Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Orbánt csúnyán megalázták az oroszok

2014.01.20. 05:36 - eroica

Orbán titkolt hitelfelvétellel járó ügyletet kötött Putyinékkal a paksi bővítésről. Az ügylet érdekében Lázár János a maradék becsületét is eljátszotta, de a Fidesz-vezérkar is Selmeczi Gabriellát megszégyenítő hazudozást folytatott.

Szóval a '89-ben az oroszokat hazaküldő Orbán most az orosz függőség nagy barátja lett, így a 3-4000 milliárdos erőműépítéssel elég jól fognak járni az oroszok.

Putyin_Orban_csok_Tessek_valasztani_valasztott_nepszavazast_paks_orosz_atomeromu_mutyi_szerzodes.jpgKép: Vasárnapi Hírek

Orbánt a megalázkodása után arculcsapásként érhette, hogy az orosz külügyminisztérium elég nagyot rúgott bele. A demokráciáról és az emberi jogokról szóló nyugati kritikákra válaszul ugyanis az orosz külügy kiadott beszámolót a szabadságjogok európai helyzetéről. Eszerint az EU országai tele vannak nácikkal és idegengyűlölőkkel, az uniós polgárok pedig, ha éppen nem náculnak vagy idegengyűlölnek, akkor homoszexuális propagandát terjesztenek. Az előbbinél pedig az egyik fő kritizált állam Magyarország.

A 444 remek összefoglalója szerint a következők miatt kritizálták Magyarországot:

  • Magyarországon lábbal tiporják az alkotmányosságot: Az új alkotmány nem felel meg az európai demokratikus normáknak, ráadásul öt hét alatt, érdemi vita nélkül fogadták el.
  • Az alkotmányban teszik felelőssé a kommunistákat a kommunisták bűneiért, ezzel pedig nyilván az ellenzék vezető erejét akarják ellehetetleníteni.
  • A kommunista vezetőktől még a nyugdíj-kiegészítésüket is elvették.
  • Nem biztosított a bíróságok függetlensége.
  • Regisztrációhoz kötötték a választási részvételt (amit csak az Alkotmánybíróság akadályozott meg).
  • A politikusok döntenek arról, hogy mi lehet egyház.
  • A tiltakozások hatására ugyan enyhítettek a sajtó szabadságát korlátozó törvényeken, de a médiafelügyeletben még mindig garantált a kormánypárti kontroll.
  • Elnyomják a romákat. A romák nagy része munkanélküli, vagy idénymunkás. A hátrányos megkülönböztetés miatt nehezebb elhelyezkedniük és őket építik le elsőként. Minden szocio-ökonómiai mérőszám szerint a nemzeti átlag alatt vannak.
  • Ráadásul itt van az antiszemitizmus is. 2011-13 között 150-nél is több antiszemita incidenst követtek el.
  • A börtönök tömöttek, a börtönkoszt rossz, ítélet nélkül tartanak évekig fogva embereket.
  • A rendőrök pedig brutálisak, gyakran követnek el túlkapásokat, amiknek elsősorban romák az áldozatai.

Persze ironikus, hogy ezeket Oroszország kéri számon, de maga a helyzet érdekes. Orbán egy komoly üzletet ad az oroszoknak és aztán ezt kapja? Nem sok jóra utal ez nemzetünk nagy pávatáncosa számára.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő oldalához a Facebook-on.

Ui.: Amúgy mikor lesz fideszes békemenet amiatt, hogy Oroszország energia-gyarmata leszünk?

Nem_leszunk_gyarmat_bekemenet_2012_2013_2014_paksi_atomeromu_bovites_mutyi_szabadsagharc_orosz_fugges_energia_Bencsik_Andras_Szeles_Gabor_Csizmadia_Laszlo_Pataky_Attila_Bayer_Zsolt_Kerenyi_Imre_Fidesz_ertelmiseg.jpgKép: Paks2stop

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

333 komment

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr215771396

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.21. 11:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Paksi atomerőmű egy elavult gőzgép 2014.01.20. 13:49:24

Paksi atomerőmű azért alapjaiban véve egy nagyon elavult technológia. Nem is lehet már ésszerű, csak kamu érvekkel lobbizni a bővítéséért. Gondolj csak bele! Gyakorlatilag egy gőzgép. Nem ártana fejlődni. Jobb és okosabb lenne az arra szánt pénzt és en...

Trackback: Az azeri baltás szindróma 2014.01.20. 10:58:10

Van valami tragikomikus abban, hogy amikor vélt előnyökért cserébe Orbánék lemennek kutyába, akkor a másik fél nem hogy átvágja őket, de még beléjük is rúg egyet utólag. Ez történt anno a baltás gyilkos esetében is, mikor (állítólag) Səfərov hazas...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doberdo 2014.01.20. 08:26:28

Nagyon jó ez az orosz nem leszünk gyarmat felírat.

toportyánzsóti 2014.01.20. 08:35:36

A jelenleg üzemelő blokkok üzemidejének meghosszabbítása után baromság volt most elindítani az ujjak beruházását!10-15 év múlva is ráért volna.Egyedüli oka az,hogy moszkovitya tudja április 6 után többet az életben köze nem lesz az egészhez.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.20. 10:06:26

"A politikusok döntenek arról, hogy mi lehet egyház."

Mint szinte mindenhol Európában. Mo-n a döntés MÓDJA a gond, nem maga a döntés.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.20. 10:10:50

"Elnyomják a romákat."

Hogyan, hol?

"Ráadásul itt van az antiszemitizmus is."

Mint szinte minden európai országban.

istvankah 2014.01.20. 11:07:54

Csatlakozom a gyarmatosításhoz!A szibéria az enyém stipi-stop!Remélem jó oldalon járok!Ez az oldal a cigánybáróék támogatói oldala?

szonár 2014.01.20. 12:03:39

Sebaj, bégessétek tovább, hogy a zorbán eladta a zországot a zoroszoknak... :P

Jó példája annak, hogy mennyire komoly az emberi jogokra épített "kritika".

dr kíváncsivagyok 2014.01.20. 12:04:30

Volt egyszer egy ország , ahol osszeállt egy kollégiumi KISZ -es csapat és 25 éven át vezetik (orránál fogva ) az országot...
Kibol Országgyulési elnok , kobol miniszterelnok , kibol igazságugy foember , kibol "csak" végrehajtó hatalmi foermber lett , de a "legokosabb" mindegyikuknek megteremti az anyagi hátországot és gazdaggá teszi oket...
Eszem megáll...ilyet még Afrikában sem lehet ( buntetlenul) megtenni ...

hederg 2014.01.20. 12:07:11

Igy van ez , kérdés a dörgölődés nem okoz-e sebet. Nem hiszem, a Fidesz-KDNP lelkiismerete a béka segge alatt!

hederg 2014.01.20. 12:10:22

@szonár: Az ostoba ember véleménye az ilyen! Ha Putyin a legjobb barát gondol egyett elzárja a csapokat, lásd Ukrajnát, akkor ne nyavafogjon senki, ne mutogasson az elmúlt 8 évre, kussoljon!

CSENDES 2014.01.20. 12:15:05

@hederg: Már miért nem mutogatna? Eddig sem okozott nekik erőfeszítést, lásd még Ócsai lakópark.

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 12:15:31

A blog elég keményen csúsztat.
Valóban sokat kritizálták Magyarországot, elsősorban politikai alapon, az európai parlamentben, aminek végül semmi eredménye nem lett.Az a szervezet, aki érdemben tehetett volna valamit, minden kötelezettségszegési eljárást lezárt, pl média, igazságszolgáltatás, vagy el sem indította, pl alkotmánymódosítás.Pár szirszar ügyxbe belekötött, amit a magyar kormány kezelt.Tehát akkor miről beszélünk?
Lezárták a médiaszolgaáltatás, igazságszolgáltatás, alkotmány-ügyeket azzal az eredménnyel, hogy Magyarország mindent megtett.
Ilyen baromságok, mint "lábbal tiporják az alkotmányt, demokráciát" nagyon jól hangzanak, csak éppen teljességgel megfoghatatlan mit jeletn.
Az, meg hogy hatalmas rasszizmus van, és a magyar kormány antiszemita, teljesen vicc!

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Lenne egy kérdésem, amit szeretném ha L-magyaráznál.
"okan szidták az új választási rendszert, de talán a legtöbbet a Jobbikban anyázhatták Gulyás Gergelyéket a változtatások miatt. Az egyéni választókerületek megnövekedett szerepe miatt ugyanis a Jobbik hiába számíthat az összes szavazat 15-20 százalékára, mandátumkalkulátoros tesztjeink egytől egyig azt mutatták, hogy mandátumaránya ennek körülbelül csak a fele lesz. Azaz 7-8 százalékos pártként már nem nagyon tetszeleghet a „Harmadik Erő” szerepében – különösen, ha mellette akár csak öt százalékkal be tud surranni valahogy az LMP."
Nem értem hogy a jobbik miért fog helyeket veszíteni, ha 15-20%-ot nyer valószínűleg, hogyan lesznek kevesebben?
Ha ez igaz, amit az indexen írnak, akkor nekem úgy tűnik hogy a fidesz nem koalíciós partner, hanem veszélyes, alattomos ellenfele a jobbiknak.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.01.20. 12:16:57

Szépen kérem, valaki írja meg, hogy pontosan milyen függőséget fog okozni ez a szerződés Magyarországnak! Energia? Gazdasági? Politikai? Hogyan fog jelentkezni?

exlex 2014.01.20. 12:17:10

Beindult a judeobolsevik terrorpropaganda.

0xFFFF 2014.01.20. 12:18:59

@toportyánzsóti: Az "ujjak beruházása" a kesztyű felvétele akar lenni analfabéta barátom? :) Ha a paksi új blokkokra gondoltál, akkor a helyes fogalmazás így alakul: "....újak beruházását..." No, most már ne értsél az atomenergiához, hiszen az anyanyelvedet sem beszéled.

J.W. Booth 2014.01.20. 12:19:37

Viktornak sajnos ez is belefér. Igazából tökmindegy, hogy mit csinál.

Szarik az emberekre, szarik a szavazóira, az ostobák meg istenítik - és újra megválasztják.

Ezért elbaszott ez az ország.

nyomasek 2014.01.20. 12:21:56

Lassan körvonalazódik, kik állnak az üzlet mögött, hogy jön a képbe a Rothschild család, a német ügyvédek, Brüsszel:

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/351410_hoppa_a_nemeteknek_bovitjuk_paksot

béla a görög (törölt) 2014.01.20. 12:23:23

Nagyon jó ez a cirill betűs felirat.
De a kedvencem a
"Фидес" :)

Széles "Energiacella" Gábor most tiltakozik vagy szimpatizál? Csak úgy kiváncsiságképpen, hogy tudjam hogy mi van most a nagy magyar népi levésben

Amúgy Putyin nem hülye - nem fogja összekeverni és egy kalap alá venni Orbánt mondjuk Merkel-lel. Az egyik fizetőképes a másik talán-talán ha hitelképes. Az egyik politikus a másik meg kb. egy törzsfőnök. Az egyik politikát csinál a másik lop és hazudik össze-vissza.

bgp 2014.01.20. 12:23:32

@0xFFFF: Orbán felvette a kesztyűt :D

M_R 2014.01.20. 12:26:59

Nyet vazelin, Vaszilij .... És a Kedves Vezető előre hajolt és letolt gatyával megfogta a bokáját...

kissiú 2014.01.20. 12:30:37

@jobbdemokrata: "Szépen kérem, valaki írja meg, hogy pontosan milyen függőséget fog okozni ez a szerződés Magyarországnak! Energia? Gazdasági? Politikai? "

Igen. (A sorrend még változhat.)

belekotty 2014.01.20. 12:31:35

@toportyánzsóti: És ha addigra mér senkinek sem lesz építő kapacitása? Ráadásul egy atomerőmű nem egy év alatt húzódik fel.

kissiú 2014.01.20. 12:32:21

@Sexual Harassment Panda: Valóban, több dolog nem igaz a listán. (Más dolgok igen.) Ezért is javasolt a poszter békemenetelést az orosz komány ellen.

belekotty 2014.01.20. 12:35:22

@kissiú: Semmilyen függőséget nem okoz.
@exlex: beindult a náci gyülöletpropaganda

borzimorzi 2014.01.20. 12:37:06

@M_R: Pontosan. És az a legcikibb, hogy minket is erre kényszerít. Ugyanis ezt az orbitális hitelt az unokáink is fizetnék, ha ki nem vándorolnának az eddigi 4 évben kivándorolt félmillió után...

Üdv:
b

Rátóti Mutyikos 2014.01.20. 12:38:32

@jobbdemokrata: kihagytad a penzugyi fuggoseget, de kulonben stimmelnek a fuggosegek. :D

7esbusz 2014.01.20. 12:40:04

Szegény kis kormány, már a baltással is ráb@sztak, benyaltak csontig és mit kaptak cserébe? Na ennyit a keleti haverokról, de egy pofon nem elég, szerintem kettő sem, mi lesz a következő? Behívjuk az orosz csapatokat, csak úgy megszokásból?

doominogame · http://www.doominogame.com 2014.01.20. 12:41:18

@jobbdemokrata: Szépen kérem, valaki írja meg, hogy pontosan milyen függőséget fog okozni ez a szerződés Magyarországnak! Energia? Gazdasági? Politikai? Hogyan fog jelentkezni?
Nagyon egyszerű.
Ha orosz kézen lesz az európai nukleáris ipar, vagyis minden ország rájuk építi fel az energiastratégiát, akkor miért ne mondhatná (a monopolhelyzet miatt) az orosz, hogy holnaptól a karbantartás nem 5 rubel/óra, hanem 35? Az uránnak meg kilója nem 6Euró, hanem 104. Mit tudunk csinálni? Ez a kiszolgáltatottság, érted? Ezt kellene elkerülni, több lábon állni, fejleszteni a szél és vízerőműparkot. Meg ha 100 év múlva elfogy a fűtenivaló, akkor BE KELL vezetni a megújuló energiaforrásokat, mert nem lesz más. S akkor ott állunk majd 100 év technológiai lemaradással, mert nem gondótuk elvtársak. Nem azért kell most a szél meg a víz, mert megváltja a világot, hanem hogy ne maradjunk le még jobban. Forogjon a határban egy-két kerék, hogy az idióta sötétzöldek megszokják. Mert szerintük zajos. Én egy széltelep (10 kerék) mellett megyek el sokszor, semmiféle hangot nem hallok alapszélben. Nagyobb szélben meg a fák is susognak. Meg nekimegy a madár. Évente akár több száz is. Csak tehénből meg disznóból meg szárnyasból évente 100 milliós nagyságrendben van vágás, akkor miért pont ezen vannak felakadva?
Ha viszont te a politikai összefüggést nem látod, akkor vagy túl fiatal vagy, vagy valamelyik érzékszerved nem műxik rendesen. Olvass, tanulj, tájékozódj. Volt olyan, hogy kommunizmus, meg szovjet érdekszféra, ami semmi jót nem hozott, világszerte megbukott. S most ez szivárog vissza. Érted?

Zoxo 2014.01.20. 12:44:03

Egyébként nem Orbán kapta:
A jelentés címe:
Доклад МИД России "О ситуации с обеспечением прав человека в Европейском союзе" в 2012 и 2013 годах
(mid.ru/BDOMP/Brp_4.nsf/arh/AE1F6F483631588444257C60004A6491?OpenDocument)
Aztán véletlen-e, hogy pont aznap hozták nyílvánosságra.....

tobeor 2014.01.20. 12:46:58

@jobbdemokrata: Mind a három. Így is már ki vagyunk nekik szolgáltatva a gáz miatt, mert az országba érkező gáz nagyja orosz, és azt tőlük kell megvenni, és az alku során politikai árat is szabhatnak.

Az erőmű bővítéssel tovább fokozódik az oroszoknak a kiszolgáltatottságunk, azaz csökken a szuverenitás, ahogy ezt Lázár János megmondta előre.

Amíg az építkezés tart, addig lesz a legnagyobb a függés: egyenlőtlen lesz a viszony, nekünk lesz sürgős a befejezés, az építkezés ütemtervének a tartása, mert csak egy évnyi csúszás is százmilliárdokkal drágítja meg nekünk, pusztán a tőkeköltség miatt is, meg a termelés beindulásának csúszása matt, nem is szólva a kényszerűen elcsúsztatott így megdrágult beruházásokról. A Roszatom orosz állami cég, Putyin közvetlen kontrollja alatt van. Ha tehát nem úgy viselkedünk ahogy Putyinnak jó, kicsit lassítja (és ezzel drágítja) az építkezést. Ez önmagában 15 évre közvetlenül Putyin pórázára köti az országot, kemény függőségbe hoz minket, de az építkezés befejezése után is megmarad a technológiai függőség vagy 70 évre amíg működnek a blokkok, és a fűtőelemek beszerzésének függősége is.
Pont ezek miatt nem kellett volna oroszokkal, és pláne állami orosz céggel csinálni, mert az oroszok a gazdaságot politikai eszköznek használják.
Hogy milyen függésben lenni az oroszoktól, az nagyon jól látszik Ukrajnán, aminek Putyin egyszerűen megakadályozta, hogy aláírjon egy fontos közeledési szerződést az EU-val. Nem az ukránok döntöttek Ukrajnáról, hanem Putyin....

fvipera 2014.01.20. 12:48:08

@7esbusz: annyiban árnyalnám a képet, hogy nem az ezeriek verték át orbánt, hanem orbán téged. biztos lehetsz abban, hogy az ezeriek teletömték orbánék magánzsebét. a helyzet pedig annyiban hasonló, hogy ezúttal az oroszok jártak rosszul, orbán is nagyon jól járt és mi pedig rosszul

joszip 2014.01.20. 12:50:19

"2011-13 között 150-nél is több antiszemita incidenst követtek el."

Ó, hát az más. Ez a szám egyszer majd szépen szárnyra kap, tán 2 hét, de lehet, hogy fél év múlva, viszi tovább a média hulláma mint lehulló falevelet az őszi szellő, senki nem tudja már, honnan jött, de ez nem is érdekes. 150,150,150.

