száma, ahol lehet feljelentést tenni, ha visszaélést tapasztalunk. A feljelentés jó, azt szereti a magyar. Közben mi meg megbeszéltük, hogy a végén majd jelentkezek és megkérdem, hogy fel lehet-e jelenteni a közös képviselőt, ha kiteszi ugyan a rezsicsökkentést, de gúnyolódik?

szegedi_rezsiforum_rezsiharc_rezsi_kormany_propaganda_gyules_Fidesz_Szeged_jelentkezes.jpg

De még egyelőre folytatódott a műsor. – Vannak olyanok az országban, akik nem tartják kívánatosnak a rezsicsökkentést. TUDJUKKIK ezek! – mondta Szájer. Összenéztünk bólogattunk, hát nyilván hogy a zsidók. persze. – Amelyik cégnek nem tetszik ez a folyamat, azt az állam nagyon szívesen hajlandó visszavenni – tett visszautasíthatatlan ajánlatot a doktor úr. - Az állami kézben lévő monopólium bevett forma, ebben vannak tapasztalatok – mondta. Ja, vannak, vagy negyven év. – De folytatódik-e a folyamat, amit ez a kormány elkezdett, vagy visszatérünk az ELMÚTNYÓCÉVHEZ? – kérdezte. Itt egy kicsit lapozgatnom kellett a fejemben, hogy milyen évet is írunk. – Vannak olyan pártok, amik visszatérnének a piacgazdasághoz – mondta Freud, illetve Szájer.

- Nemrég együtt ebédeltem Szamarasz görög miniszterelnökkel – került elő a remek példa. Megtudtuk, hogy Szamarasz irigykedik Orbán Viktorra, hogy milyen erős hatalma van. Én meg elképzeltem, hogy Kim Dzsong Unra milyen irigy lehet mindenki. De Görögországból nézve gondolom, mindenkire lehet irigykedni.

Szóba került a munka világa, hát ez roppantul érinti a jelenlévő nyugdíjas közönséget. – Kétszázötvenezer új munkahelyet hoztunk létre! Azt szokta mondani erre az ellenzék, hogy de hát ebbe beleszámoljuk a közmunkát meg a külföldön dolgozókat is. Hát és aki külföldön dolgozik, az nem dolgozik? Hádehogynem! – Itt majdnem ki kellett mennem, mert már könnyezve röhögtem. – Egész végig a röhögést fogjuk hallgatni? Nem kéne ám kiröhögni! – szólalt meg mögülem egy gestapós tanítónéni. – A rezsicsökkentéstől nőttek a jövedelmek – tárta elénk Szájer a feltehetően Matolcsy által kiszámolt gazdasági mutatókat. Szóba került a feltétel nélküli alapjövedelem. – Háhogy? Há munka nélkül pénzt kapni? Há kifogakkor dóóógozni? – hangzott el a kérdés. Hööööj, hördült fel a nyugdíjas közönség. – Há ki termeli meg azt az ingyenpénzt? Obama? Netán Putyin úr? – kérdezte Szájer.

Na, egy bácsi elkezdett fészkelődni, sapkában, napszemüvegben ült bent, majd kiállt a terem szélére jelentkezni, ott nyújtózkodott vagy negyed órát, nagyon izgult. – Mit csináltak Gyurcsány Ferencék? – hangzott el a színpadról a kérdés. A közönség rá is vágta, LOPTAK!

szegedi_rezsiforum_rezsiharc_rezsi_kormany_propaganda_gyules_Fidesz_Szeged_jelentkezes_hozzaszolasra.jpgHiába jelentkezett negyedórán át, senki sem kérdezhetett

- Mondják el mindenkinek az igazságot! – szólított fel Szájer, én meg most épp azt csinálom. – Nem is csinálnak abból titkot, hogy Gyúrcsány bábozik az ellenzékkel! – mondta el az igazságot. Majd felszólította a jelenlévőket, hogy csatlakozzon mindenki a Magyar Csapathoz, akinek van ideje, az aktivistáskodjon, akinek nincs, az adjon pénzt. A Szájer-show végén a tömeg egykedvűen tapsolt, megint nekem kellett hangulatot teremteni egy hajrámagyarok bekiabálással. A balfasz B. Nagynak ez is nagyon tetszett, vigyorgott.

Na, kérdések! Aha, azt hitted. Kiállt B. Nagy, hogy kérdezni saaaaaajnos már nem maradt idő, mert akkor nagyon sokáig itt ülnénk, és sajnos le is járt a terembérlet. Abban az épületben, aminek ő a gazdája. Mondták azután ismerősök, hogy más városokban pont ugyanígy volt.

Kifelé menet egy nénike elalélt a kezemben lévő CÖF-zászlótól, meg is kérdezte, hogy mikor lesz békemenet. Mondtam, a választások előtt, de menni kell ám nagyon, mert verik az ukránok szegény oroszokat, meg különben is mindenki nagyon el van már kanászodva. – Hehejj, ez a beszéd, ott leszünk! – mondta. Mi meg elfelé menet azon csodálkoztunk, hogy ha valaki tíz éve azt mondja nekünk, hogy ez lesz a Fidesz közönsége, azt körberöhögjük."

(Képek: szegcafe.hu, szegedma.hu, delmagyar.hu)

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő oldalához a Facebook-on.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr445792044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.02.02. 00:13:46

Fodor Gabor meg a Madi Laszlo az elb.szta kemenyen...
bezzeg mas Fidesz alapitok most ki vannak tomve kemenyen es meg a hazai bankado elkerulese miatt se kellett felmenni felcsutra egy sallerert...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.02. 01:50:39

A geci MSZP kormányt végletekig eladósította az országot,
megduplázta a munkanélküliségi rátát,
a szlovákok elötti pozícióból az EU utolsó helyére degradálták az országot.
Mindezt úgy, hogy közben rekord mennyiségű kórházat iskolát zártak be.
Rekord számban tiltottak be ellenzéki tüntetéseket, és veretttek beazonosíthatatlan karhatalmistákkal tüntetőket .

CSak az elmebetegek szavaznak az MSZP-re.

