Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Orbánt csúnyán megalázták az oroszok

2014.01.20. 05:36 - eroica

Orbán titkolt hitelfelvétellel járó ügyletet kötött Putyinékkal a paksi bővítésről. Az ügylet érdekében Lázár János a maradék becsületét is eljátszotta, de a Fidesz-vezérkar is Selmeczi Gabriellát megszégyenítő hazudozást folytatott.

Szóval a '89-ben az oroszokat hazaküldő Orbán most az orosz függőség nagy barátja lett, így a 3-4000 milliárdos erőműépítéssel elég jól fognak járni az oroszok.

Putyin_Orban_csok_Tessek_valasztani_valasztott_nepszavazast_paks_orosz_atomeromu_mutyi_szerzodes.jpgKép: Vasárnapi Hírek

Orbánt a megalázkodása után arculcsapásként érhette, hogy az orosz külügyminisztérium elég nagyot rúgott bele. A demokráciáról és az emberi jogokról szóló nyugati kritikákra válaszul ugyanis az orosz külügy kiadott beszámolót a szabadságjogok európai helyzetéről. Eszerint az EU országai tele vannak nácikkal és idegengyűlölőkkel, az uniós polgárok pedig, ha éppen nem náculnak vagy idegengyűlölnek, akkor homoszexuális propagandát terjesztenek. Az előbbinél pedig az egyik fő kritizált állam Magyarország.

A 444 remek összefoglalója szerint a következők miatt kritizálták Magyarországot:

  • Magyarországon lábbal tiporják az alkotmányosságot: Az új alkotmány nem felel meg az európai demokratikus normáknak, ráadásul öt hét alatt, érdemi vita nélkül fogadták el.
  • Az alkotmányban teszik felelőssé a kommunistákat a kommunisták bűneiért, ezzel pedig nyilván az ellenzék vezető erejét akarják ellehetetleníteni.
  • A kommunista vezetőktől még a nyugdíj-kiegészítésüket is elvették.
  • Nem biztosított a bíróságok függetlensége.
  • Regisztrációhoz kötötték a választási részvételt (amit csak az Alkotmánybíróság akadályozott meg).
  • A politikusok döntenek arról, hogy mi lehet egyház.
  • A tiltakozások hatására ugyan enyhítettek a sajtó szabadságát korlátozó törvényeken, de a médiafelügyeletben még mindig garantált a kormánypárti kontroll.
  • Elnyomják a romákat. A romák nagy része munkanélküli, vagy idénymunkás. A hátrányos megkülönböztetés miatt nehezebb elhelyezkedniük és őket építik le elsőként. Minden szocio-ökonómiai mérőszám szerint a nemzeti átlag alatt vannak.
  • Ráadásul itt van az antiszemitizmus is. 2011-13 között 150-nél is több antiszemita incidenst követtek el.
  • A börtönök tömöttek, a börtönkoszt rossz, ítélet nélkül tartanak évekig fogva embereket.
  • A rendőrök pedig brutálisak, gyakran követnek el túlkapásokat, amiknek elsősorban romák az áldozatai.

Persze ironikus, hogy ezeket Oroszország kéri számon, de maga a helyzet érdekes. Orbán egy komoly üzletet ad az oroszoknak és aztán ezt kapja? Nem sok jóra utal ez nemzetünk nagy pávatáncosa számára.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő oldalához a Facebook-on.

Ui.: Amúgy mikor lesz fideszes békemenet amiatt, hogy Oroszország energia-gyarmata leszünk?

Nem_leszunk_gyarmat_bekemenet_2012_2013_2014_paksi_atomeromu_bovites_mutyi_szabadsagharc_orosz_fugges_energia_Bencsik_Andras_Szeles_Gabor_Csizmadia_Laszlo_Pataky_Attila_Bayer_Zsolt_Kerenyi_Imre_Fidesz_ertelmiseg.jpgKép: Paks2stop

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

333 komment

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr635771396

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.21. 11:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Paksi atomerőmű egy elavult gőzgép 2014.01.20. 13:49:24

Paksi atomerőmű azért alapjaiban véve egy nagyon elavult technológia. Nem is lehet már ésszerű, csak kamu érvekkel lobbizni a bővítéséért. Gondolj csak bele! Gyakorlatilag egy gőzgép. Nem ártana fejlődni. Jobb és okosabb lenne az arra szánt pénzt és en...

Trackback: Az azeri baltás szindróma 2014.01.20. 10:58:10

Van valami tragikomikus abban, hogy amikor vélt előnyökért cserébe Orbánék lemennek kutyába, akkor a másik fél nem hogy átvágja őket, de még beléjük is rúg egyet utólag. Ez történt anno a baltás gyilkos esetében is, mikor (állítólag) Səfərov hazas...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niebur 2014.01.20. 18:07:13

@♔bаtyu♔: Hányszor kell még leírni, hogy Orbán csak 2013-ban az IMF hitel majdnem kétszeresét vette fel, jóval nagyobb kamatra? Mi kell ahhoz, hogy megértsd?