Szeretném látni azt a listát.

fvipera 2014.01.20. 12:51:33

@tobeor: a roszatom késedelme akár kezelhető lenne kötbérekkel is, amely kompenzálhatná a capex növekedését. de ez nyilván csak elméleti ellenvetés. csúnyán rá fogunk erre faragni. a szokásos arányokat figyelembe véve, orbánék most MD USD nagyságrendben lopják meg az országot. ehhez képest az mszp-sek csokitolvajok.

Szelid sunmalac 2014.01.20. 12:51:54

@Sexual Harassment Panda: Az a szervezet, ami erdemben tehetne valamit, az a magyar kormany, nem pedig az europai parlament. Az EU nem egy diktatura, hanem egy szovetseg, amihez csatlakoztunk.
A legnagyobb faszsag, ha a magyar kormany elbasz valamit, akkor az EU-ra mutogatni, hogy miert nem javitjak meg.

KullWahad 2014.01.20. 12:52:51

@istvankah: "Kettő a nyolc, néggyel osztva, lesz még magyar falu Moszkva!" ... izé, Moszkva törölve: Széll Kálmán.

Szelid sunmalac 2014.01.20. 12:53:41

@Zoxo: Mar hogyne lenne veletlen. Az orosz kulugy csak ugy vaktaban, veletlenul csinalja a dolgait.

joszip 2014.01.20. 12:54:24

A tiltott portálon amúgy 2014-01-19. 12:36-os cikk szerint az egekbe magasztalják az orosz politikai elemzők a mi Viktorunkat, éppen az alkotmány az egyik, amelyik kifejezetten pozitív.

Olyan jó az újságirószakma, arról írsz, amiről akarsz, tökmindegy, hogy más éppen az ellenkezőjét írja meg. És jön a fizetés minden hónapban.

tobeor 2014.01.20. 12:56:20

@fvipera:
Ez tényleg csak elmélet feltevés. Elkezdünk jönni a kötbérrel, hopp, máris kicsit megemelik a gáz árát.. :)

Már benne vagyunk a pókhálójukban, nem tudunk ugrálni, megvannak az eszközeik arra hogy megfegyelmezzék Magyarországot.

zaphodbeeb 2014.01.20. 13:00:07

Közvetett negatívuma az oroszmutyinak (mert nemcsak az atomról lesz itt szó szerintem) még, hogy a megújuló támogatások és az energiafelhasználás csökkenését elősegítő támogatások is elsorvadnak.

Ne érdekeljen! 2014.01.20. 13:00:25

Azt szeretném kérdezni, hogy ha pontosan ugyanilyen feltételek mellett izraellel kötöttünk volna megállapodást, akkor az hazaárulás, vagy nemleszünkgyarmat lenne?

zaphodbeeb 2014.01.20. 13:03:11

A hozzáállás simicskabarát megközelítésére analóg: minek építsünk 1 valamit 1 pénzen, ha 2-t megépíthetünk 3 pénzen. A simicska féle feketekasszának ez kb. 500mrd ft tiszta pénz lenne.

ninimimi 2014.01.20. 13:05:28

Nem ez az egyetlen gond a bloggal, de a fénykép hülye felirata csak viccből csupa hiba, vagy ennyire nem tud orosz betűkkel írni, aki csinálta?

Kb. "helyesen":

НЭМ ЛЭСЫНК ДЪАРМАТ

2014.01.20. 13:08:32

Nagyon aktívak lettek a liberálbolsi topikolók. Hazudnak, csúsztatnak pofátlanul ezerrel. Talán nem mindenki tudja, még a személyes rémhír terjesztés is megy az öregek között. Nagyon szemét bagázs, az már szent!

Amadeus62 2014.01.20. 13:08:56

orbán viktor hazaárulást követett el. Aki ezt képes cáfolni az kap egy piros pontot!

átlátó 2014.01.20. 13:10:23

Nem értek semmihez, csak a hülyeségen jár az eszem mindig... meg a nőkön, de ha nem lesz áram, basszátok meg, küldöm az ukrán embereimet. Tehát nem értek semmihez, de mi az anyátok picsájából csináltok feszültséget dikkmáhe more? Összecsiszoltok két kavicsot? Nem bírom a primitív ruszkiját, de ha már egyszer úgy alakult, hogy a régen idehoztuk őket, akkor legalább az ember olyan simlissel üzleteljen, akit már kiismert...ezzel nem állítom hogy ezek fiatal demokraták, meg volt KISZ titkárok nem öregedtek bele ebbe a plebejusi, meg polgári kormányzás látszatába... leöntve a keresztényi zománcozással... dikkmáhe more.

Cirmos Cica 2014.01.20. 13:12:03

@toportyánzsóti: Igazad van. Vértes András a GKI-nél, aki végeztek felméréseket is azt mondja, hogy most ezt megkötni teljességgel felesleges volt.

VAN MASIK 2014.01.20. 13:14:24

Le van szarava mit mond az mszp. Ok ha tehetnek betiltanak a Magyar nyelvet, es at adnak az orszagot Izraelnek.

Az atomenergia nem jo, napenergia jobb lett volna, de az nem ketseges, hogy gazdasagi szempontbol, az evszazad legjobb uzletet kotottem meg Orban Viktor az orszag szamara.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2014.01.20. 13:14:42

Azt persze jó lenne tudni - emellett tudni hova tenni - erről a megállapodásról már a Feri (igen igen az a Feri az összefog lista 3. szereplője) is tárgyalt Putyinnal.

Most akkor mi a terv? Az exLMP ma PM közli, hogy "Orbán atombombája" a lista 5. helyéről de a lista 3. helyén viszont olyasvalaki áll aki maga is megkötné ?

Cirmos Cica 2014.01.20. 13:16:06

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Nagyon leegyszerűsíted: sehol sincs olyan állami alkalmazott, aki nyíltan holokauszt tagadó, vagy ahol elnézik a Hősök terén az újabb Gárda avatást, mert nem sikerült odaérni 6 óra alatt a rendőröknek.

A Fidesz ezekkel a gesztusokkal - éppen hogy eltűri és nem tesz semmit- lesz egy náci cinkos párt. Így kezdődött Hitler karrierje is.

Ludovikás Levente 2014.01.20. 13:16:39

@nyomasek:
Ha ez így van, akkor viszont tényleg igazat mondott Lázár, hogy az elmúlt 40 év legjobb üzletét kötötték Moszkvában. Csupán irónikus egy kicsit, hogy az erősen atomellenes németek számára a francia és magyar atomerőművek szállítják az áramot

doominogame · http://www.doominogame.com 2014.01.20. 13:18:10

@átlátó: Onnan lenne feszkó, ahonnan a normális országokban lenne. Pl. Szélerőművek, vízerőművek, megújuló energiaforrás, mert az ingyen van. A németeknek miért megy a szélerőmű, ha nekünk nem?
Jelenleg egy felhős, mindig esős szigeten élek, és itt minden második ház tetején ott a melegvízgyártó csőrendszer, meg az egész tetőt beborító napelem. Itt megéri, otthon nem?
Csak a magyar olyan hülye, hogy járatja a légkondit, mert meleg van nyáron, aztán meg árammal melegíti a fürdővizet (nem kevéssel). Nincs még egy ilyen behülyíthető, primitív nép, aki megeszi a nagy politikusaink szavait. Itt mindent az energialobbi irányít. Persze hogy nem érdekük a napelem. Ha viktor holnap azt mondaná, hogy importáljunk uszadékfát vietnamból, mert remek üzlet, azzal is egyetértenél? (Ez egyébként igaz)

Cirmos Cica 2014.01.20. 13:19:03

@VAN MASIK: Te erre miből következtettél, vagy csak ideböfögsz?

Ludovikás Levente 2014.01.20. 13:19:43

@tobeor:
Az meg külön irónikus, amikor egy olyan hétpróbás bolsi mint te vagy agitál az oroszok ellen

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.01.20. 13:22:13

"A kommunista vezetőktől még a nyugdíj-kiegészítésüket is elvették."

Ez tényleg fáj valakinek? Elvették azt a 2-3 ezer forintos kiegészítést, míg a kiemelt fizetésük után járó kiemelt nyugdíj maradhat? Az lett volna a tisztességes, ha a kommunista vezetők ma a nyugdíjminimumot kapnák...

"Elnyomják a romákat"

Mutasson valaki olyan országot, ahol a romák bármilyen szocio-ökonómiai mérőszám szerint a nemzeti átlag felett vannak!

martineden 2014.01.20. 13:22:30

@Sexual Harassment Panda: Te mit szivsz fideszcsicska?Az orosz kritikarol van szo,talan ahhoz beges,birka

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 13:22:30

Szemkilövetés nincs közte?

Majd ha lesz, akkor majd meggondolom, hogy másra szavazzak.

doominogame · http://www.doominogame.com 2014.01.20. 13:24:19

@Cirmos Cica: A nácizmusról egy pár szót:
Minden párt azt mondja a cigányokról: adunk segélyt, csak maradjatok a putritokban és ne gyertek közénk, és választáskor szavazzatok ránk.
A Jobbik azt mondja: a cigányság maga is oka a nyomorának, tanuljanak, dolgozzanak, próbáljanak kiemelkedni az állati létből. Ettől náci? A Jobbik nem kiirtani akarja a cigányságot, hanem ki akarja őket mozdítani az évszázados nyomoros tétlenségből. Hogy ez nem megy szépszóval és kéréssel? Bizony nem. Ha egy cigánygyereket erővel megfürdetek és kiirtom a tetűt a hajából, akkor ez erőszak? Akkor teszek vele jót, ha hagyom, hogy tetvek szétmarják a fejbőrét, mert az úgy demokratikus?
Nagyon csínján kellene bánni a náci jelzővel. Mert a legkönnyebb minden más véleményt lenácizni. Ugye?

tobeor 2014.01.20. 13:24:35

@Ludovikás Levente:
Én antibolsi vagyok, a ruszkikat rühellem, a bolsi az nyilván te vagy, ezért nem bánod a hazaárulást.
Meg persze meg Putyin pincsije is nagy ruszkilaver bolsi, vagy csak arról van szó, hogy 30 ezüstért megvette Putyin.

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 13:24:36

@Ludovikás Levente: Én is csak röhögök a bolsikon. Nem is olyan rég még kikérték volna, ha azt mondod nekik, ne legyenek olyan oroszfanok.

Mivé lett a sok moszkovita. Szerintük demokratává, most ez éri meg. De holnap?

2014.01.20. 13:25:21

Ennyi faszságot olvasni egy korlátolt agytól.

martineden 2014.01.20. 13:27:12

@M_R: De elotte meg le is guggolt

Beru 2014.01.20. 13:28:07

@jobbdemokrata: "Szépen kérem, valaki írja meg, hogy pontosan milyen függőséget fog okozni ez a szerződés Magyarországnak! Energia? Gazdasági? Politikai? Hogyan fog jelentkezni?"
1. nem tudjuk, milyen alapon dőlt el, hogy az atomenergia a legjobb megoldás a jövőben (nem láttunk egyetlen hosszú távú, komoly modellezést, tervet, számítást sem)
2. nem tudjuk, lett volna-e jobb, kedvezőbb ajánlat, mert nem volt versenyeztetés
3. nem tudjuk, miért érte meg az oroszoknak - Lázárt idézem- a piacon elképzelhetetlenül kedvező hitelt adni
1.+2.+3. = Mivel nem normál piaci keretek között zajlott az egyezség, ezért sejthető, hogy valamilyen alku van a háttérben. Ez pedig nem jelenthet mást, mint hogy valamilyen szféra érdekében történt a megállapodás. Ez függőség. És még csak nem is kiszámítható, mert a részleteket nem ismerjük. Aggasztó - ez már most kijelenthető.

vadi3 2014.01.20. 13:31:50

@ninimimi: A szerinted helyesnek vélt felirat csak a 40 felettieknek mond valamit. Aki mondjuk csak 25 az bitosan nem tudja elolvasni a "helyes" feliratot, csak az egyszerűsített változatát, egész egyszerűen azért, mert kiment a divatból a ciril betűk tanítása, de ha lehet ne kérdezd meg, hogy miért...

Pattaya 2014.01.20. 13:32:06

@7esbusz:" Szegény kis kormány, már a baltással is ráb@sztak, benyaltak csontig és mit kaptak cserébe?" Azt mi sosem tudhatjuk meg... De, hogy megérte valakinek, az tuti...

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2014.01.20. 13:32:45

@Beru: és ha erről történetesen GyFeri állapodik meg akkor hogy néz ki a képlet ?

Az egyeztetés elmaradásán lehet lovagolni, de a fenti kérdésekbe valójában ki tudna érdemben beleszólni (ki lát tovább a "Fideszköti akkorfúj Feriköti akkorOK" és megfordítva reflexnél).

vadi3 2014.01.20. 13:34:26

@♔bаtyu♔: Ha már megkérdezed, hogy "Mivé lett a sok moszkovita", akkor azt is kérdezd meg, hogy mivé lett a sok KISZ-es, esetleg MSZMP-s. Amíg szélkakasok ülnek a Parlamentben addig jobb ha nem is kérdezel ilyeneket.

Cirmos Cica 2014.01.20. 13:34:30

Szerintem általánosítasz. Én nagyon sok olyan roma családot ismerek, ahol szeretnének elmenni dolgozni, hogy a gyerekeinek emberi körülményeket teremtsenek, de legfőképpen az előítélet miatt nem kapnak munkát. természetesen vannak olyan romák is aki nem szeretnek dolgozni- de én ismertek olyan "magyar"- embereket aki szintén nem szeretnek dolgozni.

Voltaire-től és Rousseau-tól kezdődően kérdés, hogy lehet-e intézményesen, erőszakkal terjeszteni az általunk helyesnek vélt ideológiákat. Az átlag filozófus arra az álláspontra helyezkedik, hogy egyrészt az általunk vélt"jó" az nem biztos, hogy a másiknak is jó. Másrészt az erőszakos változtatás soha nem vezet sehova, hanem nekik maguknak nincs a változásra igényük. A megoldás az oktatás, de nem a szegregált oktatás.

Cirmos Cica 2014.01.20. 13:35:42

@doominogame:

Szerintem általánosítasz. Én nagyon sok olyan roma családot ismerek, ahol szeretnének elmenni dolgozni, hogy a gyerekeinek emberi körülményeket teremtsenek, de legfőképpen az előítélet miatt nem kapnak munkát. természetesen vannak olyan romák is aki nem szeretnek dolgozni- de én ismertek olyan "magyar"- embereket aki szintén nem szeretnek dolgozni.

Voltaire-től és Rousseau-tól kezdődően kérdés, hogy lehet-e intézményesen, erőszakkal terjeszteni az általunk helyesnek vélt ideológiákat. Az átlag filozófus arra az álláspontra helyezkedik, hogy egyrészt az általunk vélt"jó" az nem biztos, hogy a másiknak is jó. Másrészt az erőszakos változtatás soha nem vezet sehova, hanem nekik maguknak nincs a változásra igényük. A megoldás az oktatás, de nem a szegregált oktatás.

Ludovikás Levente 2014.01.20. 13:42:28

@tobeor:
"Én antibolsi vagyok,"

A cenzúra utáni vágyakozásod azért elárulja, honnan jöttél:

"Látom a bloggazda ma is hagyja, hogy teljesen nyilvánvalóan rombolási szándékkal ideküldött bértrollok szétkúrják az egész beszélgetést, és ellehetetlenítsék a normális emberek normális kommunikációját."

ex-dr. vuk 2014.01.20. 13:45:01

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
szerintem a gond az, hogy torvenyekben szerepel az "egyhaz" szo barhol is. Nem szabadna. Miert kulonboztetjuk meg oket barmilyen szinten? Civil szervezet es kesz, aki akar ad nekik ado 1%-ot (vagy mast), aki nem az nem. Miert ad az allam milliardokat nekik csak ugy?

Beru 2014.01.20. 13:45:44

@Pascal: Hogy jön ide Gyurcsány? én arról beszélek, hogy egyeztetés, versenyeztetés, világos piaci keretek és feltételek nélkül egyezkedni aggasztó. Ha Orbán, ha Gyurcsány, ha Antall.. mindegy, egyformán problémás lenne. Itt Magyarországról van szó, rólad, meg rólam, meg a gyerekeinkről. Nem bal - és jobboldalról

infiel 2014.01.20. 13:45:45

Választások előtt igy illik kormányzati kötelezettséget vállalni, politikai kultúrát demonstrálni.

Ludovikás Levente 2014.01.20. 13:48:29

@♔bаtyu♔:
Ha ma élne, Lenin nem lenne már bolsevik. Bár akkoriban sem volt, csak annak nevezte magát

Valahol a liberális ideológiagyártók háza táján tudom elképzelni, ahogy a buzik élén vezeti a rohamot a Gödörből a Parlament felé

belekotty 2014.01.20. 13:48:51

@doominogame: "Ha orosz kézen lesz az európai nukleáris ipar, vagyis minden ország rájuk építi fel az energiastratégiát, akkor miért ne mondhatná (a monopolhelyzet miatt) az orosz, hogy holnaptól a karbantartás nem 5 rubel/óra, hanem 35? Az uránnak meg kilója nem 6Euró, hanem 104. Mit tudunk csinálni?"
- Hülye vagy, fiam leülhecc. Ez már annyira kommersz technológia, hogy simán karban lehet tartani nélkülük is, a fűtőanyag meg bárhonnan beszerezhető.