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT !

felcsutisuttyo 2014.02.02. 07:33:21

...Hol lesz mégis KÖTÉL A FIDESZES BANDITÁKNAK ÉS OLIGARHÁIKNAK?.....AZ ELCSALT VÁLASZTÁS UTÁN?...NA??????????? :DDDDDDDDDD

Nzoltan 2014.02.02. 07:55:45

@élhetetlen: Nem fekternek ve. Itt lakom a dunakanyarban, ahol a thome a régi levetett német technikát építette ki 5 éve, es a szerelők szerint nem is tervezi a fejlesztest. Jelenleg az elméleti határ a 15-18 megabites vonal, amit másfélszer kapok meg drágábban, mint az a 240 megás vonal, amit a upc igér

Nincs verseny, és nem is volt. Elmondom, hogy a németországban élő rokon a kapcsolási díj felett 1(!) eurocentert fizet a mobil percdíjaiért a t- home tulajdonos DT-nél. Mennyi is az? 3 forint?

nu pagagyí 2014.02.02. 08:17:34

A rezsiharc előtti időkben az emberek símán kifizették a rezsit a fizetésükből és kész. Ma már csak a rezsifórum illusztris előadói képesek erre a bűvészmutatványra. Sajnos a fórumon ücsörgő nyomoroncok képtelenek megfejteni a gyorsan pörgő szavakból összeálló tuti módszert ezért lefordítom nekik magyarról-magyarra a szónok javaslatait:

- Fogyassz többet, akkor többet takarítasz meg!
- Vásárolj külföldön, így megspórolod az Áfa nagy részét!
- Növeld a jövedelemedet levajazott tendereken!
- Nyerjél trafikot!
- Nyalj ki magadnak egy kényelmes állami állást!

Aki ennyi lehetőségből nem tud választani, az megérdemli, hogy a rezsiharc vesztese legyen, rajta csak a csoda segíthet.

nu pagagyí 2014.02.02. 08:26:14

@Nzoltan: Nálunk csak a Matelcsy-adó percenként három forint és erre jön még a 27% Áfa. Terheli még a telekom-cégeket az összes egyéb adó feletti különadó és persze a korábban kiépített infrastruktúrát is elkezdték újra megadóztatni méterre. Száz forint bevétel kétszázat szed be adóban a kormány, amely a rabláshoz még baszogatást is társít.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.02.02. 08:40:59

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Azt tudod, hogy magával Szájerrel vitatkozol.

Ő mondta a saját szájával a fórumon:
"Megtudtuk, hogy Szájer külföldi bankban tartja a pénzét, mert az olcsóbb. "

Sárga Pecsenyekacsa 2014.02.02. 08:41:59

@laci_52: Neked is, szívesen:
"Megtudtuk, hogy Szájer külföldi bankban tartja a pénzét, mert az olcsóbb. "

Tehát nem az "indexesek" írták...

jog-ász 2014.02.02. 08:44:34

lehet tóta w-nek van igaza, tényleg közösségteremtő ereje van ezeknek a fórumoknak, kell a társaság, nincs nyugdíjas klub, ezt nem fogta még fel senki baloldalon.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.02.02. 08:51:10

@Mária: "A rezsiellenes hiszti lényege pont az, hogy a legjobban hisztizők lennének a legnagyobb rászorulók a Bajnai-féle új rendszerben."

Feltéve, de meg nem engedve, hogy igaz a feltevésed (mert remélem nem állítod), ez épp az egyik legtisztességesebb hozzáállás, miszerint nem önös érdekből támogatni / támadni valami múlandót, hanem a közösségnek hosszú távon hasznára lenni.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.02.02. 08:58:06

@Nzoltan: Ha a T-home-ra szerinted mind árban, mind sávszélességben ráígért az UPC, akkor miért is "nincs verseny és nem is volt"?

Sárga Pecsenyekacsa 2014.02.02. 09:00:51

@jog-ász: Nem lehet, biztos!
Ugyanezt a réteget lehet termékbemutatókon átbaszni a háromszázezer forintos porszívóval meg takarókkal. Bár ott legalább néha kaját kapnak.

Most ide járnak, ez van.

nu pagagyí 2014.02.02. 09:02:46

@Mária: Ott sántít az elméleted, hogy akinek 100 forintja van az is csak 20-at fog elkölteni. Itthon. A maradék 80-at pedig mondjuk külföldön szórja el, mert ott télen meleg van és a balkon pálmafákra néz, vagy csak azért mert a nercbundát ott nem terheli 27%-os Áfa.

nu pagagyí 2014.02.02. 09:05:43

@Sárga Pecsenyekacsa: Igen, már meg is jelentek a Luis Vuitton hátizsákos, brilliáns fokozatú rezsielőadók. Isszák is a szavaikat a kisnyugdíjas rezsikárosultak.

nu pagagyí 2014.02.02. 09:33:07

@az övezet gázai: Számomra is furcsa "Mária" átváltozása pillangóból pondróvá. Valószinűleg "ő" egy hosszútávú Habony-projekt része. Feladata megmutatni, hogy kell az ingadozó polgárnak "megvilágosodnia". A választások közeledtével egyre harsányabban hinti az igét . Már a neve is átverés, tekintettel arra, hogy egy korábbi blogban a fasza leszopására biztatott egy kommentelőt.

Mária 2014.02.02. 09:57:30

@nu pagagyí:

"A rezsiharc előtti időkben az emberek símán kifizették a rezsit a fizetésükből és kész."

Ez nem igaz.

Mária 2014.02.02. 10:07:09

@nu pagagyí:

"Számomra is furcsa "Mária" átváltozása pillangóból pondróvá."

1. Anyádat becézzed pondrónak.

2. Elmagyarázom az átváltozást, hátha még te is felfogod:

Az elmúlt év tavaszáig igen sarkosan fogalmaztam a Fidesz dolgai ellen, tudva, hogy azzal a baloldal szekerét tolom.

De miután a baloldalon elkezdődött a szánalmas színjáték, amit ők "összefogásnak" neveznek, és ami nem a kormányváltásról szól, hanem arról, hogy a pártjaik élére bebetonozott vezetőségből megint ELLENZÉKI képviselő legyen, épeszű ember még csak egy poszt erejéig se áll neki "ezeknek" a szekerét tolni.

Jelenleg, kiábrándult bizonytalanként a baloldalt jobban rühellem, mint a Fideszt. Hiszen a Fidesz olyan, amilyen, a baloldalnak viszont két hónap múlva azt fogjuk köszönni, hogy Orbánék kaptak még négy évet, holott ez akár másképp is történhetett volna, ha a baloldalunk nem olyan, amilyen.

Úgyhogy a Fideszről csak ritkán írok, mert nem kívánom a másik oldal szekerét tolni vele.

Nevezz emiatt akár pondrónak is, kicsi fogalmatlan hülye.

nu pagagyí 2014.02.02. 10:10:56

@Mária: Kérdezz meg egy azóta csődbe ment "sarki" boltost, vagy egy olyan embert, akinek még devizahitel-törlesztésre is futotta akkoriban a rezsi mellett. Nekem fáj, hogy hazudozol, sajnállak.

Mária 2014.02.02. 10:14:21

@nu pagagyí:

"Nálunk csak a Matelcsy-adó percenként három forint és erre jön még a 27% Áfa. "

Ki mondta, hogy a telefonodnak állandóan a füleden kell lógni?

Kötsz feltöltős szerződést, megúszod havonta egy ezresből a sürgős hívásokat, minden másra meg ott az internet.

Holle anyó 2014.02.02. 10:16:58

@Mr. Waszabi: Ez is egy vastag maszopos néphülyítő hazugság. Ezek az urak (Bajnai kivételével) felvették a fizetésüket és AZZAL ÚGY RENDELKEZTEK, hogy politikai kampánycélra fordítják, azaz maszopközeli rétegeket támogatnak belőle szavazatszerzés céljából.

