Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A Fideszt már nem zavarja a szemkilövetés

2013.06.20. 03:02 - eroica

Címkék: fidesz tüntetés törökország rendőrterror jogállam rendőri brutalitás németh zsolt

A török kormány nagyon brutálisan lép fel az ellene tüntetőkkel szemben. Hatan meghaltak, kb. 8000-en megsérültek (volt akinek a szemét lőtték ki) és több mint háromezer embert tartóztattak le. Ez azonban egyáltalán nem zavarja a Fideszt. A 444.hu szépen összeszedte az ügyet és azt, hogy 2006-ban még nagyon más volt a Fidesz véleménye a rendőri túlkapásokról.

Néhány kép és Németh Zsolt nyilatkozata valóban magáért beszél. Az MTI híre következik, amit csak egyszer kommentálunk (sárga kijelölésű szöveg).

"A magyar kormány bízik a török demokrácia erejében, és támogatja az ankarai vezetést a belpolitikai fejleményeket illetően – mondta el szerdán az MTI-nek telefonon a Törökországban tárgyaló Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

rendori_brutalitas_2013_torokorszag_nemeth_zsolt_allamtitkar_nyilatkozat_demokracia_rendteremtes_2006_Fidesz_alszentseg.gifGif: sailorripley.tumblr.com, Képek: turkishpolicebrutality.tumblr.com

Az utcai demonstrációk, a belpolitikai események látványosan igazolják, hogy Törökország működő demokrácia. A jelenlegi kormány élvezi a magyar kormány támogatását. Kiváló együttműködés bontakozott ki a két fél között, és mind a kétoldalú együttműködés, mind pedig a belpolitikai stabilitás megteremtése területén bizalommal vagyunk a török kormány iránt” – jelentette ki Németh Zsolt.

torok_tuntetes_rendori_brutalitas_veres_serules_torokorszag_demokracia_sok_rendor_foldon_fekvo_tunteto_ember.png

Ugyanennek a kérdésnek egy fontos része, hogy egyes európai tényezők kilátásba helyezték, az Európai Tanács mégsem fogja megnyitni az eddig zárolt tárgyalási fejezetet szankció gyanánt Törökországgal szemben – mondta az államtitkár, és közölte: „mi ezt a fajta zsarolást elfogadhatatlannak tartjuk. Törökországnak az Európai Unióval való tárgyalásai eddig is indokolatlanul késedelmet szenvedtek, mi támogatjuk, hogy megnyitásra kerüljön a regionális fejlesztési fejezet”. „Nagyon súlyos negatív következményekkel járna, s felelőtlennek minősíthető, hogy ha az Európai Unió most ebben a helyzetben szankcióként nem nyitja meg ezt a fejezetet Törökországgal” – jelentette ki.

torok_tuntetes_rendori_brutalitas_veres_serules_torokorszag_demokracia.png

[FF: Szerencsére a török kormány hálája sem marad el. A török kormány szerint nincs ok vizsgálni a magyar demokrácia helyzetét. Valamint előkerül az azeriekkel közös gázbiznisz is.]

A török fél biztosította az államtitkárt, hogy az Európa Tanács parlamenti közgyűlésében a török delegáció ellene fog szavazni Magyarország monitorizálásának, mert ezt indokolatlannak tartják, és az Európai Tanács parlamenti közgyűlésére nézve is ártalmasnak vélik, hogy pártpolitikai játékoknak az eszközévé váljon.

torok_tuntetes_rendori_brutalitas_veres_serules_torokorszag_demokracia_ver_tocsa.png

Egy másik téma volt a Nabucco West gázvezeték kérdése, amelyről napokon belül várható az azerbajdzsáni állami konzorcium döntése. A felek egyetértettek abban, hogy Magyarország és Törökország egyaránt elkötelezett amellett, hogy a Nabucco West nyerje meg a pályázatot..."

torok_tuntetes_rendori_brutalitas_veres_serules_torokorszag_demokracia_sok_rendor_foldon_fekvo_tunteto_ember_puskatus.png

Képek forrása és további képek: turkishpolicebrutality.tumblr.com

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

441 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr505370005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.06.20. 08:26:59

A narancsmaffiát felhatalmazza a kétharmada megazelmúltnyócév bármilyen aljas bűncselekményre,viszont rájuk még csúnyán sem szabad nézni mert akkor jön a kubatovgárda!!!

Sexual Harassment Panda 2013.06.20. 13:53:15

Nagyon kedves, hogy a szarszemét index ennyire aggódik a törökök szeme miatt, és egyben nagy kár, hogy 2006-ban nem volt gond, hogy a szemüveges g-ci lövette az embereket, és a rndőrök mindenféle azonosító nélkül viperával ütlegelték az embereket.

Jenyei 2013.06.20. 13:59:13

@Sexual Harassment Panda: nagyon helyes, tehát rohadt g.ci, aki ilyet csinál. Tehát a FIDESZ a rohadt g.cik pártjára áll. Sosem hittem volna, hogy egyszer egyetértek majd veled.

nnnnnnnn 2013.06.20. 14:02:52

a balliberálisokat nem zavarta hogy a magyarokat lötték.

törökökért meg aggódnak.

miről árulkodik mindez?

Kim Jong Un 2013.06.20. 14:03:54

@$$$=$$$: ja, csak most ballibsiket lonek az utcan, aztan igy mar nem olyan fasza ezeknek a geciknek.

Totof 2013.06.20. 14:04:58

@$$$=$$$: De bizony zavarta. Nem is értik ma sem, miért kellett ragaszkodnia a Fidesznek az Astoriához.
Ellenben úgy látom, a hozzád hasonlókat nem zavarja, hogy a kormány erőszakot alkalmaz. Hát akkor, kuss.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.20. 14:05:41

A gond ezzel kapcsolatban az, hogy a magyar médiák rendkívül részrehajlóan nyilatkoztak, adtak tájékoztatást a törökországi eseményekről. Bár magam is közelebb állok a tüntetőkhöz, mint a kormányhoz, abszurdnak találom az egészet jók contra rosszak alapon vázolni.

Totof 2013.06.20. 14:06:31

@Kim Jong Un: No, amit produkáltál, az pont a kettős mérce. Libsiket ölni jó, jobbereket verni nem jó. Két láb rossz, négy láb jó.

Parajpuding 2013.06.20. 14:08:48

Na a sok büdös fidesztroll erre milyen magyarázatot fog találni? Mert agyatlan süket duma az lesz biztosan.

Totof 2013.06.20. 14:08:59

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: 6 halott tüntető? Legyen ez a kiindulópont. Nme kell jók, vs rosszak csatán elmélkedni, ahogy Magyarországon sem ez történt 2006-ban. Tüntetők vannak (voltak) a karhatalommal szemben. AZ, hogy mi jó, mi nem, az a történelem dönti el, illetve, mivel közelmúltról van szó, az éppen regnáló hatalom.

Fejesrob 2013.06.20. 14:09:24

Fakivágás ellen tüntető törökök náciellenes jelszavakat kiabálnak. Na hogyne. Élessel kellett volna lőni, mert tuti, hogy fizették őket.

Brian Cohen 2013.06.20. 14:09:53

@$$$=$$$: "...miről árulkodik mindez? "
Arról árulkodik, hogy nem vagy képes visszaemlékezni, vagy akkor sem vetted észre amit kellett volna, vagy tudatosan hazudsz. (Válaszd amelyiket akarod!)

Volt Bodoky "Túlkapások" c. könyve, az Amnesty sok embert képviselt és kitartó munkával nyert is pereket.

Esetleg azt is említsd meg, hogy a nemzet gátőre egy szó nélkül beszált a páncélozott kisbuszába és hagyta, hogy az Astóriánál úgy járjanak a hívei ahogy jártak.

Parajpuding 2013.06.20. 14:12:42

@$$$=$$$: Hopp! Látom az első ostoba bunkó narancstroll szöveg meg is született tőled. Kb. pont ezt vártam.

_most_ 2013.06.20. 14:13:30

@Fejesrob: tudom neked fura lehet, de az emeberek többségének nem kell fizetni, hogy náciellenes legyen :D

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.20. 14:13:55

@$$$=$$$:

Nem 'a magyarokat', hanem sok állatot, meg a környékre keveredő ártatlanokat -- amiért a résztvevő rendőrök nagy részét vizsgálgatták is, ahogy azt minden normális ember elvárja (furamód a molotovozó csürhe, meg a neki drukkoló "békés" félállatok nem nagyon vannak börtönben, előfordul).

Törökországban pár hét alatt agyonvertek, -lőttek 6 embert, a sérültek száma 8000+. De valóban majdnem ugyanaz a kettő. Sőt, Gyurcsány diktátor volt, Erdogan meg a legjobb haver.

Az ügyeletes fideszes idiótát hallhattuk, köszönjük! :)

Amadeus62 2013.06.20. 14:15:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Mit kell csűrni csavarni a dolgokat? Segget csinált (már megint) a fidesz a szájából. Undorító, szemét banda ez.
Remélem mostantól kussolni fognak a szemkilövetőzők!

VT Man 2013.06.20. 14:17:04

Mert, mi történt?

Kiment a csőcselék az utcára törökországban, gyújtogatott, kukát borogatott.

Ilyen a csőcselék!

Ugye, kedves baloldaliak?

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.20. 14:17:45

@Amadeus62:

Fideszesek mióta kussolnak csak azért, mert a valóság ellentmond a baromságaiknak? Ha tudnának ilyet, nem lennének fideszesek. ;-)

MacChicken (törölt) 2013.06.20. 14:18:23

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: @Totof: Egy osszecsapasban soha nem jok es rosszak allnak egymassal szemben, hanem ket kulonbozo nezetet vallo csoport. Eldonteni, hogy kinek van igaza? Lehetetlen. Es nem a tortenelem donti el, hogy kinek van igaza, hanem mindig a gyoztes. Mindig a gyoztesek irjak a tortenelemkonyveket, az o ferde latasmodjuk jut el kesobb mindenkihez es igy lesz a bolhabol elefant.
Egy demokraciaban ha karhatalmat kell kivezenyelni a tuntetok ellen es eroszakot kell alkalmazni, az az eppen regnalo kormany bukasa kellene, hogy legyen. Amikor az emberek eljutnak oda, hogy akar fizikai kenyszernek is ellenallnak es serulesukig, akar halalukig is harcolnak, akkor ott nagyon nagy gondok vannak. Nem trafikmutyi szint, bar akar onnan is indulhat a lavina.

vasgyuszi 2013.06.20. 14:19:03

Noaskkor:
köcsög fityesz,
köcsög rendbontók/rongálók,
köcsög túlkapók,
egyébként meg mindenkinek a qrvaanyját ;)

VT Man 2013.06.20. 14:19:54

"Az utcai csőcselék tagjai többször feldúlták a közterületeket, csatatérré változtatták a Szabadság teret, betörtek az akkoriban a Magyar Televíziónak helyet adó egykori Tőzsdepalota épületébe. A futballhuligánoknak is nevezett söpredék autókat gyújtott fel és vert szét, köztük egy vízágyúval felszerelt rendőrautót is. Más alkalommal utcai kukákat borogattak fel és lobbantottak lángra; kiállított ’56-os tankot „kötöttek el”, ami közveszélyokozásnak is minősíthető, és – ami már önmagában is okot adott az intézkedésre –, figyelmen kívül hagyták az eseményeket biztosító rendőrség felszólítását a törvénytelenné váló tüntetés abbahagyására és a helyszín elhagyására. Heteken, hónapokon keresztül megszállva tartották a Kossuth teret, bűzös pöcegödörhöz hasonlóvá téve a Rákóczi-szobor környékét. (A „hugyosforradalmárokat” egy alkalommal Orbán Viktor is meglátogatta, és további ellenállásra biztatta őket.) Ugyanők voltak azok a garázdák, akik éveken keresztül meggyalázták nemzeti ünnepeinket, miattuk – akik aztán részben a Jobbik, részben a Fidesz–KDNP szavazóivá váltak – kellett az állam képviselőinek megalázó módon kordonok mögött elmondaniuk beszédeiket, és elvégezniük az ilyenkor szokásos ünnepi díszszertartást.

Kétségtelen, hogy a rendőrségnek kötelessége volt erőszakkal is megfékezni a dühöngő tömeget. „Minden törvényes eszközzel” – ahogy Gyurcsány Ferenc telefonon kérte a Szabadság téri megmozdulást biztosító rendőri vezetőktől. "

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.20. 14:20:12

@VT Man:

Tehát ha valaki ilyet tesz, vagy a környéken van, azt jogos agyonlőni, illetve összeverni. Rendben.

Amadeus62 2013.06.20. 14:20:23

@VT Man:
2006-ban is a csőcselék randalírozott, gyújtogatott, ugye? (tulképpen igen) Tehát lényegében Gyurcsányék csak a demokráciát akarták megvédeni hmm?

Ebből nem jöttök ki jól!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.20. 14:20:47

"és azt, hogy 2006-ban még nagyon más volt a Fidesz véleménye a rendőri túlkapásokról."

Sőt a buta narancstrollok a mai napig szemkilövetőznek, mintha arra kapnák a fejpénzt. Mint az a dollárjeles nyomorult is...

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.20. 14:21:29

@VT Man:

Izé, nem azt kellene bizonygatnod, hogy Gyurcsány rendelte el a szemkilövetést?

Fejesrob 2013.06.20. 14:22:12

@_most_: Na ne hülyéskedj. Az emberek 99.99%-a nem olyan hülye mint te, hogy egy környezetvédelmi tüntetésen náciellenes jelszavakat kiabál.

A többiek rajtad kívül akkor tesznek ilyet, ha megfizetik. Itt is ez volt, más tészta, hogy a török kormány úrrá lett a helyzeten.

Kitalálhatod amúgy ki volt a szervező, nem nehéz.

Bretschneider detektív 2013.06.20. 14:23:21

@VT Man: Nem, teljesen normális tüntetés volt. És nem a csőcselék.

Nálunk a csőcselék borogatott és gyújtogatott.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.20. 14:23:58

@MacChicken:

Mi van akkor, ha a tüntetőket a nép többsége nem támogatja? Márpedig Törökországban ez a helyzet. Teljesíteni kell a tüntetők követeléseit, bár a nép zöme nem ért velük egyet?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.20. 14:24:45

amíg nem a magyarok szemét lövik addig a Fideszt nem zavarja.
ennyi.

room_101 2013.06.20. 14:24:53

@Totof:
Nincs itt semmilyen kettős mérce meg részrehajlás. Ha minket, vagy a havert ütik, az gyalázat, ha az ellenséget, az meg hőstett. Mindkét oldalon.

sárkányfő 2013.06.20. 14:25:01

Ha a török tüntetők molotovokat dobtak a rendőrökre, meg emberekkel teli épületet gyújtottak fel, azaz tömeggyilkossági kísérletet követtek el - mint 2006-ben az Orbán-gárda -, akkor jogos ellenük a kemény fellépés.

Ha ilyeneket nem tettek, akkor természetesen jogtalan.

Akár így akár úgy, a maffidesz szokásos kettős mércéje ismét bizonyítja gátlástalan erkölcstelenségüket.

Amadeus62 2013.06.20. 14:25:29

@Fejesrob:

"Kitalálhatod amúgy ki volt a szervező, nem nehéz."

Ööö, Bajnai?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.20. 14:25:34

@Fejesrob: Vigyázz naracstroll, ez öngól lesz. Tehát az erőszakos tüntetőket tuti pénzelik? Akkor a tv székházas focihulligánokat, meg az Astroiás molotovkoktélos csőcseléket ki pénzelte?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.20. 14:27:37

@Totof:

Itt elvi kérdésről van szó: joga van-e egy választásokon vesztes kisebbségnek tüntetésekkel kierőszakolni azt, amit a többség nem akar? S ebben az esetben mi az állam szerepe?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.20. 14:27:37

@Fejesrob: "Kitalálhatod amúgy ki volt a szervező, nem nehéz."

Várj, mondd, hogy a nemzetközi vivianreddinges Orbánbuktatós világhatalom csinálta ezt is! :-) :-) :-) Ez most mindenre jó.

Totof 2013.06.20. 14:28:01

@MacChicken: Hallottam egyszer egy olyat (nem csak fizikaórán), hogy minden akció hasonló mértékű reakciót vált ki. Ha rossz a helyzetértékelés, akkor a tüntetésre vagy túlzott erőszak a válasz, vagy a tüntetés szabadul el. 2006-ban először gyengébb volt a válasz, ezért fel lett dúlva a tv székház. Aztán meg túlzott választ adott a hatalom. Törökországban nem tudom, milyen arányban áll a válasz a kérdéssel, de az biztos, hogy ha egy kis szikrától ekkorát robban valami, ott bizony nagy a benzingőz nyomása.

Don Quixote de la Ferko 2013.06.20. 14:28:38

Komcsisztánban a baloldal halottak nélkül fékezi meg a tüntetést, orbánisztán kiáll a 6 halottat és a 8000 sérültet hozó török megoldás mellett.

Nem kell csodálkozni, a narancsnáciknak többet ér egy mutyitrafik mint az emberélet.

Rohadjmegorban 2013.06.20. 14:28:44

Rohadt fideszesek szemét kellene kiégetni. Ezek addig nem fognak elhúzni a francba, amíg a vérük nem folyik patakokban.

clegane 2013.06.20. 14:28:47

hogy a jó édes kurva annyát annak, aki támogatja a török kormány módszereit.

_most_ 2013.06.20. 14:29:31

@Fejesrob: ki szervezte, Bildberg, Reding, Soros, Bajnai, imf, eu, multik, elmúlt 8 év?

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.20. 14:29:39

@Fejesrob:

Isteneimre, valahol élmény lehet ennyire nevetségesen butának lenni, amilyen vagy... Kívülről nézni mindenesetre nagyon szórakoztató. :))

Nem környezetvédelmi tüntetés volt, bár valóban épp fák kivágása kapcsán tüntettek a török kormány autokrata megnyilvánulásai ellen (hú, fák miatt és nem környezetvédelmi?! dolgozd fel). Ja, és igen: nem náciellenes jelszavak voltak, hanem a fasisztának tartott kormánypolitikát szidták. Nem ugyanazt jelenti a kettő. Más a kettő. Nem ugyanaz a kettő. Bár tekintve, hogy kb. annyi agyad van, mint egy fejetlen csirkének, csoda még az is, hogy eddig a baromságig sikerült eljutnod. :)

Germely 2013.06.20. 14:29:59

Szemkilövés? Ezt a szintent már rég túlléptük.

Elvégre Orbán rendőrei csak pár hete vertek halálra egy olyan férfit aki ellen még csak eljárás se folyt, így jogszerűen elő se lehetett volna állítani. Ehhez képest fel se merült se az Országos Rendőrfőkapitány, se a Belügyminiszrer, se Orbán lemondása.

Érdekes, ez nem igazán fáj a Fidesz fanoknak. Bezzeg a rendőrökre molotov koktélt dobáló "békés" tüntetőkkel szembeni akciók.

És miért is "tüntettek" 2006-ban? Mit is mondott Kerényi Imre a 2006-os választások előtt egy Fidesz rendezvényen?

"Aki szereti a hazáját, az lépjen be a polgári körök hadseregébe. Az a cél, hogy 8-12 éves periódusban nekünk kell uralkodni. Nekünk, a történelem uralkodó országának vissza kell szerezni a hatalmat. Ha ők győznek, forradalmat kell csinálni. "

Békés, önszerveződő tüntetők mi? Aha...

Zati 2013.06.20. 14:31:53

Benéztem mit mondanak a birkák erre a németh zsolt nyilatkozatra. Nem lepődtem meg..

Azt mondták GYF-2006-ballib-megemútnyóccév....stb

Valamit esetleg aktuálisan németh zsolt-os sztorihoz?

Lehet ám olyan is hogy mondjuk:
"Én fideszes vagyok meg az is maradok de ez csúnya volt!"

Vagy akkor ugrik a fizu, Netán nem néznek négylábunak?

Totof 2013.06.20. 14:33:27

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Van joga, de ez csak a végső eszköz kell, hogy legyen. Ezt tárgyalások kell, hogy megelőzzék, aminek kétféle (plusz egy) kimenetele lehet, megértik egymást, és a) a kormány vállalja a konfrontációt a többséggel (pl. adott esetben a többség véleményével szemben mégiscsak előrébbviszi a társadalmat), b) a kisebbség megérti, hogy felelsleges teher és káros az országnak, városnak, többségnek, akármi. A c) pedig, hogy nincs megértés a kormány részéről, ezért irány az utca. Nem feltétlenül a konkrét cél, de legalábbis a tárgyalások kikényszerítésére.
Ha jól tudom, itt (Töröko) a kisebbségi igény süket fülekre talált, de ez akkor is csak a szikra volt a feszültségekkel terhelt társadalomban.

_most_ 2013.06.20. 14:35:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: nem kell feltétlenül teljesíteni a tüntetők követeléseit, de mondjuk megölni őket nem kéne, egy- két szemkilövés persze még belefér.