Beru 2014.01.20. 13:49:58

@Pascal: "Az egyeztetés elmaradásán lehet lovagolni, de a fenti kérdésekbe valójában ki tudna érdemben beleszólni (ki lát tovább a "Fideszköti akkorfúj Feriköti akkorOK" és megfordítva reflexnél)."
Hogy ki tudna érdemben beleszólni? Hát mondjuk aki ért hozzá. Azok a szakemberek, intézetek, akik le tudják modellezni, mely erőforrás a legjobb, leggazdaságosabb és biztonságosabb. És ha elkészülnek ezek a modellek, akkor lehet számolni. Ha ezek után születik egy döntés, akkor meg kell keresni a legjobb ajánlatot. Ezért kell a verseny. Ez nem lovaglás egy témán, hanem az egyetlen megoldás. Itt a mi pénzünkről, a mi jövendő adósságunkról, a mi energiánkról van szó. A mi jövőnkről. És sajnos most nem tudjuk, mi alapján és hogyan döntöttek.

belekotty 2014.01.20. 13:50:24

@Ne érdekeljen!: Akkor már égne a Parlament.

belekotty 2014.01.20. 13:51:36

@Lindalinda: te csak húzzál vissza a placcodra!

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2014.01.20. 13:52:07

@Beru: dehát nem olvasod amit kommentálsz ? mert pont csak a baljobbról van itt szó :D

belekotty 2014.01.20. 13:54:28

@tobeor: megint kihagytad a napelemet. Ne fogadott a doki délelőtt?

Beru 2014.01.20. 13:56:51

@Pascal: pont az a bajom, hogy baljobbbaljobb-ról van szó. És elsikkad a lényeg.

martineden 2014.01.20. 13:56:54

@belekotty: Hülye vagy, fiam leülhecc. Ez már annyira kommersz technológia, hogy simán karban lehet tartani nélkülük is, a fűtőanyag meg bárhonnan beszerezhető.....Es az olaj?Es a gaz?Hulye vagy fiam,leulhetsz egyes

BÉCI MÜNCHEN 2014.01.20. 13:58:12

@doominogame:Cirmos Cica ,tökéletesen igazad van, ha egy magyar érzelmű, nevezzük " Büszke Magyarnak" kritizálni mer,ki áll az önmaga, családja, hazája érdekében, védelmében akkor azt azonnal lenácizák,antiszemitázzák,holokauszt tagadóvá,rasszistává nyilvánitják, és még törvény is védi azokat akik azért elgondolkodhatnának,hogy a másik felet az "alperes" oldalt ,ki a Jóisten védi??? Senki!! Akkor ki is az elnyomott kiszolgáltatott, megalázott ??? ÉN-TE-Ö- NEM!! -MI-Ti.... Ők NEM!!! Lehet a torkomnak ugrani..az egyik legjobb barátom egy" plömplön szájú "néger" gyerek,van cigány barátom, de dolgozik az egész család apraja nagyja, minden gyerek szakmát tanult,egy gimnáziumot egy hölgy főiskolát végzett..(mellesleg szégyenlik a fajtájukat!!) Vajon miért?? A többibe most ne menjünk bele(holokauszt,antiszemitizmus,nácizmus... van véleményem,szivesen meg osztom bárkivel,de senki ne feledje, az az én véleményem, még akkor is ha nincs szóllás, véleményszabadságom,kiállok önmagamért, családomért és hazámért! Üdv : mindenkinek,fajtol ,hovatartozástol függetlenül.

tobeor 2014.01.20. 13:58:30

@Ludovikás Levente: Te komolyan annyira hülye vagy, hogy nem tudod megkülönböztetni a moderálást a cenzúrától, a szólásszabadsággal élőket az azzal visszaélőktől? :) vagy csak hazudsz? :)

Azon túl, hogy mocskolsz engem (tipikus fideszes), van véleményed Orbán hazaárulásáról is, vagy az neked kifejezetten tetszik?

@belekotty: * ásít...*

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2014.01.20. 14:02:34

Másrészt viszont, azt biztos tudod, hogy a szakma - ha ezalatt az erőmű szakmai vezetését, a KFKI-t és a BME-t érted - a reaktorok élettartamának meghosszabbítását és Paks bővítését javasolja és javasolta (most és az előző kormány alatt is).

vadi3 2014.01.20. 14:08:24

@belekotty: Ha annyira kommersz technológia lenne, akkor a legutóbbi paksi üzemzavar nem tartott volna vagy két évig.
A karbantartást is meg lehet csinálni nélkülük, de ha valami történik azonnal felemelt kézzel fognak ajvékolni, hogy nem úgy lett megtartva a karbantartás, ahogy azt a ROSZATOM előírta és rögtön jön a garanciavesztés és élettartamcsökkenéssel való fenyegetőzés. Üzemanyag tekintetében ua, csak fűszerezve azzal, hogy az elhasznált üzemanyagot is nekünk kell elrakni valahová, mert ha nem tőlük vesszük, akkor miért vennék vissza?
Ha nem tudod hogy miről beszélsz, akkor nem belekotty

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 14:11:12

@kissiú: Ez igaz, de az oroszok szájából furcsán hangzik az, hogy a jogállamiságot és a demokráciát kérik számon.
Tudom én, hogy a világ egyik legnagyobb hatalommal rendelkező országa, és tulképp mindenki függ tőle, ezért nem nagyon lritizálja senki sem.
Amit meg a poszt ír, valóban krotozálták az országot, és meg is vádolták, de nem ítélte el semmilyen szervezet, ami ezt megtehette volna.Akkor miről beszélünk?ű

@Szelid sunmalac:
Teljesen egyetértek, de ha nem szabad az eu-ra mutogatni, hogy tegyen valamit, mert csak mi oldhatjuk meg, akkor nem is kellene oda szaladgálni a problémákkal.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a baloldal azért vitte európai színtérre,mert abban reménykedett, hogy az eu olyan szankciót alkalmaz, amibe belebukik a kormány.Ez nem történt meg, és most visszavettek arcból.És még az is előfordulhat, hogy a legnagyobb megmondóemberek, mint a cohnbendit, tabajdi csaba, gönc kinga, be sem jutnak a következő ep-be, míg a fidesz újra 2/3-ot szerez.

belekotty 2014.01.20. 14:14:47

@vadi3: "Ha annyira kommersz technológia lenne, akkor a legutóbbi paksi üzemzavar nem tartott volna vagy két évig."
- Ebből pontosan kiderült hogy fogalmad sincs róla. :-))

belekotty 2014.01.20. 14:15:23

@tobeor: napelem, napelem, napelem... ásít...

belekotty 2014.01.20. 14:18:18

@martineden: Hülye van fiam és még konok is, hozd ki az ellenőrződ! Olajat, benyót régóta a világpiacról veszünk, a gázt is betuggyuk szerezni ha kell. Az atomerőmű pont azért kell hogy gáz hiján is l1en delej.

7esbusz 2014.01.20. 14:18:27

@fvipera:
Az oroszok miért jártak rosszul?
Amúgy persze úgy értettem, hogy Viki már akkor el fog tűnni a színről, mikor még el sem kezdjük törleszteni a 3E Mlrd-ot, de őt és a sleppjét ez rohadtul nem fogja zavarni, mert vígan élnek majd a "közgép-nyugdíjból".... Szóval mindenképp mi "a nép" szívunk úgyis...

tisztapista 2014.01.20. 14:21:31

Félre tetszik érteni.
Nem LESZÜNK gyarmat.
Azt jelenti, hogy már azok VAGYUNK.

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 14:21:40

@7esbusz: Az ororszok azért jártak rosszul, mert most előkészítik oroszország megszállását.
Valójában mi fogjuk gyarmatosítani az oroszokat!

vadi3 2014.01.20. 14:22:57

@belekotty: Valóban az üzemzavar nem tartott két évig, azt megoldották egy két nap alatt, de a sérült fűtőelemek eltakarítása, szerint megtörtén már a következő héten, esetleg fél évig csak azon gondolkodtak, hogy hogyan lehetne hozzájuk férni, megvizsgálni és csak ezután foghattak hozzá a tényleges takarításhoz. Az erőmű valóban nem állt két évig az üzemzavar miatt, de hogy a zabszem nem fért be a karbantartóknál az biztos

csababácsi 2014.01.20. 14:23:17

@Sexual Harassment Panda:" Valóban sokat kritizálták Magyarországot, elsősorban politikai alapon, az európai parlamentben, aminek végül semmi eredménye nem lett.Az a szervezet, aki érdemben tehetett volna valamit, minden kötelezettségszegési eljárást lezárt, pl média, igazságszolgáltatás, vagy el sem indította, pl alkotmánymódosítás.Pár szirszar ügyxbe belekötött, amit a magyar kormány kezelt.Tehát akkor miről beszélünk?"
Igazad van. Még ők is annyira meglepődtek, hogy el sem hiszik, hogy ilyesmi megtörténhetett.A folyamatok még állnak ,mert arra várnak mit szól a nép.Még hajlamosak azt hinni, hogy nem tudtuk 2010-ben kire szavazunk.Most már tudjuk.Április.6-án már ők is tudni fogják mi kell a magyaroknak.Ha marad a Fidesz be fog indulni a gépezet.

fvipera 2014.01.20. 14:24:00

@7esbusz: elírtam, természetesen.

Szelid sunmalac 2014.01.20. 14:25:17

@Lindalinda: Raadasul ok meg csak nem is kapnak erte fizut! Nem semmi, igaz?

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 14:26:21

@csababácsi: huh, nem igazán értem a mondandódat.Milyen gépezet fog beindulni?

Szelid sunmalac 2014.01.20. 14:27:15

@Sexual Harassment Panda: A gond az, hogy egyik sem tud merteket tartani. Mint ahogy nem kell minden szarral oda szaladgalni, az sem megoldas, ha allandoan pofan kopik oket. Ha ketharmadot szerez a fidesz, akkor a kerdes az, hogy vajon hogyan viselkednek a tovabbiakban. Csak mert az elmult idoben mar a sajat frakciojuk is inkabb arrebb ult.

randomuser1 2014.01.20. 14:27:30

monnyuk, elnézve ezt a békamenetes képet, kezd egy egész rémisztő perspektíva kibontakozni,aszonták, nem leszünk gyarmat.
nyugatnak, annak nem, de keletnek, az más dolog, annak nagyon is, miazhogy..

Bobby Newmark 2014.01.20. 14:27:56

@VAN MASIK: Azt hiszem megtaláltuk magának a Miniszterelnök Úrnak a blog.hu-s nickjét.

"Az atomenergia nem jo, napenergia jobb lett volna, de az nem ketseges, hogy gazdasagi szempontbol, az evszazad legjobb uzletet kotottem meg az orszag szamara. "

vs

'Az atomenergia nem jo, napenergia jobb lett volna, de az nem ketseges, hogy gazdasagi szempontbol, az evszazad legjobb uzletet kototte meg Orban Viktor az orszag szamara. '

Véletenül rosszul korrektúrázta E/1-et E/3-ra. :P

0xFFFF 2014.01.20. 14:28:10

@belekotty: A hitel erős függőség. Egy ekkora hitel kiszolgáltatottság.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2014.01.20. 14:29:15

Az orosz anyagról meg elég annyit mondani, hogy egyrészt a címe is röhejes (pont ők fognak az EUn belüli szabadságjokokért aggódni) másrészt ha véletlen megnyitja valaki akkor látja, hogy egyáltalán nem mirólunk szól hanem az Eu minden országa megkapja a magáét. Nagyjából annyira kell komolyan mint amikor azért kellett aggódnunk, hogy a munkásokat cocacolával kábítják nyugaton.

Ja és tavaly készült még nem jött az ukáz hogy a magyarokat ki kell hagyni mert ők vesznek erőművet tehát náluk nincsgond.

vadi3 2014.01.20. 14:29:40

@belekotty: Mond mi a véleményed a nagymarosi vízlépcsőről? Azt észrevettem, hogy nem szereted a "zöld" energiát, de ezért még nem kéne egyből ennyire éljenezni az atomot. Jómagas is támogatnám, hogy épüljön atomerőmű. Ebben a posztban nem is arról van szó, hogy ne épüljön, hanem arról, hogy nem kéne Moszkvába szaladgálni a pofonokért.
Egyébként pedig tartok tőle, hogy ua. lesz a sztori vége, mint az említett vízlépcsőé. Elkezdik építeni, majd jön egy fordulat és szépen lebontják. Csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy van Ausztriának is egy teljesen megépített atomerőműve, amit éppen csak nem indítottak be soha. Leállítani bármikor le lehet a beruházást, csak nem biztos, hogy anyagilag is megéri, márpedig ebben a szélkakas politikában még ez is megtörténhet.

rágógumó 2014.01.20. 14:29:56

A magyar (ál)jobboldalt soha nem lehet és nem is lehetett megalázni! Ők mindig mindenre büszkék! És mindig mindenre van magyarázatuk (pont mint az (ál)baloldalnak...amúgy). Szóval egészen biztos, hogy erre is büszkék lehetnek, nincs itt semmi gond...előőőőreee!

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2014.01.20. 14:31:50

@vadi3: egy francia cég által készített fűtőelem tároló hibásodott meg tehát ennyit a ROSZATOM előírásairól.

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 14:40:55

@Szelid sunmalac: Háát, részben egyetértek.
A fidesz , bár jobboldali vagyok, egy kicsit "too much".
Abban vitáznék, hogy a saját frakciójukban nem szeretik őket.Valójában mindíg kiálltak Orbi mellett, még azt is azonnal cáfolták amikor az index "megbízható hírforrása" azt mondta hogy "orbán kivacsorázta m,agát az európai néppártból."
Az akkori vezető azonnal cáfolta.
Most ep választások is lesznek, és a néppártnak szüksége van a fideszre.Sajnos, akárhogy nem tetszik ez egyeseknek, a fidesznek komoly támogatotsága van néppárti körökben.
A legsötétebb időkben is ilyen nyilatkozatok voltak pl Merkeltől, hogy remléljük hogy Magyarország, mint baráti ország tisztázza magát, és az EB tegye a dolgát.Ami végülis megtörtént, a rettenetes aggódások után végülis az alaptörvény miatt semmilyen szankció nem következett.HA egy ország így "tiporja sárba " a demokráciát, akkor miért nem lett monitoring, miért nem ítélte el az országot az európai tanács, miért zárták le a médiatürvényt, miért mondta azt Reding, hogy az igazságszolgáltatás szabad, miért nem indult kötelezettségszegési eljárás a "gránitszilárdságú" alkotmány faszomtudja habnyadik módosításáról??

_most_ 2014.01.20. 14:44:11

haha, oroszok trollkodnak kicsit, majd Orbán megtanítja őket, hogy Európával ezt megtehetik, de Magyarországgal nem :D

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 14:44:18

@Szelid sunmalac: és amit nem értek, ha annyira rossz a választási törvény, miért nem indult kötelezettségszegési fasz?
Felszokták hozni még példának a hajléktalan-törvényt, amibe még a velencei bizottság sem kötött bele?
És nem értem az új választási türvényt, hogy van az, hogy ha -ahogy az index írta- pl a jobbik hiába szerez 15-20%-ot, az egyéni listás helyeken fognak elvérezni, és lesz vagy 8 képviselőjük a parlamentben, az lmp-nek meg 2?

vadi3 2014.01.20. 14:45:24

@Pascal: Az esetet megpróbáltam példának használni. Magam is az építőiparban dolgozom, épületgépészetben. Nagyon nagyon nem szeretem, ha valaki belebabrál abba amit megépítettem. Könnyű hibát találni a másik munkájában, majd hivatkozva a szükséges szakértelemre jó magas árat kérni a vélt, vagy valós hibákért. Egy erőműnél abszolút kizárólagosságot élvez az építő, és biztos vagyok benne, hogy ezt ki is használja

belekotty 2014.01.20. 14:45:37

@vadi3: Oszt mi köze egy fűtőelem pihentetőnek a reaktorhoz?
Amely pihetető ráadásul francia cuccokkal működött és végül az oroszok takarították el.

Az osztrák viszonyokkal meg ne vesd össze a magyart, mert alapvető hozzá nem értésedet deklarálod megint.

@0xFFFF: Ja. A hitel folyósítójának. Ha nem szállítja a technológiát, nem fizetjük a hitelt.

Szelid sunmalac 2014.01.20. 14:46:03

@Sexual Harassment Panda: A kerdeseidre a valasz viszonylag egyszeru:
1. Mert az EU-s burokrataknak ahhoz is evek kellenek, hogy a tokuket megvakarjak
2. Mert alapvetoen mindenre hagynak idot, es nem szolnak bele a belso dolgokba, ha nem feltetlenul kell

Ludovikás Levente 2014.01.20. 14:46:24

@tobeor:
"nem tudod megkülönböztetni a moderálást a cenzúrától, a szólásszabadsággal élőket az azzal visszaélőktől?"

Sőt még téged se tudlak megkülönböztetni egy vérbolsitól

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.01.20. 14:49:56

Szerintem aki tényleg ért ehhez a témához, szakértője a dolognak, ő ott ül az LMP sorai között. Csiba Katalinnak hívják történetesen a hölgyet. Én hiszek neki és ő ellenzi az atomot.
Nekem ennyi elég, én nem vagyok szakértő, ő viszont elvileg az.

Zakk (törölt) 2014.01.20. 14:53:05

irja le ide egy szoci liberál aktivista hogy mit akarnak.
ha meg tud érvekkel győzni akkor oda szavazok, várom a programot, várom a tényeket. Mit akartok???

ez az alap:

Nem akarok több adót fizetni mint most.
Nem akarok magasabb rezsit mint most.
Nem akarok nagyobb parlamentet mint most lesz.
Nem akarok alapjövedelmet.
Nem akarok Európai Egyesült Államokat.
Nem akarok szélesebb vagy sűrűbb szociális hálót.
Nem akarok az utcán a saját mocskukban fetrengő, büdös embereket látni életvitelszerűen és alkalomszerűen sem.
Nem akarom hogy minden tehetségtelen ember egyetemre járjon az adófizetők pénzén.
Nem akarom hogy azok a diplomások akik nem finanszírozták a saját tanulmányaikat lelépjenek egy ingyen-diplomával külföldre ahogy megszerezték azt.
Nem akarok emberi jogokra való hivatkozással melegeknek gyermeket örökbe adni.
Szerintem a sajtó szabad.
Szerintem mindenki tud választani aki akar.
Nem sérültek az alkotmányos jogaim.
Az új alkotmány minden sorával egyet értek. ( ki nem ha értelmes ember? )
Atomerőműre szükség van. ( az orosz a legolcsóbb szerintem is,továbbá az eddig létező erőmű is orosz.)