Bajnai tényleg 1 forintért dolgozott, annyi volt a megállapodásában ésnem mondta meg, hogy a miniszterelnöknek járó fizetés fennmaradó részével mit kell csinálni. De őt nem is választotta senki miniszterelnöknek, tehát nem volt szüksége ilyen trükkökre.

Mária 2014.02.02. 10:20:02

@nu pagagyí:

Ugye, az kimaradt az életedből, édeske, hogy 2008-2010 között drámai számban veszítették el az emberek a munkahelyüket?

Vedd észre magad, szánalmas vagy, ahogy a válság első két évét úgy próbálod itt beállítani, mintha az a szegényebb rétegeknek aranykor lett volna.

Akkor indultak meg a tömeges kilakoltatások, akkor csúsztak az emberek először tömegesen hátralékba a számláikkal és akkortól lett hétköznapi dolog, hogy valaki háza előtt megáll az áramos vagy a gázos cég autója, hogy vigye az órát, és a behajtók is akkor kezdték tömegesen az ajtót verni.

Igen, 208-2010 között.

nu pagagyí 2014.02.02. 10:21:50

@Mária: Nem lepett meg amit leírtál. Számomra világos, hogy akkor sem voltál őszinte és most sem. Nem szekeret kell tolnia egy amúgy jó képességű blogírónak, hanem sját önálló véleményt kell megfogalmaznia. Ha akkor bajod volt a Fidesszel, nem tudom mitől múlt el. A baloldal meg akkor is ugyanilyen volt, mint most. De mégis mi a Te véleményed az ország kívánatos jövőjéről? Járnak-e szabadságjogok az embereknek, nyilvános legyen-e a közpénzek felhasználása, semleges legyen-e az állam, legyen-e szolidáris a gazdag a szegénnyel?. Egyáltalán a polgároknak van-e állama, vagy az államnak polgárai? Ki tart el kit?

Mária 2014.02.02. 10:29:39

@Sárga Pecsenyekacsa:

A közösségnek nem azzal teszel jót, ha elvszel attól, akinek több pénze van, és odaadod annak, akinek kevesebb van.

Ez rombolja a közösséget.

A közösségnek azzal teszel jót, ha lehetőséget adsz rá, hogy aki többet akar költeni, az többet kereshessen.

A magyar baloldal érdeke sajnos nem a közösség jólétének a növelése. A magyar baloldal érdeke az, hogy az országban mindig legyenek szegények. Hiszen a magyar baloldali politika a szegények pátyolgatásáról, és a gazdagok megleckéztetéséről szól.

Ha nem lennének szegények, baloldali politikusok se lennének Magyarországon. Ezért a bal oldalon mindent megtesznek, hogy fenntartsák a szegénységet.

Tökönrúgott Feleségek 2014.02.02. 10:29:56

@Trollcsány rising: az milyen szó (mit jelent), hogy "fütsél"????

nu pagagyí 2014.02.02. 10:31:55

@Mária: Ugye nem akarod az előző kormány nyakába varrni a világgazdasági válságot? Ennél azért értelmesebbnek gondoltalak. Mellesleg a 2008-as életszínvonalat 4 év príma kormányzás után sem sikerült elérnie a Fidesz-kormánynak. A devizahitelesek ebben a ciklusban szívtak nagyot, a rezi meg akkor ugyanannyi volt, mint most a "rezsicsökkentések" után, csak akkor 10% támogatás volt a rezsihez egy fogyasztási szintig, most meg gazdag és szegény az árból kap kedvezményt. A nagy különbség az akkori és mostani világ között, hogy akkoriban mindenki előtt nyitva állt az út, hogy tehetsége szerint önerőből segítsen magán, manapság viszont csak a kegyencek tobzódnak, a maradék 90% meg döglődik esély és lehetőségek nélkül egy korrupt uram-bátyám világban.

Mária 2014.02.02. 10:33:41

@nu pagagyí:

Nem tartozom neked elszámolással, főként, hogy csak a központilag kiadott pártmantrákat vagy képes visszaböfögni, és semmit nem értesz abból, ami körülötted a való világban történik.

Ha ennyire buta vagy, a saját pártodnak tennél jót, ha inkább hallgatnál, az eszetlen vergődés helyett.

Holle anyó 2014.02.02. 10:38:05

@nu pagagyí: ... Járnak-e szabadságjogok az embereknek, nyilvános legyen-e a közpénzek felhasználása, semleges legyen-e az állam, legyen-e szolidáris a gazdag a szegénnyel?. Egyáltalán a polgároknak van-e állama, vagy az államnak polgárai? Ki tart el kit?...

Ezek nagyon jó kérdések.Én meg azt kérdezem, lesznek-e szabadságjogok? tisztább lesz-e a "köszpénzek" felhasználása? semleges lesz-e az állam? lesz-e szoridaritás? ha az összefosás megkaparintja a hatalmat?

Nyilvánvaló, hogy nem lesz. Ezért adnak ilyen adatokat a közvélemény-kutatók.

Tehát nagyon durva csúsztatás azt állítani, hogy szavazz az Összefosásra és a haza fényre derűl!

Mária 2014.02.02. 10:38:22

@nu pagagyí:

"Ha akkor bajod volt a Fidesszel, nem tudom mitől múlt el. "

Nem múlt el.

De nem írok róla, mert nem akarok az ellenoldal javára kampányolni.

nu pagagyí 2014.02.02. 10:41:20

@Mária: Szerencsére a jobboldal tesz róla, hogy jelentős számban legyenek kizsákmányolható szegények. Most éppen 300 ezer közmunkást szállít a földesuraknak és az oktatási rendszert is úgy alakítja, hogy szakmunkásnál nehogy magasabbra jusson egy egy szegény család gyermeke. Ilyen körülmények között nem fenyegeti semmi a baloldal jövőjét, azt talán csak a közeljővőben felállítandó kakastollas csendőrség tudná érdemben befolyásolni.

nu pagagyí 2014.02.02. 10:42:09

@Mária: Te a Fidesznek kampányolsz? Hogyan fizetik?

Holle anyó 2014.02.02. 10:45:44

@Mária:Úgy bizony! És nem csak szegénység lesz, hanem rasszizmus és antiszemitizmus, meg nacionalizmus is lesz.

Így aztán mindig lesz mi ellen küzdeni és külföldön őrjöngeni, hülyemagyarozni, lejáratni az országot és behívni az éppen aktuális szövetségeseket.

A Fideszbaloldal, meg a Maszopbaloldal vetésforgójával megyünk a pokolra.

Holle anyó 2014.02.02. 10:52:00

@nu pagagyí: Irigyellek. Nagyon könnyű lehet az élete annak, aki olyan eccerűen tudja látni a világot, hogy aki nem nyalja habosra az Összefosás seggét, az a Fidesznek kampányol.