MacChicken (törölt) 2013.06.20. 14:35:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Es azt, hogy a nep tobbsege nem ert veluk egyet kormanyoldali vagy ellenzeki media irta meg? :)

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.20. 14:36:35

@$$$=$$$:

Miröl árulkodik mindez? Arról,drága barátom, hogy egy provokátor vagy. A provokátorok pedig úgy járnak, ahogy a harmadik képen a szerencsétlenül járt fiatalember... Várjál csak.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.06.20. 14:36:59

Némá:

@$$$=$$$: @Kim Jong Un: @Fejesrob:

hogy összefútta a szél a szart. Már csak Blogger Gejza és Vidéki hiányzik. :D

Kim Jong Un 2013.06.20. 14:37:15

@Totof: termeszetesen kettos a merce. Egy libsi pondroval igy kell elbanni. Azok nem emberek.

Kim Jong Un 2013.06.20. 14:38:17

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nektek jobb, mert mindig ossze vagytok tapadva egy nagy szarhalomba, amibol melyrol a libas meg a kurcsany hangja hallatszik ki. :D

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.20. 14:38:43

@MacChicken:

A választási eredményekből látszik. De aki ismeri a helyi dolgokat, az ezt jól tudja.

Alapvetően 3 réteg van Törökországban:
- Európa-párti, polgári demokrata, szekuláris,
- nacionalista, szekuláris,
- iszlamista.

Na most, a 3. a legtöbb, az 1. a legkevesebb. A kormány a 3. csoport kormánya.

ob.szerver 2013.06.20. 14:39:02

Kibaszott unalmas már ez a 2006.

Remélhetőleg egyszer Gaskó Gördülősztrájk István, Jakab Traktorosfelvonulás István és Kubatov Kettesszektor Gábor őszinte, feltáró jellegű beismerő vallomást tesznek saját szerepükről és arról, hogy ki szervezte, finanszírozta és irányította a 2006 őszi felfordulást.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2013.06.20. 14:40:32

@Sexual Harassment Panda: @$$$=$$$: @Kim Jong Un: @Fejesrob:

Vagy szimplán hazudtok, vagy fogalmatok sincs róla, mi történt valójában. Az Indexen rengeteg kritika érte a kormányt a rendőri brutalitás miatt. Írások tucatjai voltak ebben a témában. Csak néhány ízelítőül:

index.hu/belfold/rtulkapas/ (itt vagy 20 ilyen cikk van)
index.hu/belfold/2011/10/23/a_gumilovedek_helye/
index.hu/belfold/2009/11/09/megvadolt_rendorok_is_falaznak_a_szadista_ornagynak/
index.hu/belfold/2010/01/18/en_nem_lottem_fejre/
index.hu/velemeny/jegyzet/schiffer7672/

Túlkapások címmel még könyvet is jelentetett meg az Index a 2006-os rendőri brutalitásról. Állításotoknak tehát, miszerint a "balliberálisokat" (bárkik legyenek is ezek) ne zavarták volna az akkori események, kizárólag egy hagymázas álomvilágban van köze a valósághoz.

Zati 2013.06.20. 14:41:02

@Fejesrob:
A török rendőrök nagyon helyesen szétverték a billerbeckenberger csoport titkos gyűlését...

Hajrá Magyarország , Hajrá Törökök!

Totof 2013.06.20. 14:42:35

@Kim Jong Un: Egy mondatban összefoglaltad a fasizmust. Kösz.

nnnnnnnn 2013.06.20. 14:45:12

@Zigomer Trubahin: szdsz-t és az mszp-t, és az ő szavazóikat nem zavarta.

MacChicken (törölt) 2013.06.20. 14:45:59

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy akarmekkora csoport is tiltakozik, akkor egy veres elfolytas teljesen jogos lehet a tobbseg akaratanak ervenyesitese erdekeben?
Ugye az tiszta, hogy a 2006-os zavargasokkal kapcsolatban sem mindenki itelte el a rendoroket, sot nagyon sokan az o partjukon alltak a "focidrukkerekkel" szemben. Megsem mondhatjuk, hogy a tulkapasok normalisak voltak es jogosak.

room_101 2013.06.20. 14:47:16

Egyszer, régesrég, egy távoli galaxisban, az ide látogató Iráni Sah-ot díszdoktorrá avatták a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen. Hiába, na, kellett az alternatív olajszállítás az országnak, pénz meg (már akkor se) nem volt. A Sah pár hónapra rá megbukott. Hasonló forgatókönyv esélye most is megvan.

ephart 2013.06.20. 14:51:23

a Fidesz nem demokrata

inkább tanulna a zsidóktól: Elmarasztalta az ENSZ egyik bizottsága Izraelt a palesztin gyerekekkel való bánásmódja miatt. Általánosságban sem jó a helyzetük, és akit őrizetbe vesznek, azt sokszor megkínozzák.
Az ENSZ gyermekek jogaival foglalkozó bizottsága (CRC) azzal vádolja Izraelt, hogy rosszul bánik a palesztin gyerekekkel - írja a Reuters a szervezetre hivatkozva. Az ENSZ szerint Izrael nem biztosít megfelelő oktatást, egészségügyi ellátást és tiszta vizet a ciszjordániai és a gázai gyerekeknek.

A szervezet szerint az izraeli hadsereg és rendőrség által letartóztatott palesztin gyerekeket gyakran bántalmazzák, héberül akarják kihallgatni őket és aláírattatni velük a vallomásukat, pedig nem is értik a nyelvet.

Korábban az UNICEF is hasonló bírálatokat fogalmazott meg, és a mostani kritikára az izraeli külügyminisztérium azt válaszolta, hogy márciusban már reagáltak a vádakra. "Ha valaki fel akarja nagyítani a részrehajlását, és ez a politikai támadás nem új állításokon, helyszíni tapasztalaton alapszik, hanem csak régi dolgokat használ fel újra, annak semmilyen jelentősége nincs" - közölte válaszképp az izraeli külügyminisztérium.

A legtöbb palesztin gyereket azért tartóztatják le, mert kövekkel dobálják az izraelieket, ezért akár 20 év börtönt is kiszabhatnak az ENSZ bizottsága szerint. Csak a jelentés elkészítése alatt több száz palesztin gyereket öltek meg az izraeliek. Az elmúlt 10 évben 7 ezer, 12 és 17 közötti palesztin gyereket vettek őrizetbe és kínoztak meg az elemzés szerint.-origo.hu

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2013.06.20. 14:51:40

Normál esetben a demokrácia nem azt jelenti, hogy négy évente diktátort választunk. Az, hogy valaki nem nyerte meg a választásokat, az nem azt jelenti, hogy onnantól kuss, semmi beleszólásod semmibe. Mondom, egy demokráciában...

Sir Galahad 2013.06.20. 14:51:46

Amit Németh Zsolt Ankarában mondott, az kötelező diplomáciai udvariaskodás. Nem tudom, mit mondana, ha nem kötné a protokoll. Ha ugyanezt, akkor viszont tényleg baj van.

Totof 2013.06.20. 14:53:47

@$$$=$$$: Nem zavarta? Kormányon maradtak a következő választáson (mit kormányon, ki nyerte az önkormnyzati választásokat)? Szdsz már nincs is. Elképzelhetetlenül nagy baromságokat firkálgatsz ide, inkább állj le, mert valaki megsért.

kissiú 2013.06.20. 14:56:09

„mi ezt a fajta zsarolást elfogadhatatlannak tartjuk. "

Én meg azt, amikor a nyugdíjjogosultság megvonásával zsarol a saját kormányom.

Zati 2013.06.20. 14:56:34

@ephart: Valamit a témához?

sárkányfő 2013.06.20. 14:56:48

@Germely:

Jogos, Bara József agyonverésével semmi bajuk nincs a fidesznyikeknek.

Kerényi pedig előre megmondta 2006-ban hogy balhézni fognak és úgy is lett...

kissiú 2013.06.20. 14:58:25

Ja, és a Tibettel kapcsolatos Fidesz-pálfordulás után ez nemigen lep meg senkit.

Szociknak vége 2013.06.20. 14:59:41

A fidesznek számít hogy akkor ott magyar szemekről volt szó!

A mocsok komcsi fajtád ezt nem érti meg soha!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.20. 14:59:42

@MacChicken:

Az elvi kérdés itt az: megtehető-e bármi a gyülekezési jog alapján? S ha egy tüntetés erőszakossá válik, akkor nem kötelessége-e az államnak leverni azt erőszakkal? Teljesen mindegy, hogy melyik tüntetésről beszélünk melyik országban.

Szociknak vége 2013.06.20. 15:00:34

@Ahmet: De, azt jelenti, hogy 4 évig kuss.

MacChicken (törölt) 2013.06.20. 15:01:38

@MetroGoldwinMayer: Hat ha a te szemedrol lett volna szo, talan meg en is lovok egyet-kettot celba. :)

Totof 2013.06.20. 15:01:54

@MetroGoldwinMayer: Akkor mit keresett a Fidesz az utcán 2006-ban?

_most_ 2013.06.20. 15:02:48

@MetroGoldwinMayer: xd, a fidesznek soha nem az számított, hogy magyar emberek ellen volt erőszakos rendőri fellépés, hanem hogy mekkora politikai hasznot lehet ebből húzni, de ezt sose fogja felfogni a magad fajta.

Gilinggalang 2013.06.20. 15:03:51

@MetroGoldwinMayer: régen rossz, ha bárminek a megítélését nem annak alapján tesszük, hogy mi történt, hanem annak alapján aki tette vagy akivel történt.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.20. 15:04:25

nem értek egyet a fidesszel. kurvamnagy hina ilyen hüjeségeket nyilatkozni.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.20. 15:05:03

@FILTOL: hiba...
bocs elküldte.
szóval nem értem ezeket a nyilatkozatokat. mi az istennek mindenre ugatni valamit?

ephart 2013.06.20. 15:05:18

Elmarasztalta az ENSZ egyik bizottsága Izraelt a palesztin gyerekekkel való bánásmódja miatt. Általánosságban sem jó a helyzetük, és akit őrizetbe vesznek, azt sokszor megkínozzák.
Az ENSZ gyermekek jogaival foglalkozó bizottsága (CRC) azzal vádolja Izraelt, hogy rosszul bánik a palesztin gyerekekkel - írja a Reuters a szervezetre hivatkozva. Az ENSZ szerint Izrael nem biztosít megfelelő oktatást, egészségügyi ellátást és tiszta vizet a ciszjordániai és a gázai gyerekeknek.

A szervezet szerint az izraeli hadsereg és rendőrség által letartóztatott palesztin gyerekeket gyakran bántalmazzák, héberül akarják kihallgatni őket és aláírattatni velük a vallomásukat, pedig nem is értik a nyelvet.

Korábban az UNICEF is hasonló bírálatokat fogalmazott meg, és a mostani kritikára az izraeli külügyminisztérium azt válaszolta, hogy márciusban már reagáltak a vádakra. "Ha valaki fel akarja nagyítani a részrehajlását, és ez a politikai támadás nem új állításokon, helyszíni tapasztalaton alapszik, hanem csak régi dolgokat használ fel újra, annak semmilyen jelentősége nincs" - közölte válaszképp az izraeli külügyminisztérium.

A legtöbb palesztin gyereket azért tartóztatják le, mert kövekkel dobálják az izraelieket, ezért akár 20 év börtönt is kiszabhatnak az ENSZ bizottsága szerint. Csak a jelentés elkészítése alatt több száz palesztin gyereket öltek meg az izraeliek. Az elmúlt 10 évben 7 ezer, 12 és 17 közötti palesztin gyereket vettek őrizetbe és kínoztak meg az elemzés szerint.-origo.hu

Gilinggalang 2013.06.20. 15:05:31

@Totof: az nem a fidesz volt, hanem a Magyar Emberek.

MacChicken (törölt) 2013.06.20. 15:07:39

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Azert itt egy eleg nagy megmozdulasrol beszelunk.
En lattam Hollandiaban amikor egy nagyon kis csoport - parszaz ember - csinalt egy bekesnek indulo, majd elfajulo tuntetest. A rendorok lenyomtak oket 10 perc alatt vizagyukkal es egyeb eszkozokkel. Nem volt sulyos serult, nem volt halott.
Itt viszont nagy tomegrol van szo, akiket nem lehet veres modon a foldbe dongolni. Veluk szamolni kell, nekik kedvezni kell.
Nem mindegy, hogy 0.05% vagy 30% az adott kisebbseg. Ettol is fugghet az, hogy milyen eszkozoket lehet igenybe venni. Szignifikans meretu kisebbsegnel mar polgarhaboruba is sodrodhat az orszag.
A tulkapasok, halalesetek es sulyos serulesek soha nem szabadna, hogy eloforduljanak. Nagyon modern tomegoszlato eszkozok vannak mar, melyek hatekonyak es nem okoznak maradando karosodast.

Totof 2013.06.20. 15:08:03

@Gilinggalang: Ha megnéznid, mire reagáltam, nem hülyéskednél ilyenekkel.

Totof 2013.06.20. 15:08:37

@FILTOL: Nem a nyilatkozat a gáz, hanem a gondolkodásmód.

MacChicken (törölt) 2013.06.20. 15:09:24

@Gilinggalang: Azert az "emberek" kifejezes kicsit eros a focidrukkerekre, akik a kemeny vonalat kepviseltek. :)

driopios 2013.06.20. 15:09:35

Kár, hogy csak németh zsolti volt ott és nem orbán. Akkor már közel lenne a győzelem.
Mubaraknak is Orbán volt az utolsó külföldi vendége és őróla is nagyon meleg, baráti szavakkal nyilatkozott.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2013.06.20. 15:09:46

Mit mondhatott volna egy nemzeti part 150 ev torok elnyomas utan? :-)

Kim Jong Un 2013.06.20. 15:09:52

@Totof: igy van. De ki mondta, hogy az rossz? A liberalisok beleiben furdeni a legszebb dolog lenne a vilagon!

sárkányfő 2013.06.20. 15:11:42

@MetroGoldwinMayer:
Akiket felgyújtottak az MTV-ben, tömeggyilkossági kísérletet elkövetve, azok voltak magyarok!

l_andras 2013.06.20. 15:12:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A törökországi tüntetés nem volt erőszakos, míg a rendőrök oda nem mentek széjjelcsapni pár fejet és bordát a békésen olvasó és táborozó tüntetőkhöz. Na utána szabadult el a pokol a második napon. Kircsi mi?

Totof 2013.06.20. 15:12:03

@Kim Jong Un: Hát, ha szeretsz szarban fürdeni, megérdemled.

dr yetee 69 2013.06.20. 15:19:24

@Sexual Harassment Panda: Agyhalott,olvass kurucot,ha ez nem tetszik!

dr yetee 69 2013.06.20. 15:21:19

@Kim Jong Un: Kultúrember,a családdal is ilyen stilusban adod elő?

Fejesrob 2013.06.20. 15:21:58

Izrael mesterkedése nem jött össze. Szívesen leváltották volna ezt a török kormányt.

Totof 2013.06.20. 15:23:10

@Fejesrob: Ja, majd leváltja a saját népe.

l_andras 2013.06.20. 15:26:39

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A Király elszlengesedett változata. Itt: a mi szóval együtt 'fasza ugye' jelentésű ironikus felhangú hozzászólás lezárás.
Erdogan hozzáállását aljasnak tartom, mert egy lemutyizott ügyért képes embereket gyilkoltatni 36-48 órája szolgálatban levő alantasokkal. A picsáért nem hagyta meg azt a nyomorult parkot a hülyéje. Nyer ezzel egy csomó pluszpontot.

belekotty 2013.06.20. 15:29:50

@ephart: A zsidókat muszáj volt idekeverni, igaz?

Fejesrob 2013.06.20. 15:30:34

@Totof: Kizárt. Ha így lenne, nem lett volna szükség tüntetésre. Eléggé kilógott a lóláb és nem véletlenül lépett fel a török kormány keményen. Nincs itt lakossági támogatás, megfizetett zsoldosok tüntettek.

Kim Jong Un 2013.06.20. 15:30:49

@dr yetee 69: szerencsere nalunk mindenki gyuloli a libsiket, ezert aztan szoba kerulnek, mindenki igy beszel ezekrol a galandfergekrol.

Szelid sunmalac 2013.06.20. 15:31:20

Ez hihetetlen. Fejesrob, Metro, Maxval, $$$ nem is tudnak melyebbre sullyeni, bar ezt azt hiszem, mar mondtam. Ennyire retardalt nem lehet valaki, ha pedig igen, nem tud irni. Szerintem itt valami atbaszas van.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.20. 15:31:46

@l_andras:

Kösz. Sajnos nem ismerem ezt a szlenget, idős vagyok ehhez.

A park csak ürügy volt, azt hiszem ez érthető. Kb. mint Mo-n a vízlépcső a 80-as évek végén.

A török ellenzék egyszerűen fellázadt a kormány egész politikája ellen. A park csak a kezdő lökést adta.

Dzoltán55 2013.06.20. 15:33:12

A fidesz kormány minden szarral össze áll,aki szóba elegyedik vele.

Fejesrob 2013.06.20. 15:33:54

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Úgy érti, nem visszhangzod azt a baromságot amit ő.

Macropus Rufus 2013.06.20. 15:34:16

nos, igazság szerint 2006-ban is csak az agymosot barmok hitték azt, hogy a Fidesz tényleg aggódik a lövések miatt...

www.168ora.hu/itthon/a-fidesz-a-vert-hianyolta-az-utcakrol-70907.html

egyenlito.blog.hu/2011/02/24/a_fidesz_a_tomegbe_lovetett_volna_2006_ban

szóval nem kell itt a nagy duma. Most is csak azt helyeseli a Fidesz amit anno ő is meg tett volna, ha alatta tör ki 2006- októberi balhé.

ephart 2013.06.20. 15:35:13

@belekotty: 'A zsidókat muszáj volt idekeverni'

igen mivel ők a felbújtók

Totof 2013.06.20. 15:38:31

@Fejesrob: Mint 2006-ban itthon? Egyre jobb vagy.

Szelid sunmalac 2013.06.20. 15:39:14

@Fejesrob: Milyen baromsagot ember?

2006: Focihuliganok molotovkoktellal es terkovel dobalozva betortek egy kozepuletbe, es ratamadtak a rendorokre. Akkor a rendorok brutalisan elbantak veluk, meg lettek hurcolva, es ez igy jo. A Fidesz elitelte a tortenteket.

2013: Bekes tuntetokre rakuldik a rendorseget, tobb ember meghal, 8000+ megsebesul. A Fidesz helyesli a tortenteket.

Szelid sunmalac 2013.06.20. 15:40:02

@ephart: Zsidok voltak a felbujtok? Ezt talan mondd majd a szemebe valamelyiknek. Nem hiszem, hogy sokaig maradna a fejed a helyen.

vénkujon 2013.06.20. 15:40:36

zsóti feladta a leckét a trafikosoknak.:D estig halálra fogom magam röhögni a zseniális elméleteken, amit most elő kell majd húzniuk, hogy védjék a nerpajtásokat

Fejesrob 2013.06.20. 15:40:44

@Macropus Rufus: Ezt nem értem, miért kellene ugyanúgy értelmezni, ha elrepül egy gumilövedék?

2006. október 23-án. Védtelen civilek
Most Törökország, fizetett "tüntetők".

sárkányfő 2013.06.20. 15:41:51

@Kim Jong Un:

Nocsak, egy büszke fasiszta, aki mások vérében akar fürödni.

Annyit se érsz mint egy féreg.

Fejesrob 2013.06.20. 15:42:44

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Ne csúsztass már haver. 2006. október 23-án hol törtek be térkövekkel egy épületbe?

Éppen az a gond, hogy akkor bújtak el a rendőrök, amikor szükség lett volna rájuk. Nyilván nem véletlenül.

sárkányfő 2013.06.20. 15:43:51

@Fejesrob:
Az Orbán-gárda mint védtelen civilek? Síkhülye vagy vagy síkhülye vagy?
Ártatlan "civilek", akik folyamatosan életveszélyt okozva dobálóznak kövekkel, molotovval, lerombolják a belvárost és akik tömeggyilkossági kísérletet elkövetve rágyújtják az MTV-t a bent dolgozókra?

Fejesrob 2013.06.20. 15:44:07

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Zsidók az nem azt jelenti, hogy Kohn néni, ne add már a hülyét.

Zsidók itt azt jelenti, hogy Izrael. Izraelen van a hangsúly, nem a zsidón.

Aerion 2013.06.20. 15:44:48

Micsoda szerencse, hogy a balliberálisokat egy percig nem zavarta a Magyarországon zajlott szemkilövetés, csak az, ami más országban zajlik, hacsaknem azért, hogy politikai revolverezésre felhasználhassák.

Semmi gond, kérem szépen!

Tessék megnyerni a 2014-es választásokat, töröljék el az egykulcsos adót, a multikat terhelő különadókat, vezessék be az ingatlanadót, aztán ha esetleg pár náci tüntetne az utcákon, majd lövöldöztessék ki a szemüket, és máris helyreáll a béke, a rend, és a megingathatatlan társadalmi igazság.