Néhány dolog amit biztos nem akarok.
Na várom az érveket

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2014.01.20. 14:54:43

@vadi3: csakhogy rossz példát választottál, ebben a konkrét esetben a Framatome tervezői és Paks üzemeltetői lehetnek szereplők.
Az eredeti építők semmilyen szerepben nem merültek fel - sem mint akinek a munkájába "belebabráltak" sem mint akik "kizárólagosságot" élveztek sem mint akik bármit "kihasználtak".

tobeor 2014.01.20. 14:54:48

@Ludovikás Levente: Látod, ezért vagy te egy idióta. És még gyáva is, mert a Orbán hazaárulásának témájától meg egyenesen menekülsz...

belekotty 2014.01.20. 14:55:24

@Nyekenyóka.: Aztán mihez ért? Mert hogy energetikához, meg az atomerőművekhez biztosan nem. Minden csak nem szakértő ebben a témában.

"2000-ben közgazdászként végzett a Budapesti Corvinus Egyetem jogelődjén, ahol szociológiából 2011-ben doktori címet szerzett. Németországban statisztikát tanult. Dolgozott a versenyszektorban, a Philip Morris Magyarország Kft.-nél a fiatalok dohányzás prevenciós programját szervezte, majd a Magyar Tudományos Akadémia Támogatott Kutatóhelyek Irodájánál volt fiatal kutató, később a Központi Statisztikai Hivatal munkatársa lett.Tudományos előélete során több olyan témával foglalkozott, amely az LMP számára is hangsúlyos, így például korrupció-kutatás, alternatív közgazdaságtan, családszociológia."

belekotty 2014.01.20. 14:56:45

@tobeor: napelem,napelem, hazaárulás, Rosszatom, napelem, hazaárulás...

komissarlajos 2014.01.20. 14:57:24

@Zoxo: Elnéztem, de a linkjeid miatt 3x-or fagyott le a gépem. Tehát az érvedre nem vagyok kiváncsi. Tisztelettel.

belekotty 2014.01.20. 14:57:36

@Nyekenyóka.: Egy közgazdász doktor, mint energetikai és nukleáris szakértő... :-))

Hannibal ante portas 2014.01.20. 14:57:39

@Cirmos Cica: Vértes András végtelenül okos ember. Rajtatok kívül mindenki röhög rajta, bár majdnem miniszterelnök, Gyurcsány után. Eddig még egyetlen elemzése sem jött be...

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 14:59:57

@Szelid sunmalac: Aha.Akkor azt mondd meg, akkor mi a faszom értelme volt??
Semmi.

@Zakk: a dolgok jelenlegi állása szerint kurvára nem lesz európai egyesült államok.
Szavazz a néppártra, szavazz a fideszre, vagy lmp-re.

tobeor 2014.01.20. 15:01:00

@belekotty:
látom te az egybites trollok táborát erősíted :)

Parajpuding 2014.01.20. 15:02:12

Vajon mikor fog leesni a sok agyhalott fideszorknak (soha), hogy a vezérük valójában csak itthon és számukra a fény, az útmutatás, a kolomp, a messiás, a szabadságharcos, az államférfi, az országhatáron kívül azonban mindenhol, USÁ-tól az EU-n és Oroszországon át Kínáig és Azerbajdzsánig csak annak tekintik, ami valójában. Egy kisstílű pitiáner tolvaj, egy tébolyult , hataloméhes kertitörpe. Nem veszik komolyan, kihasználják és átverik.
Kakas a saját jelentéktelen szemétdombján.

Dr.Démonmac1 2014.01.20. 15:03:21

@doominogame:
A szélerőművel, nem csak az a gond, hanem, amikor szélcsend van. És gyorsan kéne sok energia, mert tárolni még mindig nem tudják. (míg az atomnál ez nem jelent gondot)

Konzervatív0 2014.01.20. 15:03:31

@vadi3: milyen vízlépcső? a Bősi vizlépcső tervezett kapacitása 720MW/h és mind ezt jó esteben 4 órán keresztül tudta volna produkálni. A pakson kieső teljesitmény 2000MW/h a nap 24 órájában folyamatosan.

Nem tudom mennyire érzékelhetőek a diferenciák.

Milyen zöld energia?
2000MW/h teljesítmény napi 24 órában akkora teljesítmény, mit ma zöldenergiával pótolni lehetetlen. NEm csak itt még nálunk szerencsésebb fekvésű orszégokban sem.
Az országban laposban fekszik nincsenek nagyesésű, bőhozamú folyóink, Így a vizenergia még elméleti megoldásnak is rossz, nem is beszélve a környezetvédelmi károkról amit a duzzasztók okoznak.
A szélenergia sem megoldás (még ha eleget és folyamatosan fújna a szél is). Kis teljesítményú, szakaszos üzemű, a környezetvédők szidják mert leveri a madarakat, és zajszennyezi a környezetet.
Egy szélkerék maximális teljesítménye (12m/s szélnél) kb 2MW. Ha jobban fúj lekapcsol a kerék mert károsodhat.
Ebből ki tudod számolni hogy ha pontosan 1000 darabot építessz és éjjel nappal épp a megfelelő sebességgel fúj a szél akkor tudja pótolni paksot. MAgyarországon valahol 1500-2000 óra között van a szeles órák száma ami kb 20%-a az éves óraszának.
A napenergia egyenlőre vicc kategória itt magyarországon.
A legnagyobb napfarm is pár kW teljesít,ényt sajtol ki magából ha süt a nap. (energia meg este kell amikor nem süt a lokosságnak) (A amási napfarm kb 500kW/h tud kitolni ha süt a nap mint a háborodás)
Szóval várom az öteleteket a kieső 2000MW/h villamos teljesítmény pótlására.

Más. Fentebb valaki irta, hogy "gárdaadavtás a hősök terén".
Nos ha emlékeim nem csalnak ez pont gyurcsány idején volt divat, mint ahogy a szocik idején volt az engedélyezett nácifelvonulás is a hősök terén (valami büszkeség napja vagy mi a fene). Tessen utánaolvasni.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.20. 15:03:52

@Cirmos Cica:

Ez tény. A Fidesz nyilván nem náci vagy antiszemita, de megtűr ilyenszövegeket a szélsőjobbszavazatok beszedése érdekében.

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 15:04:12

@Parajpuding: erősen csúsztatsz.
Orbán néppárti , és jobboldali körökben népszerű, példakép.Orbán az eu jövőjét mutatja.De kérdezd erről Maxot.

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 15:05:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
"okan szidták az új választási rendszert, de talán a legtöbbet a Jobbikban anyázhatták Gulyás Gergelyéket a változtatások miatt. Az egyéni választókerületek megnövekedett szerepe miatt ugyanis a Jobbik hiába számíthat az összes szavazat 15-20 százalékára, mandátumkalkulátoros tesztjeink egytől egyig azt mutatták, hogy mandátumaránya ennek körülbelül csak a fele lesz. Azaz 7-8 százalékos pártként már nem nagyon tetszeleghet a „Harmadik Erő” szerepében – különösen, ha mellette akár csak öt százalékkal be tud surranni valahogy az LMP."
Nem értem hogy a jobbik miért fog helyeket veszíteni, ha 15-20%-ot nyer valószínűleg, hogyan lesznek kevesebben?
Ha ez igaz, amit az indexen írnak, akkor nekem úgy tűnik hogy a fidesz nem koalíciós partner, hanem veszélyes, alattomos ellenfele a jobbiknak.

vadi3 2014.01.20. 15:05:36

@belekotty: A Te hozzáértésedet sem kívánom kétségbe vonni, mert minden bizonnyal atomtudós is vagy, illetve biokémikus, híres társadalomtudós, és ha jól tudom a múlt héten tértél vissza az űrből, így szakirányú tudásnak nem vagy híjján.
A fűtőelem pihentetőnek valóban nincs köze a reaktorhoz, mint ahogy az autód kipuffogójának sincs köze a motorhoz, épp csak ott van. Ha javítani kell, hát megcsinálja Józsi a szomszéd utcából (azaz megcsinálod magad, hisz értesz hozzá). Az én felfogásomban az atomerőmű egy kicsit komplexebb dolog. Az új blokkoknál nyilván nem lehet majd esetleg francia fűtőelemeket használni, csak oroszt (elkerülendő egy apró kis malőrt). De ha már minden beszállító kizárva, akkor majd oroszország anyácska eldönti, hogy mennyiért szállít fűtőelemet és mennyiért is veszi vissza, hiszen csak nem fogunk kockáztatni, hogy mással is összeborulunk.
A sógorékkal pedig csak annyiban vetem össze magunkat, hogy ott is 30 évig politikai váltógazdaság volt. Nem is haladtak előre egy lépést sem, de sikeresen kigyógyultak belőle. Mi még vagy 20 évig helyben topogunk, mert hol balra(jobbra), hol jobbra(balra) tartunk egy kicsit.
Azzal, hogy megépítjük az erőművet 30 évre elkötelezzük magunkat. Vagy azért mert onnan vesszük a fűtőanyagot, vagy azért mert fizetjük a hitelt. De 5 évvel ezelőtt akik most aláírták a papírt még teljesen mást mondtak (vagy mégsem,vagy mégis,de lehet hogy igennem). Az erőmű az építőiparnak óriási fellendülést fog okozni, amiből jól lehet sápot húzni (mindkét oldal felé), csak sajnálatosan a politikában is megnyílik majd egy újabb front is, hogy be is indítsuk, vagy csak nézegessük, mint az osztrákok akiknek a környezetvédelem egy kicsit fontosabb lett mint most nekünk.

komissarlajos 2014.01.20. 15:05:40

@VAN MASIK: Most, hogy mondod: te félművelt hülye! A magyar nyelvben vannak ékezetek!

belekotty 2014.01.20. 15:07:02

@tobeor: napelem, napelem, napelem, Rosszatom...

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 15:08:27

" Fidesz nyilván nem náci vagy antiszemita, de megtűr ilyenszövegeket a szélsőjobbszavazatok beszedése érdekében."

Nekem is ilyen gynúm van.A fidesz a jobbikot sokkal alattomosabban fúrja,mint az mszp-t.Hárulról, aljasan.
Minden megvalósíthatót megcsinál a jobbik programjából, így fogja ki a szelet a jobbik vitorlájából.A jobbiknak semmi más nem marad mint a zsidózás, cigányozás, halálbűntetés, eu kilépés, stb.
Valójában nem koalíciós partner, hanem ellenség, a legveszélyesebb a jobbik számára.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.20. 15:09:32

@Sexual Harassment Panda:

A mandátumok kb. 54 %-a egyéni, ilyet pedig a Jobbik nem fog szerezni egyet sem. 4 éve, amikor a Jobbik erősebb volt, is csak 1-et szerzett.

belekotty 2014.01.20. 15:10:32

@vadi3: Felvilágosítalak, az atomhoz egy csöppet értek. Egy nyomottvizes atomerőmű fűtőelemeinek előállítása ma már mindennapos technológia, ha van 3.5 százalékos dúsítású urán, akkor bármely fémipari gyárban összerakják cirkónium burkolattal. ilyen dúsítottságú uránt meg könnyedén veszel a világpiacon.

Amadeus62 2014.01.20. 15:10:55

@Sexual Harassment Panda:

És a Jobbik ezt tudja? És nem tesz semmit? Nem kommunikálja a sajátjainak, hogy "hé fiúk a Fidesz a mi programunkat valósítja meg, de legyetek észnél, ettől még ne szavazattok rájuk" Ezt nem teszik mégsem. Miért nem? Vagy ennyire sötétek, hogy nem jönnek rá?
A fidesz meg ilyen, mindenkit ki akar csinálni maga körül. Populista szarházi, SUNYI banda.

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 15:11:15

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: akkor mire az a nagy önbizalom, hogy ők fognak kormányozni???
Nem lehet feszültség a jobbikban, tudva, hogy jövőre kevesebb lesz a képviselő a parlamentben?

Bobby Newmark 2014.01.20. 15:11:32

@Sexual Harassment Panda: Én meg azt nem értem, hogy MIUTÁN megmagyarázod, mit értetlenkedsz?

Azért nincsenek ellenünk eljárások, mert a Néppártnak szüksége van a Fideszre, ezért Merkel nem lép Orbán farkára. Ezt írtad le, ezek után visszakérdezel, hogy miért?

Ez valami jobbos logikablokkoló, vagy fátol-az-erdőt-nem-látó szemüveg?

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.20. 15:12:45

@Sexual Harassment Panda:

A Fidesz az MSZP-től már begyűjtötte a kádárista nosztalgiás szavazatokat. Már tööbbrenincs esély. Viszont aszéljőjobbtól még nagyon sok szavazat átcsábítható.

vadi3 2014.01.20. 15:14:04

@Konzervatív0: Megértem ellenvetésedet. A vízlépcsőt sem elsősorban azért hoztam fel ,mert az milyen sokat termel. A legfőbb probléma az, hogy nem épült meg, és hogy miért nem, és hogy milyen sokáig fizettünk, mert nem. Ha ezekre emlékszel akkor talán elő is vezethetnéd. A probléma ua. Paks II-vel. Építjük, építgetjük - egyesek jól meggazdagodnak rajta - majd jön egy kormányváltás és nem építjük tovább, de az orosz hitelt akkor is fizetjük.
Egyébként ha az orosz hitellel azonos mértékben tolnának bele az energiaiparba pénzt, akkor Mo-n sem lenne vicc a napenergia, lehetne racionalizálni a zöldenergia termelést és felhasználást, és talán azt is figyelembe kéne venni, hogy ne használjunk el annyit és mire elköltünk 3-4000 milliárd forintot, kiderül ,hogy 2000MW-tal kevesebb is elég.

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 15:15:08

@Amadeus62: szerintem a jobbik tudja.És ezért a programjuk alapja az, hogy sem fidesz, sem mszp.Ők a 3. út.
A veszély abban van, hogy tulképp ha lefekszenek a fidesznek, akkor az egyenlő a halálukkal.
Beolvadnak, és eltűnnek.Ehhez persze személyi vááltoztatások kellenek, hiszen az, aki tegnap zsidózott, ma nem lehet jobbközép politikus.
A fidesz nem antiszemita, és a jobbikot így nem lehet felvállalni.
A jobbik ezt pontosan tudja, és küzdenek is.De akkor mi marad?
A náculás.Azzal viszont nem lehet kormányozni.
Az ő érdekük az, hogy minél erősebb ellenzék maradjanak, minél több pénzért.De az új rendszer, amit egyébként még mindíg nem teljesen értek, nekik nagyon nem kedvez.

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 15:17:57

@Bobby Newmark: De a helyzet az, hogy a néppárt kissebbségben van az ep-ben.
Amikor romániát mószerolták be ugyanolyan indokokkal mint magyarországot, abból semmi nem lett, mert az nem zavarta a szocikat.Ha a néppárt lett volna többségben, akkor a magyar ügyből sem lett volna semmi.
Nem vagyok sem jobbikos, sem fideszes.
A fidesz politikája közel áll hozzám, de most már egy kissé "too much", úgyhogy inkább lmp, amivel a gond az, hogy szerintem ők pontosan fidesz közeliek, és reális lenne egy fidesz-kdnp-lmp fraki.

belekotty 2014.01.20. 15:18:53

@vadi3: "Egyébként ha az orosz hitellel azonos mértékben tolnának bele az energiaiparba pénzt, akkor Mo-n sem lenne vicc a napenergia, lehetne racionalizálni a zöldenergia termelést és felhasználást," - Ez simán nem igaz, mert a nap és szél mellé 90 százalék tartalékot kell építeni.

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 15:19:02

@Amadeus62:
"Egy kisgömböc a fityisz."
Pontosan.kitűnő hasonlat.
Vagy mint egy nagy bolygó, ami magához vonza a kisebb bolygókat, és megsemmisíti.

vadi3 2014.01.20. 15:20:19

@belekotty: Nosza rajta, van egy pajtám üresem áll, gyere rakjunk össze egy erőművet. A világpiacon bárhol megveszem a dúsított uránt, rakok rá cirkónium burkolatot, Te meg majd tartod a 20 literes kukta belsejében hogy melegedhessen. Este nem is kell majd lámpa, mert világítasz a sötétben. Komolyan gondolod a mindennapos technológiát? Komolyan gondolod, hogy ripsz-ropsz lesz a atomerőművünk és az oroszok majd tapsolnak hozzá. Biztos vagy ,hogy nem kell velük kizárólagos szállítási és karbantartási szerződést kötni. Sőt abban is biztos vagy ,hogy még 50 évig a mai áron lesz dúsított urán, mert arra is azt mondják, hogy fogyóban van

Amadeus62 2014.01.20. 15:21:24

@Sexual Harassment Panda:

Minél hamarabb el kell őket zavarni. Ennyire az elődeik sem voltak gecik. Ezek képesek lesznek majd Budapestet egyetlen egyéni körzetre felosztani, mert tudják az a "bűnös város" a nehéz falat nekik. Továbbá még jobban csorbítanák a javukra a választási rendszert. El kell őket zavarni, de legalább a 2/3-ukat megakadályozni.

tomwar 2014.01.20. 15:22:03

@Zakk: Mint liberalis, de nem aktivista csak par pontot emelnek ki:

REZSI: 300m3 gaz es 150KW (a mennyisegek erosen becsultek) onkoltsegi aron (erts, haszon nelkul) e felett savosan emelkedo arak, es extra energiajarulek - abbol befolyt osszegek palyazhatok energetikai felujitasi programokra

ADO: Atlagjovdelemhez igazitott savos adozas - 5-10-15-20-25%-os kulccsal az atlagjovedelem duplajaig max 20% (a savozas miatt ez kb. 15%-nak felel meg)

A perlament legyszamat senki sem akarja megnovelni...most 368, es 199 lesz...melyiket akarod? Nekem mindegy, csak visszahivhatoak legyenek.