Te hol éltél az elmúlt 25 évben?

Mária 2014.02.02. 10:57:21

@nu pagagyí:

"Te a Fidesznek kampányolsz? Hogyan fizetik?"

Utoljára írom le neked, bár a fentiek azt bizonyítják, hogy nem leszel képes felfogni:

Kiábrándult bizonytalan vagyok.

Tudod, ahhoz a csoporthoz tartozom, akiket az elmúlt négy évben nem tudtatok megszólítani, ellenben tízezerszámra toltátok a korábbi szavazóitokat közéjük azzal, hogy ordít rólatok, hogy a következő négy évben nem kormányozni, hanem melegedni, meg potya pénzt felvenni akartok.

Tulajdonképpen az Orbán-kormány kollaboránsai vagytok, ezen kellene elgondolkodnod inkább.

nu pagagyí 2014.02.02. 10:59:09

@Mária: Nekem nincs pártom, de képes vagyok egyszeri logikai műveletekre.

A mostani helyzet rosszabb, mint volt. Ebben a ciklusban az ország lecsúszott a hasonló adottságú szomszédaihoz képest, az államadósság nem csökkent érdemben, a forint viszont 20%-ot vesztett értékéből, így már Te is csak 80%-át éred tegnapi önmagadnak. Az EU-s támogatásokat nyomtalanul kúrták el, semmi megfogható haszonnal kecsegtető beruházás nem készült. A társadalombiztosítást kifosztották, a polgárok saját megtakarításait ellopták és felélték. Ja, és még a focink is szarabb, mint volt.

Ezért a helyzetért nyilván a teljhatalommal rendelkező jelenlegi kormány felel, bármennyire tagadja. Épeszű ember ebből nem kér repetát. Az ellenzék legyen bármilyen, náluk csak kevesebb kárt okozhat.

Sírköves Slomó 2014.02.02. 11:07:29

@nu pagagyí: Nincs semmilyen olyan gazdasági mutató, amiben 2010-14 ne lenne jobb mint 2006-10.

Igy nem kérdés a választás.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.02.02. 11:09:00

@Mária: Te el is olvasod amit írsz?

"A közösségnek nem azzal teszel jót, ha elvszel attól, akinek több pénze van, és odaadod annak, akinek kevesebb van."

A rezsicsökkentés épp erről szól, menj csak el egy fórumra, ha nem hiszed.

Szóval szerinted is ártanak a rezsicsökkentéssel a közösségnek?

(Az a baj, hogy annyira hirtelen fordultál, hogy még nem tudod következetesen képviselni az irányt.)

nu pagagyí 2014.02.02. 11:10:40

@Holle anyó: Ugyanitt. És a Fidesz előtt nem éreztem, hogy bárkinek is a seggét kéne nyalni. Most sincs hozzá gusztusom. És nem is akarok olyan világot, ami annyira egyszerű lenne, hogy csak a megfelelő segget kelljen kiválasztani hozzá.

Én azt a világot szeretem, amikor mindenki önálló döntéseket hozhat saját felelősségére. A tehetségével és nem a családja pozíciójának kihasználásával boldogulhat. Ahol az állam nem dönt helyetted, hanem megteremti a lehetőséget, hogy szabadon dönthessél saját sorsodról

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.02. 11:13:51

@nu pagagyí:

Az ellenzékről pontosan tudjuk, hogy mit tudnak.

Az MSZP-től szarabb kormány nem volt az egész EU-ban.
Így történt, hogy a szlovákok elötti pozícióból az EU utolsó helyére züllesztették országunkat.

Eközben megduplázták a munkanélküliségi rátát, végletekig eladósították az országot, és az embereket.

Rekord mennyiségű tüntetést oszlattak fel, avagy nem is engedélyeztek, valamint beazonosíthatatlan karhatalmistákkal verttek ellenzékieket.

Rekord mennyiségű kórházat és iskolát zárattak be.

Éppeszű ember az MSZP nevű förmedvénynek nemhogy esélyt nem ad, hanem leginkább semmit, a mély és őszinte megvetésen kívül.

Sírköves Slomó 2014.02.02. 11:14:27

@Sárga Pecsenyekacsa: Elmagyaráznád, hogy a rezsicsökkentés hogyan szól 'épp erről'?

Sírköves Slomó 2014.02.02. 11:16:40

@nu pagagyí: Kinek a seggét kell nyalni hogy havi 100zal több legyen a nettóm az SZJA miatt?

Neked korábban azért nem kellett gondolom segget nyalni, hogy alanyi adómentes adójóváírásos voltál a gázra meg kaptál egyéni kompenzációt mint a szegény rászorulók, meg segílyt ha nem volt kedved dolgozni.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.02.02. 11:23:24

@Sírköves Slomó:
Ja, én azt hittem, hogy a rezsicsökkentés arról szól, hogy a gaz multiknak (akiknek sok van) nem adják oda a pénzt azok, akiknek nincs (kevesebb van). Tehát az olyan, mintha elvennék, tekintve, hogy ez a bevétel eddig a szolgáltatásukért cserébe államilag, hatósági árakkal eddig is garantált volt.

De mondd el, szerinted miről szól, hadd tanuljak.

(Amúgy szerintem szavazatmaximálásról, ígérgetésről, más faszával csalánverésről...)

Sírköves Slomó 2014.02.02. 11:32:59

@Sárga Pecsenyekacsa: Persze hogy a szavazatmaximálásról. A 'multi' az nem ember, hoyg jön az ide? Ráadásul nem is magyar. Ki nem szarja le a multit? Egy se ment el mert megéri nekik itt lenni.

Holle anyó 2014.02.02. 11:35:14

@nu pagagyí: És 2010 előtt egy olyan világban éltél, amilyenben szerettél volna? Akkor nem volt lezsírozott állami megrendelés, 25%-os áfa, nokiás doboz, BKV-pártpénztár, combino, bírság-cunami minden szarért, szociális-rászorultságra nyomott blanketták tankönyvtámogatásra, gáztámogatásra, stb., stb.????
Mindenre ráírva, hogy kérhetem ugyan, de ha valami nem stimmel, akkor bűnöző vagyok és egyébként is az apeh benyúl a seggembe és kifordít, tehát a kérelemhez legyek szíves megadni MINDEN adatot, beleértve a nőgyógyászati letemet is. Minden papír kitöltéséhez legalább két diploma kellett.

Ezért kérdeztem, hogy hol éltél az elmúlt 25 évben.

Mária 2014.02.02. 11:42:23

@Sárga Pecsenyekacsa:

"A rezsicsökkentés épp erről szól, menj csak el egy fórumra, ha nem hiszed. Szóval szerinted is ártanak a rezsicsökkentéssel a közösségnek?"