Fejesrob 2013.06.20. 15:45:17

@sárkányfő: Jól van hülyegyerek, leülhetsz, egyes, nézz utána.

Fejesrob 2013.06.20. 15:46:12

@Aerion: Ballibsi kormány szerintem itt fél évig nem bírná ki.

Totof 2013.06.20. 15:47:17

@Fejesrob: Védtelen civilek, mi? Az a szó, hogy harckocsi, mond neked valamit?

_most_ 2013.06.20. 15:47:49

@Fejesrob: miért mi lesz, megint felgyújtjátok fél Budapestet?

belekotty 2013.06.20. 15:49:05

@ephart: Ja értem! A fák mellett tüntető törököket a zsidók bujtották fel. Világos. Tehát akkor a török kormány egy rendes kormány, aki tüntetőket veret agyon.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.20. 15:49:08

@Fejesrob:

"2006. október 23-án. Védtelen civilek
Most Törökország, fizetett "tüntetők".

Persze csak a te rothadó narancslével átitatott agyadban. Nem magyarázom, mert kár beléd, de felháborító, amikor a fizetett tüntetők pártjának szimpatizánsa fizetett tüntetőzik egy idegen országban történt tüntetéssel kapcsolatban. Hát ti még a békemenetre is lengyeleket exportáltok bammeg!

Macropus Rufus 2013.06.20. 15:49:50

@ephart:

olyan 1bites arcnak tűnsz. Minderől ugyan az jut eszedbe

Kim Jong Un 2013.06.20. 15:50:13

@sárkányfő: nem masokeban, hanem libsi verben! Az osszes libsi kiirtasa az egyetlen jarhato ut egy fenntarthatobb jovobe!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.20. 15:50:31

@Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik: Importáltok lengyeleket persze. Exportálni csak baltás gyilkost szoktatok. :-)

Totof 2013.06.20. 15:50:42

@Aerion: Fingod nincs miket beszélsz. Ha nem zavarta volna, az Szdsz toronymagasan nyeri az önkori választásokat. Ezzel szemben mi történt?
Olyan feledékeny vagy, mint a ma született búzamező, vagy egyszerűen hazudsz.

sárkányfő 2013.06.20. 15:50:54

@Fejesrob: Hát ez gyenge volt, lássuk a tényeket:
Az Orbán-gárda legyalulta a belvárost, kirakatokat törtek be, kocsikat gyújtottak, fel folyamatosan dobálták a rendőröket, és legfőképp: tömeggyilkossági kísérletet követve el rágyújtották az MTV-t a bent tartózkodó ártatlan civilekre, nőkre és férfiakra.

sárkányfő 2013.06.20. 15:52:15

@Kim Jong Un:
Na és ki a példaképed csótány?
Hitler vagy Sztálin?

Amadeus62 2013.06.20. 15:52:47

@Fejesrob:

Milyen fizetett tüntetők, te fasz?! Az MTV székház gyújtogatók mik voltak? Meg most márciusban Sz.Ferencék? Azok mik?!

wmiki. 2013.06.20. 15:53:19

@Fejesrob: anyád nem zsidó köcsög?ritka nagy foscsomó vagy

Macropus Rufus 2013.06.20. 15:53:57

@Fejesrob:

szóval azért hoztam ide, mert a Fidesz már 2006-ban is ÉLES lövedékkel oszlatott volna. Olvasd el a linket.

A logikád meg eléggé kifacsart, mondhatni tipikus:amikor a Fideszt bátnják az bérelt tűntetők, amikor az MSZP-t az a nép harag. 1bites user vagy te öcsém állj be a Rephart mellé.

Kacsura 2013.06.20. 15:54:13

@Kim Jong Un: Fogadok, hogy 150 centis, 40 kilós, önbizalomhiányos, félénk pasi vagy, aki fél a nőktől, összerezzen, ha csak ránéznek, ezért aztán az internet névtelen homályába burkolózva végre nagyon bátornak érzed magad, így veszel elégtételt minden vélt vagy valós sérelmedért.

bioLarzen 2013.06.20. 15:54:42

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "hogy összefútta a szél a szart. Már csak Blogger Gejza és Vidéki hiányzik. :D"

... ha csak ennyien lennének...

bio

Állítsuk meg a ......... 2013.06.20. 15:55:11

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
A török ellenzék fellázadt egy iszlamista fostalicska miatt.

Ez olyan, mintha itt Magyarországon fellázadnánk a kdnp ocsmány, ellenszenves, nyálas, klerikális, nőverő, hímsoviniszta politikája ellen.
Gondolom, szerinted ők is a többéget képviselik.

vittore 2013.06.20. 15:55:38

@Kim Jong Un: Valamilyen szinten, most az egyszer igazat kell adnom. Össze vagyunk ragadva veled és elvtársaiddal együtt egy szarhalomba. Magyarország a neve. Köszönhető az összes retkes maffiózó politikusnak jobb és baloldalon egyaránt. Lámpavasra mind.@Zati: Pont ma beszéltem erről valakivel: Ha ezek a tetves fideszesek benéznek valami védhetetlent, rögtön fordítanak egyet és jön az elmúttnyócévezés. Egyszerűnen képtelenség értelmes hangnemben kommunikálni velük.

ephart 2013.06.20. 15:55:55

@Macropus Rufus:

nézd zsidó portálon vagyok.így természetes hogy azokat a dolgokat favorizálom itt ami hozzátok tapad.a török kormány ki fogja vizsgálni a szerepeteket ebben az ügyben nem sumákolhatjátok el.e van

regress 2013.06.20. 15:56:07

@Fejesrob: te ügyeletes hülye,te elhiszed amit itt vartyogsz? szakadt volna be a fejed...

Fejesrob 2013.06.20. 15:56:48

@Macropus Rufus: Ember, törökökről beszélünk, nem MSZP-ről.

Fejesrob 2013.06.20. 15:58:48

@regress:
Véget ért a látogatás a Majomházban?
Húzd be a ketreced ajtaját és láss neki a banánnak amit küldtem.

sárkányfő 2013.06.20. 15:59:17

@Fejesrob:

Te ott voltál azok között, akik élő emberekre gyújtották rá az MTV-t, azaz te is a tömeggyilkosságot elkövetni akarók egyike vagy?

bioLarzen 2013.06.20. 15:59:48

@Amadeus62: "Az MTV székház gyújtogatók mik voltak?"

egy budapesti városnéző túrán részt vevő nyugdíjaskör tagjai, akik összetévesztették a tv-székházat a nemzeti múzeummal, és csak be akartak menni, mire a kommunista pribékek kilőtték az összesnek a szemét. Némelyiknek többször is.

Sőt, kiderült, hogy a csendőrök foszforos gyújtólövedékeket is használtak, amitől pár helyi kuka és autó fel is gyulladt.

Később egy másik zsandárhorda egy meccsről békésen hazafelé tartó szurkolócsoportot is a nyugdíjasokra nyomott, akiknek azt mondták, hogy a székház a metrólejáró - csoda, hogy az összes be akart nyomulni?

Ja, és, persze mondanom sem kell, hogy az összes szemkilövő MTK-drukker volt...

bio

Macropus Rufus 2013.06.20. 16:00:15

@Fejesrob: tudom. De innetől lesz értelmetlen a vita, mert már most fonalvesztésben vagy.

A blog arról szól, hogy a törököket méltetja a Fidesz azért mert sikerűlt 6 ember tmegölniük és 8000-t megsebesíteniük a rendőröknek. Az a Fidesz méltatja aki 2006-ban a szemkilövésnél ott sírt. Közben kiderűlt, hogy neked meg érdekes a logikád, ui. (te hoztad fel) az mszp ellen civilek míg a törökök ellen fizetett tüntetők balhéznak tehát nem ugyan az. Szerinted.
Tehát az mszp-t is te hoztad ide. Én csak annyit, hogy akki akkor sírt már akkor is halomra lövette volna az állitólagos ártatlan civileket.

Fejesrob 2013.06.20. 16:00:52

@sárkányfő: Gyurcsány-provokátorok voltak, pld te simán ott lehettél.

belekotty 2013.06.20. 16:01:42

@wmiki.: mikike! Mi van az evolúcióval?

Fejesrob 2013.06.20. 16:03:56

@Macropus Rufus: Mi a gondod? Leírtam, hogy 2006.OKTÓBER 23-án (lassan írom, hogy a Regress féle hülyék is megértsék) a rendőrök megtámadták az éppen szétoszló gyűlést.

Most Törökországban a török rendőrség fizetett provokátorokat vert szét.
Normális tüntetők egy fák kivágása elleni tüntetésen nem kiabálnak náciellenes jelszavakat.

Elég egyértelmű, Erdogan kormányát meg akarták dönteni.

collateral collector (törölt) 2013.06.20. 16:04:45

Még mindig nincsen felelőse a 2006-os randalírozásnak?! Még mindig senkit nem vontak felelősségre azért, mert rendőröket sebesített meg?! Bezzeg a rendőri túlkapások elkövetőit már 2010 előtt elítélték, mert 2010 előtt még jogàllam volt itt. A rendőrök akkor valóban bántalmaztak teljesen ártatlan embereket is, nem is keveset, ez tény - és ezek a brutális rendőrök le is lettek ültetve. De az IGAZI felelősök, akik gyújtogattak, pusztítottak, és kiprovokálták a rendőrattakot - na ők ma trafikokat kapnak tizesével, meg àllami megrendeléseket, meg "pályázatokon" nyernek százmilliókat.

collateral collector (törölt) 2013.06.20. 16:05:49

@Fejesrob: te is autókat gyújtogattál, te kis köcsög? Most meg itt hazudozol és uszítasz? :p

Ianas 2013.06.20. 16:05:59

@Fejesrob: Ez jó, ez tetszik :D. Most már Gyurcsány provokátorok. Eddig szegény, bántalmazott tüntetők.

Hülye

agyhalott

fasz.

Ne válaszolj, mert megkereslek.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.20. 16:06:22

@Salemi boszorkány:

Jól tudod, hogy nem vagyok a KDNP híve, azaz ezt nekem feleslegesen mondod.

A nőverés pedig demagógia, s a klerikalizmus is, ilyesmi nincs Mo-n.

Fejesrob 2013.06.20. 16:07:13

@Ianas:
Hülye, agyhalott, fasz.

Én pedig csak simán Fejesrob.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.06.20. 16:07:47

@$$$=$$$:
Arról, hogy funkcionális analfabéta vagy.
Itt nem a törökökről van szó, hanem a Fidesz kétszínűségéről.

@MetroGoldwinMayer:
Tehát, ha egy magyar szemét lövik ki véletlenül, akkor az szemét diktátor.
Ha törökökét lövik ki, akkor az tiszteletre méltó demokrata.

Értem én, ilyen a fideszes logika. Elvek nincsenek, csak érdekek.

sárkányfő 2013.06.20. 16:08:05

@Fejesrob: jaja, mert Gyurcsány saját maga ellen küldött tüntetőket, akiknek kilövette a szemét, hogy ezzel is lehessen támadni. Mert te ezt mondod, és akkor úgy van, aha.

Idióta hazug troll vagy, ami voltál mindig is.

Fejesrob 2013.06.20. 16:09:09

@Amadeus62: Miért, azt a baromságot kellene visszhangzanom ami pld. a te véleményed?

Ez az én véleményem.

Amadeus62 2013.06.20. 16:09:48

@Fejesrob:
Bazmeg jól pofán váglak mindjárt azt megesz a fene! Rohadt tetves kommunista bérenc!

Fejesrob 2013.06.20. 16:10:13

@sárkányfő: Szerintem már a TV székház elleni támadást is Gyurcsányék provokálták ki.

Gyanús, hogy a rendőrök nem léptek közbe.

Fejesrob 2013.06.20. 16:11:05

@Amadeus62: Na ja, és ha én? Ha nem birod b+, menj a Nők Lapjára. Itt b+, mindenki a SAJÁT véleményét írja le.

Zati 2013.06.20. 16:13:05

@vittore:
Egyébként én nagyon remélem és hiszem hogy az átlag fideszes azért nem ilyen.

fejesrob,wmiki,kimjongun meg kb az a tipus aki a kommunista időszakban az ÁVH-s a náci időszakban az ss legények lettek volna. (voltak).

Nekik pár dolog lényeges ha ez megvan részükről mehet a játék.

1, lehessenk tök hülyék és fújhassanak minél nagyobb faszságokat minél nagyobb meggyőződéssel.

2. Valakit vagy valamit határozottan kontrol nélkül lehessen utálni.

+. Valami (vélt) nagyon erős embert hatalmat bőnyállal mélytorkosan lehessen kényesztetni

Fejesrob 2013.06.20. 16:16:00

@Zati: Én Orbántól függetlenül tartom 2006.október 23-át rendőri provokációnak és túlkapásnak.

Hobbisebész 2013.06.20. 16:16:26

Elég szomorú, hogy nem zavarja őket.

A bolsik most is a szemkilövetés pártján állnak?

sanyix 2013.06.20. 16:18:57

höhö milyen meglepő. Mintha a másik oldal is ugyanezt csinálná. (na persze a látszólag másik oldal, mert igazából ugyan azon az oldalon állnak, önmaguk oldalán, csak a színházi produkció más)

sárkányfő 2013.06.20. 16:23:06

@Fejesrob: ja ja :D ha közbelépnek az a baj, ha nem akkor meg az. :D nálad hazugabb ember nincs a neten.

Zati 2013.06.20. 16:27:47

@Fejesrob:

Látod, nem érted!

2013 van.
A fidesz van kormányon
Német Zsolt a fidesz szineiben mondott pár dolgot.

A nénik meg a bácsik most erről beszélgetnek.

Ne kiabáld közbe hogy pisikakipunci, később játszunk veled is

ephart 2013.06.20. 16:34:53

@Zati: 'Ne kiabáld közbe hogy pisikakipunci, később játszunk veled is'

a metszettedet kihagytad

reccs 2013.06.20. 16:36:38

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A nőverés pedig demagógia, s a klerikalizmus is, ilyesmi nincs Mo-n.

Azon gondolkodom, ennyire hülye vagy, ennyire vak vagy ennyire aljas, hazug, mocskos féreg. Nincs nőverés? Barom.

Totof 2013.06.20. 16:37:48

@Fejesrob: Rosszul tudod. A rendőrök nem a szétoszló tömegre rontottak rá, hanem a harckocsival felszerelkezett, köveket, molotov koktélokat dobáló csürhére, akik a (bizonyos dokumentumok szerint Fidesz egyes prominensei által) összekeverték magukat a szétoszló tömeggel. Vajon a kirakatokat is a szétoszló tömeg verte szét? A felemelt barikádokat is a szétoszló tömeg verte szét?
Pár nappal előtte fizetett futballhuligánok szétverték az MTV székházat. Vagy azok is szétoszló békés tüntetők voltak?
Csak a tények kedvéért.

Rohadjmegorban 2013.06.20. 16:37:56

Az összes tolvaj fideszes rohadjon vissza az anyjába a hobbot szarházo orbánnal az élükön. Mosolyogva nézném végig az egész kétharmad tarkónlövését! Megérdemelné az összes!!!

reccs 2013.06.20. 16:40:25

Ja, szóval ha 2006-ban pár halott is lett volna a tüntetéseken, az is csak a Gyurcsány-kormány demokratikus és törvényes voltát igazolta volna? Hát, nem vagyok jobboldali, de ezt én nem ejtettem volna ki soha a számon.

Totof 2013.06.20. 16:40:51

@Fejesrob: Rendőri túlkapás volt 206, nincs ebben véleményeltérés köztünk. Hányan haltak meg akkor, és most a törököknél?
Hány fizetett ügynököt küldtek szerinted Törökországba, hogy 8000 megsérült közülük? Nem érzed az érveidban a tarthatatlanságot? Mert van bennük jócskán.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.20. 16:42:05

@reccs:

Sajnálom, hogy elhitted a feminifasiszta maszlagot.

Zati 2013.06.20. 16:43:48

@ephart:
Irigykedsz hogy a nagy melegben de jó lenne sapka nélkül...:)))

Ejnye-ejnye mindig ez az irigység

sárkányfő 2013.06.20. 16:45:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Én ismerek olyan nőt, aki átmeneti szálláson él két kisgyerekével, az erőszakos férje elől menekült el. Sok ilyen nő van.

Rohadtul nem tudsz semmit az országról, nem is itt élsz, gőzöd sincs hány nőt vernek, de azért kinyilatkoztatsz, szokásod szerint. És még csodálkozol hogy dühös válaszokat kapsz? Kicsit gondolkodj már magadról.

Totof 2013.06.20. 16:48:18

@reccs: Sőt, a fidesz logikáját követve akkor lett volna demokratikus a 2006-os rendőrattak, ha halottak is vannak. Ezt alátámasztja Kerényi akkori nyilatkozata, meg a bevetni szándékoztatott éleslövedék is.
Ugyan dolgozott az ügyön rendesen a fidesz, de mégsem halt meg senki így nem volt demokratikus.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.20. 16:49:12

@sárkányfő:

Minden előfordul, de a probléma nem létezik abban a formában, ahogy ezt a feminifasiszták igyekezeni sújkolják.

vénkujon 2013.06.20. 16:52:09

aki be tud kapcsolni egy számítógépet, regelni tud, megjegyez jelszavakat, stb. eleve nem lehet olyan hülye, hogy ne lássa át a fidesz faszságtengerét. ezért haszontalanság a fejesrob féléket fizetnie a Pártnak. ne a netre kűggyék a szerencsétlent, hanem vegyenek neki hordót, és mehet az ecserire téríteni. pár év múlva meg majd ráfogja ezeket a faszságait a tudatmódosító cukorkára, amivel feriék hekkelték meg.

szonár 2013.06.20. 16:56:15

Nincs itt sem ellentmondás, a két ügy között az az összefüggés, hogy 2006-ban is, és 2010-ben is a liberálbolsevikok puccskisérlete zajlott. Csak 2006-ban a puccsisták hatalomra kerültek a csendes válaszátsi puccs révén, most meg hatalomra szeretnének kerülni egy zajos puccsban.

Ellentmondásban a liberálbolsevikok vannak, akik most támogatják az utcai lázongást.

Totof 2013.06.20. 16:57:30

@vénkujon: Ezek olyan szerencsétlenek, hogy a vázolt tevékenységeket se ők csinálják, hanem előre elvégzik helyettük. Be se kell jelentkezniük, csak bepipálják nekik a "Maradjak bejelentkezve" kockát, oszt ráengedik őket az internetre.
Közben nem veszik észre, hogy ezekkel a módszerekkel nem győznek meg senkit (pláne itt az interneten) csak nevetségessé teszik a saját (meg a pártjuk) gondolatait. Nem jönnek rá, hogy ha szimpatikus is lenne néhány gondolatuk bárkinek is, zsigerből fogják elutasítani, mert süt róluk az, hogy milyen aljasak, buták, álszentek és hazugok.

Totof 2013.06.20. 17:01:41

@szonár: Egyetértek., a liberálbolsevikok megnyerték a 2006-os önkori választásokat.

nyomasek 2013.06.20. 17:07:38

Kuncze Gábor után szabadon: minek mentek oda? Látják, nekem semmi bajom. Az a szerencsétlen majom, az a Révész Mártírusz, az is, minek megy oda, pofonért? A demokrácia már csak ilyen: kormányon pofonokat kell osztogatni, szemeket kilőni, ellenzékben meg kussolni. Vagy mégse, elvtársak?

IdomitottFoka 2013.06.20. 17:16:40

@$$$=$$$: Dehogynem, az szdsz kiesett a parlamentből, az mszp támogatottsága mélyre süllyedt. Ezt mind a választók csinálták. Nem mintha komolyan kérdezted volna.

thomaszka 2013.06.20. 17:18:09

Ezen jót derültem. Az agyatlanoknak szólt a gazda, hogy védeni kell a törököket, mert azok akkor legalább lehet, hogy szóba állnak a gazdával. Ők szót fogadnak.

thomaszka 2013.06.20. 17:19:39

Kaptok egy virtuális kockacukrot. Ne.Jó kutya !