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 18:10:38

@vadi3: A rezsicsökkentést így és úgy is jó dolognak tartom. Vállalkozó vagyok és azt látom, nekem is olcsóbbnak kell lennem, de nekem is sok minden olcsóbb. Fel voltak fújva itt irreálisra az árak és mivel a hitelek pörögtek, nem volt ez feltűnő. Persze egy csomóan potenciálisan elszegényedtek és ahogy kipukkadt a lufi, valóságosan is. Nem is volt ez már egészséges, magas, 10% körüli infláció, stb.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:12:38

@vadi3: Miért beszélsz hülyeségeket? Azt mondta a belekotty, olvass utána. A Duna átlagos vízhozama 2000 m3/sec. Vagyis 100 méter esést számolva 2E+6*9.8*100 az durván 2 GW. Vagyis egy Duna vízhozam kellene 100 méter esésen hogy Paks helyett tározó adja az energiát. Honnan töltöd fel? Elzárod a Dunát? Csinálsz egy több balatonnyi tározót mondjuk 2 heti adag tárolására? Te komplett hülye vagy?

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 18:13:45

@Niebur: Önmagában nem a hitel a probléma, hanem az, ha rosszul használják fel. Pld. 30%-al növelik az államadósságot. Na és persze az sem mindegy, milyen hitelt vesznek fel.

Orbánék a hitelfelvétel mellett nem növelték az államadósságot és az államháztartás hiánya is nagyon alacsony.

Orbánéknak nem kellene hatalmas hiteleket felvennie, ha kb. a 2002-es helyzetet kapják vissza Gyurcsányéktól.

Ludovikás Levente 2014.01.20. 18:14:07

@vadi3:
Nem válaszoltál a kérdésre, hová képzeled a szivattyús energiatározót?

Mert könnyű olyan példákkal hozakodni, amik több ezer méter magas hegyek közötti szűk völgyben vannak, lakott területektől távol, egyébként meg lehet hogy nem is szivattyús tározók. Ilyen hely Magyarországon gyakorlatilag nincs, úgyhogy felesleges rontani a megvalósíthatatlan ötlettel a hangulatot

Jártam már ilyen tározónál, messze el kell kerülni a vzsziningadozás miatt, fürödni se lehet benne természetesen, a völgyzár betonja se valami szép, ezzel együtt megoldás lehet, csak nem Magyarországon

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:15:47

@Ludovikás Levente: És az még csak a tározó! Honnan lesz az energia amit betározunk? De ezeknek az agyatlanoknak a műszaki ismerete nulla.

vadi3 2014.01.20. 18:23:12

@♔bаtyu♔: Sajnálatosan a központi ukázra történő rezsicsökkentést nem tartom jó dolognak, mert semmi piaci alapja nincs. Sőt olyan rezsit is csökkentettek, ami mögött nem volt nyereség, lásd önkormányzati távhő cégek. Esztelen vagdalkozás volt, csakazértis alapon. A költségvetésből egy vasat sem fordítottak erre a célra, kivéve az amúgy is veszteséges önkormányzati vállalatok támogatását. Nem engedték meg, hogy nőjjön a verseny az energiaszolgáltatók között. Kivéreztettek néhány céget amik már beruházásokat tettek Mo-n.
Ha már nem tudják a családok bevételeit emelni, akkor csökkentik a kiadásokat, ezzel szétzilálva egy működő gazdasági szektort.
Nem hiszem el, hogy ne lett volna lehetőség az áramszolgáltatók nyereségét adminisztratív úton visszaforgattatni a vállalkozásba.
A legszebb az egészben mégis az ideológia. Nem legyen extraprofit, fizessünk annyit amennyit tudunk, ne legyen nálunk drágább mint nyugaton. Nyugaton nem drágább az átlag mint Mo.-n. Tudnék többet is fizetni ha nem 27% lenne az ÁFA és 50% a bérből történő elvonás. Sajnos ugyanolyan ideológia az egész mint a manyup pénzek megvédése, a földosztás, és a trafik mutyi

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 18:23:30

@vadi3: A pazarlásra épp kiváló példa itt az Index főoldalán lévő vezércikk. Kitalálták a tableteket. Egy kalap szar az egész, persze éppen ezért óriási reklámot kellett neki csapni.
"Lassan, de azért fut rajta a Photoshop, az Office és a Chrome böngésző is. Pedig akkora, mint a tenyerem. A Lenovo Miix 2 munkára termett."
Ami persze hazugság, hiszen munkára egy ilyen gép sem alkalmas.

Az üzletekben 130.000 alatt nem kapsz használhatót, 70 alatt még műszakilag jót sem.

Ha lehántjuk a kamut ott vagyunk, hogy van 130.000-ért egy laptop, amiből jó pár dolgot kispóroltak, annyi többlet, hogy lehet vele telefonálni is.

Szóval ez az igazi pazarlás. A kereskedelem több milliárd birkát terelget.

elwood 2014.01.20. 18:23:43

@♔bаtyu♔: "Orbánék a hitelfelvétel mellett nem növelték az államadósságot"
3000 milliárd manyup pénz = GDP 15% ezért maradt szinten mért adósság.
különben 95% lenne.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:24:00

@sanyix: Aha. És honnan lesz ennyi víz? A Balaton 1.8 km3 víz, vagyis a 2 GW 10 napig 100 méter szintkülönbséggel kb egy Balaton. Na szóval ezt hova teszed? Kettőt. Mert egy felső tározót, meg egy alsót, te nagyon hülye!