Alkotmanyt csak nepszavazas utjan lehet ervenybe leptetni. Felolem betu szerint maradhat barmelyik, de ne Szajer Joco es Co. irogassa vonaton...ha kerhetnem...es ne rovasirassal legyen.

A tobbit ha reerek jobban....

liebend 2014.01.20. 15:22:16

Paksot bővíteni kell. A megnyitásakor elfogadott paraméterek alapján már be kellett volna zárni. Csak mindig meghosszabbítják az élettartamát papíron. Nos, lehet ezt csinálni, csak nem örökké és felelősségteljesen. Van másik és valóban hatékony mód az ország energiaellátására? A zöldek most fogják be a pofájuk, mert szép dolog és kell a napelem meg a szélerőmű, de picsafüst egy ország ellátásához, főleg akkumlált energiaellátásához. tehát lépni KELLett! Mi a kedvezőbb? Venni az energiát az oroszoktól vagy egy beruházást nekik adni, amit előbb-utóbb kifizetünk? Szerintem ez utóbbi. Pályáztattuk volna a beruházást? Persze lehetett volna, csak a nyugati cégek mögött csak diplomáciával áll a saját államuk, az oroszoknál meg pénzzel. Melyik nyugati cég tudta volna felajánlani ezt az opciót? Vagy van Magyarországnak a párnába varrva ennyi pénze? Ennyi. Ja, meg annyi, hogy a baloldal szánalmas ebben a propaganda-hadjáratban. Pont a baloldal! baszki.

ex-dr. vuk 2014.01.20. 15:22:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

sajnos. az egyhaz/allam igazi szetvalasztasa ez lenne. az allam "nem tud" az egyhazrol,. leszarja, hogy letezik-e vagy sem. Nem biztosit sem elojogokat sem hatranyokat. Az allam szamara "nem letezik" egyhaz.

Ludovikás Levente 2014.01.20. 15:23:47

@Nyekenyóka.:
"aki tényleg ért ehhez a témához, szakértője a dolognak, ő ott ül az LMP sorai között. Csiba Katalinnak hívják "

Akkor egy idézet a mindenféle zöldségért buzgón mozgolódó hölgytől:

"vannak olyan tanulmányok, amelyek megállapították, hogy a megújuló energiaforrásokból Magyarország energiafogyasztásának akár 250 százalékát is fedezni lehetne"

Tudnál segíteni hogy mi lehet az a zöldség, ami ennyi energiát termel? Kósza szél Bernadett? Tehénfing erőmű?

tomwar 2014.01.20. 15:24:18

@Dr.Démonmac1: Ja, ki-be kapcsolgatjak az atomeromuvet...ez komoly!?!?

vadi3 2014.01.20. 15:24:55

@belekotty: Azért -tiszelt hozzászóló- mert nem engedélyezik a tárózós erőművek létrehozását, ahol a megtermelt villamos áramot gravitációs energiává lehetne alakítani és amikor szükséges akkor pedig vissza. Amíg ezt nem teszik meg, addig valóban 90%tartalék kell, de a tározó erőmű engedélyezése is csak politikai döntés. Amíg nincs ilyen tárolási lehetőség, addig lehet mutogatni. Ha megépül akkor nem lesz túltermelés, csak szállítási költség merül fel, és ugyanolyan jól szabályozható lesz, mint pl. a gázturbina

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 15:26:22

@Amadeus62: Nem akarlak L-keseríteni, de a politika ilyen.
Ponta is ugyanezt csináléja, azellen nem hánynak a szocialisták, milyen érdekes?
Bulgáriában szocialista-szélsőjobb koalíció van , mégsem nácizzák őket, de érdekes?
A fidesz nem fogjuk tudni elzavarni most, azért nem, mert a jelenlegi ellenzék rosszabb.
Majd jön egy normális balol/jobboldali párt, és azok leváltják.
És tulajdonkép mindíg csak annyit változtatnak ami még lemegy európa torkán.

tomwar 2014.01.20. 15:26:42

@liebend: Esetleg nekiallni es csokkenteni az energiafelhasznalast....tamogatni a haztartasok visszataplalasat, osztonozni oket szel-napenergi felhasznalasra, stb.
Ez nem jelenti, hogy alaperomu nem kell, nem is egy, de azert a kerdes egy kicsit osszetettebb annal, hogy egy jogi vegzettsegu arvizi szakerto megoldja ket nap alatt...amikor van min.8-10 evunk gondolkozni a hogyanrol....

Dr.Démonmac1 2014.01.20. 15:27:18

@tomwar: szabályozzák a teljesítményt igen

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 15:27:52

@Amadeus62: azt kellene elérni , hogy legalább ne 2/3-uk legyen.

Amadeus62 2014.01.20. 15:29:37

@Sexual Harassment Panda:

Ha ebben a balfasz ellenzékben lenne egy kis sütnivaló (de nincs) bemószerolnák az uniónál az egész narancsbandát élén az elmeháborodott orbánnal, hogy mi is folyik itt egyáltalán..

belekotty 2014.01.20. 15:29:55

@vadi3: A kizárólagossági szerződésben rögzíteni szokták az árakat, tudod?

A tározó erőműveknek meg olvass szépen utána! Majd ha elmeséled hova építünk Magyarországon egy 28 GWd-s tározót, akkor "fojtattyuk", addig elég volt belőled.

Amadeus62 2014.01.20. 15:31:01

@Sexual Harassment Panda:

Ezért fogok az összefogásra szavazni, 4 éve az lmp-re szavaztam. Hiba volt. Elveszett szavazat, nem több. Meg a legbalfaszabbak mind közül, mehetnek a süllyesztőbe Sifferkével az élen, nem fog hiányozni maroknyi csapatuk.

tomwar 2014.01.20. 15:33:24

@Dr.Démonmac1: Mekkora savban? Csak kivancsisagbol...az en idomben ez eleg szuk tartomany volt....

vadi3 2014.01.20. 15:36:54

@belekotty: Két tervezett helyszín volt
1. Pilis, a Duna vizével, de ez megbukott azon ,hogy a víz után bányajáradékot kellett volna fizetni
2. Zemplén, ez pedig a környezetvédelmi engedélyeken bukott meg.
Mindkettőhöz kellett volna a Paks II akaratának tizede, csak ép nem volt meg.

A kizárólagosság, mint írtam, nem egy szerződéssel jönne létre, hanem egy elejtett szóval, hogy abban az esetben ránk ne számíts. Az alapszerződésbe bele lehet foglalni, hogy mit nem tehet a magyar fél, hogy a ROSZATOM teljes körű garanciát nyújtson. Ennyi elég is, nem kell beleírni, hogy tőlem kell vásárolnod, elég annyit, ha nem tőlem vásárolsz, akkor nem segítek neked a bajban (vagy csak jókora felárral).

liebend 2014.01.20. 15:38:11

@tomwar: nagyjából egyetértünk, ugyanezt mondom. Leszámítva, hogy nincs 8-10 évünk gondolkodni...

elwood 2014.01.20. 15:43:07

@Zakk: bár nem felelek meg megszólításnak, ha érvekre vágysz:

"Nem akarok több adót fizetni mint most."
27% áfa, bankadó, telkóadó, chipsadó, benzin 400, ez rendben van ?
Korábban 52 adónem volt, most 63. 2010 óta GDP arányosan 2,5 százalékkal nőtt az adóterhelés

"Nem akarok magasabb rezsit mint most."
A kádár rendszerben minden sokkal olcsóbb volt. Az államilag támogatott rezsit már egyszer próbáltuk. Most megint kipróbáljuk.

"Nem akarok az utcán a saját mocskukban fetrengő, büdös embereket látni életvitelszerűen és alkalomszerűen sem."
Nem fogsz találni olyan pártot amelyik szeretne. Nem jószántukból vannak ott.

"Nem akarom hogy minden tehetségtelen ember egyetemre járjon az adófizetők pénzén."
Ugye amikor tandíjról volt szavazás, te a tandíj mellett szavaztál ?

"Nem sérültek az alkotmányos jogaim."
Nincs jogod többé a magántulajdonhoz. Az új alkotmány nem védi.

"Atomerőműre szükség van."
A többség szerint is. A seggszáj zavarja a többséget.

Ludovikás Levente 2014.01.20. 15:45:04

@vadi3:
"a tározó erőmű engedélyezése is csak politikai döntés"

A tározás a gyakorlatban azt jelentette, hogy még jobban szétkúrák volna a Dunakanyart, és a Prédikálószék nevű hegyre (ez a legmagasabb közvetlenül Nagymarossal szemben) egy gigaméretű hidrofórt telepítettek volna

Remélem nem ezt akarod nekünk eladni környzetkímélő energiaként?

elwood 2014.01.20. 15:45:57

@Zakk: "Nem akarok magasabb rezsit mint most."
ja és most reklámozod az erőművet ami jelenlegi piaci ár kétszereséért fogja generálni az áramot. persze ettől lehet, hogy nem a villanyszámládon fogod kifizetni.

Izo 2014.01.20. 15:49:08

Biztos ismeritek azt a sztorit, amiben Drégely várának elárulója annyi aranyat kapott, amennyi a bőrébe fért.

Ludovikás Levente 2014.01.20. 15:51:02

@Amadeus62:
" a balfasz ellenzékben lenne egy kis sütnivaló (de nincs) bemószerolnák az uniónál az egész narancsbandát élén az elmeháborodott orbánnal,"

3 éve egyfolytában ezt csinálják, de úgy tűnik hogy már egy ideje mindenknek elege lett belőlük. Közben sorra buknak azok a politikusok akik vitték a fáklyát (az SPD pld, kiesett a Bundestagból), miközben a narancs jobban terem mint valaha

vadi3 2014.01.20. 15:51:53

@Ludovikás Levente: Paks II azt jelenti, hogy még néhány 100 hektár területet elzárnak a külvilág elől és olyan technológiát telepítenek rá ami miatt a terület nagy része a következő 100 évben nem lesz használható. Emellett még fokozottabban használják a Duna vizét technológiai célra, és gondolom majd Bátaszéken is fúrnak még egy keveset.
Ha már választanom kell, akkor "kúrják" szét a Prédikálószéket, ami ne adj isten átalakítható lesz üdülőterületté is, minthogy radioaktivitással szennyezzenek el néhány száz hektárt amit nemcsak hogy nem használsz, de a lábad sem teheted be oda soha többé.
Nem vagyok feltétlenül az atomenergia ellen, de sem az oroszokban, sem a narancsosokban nem bízok meg (nyugi a szegfű sem tetszik jobban).

Egyébként pedig ne egyél többet rántottát, mert fel kell törni hozzá a tojást.

Izo 2014.01.20. 15:54:25

@Ludovikás Levente: "Remélem nem ezt akarod nekünk eladni környzetkímélő energiaként?"
Rossz hírem van. Ma ez a (villanyá alakítható) energia legkörnyezetkímélőbb tárolási módja. Az akkumulátorok tele vannak nehézfémmel, amik az életciklusuk egyetlen részében sem mondhatók környezetbarátnak. Ezzel szemben a víztározós erőműnél csak egy mesterséges tavat kell csinálni, tele tiszta, természetes vízzel.
Márpedig a megújuló források mellé muszáj tárolót is építeni, mert nem süt mindig a nap, és nem fúj mindig a szél.

0xFFFF 2014.01.20. 15:55:24

@belekotty: Szerinted, de persze ez nem ilyen egyszerű. Ha nem fizetünk akkor:

a.) a beruházás megáll ott, ahol
b.) nem kap üzemelési engedélyt az euratomtól a holmi. (Putyinéknak kicsit jobb a lobby gépezete szerintem.)
c.) a fránya földgáz elfogy egy csapásra (ukrán demó már megvolt)
.
.
.
hosszú még a sora a lehetőségeknek.

vadi3 2014.01.20. 15:56:12

@elwood: Félreértetted: az erőmű piaci áron alul fogja termelni az energiát, csak a járulékos költségeket majd az állam fizeti, úgy mint hiteltörlesztés, lebontáshoz ártalmatlanításhoz tartalék képzés

Netuddki. 2014.01.20. 15:57:16

Kapott az orbán egy ajánlatot amit nem tudott visszautasítani. Magyarul kilóra megvették...

Netuddki. 2014.01.20. 15:57:58

@vadi3: Magyarul a zadófizetők fizetik a különbözetet.

elwood 2014.01.20. 16:00:32

@vadi3: ezt mondom én is. az állam fizeti. az államnak pedig honnan van pénze ? tőlünk.
így is, úgy is mi fizetjük, legfeljebb nem a villanyszámlán látod, hanem a banszámládon tranzakciós díjként.

0xFFFF 2014.01.20. 16:00:32

@tomwar: Tanulj meg olvasni, mert nagyon nem ezt írta a tag. Szóval te ne az atomos problémákkal kezdjed ezt a kérdést vizsgálni, hanem az általános iskola elvégzésével. Hidd el, hogy nincs rosszindulat abban, amit írtam!

tomwar 2014.01.20. 16:00:49

@liebend: Pedig talan ez a kulcs....az ido. 2032-ben all le az I. blokk az uzemido hosszabbitas utan. Innen visszaszamolva jott ki a 8-10 ev.

vadi3 2014.01.20. 16:02:31

@kovi1970: Ahogyan a rezsicsökkentést is a zadófizetők fizetik a zadójukból, vagy fogják megfizetni x év múlva, mint hálózat rekonstrukciós költséget. Jó lenne ha narancsosok elgondolkodnának azon ,hogy a távfűtőművek mekkora része volt magánkézben és most az állam mennyi kompenzációt fizet a tulajdonos önkormányzatoknak azért, hogy legyen távfűtés. Ez a kompenzáció is a zadóból megy, de nem a lakásban élőkéből, hanem mindenkiéből. Sokkal jobb rezsicsökkentés lenne, ha támogatnák a megtakarítást, ahelyett hogy olcsóbbá teszik a felhasználást. Még a végé az is kiderülhetne, hogy az egyik új paksi blokk nem is kell

tomwar 2014.01.20. 16:03:20

@0xFFFF: Oke, az altalanos megvolt. Egy resze Pakson.
Felteteleztem rosszindulatot? Ketlem...

házelnök 2014.01.20. 16:04:30

" Orbán felismerte, hogy az országnak egy jelentős része olyan intelligencia hányadossal rendelkezik, mint egy debil víziló és bizony elegen vannak ahhoz, hogy ha a saját bázisukhoz hozzácsapódnak, akkor választást lehet velük nyerni. Akár kétharmadot."

tomwar 2014.01.20. 16:05:15

@vadi3: Ehhez esz kene, es hozzaertes. EGyik sincs, csak ures zsebuek hordaja, aki nyalas szajjal csahol a koncert...es barmire kepes munka helyett.

feryke 2014.01.20. 16:11:51

@Pascal: no látod ezeknek a komcsiknak nem számít mit mondtak még az sem hogy a parlamentben megszavazták a bővítést a FIDESZ -EL együtt a tegnapi hazugságaikat MA már újra cserélik mocskos dolog a politika és még mi lessz a választásokig

tomwar 2014.01.20. 16:11:59

@házelnök: Bar csak rendelkeznenek annyival! De zomuk meg annyival se...

tomwar 2014.01.20. 16:13:31

@feryke: Olvasd el es ertelmezd a parlamenti hatarozatokat (nem egy volt az elmult evtizedben a temaban) es majd rajossz, hogy sokaknak itt mi baja van vele...meg azoknak is, akik anno a atomerumo letesitese mellett alltak ki.

Ludovikás Levente 2014.01.20. 16:15:39

@vadi3:
Nem tartozom a vad környezetvédők közé, de vannak határok ameddig el tudok fogadni kompromisszumokat

A Dunakanyart például nem engedem szétkúrni egy viszonylag alacsony teljesítményű, és rengeteg rejtett (és látható)környezetromboló hatást eredményező beruházás miatt. Pakson egy négyzetkilométer terület elvesztése nem olyan, amiért fegyvert ragadnék, ha azon a területen meg lehet termelni az ország energiaszükségletének több mint felét

tomwar 2014.01.20. 16:19:01

@Ludovikás Levente: "Golyófogú Tony: Csak annyit mondok, hogy a matekon múlik minden. Mennyi az annyi?"

Ludovikás Levente 2014.01.20. 16:19:31

@Izo:
"a víztározós erőműnél csak egy mesterséges tavat kell csinálni, tele tiszta, természetes vízzel."

És ezt hová akarod Magyarországon megcsinálni?

vadi3 2014.01.20. 16:23:23

@Ludovikás Levente: A kibicnek semmi sem drága...
Ha valaki a pilisben lakik, akkor annak nagyon fog fájni egy új tó, aki meg Pakson lakik annak meg már úgyis mindegy.
Erre találták ki a népszavazást, de nem olyan kérdéssel, hogy akarsz-e fizetni a villanyért.
A pilisben 100 év múlva vissza lehet majd alakítani a környezetet, Paks mellett az az egy négyzetkilométer nem csak hogy elveszik, de még őrizni is kell, hogy elveszve maradjon. Nézz csak után, hogy csinált-e már valaki olyat, hogy egy atomerőmű lebontása. Leállítani, bezárni lehet, de azokat sem fogják az elkövetkező 50 évben elbontani, mert nem lehet, és nemcsak hogy nem lehet elbontani, de ugyanannyira vigyázni kell rá mintha működne. Akkor inkább csináljanak egy tavat amit 100 év múlva vissza lehet erdősíteni...

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 16:32:53

Ne kínlódjatok már ballibsik. Az embereknek eszébe jut az IMF hitel és ennyi, ballibsi párt szóba sem jön.

Nem mindegy, hogy megélhetésre, csőd elkerülésére kell a hitel, vagy egy atomerőműre. Na ez a nagy különbség.

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 16:36:31

@vadi3: Ezt meg lehet csinálni egy kis városban, de oda is kellene egy magasabban fekvő rész.