Rohadjmegorban 2013.06.20. 17:22:40

Visszatérő álmom sajnos mostanában hogy a szarházi orbánlázársimicska és társai családtagjait élve belezik ki , úgy hogy a tetveknek végig kelljen ezt nézni. Soha nem voltam agresszív ember, de ezek a szarháziak az ember idegeire mennek. Még rosszat nem kívántam embernek, de ezek pusztulását nap mint nap kívánom!!!!

conmorientes 2013.06.20. 17:43:18

Hihetetlen "Hazafias Trollfront" gyűlt már megint össze egy viszonylag egyszerű kérdéskörben:)

Mindössze annyi történt hogy pártunk és kormányunk megvédi saját érdekeit a Közel-Kelet azon régióinak hatalma méltatásával és/vagy segítésével amely lőzungokkal halmozza el, mindeg hogy az Azeri államkötvény vásárlásról, vagy Eu-s támogatásról van-e szó.
Kinyalódik minden segg, logikától, állásponttól és egyebekben mindentől függetlenül. Ez a valóság.
Meg az, hogy a jelenlegi török hatalom a demokrácia és a hatalomgyakorlás államelméleti részét képezően azonos elveket vall Pártunkkal és Kormányunkkal amely abban foglalható össze hogy nincsenek elvek.
Tessék egy kicsit utánakeresni annak, hogy hosszú évek óta folyik elég keményen a török speciális bíróságok hadjárata a török ügyvédekkel szemben, aminek utolsó szép lépése az volt, hogy a török ügyvédi kamara elnökét az ezzel kapcsolatos levél megírása okán a bíróság megsértéséért simán bebörtönözték. Ezzel szemben teljes Úniós felháborodás ellenére jottányit sem lehet tenni.
Ott is az mgy ami itt, csak jellegéből fakadóan kicsit keményebben, de sebaj ahogy látom ha gazdasági eredmények terén nem is, ebben az aspektusban képesek vagyunk őket utolérni......

dr yetee 69 2013.06.20. 17:44:39

@Kim Jong Un: Ennél nagyobb örömöd ne is legyen az életben,agyhalott!

Blogger Géza 2013.06.20. 17:52:20

Időnként minden országban vannak tüntetések vagy zavargások (pl nem is oly rég angol, svéd randalírozások), de minden ilyen ügy más és más, önmagában ebből nem következik, hogy ott van-e demokrácia, vagy sem. Mint ahogy a rendőri fellépést is csak annak tükrében lehet vizsgálni, hogy mi a tömeg célja vagy mennyire veszélyes. 2006. október 23-án teljesen békések voltak az utcai demonstrációk (pláne békések voltak az utcán hazafelé tartók, akiket szintén sújtott az indokolatlan rendőri fellépés), ezt a magyarországi akciót semmi nem legitimálja - még az sem, ha máshol is vannak esetleg túlkapások.

Blogger Géza 2013.06.20. 17:55:14

És természetesen: Magyarországon is demokrácia volt 2006-ban (még ha egy borzalmasan rossznak bizonyult kormányfővel is, aki állítása szerint személyesen utasítgatta rendőröket a fellépésre) és elég indokolatlan lett volna, ha épp akkor emiatt nem veszik fel az országot az EU-ba.

Blogger Géza 2013.06.20. 18:04:03

@wmіkі: Nah, attól, hogy gurult tán száz métert egy éleslőszerrel nem felfegyverzett kiöregedett tankmatuzsálem, nem dől össze a világ. Hány embert lőttek le vele, vagy tapostak el vele? Nullát.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.06.20. 18:04:42

A ballibdemók szerint vicc, hogy a Fidesz demokráciának véli Törökországot a jelenlegi heyzetben...

A ballibdemók szerint vicc, hogy Magyarországon ne lett volna demokrácia 2006-ban,az akkori helyzetben....

A ballibdemo oldal egy vicc...

P.Freddy 2013.06.20. 18:08:37

@Blogger Géza:

"a magyarországi akciót semmi nem legitimálja - még az sem, ha máshol is vannak esetleg túlkapások. "

Teljesen egyetértek, én is helyesnek gondolom, hogy a Fidesz a HAT HALÁLOS ÁLDOZAT ellenére kiáll a demokratikus török hatalom mellett, mert ez eltörpül a magyarországi, tankkal a rendőrökre támadó csőcselék megverése mögött. A magyar események súlyosabbak voltak, hiszen itt MEGVERTÉK AZ ÁLARCOS TÜNTETŐKET, míg a törököknél csak hatan meghaltak, de ŐKET NEM VERTÉK MEG GYURCSÁNY EMBEREI.

Ez itt a nagy különbség, és ezért érdemes Fidesz szavazónak lenni, mert az ilyen bonyolult összefüggéseket csak egy Fideszes aggyal gondolkodó, remek magyar ember értheti.

2llkedő 2013.06.20. 18:12:01

@jobbdemokrata:
Márai Sándor:
"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a 'jobboldaliság' címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő mint 'keresztény magyar ember', előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert 'keresztény magyar úriember', joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem 'keresztény magyar' vagy 'úriember', tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a 'jobboldali, keresztény, nemzeti' világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. (...) Ez a fajta soha nem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."

Blogger Géza 2013.06.20. 18:13:20

@wmіkі: Csak éppen a tankot a hatalom vitte oda, és nem a tüntetők... Vicces lenne egy géppisztoly miatt fellépni egy tüntető ellen, ha a géppisztolyt a TEK vitte oda...

The Seer (törölt) 2013.06.20. 18:13:47

Valaki még elhiszi ezt a 2006 mesét?

Lófasz nem történt. Egy normálisabb országban agyonverték volna az összeset aki ott élte ki azt, hogy az apja seggbe kúrta 18 évig.

2llkedő 2013.06.20. 18:15:36

@Blogger Géza: " Csak éppen a tankot a hatalom vitte oda, és nem a tüntetők... "

Te nem kicsit vagy hülye!

Blogger Géza 2013.06.20. 18:17:15

@P.Freddy: Sőt, az iraki háborúban meg százezerek haltak meg, és az USA ettől még demokrácia... Egyébként a résztvevők nevében is kikérem magamnak, hogy az 1956 október 23-ai demonstrálók "csőcselék" lett volna. A csőcselék az volt, aki indokolatlan agressziót alkalmazott, és az azon a napon bizony az MSZP által kézivezérelt rendőrség volt.

Blogger Géza 2013.06.20. 18:18:23

@félázsiai 2llkedő: Nem mondjad már, hogy a bácsi otthonról indult el egy tankkal, mert körberöhöglek. Hülye volt az, aki abban a közhangulatban odavitte provokációnak, az tény.

2llkedő 2013.06.20. 18:19:28

@wmіkі: Tökös-TEK-esek már egy jeddy lovagra is éles lőfegyverrel támadnak., meg egy öngyilkosjelöltet is hanggránáttal szerelnek le.

Blogger Géza 2013.06.20. 18:19:39

@The Seer: Azért annyi rendőrt agyonverni túlzás lenne...

2llkedő 2013.06.20. 18:20:19

@Blogger Géza: A bácsi mit keresett a tankban?

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.06.20. 18:22:14

@félázsiai 2llkedő:

Imádom Márait, ez az idézet is jó! Szerintem elkerülte a figyelmed egy szó: "egyfajta". Most olvasd nyugodtan újra, és mondd meg hogy valóban ezt akartad nekem kiírni? Főleg a poszt kapcsán? :)

azbesztos 2013.06.20. 18:22:20

@sárkányfő: Hogy lehet a két eseményt összehasonlítani? Törökországban törökök a rendőrök, nálunk a terrorista pribékek nem magyarok voltak. Nálunk szabadságharc folyt, ott libsi anmarchisták zavargása.

P.Freddy 2013.06.20. 18:27:20

@Blogger Géza:

Értem, tehát a Fidesz szerint a 2006 magyar események mellett az iraki háború áldozatai is eltörpülhetnek, hiszen "csak" meghaltak százezrek, de egyiket se Gyurcsányék verették meg - ráadásul egyik se volt békés, Fideszes, Orbánt éltető, okos és eszes igazmagyar ember.

És bocsánat, hogy a símaszkos kockakődobálókat "csőcseléknek" neveztem, a tankrablók meg igazából egy menet közben forgatott mesefilm statisztái voltak, rendes Fideszes emberek, akik véletlenül belekeveredtek a gonosz Gyurcsányba.

vénkujon 2013.06.20. 18:28:18

újabb agytröszt érkezett. igazi trafikszabadságharcos.
alakul ez.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.06.20. 18:28:48

@jobbdemokrata: Az egyfajta az ember jelzője volt, a továbbiak a teljes "jobboldaliság"-ra (idézőjelben) vonatkoztak. Talán neked is feltánet, hogy a FIDESZ csak ez utóbbi, idézőjeles értelemben jobboldali (az, hogy a gazdagoknak kedvezenk, csak abbl a nem egészen véletlen tényből következik, hogy ők gazdagok. Viszont nem kedveznek a gazdagok közül a vállalkozóknak (azoknak ugyanis az egykulcsos adó nem sokat hozott, mert jövedelmük jelentős része nem SzJA alá esik, hanem osztalék-jellegű. Különösen nem kedveztek az EVÁ-soknak.
Viszont államosítanak, mindenbe beledugják az orrukat és vállalkozásellenes, kiszámíthatatlan gazdaasági környezetet teremtenek, és minden önálló kezdeményezést megölnek.

DR. Smit Pal 2013.06.20. 18:30:34

Magyarországnak nehéz állást foglalni ebben az incidensben, amikor török ver törököt. Mindenesetre csapatokat kéne küldenünk valamelyik oldal megsegítésére. Mindegy melyik oldal mellett harcolunk, Mohács miatt és a 150 év miatt úgyis törlesztenünk kell.
Legjobb lenne, ha zűrzavart kihasználva, mindkét oldalt "segítenénk", vigyázva persze, nehogy magyar magyar ellen harcoljon.

Netuddki. 2013.06.20. 18:31:08

1. Itt az orbánék szervezték a "tüntetéseket", ergo csak azzal a tüntetéssel szembeni fellépést nem ítélik el amit nem ők szerveztek.
2. Sajnos a török belpolitikára nincs rálátásom, így azt sem tudom megítélni ott kinek van igaza...

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.06.20. 18:32:01

@Blogger Géza: A bácsi legalább drótot ma citt magával, de valószínűbb, hogy aksit is. A tank pedig egy installáció része volt, amellyel az 56-os forradalom előtt tisztelegtek.Szember a csürhéddel, amelyik viszont visszaélt vele. És ebbe azok is beletartoznak, akik odavitték a FIDESZ ünnepségét, ahol OV-t két járó motorú páncélozott BMW (kocsiból volt kettő, nem motorvól egy autóban) várta a szónoki emelvény mögött (helyszíni tudósítás alapján, nem utólag kitalálva, mint a szemkilövés).
Írogassad az ezoterikus egybejegyzéses blogodat inkább.

Amadeus62 2013.06.20. 18:33:46

@Blogger Géza:

Ha egy nő kirívóan öltözik, és emiatt megerőszakolják, akkor nem a nő lesz a bűnös, akár provokált akár nem.
Mi a faszért kellett azt a kurva tankot beindítani?! Miért kellett felgyújtani, szétverni a belvárost?

Netuddki. 2013.06.20. 18:34:01

@wmіkі: "@Blogger Géza: Hazudsz géza, hazudsz!"

Ti fideszesek nem tartotok össze? :D

Ad Dio 2013.06.20. 18:37:10

Ami törökországban zajlik, az több mint felháborító. Arra nincs mentség.

A török kormány mondjon le.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.06.20. 18:37:33

@Blogger Géza: Az érdekes lett volna, ha a 2006-ban történetekmiatt 2004-ben nem veszik fel az országot az EU-ba.
Habár mintha hallottam volna harangozni egy ellenzéki magyar politikusról, aki azt mondta egy EPP értekezleten, hogy Magyarország kormánya nem demokratikus, és ezért ne támogassák.
Nem tudod ki volt az (a vezetéknevének a kezrőbetűje után hárommal következik az abc-ben a keresztnevének utolsó betűje, ha a q-t is beleszámoljuk).

Blogger Géza 2013.06.20. 18:39:27

@P.Freddy: A 2006. október 23-ai demonstrálók nem voltak sem símaszkosak, és nem is dobáltak kockaköveket. Hagyd abba a hazudozást.

Ad Dio 2013.06.20. 18:41:25

@kovi1970:

"2. Sajnos a török belpolitikára nincs rálátásom, így azt sem tudom megítélni ott kinek van igaza..."

"Igaza" senkinek nincs politikai kérdésekben. Véleménye viszont lehet. De ha egy kormány ellen akkora tömegek ilyen hosszan, ilyen kitartóan demonstrálnak, annak egy demokráciában LE KELL MONDANIA. Aztán jöhet egy új választás. Ha visszaválasztják őket, akkor fel lehet lépni keményebben a közrend helyreállítására a friss többségi felhatalmazásra hivatkozva. De ez így véres önkény.

Blogger Géza 2013.06.20. 18:42:07

@Kuviklacz: Bizony, a kormányzat nem demokratikus kormánytól elvárható módon cselekedett azokban a napokban (beleértve a rendőrségi túlkapások vezetőinek utólagos kitüntetését is) . Ez jogos kritika. De nem lett volna jogos ezért kizárni Magyarországot az EU-ból, tudtommal nem is volt ilyen javaslat.

Netuddki. 2013.06.20. 18:42:32

@Ad Dio: Ja, minden második héten választás, mi?

Ad Dio 2013.06.20. 18:45:14

@Amadeus62:

"Mi a faszért kellett azt a kurva tankot beindítani?! Miért kellett felgyújtani, szétverni a belvárost?"

Ugyanazért amiért a törökök balhéznak most: mert valakik túlfeszítették a húrt és a felháborodás utat tör.

sárkányfő 2013.06.20. 18:46:04

@azbesztos: Szabadságharc a hülye fejed, az.

Apropó, mit szólsz ahhoz, hogy Orbán rendőrei órák alatt agyonverték Bara Józsefet?

sárkányfő 2013.06.20. 18:48:07

@azbesztos:
Mióta szabadságharc, te kretén, hogy a csőcselék magyarokra, ismétlem: magyarokra, élő emberekre rágyújtja az MTV épületét?

Ezt úgy hívják: tömeggyilkossági kísérlet.

Akik ezt elkövették, a többi gyilkossági kísérlettel együtt, még rég börtönben kéne rohadniuk.

Blogger Géza 2013.06.20. 18:49:49

@Amadeus62: Tudod, azért mert egy fószer brahiból beindított egy ócskavasat, nem helyes reakció békés tüntetők (akik már szintén hazafelé tartottak volna) vagy csak arra sétálók szemét kilőni, elárasztani őket könnygázzal stb. Ugyanúgy nem helyes, ha korábban X egy másik tüntetésen elvadult, ezért Y-nak sokkal később egy másik tüntetésen eltörni az ujját stb. Persze az egész nem történik meg, ha nincs egy barom, aki elmond egy "őszödi beszéd" nevű förmedvényt, és több párttársa, aki ezt nyilvánosságra hozza, így akarván őt megpuccsolni. Na ők az igazi felelősök, az ő áldozataik a rendőrök és a békés tüntetők is.

P.Freddy 2013.06.20. 18:50:32

@Blogger Géza:

Igazad van, lehet hogy símaszk, hanem csak sál-kapucni. Kurvanagy különbség szerinted?:

m.cdn.blog.hu/je/jerrymouse/image/23/9.jpg

Ad Dio 2013.06.20. 18:51:37

@kovi1970:

Francokat. Ilyen kemény demonstrációkat ebben a petyhüdt világban nem lehet parancsra előrántani. Ld Magyarország. A jelenlegi ellenzék vért pisil egy párezres demonstrációért. Már nem is nagyon próbálkozik annyiszor égett be.

Miért? Mert ma - bár korántsem megy minden rendben - az emberekben senki sem feszíti a húrt. Ez nem az a helyzet. Itt csak simán kormányváltás volt azt jónapot. Új kormány teszi a dolgát jól-rosszul, de teszi. Az ellenzéki haljakendek szerint persze az emberek hülyék, mert... Nyilván :-).

Ha viszont valakik ellen ilyen durván ennyi ember tiltakozi, akkor ott le kell mondani. Nincs mese.

Blogger Géza 2013.06.20. 18:51:49

@Kuviklacz: Úristen, te ennyire sötét vagy? A szemkilövésről már bírósági ítélet is van, annyira nem kitaláció... Mi köze ennek bármiféle BMW-hez? Ha Orbánt Egy Fiat Punto várja, akkor más a helyzet?

Ad Dio 2013.06.20. 18:54:09

@sárkányfő:

Süsübuci, azokat a rendőröket nem kitüntették, hanem kirúgták. Ha nem érted a két szó közti különbséget, guglizd ki :-).

Nem köll válaszolni trollkoma.

Amadeus62 2013.06.20. 18:56:03

@Blogger Géza:
Baszod, az orbánod tudod hány ilyen beszédet eltudna mondani? Élete végéig mondogathatná az ostoba hazugságait megállás nélkül. Nincsenek megszorítások, ugye?
Meg amúgyis, miért olyan kurva furcsa, hogy hazudik egy politikus. Melyik nem hazudott még? Aki ilyen fradista kigyúrt állatokat bérel fel mint békés tüntetők, meg székház védők azok nekem ne pofázzanak demokráciáról meg békességről főleg ne.
Ha érdekük lett volna kitudtak volna harcolni egy új választást még 2007 elején, meg megnéztem volna fideszéket, hogy miként teljesítenek a válság kellős közepén....

P.Freddy 2013.06.20. 18:57:44

@Blogger Géza:

Figyelj, te hazudozó:

jerrymouse.blog.hu/2011/09/28/terror_vagy_puccs

"Egyetlen megoldásnak az tűnt, ha a rendőrség nem mozdul a Bajcsy és az Andrássy kereszteződéséből addig, ameddig engedélyt kapott a FIDESZ a gyűlésére. Ez az időpont az este hat óra volt. A sorfal nem ment tovább! Dobálták őket, kiabáltak, de ők nem mozdultak. A kiemelők néha kiszaladtak egy-egy hangadót elfogni, de igazából passzív védekezésre rendezkedtek be. Közben persze még több egység érkezett. Lovasok és egyebek. De a sorfal ekkor sem mozdult! A parancsnok bemondta a rádióba is, hogy mostantól az Astoriánál zajló FIDESZ nagygyűlést biztosítják."

"Az Astoria nem volt műveleti terület! egészen addig, amíg a helyszínbiztosításra felkért cég képviselője nem jelezte az oszlatást irányító parancsnok felé, hogy összepakoltak és átadták a teret a rendőrségnek. Ez este hét órakor volt. Szó sem volt itt szétvert rendezvényről.
Sőt."

"Egy órát állt a rendőrfal az Astoriától pár száz méterre és várt, hogy az esetleg ottmaradt valóban békés megemlékezők hazamenjenek. Akik később is ott maradtak, azok tudták mi következik és vállalták ennek következményeit is."

Tehát egy órán át várták, hogy ti békés NEMCSŐCSELÉK kődobáló, NEMSÍMASZKOS, hanem csak kapucnis-sálas tömeg, hazamenjetek.

2llkedő 2013.06.20. 18:57:56

@Blogger Géza: "A 2006. október 23-ai demonstrálók nem voltak sem símaszkosak, és nem is dobáltak kockaköveket."

NE HAZUGGYYY!

angyalföldi partizán 2013.06.20. 18:58:59

@toportyánzsóti: bammeg jobbágy,te mindig első vagy.tartalmas életed lehet.

sárkányfő 2013.06.20. 18:59:02

@Ad Dio: És akkor már meg sem történt? Akkor Bara József él? Különben is, hol voltak a felháborodott tömegek amikor megölték? Hol voltak a zavargók, a csőcselék, akkor miért nem ment a szirénázás, felháborodás? Ja, hogy ha Orbán a király, akkor nyugodtan lehet embert ölni...

angyalföldi partizán 2013.06.20. 19:00:45

a poszthoz: remélem nem áll nyakig a szar a Takszim téren.

sárkányfő 2013.06.20. 19:00:51

@P.Freddy:
Akkor olyan óriási rendőrterror volt, hogy a gyűlés résztvevőinek 99%-a simán hazament a legkisebb gond nélkül, a maradék 1% viszont képtelen volt mozdulni a rendőrök miatt :))

sárkányfő 2013.06.20. 19:02:18

@félázsiai 2llkedő:
hazudni fog, ő a fidesz hivatalos netes trollja. Évek óta mindig mindenben 100%-ban a fidesz mellett áll, gyakran egyenesen a fidesz honlapjáról idéz be mindent. ez a munkája, ezért fizetik, mint selmeczi gabikát.

Ad Dio 2013.06.20. 19:05:21

@sárkányfő:

Süsübuci, jó a kérdésed: hol voltatok amikor megtörtént a dolog.? Hol voltak a baloldali szolidáris százezrek?

Elárulom: otthon a tévé előtt. Ugyanis egy-egy ilyen eset magában nem ok ilyenre. Törökorszában is csak szikra volt a gyúelegyben.

Nem Orbán tehet a hülye rendőrökről. Elítélte a tettet, szolidarítását fejezte ki a hozzátartozóknak, egy filozófus tanácsára elment a sírhoz és gyertyát gyújtott. Maximálisan européer módon járt el. Nem úgy mint GyF, aki a sokszoros rendőri túkapások elkövetőit kitüntette.