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:26:06

Utálom ezt a sok zöld okostojást, aki alapvető műszaki ismeretek és számok nélkül írogatja a faszságait.

vadi3 2014.01.20. 18:27:12

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku:Amiről Te írsz az a vízerőmű, és nem tározós erőmű, és senki sem modta, hogy egy tározós erőművel 2000MW-ot kell termelni. Arra való, hogy a szél és naperőművek működését optimalizálja, nem pedig, hogy egy egész országot ellásson. A nagyságrend egy kicsit eltérő

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:27:41

@♔bаtyu♔: "Szóval ez az igazi pazarlás. A kereskedelem több milliárd birkát terelget. "
- maximálisan egyetértünk.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:28:59

@vadi3: Tényleg? És ha két hétig nincs se nap se szél, ami most is előfordult, akkor lábbal hajtós cucc fogja az áramot adni hogy írogathasd a hülyeséged?

vadi3 2014.01.20. 18:29:28

@♔bаtyu♔: Eleve idegenkedem a divatos kütyüktől, így nem tudok róla véleményt mondani, de szerintem "fontos hiánypótló eszköz". Használja aki akarja, nekem jó a hagyományos laptop is.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:30:03

@vadi3: Ugye tudod, hogy most cáfoltad meg önmagad, mert most ismerted el hogy alaperőműre szükség van.

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 18:30:31

@vadi3: Egyenlőre várnék a rezsicsökkentés értékelésével egy évet. Az eddigi tapasztalatok igen jók.

Ez a nem ruházok be, embereket kell elbocsátanom pedig kamu. Vagy távozik és átadja a piaci szegmenset, vagy beruház, ez egyértelmű, hiszen költséget kell csökkentenie. A költségcsökkentés nyilván némi elbocsátással is jár, de ez elenyésző, a pozitív hatás bőven felszívja ezt a munkaerőt.

A vállalkozás egyébként is alapjában véve kockázatos dolog. Érdekes, amikor megnőttek az adóterheim Gyurcsányék idejében, senki nem sajnált, pedig sokan akkor és ezért indultak el külföldre. Benne van a zsákban és szerencsére túl lehet élni.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:32:12

@♔bаtyu♔: Nono! Tény, hogy a GDP arányos adóteher nőtt a Fidesz kormány alatt. Nézz utána!

vadi3 2014.01.20. 18:32:22

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: "Utálom ezt a sok zöld okostojást, aki alapvető műszaki ismeretek és számok nélkül írogatja a faszságait." Úgy látszik neked még mindig a konnektor a legtisztább áramforrás.
Tényleg? És ha két hétig nincs se nap se szél, ami most is előfordult, akkor lábbal hajtós cucc fogja az áramot adni hogy írogathasd a hülyeséged? Erre, és csakis erre a lehetőségre jó az atomerőmű, de az is csak akkor, ha mondjuk pl. Hollandiában sem fúj a szél és nem tudok onnan áramot vásárolni. Költözz Paksra és várd a következő üzemzavart. Biztosan izgalmas lesz

Szúnyog 2014.01.20. 18:33:34

@vadi3: Hülye vagy. Nagyon!
Leszarható, hogy milyen izzó van a klozetodban. (Egyébként az izzó gyártásához szükséges energiát beleszámítva, az energiatakarékos nem is annyira takarékos.) Attól még az ipari felhasználás nem oldható meg lavór vízzel.
Egyszerűen egy másik nagyságrend, amit Paks ad, s az, amikről te, meg a hozzád hasonlók firkálnak. Akik azt hiszik, a szigetelt faluk miatt felesleges Paks, mert az kispórolható, elég helyette egy szélkerék, aztán ha nem fúj a szél, ráöntik a lábas vizet egy turbinára.
Újra mondom: a nagyságrendekkel nem vagytok tisztában.

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 18:34:47

@vadi3: Én sokukkal foglalkoztam, ezek egy kalap szarok. Semmire nem jó, nagyra nőtt telefonok. A komolyabbak persze legalább műszakilag jók, nem akadnak.

Én sem találtam nekik magamnál szerepet, arra jók, hogy az utcán chateljenek ezekkel, ahogy elnézem, a többség erre is használja.

vadi3 2014.01.20. 18:35:19

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Alaperőműre szükség van, ez így igaz. Ha lehet akkor ne szénerőmű legyen, de...

De nincs szükségünk egyszerre két blokkra, és nem úgy hogy a múlt héten még nem is tudtunk róla, hogy ez nekünk olyan nagyon fontos.És nem is úgy hogy 30 évre előre eladósodjunk még akkor is ha az erőművek nem épülnek meg. Azt hiszem most erről van szó és nem arról, hogyan épüljön fel az ország energiarendszere

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:35:26

@vadi3: Egyre mélyebben ásod magad a hülyeségedben. Már a múltkor itt leírták, hogy a lengyelek és a csehek a hálózatuk leválasztásával fenyegetőznek a német szél energia ingadozások miatt. Lófasz veszel te Hollandiából, meg tulipánt, nem áramot. A német hálózat jelenlegi átalakításához 30 milliárd euró kellene és az csak a német.

kvadrillio 2014.01.20. 18:36:09

...ASSSSZTAAAA !!!!!! ...és ráadásul ez mind igaz is !!! :)

Szúnyog 2014.01.20. 18:36:19

@vadi3: Neked a leghalványabb fogalmad sincs a nagyságrendekről, csak regélsz a szigetelt faladról, meg a klozetizzódról, meg lavór vizekről.

vadi3 2014.01.20. 18:36:59

@Szúnyog: Neked is csak ezt válaszolnám:
"De nincs szükségünk egyszerre két blokkra, és nem úgy hogy a múlt héten még nem is tudtunk róla, hogy ez nekünk olyan nagyon fontos.És nem is úgy hogy 30 évre előre eladósodjunk még akkor is ha az erőművek nem épülnek meg. Azt hiszem most erről van szó és nem arról, hogyan épüljön fel az ország energiarendszere"

kvadrillio 2014.01.20. 18:39:21

@kvadrillio:
85 ember gazdagabb, mint a világ fele
A Világgazdasági Fórumra időzített jelentés szerint megdöbbentő ez a különbség, és cselekedni kell.""

itt viszont télleg cselekedni kell, mert ez a világ rákfenéje, amit , mint egy fertőző gócot, hogy ne terjedjen tovább, éles késsel, szikével kell kivágni a társadalom testéből !!!!!