Ráadásul ez valójában nem áramtermelő, hanem áramszabályzó eljárás. Nappal leeresztik a vizet, ekkor termeli az áramot, este felszivattyúzzák a felesleges és éppen ezért olcsóbb éjszakai árammal.

Ludovikás Levente 2014.01.20. 16:37:00

@vadi3:
Ez az idillikus tavacska a Pilis mélyén csak a te fejedben létezik. Mert a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy hatalmas betonteknő a hegy tetején, természetvédelmi területen, víznyomócső és szivattyúállomás, alsó turbina és magasfeszültségű vezetékek, meg természetesen egy alsó puffertároló kell hozzá

Csináld a kertedbe ha akarod (feltéve ha megvan a párszsáz hektárod hozzá) de ne a Dunakanyarba

vadi3 2014.01.20. 16:42:43

@♔bаtyu♔: Tipikus narancsos hozzálállás. Tök mindegy, hogy mit csináltok, majd mi az okosabbak megmondjuk a tutit. Ne is kínlódjatok, holnaptól a kenyeret is rágva adjuk a szátokba, holnapután meg már azt sem.
Az embereknek meg közbe eszébe jut az orosz hitel, esetleg a földmutyi, trafikmutyi,manyup pénz és ennyi, sajnos ballibsi párt szóba sem jön, mert ők is ezt csinálják, csaok ott IMF hitel van és megélhetésre kell a pénz, míg nekünk Paks II-re.

Mikor kell végre pénz oktatásra, egészségügyre? Mikor lesz az , hogy nem a hátunk mögött születnek a Paks II döntések.Mikor lesz az,hogy akinek nem tetszik a politikának nevezett hazugság és még szól is miatta nem kapja meg a ballibsi vagy zsidóbérenc jelzőt.
Tisztelt hozzászoló tehetnél érte, de nem teszel, mert Neked jó így a langyos szarban ahová Viktor és sajnos Feri is vezetett minket

vadi3 2014.01.20. 16:44:52

@Ludovikás Levente: Neked pedig legyen a legtisztább áramforrásod a konnektor addig amíg ki nem kapcsolják az áramot.

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 16:49:36

@vadi3: Ez miért narancsos hsz? Logika, gondolkodjál már. Kire szavaznál? Aki megélhetésre veszi fel a hitelt, vagy aki beruházásra?

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 16:53:11

@Amadeus62: Már miért mennék el? Mert neked nem tetszik amit írok?

HÁT NE OLVASD EL B+:)))))

Szúnyog 2014.01.20. 16:54:09

@Izo: baromi nagy szakértő vagy te is. Tudod, a víztározó tóhoz kell szintkülönbség, meg víz. A nálunk elérhető paraméterek alapján ebből törpeteljesítmény nyerhető.

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 16:55:20

Hatalmasat nőttek a befektetéseink
nemzeti.net/l.php?u=1746229

Egy gagyi kormánynál a befektetések nem nőnek, hanem csökkennek.

Szúnyog 2014.01.20. 16:57:00

@vadi3: Te is nyomod a hülyeséget a tárolós erőművel? Síkvidéken gondoltad? Középhegységeinkben, az ott csordogáló patakokból egy-két falunak elegendő energia nyerhető.
Osztjátok százával az észt, s a nagyságrendekről fogalmatok sincsen.

sanyix 2014.01.20. 17:00:36

@Szúnyog: láthatóan fingod sincs az egészről de azért osztod az észt... Tározós erőműhöz nem kell patak, semmilyen folyóvíz, mert az a lényege hogy amikor fölösleges áram van, azzal a tározóba szivattyúzzák a vizet. Ha meg hiány van akkor leengedik és közben áramot termelnek.
Összekeverted a sima vizierőművel..

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 17:01:24

@Izo: Önmagában a víz nem termel áramot, szintkülönbség kell. Ráadásul tó lévén megfelelő vízpótlás is. Ha megcsinálnánk, az tenné igazán tönkre a környezetet, óriási területet vonna ki a termelésből is. Mo.n ráadásul lehetetlen lenne megcsinálni. Nincs akkora szintkülönbség, hogy paks méretű áramot lehessen előállítani. Amúgy annyi víz sincs amennyi ehhez kellene.

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 17:02:22

@sanyix: Paks méretekben hol lenne az a "fent"? A Kékes nagyon apró.

Szúnyog 2014.01.20. 17:06:25

@sanyix: A szivattyúzás és az újratermelés között meg ott van a veszteség. És a nagyságrendje (tudod a nullák száma) más, mint egy atomerőműé.

Frank99 2014.01.20. 17:09:50

nézzétek meg, hogy kik romboltatták szét a Bős-Nagymarost!

aztán lássatok.

vadi3 2014.01.20. 17:10:30

@Ludovikás Levente: Ausztriában, Olaszországban és Romániában is jártam már víztározóknál. Szép kirándulóhelyek voltak, és nem találtam sehol sem betonteknőt. Nem vagyok feltétlen híve a környezetrombolásnak, így el tudnám viselni ha az idilli kis tavacska nem lenne kibetonozva. A természevédelmi terület pedig nem zavar jobban, mint a mostani kormányzatot akik Natura2000 területeket adnak ki szántóföldnek.
Mint mondtam, ne egyél rántottát, mert tojást kell hozzá feltörni.

átlátó 2014.01.20. 17:14:35

@doominogame: Nagyon kedves vagy, hogy ezt nekem, pont nekem elmondtad, biztosan tudod az okát, hogy miért engem találtál meg... főleg, hogy életvitelszerűen élek olyan országban, amiről írsz...amúgy meg, ha már kisercintetted, hogy "csak a magyar olyan hülye", - hát hülye mindenhol van, itt vagy például te is, - csak praktikusabban élsz...ha már ilyen bizalmas és személyeskedő hangot ütöttél meg. :D

sanyix 2014.01.20. 17:18:12

@♔bаtyu♔: paks méretekben? Még is ki akarna atomerőműhöz mérhető teljesítménnyek tározós erőművet építeni? Minek? Messze nincs akkora felhasználás ingadozás soha, márpedig a tározós erőmű az ingadozások ellen van... A világon nincs ekkora tározós erőmű sehol, mert értelmetlen, nem cél.

vadi3 2014.01.20. 17:20:06

@♔bаtyu♔: Természetesen beruházásra, de előtte azért gondolkodnék egy kicsit. Nem vettem fel frakhitelt, nem vennék fel rubelhitelt sem. A beruházásnál pedig azt is figyelembe kell venni, hogy a beruházásnak saját magának kell kitermelni a hitel kamatait, nem pedig az államnak kell fizetni a kamatokat ahhoz, hogy az erőmű nyereséges legyen.

A tározós erőműnél senki sem akar Paks méretű teljesítményt. Önmagában az erőmű nem is termel energiát, csak tárol és visszaad ha kell. A probléma az, hogy csak és kizárólag a termelésre és elosztása figyel a kormány és nem pedig a tudatos felhasználásra. Olyan mintha a szén és acél országa helyett a villamosenergia országa akarnánk lenni. Az is megbukott, ez is meg fog. Nem kéne megalomániásnak lennünk és 2000MW teljesítmény termelni, hoigy majd mi mindenkit ellátunk. Lássuk csak el magunkat, de ha lehet ne építsünk fel hozzá még két erőművet.

vadi3 2014.01.20. 17:20:53

@Szúnyog: Nézz már utána a tározós erőműnek és után oszd az eszet a csordogáló patakokról

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 17:23:14

@sanyix: Engem nem kell tanítani hiszen ezt írtam le vagy hússzal feljebb. Egyébként a tározós erőmű ott van, ahol az ingadozást nem lehet egyéb módszerekkel kezelni, továbbá közvetlenül a tó mellett van szintkülönbség és az beépíthető.

Viszont feltételezhetően Vadi3 nem szabályzást végző tóra gondolt, hanem olyanra, ami áramot termel. Ez nálunk nyilván lehetetlen, máshol sem sűrű.

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 17:27:54

@vadi3: Az atomerőmű eleve kényszer. Én is eltudom magyarázni, miért nem jó a BKV bérlet, számtalan indokom lenne.

Mo. semmilyen más megoldás nincs. Amit te leírsz, tó erőmű, nonszensz, a világon sem lehet belőle sok, hiszen igen komoly víz utánpótlás és szintkülönbség kellene, a Duna nálunk túlságosan lassan folyik, komoly vízierőmű óriási környezetrombolással járna, a bővítése is problémás.

Paks "csak" pénzbe kerül. A kockázat kicsi, a költségek nagyok, de bármilyen más esetben is azok lennének.

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 17:29:10

@vadi3: Nézz már rá a térképre. Az a kurvanagy zöld..., szinte semmi barna, na azok vagyunk mi.

sanyix 2014.01.20. 17:33:26

@♔bаtyu♔: nem is neked írtam, csak sajnos ez a blog.hu ami egy hígfos bugos motorral működik.

vadi3 2014.01.20. 17:33:27

@♔bаtyu♔: Ha bármilyen esetben nagyok a költségek és kicsi a kockázat, akkor talán meg kéne gondolni a bármilyen más esetet.
Tudom, hogy az atomerőmű eleve kényszer, de arra senki sem kényszerít minket, hogy eleve kettőt építsünk belőle, mert milyen jó ha másokat is ellátunk belőle. Olyan mint a "jó" beruházás, aminek mi viseljük a kockázatát, míg az áramot megvásárlók a hasznát. (Nyilván azért veszik meg mert olcsóbb, tehát hasznuk származik belőle, mint ha drágábbat vennének)
Mo-n pedig van más megoldás is. Ez pedig a takarékosság, az hogy azt a keveset amit megtermelünk arra használjuk fel amire való és ne az utcát fűtsük vele, mert most 20%-al olcsóbb.

őrkutya2 2014.01.20. 17:34:08

@Konzervatív0:

Az alternatív energiatermelők nem kizárólagosan értendők, kedves @konzervatív0. Mindezek komplex alkalmazásával igenis lehet megtakarítást elérni: mi csak 2 db nyamvadt kollektort szereltettünk fel, de rögtön megfelezte a villanyszámlát, márciustól októberig csak ez adja a meleg vizet., közte meg amilyen idő van. Most gondolkodunk az elemen is (ez visszarakna a villanyórába).

Cirmos Cica 2014.01.20. 17:36:35

@♔bаtyu♔: @Hannibal ante portas: Bocs, ki az a rajtatok?

Te tudsz-e mondani olyan szakértőt, aki azt mondta hogy ezt most kellett megkötni?

Az baj, hogy egyáltalán nem volt szükséges mert a PAKS még évtizedekig tud működni. 20 év pedig az energia termelés hatékonysága szempontjából nagy idő, lehet hogy más technológiák lesznek, amelyek jobbak. Ráadásul arra a fixa ideára alapozva kötötték meg, most hogy majd mi még a Németeket is el fogjuk látni energiával. Csakhogy elfelejtik, hogy Németország a megújuló energia mellett tette le a voksot, arra vonatkozó hosszú távú stratégiát dolgoztak ki. Hogy tovább is kifejtsem : a PAKS II kétszer annyira drágább lesz mint a PAKS I. Továbbá még PAKS I is drágább mint a piaci ár.
Tehát az Orbán ezzel azt érte el, hogy BIZTOSAN EMELKEDNI FOGNAK AZ REZSI ÁRAK.

vadi3 2014.01.20. 17:38:11

@♔bаtyu♔: Idézd már azt a részt amikor könyörögtem azért, hogy árasszuk el az alföldet. Nem az a lényeg, hogy mindenáron villanyt termeljük a vízből, hanem, hogy felhasználjuk a szél, nap energiáját úgy, hogy ne kelljen mellé 90% hagyományos kapacitást telepíteni. Ez gazdaságosabbá és nagyobb mennyiségben használhatóbbá tenné a zöldenergiát.

zobod 2014.01.20. 17:38:14

@őrkutya2: a te megtakarításod más fizeti meg (KÁT). Meg egyébként is, 2012-ben a Magyarországon megtermelt villamosenergia 45%-át adta Paks. Szélkerékkel, meg napelemmel ezt nem lehet kiváltani.

vadi3 2014.01.20. 17:40:38

@Cirmos Cica: A rezsi árak biztosan nem fognak emelkedni. Ezt ki lehet jelenteni, mert a rezsink meg van védve. Paks I- és II majd meg lesz támogatva, ha másként nem megy, akkor bújtatott módon és majd a költségvetés, tehát minden adózó viseli a terheket

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 17:48:20

@vadi3: Nem érted meg, hogy nem tudod. Nincsenek meg hozzá sem a természeti adottságaink, sem pénzünk.

Értelemszerűbb lenne nálunk a geotermikus és a zöld energia, de az is óriási költség és természetrombolás lenne. Olyan drága lenne az áram, hogy sírva könyörögnél Paksért.

Egyébként is, te mit teszel, hogy csökkentsd az energiafelhasználásod? Az összes izzód energiatakarékos? Komoly szigetelés a házon? Napelemek? Ja, hogy nincs rá pénzed.

_most_ 2014.01.20. 17:52:09

@vadi3: az a vicc, hogy meg se próbálják piaci alapon finanszírozni paks bővítését, mert már most látják, hogy ahhoz túl magas áram árakra lenne szükség, hogy megtérüljön a beruházás.

vadi3 2014.01.20. 17:52:32

@♔bаtyu♔: A falam 38cm tégla+5 cm hungarocell. Van még kb. 5 db hagyományos izzóm, a többi vagy halogén vagy kompakt fénycső. Van 2 tábla kollektorom, és 10kW beépített teljesítményre napelem. Hőszivattyúval fűtök és ha hideg van akkor fás-kazánnal. A pénzemet ide tettem, az autón sajnos így 9 éves sem lett lecserélve, de én megvalósítottam azt a rezsicsökkentést ami Neked kimaradt (kb 60%a narancsosok által garantált felett)

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 17:57:41

@vadi3: Szerintem te nem valósítottál meg semmit, csak elköltöttél egy csomó pénzt. Ott egy csomó hibalehetőség és még fáradnod is kell. Én kicseréltem az égőket energiatakarékosra és vettem 3 db. távirányítós konnektort összesen 3400 Ft-ért, amivel nappal, de leginkább este kényelmesen lekapcsolok egy csomó mindent. Ezzel amúgy eleve több mint 10% áramot megtakarítottam.

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 18:01:39

@_most_: Látszik, hogy van még bőven tartalék a rendszerben.

Egyébként ezt én valahol válasznak gondolom, Gyurcsányék IMF hitelének időzítésére. Elképzelheted mi lenne itt, ha Gyurcsányék nyernének és ott találnák magukat azzal a dilemmával, hogy akkor most növelnünk kellene az áram árát 30%-al.

vadi3 2014.01.20. 18:02:19

@♔bаtyu♔: Máris többet tettél az energiatakarékosságért, mint az polgár akinek a kormány most megspórolt 20%-ot.

Egyébként nem fáradok semmit, mert az egészet összefogja egy digitális szabályozó, ami akkor is optimalizálja az energiafelhasználásomat, ha éppen ezt a hozzászólást írom, szóval nem kell fáradoznom.
A hibalehetőségem pedig nem sokkal nagyobb mint a szomszédé, hiszen nála is van áramszünet és neki is van kazánja ami tönkremehet.
Csak éppen gondolkodtam és erre fordítottam a pénzem, nem nyaralásra.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.20. 18:05:18

A lényege ennek a posztnak is csak annyi, hogyha egy MSZP csicska arról a rezsicsökkentésről beszél, mely családok százezreinek jelent könnyítést, akkor kinyilík a fikazacskó.

Mi mást tehetne egy MSZP csicska, hisz kedvenceik a gázt háromszorosára, az áramot kétszeresére növelték, a Fidesz meg csökkentett.

Marad nekik a szokásos anyázás, és hazugságok.

Niebur 2014.01.20. 18:07:13

@♔bаtyu♔: Hányszor kell még leírni, hogy Orbán csak 2013-ban az IMF hitel majdnem kétszeresét vette fel, jóval nagyobb kamatra? Mi kell ahhoz, hogy megértsd?

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 18:10:38

@vadi3: A rezsicsökkentést így és úgy is jó dolognak tartom. Vállalkozó vagyok és azt látom, nekem is olcsóbbnak kell lennem, de nekem is sok minden olcsóbb. Fel voltak fújva itt irreálisra az árak és mivel a hitelek pörögtek, nem volt ez feltűnő. Persze egy csomóan potenciálisan elszegényedtek és ahogy kipukkadt a lufi, valóságosan is. Nem is volt ez már egészséges, magas, 10% körüli infláció, stb.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:12:38

@vadi3: Miért beszélsz hülyeségeket? Azt mondta a belekotty, olvass utána. A Duna átlagos vízhozama 2000 m3/sec. Vagyis 100 méter esést számolva 2E+6*9.8*100 az durván 2 GW. Vagyis egy Duna vízhozam kellene 100 méter esésen hogy Paks helyett tározó adja az energiát. Honnan töltöd fel? Elzárod a Dunát? Csinálsz egy több balatonnyi tározót mondjuk 2 heti adag tárolására? Te komplett hülye vagy?

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 18:13:45

@Niebur: Önmagában nem a hitel a probléma, hanem az, ha rosszul használják fel. Pld. 30%-al növelik az államadósságot. Na és persze az sem mindegy, milyen hitelt vesznek fel.

Orbánék a hitelfelvétel mellett nem növelték az államadósságot és az államháztartás hiánya is nagyon alacsony.

Orbánéknak nem kellene hatalmas hiteleket felvennie, ha kb. a 2002-es helyzetet kapják vissza Gyurcsányéktól.

Ludovikás Levente 2014.01.20. 18:14:07

@vadi3:
Nem válaszoltál a kérdésre, hová képzeled a szivattyús energiatározót?