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.20. 19:05:30

2006 és 2010 között el lett magyarázva, hogy az ilyen randalírozó csőcseléket nyugaton sokkal de sokkal keményebben büntették volna, talán még éles lőszert is bevetettek volna. A fidesz is felvette a felvilágosult európéer demokraták értékrendjét :)

A kettős mércét majd akkor tessenek felemlegetni, ha a saját portán már rend van! Ti.: a 2006-os események kapcsán (ahonnan lehetne hozni hasonló képeket) se az EU se a különböző jogi szervezetek nem nagyon akartak szankcionálni, vagy szót emelni. Na persze attól függ, hogy a tüntető miért tüntet... Ugyanazzal a magatartással lehetsz a jogaidért kiálló tüntető (Irán, Oroszország, most Törökország), akivel a csúnya állam elbánik, de lehetsz randalírozó csőcselék is (Budapest '56 - 2006, Frankfurt, Spanyolország, Görögország)...

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.06.20. 19:06:23

hmm előmoderáció? Hát hogy fogok így tiltakozni az orbáni cenzúra ellen? :D

Vagy csak rossz a blogmotor? :)

2llkedő 2013.06.20. 19:09:58

@Ad Dio: "Nem Orbán tehet a hülye rendőrökről. "

Viszont Piktor tehet arról, hogy idáig fajultak a dolgok.

_most_ 2013.06.20. 19:14:28

@Ellenőrző QR kód: xd, nem az a lényeg miét tüntet valaki, hanem hogy hogyan, igazából csak véletlen egybeesés, hogy a bevándorlók, meg a jobboldali csürhe csak gyújtogatással tud tüntetni :D

Pop40 2013.06.20. 19:15:26

@Kim Jong Un:

Ne nagyzolj, hülegyerek. Te meg a fürdés? :D
Max dagonyázni szoktál.

Nehéz eldönteni rólad, hogy valami unatkozó balos provokátor vagy e, vagy pedig egy tablettás borba belehülyült, debil náci, aki az elbaszott életéért csak így tud elégtételt venni a világon.. .:)

reszeg tengeresz nicked hova tetted?

Ad Dio 2013.06.20. 19:18:44

@félázsiai 2llkedő:

Nem így látom. GyF sem ARRÓL tehet hogy a rendőrök 2006-ban azt és úgy tették amit és ahogy, hanem azért terheli súlyos felelősség, hogy nem büntette meg a nyilvánvalóan bűnös állományt. Sőt: kitüntette őket. A rendőri fellépésről a főrendőr meg a miniszter tehet, azokat is lapátra kellett volna tenni, nem kitüntetni.

Szerintem érted a különbséget. ezer és egy jogos kifogásotok lehet a Fidesz ellen. Nyomuljatok azzal. Ez a kettős mérce védhetetlen és nagyon destruktív.

Pop40 2013.06.20. 19:19:32

@Fejesrob:

"Kizárt. Ha így lenne, nem lett volna szükség tüntetésre. Eléggé kilógott a lóláb és nem véletlenül lépett fel a török kormány keményen. Nincs itt lakossági támogatás, megfizetett zsoldosok tüntettek."

A "török" szót magyarra cserélve kitűnően leírtad 2006-ot.

Amúgy nem találom a híreket, amikben a török csőcselék felgyújtotta fél Ankarát, meg az ottani tévé székházát, linkeld már be légyszi.

DezInf 2013.06.20. 19:20:51

@Blogger Géza:

Te Gejza!!!!!!

Ma te vagy a vészhelyzet esetén bevethető utolsó vésztartalék?
Megéri ez neked anyagilag ?

"Blogger Géza · bloggergeza.blog.hu 2013.06.20. 18:27:43
@DezInf: Lehet, hogy a te életszínvoalad csökkent (lúzerek mindig vannak), de az enyém és az átlagpolgáré nőtt. :) Lehet, hogy emiatt is mértek legutóbb 49%-ot a Fidesznek, ez van... "

Egy másik blogban ezt válaszoltad,tehát neked anyagilag megéri.

Figyelhetnél jobban arra amit leírsz :)))))))

A Fejesrobi féle csapat szénné égett, erre most meg te égeted szét magad....

Egy rövid kérdésem lenne : 2006-ban merre voltál?
Mert ahogy és amiről beszélsz,az arról tanúskodik,hogy halvány gőzöd sincs hogy mi történt akkoriban Budapesten.

Netán Thaiföldön próbáltad meg kihúzni azt a kis időt,amíg a fideSS hatalomra kerül?
Sok olyan "vállalkozó" volt akkoriban, aki Thaiföld varázslatos világában próbált meg köddé válni bizonyos kellemetlenkedő hazai hatóságok elől. Van aki a mai napig ott dekkol, olyan is akad aki betonba öntve.

Szóval mesélhetnél a személyes élményeidről.
Akár erről,akár arról:)))

sárkányfő 2013.06.20. 19:21:03

@Ad Dio:
Á, látom már a jómodor önjelölt papja jó szokásához híven nekilátott a nevemmel gúnyolódni, igazán tökös dolog ez a pisisek közt a homokozóban, ürülök hogy ilyen szépen minősíted magad :)

"hol voltatok amikor megtörtént a dolog.?"

Nos, én itthon voltam, és szidtam a rendőri erőszakot a neten. Elégedett vagy ugye a válasszal? :)

Most, hogy az én szerepemet tisztáztuk, válaszolnál az én kérdésemre is, vagy csak terelni akartál? Hol volt a csürhe, aki 2006-ban szétverte Bp-et, igen mély felháborodásában? Vagy nekik egy ember agyonverése nem ok, némi gumibotozás meg az?

"Nem Orbán tehet a hülye rendőrökről."
ne viccelj már, eddig az volt a jobboldali kánon, hogy Gyurcsány személyesen lőtte tarkón az ellene tüntetőket. Akkor most mégse??

És hogy hogy még Pintér a belügyminiszer, és nem lett kirúgva a főrendőr sem?

azbesztos 2013.06.20. 19:23:07

@sárkányfő: Nem az Orbán rendőrei voltak, hanem a bolsiké, ezért vitt virágot a Miniszterelnök Úr az áldozat sírjára.

Pop40 2013.06.20. 19:24:29

@Ad Dio:

Akkor lenne igazad, ha nem lett volna ennek egy olyan előzménye, hogy az a "nyilvánvalóan bűnös állomány" kénytelen volt végignézni szept 18-án, hogy a kollégáikat és barátaikat egy utcaköveket és molotovokat dobáló csürhe kórházba juttatja.

Persze gondolom, ha a te kollégáiddal és barátaiddal történt volna ez az előzmény, te a legjobb hangulatban leálltál volna kvaterkázni a gyújtogató csürhével, nyomtál volna egy szelíd csókot a homlokukra, és megkéred őket, hogy ugyan már, ha elfogyott a felgyújtható kocsi és kuka, tegyék már meg, hogy hazafelé veszik az irányt.

azbesztos 2013.06.20. 19:25:49

@sárkányfő: Hülye vagy fiam, a TV székházban már régen nem volt senki, amikor az INKAL-os provokátorok egy ajtót felgyújtottak, amit a tüntetők oltottak el. Ennyi volt a székház felgyújtás. Igaz, hogy gyurcsány führer szerette volna ha felgyujtják, ahogy annak idején a Berlinben a Reichtagot, de ennek a seggfejnek még ez sem jött össze.

sárkányfő 2013.06.20. 19:27:26

@azbesztos: Ja, ha tehát 3 évvel Orbán hatalomrakerülése után egy rendőr agyonver valakit, akkor az hirtelen nem Orbán rendőre, hanem egy bolsi.

Ez jó játék, akkor én most ugyanezen logikádat követve közlöm, hogy Orbán fideszbolsi rendőrei lődöztek ki szemeket, direkt bűnbakképzés és provokálás céljából.

Ad Dio 2013.06.20. 19:28:25

@sárkányfő:

"ne viccelj már, eddig az volt a jobboldali kánon, hogy Gyurcsány személyesen lőtte tarkón az ellene tüntetőket. Akkor most mégse??"

Ilyet tőlem nem hallottál. Rá vagy állva erre az egybites gondolkodásra, de szerintem még Te is képes vagy némi elvont észhasználatra (remény hal meg utoljára :-) ). Szóval az hogy a jobber trollok mit mondanak, az engem tök hidegen hagy.

"Nos, én itthon voltam, és szidtam a rendőri erőszakot a neten. Elégedett vagy ugye a válasszal? :)"

Hát ez az :-). Székből vagy fotelből netelsz :-D? "Elvárni" a tiltakozó demonstrációt "másoktól". Ez még egy trolltól is viccesen hangzik.

Pop40 2013.06.20. 19:29:10

@Ellenőrző QR kód:

"2006 és 2010 között el lett magyarázva, hogy az ilyen randalírozó csőcseléket nyugaton sokkal de sokkal keményebben büntették volna"

Ez így van. Úgyhogy linkeld be légyszi a képeket, amin látom ezt az "ilyen randalírozó csürhét" a törököknél.
Várom az általuk felgyújtott lángoló török tv-székházat, meg a fél felgyújtott Ankaráról készült képeket.

Mert amíg ez nincs meg, addig a szöveged, amiben összemosod a török tüntetőket a magyar 2006-os tomboló focihuligánokkal, egyszerű sima narancsbolsi hazugság.

sárkányfő 2013.06.20. 19:30:20

@azbesztos:
Hazudsz, élőben néztem az egészet, a csürhe, a magából kifordult őrjöngő tömeg gyújtotta fel az épületet. És nem egy ajtót, hanem az épület sarkában álló irodákba dobtak be molotovokat, azok égtek ki, és csak a nagy mázlinak köszönhető, hogy a tűz nem terjedt tovább, hogy a hő és a füst nem ölt meg több tucat bent dolgozót.

De erről már nem a gyújtogató csőcselék tehet, rajtuk nem múlt a tömeghalál, ők gyújtogattak.

Ad Dio 2013.06.20. 19:32:00

@Pop40:

Szóval ha a rendőrnek nem jön össze éjjel az asszonnyal vagy veszít a csapata a meccsen, akkor másnap leoszthat pár pofont minden további nélkül. Francokat.

A rendőrök durván visszaéltek a hatalmukkal. Csak a szerencén múlott hogy nem halt meg senki. Hibáztak, meg kellett volna büntetni őket. Ehelyett kitüntetést kaptak. Ez NEM demokrácia.

DezInf 2013.06.20. 19:32:37

@azbesztos:

Tudod miről beszélsz?
HírTV :))))))
Nézz bele az archívumukba,aztán írj valami okosabbat:))))

Nem az a baj,hogy hülyeséget írsz, az a baj,hogy nem nézel utána annak amiről írsz.

Szóval HírTV, nézegessed, aztán írogass:)))

...... persze,ha ott lettél volna........

2llkedő 2013.06.20. 19:34:25

@Ad Dio: " Sőt: kitüntette őket. "

A TEK-es főmufti is ki lett tüntetve a jogtalan Sándor palota előtti lezárásért.

Egyébként pedig a túlkapásokért nem ők a felelősek. És nem is GYF. GYF nem olyan, mint Piktor, aki mindenhol ott van, szervezkedik, intézkedik, irányít.

Pop40 2013.06.20. 19:34:55

@azbesztos:

A képeken épp az inkal-os provokátorokat, meg az őket vezető Gyurcsányt látjuk, ugye, elvtárs?

index.hu/gal/?dir=0609/belfold/TV4_galeri/

hetek.hu/files/images/2011/41/tv_ostrom.jpg

2llkedő 2013.06.20. 19:35:44

@Ad Dio: "Ez a kettős mérce védhetetlen és nagyon destruktív."

Ez nem kettős mérce, hanem nem kell összekeverni Gizikét a gőzekével.

Pop40 2013.06.20. 19:37:57

@Ad Dio:

Aha, ja, jól rátapintottál a lényegre. Tökugyanaz a két kategória.
Nem jött össze az asszonnyal, az idő is szar, ez végül is teljesen olyan jelentőségű esemény, mint hogy egy tomboló csürhe a fél műszakot kórházba juttatta, és csak a szerencsén múlt, hogy pár zsaru ott nem maradt.

Zseniális szöveg, így látatlanban is, ugye te fideszes vagy?:)

sárkányfő 2013.06.20. 19:39:35

@Ad Dio:
"Ilyet tőlem nem hallottál."
Az lehet, nem tartalak számon téged sem. De mint írtam a jobbos kánon ez, olvasgasd csak miket írnak a mai napig.

"Szóval az hogy a jobber trollok mit mondanak, az engem tök hidegen hagy."
Ez remek hír, néha ennek hangot is adhatnál, de úgy látom te csak ilyenkor jössz azzal, hogy ez hidegen hagy.

"Hát ez az :-). Székből vagy fotelből netelsz :-D?"
Székből. Mi is a gond ezzel?

""Elvárni" a tiltakozó demonstrációt "másoktól""
Igen, azoktól, akik ennél sokkal kisebb súlyú vélt ügyek miatt lebontották a belvárost, tömeges erőszakot követtek el, azoktól azt várom el, hogy konzekvensek legyenek akkor is, amikor egy másik kormány alatt történik, igazi, és sokkal durvább erőszak.

Na és vajon miért nem tették? Vajon van-e ennek köze ahhoz, hogy már 2006-ban is Orbán emberi voltak a háttérben?

Ad Dio 2013.06.20. 19:39:49

@félázsiai 2llkedő:

"A TEK-es főmufti is ki lett tüntetve a jogtalan Sándor palota előtti lezárásért."

Nem ismerem az esetet, de kevéssé hiszem hogy egy "jogtalan lezárás" összemérhető lenne a 2006-os eseményekkel.

Szidjad a szidhatót. Ez a kettős mérce hányinger. Tudom hogy elhivatott vagy a baloldal mellett - nincs is ezzel baj - de könyörgöm, ne veszítsük már el a józan eszünket...

sárkányfő 2013.06.20. 19:42:03

@Ad Dio:
"A rendőrök durván visszaéltek a hatalmukkal."

Mi vaaaan? Eszednél vagy? Akik gyilkossági kísérletet követnek el, azokkal szemben még erősebb fellépés is indokolt! Itt rendőrök életére is támadtak, tömegesen! és akkor még nem is szóltunk arról, hogy csatatérré változtatták az ország egyik legsűrűbben lakott részét.... Áruld már el, ha valaki rád támad, te mit csinálsz?

Pop40 2013.06.20. 19:42:15

@Fejesrob:

Bajnai ott se volt?
Nehogy már...

Ad Dio 2013.06.20. 19:43:52

@sárkányfő:

"Igen, azoktól, akik ennél sokkal kisebb súlyú vélt ügyek miatt lebontották a belvárost, tömeges erőszakot követtek el, azoktól azt várom el, hogy konzekvensek legyenek akkor is, amikor egy másik kormány alatt történik, igazi, és sokkal durvább erőszak."

Süsübuci! Ismered azt a szót hogy tolerancia? Az hogy ki mit tart olyan szinten felháborítónak, hogy kimegy az utcára demonstrálni, had nem Te ítéljed már meg. Azzal foglalkozz ami rád tartozik: magaddal. Ha valamit elfogadhatatlannak tartasz, menj demonstrálni. A fotelhuszárság szép dolog, de egyfelől nincs sok haszna, másfelől még az alakodnak sem tesz jót.

Hajrá! Ki a levegőre!

A szerelő 2013.06.20. 19:43:53

Orbánnak nincs normálisan működő országbeli szövetségese, ezért mindig újakat kell keresnie, de csak a demokráciát lebontó szarjankók állnak vele szóba, ezért volt ez a nyilatkozat. Viszont az itthoniak részére ennek a nyilatkozatnak jelzés értéke van. Mégpedig az, hogy nálunk senki meg se merje próbálni, hogy szembe szegüljön vele, mert neki nem számít ezernyi sebesült és akár életek is veszhetnek, ő megőrzi az autokráciáját, bármi áron.

Ad Dio 2013.06.20. 19:48:47

@sárkányfő:

Süsübuci.

Kettős mérce. Olyan szépen bemutatjátok Te meg az agyatlan trollsereg haverjaid, hogy lexikonba illik. Csináltok egy posztot amiben elítélitek a törökországi demonstrációk véres kezelését (egyébként mint írtam, ebben egyetértek Veletek: ami sok az sok).

Majd a tök azonos hazai helyzetet értékelve 180 fokot fordultok és vadul szerecsenmosdatni kezdtek. Gratulálok! Jellememberek. A gyomrom liftezik tőletek.

Ad Dio 2013.06.20. 19:50:54

@félázsiai 2llkedő:

Nem ez kettős mérce a javából. Sárkányfej meg a többi agyatlan baltroll ezt nyomja, de Tőled ennél több/jobb is kitelik...

sárkányfő 2013.06.20. 19:54:07

@Ad Dio:
Látom nem bírod ki a dedós szintű játékot a nevemmel, ne hagyd abba kérlek, annyira vicces látni ahogy dedóssá avatod magad :)

Az emberölés, ráadásul kínhalál az bizony objektíven súlyosabb mindenféle gumibotozásnál meg gumilövedékezésnél. Ez nem szubjektív, ez objektív, az emberhalál mindent üt, magasan.

Egyébként te miért is véded őket? :)

"Azzal foglalkozz ami rád tartozik: magaddal."
Van egy hírem dió: azzal foglalkozok, amivel akarok. Nem te mondod meg. nyugodj bele. De ha téged zavar, hogy mások olyannal foglalkoznak, ami nem az ő személyes ügyük, akkor mutass jó példát: törődj csak te a magad dolgával. Nem kell politikával foglalkoznod, blogokat olvasnod, és pláne nem írogatnod másoknak. Lássuk, megfogadod-e a saját tanácsod?
Én pedig hazafi vagyok, ezért foglalkozom a hazám dolgaival, és pont leszarom, magasról, hogy ez neked nem tetszik.

"Ha valamit elfogadhatatlannak tartasz, menj demonstrálni."
Nem te mondod meg hogy milyen módon fejezem ki a véleményemet. Kapj már az eszedhez, mit képzelsz te magadról hogy meg akarod mondani mit tegyek? Döbbenet....

"A fotelhuszárság szép dolog, de egyfelől nincs sok haszna, másfelől még az alakodnak sem tesz jót."
Akkor te mit keresel itt? Nem félted az alakod? Ha szerinted semmi haszna annak hogy itt kommetlesz, miért csinálod?

Pop40 2013.06.20. 19:54:33

@Ad Dio:

Az, ja, tök azonos hazai helyzet. Muhahaha.
Mint ahogy az elmaradt éjjeli kefélés ugyanaz nálad, mint a kórházba juttatott haverod, mi?

Ha azonos, hol vannak a képek az égő török fővárosról?
Hol vannak a képek az égő török tv-székházról, vagy bármi más hasonló intézményről?

Ja, hogy sehol? Akkor miről is dumálsz?

sárkányfő 2013.06.20. 19:55:13

@Ad Dio:
Még te trollozol, aki még azt se bírod megállni, hogy más nevén gúnyolódj? :D

Istenem de szánalmas... van pár híresen nagy fasz fidesztroll, de még azoknak se jut eszébe ide süllyedni....

sárkányfő 2013.06.20. 19:57:34

Emberek, ezt olvassátok, azt hiszem a totális őrület szabadul el az országban, ezt el se hiszem vááá :DDD

"A Jobbik parlamenti frakciója szerint a napnál is világosabb, hogy Bajnai Gordon "az idegen érdekek képviselője", a külföldi multinacionális cégek és a Bilderberg-csoport magyarországi helytartója."

hvg.hu/itthon/20130620_Jobbik_Bajnai_az_idegen_erdekek_kepviselo

Értitek, Bajnai mint a Bilderberg-csoport magyarországi helytartója.... istenem, ezt már nem lehet űberelni, kész, ezek egytől egyig agyhalott dühöngő őrültek :DDD

Ad Dio 2013.06.20. 20:00:39

@sárkányfő:

"Egyébként te miért is véded őket? :) "

Mégis honnan a jó égből veszed hogy védem őket??? Két idióta gyilkos, börtönben a helyük! Rohadjon rájuk a műanyaglakat. Én annyit mondtam, hogy OV-nak semmi köze hozzájuk és a tettükhöz. Szövegértelmezés ÉÉÉÉRTED? :-D

"Nem te mondod meg hogy milyen módon fejezem ki a véleményemet. Kapj már az eszedhez, mit képzelsz te magadról hogy meg akarod mondani mit tegyek? Döbbenet...."

Nincs ezzel semmi gond, csak olyan kicsit mosolyogtató hogy a fotelből osztod az eszet, és ELVÁROD hogy MÁSOK demonstráljanak amikor TE úgy látod, hogy NEKIK az lenne a dolguk. Meg kéne ezt az ügyet beszélni egy agyturkásszal szvsz.

"Ha szerinted semmi haszna annak hogy itt kommetlesz, miért csinálod?"

Kommunikációs gyakorlat. Semmi több. "Értelme" nincs, de kikapcsol. Süsübuci.

2llkedő 2013.06.20. 20:03:48

@Ad Dio: "Szidjad a szidhatót."