Hát ha ezt így elhiszed, akkor hatalmas tévedésben vagy. Pont ez fáj a baloldal hangadóinak, hogy a "gazdag" a rezsicsökkentésnél nem csak befizet, de vissza is kap.

A rezsicsökkentés arról szól, hogy beszednek adókat, és abból kompenzálnak bizonyos szolgáltatókat. Aki többet adózik, annak a rezsi csökkentésében is több pénze van.

Tegyük fel:

X befizet 100 egység adót, visszakap kompenzációban 50-et
Y befizet 10 egység adót, visszakap kompenzációban 30-at

Melyikük járt jobban?

Aki befizetett 100-at és 50-et kapott visza?
Vagy aki befizetett 10-et és 30-at kapott vissza?

Ezért lenne igazságtalan, ha éppen azoknak lenne drágább az energia, akiknek a pénzén a szegényebbek olcsóbban kapják.

A jelenlegi verzió szerint mindenki fizet adót, és mindenki egyforma áron kapja az áramot meg a gázt.

A Gyurcsány-féle verzió az volt, és a Bajnai-féle verzió is az lenne, hogy a szegények ne csak nominálisan, de százalékosan is kevesebb adót fizessenek, MEG MÉG a gazdagabbaktól beszedett adóból az energiafogyasztásuk számláját is kompenzálják , miközben a "gazdagok" - akik valójában nem gazdagok, hanem átlagos keresetű emberek voltak - ne csak többet adózzanak, de az energiát is magasabb áron kapják.

nu pagagyí 2014.02.02. 11:42:29

@Sírköves Slomó: Mivel 2009-ben 6,6%-kal esett a GDP és azóta összevisznya 2%-ot sikerült turbózni, így sajnos még mindig a 2008-as GDP alatt vagyunk. Tehát rosszabbul élünk, mint 5 éve.
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html

Nőtt az adócentralizáció a kormányváltáshoz képest, ami azt jelenti, hogy kevesebb pénzt hagynak a gazdaságban, ennek is köszönhető a pangás, amit a korábbi üzletek bedeszkázott kirakatain, vagy jobb esetben a helyén nyílt angol-turkálók számán mérhetsz le. Van persze más ok is: az önkényes adókivetések, felesleges adminisztrációk burjánoztatása és a minden korábbi mértéket meghaladó korrupció, hatalmi visszaélések. A beszedett adót pedig hülyeségekre költik: önreklámra, klientúraépítésre.
index.hu/gazdasag/2012/12/05/ado/

Az egyetlen siker a költségvetés hiányának 3% alatt tartása. Ezt viszont nem takarékoskodással érték el, hanem a korábbi magánpénztári tagdíjak költségvetésbe irányításával. Utóbbi nélkül ugyanúgy 4-4,5% lenne a hiány, mint korábban. Struktúrális reform tehát nincs, az embereket szegényítették el.

Persze mit is magyarázok egy hívőnek. Neked egyszerűbben kell ezt elmondani: egy hazug politikust onnan lehet megismerni, hogy Audival megy rezsicsökkentő előadást tartani a szegényeknek.

Holle anyó 2014.02.02. 11:43:35

@nu pagagyí: A mostani helyzet SZERINTED rosszabb, mint volt.

Elfelejted, hogy ezt NEM MINDENKI GONDOLJA ÍGY.

Van, aki úgy gondolja, hogy az előző kormány alatt volt rosszabb a helyzet, van aki úgy gondolja, hogy egyformán szar mindegyik, ezért fölösleges megbolygatni a szart, mert attól csak büdösebb lesz.

Sírköves Slomó 2014.02.02. 11:50:37

@nu pagagyí: 'Mivel 2009-ben 6,6%-kal esett a GDP és azóta összevisznya 2%-ot sikerült turbózni, így sajnos még mindig a 2008-as GDP alatt vagyunk. Tehát rosszabbul élünk, mint 5 éve.'

- Csakhogy nem ez volt a kérdés, hanem az hogy a 2006-10 időszak GDP növekedésben pont úgy 6%-kal volt rosszabb mint a 2010-14. Mindezt úgy hogy a ciklus fele a világgazdaság eddigi legnagyobb konjunktúrájában müködött, és durván emelkedett a GDP arányos államadósság.

nu pagagyí 2014.02.02. 11:52:54

@Mária: A korábbi koncepció az volt, hogy csak a rászorultakat segítették. Nekem egyébként az jelenti a középosztályt, aki nem kér a társadalomtól, hanem ad, mert büszke arra, hogy maga irányítja saját sorsát és pozitívan hozzá tud járulni a társadalmi költségekhez. A Fidesz kormány segélyezetté tette az úgynevezett középosztályt is, nehogy büszke lehessen saját tejesítményére.

Holle anyó 2014.02.02. 11:55:30

@Mária: Ezt az egyet szerettem a szocikban..... 340 ezer bruttóval, egyedül nevelt két gyerekkel már GAZDAG!!!!! voltam.
Igaz, hogy a fizetésem harmada elment a rezsire, a másik harmada a gyerek sport/nyelv/rajz/zene oktatására, a harmadik harmada pedig kajára és tandíj-takarékosságra (milyen jó, most évente félmilla fölött van az egyetemi tandíj az egyik kölöknek, a másik államira jár), lakás lepattant, autó nincs, nyaralni sosem voltam, de legalább sokan irigyeltek.... Azért nagyon jó érzés volt GAZDAGNAK LENNI.

Nyers Fa 2014.02.02. 11:55:49

@Mária: a proliknak ehhez semmi köze, ugyanúgy mint ahogy neked sincs a valósághoz. A proli az aki megelégszik azzal a kevéssel ami van neki, nem akar többet, nincsenek ambíciói, nem akar több pénzért többet dolgozni, nem szereti a bizonytalanságot és igénye sincs a változásra. Ruházkodásra, életkörülményekre nem igénytelen, csak alacsony igényű. Ilyenekre is szükség van.
Amiről te beszélsz, az a rosszindulatú fajta, azt úgy hívják, hogy átlag magyar. Tele vannak gyűlölettel a másik ember vagy egyáltalán mindenki irányában aki nem olyan, nem úgy gondolkodik, nem úgy látja a világot mint ő. Egyébként ezek a tipikus Fidesz szavazó jellemzői.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.02.02. 12:01:02

Az ilyen rezsicsökkentő fórum-meghívón feltüntetik amúgy, hogy hozzájárulnak a rendezvényen készült felvételek közzétételéhez?

nu pagagyí 2014.02.02. 12:02:45

@Holle anyó: A Kádár-rendszerben is sokan gondolták, hogy felesleges bolygatni. Kár, hogy vége lett, így már sosem kapom meg a megigényelt Zaporozsecet.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.02.02. 12:03:04

@Sírköves Slomó: Te vagy az Mária?
Mert egy szóval sem írtam, hogy emberről lenne szó, Mária eredeti idézete így szól:
"attól, akinek több pénze van, és odaadod annak, akinek kevesebb van"

Mária 2014.02.02. 12:17:43

@nu pagagyí:

"A korábbi koncepció az volt, hogy csak a rászorultakat segítették. "

A rászorultakat máshogy kell segíteni.