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 18:39:50

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Ezt nem vitatom, de az eloszlás sokkal jobb. Orbánék helyzete Gyurcsányék legrosszabb helyzeténél is rosszabb, hiszen az IMF hitelt Orbánéknak kellett törleszteni.

A nehézségeket nagyobb fantáziával kezelni tudták. Teljesen meg voltam amúgy arról győződve, hogy csődbe mennek, hiszen ha Gyurcsányék nem tudták kezelni a helyzetet 2008-ban, hogy tudta volna Orbán 2011-ben.

Ez az "unortodoxia" nem jutott az eszembe, a magánnyugdíjak felhasználása sem, de ez megmentette a helyzetet.

Van Orbánékban fantázia, de egészen biztosat 2016 körül mondanék.

kvadrillio 2014.01.20. 18:39:55

@kvadrillio:
85 ember gazdagabb, mint a világ fele
A Világgazdasági Fórumra időzített jelentés szerint megdöbbentő ez a különbség, és cselekedni kell.""

itt viszont télleg cselekedni kell, mert ez a világ rákfenéje, amit , mint egy fertőző gócot, hogy ne terjedjen tovább, éles késsel, szikével kell kivágni a társadalom testéből !!!!!

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 18:41:18

@kvadrillio: Apró gond, hogy nézd meg a vallásukat. Szóval passz.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:41:51

@vadi3: "És nem is úgy hogy 30 évre előre eladósodjunk még akkor is ha az erőművek nem épülnek meg."
- Megint tájékozatlan vagy, az oroszok az építést finanszírozzák, tehát abban az ütemben adósodunk el ahogy épül.

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 18:44:57

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Ez az oroszokkal való együttműködés nagyon jól alakulhat. Elég ha a hitelnek csak egészen kis %-át kompenzálhatjuk élelmiszerekkel.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:46:02

@♔bаtyu♔: "A nyolcadik helyen a hongkongi Li Ka-shing szerepel, 31 milliárdja"

Neki mi a vallása? Bill Gatesnek? A mexikóinak aki a leggazdagabb? Neki mi a vallása?

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:47:12

@♔bаtyu♔: Ebben egyetértünk ismét. Ekkora pénznél már nem az adós feje fáj, hanem a hitelezőé.

vadi3 2014.01.20. 18:47:40

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: És ez a kitétel máris csökkenti azt a problémát, hogy 30 évre előre eladósodunk. Ha nem épül meg az erőmű, akkor csak kicsit adósodunk el? Egyáltalán miért kell eladósodni, miért lett ez most ennyire fontos. Nem várhatott volna mondjuk áprilisig, hogy az új parlament is jóváhagyja. Egyáltalán hogy működnek ezek a dolgok. Kipattan a "Fijjug" fejéből, hogy most aztán nekünk atom kell, de rögtön kettő. Suttyomban előkészítjük, aztán ha már aláírtuk akkor cseszheti a nép kénytelen elfogadni. Mennyivel jobb ez mint a IMF hitelfelvétel Feri idején. Mennyivel jobb ez mint stikában elvonulni Öszödre. Mennyivel jobb???? Ha nem jobb honnan van az erkölcsi alap a másikat hibáztatni. Nehogy már tolvaj legyen a tolvaj bírója.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:48:02

Szasztok! Mára ennyi, megyek ingyen energián törni a fejem. :-))

vadi3 2014.01.20. 18:52:42

@♔bаtyu♔: Volt már ilyen. Egy vagon timföldért egy vagon cipő... Úgy hívták KGST. Öröm volt belőle megszabadulni. Valós értékű kereskedelem nem jöhet létre ilyen erős függési viszonyban.

kvadrillio 2014.01.20. 19:02:43

ismeretlen tettes ellen.
Holokauszttagadás miatt jelentette fel
a DK a Veritas főigazgatóját
A népirtás nem idegenrendészeti intézkedés.

...unom.
ZSIDÓK !
EL LEHET EBBŐL AZ ORSZÁGBÓL MENNI !!!
VAN EGY ORSZÁG: IZRAEL !
AZ A TI HAZÁTOK !
ODA LEHET ELMENNI INNEN !

...főleg, ha sok a bajotok és nem tudtok lenyugodni !

...mert unom. nagyon unom.-

Szúnyog 2014.01.20. 19:05:43

@kvadrillio: küzdenek az szdsz szavazókért.
Amúgy én is unom.

Amadeus62 2014.01.20. 19:09:19

@Szúnyog:

Ne legyél már hülye, az szdsz megszűnt. Már a honlapjuk sincs meg talán.

2014.01.20. 19:13:44

@kvadrillio: "...mert unom. nagyon unom.- "

Akkor miért nem ugrasz a Dunába?
Ha meg komolyra fordítanám a szót, volna megoldás a te problémádra is, csak a megfelelő szaktudású professzorhoz kellene fordulni... Ma már nem szégyen, ha valaki pszichológushoz jár. Az ország kétharmada már elmebeteg...