Szíjj Ártó elvtárs, amikor Piktor elvtárs gyorsan elsunnyogott a színpadon bemutatott egy könnygázgránát hüvelyt, mondván, hogy GYF-ék így védik a demokráciát. Akkor, amikor az Astoriánál még messze nem volt semmi. Hogy került Petikéhez az a hüvely?

sárkányfő 2013.06.20. 20:16:44

@Ad Dio:
"Mégis honnan a jó égből veszed hogy védem őket??? Két idióta gyilkos, börtönben a helyük! Rohadjon rájuk a műanyaglakat. Én annyit mondtam, hogy OV-nak semmi köze hozzájuk és a tettükhöz. Szövegértelmezés ÉÉÉÉRTED? :-D"

:DD
És még te jössz szövegértelmezéssel? Ember, azokat miért véded, akik NEM mentek ki az utcára törni zúzni, miután agyonverték Bara Józsefet... tudod, kontextus, szövegértelmezés... :))

Egyáltalán honnan tudod, hogy ők hogy gondolkodnak és miért nem mennek ki? :) Tán ismered őket személyesen? :)

"Nincs ezzel semmi gond, csak olyan kicsit mosolyogtató hogy a fotelből osztod az eszet, és ELVÁROD hogy MÁSOK demonstráljanak amikor TE úgy látod, hogy NEKIK az lenne a dolguk. "

Bizony, a következetességet elvárom. Sőt, tudod mit? Nem várom el, semmi gond, csak akkor ne jöjjenek nekem a süket dumával, mert a kettős mérce az kettős mérce.... Tudod az nem megy, hogy egyszer MTV-ostrom, égő Bp, máskor meg semmi, de azért ők nem politikai alapon mentek ki, á dehogy... tudod a tetteknek és a tettek hiányának is van jelentése...

"Kommunikációs gyakorlat. Semmi több. "Értelme" nincs, de kikapcsol. Süsübuci."
Na abban egyetértünk hogy semmi értelme... na jó, annyi azért van, hogy dedóssá minősíted le magad...

sárkányfő 2013.06.20. 20:19:36

@Amadeus62:
Ez se rossz :)

A legszebb, hogy ha van összeesküvés, akkor az a fideszes rablóoligarchák között van, akik szépen szisztematikusan felosztják egymást közt az országot, és kizsigerelik. Lásd dohánymaffia. Lásd közbeszerzések. De a földmaffia is ilyen, és erről még csak nem is én mondom hogy maffia, hanem Ángyán József.

Oszt még ezek dumálnak...

ördöngös pepecselés 2013.06.20. 20:19:54

Csak azt kapták amit megérdemeltek!
Amugy meg hülye a posztiró

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.20. 20:24:22

@Blogger Géza: Géza! Nem lehetsz ennyire hülye! Bíard ki, hogy egyszer megpróbálsz kussban maradni és nem nyomni a bullshitet!

ördöngös pepecselés 2013.06.20. 20:24:23

amugy kár összehasonlittani 2006tal (nem is lehet) akkor a NÉP ugyanis Lopcsányék szemétkedései miatt mentek ki az utcára, az izraeli rendörök pedig rohadt modon szétlövették a tüntetést (gondolom a magyar zászlo nem tetszett nekik)

a törököknél pedig a felbérelt tüntetöhad rontott a rendőrökre, mert kivágtak 3 fát (arrol már nem szol a fáma hogy milrt kellett kivágni azokat a fákat), de török ballib emiatt berágott, aztán kaptak érte, jogosan...

2llkedő 2013.06.20. 20:25:25

@Balibgeczyk: Remélhetőleg a böfögéssel megkönnyebbültél!
Kedves egészségedre!

ördöngös pepecselés 2013.06.20. 20:28:01

@félázsiai 2llkedő:

Az mtv székházat pedig a dzsobbikos csürhe csinálta, na az tényleg gáz volt, de a Fidesznek ehhez semmi köze!

A dzsobbik egy provokálo szar alakulat élén az idióta zázrivecczel...
Az a sok kopasz geci az mind a zsobbik klánjához tartozik, magyarnak képzelik magukat de hülyék mint a segg!
jobbik = mszp, ők is hozták létre hogy megoszoljon a jobboldali szavazat, szalámitaktika komcsi modon!!

sárkányfő 2013.06.20. 20:36:21

@Balibgeczyk:
Szia geci,
pont tegnap kérdeztem tőled, hogy mond meg melyik konkrétan bank NEM hárította át a díjakat az ügyfeleire (ha már ezt állítod). Sajnos válasz helyett eltűntél. Megtennéd most, hogy végre válaszolsz?

sárkányfő 2013.06.20. 20:36:52

@Balibgeczyk:
" a Fidesznek ehhez semmi köze"

De, van köze.

Visionstar 2013.06.20. 20:42:31

@Balibgeczyk: ki is vered a répádat, miután válaszolsz valami nagyon "ütőset" és jelentést írsz a székházba?

Kérlek világosíts fel, hogy mik ezek a rövidítések:

dzsobbik?
zsobbik?
Lopcsányék?
ballib?

Én nem értek hozzá:-))

Amadeus62 2013.06.20. 20:43:26

@Balibgeczyk:

A kurva anyád! A Jobbik minden hibája ellenére még a legértelmesebb párt a jelenlegiek között Bajnai mellett persze. Noha más a kettő ideológiája teljesen. De kit érdekel?

Amúgy meg Sz.Feriék voltak ott (fradi) Ők is kigyúrtak és kopaszak. És hótt hülyék. És fideszesek.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.06.20. 21:06:19

@Blogger Géza: Szerinted nem azért várta járó motorú, páncélozott (szövegértés, blogger úr) autó, mert tudta előre, hogy balhé lesz. Arról meg törvény van, hogy a rendőröknek nem hihet a bíróság. Ez pedig az összes 2006 novemberrel kapcsolatos bírósági ítéletet hitelteleníti (amúgy szíveskedjél az ítéletről linket vagy legalább számot adni). @Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik: -nek van igaza, sajnos. Pedig egy bloggertől többet vártam volna.

ephart 2013.06.20. 21:23:11

ENSZ: Izrael palesztin gyermekeket kínzott

A foglyul ejtett palesztin gyermekek kínzásával vádolta Izraelt az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága.

A genfi székhelyű, 18 független szakértőből álló és a világszervezet Emberi Jogi Tanácsának égisze alatt működő testület csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentésében azt állította, hogy az 1967-es háborúban elfoglalt palesztin területeken az izraeli hatóságok az elfogott palesztin gyermekeket megkínozták, többeket pedig élő pajzsként használtak.

A jelentés szerint a palesztin gyermekeket rendszeresen megalázó bánásmódban részesítették, így a többi között gyakran kínozták és az általuk nem értett héber nyelven vallatták őket.

A jelentés azt írta, hogy a legtöbb palesztin gyermeket azért tartóztatták le, mert kövekkel dobálták meg az izraelieket. A bizottság szerint ez olyan cselekmény, amiért akár 20 évig terjedő börtön jár.

A bizottság utoljára 2002-ben hozott nyilvánosságra hasonló jelentést, és a mostaniban az azóta eltelt tízéves időszakot vizsgálta. Azt állította, hogy ebben az időszakban palesztin gyermekek százait ölték meg, és ezreket sebesítettek meg az izraeli katonai műveletek során, különösen Gázában, a sűrűn lakott területek ellen végrehajtott légi és haditengerészeti csapásokban. Aggodalmának adott hangot amiatt, hogy - mint írta - palesztin gyermekeket továbbra is élő pajzsként használnak, és a 2010 január valamint 2013 márciusa közötti időszakban 14 ilyen esetről tett említést.

Az izraeli külügyminisztérium reagálásában emlékeztetett arra, hogy idén márciusban már választ adott az ENSZ Gyermekalapjának, az UNICEF-nek egy hasonló jelentésére. Egyidejűleg megkérdőjelezte, hogy a mostani bizottsági vizsgálat új tényeken alapulna. A minisztérium szóvivője azt hangoztatta, hogy a jelentés semmi újat nem tartalmaz.

MTI

Reggie 2013.06.20. 21:51:03

A torok rendori brutalitas lattan valoszinusitheto, hogy gyurcsany es gergenyi kint van tanacsadonak.

Nyilas 2013.06.20. 22:18:22

Azért a kommentelők között mennyi barom ember van aki vagy marhára elkötelezett,vagy tényleg szellemileg csak ennyire képes ,de az meg minek ír.Ha csak nem azért mert feltünési viszketettsége van

2llkedő 2013.06.21. 05:41:27

@Reggie: "A torok rendori brutalitas lattan valoszinusitheto, hogy gyurcsany es gergenyi kint van tanacsadonak."

Ez jó! És őket támogatja a Piktor. Akkor hogy is van ez?

2llkedő 2013.06.21. 05:43:55

@Nyilas: Ezt szépen leírtad, de érdekelne, hogy mire, kikre írtad, amit írtál? Mert így kár volt írni! A szavaiddal élve:
"tényleg szellemileg csak ennyire képes ,de az meg minek ír"

2llkedő 2013.06.21. 06:47:37

@Ad Dio: "Nem ez kettős mérce a javából. "

A kettős mércét éppen a fidesz alkalmazza.
A kiindulás, hogy Piktornak és a fidesznek mindig igaza van!

Tehát ha ellenzékben van, akkor diktatúra van, ha kormányon van, akkor demokrácia.

Ha önmagában nézzük a dolgokat, akkor még lehet is, hogy igaza van. Csakhogy! Ha a folyamatában nézzük a dolgokat, akkor egyik helyen elítéli azt, amit a másik helyen támogat. Azaz valahol, valamikor hazudott.

2llkedő 2013.06.21. 06:49:46

@Blogger Géza: Te Gejza!

A kilőtt szemért kapta a kártérítést, de az nem jelenti azt, hogy amit tett, az jogos, és törvényes volt.

toportyánzsóti 2013.06.21. 07:55:11

@angyalföldi partizán: Tehetnél még egy kört általánosban,megtanulhatnál annyit érvelés helyett jelzőket szellemi toprongyok használnak.

Ad Dio 2013.06.21. 08:37:57

@félázsiai 2llkedő:

"A kettős mércét éppen a fidesz alkalmazza."

A Fidesz is. Meg Ti is. Csakhogy a Fidesz egy politikai párt. Mint ilyen taktikázik, kampányol, helyezkedik. Ez a magánember szintjén hazugság. Az állampolgár - hacsak nem politikai vakhívő - maradjon meg következetesnek meg őszintének. A pártokban kár hinni: hazug tolvaj mind.

Ettől még a Fideszt tartom a legkormányképesebb pártnak jelenleg (is), de nem vagyok beléjük szerelmes. Ha jön jobb, majd váltok. Egyelőre ők a legjobbak. Még akkor is ha néha égnek áll a hátamon a szőr a baromságaik miatt.

2llkedő 2013.06.21. 08:47:22

@Ad Dio: "Mint ilyen taktikázik, kampányol, helyezkedik."

És egyfolytában hazudik.

" Ez a magánember szintjén hazugság."

Nem a magánember szintjén hazugság, hanem a vezetők részéről az. Én csak a fidesz korábbi álláspontja alapján véleményezem a mostani helyzetet. Ha korábban más volt az álláspontja, azt ne az én szememre ródd fel. Legyél következetes!

2llkedő 2013.06.21. 08:48:19

@Ad Dio: "Ettől még a Fideszt tartom a legkormányképesebb pártnak jelenleg (is), "

A leg hazugabb, legkártékonyabb párt, mint ahogyan Márai is leírta.

Ad Dio 2013.06.21. 08:58:11

@félázsiai 2llkedő:

A politikai pártok hazudnak. Ez Neked új? Nb mielőtt elkezdenéd: GyF-el nem az volt a baj hogy hazudott. Az egy dolog, minden párt hazudik. A baj az volt, hogy egy tehetségtelen politikus, és nagyon ostobán csinálta. A legnagyobb baj mégsem ez volt, hanem hogy a gazdaságpolitika teljes egészében alá volt rendelve a napi népszerűségnek, a válság kellős közepén! Katasztrófa. A jelen ellenzék meg egyelőr egy rakás önmagával harcoló majom gyülekezete.

2llkedő 2013.06.21. 09:44:00

@Ad Dio: "Az egy dolog, minden párt hazudik. "

Kivéve Orbán Viktort.

"a gazdaságpolitika teljes egészében alá volt rendelve a napi népszerűségnek, a válság kellős közepén!"

Ez az MNO, MH, rémHírtv, Echotv agymosása.

Örülök, hogy sikeresek voltak.

2llkedő 2013.06.21. 10:05:14

@Ad Dio: "A politikai pártok hazudnak. Ez Neked új?"

Tudod ha ellenzékből a feketére azt mondja egy párt, hogy az a fekete, majd hatalomra jutva a feketére azt mondja, hogy az fehér, akkor az a párt hiteltelen. Élén a Vezérrel. Tipikus Ikrek tulajdonság.

2llkedő 2013.06.21. 10:56:15

@Ad Dio:

Azt ne felejtsd el, hogy baszni és szűznek maradni nem lehet egyszerre. A fidesz ezzel próbálkozik. Mindig az aktuális érdekeinek megfelelően mond igazat. Ez sajnos nem esik egybe az ország érdekeivel.

Pop40 2013.06.21. 11:25:06

@félázsiai 2llkedő:

Há' azért, mert "feltünési viszketettsége van". :DDDD

Az nem tom, milyen, de jó szar lehet ebben a melegben. :)

Pop40 2013.06.21. 11:29:10

@Ad Dio:

"Ettől még a Fideszt tartom a legkormányképesebb pártnak jelenleg (is), de nem vagyok beléjük szerelmes."

Na ja, a kancsal meg a csuti tolvaj tényleg sokkal jobb, mint egy Bajnai-Oszkó. :DD

Még az a szerencse, hogy nem vagy beléjük szerelmes, ha ezek után őket tartod a legkormányképesebbnek.
Durva lenne, ha még szerelmes is lennél. :D

Pop40 2013.06.21. 11:34:40

@Ad Dio:

"A politikai pártok hazudnak."

Már amelyik....

Bajnaiék mit is hazudtak eddig?
És bár nem a szívem csücskei, de a Schiffer-féle LMP miben hazudott eddig?

Ha neked hazudnak a pártjaid, és még mindig ők a pártjaid, az téged minősít, nem őket.

Pop40 2013.06.21. 11:37:58

@Ad Dio:

"a gazdaságpolitika teljes egészében alá volt rendelve a napi népszerűségnek"

Na ja. Még szerencse, hogy mostanában nincs, lásd ad-hoc adóztatott multik, meg rizsacsökkentés.
Aztán meg jönnek a tágra nyílt, csodálkozó kormányzati szemecskék, hogy miért is nem akar itt beruházni senki?:O

Pop40 2013.06.21. 11:42:06

@félázsiai 2llkedő:

Ez az ember lenne neked hiteltelen?? :)
Olvasd el, mit beszél itt. Szerintem teljesen igaza van. :D

„Szögezzük le, hogy a tandíjnak egyetlen dologhoz van köze: ahhoz, hogy valakik elbénázták a magyar gazdaságot, elbénázták annak működtetését, és ennek árát akarják velünk megfizettetni. Magyarország elkövetkező 15-30 évének sikerét a tudás és nem a pénz fogja meghatározni, ezért az egész magyar jövő szempontjából felelőtlen politika a tandíj bevezetése” – hangsúlyozta Orbán Viktor. A Fidesz elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy a felsőoktatásban tanulók adó formájában 5 és fél év alatt fizetik vissza az államkasszába a rájuk fordított pénzt. „Nem ajándék ez az államtól, hanem beruházás” – húzta alá, hozzátéve: a diplomások egész életük alatt tizennégyszer annyi adót fizetnek, mint a nem diplomások.
(2008. március 1.
2007-2010.orbanviktor.hu/hirek_list.php?item=237

Ad Dio 2013.06.21. 12:50:02

@Pop40:

Bajnai meg az E14 nekem kifejezetten szimpatikus. Épp így az LMP is. Viszont gyengék mint a harmat. Kormányképtelenek.

Egy E14-MSZP koalíció elvileg működhetne, de ha ilyen nyomás alatt mint ami alatt most vannak képtelenek egységre lépni, akkor erősen kételkedem benne hogy ormányon képesek lennének. A jelenlegi "demokratikus" ellenzék egy ezerfejű, ezerszívű maszlag ami egymásban legalább akkora ellenfelet lát, mint Orbán Viktorban.

Kormányképtelenek. Ha felépülnek ÉS a Bajnai-féle vonal győzedelmeskedik, akár engem is bevonzhatnak. Épp így az LMP is bevonzhatna ha megerősödne.

Így egyelőre a Fideszt tartom a legkevésbé rossznak.

Ad Dio 2013.06.21. 12:59:56

@Pop40:

Végigment egy konszolidáció (megszorítás ha úgy tetszik), szerkezetváltás, egyenlegjavítás, teheráthelyezés. Ezt én hatalmas eredménynek tartom. És az igazat megvallva hidegen hagy hogy az óbégakórus mit tart róla (megspórolhatjátok a reakciót). Mennek a baromságok is mint pl. a rezsicsökkentés meg a szabadságharc meg blabla. Ezek idiótaságok, olcsó populista szavazatvásárlási trükkök. Nem tudom kinek szól, de nemnekem az biztos :-).
Ezzel szemben az "elmúltnyócév" sajnos EGYETLEN életképes dolgot sem szült. Nemhogy tendenciózus reformokat, egyhelyben toporgást meg kishíjánállamcsődöt. És leszarom hogy GyF mit AKRART volna. Gyenge és ostoba volt, ráadásul csapvinvaló politikus. Elkúrta. Éveken át egyetlen dologban jártunk élen: adósságfelhalmozásban.

Jelen állás szerint a Fidesz az egyetlen komolyan vehető kormányképes erő. Remélem 2018-ra alakul valami a porondon.

2llkedő 2013.06.21. 15:14:50

@Ad Dio: "Végigment egy konszolidáció (megszorítás ha úgy tetszik), szerkezetváltás, egyenlegjavítás, teheráthelyezés. "

„”””Az államnak pártatlannak kell lennie . Nem ügyeskedhet, nem változtathatja kénye-kedve szerint a törvényeket és a szabályokat. Ha az állam részrehajló, és magánérdekek kiszolgálójává alacsonyodik, magánérdekek foglyává teszi a törvényhozást, akkor saját működésének értelmét számolja fel. Ha az állam azt akarja, hogy tiszteljék, akkor tiszteletre méltónak is kell lennie.””””

„”””Magát az államot sem övezi erkölcsi megbecsülés, mert maga sem viselkedett erkölcsös módon. Miközben folyamatos áldozatvállalást várt el polgáraitól, egyre kevesebbet adott cserébe . Az államon sokak szerint valójában nincs már mit tisztelni, maradék tekintélye pedig a korrupciós botrányok sorozatával tovább porladt . Az állam a magánérdekek kiszolgálójává vált, a törvényalkotás lobbicsoportok áldozatául esett .””””

/ A Nemzeti Együttműködés Programja
Irományszáma: H/47
Érkezett: 2010. máj. 22. /

2llkedő 2013.06.21. 15:17:39

@Ad Dio: """Tűrhetetlen, hogy az állam javaira úgy tekintsenek, mint politikai zsákmányszerzés tárgyára . Elfogadhatatlan, hogy a közjavakkal törvénytelenül és erkölcstelenül sáfárkodók az államot mint magánvállalkozást kezeljék. Fontos, hogy a társadalom tagjai felelős és megbízható partnerként tekintsenek az államra . Mára a közhatalom működése alapjaiban nélkülözi a kiszámíthatóságot és a stabilitást . A szétzilált és leépített közigazgatás nemcsak a mindennapi lét kerékkötője, de a gazdasági fellendülés akadálya is, ma mind a piaci szereplőknek, mind az állampolgároknak csak terhet jelent, nem segítséget. Újra kell építeni az államot, ebben kulcsszerepe van a szaktudás és elhivatottság érvényre juttatásának és annak, hogy visszaadjuk a közigazgatás rangját."""

2llkedő 2013.06.21. 15:22:06

@Ad Dio: "Így egyelőre a Fideszt tartom a legkevésbé rossznak."

Addig, amíg így gondolkodol, nem fogod észre venni a lehetőséget.

Már többször leírtam, hogy ez olyan, mint az a feleség, akit a részeg férj rendszeresen ver, megaláz, stb. de mindig kitalál valamit, hogy miért is nem válik el tőle. Úgy mint, végül is egy egészen rendes ember, ha nem iszik. Különben is, szeretem. No meg nincs más. És pont ez az utolsó, amelyik azt eredményezi, hogy addig, amíg végzetes nem lesz a helyzet, nem is fog változtatni rajta, pedig ha nem így gondolkodna, akkor észre venné azt, aki ott van mellette.

Pop40 2013.06.21. 17:22:40

@Ad Dio:

"Bajnai meg az E14 nekem kifejezetten szimpatikus. Épp így az LMP is. Viszont gyengék mint a harmat. Kormányképtelenek. "

Na akkor innentől kezdve nem értem.
Ha valaki teljes gőzzel halad a szakadék felé, az miért jobb annál, aki (veszekedve, de) legalább ép ésszel kormányoz?