Sírköves Slomó 2014.02.02. 12:17:46

@Sárga Pecsenyekacsa: Én írtam hogy emberről szól.

Orbán felismerte hogy a polutika emberekről szól, ezért Európa legsikeresebb politikusa lett.

Mária 2014.02.02. 12:21:42

@Nyers Fa:

"A proli az aki megelégszik azzal a kevéssel ami van neki, nem akar többet, nincsenek ambíciói, "

Te se sokat hallottál arról a bizonyos 133 napról.

Holle anyó 2014.02.02. 12:43:04

@Nyers Fa: Meg a tipikus szoci szavazó jellemzői. :))))

nu pagagyí 2014.02.02. 12:44:06

@Holle anyó: Akkor sem voltál, most sem vagy gazdag. A Fidesz neked kb. 9000 pluszt jelent a kevesebb elvonás (-4%) hatásából levonva a nagyobb Áfát (+2%). Viszont a mindenféle különadó miatt nem csökkentek az általad is igénybe vett szolgáltatások árai arra szintre, amelyre csökkenhettek volna (telefon, internet, bank stb.) Nem nőtt a bruttó jövedelemed sem annyival, amennyivel nőhetett volna, mert kiszolgáltatottabb lettél, kevesebb a lehetőséged és ha alkalmazott vagy, az emelésnél veszik figyelembe a cég, hogy állambácsi miatt jobban jársz. A tandíjat sajnálom, mert ötszörösen elviszi amit egyébként nyertél a bolton, pedig tandíjnak nem is kellene lennie, szerintetek.

Holle anyó 2014.02.02. 12:44:27

@Sárga Pecsenyekacsa: Aki nyilvános helyre megy, az eleve vállalja. Nem? :))))

Holle anyó 2014.02.02. 12:46:59

@nu pagagyí: Na látod. Akkor miért is szavaznék a Fideszre? De az Összefosásra sem fogok szavazni, mert a regnálásuk alatt is csak a fejemre tapostak.
Én vagyok az örök vesztes 25 éve. Na, ebből van legem.

Holle anyó 2014.02.02. 12:48:53

@Holle anyó: Ti. nem szretném a SzentSZART ÖsszeFOSÁSRA váltani.

nu pagagyí 2014.02.02. 12:51:47

@Mária: "A rászorultakat máshogy kell segíteni. "
Szép kategórikus kijelentés. Máshogy is segíti ez a kormány, tudjuk. A nem rászorultakat viszont szerény véleményem szerint nem kell segíteni, sem máshogy sem ugyanúgy. Nem látom be, miért kell a bankelnököt rezsicsökkentésben részesíteni és a havi nyolcmilliója mellé adni még 10 ezret családi kedvezményként. Nem kellene pazarolni az adóforintokat. Nem kell úszógumi annak, aki tud úszni, hagyják már békén őket, mert így mindig kiesnek a tempóból.

nu pagagyí 2014.02.02. 12:53:57

@Holle anyó: A változás mindig esélyt hordoz. Rajtad múlik, tudsz-e élni vele.

Holle anyó 2014.02.02. 13:19:29

@nu pagagyí: Engem nem izgat, nekem a piacgazdaságban sincs autóm. Nincs rá szükségem.

Én a kölykeim nevelésébe, oktatásába fektetem a pénzemet, azt nem tudják elvenni.

2014.02.02. 13:23:45

@Mária: csak azt kell visszavenni amit közpénzből nyúltak le, + arányosan a letöltendő.

nu pagagyí 2014.02.02. 13:31:01

@Holle anyó: OFF. Azért befejezhetnéd már a dunyha rázogatását, mert nagyon unom a későn jött telet.

Csak remélni merem, hogy a gyerekeid nem közgazdászok, vagy jogászok akarnak lenni, mert azokra a szakmákra nem lesz szükség Magyarországon egy ideig, amíg ki nem halnak a minden pozíciót elfoglaló fideszes áldoktorok. Külföldön magyar jogászdiplomával nehéz boldogulni, de a közgazdászból még lehet bolti eladó Németországban.

Holle anyó 2014.02.02. 13:34:35

@nu pagagyí: A változás igen. Az Összefosás viszont nem változás, hanem váltás. Jól ismert szart jól ismert fosra váltasz, ami nem esélyt, hanem költségeket hordoz.

A politikai hatalmat megkaparintó fosáscsürhe mindent leállít, ami most úgy-ahogy működik. A színfalak mögött egymás torkát marcangolva osztják majd a koncot. Az újonnan kinevezett főhivatalnokok lecserélik az irodabútort, a mobilokat, a gépjárműflottát. A hivatalokba bevonulnak sleppestől és kontroll-gát-fék, továbbá hozzáértés nélkül átszerveznek, megvalósítják hagymázas elképzeléseiket. Ez eltart egy évig, a következő évben elindul a munka az új rendszerben és az esetlegesen kibukó hibák, baromságok elkendőzésére, önmaguk tömjénezésére megy el az energia, de azért már terjeng a bűz kissé, ezért lecserélik a hivatalvezetőket és a minisztereket végkielégítéssel. A harmadik évben végre belátják, hogy a jön fel a szar, mint a talajvíz, megint cserélik a rablóbandát végkielégítéssel, év közben már többször is. A negyedik évben választás, miniszterelnök-castinggal, osztogatás, néphülyítés, KAMPÁNY!!! semmi se drága.

Mindeközben az uniós pályázatok szétlopásának haveri körben való megszervezése, leplezése folyik gőzerővel. Most az ország másik fele nem lesz kifizetve.

A feljelentésügyi gépezet szakmányba indítja a büntetőeljárásokat, most azok ülnek a vádlottak padján, akik eddig vádoltak.

Ezt már többször sikerült átélnem.

ELÉG VOLT!!!!!!!!!

Holle anyó 2014.02.02. 13:38:58

@nu pagagyí: Az a baj, hogy nem érted, hogy a bankvezér családja is társadalmi érték. A bankvezér sokat keres, de ebből sokat is költ arra, hogy a kölykéből adófizető polgárt faragjon. Ráadásul kibaszott kevés a bankvezér, tehát a rendszernek el kell bírnia.

De neked fölösleges magyarázni, mert egyszerűen más a kiindulási alapod. Én elfogadom, hogy te így gondolkodsz, de te is fogadd el, hogy más nem úgy gondolkodik, mint te.

nu pagagyí 2014.02.02. 13:43:11

@Holle anyó: Kezd ott, hogy ne nevezd az ellenzéket Összefosásnak és akkor mindent másképp fogsz látni! A nem korrekt szóhasználat torzítja a valóságérzetet. Ha például elkezdesz egy asztalt következetesen fasztalnak nevezni, akkor előbb-utóbb más képzeteid támadnak róla, pedig a valóságban ugyanolyan maradt, mint volt.

nu pagagyí 2014.02.02. 13:45:08

@Holle anyó: Nekem a teljesítmény az érték és nem a bankvezér családja.