2014.01.20. 19:17:46

@♔bаtyu♔: Egy batyu faszt az arcodba.

"Egyenlőre várnék"

Magyarul:egyelőre! békamenet szökevény bolsi...

Cirmos Cica 2014.01.20. 19:27:47

@Sexual Harassment Panda:

Szerintem is a Fidesz-nek ( a kialakult masszív szavazók miatt) inkább a Jobbik a tényleges ellenfele.

A Fidesz baloldalikat és liberálisokat nem tud meggyőzni az antiszociális és piacellenes tevékenységével.

Ellenben a FIDESZ-ben csalódottak lehet alternatíva a Jobbik.

Cirmos Cica 2014.01.20. 19:30:51

@vadi3:
Erre csak azt tudom írni, hogy ez így nagyon rendben van.

0xFFFF 2014.01.20. 19:33:51

@♔bаtyu♔: Igaziból energia tárolási eljárás.

Niebur 2014.01.20. 19:55:25

@♔bаtyu♔: A számok furcsa dolgok.
Például Orbánék az első ciklusban 50 %-l növelték az államadósságot.
Valóban nem növekedett most: 19 000+ milliárdról 22 000+ milliárdra csökkent. Értem.

J.László 2014.01.20. 20:13:52

"Orbán titkolt hitelfelvétellel járó ügyletet kötött Putyinékkal a paksi bővítésről. Az ügylet érdekében Lázár János a maradék becsületét is eljátszotta, de a Fidesz-vezérkar is Selmeczi Gabriellát megszégyenítő hazudozást folytatott."

Így kezdődik egy BBC normái szerint megírt, tökéletesen elfogulatlan oknyomozó cikk.

aszucs 2014.01.20. 20:40:01

@vadi3:
Bocsi hogy beleszolok, az atomeromu teruleten sincs sugarzas az eromu egy epuletere ugyanugy raszallhat a retisas mint egy panellakas tetejere... semmitol nem lesz neki ott mas..
Az atomeromu akkor karositja a kornyezetet ha veszelyes baleset tortenik..

Vizeromu duzzasztojanak megepitesevel viszont konkretan epiteskor kell kiolni egy csomo allatot es elolenyt.. persze nezhetnenk az ellenkezo oldalrol. egy csomo uj vizi elolenynek adunk otthont :) bar nemtudom mennyire birjak a novenyek / allatok a folyamatos [pl 20 meteres] vizszint valtozast. .:)
no persze sok mas dolog miatt is tiltakoztak.. pl a duna vize is romlott volna stb.,.

nem vagyok kornyezetvedo, es lehet jo lett volna megepiteni azt a vizi eromuvet, ezt nem tudom...

De teljesitmenyben is es stabilitasban is jocskan elmarad az atomeromutol...
-paks jelenleg az orszag energia igenyenek 40%-at adja.
folyamatosan 2000 MWh -t termel.

-bos-nagymaros az orszag 2-3%-at adta volna akkor.. maximum 720+160 MWh -t termelt volna, amin osztoznunk kellett volna a csehszlovakokkal, es persze csak idonkent lett volna bekapcsolva... mert tobb vizet fogyaszt mint a duna :)
neten rakeresve azt talaltam:
2000 m3/s a duna atlagos vizhozama ott.. [kb=7.2millio m3/h]
4200-5200 m3/s -el engedtek volna le a vizet a tarozovbol.
240 millio kobmeter viztarozot terveztek.

240/7.2=33ora.. vagyis kb masfel napnyi duna vizet tudnak eltarolni... tehat annyival stabilabb a szel/nap energianal hogy 1.5 nap termeleset el tudjak raktarozni aszalyos idokre..

vagyis erre nem lehet alapozni az orszag energiatermeleset.. ez inkabb kiegeszito mint a nap/szel energia.. mert ha epp nincs, akkor be kell kapcsolni pl szazhalombattat.. ami rovid tavon van olyan eros mint paks.. de rangokkal dragabb, mert olaj/gaz kell hozza.

csakférfi 2014.01.20. 20:42:13

@J.László: IGEN így folytatódik a diktatúra.

Dr.Bio74 2014.01.20. 20:45:46

@Bobby Newmark:

"az evszazad legjobb uzletet kototte meg Orban Viktor az orszag szamara. "

Ékezetek nélkül milyen más tud lenni a magyar nyelv !

tlvajferi 2014.01.20. 20:56:18

a nagy eu-s csatlakozási kalandnak az lett az eredménye, hogy az oroszok tanítanak minket (és másokat is, ne aggódjatok) demokráciára

az orosz atomreaktor építésnek meg az, hogy a szocik átálltak a nácik oldalára és tiszta náci propaganda és hírverés ömlik az indexen

most féljünk vagy nevessünk?

ubu1 2014.01.20. 22:10:22

Мы не будем колония.

toportyánzsóti 2014.01.20. 22:43:30

@0xFFFF: Felénk a kutya jólneveltebb mint te nyelvészke,csak utasításra ugat.

fvipera 2014.01.20. 22:44:37

@Ludovikás Levente: nehéz lehet neked így pártoddal és holdudvarával.

toportyánzsóti 2014.01.20. 22:45:27

@belekotty: Szerinted mikorra kell kész lennie?

kvadrillio 2014.01.20. 22:49:30

Kijevben három tüntető elvesztette szemét
Címkék: Társadalom, Hírek, tüntetők, sérültek, Kijev, rendőrök

20.01.2014, 21:20

A cikk nyomtatása Elmondani barátomnak Hozzászólás a bloghoz
Украина Киев 20 января беспорядки митинг волнения
Fotó: RIA Novosztyi

Kijevben azok közül a sérültek közül, akik kórházba kerültek a rendőrséggel folytatott összecsapások során, háromnak az orvosok eltávolították az egyik szemét, még egy embernek amputálták a kezét – közölte a kijevi adminisztráció egészségügyi igazgatója.
A tisztviselő elmondása szerint mintegy 100 tüntető fordult orvosi segítségért, 42-en kórházba kerültek.