Mert könnyű olyan példákkal hozakodni, amik több ezer méter magas hegyek közötti szűk völgyben vannak, lakott területektől távol, egyébként meg lehet hogy nem is szivattyús tározók. Ilyen hely Magyarországon gyakorlatilag nincs, úgyhogy felesleges rontani a megvalósíthatatlan ötlettel a hangulatot

Jártam már ilyen tározónál, messze el kell kerülni a vzsziningadozás miatt, fürödni se lehet benne természetesen, a völgyzár betonja se valami szép, ezzel együtt megoldás lehet, csak nem Magyarországon

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:15:47

@Ludovikás Levente: És az még csak a tározó! Honnan lesz az energia amit betározunk? De ezeknek az agyatlanoknak a műszaki ismerete nulla.

vadi3 2014.01.20. 18:23:12

@♔bаtyu♔: Sajnálatosan a központi ukázra történő rezsicsökkentést nem tartom jó dolognak, mert semmi piaci alapja nincs. Sőt olyan rezsit is csökkentettek, ami mögött nem volt nyereség, lásd önkormányzati távhő cégek. Esztelen vagdalkozás volt, csakazértis alapon. A költségvetésből egy vasat sem fordítottak erre a célra, kivéve az amúgy is veszteséges önkormányzati vállalatok támogatását. Nem engedték meg, hogy nőjjön a verseny az energiaszolgáltatók között. Kivéreztettek néhány céget amik már beruházásokat tettek Mo-n.
Ha már nem tudják a családok bevételeit emelni, akkor csökkentik a kiadásokat, ezzel szétzilálva egy működő gazdasági szektort.
Nem hiszem el, hogy ne lett volna lehetőség az áramszolgáltatók nyereségét adminisztratív úton visszaforgattatni a vállalkozásba.
A legszebb az egészben mégis az ideológia. Nem legyen extraprofit, fizessünk annyit amennyit tudunk, ne legyen nálunk drágább mint nyugaton. Nyugaton nem drágább az átlag mint Mo.-n. Tudnék többet is fizetni ha nem 27% lenne az ÁFA és 50% a bérből történő elvonás. Sajnos ugyanolyan ideológia az egész mint a manyup pénzek megvédése, a földosztás, és a trafik mutyi

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 18:23:30

@vadi3: A pazarlásra épp kiváló példa itt az Index főoldalán lévő vezércikk. Kitalálták a tableteket. Egy kalap szar az egész, persze éppen ezért óriási reklámot kellett neki csapni.
"Lassan, de azért fut rajta a Photoshop, az Office és a Chrome böngésző is. Pedig akkora, mint a tenyerem. A Lenovo Miix 2 munkára termett."
Ami persze hazugság, hiszen munkára egy ilyen gép sem alkalmas.

Az üzletekben 130.000 alatt nem kapsz használhatót, 70 alatt még műszakilag jót sem.

Ha lehántjuk a kamut ott vagyunk, hogy van 130.000-ért egy laptop, amiből jó pár dolgot kispóroltak, annyi többlet, hogy lehet vele telefonálni is.

Szóval ez az igazi pazarlás. A kereskedelem több milliárd birkát terelget.

elwood 2014.01.20. 18:23:43

@♔bаtyu♔: "Orbánék a hitelfelvétel mellett nem növelték az államadósságot"
3000 milliárd manyup pénz = GDP 15% ezért maradt szinten mért adósság.
különben 95% lenne.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:24:00

@sanyix: Aha. És honnan lesz ennyi víz? A Balaton 1.8 km3 víz, vagyis a 2 GW 10 napig 100 méter szintkülönbséggel kb egy Balaton. Na szóval ezt hova teszed? Kettőt. Mert egy felső tározót, meg egy alsót, te nagyon hülye!

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:26:06

Utálom ezt a sok zöld okostojást, aki alapvető műszaki ismeretek és számok nélkül írogatja a faszságait.

vadi3 2014.01.20. 18:27:12

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku:Amiről Te írsz az a vízerőmű, és nem tározós erőmű, és senki sem modta, hogy egy tározós erőművel 2000MW-ot kell termelni. Arra való, hogy a szél és naperőművek működését optimalizálja, nem pedig, hogy egy egész országot ellásson. A nagyságrend egy kicsit eltérő

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:27:41

@♔bаtyu♔: "Szóval ez az igazi pazarlás. A kereskedelem több milliárd birkát terelget. "
- maximálisan egyetértünk.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:28:59

@vadi3: Tényleg? És ha két hétig nincs se nap se szél, ami most is előfordult, akkor lábbal hajtós cucc fogja az áramot adni hogy írogathasd a hülyeséged?

vadi3 2014.01.20. 18:29:28

@♔bаtyu♔: Eleve idegenkedem a divatos kütyüktől, így nem tudok róla véleményt mondani, de szerintem "fontos hiánypótló eszköz". Használja aki akarja, nekem jó a hagyományos laptop is.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:30:03

@vadi3: Ugye tudod, hogy most cáfoltad meg önmagad, mert most ismerted el hogy alaperőműre szükség van.

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 18:30:31

@vadi3: Egyenlőre várnék a rezsicsökkentés értékelésével egy évet. Az eddigi tapasztalatok igen jók.

Ez a nem ruházok be, embereket kell elbocsátanom pedig kamu. Vagy távozik és átadja a piaci szegmenset, vagy beruház, ez egyértelmű, hiszen költséget kell csökkentenie. A költségcsökkentés nyilván némi elbocsátással is jár, de ez elenyésző, a pozitív hatás bőven felszívja ezt a munkaerőt.

A vállalkozás egyébként is alapjában véve kockázatos dolog. Érdekes, amikor megnőttek az adóterheim Gyurcsányék idejében, senki nem sajnált, pedig sokan akkor és ezért indultak el külföldre. Benne van a zsákban és szerencsére túl lehet élni.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:32:12

@♔bаtyu♔: Nono! Tény, hogy a GDP arányos adóteher nőtt a Fidesz kormány alatt. Nézz utána!

vadi3 2014.01.20. 18:32:22

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: "Utálom ezt a sok zöld okostojást, aki alapvető műszaki ismeretek és számok nélkül írogatja a faszságait." Úgy látszik neked még mindig a konnektor a legtisztább áramforrás.
Tényleg? És ha két hétig nincs se nap se szél, ami most is előfordult, akkor lábbal hajtós cucc fogja az áramot adni hogy írogathasd a hülyeséged? Erre, és csakis erre a lehetőségre jó az atomerőmű, de az is csak akkor, ha mondjuk pl. Hollandiában sem fúj a szél és nem tudok onnan áramot vásárolni. Költözz Paksra és várd a következő üzemzavart. Biztosan izgalmas lesz

Szúnyog 2014.01.20. 18:33:34

@vadi3: Hülye vagy. Nagyon!
Leszarható, hogy milyen izzó van a klozetodban. (Egyébként az izzó gyártásához szükséges energiát beleszámítva, az energiatakarékos nem is annyira takarékos.) Attól még az ipari felhasználás nem oldható meg lavór vízzel.
Egyszerűen egy másik nagyságrend, amit Paks ad, s az, amikről te, meg a hozzád hasonlók firkálnak. Akik azt hiszik, a szigetelt faluk miatt felesleges Paks, mert az kispórolható, elég helyette egy szélkerék, aztán ha nem fúj a szél, ráöntik a lábas vizet egy turbinára.
Újra mondom: a nagyságrendekkel nem vagytok tisztában.

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 18:34:47

@vadi3: Én sokukkal foglalkoztam, ezek egy kalap szarok. Semmire nem jó, nagyra nőtt telefonok. A komolyabbak persze legalább műszakilag jók, nem akadnak.

Én sem találtam nekik magamnál szerepet, arra jók, hogy az utcán chateljenek ezekkel, ahogy elnézem, a többség erre is használja.

vadi3 2014.01.20. 18:35:19

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Alaperőműre szükség van, ez így igaz. Ha lehet akkor ne szénerőmű legyen, de...

De nincs szükségünk egyszerre két blokkra, és nem úgy hogy a múlt héten még nem is tudtunk róla, hogy ez nekünk olyan nagyon fontos.És nem is úgy hogy 30 évre előre eladósodjunk még akkor is ha az erőművek nem épülnek meg. Azt hiszem most erről van szó és nem arról, hogyan épüljön fel az ország energiarendszere

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:35:26

@vadi3: Egyre mélyebben ásod magad a hülyeségedben. Már a múltkor itt leírták, hogy a lengyelek és a csehek a hálózatuk leválasztásával fenyegetőznek a német szél energia ingadozások miatt. Lófasz veszel te Hollandiából, meg tulipánt, nem áramot. A német hálózat jelenlegi átalakításához 30 milliárd euró kellene és az csak a német.

kvadrillio 2014.01.20. 18:36:09

...ASSSSZTAAAA !!!!!! ...és ráadásul ez mind igaz is !!! :)

Szúnyog 2014.01.20. 18:36:19

@vadi3: Neked a leghalványabb fogalmad sincs a nagyságrendekről, csak regélsz a szigetelt faladról, meg a klozetizzódról, meg lavór vizekről.

vadi3 2014.01.20. 18:36:59

@Szúnyog: Neked is csak ezt válaszolnám:
"De nincs szükségünk egyszerre két blokkra, és nem úgy hogy a múlt héten még nem is tudtunk róla, hogy ez nekünk olyan nagyon fontos.És nem is úgy hogy 30 évre előre eladósodjunk még akkor is ha az erőművek nem épülnek meg. Azt hiszem most erről van szó és nem arról, hogyan épüljön fel az ország energiarendszere"

kvadrillio 2014.01.20. 18:39:21

@kvadrillio:
85 ember gazdagabb, mint a világ fele
A Világgazdasági Fórumra időzített jelentés szerint megdöbbentő ez a különbség, és cselekedni kell.""

itt viszont télleg cselekedni kell, mert ez a világ rákfenéje, amit , mint egy fertőző gócot, hogy ne terjedjen tovább, éles késsel, szikével kell kivágni a társadalom testéből !!!!!

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 18:39:50

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Ezt nem vitatom, de az eloszlás sokkal jobb. Orbánék helyzete Gyurcsányék legrosszabb helyzeténél is rosszabb, hiszen az IMF hitelt Orbánéknak kellett törleszteni.

A nehézségeket nagyobb fantáziával kezelni tudták. Teljesen meg voltam amúgy arról győződve, hogy csődbe mennek, hiszen ha Gyurcsányék nem tudták kezelni a helyzetet 2008-ban, hogy tudta volna Orbán 2011-ben.

Ez az "unortodoxia" nem jutott az eszembe, a magánnyugdíjak felhasználása sem, de ez megmentette a helyzetet.

Van Orbánékban fantázia, de egészen biztosat 2016 körül mondanék.

kvadrillio 2014.01.20. 18:39:55

@kvadrillio:
85 ember gazdagabb, mint a világ fele
A Világgazdasági Fórumra időzített jelentés szerint megdöbbentő ez a különbség, és cselekedni kell.""

itt viszont télleg cselekedni kell, mert ez a világ rákfenéje, amit , mint egy fertőző gócot, hogy ne terjedjen tovább, éles késsel, szikével kell kivágni a társadalom testéből !!!!!

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 18:41:18

@kvadrillio: Apró gond, hogy nézd meg a vallásukat. Szóval passz.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:41:51

@vadi3: "És nem is úgy hogy 30 évre előre eladósodjunk még akkor is ha az erőművek nem épülnek meg."
- Megint tájékozatlan vagy, az oroszok az építést finanszírozzák, tehát abban az ütemben adósodunk el ahogy épül.

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 18:44:57

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: Ez az oroszokkal való együttműködés nagyon jól alakulhat. Elég ha a hitelnek csak egészen kis %-át kompenzálhatjuk élelmiszerekkel.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:46:02

@♔bаtyu♔: "A nyolcadik helyen a hongkongi Li Ka-shing szerepel, 31 milliárdja"

Neki mi a vallása? Bill Gatesnek? A mexikóinak aki a leggazdagabb? Neki mi a vallása?

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:47:12

@♔bаtyu♔: Ebben egyetértünk ismét. Ekkora pénznél már nem az adós feje fáj, hanem a hitelezőé.

vadi3 2014.01.20. 18:47:40

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: És ez a kitétel máris csökkenti azt a problémát, hogy 30 évre előre eladósodunk. Ha nem épül meg az erőmű, akkor csak kicsit adósodunk el? Egyáltalán miért kell eladósodni, miért lett ez most ennyire fontos. Nem várhatott volna mondjuk áprilisig, hogy az új parlament is jóváhagyja. Egyáltalán hogy működnek ezek a dolgok. Kipattan a "Fijjug" fejéből, hogy most aztán nekünk atom kell, de rögtön kettő. Suttyomban előkészítjük, aztán ha már aláírtuk akkor cseszheti a nép kénytelen elfogadni. Mennyivel jobb ez mint a IMF hitelfelvétel Feri idején. Mennyivel jobb ez mint stikában elvonulni Öszödre. Mennyivel jobb???? Ha nem jobb honnan van az erkölcsi alap a másikat hibáztatni. Nehogy már tolvaj legyen a tolvaj bírója.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.20. 18:48:02

Szasztok! Mára ennyi, megyek ingyen energián törni a fejem. :-))

vadi3 2014.01.20. 18:52:42

@♔bаtyu♔: Volt már ilyen. Egy vagon timföldért egy vagon cipő... Úgy hívták KGST. Öröm volt belőle megszabadulni. Valós értékű kereskedelem nem jöhet létre ilyen erős függési viszonyban.

kvadrillio 2014.01.20. 19:02:43

ismeretlen tettes ellen.
Holokauszttagadás miatt jelentette fel
a DK a Veritas főigazgatóját
A népirtás nem idegenrendészeti intézkedés.

...unom.
ZSIDÓK !
EL LEHET EBBŐL AZ ORSZÁGBÓL MENNI !!!
VAN EGY ORSZÁG: IZRAEL !
AZ A TI HAZÁTOK !
ODA LEHET ELMENNI INNEN !

...főleg, ha sok a bajotok és nem tudtok lenyugodni !

...mert unom. nagyon unom.-

Szúnyog 2014.01.20. 19:05:43

@kvadrillio: küzdenek az szdsz szavazókért.
Amúgy én is unom.

Amadeus62 2014.01.20. 19:09:19

@Szúnyog:

Ne legyél már hülye, az szdsz megszűnt. Már a honlapjuk sincs meg talán.

2014.01.20. 19:13:44

@kvadrillio: "...mert unom. nagyon unom.- "

Akkor miért nem ugrasz a Dunába?
Ha meg komolyra fordítanám a szót, volna megoldás a te problémádra is, csak a megfelelő szaktudású professzorhoz kellene fordulni... Ma már nem szégyen, ha valaki pszichológushoz jár. Az ország kétharmada már elmebeteg...

2014.01.20. 19:17:46

@♔bаtyu♔: Egy batyu faszt az arcodba.

"Egyenlőre várnék"

Magyarul:egyelőre! békamenet szökevény bolsi...

Cirmos Cica 2014.01.20. 19:27:47

@Sexual Harassment Panda:

Szerintem is a Fidesz-nek ( a kialakult masszív szavazók miatt) inkább a Jobbik a tényleges ellenfele.

A Fidesz baloldalikat és liberálisokat nem tud meggyőzni az antiszociális és piacellenes tevékenységével.

Ellenben a FIDESZ-ben csalódottak lehet alternatíva a Jobbik.

Cirmos Cica 2014.01.20. 19:30:51

@vadi3:
Erre csak azt tudom írni, hogy ez így nagyon rendben van.

0xFFFF 2014.01.20. 19:33:51

@♔bаtyu♔: Igaziból energia tárolási eljárás.

Niebur 2014.01.20. 19:55:25

@♔bаtyu♔: A számok furcsa dolgok.
Például Orbánék az első ciklusban 50 %-l növelték az államadósságot.
Valóban nem növekedett most: 19 000+ milliárdról 22 000+ milliárdra csökkent. Értem.

J.László 2014.01.20. 20:13:52

"Orbán titkolt hitelfelvétellel járó ügyletet kötött Putyinékkal a paksi bővítésről. Az ügylet érdekében Lázár János a maradék becsületét is eljátszotta, de a Fidesz-vezérkar is Selmeczi Gabriellát megszégyenítő hazudozást folytatott."

Így kezdődik egy BBC normái szerint megírt, tökéletesen elfogulatlan oknyomozó cikk.

aszucs 2014.01.20. 20:40:01

@vadi3:
Bocsi hogy beleszolok, az atomeromu teruleten sincs sugarzas az eromu egy epuletere ugyanugy raszallhat a retisas mint egy panellakas tetejere... semmitol nem lesz neki ott mas..
Az atomeromu akkor karositja a kornyezetet ha veszelyes baleset tortenik..

Vizeromu duzzasztojanak megepitesevel viszont konkretan epiteskor kell kiolni egy csomo allatot es elolenyt.. persze nezhetnenk az ellenkezo oldalrol. egy csomo uj vizi elolenynek adunk otthont :) bar nemtudom mennyire birjak a novenyek / allatok a folyamatos [pl 20 meteres] vizszint valtozast. .:)
no persze sok mas dolog miatt is tiltakoztak.. pl a duna vize is romlott volna stb.,.

nem vagyok kornyezetvedo, es lehet jo lett volna megepiteni azt a vizi eromuvet, ezt nem tudom...

De teljesitmenyben is es stabilitasban is jocskan elmarad az atomeromutol...
-paks jelenleg az orszag energia igenyenek 40%-at adja.
folyamatosan 2000 MWh -t termel.

-bos-nagymaros az orszag 2-3%-at adta volna akkor.. maximum 720+160 MWh -t termelt volna, amin osztoznunk kellett volna a csehszlovakokkal, es persze csak idonkent lett volna bekapcsolva... mert tobb vizet fogyaszt mint a duna :)
neten rakeresve azt talaltam:
2000 m3/s a duna atlagos vizhozama ott.. [kb=7.2millio m3/h]
4200-5200 m3/s -el engedtek volna le a vizet a tarozovbol.
240 millio kobmeter viztarozot terveztek.