Holle anyó 2014.02.02. 13:50:38

@nu pagagyí: Igazi személyeskedő, méreggel átitatott lelkű maszopos patkány vagy. Ismertem egy cigány asszonyt, aki azt mondta, hogy ha valakit igazán meg akarsz bántani, akkor a gyerekét sértegesd. :)

Nekem is elegem van ám a balliberális propaganda-hadjáratodból, amit minden blogon tolsz napi 24 órában.

De mindegy, hogy mi mit irkálunk itt össze, mindketten csak egy-egy szavazattal tudjuk befolyásolni az eseményeket. Ezért pedig nem érdemes itt agyvérzést kapnod. A fortyogó, bosszúszomjas rosszindulat pedig rákot okozhat.

Holle anyó 2014.02.02. 13:56:17

@nu pagagyí: Másnak pedig nem az. Ennyi. Miért kéne nekem a te értékítéletedhez igazodni????? Miért kellene nekem elfogadni, hogy harminc éve folyamatos és már kibaszottul fárasztó munkám keresményét meg kell osztanom azokkal, akik szándékosan azért basznak dolgozás helyett, hogy a semmire nem szánt kölykükért pénzt kapjanak? És a te kegyeltjeid ezt "szolidaritás" címkével ellátva népszerűsítik. Én szívesebben fizetek a bankvezér kölykéért (pedig mennyire utálom a bankvezért), mint a pénzért gyártott szegénységért.

Holle anyó 2014.02.02. 14:01:09

@nu pagagyí: Ha a kormányoldalt nevezhetem Szentszarnak (ezt egyébként nem kifogásoltad), akkor az ellenzékét is nevezhetem Összefosásnak.

Azért nevezem így, mert ez a lényegük, továbbá 25 éve kibaszottul unom már őket, legalább a nevükben legyen már valami fantázia.

nu pagagyí 2014.02.02. 14:21:06

@Holle anyó: Azért adok egy kimerítőbb választ is.

Szerintem:
Az állam alkalmazottainak szakmailag kell megfelelniük. Aki nem ért a dolgához, annak nincs ott keresnivalója. A másik fontos dolog, hogy az államnak politikailag semlegesnek kell lennie, ezért azokat, akik nem szakmai karrier útján jutottak vezető poszthoz, azonnal ki kell paterolni és helyüket megfelelő szakmai gyakorlatot és képzettséget megkövetelő pályázatok útján betölteni. A jelenlegi helyzet az, hogy kipróbált fidesznyikekkel töltöttek fel fel minden vezető posztot, a szalmai alkalmasság háttérbe szorult. Közűlük csak az marad majd, aki a pályázatokon is eredményes lesz.

Az is biztos, hogy kezdeni kell valamit a túlzott centralizációval, amit Orbán pofájára szabtak. Vissza kell állítani a szakmai és helyi autonómiákat. Meg kell szüntetni például a beleszólási jog nélkül kötelező díjat szedő kamarák jogosítványait, vissza kell adni a tanszabadságot, meg kell szabadítani az országot a parazita álcivil szerveződésektől.

Fel kell számolni a kvázi monopóliumokat: koncessziós trafikokat, hírdetési piacot, az államon élősködő minden maffiaszerű képződményt. Vissza kell állítani a közbeszerzések, de az egész állam nyilvánosságát.

A köztörvényes bűnöket elkövetőket és felbújtóikat bíróság elé kell állítani. Azon is gondolkodnék, hogy puccs volt-e, amit a Fidesz csinált.

Meg kell szabadulni a senki által nem tisztelt, ránk erőltetett, jogszűkítő alaptörvénytől és amíg nincs jobb, vissza kell állítani a korábbi, sokkal nagyobb támogatottsággal elfogadott Alkotmányt abban az állapotában, amelybe még nem nyúlt bele a Fidesz.

Nem tudom, hogy lesz-e elég erő az ellenzékben mindehhez. Nyilván annyit tudnak majd csinálni, amekkora felhatalmazást kapnak. De pillanatnyilag csa ők tudnak a mainál szabadabb világot hozni, legalább is békés úton.

A Fidesztől viszont csak a mainál is durvább hazugságokra építő, antiszolidáris, cinikus, korrupt jövő várható. A mindenki annyit ér, amennyit el bír lopni világa.

Holle anyó 2014.02.02. 14:37:08

@nu pagagyí: Ezt én értem basszus. Csak azt nem értem, hogy mindezt te az "Összefogástól" várod? Komolyan?

Én állami hivatalnok vagyok harminc éve. Ebből az elmúlt 25 évben nem volt szakmaiság. Mindig feudális hűbérbirtok volt a hivatali felsővezetői pozíció, olyan szintű pártállami beidegzésű személyi kultusszal, hogy külön diplomácia fejlődött ki arra a mindennapos esetre, amikor a segghülye vezetés végrehajthatatlan ostoba parancsot ad ki, hogyan lehet finoman megmondani neki, hogy valójában nem is ezt a baromságot akarta ő végrehajtatni..... nehogy észrevegye, hogy észrevették, hogy teljesen hülye.

És természetesen mindegyik barom meg volt győződve róla, hogy csakis nála van a szakmaiság.....

Ahogy elfogyott a privatizálható vagyon, egyre alacsonyabb vezetői szintre ereszkedett a közigazgatásban hűbéri rendszer és egyre inkább kiszorította a szakmaiságot. Csupán ezért igaz az, hogy a mindenkori elődnél még valamivel magasabb szinten állt a húgyagyak ejtőernyőzése. A süllyedés azonban része a rendszer működésének.

Mária 2014.02.02. 14:39:32

@nu pagagyí:

"Nekem egyébként az jelenti a középosztályt, aki nem kér a társadalomtól, hanem ad, "

Aki nem kér, hanem ad, ellenszolgáltatás nélkül, az nem a középosztály, hanem a mecénás, meg a névtelenül adományozó hős.

Ne keverd a kettőt.

Az adófizető elvárja azt a minimumot, hogy ne szívassák őt, ha már a befizetett pénze komoly hányadát mások segélyezésére költik, mert egyes balos politikusoknak a léte függ attól, hogy fenntartassák és reprodukáltassák a szegénységet.

Mária 2014.02.02. 14:45:27

@nu pagagyí:

"Nekem a teljesítmény az érték"

Akkor miért akarod jutalmazni a nem teljesítőket?