Azt is jelentik, hogy két nap alatt az összecsapásokban 15 újságíró sérült meg.

Az ukrán Belügyminisztérium adatai szerint 100 rendőr is fordult orvosi segítségért, közülük 61-en kórházba kerültek.

....EJJJNYAHH ! UGYAN AZ A GUMILÖVEDÉKES FORGATÓKÖNYV, MINT NÁLUNK 2006- BAN ???????
Kijevben három tüntető elvesztette szemét
Címkék: Társadalom, Hírek, tüntetők, sérültek, Kijev, rendőrök

20.01.2014, 21:20

A cikk nyomtatása Elmondani barátomnak Hozzászólás a bloghoz
Украина Киев 20 января беспорядки митинг волнения
Fotó: RIA Novosztyi

Kijevben azok közül a sérültek közül, akik kórházba kerültek a rendőrséggel folytatott összecsapások során, háromnak az orvosok eltávolították az egyik szemét, még egy embernek amputálták a kezét – közölte a kijevi adminisztráció egészségügyi igazgatója.
A tisztviselő elmondása szerint mintegy 100 tüntető fordult orvosi segítségért, 42-en kórházba kerültek.

Azt is jelentik, hogy két nap alatt az összecsapásokban 15 újságíró sérült meg.

Az ukrán Belügyminisztérium adatai szerint 100 rendőr is fordult orvosi segítségért, közülük 61-en kórházba kerültek.

???? ! NAHÁT...NAHÁT......

AnnaKarenina 2014.01.20. 23:06:42

@aszucs: Nyilván többféle forrásból, különböző igényeknek megfelelő energiatermelés lehetséges már ma is. A jövőt azonban remélhetőleg nem atomerőművekkel kell elképzelni, hanem megújuló forrásokkal. Annyi hivatkozás van erre pl., aztán -ha jól tudom- egyelőre csak egy ilyen erőművünk van. www.mannvit.hu/Geotermikusenergia/Miazageotermia/

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 23:12:05

@Cirmos Cica: egyetertek.
afidesz a jobbiknak nem koalicios partnere hanem a legveszelyesebb ellenfele.

Roden333 2014.01.21. 00:00:34

Ti búgyes kolonija :D wehehe.
Már az vagyunk. Kis pisztlicsáré ország.
Mondhatnám vihar a biliben :)

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.21. 00:18:16

@aszucs: Ne zavard össze @vadi3: -at számokkal! Azokkal nem tud mit kezdeni.

@AnnaKarenina: Semmi bizony, bizony, mert csak az építés ütemében adósodunk el és a termelés visszahozza azt.

Roden333 2014.01.21. 00:27:12

Na ilyesmit kellene :) az Alfoldre. Soolvadékos hőtárolós naperőmű.

www.youtube.com/watch?v=3-IFks2n3hM

Szúnyog 2014.01.21. 02:48:34

@AnnaKarenina: hát persze Annácska. Te értesz ahhoz, miként működjön egy kohó szélerőművekkel.
(Csak egyszer gyertek ki a klozetotokból, s nagyot fogtok csodálkozni.)

0xFFFF 2014.01.21. 05:17:10

@toportyánzsóti: Felétek a kutya okosabb is mint te, mert jól tud ugatni.

Kolb Ace 2 2014.01.21. 05:35:39

@♔bаtyu♔:

Az embernek eszébe jut az IMF hitel, meg az elutasításából származó frankhitel csőd. Aztán eszébe jut az újabb Orbán-sikkasztás, a Paksi erőmű, és megint 2 kézzel kapaszkodik az ember a pénztárcájához. Ilyenek ezek a hazaáruló kommunisták, ezek csak lopni tudnak. Persze elég csak ránézni a führeredre, hát cigány a drága, mi mást tudhat lopáson kívül?

belgabela 2014.01.21. 06:55:58

Szánalmas ez a vörösok szájából. Nem is mentek ezzel se semmire. De mivel jobb ötletetek nincs, ezen maszturbáltok. Ennyi jutott nektek!

belgabela 2014.01.21. 06:58:01

@Kolb Ace 2: Ő estleg cigány, de százszor magyarbb mint a hozzád hasonló vén fogahullott munkásőrök, az biztos.

aszucs 2014.01.21. 07:01:44

@AnnaKarenina:
Persze en is tamogatom a megujulo energia iranti torekveseket, de altalaban nem eleg koltseghatekonyak.. [van meg mit fejlodnie a szakmanak]
Biztos mi is tobbet koltenenk geotermikus energiara, ha lenne egy sajat vulkanunk.. :) de lehet jobb is hogy nincs.. :)

Szerintem nagyon jo szolgalatot tett nekunk a jelenlegi atomeromu.. de lassan nyugdijba fog menni.. es teljesen logikus otlet hogy epitsenek helyette egy ujat.. hirtelen nem tudnek biztosan megvalosithato olcso alternativat.