A "kormányképtelen" fogalmat meg annyiban lerendezed, hogy nálad kormányzásképes az, aki képes kormányra kerülni. Hogy KORMÁNYOZNI (amiért kormányra került, amiért megválasztod) tud e, az tökmindegy.
Ilyen erővel neked elég lenne mindig az aktuálisan legkedveltebb pártra szavazni, tökmindegy, ki az, s mit várhatsz tőle.

Azzal mondjuk, hogy a fidesz a "legnépszerűbb", én a helyedben vigyáznék. Még a kozmetikázott kv kutatásokban is 56% kormányváltást akar. És akkor még hol vannak a preferenciáikat letagadók meg azok, akiket nem érdekel az egész, így el sem mennek.
Orbánék nem véletlenül mocskolják ám ezerrel Bajnait.

Amúgy őszintén szólva megleptél. Sok hülye fideszes egyenválaszt olvastam már, miért szavaz Orbánra, de hogy valaki ne fideszes legyen, belátja, hogy Bajnai sokkal jobb lenne, ennek ellenére Orbánra szavazna, mert neki esélyesebb kormányt alakítani,(!!!) ilyet most nálad láttam-hallottam először. :)

Ad Dio 2013.06.21. 17:30:39

@félázsiai 2llkedő:

:-)

Nem erről van szó. Én nem tudok "ráhatni" a politikai szereplőkre. Meg nem is akarok. Figyelem a teljesítményüket és a magam értékrendjének legfontosabb kérdéseiben osztályozom őket.

Pop40 2013.06.21. 17:36:10

@Ad Dio:

"Végigment egy konszolidáció (megszorítás ha úgy tetszik), szerkezetváltás, egyenlegjavítás, teheráthelyezés."

Megszorítás? Az kizárt. Maga a Kedves Vezető nyilatkozta ma, hogy olyan nem volt, egy deka se.

www.portfolio.hu/gazdasag/orban_az_egymillio_dollaros_kerdesre_keressuk_a_valaszt.5.185620.html

"A kormányfő hangsúlyozta: a kabinet politikájának fontos eleme a megszorítások elutasítása, mert ezekkel nem lehet rendbe tenni a gazdaságot" Ez hagyta el nemes ajkait, és nem sült le a pofája. :)

"szerkezetváltás," Mégis miben?
"egyenlegjavítás," Mégis miben?
"teheráthelyezés." Mármint a fideszes haverokról mindenki másra?

"Nem tudom kinek szól, de nemnekem az biztos "
Mert nem te vagy a célcsoport, hanem a birkamenetes bácsika.

"Nemhogy tendenciózus reformokat, egyhelyben toporgást meg kishíjánállamcsődöt."

Ezért nem rajongok a szocikért, mert magukkal voltak elfoglalva akkor, mikor mással kellett volna. De volt jó pár javaslat, csak Vitya ellenzékben szeretett népszavaztatni. Pl tandíj. A mainál jóval kisebb lett volna, és ott maradt volna az egyetemnél, de a jónép leszavazta, mert fujj tandíj és rohadt Gyurcsány.
Na most megkapták a sokszorosát, ami megy a költségvetésbe. :D
Nem mentve a szocik balfaszságait, de ilyen környezetben azért lássuk be, nehéz.

GYF meg ilyen szempontból nem érdekel, mert jövőre nem lesz miniszterelnök.

"Jelen állás szerint a Fidesz az egyetlen komolyan vehető kormányképes erő."

Ez a mondat helyesen: A jelenlegi torz kv-kutatások szerint a Fidesz az egyetlen komolyan vehető kormányRA KERÜLNI képes (és NEM kormányképes) erő.

Pop40 2013.06.21. 17:40:00

@Ad Dio:

Ja, és egy apró megjegyzés még erre a "kishíjánállamcsődre":

Ha az általad "kormányképesnek" aposztrofált fideszt kapta volna telibe a 2008-2009-es válság, Kuszaszem Gyurka unortodox megoldásaival, most nem "kis híján" beszélnénk államcsődről.

Ad Dio 2013.06.21. 17:42:42

@Pop40:

"Amúgy őszintén szólva megleptél. Sok hülye fideszes egyenválaszt olvastam már, miért szavaz Orbánra, de hogy valaki ne fideszes legyen, belátja, hogy Bajnai sokkal jobb lenne, ennek ellenére Orbánra szavazna, mert neki esélyesebb kormányt alakítani,(!!!) ilyet most nálad láttam-hallottam először. :)"

Talán mert nem vagyok "hülye fideszes egyenszavazó". Talán köztetek is van olyan, aki nem elvakult gyomorból balos, hanem ÉRTÉKRENDJE szerint, kritikusan választ pártot.

A jelenlegi ellenzék a szememben nem azért kormányképtelen, mert nem tud kormányra kerülni, hanem azért nem tud kormányra kerülni, mert ormányképtelen. És ezt az ország zöme is így látja a közv. kut. szerint. Mint mondtam, előttem az egész egy hatalomért marakodó, százfejű, százszívű bandának tűnnek, akik még a közös ellenség (a Rómaiak, nem a Júdeai Népfront!!! :))) ) ellen sem képesek összefogni... egy rakás túró...

"Na akkor innentől kezdve nem értem.
Ha valaki teljes gőzzel halad a szakadék felé, az miért jobb annál, aki (veszekedve, de) legalább ép ésszel kormányoz?"

Ha esetleg kiment volna a fejedből, ezek a "szakértők", akik "épp ésszel" bírnak felelnek az "elmútnyócév"-nek nevezett katasztrófáért. Minden szimpátiám ellenére nehéz csak úgy elhinnem hogy azóta gyökeresen megokosodtak. Veszekedni azt tudnak, ezt minden másnap bebizonyítják...

"Azzal mondjuk, hogy a fidesz a "legnépszerűbb", én a helyedben vigyáznék. Még a kozmetikázott kv kutatásokban is 56% kormányváltást akar. És akkor még hol vannak a preferenciáikat letagadók meg azok, akiket nem érdekel az egész, így el sem mennek.
Orbánék nem véletlenül mocskolják ám ezerrel Bajnait."

Ebben történetesen nagyon egyet tudunk érteni. Ahogy egy jeles baloldali politikus megjegyezte: nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem választást, de azért ha baloldali törzsszurkoló lennék, ezzel még magamat sem tudnám meggyőzni. Mert ugye ott vannak azok a fránya időközi választások. Hát-hát...

Ad Dio 2013.06.21. 17:49:34

@Pop40:

"Ha az általad "kormányképesnek" aposztrofált fideszt kapta volna telibe a 2008-2009-es válság, Kuszaszem Gyurka unortodox megoldásaival, most nem "kis híján" beszélnénk államcsődről."

Ezek komolytalan gondolatok. A "lennevóna" kategória. GyF-ék kapták a kihívást, és nagyon-nagyon gyengén szerepeltek. Még akkor is a napi népszerűségük megőrzésével voltak elfoglalva, amikor már lehetett látni a szakadékot. Amikor meg bele is estek, a miniszterelnök még mindig a maga posztjáért harcolt. A hideg fut a hátamon ha visszagondolok azokra az időkre. Sokba van ez nekünk... nagyon sokba...

2llkedő 2013.06.21. 18:24:46

@Ad Dio:
"Ezek komolytalan gondolatok."

"""""9. Milyen intézkedéseket javasol a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a probléma kezelésére és miért?

A szocialista úttal szemben, melynek alapvető jellemzői a hitelfelvétel, a szociális megszorítások és a gazdasági recesszió, a Fidesz a válságkezelés európai útját választaná. Ez olyan gazdasági növekedést ösztönző politikát jelent, mellyel ki lehet törni a negatív spirálból, és munkahelyteremtéssel, adócsökkentéssel tartóssá lehet tenni az ország felemelkedését. A Fidesz gazdaságélénkítő programcsomagja három egymással összefüggő elemre épít: szociális biztonság, pénzügyi egyensúly, gazdasági növekedés. """"
Szerinted a fenti megoldás mennyire lett volna megoldás az akkori helyzetben?

Ezt jól beléd vésték:

"Még akkor is a napi népszerűségük megőrzésével voltak elfoglalva, amikor már lehetett látni a szakadékot."

""""A hatalom, ha tehette és saját érdeke úgy kívánta, minden írott és íratlan szabályt áthághatott :
békés megemlékezőkre rontott, kordont vont a parlament köré, kirakatdíszletté silányította a törvényhozást. Mindezt egyetlen szándék vezérelte: a szocialisták minél tovább maradhassanak hatalomban, minél később kelljen elszámolniuk napvilágot látott hazugságaik politikai következményeivel .""""

Pop40 2013.06.21. 18:35:15

@Ad Dio:

"Talán köztetek is van olyan, aki nem elvakult gyomorból balos, hanem ÉRTÉKRENDJE szerint, kritikusan választ pártot."

Nem tudom, mi van "köztünk" - kik között? Én egyedül vagyok.
Sőt, még csak balos sem lennék alapban, mindössze ebben az országban nincs épeszű jobboldal. Németo-ban simán leszavaznék egy Merkel-féle jobbközép pártra, ami VALÓBAN jobboldali.

Megkockáztatom, hogy Bajnai szavazói között sokkal több valódi jobboldalit találsz, mint a fidesz törzsszavazói közt. Ők jobboldaliak, mert Orbán azt mondja nekik, közben menetelnek a vezérért, rühellik a hanyatló Nyugatot, imádják a vezér 20 éves vízióit, és forduljon fel minden rohadt multi és kapitalista.
Ja, ezek ám a jobboldaliak, Thürmertől picit balra. :DD

Nem hinném, hogy az ellenzék kormányképtelen lenne, noha tény, hogy szigorú garanciákra van szükség. És az a tökölődés, ami mostanság ott megy, engem is elborzaszt. De még ezzel együtt sem említhetőek egy lapon sem ORbán dilettantizmusával és lopásaival.

"ezek a "szakértők", akik "épp ésszel" bírnak felelnek az "elmútnyócév"-nek nevezett katasztrófáért."

Nos, volt ott azért egy Bajnai időszak is, a válság legdurvább részében, úgy, hogy alig egy éve volt dolgozni... :)
Az előtte lévő időszak, tény, nem egy sikersztori.

"de azért ha baloldali törzsszurkoló lennék, ezzel még magamat sem tudnám meggyőzni. Mert ugye ott vannak azok a fránya időközi választások. Hát-hát..."

Azokra gondolsz, amiknek
a, nincs tétje, ezáltal mozgósító hatása
b, mostanában a lehető legkisebb vidéki településeken rendezik
c, az ellenzék (ha egyáltalán indul rajta) tuti egyenként, s nem szövetségben teszi ezt
d, legtöbbször győz a független?

A legutolsó "hatalmas" fideszes siker tán Solymáron vagy hol volt, ami állítólag jobboldali fellegvár, ehhez képest kaptak kemény 15-20%-ot, nem tudom a pontos számot, ezt a nagyságrendet. Mellettük volt 2 független jelölt, ellenzéki indulót nem is láttam.

Ez valóban akkora elsöprő fideszes fölény, hogy még. :D

Ad Dio 2013.06.21. 18:39:08

@félázsiai 2llkedő:

"Ezt jól beléd vésték:"

Ha nagyon sokszor elmantrázod, akkor sem lesz igazabb.

Nem véste belém senki. Fogalmam sincs honann idézgetsz. Nem olvasok agitpropot, nincs TV-m, rádiót ritkán hallgatom. Magam válogatta hírcsatornákról tájékozódon (Index, Origo, NOL, MNO utóbbi kettő egyszerr és csak ha muszály :-(. egyik nagyobb hányás mint a másik...)

Azért mondom ezt, mert ez a véleményem. :-o

"Szerinted a fenti megoldás mennyire lett volna megoldás az akkori helyzetben?"

Semennyire. De MINDEN jobb mint az a langyos khakhi amit akkor összehoztak. A hitelfelvételi dömping nagyon durván belökte az országot a szakadékba.

Egyébként ha engem kérdezel, meg kellett volna próbálni a durva korrekciót. Ha abba belebuknak, emelt fővel bukhattak volna, lett volna honnan felállni. A feladat adott volt, a gyenge parlamenti többség miatt elbukták. Ez kommunikálható veszteség. Előrehozott választások, Fidesz. Minden bizonnyal jelenleg MSZP kormány lenne... De nem így lett... mert nem ezt tették, hanem azt amit feljebb állítottam. Népszerűségi indexekre kacsingatva próbáltak megtenni mindent a bukás elkerülésére, vagy legalábbis elodázására. Tkatikátlanul, agyatlanul, utolsó pillanatig foggal-körömmel ragaszkodva a hatalomhoz.

Ad Dio 2013.06.21. 18:45:01

@Pop40:

"Nos, volt ott azért egy Bajnai időszak is, a válság legdurvább részében, úgy, hogy alig egy éve volt dolgozni... :)
Az előtte lévő időszak, tény, nem egy sikersztori."

Amellett hogy - elhiszed vagy sem - tényleg szimpatikus egy Bajnai-féle mérsékelt konzervatív, mérsékelt gazdaságliberális (haza vállalkozásokra orientált) irányvonal, azért nehezen felejtem el azt, hogy Bajnai gazdasági miniszter volt a legdurvább mélyrepülésben, előtte évekig önkormányzati szintén a legdurvább önkormányzati adóssághalmozás idején.

Pop40 2013.06.21. 18:45:25

@Ad Dio:

"Ezek komolytalan gondolatok. A "lennevóna" kategória."

A második mondat igaz. Az első nagyon nem.
Most jött ki az elmúlt 10 (!!!) év legszarabb beruházási adata. (Anélkül ugye nehéz növekedést csinálni.) Most jött ki, hogy Ukrajna (!!!) előzött bennünket versenyképességben.

Ehhez képest a Nyugat egész jól megvan. Na vajon mi lett volna itt akkor, ha a 2008-2009-es időszak kapja el a fideszes hülyéket, amikor Nyugaton is esett minden, fék nélkül? Most (legalábbis eddig) a FED ész nélkül tolta a gazdaságba a pénzt. Ezért az infla, és az irányadó kamatok (az egyedüli faktorok, amivel narancsbolsiék büszkélkednek) 0 szinten vannak Nyugaton is. (Csak annyi a bibi, hogy ennek az oka nem Vitya meg Kuszaszem zsenialitása, hanem a FED.) A mi "sokat dicsért" csökkentett kamatunk ennél lényegesen magasabb.

Innentől fogva rád bízom, hogy kitaláld a fiktív történet lehetséges végét.

2llkedő 2013.06.21. 18:48:42

@Ad Dio: "Semennyire. De MINDEN jobb mint az a langyos khakhi amit akkor összehoztak. "

Ha semennyire nem lett volna jó, akkor miért jó a fidesz? Mert gyorsabban leérünk a szakadék aljára?

Az, hogy akkor miért volt az a langyos khaki, részben Feri érdeme és részben Piktor érdeme. Hogy kinek mennyi benne a része, azt nem fogjuk sose megtudni.

Akkor lehetne Feri nyakába varrni az egészet, ha a fidesz nem azt, és nem úgy csinálja, ahogyan csinálta.

Hogy jobb lett volna-e, azt se tudom. Lehet hogy jobb, de lehet, hogy rosszabb, de ez biztos. Lényeg, hogy akkor tényléegesen Ferié lett volna az érdem, vagy a felelősség.

Egy olyan gátlástalan, hazug ellenzék mellet egy minimális többséggel rendelkező koalíciós kormány nem sokat tudott tenni.

2llkedő 2013.06.21. 18:49:26

@Ad Dio: "Tkatikátlanul, agyatlanul, utolsó pillanatig foggal-körömmel ragaszkodva a hatalomhoz."

Ezt már lehet látni a fidesznél is.

Ad Dio 2013.06.21. 18:54:52

@Pop40:

Kiemeltél pár változót és felépítetted rá a magad kis légvárát. De részemről most ebbe nem fogok belemenni. Eljössz hozzánk és egy pohár bor/korsó sör mellett eldumálunk és elmondom amit én látok.

Pop40 2013.06.21. 18:55:30

@Ad Dio:

"Amellett hogy - elhiszed vagy sem - tényleg szimpatikus egy Bajnai-féle mérsékelt konzervatív, mérsékelt gazdaságliberális (haza vállalkozásokra orientált) irányvonal"

Hogyne hinném, sőt. Természetesen nekem is az.

"Bajnai gazdasági miniszter volt a legdurvább mélyrepülésben, előtte évekig önkormányzati szintén a legdurvább önkormányzati adóssághalmozás idején."

Izé... már elnézést, de tudod, kik nyerték 2006-ban az önkormányzati választást? Fideszesek, igen.
Innentől kezdve az önkormányzati adósságfelhalmozás hadd ne legyen már Bajnai sara, please. El tudom képzelni, micsoda össztüzet kapott volna, ha azt mondja a fideszes önkoriknak, hogy srácok, nem kaptok pénzt, mert nincs. Rögtön jött volna a "Bajnai kivérezteti az ellenzéki önkormányzatokat".

Amúgy Bajnai karakterétől eleve idegen is az Orbán-féle szopatás, az időszaka alatt a vérfideszes Debrecen is kapott egy csomó pénzt.

Gazdasági miniszterként meg 1 szűk éve volt, ebből 3 hónap kivételével a teljes időszak a legdurvább 2008-as zúzdára esett, mikor az árfolyamokban kétszámjegyű esések voltak naponta.
Ehhez képest miután jövőre miniszterelnök lett, maga mellé vette Oszkót, és (annak ellenére, hogy itt is hasonlóan "rengeteg" ideje volt kibontakozni,) olyan állapotban adta át az országot, hogy még Orbán is kénytelen volt dicsérni, persze csak külföldön, meg ne hallják a hívek. :D

2llkedő 2013.06.21. 18:56:39

@Ad Dio: " a legdurvább önkormányzati adóssághalmozás idején."

És mi köze az önkormányzatok eladósodásához? Netántán az, hogy a fideszes önkormányzatok már biztosak voltak abban, hogy a következő választást a fidesz nyeri, ezért bátran eladósodhattak? Esetleg ha a Feri nyakába varrjuk az eladósodást, akkor Lézer Janit nem kék felelősségre vonni ahelyett, hogy az adósság 70%-át az állam csak úgy átvállalja?

Pop40 2013.06.21. 18:56:46

@Ad Dio:

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Oké főnök :))

Pop40 2013.06.21. 19:01:23

@félázsiai 2llkedő:

Francokat, a fideszes önkorm vezetők (a maguk gátlástalan módján persze) tudták, hogy ebben a körben egyszerűen nem veszíthetnek.

Ha kapnak pénzt, a sikerek, az épülő város az ő nevükhöz fűződik, a szocik meg majd megkapják, (meg is kapták) hogy alattuk nőtt meg az adósság (hogy miért, azzal úgysem foglalkozik senki.)
Aztán ha nyernek, majd Orbi megmenti őket közpénzből.

Ha meg nem kapnának pénzt, akkor mehet ezerrel a mocskolódás, hogy rohadt szocik, kivéreztetik az ellenzéki önkormányzatokat.

2llkedő 2013.06.21. 19:04:35

@Ad Dio: "Fogalmam sincs honann idézgetsz."

Csak a fidesz! Tőlük. A hazugságaikat idézgetem.

2llkedő 2013.06.21. 19:12:47

@Ad Dio: Jut is eszembe, hogy a blog témájához is visszatérjünk. Piktor ugye azt mondta, hogy Feriék hamarosan ott lesznek, ahol lenniük kell. Volt egy Balsai jelentés. Miért nincs még semmi fejlemény az ügyben? És kissé fura, hogy a 2006-os események után Piktor támogatja a török rendőri brutalitást.

""""A magyar kabinet sok sikert kíván Törökország kormányának ahhoz, hogy stabilizálja a helyzetet, és folytathassa a megindított munkát – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arra az újságírói kérdésre: egyetért-e Németh Zsolt külügyi államtitkárral abban, hogy a török demokrácia jól működik.

Törökországban szabad választásokon alapuló, demokratikus politika működik, annak minden előnyével és minden problémájával egyetemben - mondta Orbán Viktor."""""
index.hu/belfold/2013/06/21/orban_is_vedelmebe_vette_a_torok_rezsimet/

2006-ban nálunk is ez volt a helyzet. Csak ugye a Haza nem lehet ellenzékben. Mert Orbán = Haza.

Ad Dio 2013.06.21. 22:25:00

@félázsiai 2llkedő:

Messze nem csak a Fideszes önkormányzatok adósodtak el. Mindegyik egyformán. És ez ellen egyes egyedül az adott szakminiszter tehetett volna. Nem tett.