Ahelyett, hogy lehetőséget adnál nekik, hogy teljesítsenek?

nu pagagyí 2014.02.02. 14:46:24

@Holle anyó: Mégcsak véletlenül sem vagyok "maszopos". Ha figyelnél, inkább a liberálisokhoz sorolnál be. Az MSZP nem pont azt akarja, amit én, de ez nekem baj, mert fontosabbnak tartom, hogy visszaálljon a tényleges demokrácia és érvényesüljön a köztársasági eszme, amin szintén súlyos sebet ütött a Fidesz. A mostani vezetőgarnitúra súlyosan visszaélt hatalmával, gyakorlatilag kéretlenül rendszert váltott (puccs). Utóbbit egy olyan alaptörvénnyel leplezi, amely alapján a polgári jogok számonkérhetetlenné váltak, megszűnt a köztársaság jellemzőjeként elengedhetetlen arányos közteherviselés követelménye, az állam elszámoltathatósága, a hatalom kontrolljai. A polgár az állam rabszolgája lett.

nu pagagyí 2014.02.02. 14:49:10

@Mária: ... és nem a bankvezér családja. Olvass jobban, pontosabban.

Holle anyó 2014.02.02. 14:52:19

@nu pagagyí: Bocs de liberális ÉN VAGYOK!
Az MSZP semmi mást nem akar, mint tömni a zsebét és olcsón újratermelni az előbbi tevékenységéhez szükséges szavazóbázist az én kontómra.

Holle anyó 2014.02.02. 14:53:33

@buddha: És ha az? Ki a faszt érdekel?

nu pagagyí 2014.02.02. 14:55:10

@Mária: Ha az adófizető mindenféle bújtatott formában visszakapja a befizetett adóját, akkor már nem is nevezném adófizetőnek. Még az is meglehet, hogy az úgynevezett adófizető többe kerül a társadalomnak, mint az úgynevezett faszát lógató nem adófizető. A különbség pedig csak a pofa nagyságában mérhatő.

Holle anyó 2014.02.02. 15:02:28

@nu pagagyí: Ezt nem igazán értem. A családtámogatást NEM a szülő kapja, hanem a GYEREK!!!, azért, hogy adófizető legyen.
Van olyan gyerek, aki elől egyszerűen felélik a szülei a családtámogatást, ezért ős SEM lesz adófizető. És van olyan gyerek, akire a szülei ráköltik a családtámogatást, meg még hozzá is tesznek, ebből nagy valószínűséggel adófizető polgát lesz.

Megjegyzem, a családtámogatás pénzbeli formája netto baromság, ingyenes oktatás formájában kellene nyújtani, csak akkor a cigánysoron nem szavaznának rájuk, tehát ezzel nem lehet kampányolni.

nu pagagyí 2014.02.02. 15:08:23

@Holle anyó: A családtámogatást, akárcsak a családi pótlékot a szülő kapja. A gyereknek ugyanis még nincs bankszámlája. Az én gyerekem az unokám után például pont annyi adókedvezményt kap, amennyivel az én adóm ugyanarra a jövedelemre számolva több, mint az övé. Így sajnos már nem tudom odaadni neki közvetlenül azt a tizest, amit tőlem elvettek, hogy költse az unokámra.

Holle anyó 2014.02.02. 15:15:38

@nu pagagyí: Ebben nagyon tévedsz. Pl. az iskolalátogatás elmulasztása miatt felfüggesztett támogatást a gyerek kapja meg 18 éves korában. Természetesen, mint törvényes képviselő, a szülő kezeli. Azt hiszem, hogy ránk, jogászokra, meg a joghallgató gyerekemre mégiscsak szükség lesz a jövőben. :)))))))
Na léptem, mert agyzsugort kapok a hülyeségeidtől. :))))))

nu pagagyí 2014.02.02. 15:21:50

@Holle anyó: Azzal egyetértek, hogy intézményeket kellene inkább finanszírozni, mint közvetlenül pénzt adni a gyerekekre. Utóbbinak csak akkor lenne értelme, ha ezzel piacot teremtenének, azaz magán bölcsődék, óvodák, iskolák tudnának megélni az így generált jövedelemből. Sajnos nincs ilyen kormányzati szándék, mert rettegnek az általuk nem birtokolt magánszférától. Az összeg pedig nem akkora, hogy ne élje fel röptében egy átlagcsalád.

nu pagagyí 2014.02.02. 15:31:10

@Holle anyó: Csá! Azért azt nem venném a szívemre, hogy agyzsugort kapjál. Szerencsére még nincsenek jelei, mert a törvényes gyámos példád nagyon frappáns volt, bár szerintem magyarázatra szorulna, hogyan tud ebből a pénzből fagyit venni a kölyök.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.02. 15:59:22

@nu pagagyí:

Ettől egyszerűbb a képlet.

Orbán egyetlen szerencséje, hogy az MSZP-től szarabb formáció nincs az egész EU-ban.

Minden gazdasági mutató szerint az MSZP volt a legszarabb EU szerte.
Így fordulhatott elő, hogy a Szlovákok előtti pozícióból az EU utolsó helyére kerültünk 2010-re.

Közben megduplázták a munnkanélküliségi rátát, és végletekig eladósították az országot és az embereket.

Szóval Orbánnak nincs szüksége kampányra.
Éppeszű ember a beazonosíthatatlan karhatalmistákkal ellenzékieket verető, elkúró MSZP kormányra soha nem szavaz !

Mária 2014.02.02. 16:05:28

@nu pagagyí:

"Ha az adófizető mindenféle bújtatott formában visszakapja a befizetett adóját, akkor már nem is nevezném adófizetőnek."

Ki beszél itt bújtatott formáról?

Szerinted hol a helye a befizetett adónak, ha nem annál, illetve annak a javára felhasználva, aki befizette?

Kis fantáziával akár azt is be lehetne vezetni, hogy aki egy adott évben legalább a minimálbér után adózott, az a következő évben olcsóbban kapja az energiát, aki meg nem adózott annyit, az teljes áron, hiszen aki nem adózott, az nem tett be a közösbe, viszont több formában is kivett belőle.

Lehet itt ötletelni ám az átlagember érdekeit nézve is :)

Mária 2014.02.02. 16:09:02

@nu pagagyí:

"Még az is meglehet, hogy az úgynevezett adófizető többe kerül a társadalomnak, mint az úgynevezett faszát lógató nem adófizető."

Azt hiszem, ez ma a nap kommentje :DDD

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.02. 16:09:03

mandiner.hu/cikk/20130918_mesterhazy_attila_3_4_5_uefa_licences_stadion_kell_az_orszagnak

Magyarországon jelenleg nincs, és a stadionrekonstrukciós program lezárásával sem lesz UEFA-licences stadion. Elképzeléseink szerint nagyon fontos, hogy 3-4-5 ilyen stadionnal rendelkezzen Magyarország. (Parlamenti felszólalás, 2004.)

(Mesterházy Attila gyermek-, ifjúsági és sportminisztériumi államtitkár felszólalása 2004. június 21-én)

Sírköves Slomó 2014.02.02. 16:59:57

@Mária: Ja bazmeg és ezek szabadlábon élnek, szavazati joggal..:(


süti beállítások módosítása