Persze ahhoz nem ertek hogy mennyibe kellene kerulnie egy eromu megepitesenek.. de a pontos konstrukciot nem tudjuk, szerintem meg most is alkudoznak .. ugyhogy max megerzesek alapjan itelkezhetunk rola..

Amugy azt tippelem hogy a fuzios energia fogja levaltani a mostani atomeromuveket.. es talan minden egyebet is.. .. persze az is atomeromu lesz.. de az valoban zold es legalabb annyira 'megujulo' mint a geotermikus, nem lesz veszelyes.. es raadasul tobb energiat is lehetne termelni vele...
de arra meg evtizedeket kell varni, mert meg csak kiserleti reaktorok leteznek:

hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%BAzi%C3%B3s_reaktor
hu.wikipedia.org/wiki/ITER

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.21. 07:08:42

@aszucs: na még az nem lesz megújuló, mert lítiumot használ.

Lajosforras 2014.01.21. 07:36:43

Ugyammá' , annyi pénzért, amennyit abból a pár ezermilliárdból meg lehet menteni... Mit érdekli, ha megalázzák...?

citrix 2014.01.21. 07:47:46

Lázár konkrétan szembeköpte magát egy akkora csulával,ami egy ivarérett vikunyának is becsületére válna.Az oroszok mellett Kaczyńskiék lapjában is (ami erősen jobboldali folyóirat) is élesen bírálják Orbán Führert.Teljesen jogosan.

toportyánzsóti 2014.01.21. 07:58:51

@0xFFFF: Okosabb lett volna csendben maradnod tahóka.

toportyánzsóti 2014.01.21. 08:11:28

@belgabela: Ki is ma a vörös Béla?Szerintem putyinpincsire eléggé passzol a fogalom.Befürödtetek vele jobber hazaárulók.Hitler utolsó csatlósából KGB körömletépő putyin első pincsijévé tette Mária országát.

vadi3 2014.01.21. 08:17:32

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: "Semmi bizony, bizony, mert csak az építés ütemében adósodunk el és a termelés visszahozza azt." Kapaszkodj csak a szalmaszáladba. Az lehet, hogy a termelés nyereséges lesz (most legalábbis úgy néz ki), de a termelésből adódó nyereség nem lesz akkora, mint a hitel törlesztője, így amíg a hitelt vissza nem fizetjük, addig Paks végig veszteséges lesz, úgy kb 30 évig. De választhatod a másik lehetőséget, hogy nem Paks nyereségéből fizetjük a hitelt, és akkor már az első évben nyereséges lesz, csak akkor meg a költségvetés hiánya ugrik meg évi 125milliárd Forinttal

Wagem 2014.01.21. 08:52:55

Megalázták...ja.
Meg anyádat is 45-ben amikor bevonultak.Egy egész szakasz.
Majd később megszülettél te.

Wagem 2014.01.21. 09:01:50

A libatolvaj,és az öszödi tahó meg az egész országot alázta meg,amikor 2010-ben kb majdnem ugyan ennyi összeget vett fel a cionista IMF-től beígérve a giga megszorításokat.
Ezt az összeget később visszaosztotta a nagy bankoknak,akik,kihelyezték azt a leány bankjaikba.
Ezért szívunk most,és még jó pár évtizedig.
Akkor bezzeg nem nagyon ugattatok.
És tudjátok mit..!!
Inkább Putyin,mint W Reading,Tavares,Cohn Bandit,vagy Martin Schulcz..

0xFFFF 2014.01.21. 09:05:53

@toportyánzsóti: Bizony, jól látod...de akkor miért nem csinálod?

toportyánzsóti 2014.01.21. 09:27:18

@0xFFFF: Sokadik gyenge riposzt pincsi.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.01.21. 10:09:54

Anyátokat fideszgecik.
vikinek meg elég megalázó a saját hülyesége,de ahhoz is hülye,hogy ezt észrevegye.

Wagem 2014.01.21. 11:03:57

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Aláz minket az Unió nap mint nap te fartúró DK-s!
Mit kellene Viktornak csinálnia energia ügyben,hogy ne koptassátok a szaros pofátokat??
Paks engedélye 15-év múlva lejár.
Paks adja Magyarország villamos energia szükségletének 40-45 százalékát.
Ugatja heller majom Kajmán Szolgának hogy állternátííív energia kell ide ám!
Mi..a kurva ribanc anyja?
Vízlépcső??Vagy mi a tököm..
Van az Uniónak alternatív energia projektje??
Nincs..basszátok meg!!
Akkor mit ugattok??

Kepa 2014.01.21. 11:18:06

Naggyon jok a kepek !!

Gratula ! :)) Jot nevettem rajta !!

Most visszakapja, amit '90 korul hisztizett az oroszokkal !

aszucs 2014.01.21. 11:54:43

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku:
azt mondtam a fuzio legalabb annyira 'megujulo' mint a geotermikus enedgia.. marpedig azt megujulonak nevezte akinek valaszoltam.
azert raktam idezojelbe mert szerintem is fura megujulonak nevezni.. azert nevezik annak mert olyan rengeteg all belole rendelkezesre hogy gyakorlatilag nem tudjuk elhasznalni.. igy vegeredmenyben nekunk teljesen mindegy is.

ha jol belegondolunk kb semmi sem megujulo.. kb minden energiat kozvetve a napbol szerzunk ami szep lassan eli fel a tartalekait.. de megsem problemazunk ezen mert nagyon lassan teszi azt :)
a fuzios reaktor is ugy mukodik mint egy nap, csak kicsiben.

es hiszem azt, hogy nem kellenek evmilliok ahhoz hogy a emberiseg annyit fejlodjon, hogy mar a torikonyvekben se tanitsak azokat az idoket amikor meg fuzios reaktorokat epitettek a primitiv foldako organizmusok.. :)

csak egy néző 2014.01.21. 12:30:27

@Wagem:
Baromarcú!
"Ezt az összeget később visszaosztotta a nagy bankoknak,akik,kihelyezték azt a leány bankjaikba."
Sorold csak fél, melyik banknak is osztották vissza? Csak nem a Posta bankra gondolsz te idióta.

