Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Orbán, a görög (nem cigány)

2012.06.05. 15:20 - Fidelio

Újabb őszödi beszéd hangzott el: a most regnáló miniszterelnök is elmondta az övéi előtt, hogy hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal.

Mindkét előadás színes volt, Gyurcsány szóvirágokkal fűszerezte, Orbán pávatáncnak nevezte a politikáját, és szépen imitálta is hozzá a táncot.


Orbán kedves mosollyal meséli el a pávatáncot

A párhuzam itt véget is ér. Gyurcsány maga is elítélte a dolgot („Majdnem beledöglöttem”). Orbán viszont büszke a hazudozásra, továbbra is ilyen ügyesen akar politizálni.
 
Gyurcsány beszédét illő felháborodás kísérte, már aznap este a Kossuth téren és utóbb a tévészékháznál. Lám, ennyit számít a jó szervezés, hogy kellő hangulati előkészítés után kerüljön elő ez a hangfelvétel.
 
De most még a netes reakciók is mérsékeltek, s csak elvétve bukkan elő közöttük az őszödi párhuzam. A sajtó is csak egy-két cikket szentelt a dolognak.
 
Aki nem látta, érdemes hát megnéznie, ahogy a miniszterelnök tánc útján magyarázza el korunk politizálásának lényegét.


Orbán előadása a Századvég konferencián, részlet

A két beismerés között is van egy komoly különbség. Gyurcsány a rá jellemző önsorsrontással azt mondta, hogy a magyar népnek hazudtak, Orbán viszont a külföldiek (sőt: a EU és IMF) átveréséről mesélt kedélyesen.
 
Merthogy idegent átverni szabad. Sőt, dicsőség. Nem erről szól a honfoglalási legenda, amikor a szép lóért cserébe trükkösen földet kértünk, s ezzel megszereztük okosba’ Szvatopluk országát? Persze ez csak szép legenda, méltó egy olyan nagy sikerhez, mint egy ország-foglalás. Hasonlóan dicsőséges történeteket olvashatunk a Bibliában még korábbról, amikor az – akkor még – félig-meddig nomád zsidó törzsek elfoglalták a filiszteusoktól Jeruzsálemet és a környező területeket.
 
Nem minden nomád népnek van ilyen szerencsés története. Amikor a cigányok elértek Magyarország területére, valamikor Zsigmond–Mátyás idejében, akkor erős államot találtak: esélyük sem volt elfoglalni. Megpróbáltak hát megélni, ahogy lehet: iparossággal, muzsikálással, trükkös kereskedéssel vagy akár jövendőmondással.
Megmaradtak olyan viselkedésformák, amelyek olyan történetekben őrződtek meg, hogy „Nem vak ez a ló, csak bátor”. Hogy ez máma is élő mentalitás, vagy csak a cigánysággal kapcsolatos sztereotípia, azt hagyjuk, mert nem a romákról van itt szó. Hanem Orbán Viktorról. 


Pávatánc (hátulnézet)

Kitérő (qrva fontos): Szerintünk Orbán nem cigány. Etnikailag.
 
Azon túl, hogy ő nem vallja magát annak, semmi jel nem utal rá. (Most komolyan: attól lenne cigány, hogy édesanyja tanárnő, apja párttitkár volt??) Az olyan poénkodások meg, hogy Orsós-Orbán, komolytalanok. Ha valaki Kovács, akkor már cigány mert a Kolompár is k-val kezdődik?? Na ugye.
 
Szóval etnikailag nem cigány. De ha valaki szereti a sztereotípiákat, akkor azonnal arra gondolhat, hogy összetartó, családokon alapuló közösségekben nem akkora bűn átverni kívülállókat, túljárni mondjuk a gádzsók eszén.
 
Nos, akkor barátaim, nézzük kicsit messzebbről Magyarország miniszterelnökének szavait: büszkén elmeséli, miként járunk túl az idegenek eszén.
 
Páva (szemből)

Hagyjuk is a néprajzi érdekességeket, mert van egy súlyosabb párhuzam is, konkrétan Görögországgal. Merthogy ők is állami szinten űzték a trükközést az Unióban. Már akkor meghamisították a statisztikai adatokat, amikor az euró bevezetése volt napirenden, hogy bekerülhessenek az euró-klubba. Most,hogy lebuktak, kiderültek más turpisságok is, csak a legdurvábbat említve: sok tízezer elhunyt után is folyósítottak nyugdíjat.
 
Brüsszel meg elég figyelmetlen volt, vagy elnézte a statisztikai trükköket. De egy ilyen lebukás után egy közepesen buta középiskolás is tudja, hogy nem érdemes a tanárnál ugyanazzal a módszerrel próbálkozni. És különösen nem fecsegünk a puskázási módszerünkről úgy, hogy a tanár is hallhatja.

Azt a szégyent pedig ne is részletezzük, hogy Orbán nem egy puskázós diák az európai játéktérben. Elvileg felnőtt ember, konkrétan a mi hazánk miniszterelnöke.
 
Végezetül pedig álljon itt Zorba a görög tánca. (Láttuk a filmben, gazdaságilag ő sem volt sikeres, de táncolni fergetegesen tudott. Jó volna, ha Orbánra legalább a tánctudása miatt büszkék lehetnénk.)
 
Ui.: Komolyan szeretnénk, ha nem olyan értelmetlenségekről folyna a vita, hogy Orbán (etnikailag) cigány lenne – sokkal fontosabb kérdések helyett.
Az Orbán-Orsós-cigányozó kommenteket törölni fogjuk.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr184566940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.06.05. 17:13:13

Váratlanul felmentették a pécsi zöldhatóság igazgatóját, megy a fidesz simli, adatmegsemmisítés!

Felmentette a Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség és az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatóját a vidékfejlesztési miniszter - közölte hétfőn a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

A tárca tájékoztatása szerint Laki Zoltán és Németh Zoltán pénteken vette át a felmondását. A miniszter rajtuk kívül még három felügyelőségi munkatársnak, két igazgató-helyettesnek és egy gazdasági igazgató-helyettesnek mondott fel.

A felmentés okát Németh Zoltán és Laki Zoltán esetében indokolta az érintetteknek a minisztérium, erről azonban konkrétumokat nem közöl a tárca - fogalmaz a közlemény.
A győri székhelyű zöldhatóságot a jövőben Buday Zsolt, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség eddigi munkatársa vezeti majd. A pécsi székhelyű felügyelőség igazgatója Varga István lett, aki eddig a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgató-helyettesi posztját töltötte be - tájékoztatott a VM.

A közleményben reagált a tárca azokra a hírekre is, amelyek szerint az észak-dunántúli felügyelőség dolgozóit hétfőn reggel nem engedték be a munkahelyükre. A VM közlése szerint a felügyelőség informatikai rendszere hibásodott meg, és amíg a szakemberek dolgoztak a helyreállításon, addig a dolgozóktól türelmet kértek. Délben mindenki felvehette a munkát, az új igazgató pedig állománygyűlést tartott a hatóság munkatársainak - közölte a tárca.

sárkány01 2012.06.05. 19:15:49

Van egy mondóka, aminek csak a végét tudom, /mivel eddig nem kellett rá emlékeznem/ így hangzik: pávatoll a seggében.
Elnézést a vulgáris kifejezésért, de aki tudja az elejét, kérem írja meg, mert nagyon zavar, hogy nem tudom.

laci0011 2012.06.06. 08:53:28

Ovodás szellemi szinten van és kikívánkozott belőle,hogy ő milyen okoska,milyen jól megy neki a póker...


süti beállítások módosítása