240/7.2=33ora.. vagyis kb masfel napnyi duna vizet tudnak eltarolni... tehat annyival stabilabb a szel/nap energianal hogy 1.5 nap termeleset el tudjak raktarozni aszalyos idokre..

vagyis erre nem lehet alapozni az orszag energiatermeleset.. ez inkabb kiegeszito mint a nap/szel energia.. mert ha epp nincs, akkor be kell kapcsolni pl szazhalombattat.. ami rovid tavon van olyan eros mint paks.. de rangokkal dragabb, mert olaj/gaz kell hozza.

csakférfi 2014.01.20. 20:42:13

@J.László: IGEN így folytatódik a diktatúra.

Dr.Bio74 2014.01.20. 20:45:46

@Bobby Newmark:

"az evszazad legjobb uzletet kototte meg Orban Viktor az orszag szamara. "

Ékezetek nélkül milyen más tud lenni a magyar nyelv !

tlvajferi 2014.01.20. 20:56:18

a nagy eu-s csatlakozási kalandnak az lett az eredménye, hogy az oroszok tanítanak minket (és másokat is, ne aggódjatok) demokráciára

az orosz atomreaktor építésnek meg az, hogy a szocik átálltak a nácik oldalára és tiszta náci propaganda és hírverés ömlik az indexen

most féljünk vagy nevessünk?

ubu1 2014.01.20. 22:10:22

Мы не будем колония.

toportyánzsóti 2014.01.20. 22:43:30

@0xFFFF: Felénk a kutya jólneveltebb mint te nyelvészke,csak utasításra ugat.

fvipera 2014.01.20. 22:44:37

@Ludovikás Levente: nehéz lehet neked így pártoddal és holdudvarával.

toportyánzsóti 2014.01.20. 22:45:27

@belekotty: Szerinted mikorra kell kész lennie?

kvadrillio 2014.01.20. 22:49:30

Kijevben három tüntető elvesztette szemét
Címkék: Társadalom, Hírek, tüntetők, sérültek, Kijev, rendőrök

20.01.2014, 21:20

A cikk nyomtatása Elmondani barátomnak Hozzászólás a bloghoz
Украина Киев 20 января беспорядки митинг волнения
Fotó: RIA Novosztyi

Kijevben azok közül a sérültek közül, akik kórházba kerültek a rendőrséggel folytatott összecsapások során, háromnak az orvosok eltávolították az egyik szemét, még egy embernek amputálták a kezét – közölte a kijevi adminisztráció egészségügyi igazgatója.
A tisztviselő elmondása szerint mintegy 100 tüntető fordult orvosi segítségért, 42-en kórházba kerültek.

Azt is jelentik, hogy két nap alatt az összecsapásokban 15 újságíró sérült meg.

Az ukrán Belügyminisztérium adatai szerint 100 rendőr is fordult orvosi segítségért, közülük 61-en kórházba kerültek.

....EJJJNYAHH ! UGYAN AZ A GUMILÖVEDÉKES FORGATÓKÖNYV, MINT NÁLUNK 2006- BAN ???????
Kijevben három tüntető elvesztette szemét
Címkék: Társadalom, Hírek, tüntetők, sérültek, Kijev, rendőrök

20.01.2014, 21:20

A cikk nyomtatása Elmondani barátomnak Hozzászólás a bloghoz
Украина Киев 20 января беспорядки митинг волнения
Fotó: RIA Novosztyi

Kijevben azok közül a sérültek közül, akik kórházba kerültek a rendőrséggel folytatott összecsapások során, háromnak az orvosok eltávolították az egyik szemét, még egy embernek amputálták a kezét – közölte a kijevi adminisztráció egészségügyi igazgatója.
A tisztviselő elmondása szerint mintegy 100 tüntető fordult orvosi segítségért, 42-en kórházba kerültek.

Azt is jelentik, hogy két nap alatt az összecsapásokban 15 újságíró sérült meg.

Az ukrán Belügyminisztérium adatai szerint 100 rendőr is fordult orvosi segítségért, közülük 61-en kórházba kerültek.

???? ! NAHÁT...NAHÁT......

AnnaKarenina 2014.01.20. 23:06:42

@aszucs: Nyilván többféle forrásból, különböző igényeknek megfelelő energiatermelés lehetséges már ma is. A jövőt azonban remélhetőleg nem atomerőművekkel kell elképzelni, hanem megújuló forrásokkal. Annyi hivatkozás van erre pl., aztán -ha jól tudom- egyelőre csak egy ilyen erőművünk van. www.mannvit.hu/Geotermikusenergia/Miazageotermia/

Sexual Harassment Panda 2014.01.20. 23:12:05

@Cirmos Cica: egyetertek.
afidesz a jobbiknak nem koalicios partnere hanem a legveszelyesebb ellenfele.

Roden333 2014.01.21. 00:00:34

Ti búgyes kolonija :D wehehe.
Már az vagyunk. Kis pisztlicsáré ország.
Mondhatnám vihar a biliben :)

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.21. 00:18:16

@aszucs: Ne zavard össze @vadi3: -at számokkal! Azokkal nem tud mit kezdeni.

@AnnaKarenina: Semmi bizony, bizony, mert csak az építés ütemében adósodunk el és a termelés visszahozza azt.

Roden333 2014.01.21. 00:27:12

Na ilyesmit kellene :) az Alfoldre. Soolvadékos hőtárolós naperőmű.

www.youtube.com/watch?v=3-IFks2n3hM

Szúnyog 2014.01.21. 02:48:34

@AnnaKarenina: hát persze Annácska. Te értesz ahhoz, miként működjön egy kohó szélerőművekkel.
(Csak egyszer gyertek ki a klozetotokból, s nagyot fogtok csodálkozni.)

0xFFFF 2014.01.21. 05:17:10

@toportyánzsóti: Felétek a kutya okosabb is mint te, mert jól tud ugatni.

Kolb Ace 2 2014.01.21. 05:35:39

@♔bаtyu♔:

Az embernek eszébe jut az IMF hitel, meg az elutasításából származó frankhitel csőd. Aztán eszébe jut az újabb Orbán-sikkasztás, a Paksi erőmű, és megint 2 kézzel kapaszkodik az ember a pénztárcájához. Ilyenek ezek a hazaáruló kommunisták, ezek csak lopni tudnak. Persze elég csak ránézni a führeredre, hát cigány a drága, mi mást tudhat lopáson kívül?

belgabela 2014.01.21. 06:55:58

Szánalmas ez a vörösok szájából. Nem is mentek ezzel se semmire. De mivel jobb ötletetek nincs, ezen maszturbáltok. Ennyi jutott nektek!

belgabela 2014.01.21. 06:58:01

@Kolb Ace 2: Ő estleg cigány, de százszor magyarbb mint a hozzád hasonló vén fogahullott munkásőrök, az biztos.

aszucs 2014.01.21. 07:01:44

@AnnaKarenina:
Persze en is tamogatom a megujulo energia iranti torekveseket, de altalaban nem eleg koltseghatekonyak.. [van meg mit fejlodnie a szakmanak]
Biztos mi is tobbet koltenenk geotermikus energiara, ha lenne egy sajat vulkanunk.. :) de lehet jobb is hogy nincs.. :)

Szerintem nagyon jo szolgalatot tett nekunk a jelenlegi atomeromu.. de lassan nyugdijba fog menni.. es teljesen logikus otlet hogy epitsenek helyette egy ujat.. hirtelen nem tudnek biztosan megvalosithato olcso alternativat.

Persze ahhoz nem ertek hogy mennyibe kellene kerulnie egy eromu megepitesenek.. de a pontos konstrukciot nem tudjuk, szerintem meg most is alkudoznak .. ugyhogy max megerzesek alapjan itelkezhetunk rola..

Amugy azt tippelem hogy a fuzios energia fogja levaltani a mostani atomeromuveket.. es talan minden egyebet is.. .. persze az is atomeromu lesz.. de az valoban zold es legalabb annyira 'megujulo' mint a geotermikus, nem lesz veszelyes.. es raadasul tobb energiat is lehetne termelni vele...
de arra meg evtizedeket kell varni, mert meg csak kiserleti reaktorok leteznek:

hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%BAzi%C3%B3s_reaktor
hu.wikipedia.org/wiki/ITER

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.21. 07:08:42

@aszucs: na még az nem lesz megújuló, mert lítiumot használ.

Lajosforras 2014.01.21. 07:36:43

Ugyammá' , annyi pénzért, amennyit abból a pár ezermilliárdból meg lehet menteni... Mit érdekli, ha megalázzák...?

citrix 2014.01.21. 07:47:46

Lázár konkrétan szembeköpte magát egy akkora csulával,ami egy ivarérett vikunyának is becsületére válna.Az oroszok mellett Kaczyńskiék lapjában is (ami erősen jobboldali folyóirat) is élesen bírálják Orbán Führert.Teljesen jogosan.

toportyánzsóti 2014.01.21. 07:58:51

@0xFFFF: Okosabb lett volna csendben maradnod tahóka.

toportyánzsóti 2014.01.21. 08:11:28

@belgabela: Ki is ma a vörös Béla?Szerintem putyinpincsire eléggé passzol a fogalom.Befürödtetek vele jobber hazaárulók.Hitler utolsó csatlósából KGB körömletépő putyin első pincsijévé tette Mária országát.

vadi3 2014.01.21. 08:17:32

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: "Semmi bizony, bizony, mert csak az építés ütemében adósodunk el és a termelés visszahozza azt." Kapaszkodj csak a szalmaszáladba. Az lehet, hogy a termelés nyereséges lesz (most legalábbis úgy néz ki), de a termelésből adódó nyereség nem lesz akkora, mint a hitel törlesztője, így amíg a hitelt vissza nem fizetjük, addig Paks végig veszteséges lesz, úgy kb 30 évig. De választhatod a másik lehetőséget, hogy nem Paks nyereségéből fizetjük a hitelt, és akkor már az első évben nyereséges lesz, csak akkor meg a költségvetés hiánya ugrik meg évi 125milliárd Forinttal

Wagem 2014.01.21. 08:52:55

Megalázták...ja.
Meg anyádat is 45-ben amikor bevonultak.Egy egész szakasz.
Majd később megszülettél te.

Wagem 2014.01.21. 09:01:50

A libatolvaj,és az öszödi tahó meg az egész országot alázta meg,amikor 2010-ben kb majdnem ugyan ennyi összeget vett fel a cionista IMF-től beígérve a giga megszorításokat.
Ezt az összeget később visszaosztotta a nagy bankoknak,akik,kihelyezték azt a leány bankjaikba.
Ezért szívunk most,és még jó pár évtizedig.
Akkor bezzeg nem nagyon ugattatok.
És tudjátok mit..!!
Inkább Putyin,mint W Reading,Tavares,Cohn Bandit,vagy Martin Schulcz..

0xFFFF 2014.01.21. 09:05:53

@toportyánzsóti: Bizony, jól látod...de akkor miért nem csinálod?

toportyánzsóti 2014.01.21. 09:27:18

@0xFFFF: Sokadik gyenge riposzt pincsi.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.01.21. 10:09:54

Anyátokat fideszgecik.
vikinek meg elég megalázó a saját hülyesége,de ahhoz is hülye,hogy ezt észrevegye.

Wagem 2014.01.21. 11:03:57

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Aláz minket az Unió nap mint nap te fartúró DK-s!
Mit kellene Viktornak csinálnia energia ügyben,hogy ne koptassátok a szaros pofátokat??
Paks engedélye 15-év múlva lejár.
Paks adja Magyarország villamos energia szükségletének 40-45 százalékát.
Ugatja heller majom Kajmán Szolgának hogy állternátííív energia kell ide ám!
Mi..a kurva ribanc anyja?
Vízlépcső??Vagy mi a tököm..
Van az Uniónak alternatív energia projektje??
Nincs..basszátok meg!!
Akkor mit ugattok??

Kepa 2014.01.21. 11:18:06

Naggyon jok a kepek !!

Gratula ! :)) Jot nevettem rajta !!

Most visszakapja, amit '90 korul hisztizett az oroszokkal !

aszucs 2014.01.21. 11:54:43

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku:
azt mondtam a fuzio legalabb annyira 'megujulo' mint a geotermikus enedgia.. marpedig azt megujulonak nevezte akinek valaszoltam.
azert raktam idezojelbe mert szerintem is fura megujulonak nevezni.. azert nevezik annak mert olyan rengeteg all belole rendelkezesre hogy gyakorlatilag nem tudjuk elhasznalni.. igy vegeredmenyben nekunk teljesen mindegy is.

ha jol belegondolunk kb semmi sem megujulo.. kb minden energiat kozvetve a napbol szerzunk ami szep lassan eli fel a tartalekait.. de megsem problemazunk ezen mert nagyon lassan teszi azt :)
a fuzios reaktor is ugy mukodik mint egy nap, csak kicsiben.

es hiszem azt, hogy nem kellenek evmilliok ahhoz hogy a emberiseg annyit fejlodjon, hogy mar a torikonyvekben se tanitsak azokat az idoket amikor meg fuzios reaktorokat epitettek a primitiv foldako organizmusok.. :)

csak egy néző 2014.01.21. 12:30:27

@Wagem:
Baromarcú!
"Ezt az összeget később visszaosztotta a nagy bankoknak,akik,kihelyezték azt a leány bankjaikba."
Sorold csak fél, melyik banknak is osztották vissza? Csak nem a Posta bankra gondolsz te idióta.

Wagem 2014.01.21. 12:43:10

@csak egy néző:
Is..mindegyikre.Faszkalap.
De miért nem az firtatod,hogy hol az a lóvé??
Látott az ország belőle valamit??Nem.
Fizetjük??Igen.
Fizetik majd az unkáink is.Igen.
Lenyúlta a maffai baloldal ebből a saját koncát??Igen.
Volt valami konkrét haszna azon kívül hogy a retkek megtollasodtak??Nem.
Cigányok vagytok..!!

csak egy néző 2014.01.21. 13:04:24

@Wagem:
Elöször is , anyád a cigány, te barom, csak azért nem a dögkútban végezted, mert anyád lusta volt elvinni odáig.
Mennyit is hívtak le belöle te faszkalap? Mennyi devizatartalékkal adták át az MNB-t a kuszaszemű kreténnek? Mennyit is és hova használt már fel a taratalékból? Mintha a gázdád modta volna, hogy a válsághoz és a többi országhoz képest jó állapotban vette át az országot. Vagy már akkor is hazudott a sohasem hazudó felcsuti? Lassan 4 éve ez a maffia, mutyi birodalom mennyit is nyúlt le. Látod a hasznát, fasztarisznya? Hacsak nem te vagy felcsuti Mészáros gázszerelő.
"De miért nem az firtatod,hogy hol az a lóvé?? Manyup?
Látott az ország belőle valamit??Nem."
Simlicskát és bandáját, már kérdezted?
"Volt valami konkrét haszna azon kívül hogy a retkek megtollasodtak??Nem."
Ki is fogja visszafizetni az oroszoktol felvett csöppnyi hitelt?
Ha kihúznád a fejed a felcsuti gazdád seggéből, talán körül is nézhetnél, bunkókám.

belgabela 2014.01.21. 13:23:15

@vadi3: Amennyiben egy évi GDP tíz százaléka lenne, az adósság, ha felépülne, akkor harminc év alatt évi hány százalék? És közben termelne is.

belgabela 2014.01.21. 13:23:52

@vadi3: Amennyiben egy évi GDP tíz százaléka lenne, az adósság, ha felépülne, akkor harminc év alatt évi hány százalék? És közben termelne is.

Wagem 2014.01.21. 14:09:15

@csak egy néző:
Csak cigány az anyád fasszopó..
Feszíted itt magad mindenféle konkrét tények nélkül.
A tény az,hogy nem láttunk abból a lóvéból egyetlen petákot sem.
De azért nyomjad a baromságokat amit abba a primitív cigány fejedbe toltak.
De nem vitázom veled.
Olyan mérhetetlenül analfabéta vagy pedofil,hogy az már fáj.
A leg nagyobb baj az hogy a hozzád hasonló index huszárok el is hiszik amit öblögetnek.
De a csúcs az,hogy még választójogot is kaptok kolbász helyett a korpás picsátokba,
Menj és nézegesd a többi,korszakváló cigány fotóit.
Öszödi rém,libatolvaj,ciános F Gabriella,szrházy..stb.
Rájuk is ránthatsz a putridban Mátészalkán,ahoé megint csaláson kaptak benneteket redvásak.
Bezsebelhettétek a 3.helyet.
Pákó..

csak egy néző 2014.01.21. 14:41:03

@Wagem:
Mert ugye te tényeket közöltél baromarcú?
"De nem vitázom veled.
Hogy csak a saját szavaiddal jellemezzelek és részemröl ennyi volt.
Olyan mérhetetlenül analfabéta vagy pedofil,hogy az már fáj.
A leg nagyobb baj az hogy a hozzád hasonló index huszárok el is hiszik amit öblögetnek.
De a csúcs az,hogy még választójogot is kaptok kolbász helyett a korpás picsátokba"
"Wagem 2014.01.18 13:44:53
te meg baszd telibe a jó kurva anyádat aki kiszart.!!"
Remélem jelentkeztél már a Magyar Csapatba.

toportyánzsóti 2014.01.21. 20:55:07

@belgabela: Béla 1 ötödikes okosabb tőled.

Mensikov 2014.01.23. 14:34:01

Tán csak nem gugli fordítóval készült a Nem leszünk gyarmat ?
Nahát az elvtársak elfelejtettek oroszul....
Aki ezt kitalálta igen nagy böszme...
Tanulni , tanulni , tanulni
Учиться, учиться, учиться...

wolves84lb 2014.02.10. 07:09:46

@♔bаtyu♔: kapd be te a batyufaszt, fideszcsicska :)

AKA

wolves84lb 2014.02.10. 07:11:32

@Wagem: a legtöbbször az cigányozik, aki maga is cigány...annyira szánalmas vagy.
Te vagy az, aki 5Ft-ot nem adózott még életében, és osztod az észt a "közösről". Fasztarisznya.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.10. 09:24:05

viki ezt szereti.
ő akart Putyin pincsije lenni.


süti beállítások módosítása