Wagem 2014.01.21. 12:43:10

@csak egy néző:
Is..mindegyikre.Faszkalap.
De miért nem az firtatod,hogy hol az a lóvé??
Látott az ország belőle valamit??Nem.
Fizetjük??Igen.
Fizetik majd az unkáink is.Igen.
Lenyúlta a maffai baloldal ebből a saját koncát??Igen.
Volt valami konkrét haszna azon kívül hogy a retkek megtollasodtak??Nem.
Cigányok vagytok..!!

csak egy néző 2014.01.21. 13:04:24

@Wagem:
Elöször is , anyád a cigány, te barom, csak azért nem a dögkútban végezted, mert anyád lusta volt elvinni odáig.
Mennyit is hívtak le belöle te faszkalap? Mennyi devizatartalékkal adták át az MNB-t a kuszaszemű kreténnek? Mennyit is és hova használt már fel a taratalékból? Mintha a gázdád modta volna, hogy a válsághoz és a többi országhoz képest jó állapotban vette át az országot. Vagy már akkor is hazudott a sohasem hazudó felcsuti? Lassan 4 éve ez a maffia, mutyi birodalom mennyit is nyúlt le. Látod a hasznát, fasztarisznya? Hacsak nem te vagy felcsuti Mészáros gázszerelő.
"De miért nem az firtatod,hogy hol az a lóvé?? Manyup?
Látott az ország belőle valamit??Nem."
Simlicskát és bandáját, már kérdezted?
"Volt valami konkrét haszna azon kívül hogy a retkek megtollasodtak??Nem."
Ki is fogja visszafizetni az oroszoktol felvett csöppnyi hitelt?
Ha kihúznád a fejed a felcsuti gazdád seggéből, talán körül is nézhetnél, bunkókám.

belgabela 2014.01.21. 13:23:15

@vadi3: Amennyiben egy évi GDP tíz százaléka lenne, az adósság, ha felépülne, akkor harminc év alatt évi hány százalék? És közben termelne is.

belgabela 2014.01.21. 13:23:52

@vadi3: Amennyiben egy évi GDP tíz százaléka lenne, az adósság, ha felépülne, akkor harminc év alatt évi hány százalék? És közben termelne is.

Wagem 2014.01.21. 14:09:15

@csak egy néző:
Csak cigány az anyád fasszopó..
Feszíted itt magad mindenféle konkrét tények nélkül.
A tény az,hogy nem láttunk abból a lóvéból egyetlen petákot sem.
De azért nyomjad a baromságokat amit abba a primitív cigány fejedbe toltak.
De nem vitázom veled.
Olyan mérhetetlenül analfabéta vagy pedofil,hogy az már fáj.
A leg nagyobb baj az hogy a hozzád hasonló index huszárok el is hiszik amit öblögetnek.
De a csúcs az,hogy még választójogot is kaptok kolbász helyett a korpás picsátokba,
Menj és nézegesd a többi,korszakváló cigány fotóit.
Öszödi rém,libatolvaj,ciános F Gabriella,szrházy..stb.
Rájuk is ránthatsz a putridban Mátészalkán,ahoé megint csaláson kaptak benneteket redvásak.
Bezsebelhettétek a 3.helyet.
Pákó..

csak egy néző 2014.01.21. 14:41:03

@Wagem:
Mert ugye te tényeket közöltél baromarcú?
"De nem vitázom veled.
Hogy csak a saját szavaiddal jellemezzelek és részemröl ennyi volt.
Olyan mérhetetlenül analfabéta vagy pedofil,hogy az már fáj.
A leg nagyobb baj az hogy a hozzád hasonló index huszárok el is hiszik amit öblögetnek.
De a csúcs az,hogy még választójogot is kaptok kolbász helyett a korpás picsátokba"
"Wagem 2014.01.18 13:44:53
te meg baszd telibe a jó kurva anyádat aki kiszart.!!"
Remélem jelentkeztél már a Magyar Csapatba.

toportyánzsóti 2014.01.21. 20:55:07

@belgabela: Béla 1 ötödikes okosabb tőled.

Mensikov 2014.01.23. 14:34:01

Tán csak nem gugli fordítóval készült a Nem leszünk gyarmat ?
Nahát az elvtársak elfelejtettek oroszul....
Aki ezt kitalálta igen nagy böszme...
Tanulni , tanulni , tanulni
Учиться, учиться, учиться...

wolves84lb 2014.02.10. 07:09:46

@♔bаtyu♔: kapd be te a batyufaszt, fideszcsicska :)

AKA

wolves84lb 2014.02.10. 07:11:32

@Wagem: a legtöbbször az cigányozik, aki maga is cigány...annyira szánalmas vagy.
Te vagy az, aki 5Ft-ot nem adózott még életében, és osztod az észt a "közösről". Fasztarisznya.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.10. 09:24:05

viki ezt szereti.
ő akart Putyin pincsije lenni.


süti beállítások módosítása