De ez ma már történelem. Én bízok a Bajnaiban. Annyira még nem, hogy rá szavazzak, de az irány jó, Sokkal-sokkal jobb mint bármelyik másik baloldali irány. Azokban lehetősége sincs annak hogy bármi értelmes kisüljön belőle. Csak hát nehéz felejteni. És a reményt erősen beárnyékolja a múlt. A Bajnai-féle utolsó év elvileg alap lehetne valamire, de ott meg ugye a mozgástere volt a nullával egyenlő. Az IMF diktált, ő meg végrehajtott. De rajtam ne múljon: épüljön fel egy valódi választási szövetség. Tegyen le az asztalra egy valódi programot. Kezdjen el konstruktív és valódi ellenzékként tevékenykedni. Hajrá!

Ti meg engedjetek ki egy kicsit. Feszültök mint a gömböc. Kár ezért. Ezt mondtam az elmútnyócév idején azoknak a jobbereknek is akik nonstop világvégét vízionáltak: nyugalom, a hosszú élet ritka, Főleg ha acsarkodással töltik ki :-).

Törökország ügyében meg kifejtettem az álláspontomat: csatlakozom a Mandiner posztolójához: mélységesen felháborít a magyar kormány viselkedése. A magam részéről a török kormány azonnali távozását várom.

Jó 7véget.

Ad Dio 2013.06.21. 22:31:46

@Pop40:

"Izé... már elnézést, de tudod, kik nyerték 2006-ban az önkormányzati választást? Fideszesek, igen."

Nem rémlik a pontos szám, de valami 50:40:10 körüli arányok ugranak be (Fidesz : MSZP-SZDSZ : Egyéb).

Minden önkormányzat eladósodott. És igen: Bajnai tehetett volna ellne, de nem tett semmit. Épp úgy ahogy gazdasági miszterként is tehetett volna, de nem tett semmit. Tudatlanságból, gyengeségből, rosszindulatból? Fene tudja ezt eldönteni, De tegyük fel, hogy azóta megokosodott, megerősödött, megjavult. Én alapvetően optimista vagyok.

De most már tényleg megyek. Hosszú hét volt ez.

Pop40 2013.06.22. 00:10:27

@Ad Dio:

hu.wikipedia.org/wiki/2006-os_magyarorsz%C3%A1gi_%C3%B6nkorm%C3%A1nyzati_v%C3%A1laszt%C3%A1s

"A fővárosi és a megyei közgyűlési választásokon az ellenzéki pártok és szövetségeseik a szavazatok 52,62%-át szerezték meg, szemben a kormánypártok 37,73%-os eredményével. A választások legnagyobb vesztese az SZDSZ volt. Bár budapesti jelöltjük, Demszky Gábor az MSZP támogatásával kis szavazattöbbséggel ismét főpolgármester lett, elvesztették csaknem valamennyi vidéki városi polgármesteri helyüket és a fővárosban is csökkent támogatottságuk.

Szinte valamennyi megyében Fideszes többségű önkormányzat alakult, kivéve Somogy megyét, ahol az ellenzéki párt csak a szavazatok felét szerezte meg, illetve Heves megyét, ahol az MSZP-vel szavazategyenlőség alakult ki, az elnöki tisztség körüli többhónapos huzavona után azonban az MSZP frakció maga mellé állított egy fideszes képviselőt."
-----------------------------------------------------------------
Magyarán vidéken voltak fideszes nyertesek és voltak független nyertesek. Baloldali? Az nem volt még mutatóban sem.

"Bajnai tehetett volna ellne, de nem tett semmit"

És mégis mit? Megvonja a pénzt? Gondolod, a fidesz akkor nem kezdi el mocskolni, hogy megfojtja az ellenzéki önkormányzatokat?:O

Jó hétvégét neked is.

2llkedő 2013.06.22. 07:11:22

@Ad Dio: "És ez ellen egyes egyedül az adott szakminiszter tehetett volna."

Ez ellen egyedül a hitel felvevő tehet. Nem volt kötelező felvenni. Nem kell másra mutogatni! Ez eléggé gyerekes dolog.

Javaslom, olvasd el Bibó István évzáró beszédét (nem az a Bió!)
archiv.sylvester.hu/iskolank/cikkek/377-bibo-istvan-evzaro-beszede-2003-junius

"Az IMF diktált, ő meg végrehajtott."
Látod, ezt a szöveget is jól beszopatták veled.

"Tegyen le az asztalra egy valódi programot. "

Addíg, amíg a fidesz le nem amortizálja magát teljesen, akármilyen jó programot is letehet Bajnai, vagy bárki más, nem lesz változás. A fidesz ott folytatná, ahol a 2006-2010 közötti időszakot abba hagyta, csak még fokozottabban. Ezért mondom azt, hogy most az ország érdeke az, hogy a fidesz nyerje a következő választásokat egy minimális többséggel. Szakadjon csak őrá mindaz a szar, amit összelapátolt. Mert a mostani kedvező dolgoknak a hatásai a következő ciklusra fognak megérni.

2llkedő 2013.06.22. 07:12:08

@Ad Dio: Jajó 7 végét Néköd is!

Ad Dio 2013.06.22. 08:27:07

@Pop40:

"Magyarán vidéken voltak fideszes nyertesek és voltak független nyertesek. Baloldali? Az nem volt még mutatóban sem."

Ez hogy jött ki Neked?

Én 50:40:10-re emlékeztem. Mint kiderült közel helyesen. Vagyis 10 önkormányzati helyből 5 volt a Fideszé. Ami kétségkívül többség, de nem óriási többség. A fideszes többségű községek éppúgy eladósodtak mint az MSZP-s többségűek. Nem kell sem szerecsenmosdatni, sem patást kiabálni. A tények tények.

És igen a polgármestereket és közgyűléseket IS terheli felelősség a hitelfelvételekért, de a Miniszter azért miniszter, hogy koordinálja a kereteket. Lehet ezt tagadni, de felesleges. Az önkormányzati miniszter az önkormányzati adósságállomány egészségtelen túlnövekedéséért igenis felelős. Egyébként miniszterelnökként ezt már "tudta", mivel az IMF intézkedési csomagjában szerepelt a sz önkormányzatok finanszírozásának csökkentése, hitelfelvételük korlátozása (meg egy sereg más dolog is).

Ad Dio 2013.06.22. 08:40:30

@félázsiai 2llkedő:

"Látod, ezt a szöveget is jól beszopatták veled."

Mondjam erre azt hogy Te se sokat gondolkodsz ha másról van szó? Minek. Nem akarlak feleslegesen minősítgetni.

Nem "szopatta" ezt be velem senki. Nem volt olyan régen, emlékszem mit "javasolt" az IMF és mi történt. Meglepően egybevágott :-), és meglepően ellentétes volt mindazzal ami a megelőző 7 évben történt.

Egyébként egy hatékony intézkedési csomag volt, bár mai baloldali szóhasználattal brutális megszorítás (leánykori neve kiigazítás volt).

Kiadáscsökkentő oldalon a lakosságra fókuszált. Gyes, gyed, családi pótlék, nyugdíj, közszféra bérek, táppénz stb. Emellett Áfa növelés, önkormányzati, agrártámogatás csökkentés volt, némi politikusi illetmény csökkentéssel (ezzel nem lehetett eléggé egyetérteni).

Mint mondtam hatékony volt. Ezeket meg kellet lépni, és ez Bajnai nevéhez kötődik. Viszont az is tény, hogy az IMF éppen ezeket a dolgokat "javasolta", és azóta is ezen a nyomon menne tovább. Talán egyetértünk hogy ezen az úton nem nagyon érdemes már tovább menni...

2llkedő 2013.06.22. 15:04:07

@Ad Dio: "Nem volt olyan régen, emlékszem mit "javasolt" az IMF és mi történt. Meglepően egybevágott"

Legfeljebb számodra volt meglepően egybevágó.

"meglepően ellentétes volt mindazzal ami a megelőző 7 évben történt. "

Elfelejtetted, hogy volt közben egy katasztrófa, egy világválság. Aki egy kicsit is gondolkodik, annak nem volt meglepő az IMF javaslata. Mást abban a helyzetben nem is lehetett tenni. Beidéztem Neked, hogy a fidesz hogyan kezelte volna a válságot. Te is azt írtad rá, hogy az semmire se lett volna jó abban a helyzetben.

Ha valaki javasol nekem valamit, és én azt elfogadom, akkor onnantól kezdve már az én döntésem. Nem vagyok köteles elfogadni. Lehetett volna mást csinálni? Kérem az ötleteket. Utólag mindig okos az ember, ezért Te most könnyebb helyzetben vagy.

Bajnai és Oszkó összeállított egy anyagot, letette az asztalra, az IMF pedig elfogadta. Lehetett volna mást is letenni az asztalra, és első körben lehet, hogy nem fogadja el az IMF. Az elgondolás mellett érvelni kell, és meggyőzni az IMF-et arról, hogy az működőképes. Ha megfelelően alá van támasztva az elgondolás, és az nem az, amit javasolnak, akkor azt is elfogadja az IMF. Kuszaszem letehet az asztalra bármit, azt nem biztos, hogy elfogadják. Egy olyan ötletet, hogy telepítsünk Szegedre szélturbinákat, mart az máshol is működik, vagy Tatabányára napkollektorokat, mert az máshol is működik, nem fogják elfogadni, mivel nincs átgondolva a dolog.

2llkedő 2013.06.22. 15:27:08

@Ad Dio: "Kiadáscsökkentő oldalon a lakosságra fókuszált. Gyes, gyed, családi pótlék, nyugdíj, közszféra bérek, táppénz stb."

Elfelejted, hogy most már nincsen akkora válság, Piktorék pedig ugyanígy farigcsáltak belőle. Korkedvezményes nyugdíj, rokkantnyugdíj, táppénz, munkanélküli segély három hónapra csökkentése, stb.

"Emellett Áfa növelés, "

Kik hozták be a 27% ÁFÁ-t?

"és azóta is ezen a nyomon menne tovább."

Hogy milyen nyomon menne tovább, azt valszeg Bajnai tudja. Te csak feltételezed, hogy azon az úton. De lehet, hogy egy másik, vagy egy harmadik úton. De Neked egyszerűbb a magad megnyugtatása céljából, ha kijelented, hogy mit csinálna.

Most aszerint gondolkodsz, hogy per pillanat mik a lehetőségeid. De holnap lehet, hogy mások lesznek. Nem lehet tudni, hogy milyen szövetség lehetséges. Nem lehet tudni, hogy mekkora támogatottsága lesz, ha lesz. Nagyon sokváltozós ez a lehetőség. Viszont mint már kinyilatkoztattad, egyedül Piktorék a kormányképes erő, ezért ennek megfelelően gondolkodsz. Erre írtam a feleséges példát. Amíg nem jössz rá, hogy Piktorék csak magukkal vannak elfoglalva, és nem az ország érdekeivel, addig bárki lehet jelölt, mindig meg fogod keresni, hogy miért nem jó. Mert az a cél, mert Piktorék tudnak csak kormányozni.

Ad Dio 2013.06.22. 15:36:27

@félázsiai 2llkedő:

"Elfelejtetted, hogy volt közben egy katasztrófa, egy világválság."

Volt egy sikeres 98-02 periódus (ami persze ráépült egy megelőző többé-kevésbé sikeres kiigazításra, de ez most nem számít. Jött egy MSZP kormány és belefogott egy eszetlen osztogatásba. Abszolút túlmenve az ország lehetőségein. Ha nem jön válság, akkor is bajba kerültünk volna. Az államadósság elszaladása 2002-től gyorsul fel drasztikusan. A válság csak rátett a dologra. A egész 2002-2009 időszak gazdaságilag egy minősíhetetlen felelőtlenség (idézzem az akkori miniszterelnök véleményét a kérdésben, vagy megkímélhetjük egymást ettől?

"Aki egy kicsit is gondolkodik, annak nem volt meglepő az IMF javaslata. Mást abban a helyzetben nem is lehetett tenni. Beidéztem Neked, hogy a fidesz hogyan kezelte volna a válságot. Te is azt írtad rá, hogy az semmire se lett volna jó abban a helyzetben."

Mint már leírtam, azzal a válságkezeléssel egyetértettem. Max úgy gondolom, hogy nem igazán a Bajnai zsenijét tükrözte, hanem az IMF diktátuma volt. Akkor ezt kellett lépni szerintem is. Drasztikusan vissza kellett venni amit előtte 7 éven át eszetlenül kiosztogattak.

Ad Dio 2013.06.22. 15:47:43

@félázsiai 2llkedő:

Régebben jobb voltál elvont gondolkozásban. Úgyis csak ketten olvassuk már ezt a posztot. Próbáld már meg letenni az agitprop maszkot és emberként kommunikálni. Ne ezt olvasd amit szerinted egy "jobbarom" írna, hanem azt amit ÉN leírtam.

@Ad Dio: "Kiadáscsökkentő oldalon a lakosságra fókuszált. Gyes, gyed, családi pótlék, nyugdíj, közszféra bérek, táppénz stb."

Elfelejted, hogy most már nincsen akkora válság, Piktorék pedig ugyanígy farigcsáltak belőle. Korkedvezményes nyugdíj, rokkantnyugdíj, táppénz, munkanélküli segély három hónapra csökkentése, stb.

""Emellett Áfa növelés, "

Kik hozták be a 27% ÁFÁ-t?"

Szerintem az Áfacsökkentés volt hibás. Fel kellett emelni 20-ról 25-re, mert nem vol fedezete. Ettől még tény a tény.

"és azóta is ezen a nyomon menne tovább."

A mondatszerkezetből kitűnik, hogy itt az IMF-re gondoltam. Ők pedig az ajánlásaikból tisztán láthatóank igenis ebben az irányban mentek volna tovább. Megértem őket: nekik is vannak érdekeik. Ők nem egy humanitárius segélyszervezet, hanem egy nagy banki alap. Viszont azt gondolom, hogy a Mi érdekeink nem azonosak az Ő érdekeikkel.

"Viszont mint már kinyilatkoztattad, egyedül Piktorék a kormányképes erő"

Szövegértés. Én azt mondtam, hogy JELENLEG. Ezt tartom is. Nyitva a szemem, ha változást észlelek, majd reagálok.

Amíg nem jössz rá, hogy Piktorék csak magukkal vannak elfoglalva, és nem az ország érdekeivel, addig bárki lehet jelölt, mindig meg fogod keresni, hogy miért nem jó.

Ebben nem értünk egyet, de nem kell mindenben.

Elvégre ez egy tét nélküli diskurzus. Az egyetlen igazi hozadéka az lenne, ha bebizonyítanánk, hogy eltérő világlátású emberek igenis képesek békésen kommunikálni és megérteni egymást. Egyelőre ebben nem állunk túl jól. Kérlek próbáld meg a szavaimat értelmezni és ne a vélelmezett nézeteimmel harcolj.

2llkedő 2013.06.22. 16:55:43

@Ad Dio: "Volt egy sikeres 98-02 periódus (ami persze ráépült egy megelőző többé-kevésbé sikeres kiigazításra, de ez most nem számít."

Köszönhetően Bokros elvtársnak. Már 2001 vége felé elkezdődött a hanyatlás. Bokros csomagjának a hatása addigra kifújt.

"Jött egy MSZP kormány és belefogott egy eszetlen osztogatásba."

Amit ne felejtsünk el, hogy a fidesz is megszavazott. Mellesleg az egyetlen alkalom volt, hogy a választási ígéreteket be próbálta Megyó tartani.

" Az államadósság elszaladása 2002-től gyorsul fel drasztikusan."

Olyan mértékben gyorsult fel, mint amennyire a beruházások felgyorsultak. Javaslom az AKK oldalát. De nem jelentősen.

"A válság csak rátett a dologra. "

Ezt úgy írod, mint ha a devizahitelesek is bedőltek volna, ha nincs a válság.

"idézzem az akkori miniszterelnök véleményét a kérdésben, vagy megkímélhetjük egymást ettől?"

Feri jól látta, hogy Megyó ténykedése egy kissé mellé ment. Feri viszont a választások előtt másfél évvel lett miniszterelnök. Akkor már semmi jelentős átalakítást nem lehetett csinálni, mert az a választások garantált bukását jelentette volna. A másfél évben valószínűleg az esetleges megnyert választások esetén elindítandó reformokat kezdték kidolgozni, és próbálták az országot fenntartani. Bajnai megtehette, hogy abban az egy évben népszerűtlen intézkedések sorozatát vezette be, mivel biztos volt, hogy a maszop már nincs versenyben, ráadásul ki is jelentette, hogy nem kíván indulni a választásokon. Tehát lényegtelen volt a népszerűségvesztés.

"hanem az IMF diktátuma volt. "

Ha esetleg nem állandóan ebből indulnál ki, akkor még tisztábban is látnál. Mint már írtam, a tanács elfogadásától kezdve a saját döntése. Piktorral ellentétben egy esetleges kudarc esetén nem mutogatott volna az IMF-re (valószínűleg), hogy de ezt ők javasolták.

Célszerű megérteni az anticingárokat.

Ad Dio 2013.06.22. 17:04:45

@félázsiai 2llkedő:

Mivel nem tudlak kizökkenteni az agitpropból, szerintem nem érdemes több szót vesztegetni.

:-(((

Sajnálom. Ez amit leírtál nélkülöz minden tárgyilagosságot. Ez netto polhitvallás. Nem egy paradigmában élünk. Én ugyan konzervatív vagyok, de átlátok a sövényen, és el tudom ismerni ami elismerhető és csak azt kritizálom ami arra való. Mert ne igaz hogy csak egyik vagy másik párt képes a JÓRA míg amit a másik tesz az netto ROSSZ. Sajnos Te beledagadtál az agitpropba és ide süllyedtél.

Hajrá. De én ebben nem vagyok jó partner.

Jó hétvégét.

Megpróbáltunk kommunikálni, belebuktunk...

Talán majd máskor...

2llkedő 2013.06.22. 17:12:40

@Ad Dio: "Próbáld már meg letenni az agitprop maszkot és emberként kommunikálni."

Ha észre vetted volna, emberként kommunikálok Veled. Sőt, meg is tisztellek a nagy "V"-vel (Veled) nagy "N"-nel (Néköd), amit egyébként nem szoktam, csak azokkal, akikkel lehet vitázni, eszmét cserélni.

Agitpropban nem vagyok járatos, és nem is tudom, ki mellett kéne agitálnom. Mint már írtam, én annak örülnék, ha Piktor nyerne egy minimális többséggel. Aztán ha végre Mohács lesz, elkezdhetjük újjá építeni az országot közösen (nem Piktor szerinti együttműködéssel). Hogy ki lesz a vezető? Nem tudom. Lehet, hogy olyan, aki eddig még nem szerepelt, nem volt felszínen. Amiben biztos vagyok, hogy Piktor rémálmai nem vezetnek jóra. Lehet, hogy rövid távon népszerű, de hosszú távon nagyon fájdalmas lesz.

"Szerintem az Áfacsökkentés volt hibás. "

Áfacsökkentés a gazdaság felpörgetése miatt találták ki. Nem jött be. Mint ahogyan Kuszaszem egykulacsos adója se pörgeti a gazdaságot. Ezek mind csak tüneti kezelések, és nem a probléma gyökerével foglalkozik.

"Ők pedig az ajánlásaikból tisztán láthatóank igenis ebben az irányban mentek volna tovább."

Nekem nincsenek érdekeim az IMF-fel kapcsolatban, mégis célravezetőbbnek tartom, mint Kuszaszem tündérmeséjét.
Nem biztos, hogy mindenben egyetértek, de a tündérmesékből már kinőttem. Egymillió munkahely, 7%-os gazdasági növekedés, európa legversenyképesebb gazdasága, stb. Ezek olyan Kókadt féle Pannon pumás szövegek.

"Az egyetlen igazi hozadéka az lenne, ha bebizonyítanánk, hogy eltérő világlátású emberek igenis képesek békésen kommunikálni és megérteni egymást."

Látod, máris bizonyítottunk. Képesek vagyunk egyáltalán vitatkozni. Nem kell mindenben egyetérteni. Szar is lenne a világ, ha minden csak vörös lenne, vagy narancs, vagy kék...

2llkedő 2013.06.22. 17:42:42

@Ad Dio: "Ez amit leírtál nélkülöz minden tárgyilagosságot."

Mármint melyik? Mert szerintem tárgyilagosan leírtam a történteket. Nem mondtam, hogy hú de jók voltak. Feri másfél éves tevékenykedésével kapcsolatban már máshol is leírtam, hogy ha teszemazt valami csoda folytán Piktor távozni kényszerülne, és más venné át a stafétabotot, ő se tenne másként, ha meg akarná nyerni a következő választást, hogy utána elindíthassa a saját elképzelését. Ez nem Feri, vagy Piktor kérdése, hanem egy természetes dolog.

"Mert ne igaz hogy csak egyik vagy másik párt képes a JÓRA míg amit a másik tesz az netto ROSSZ."

Ez így igaz! Engem nem érdekelne, hogy jobboldali kormány van, ha a politikájuk olyan lenne, ami megmagyarázható. Viszont ez a nemzeti keresztény lóf@sz, amit művelnek az az egoizmus, pökhendiség, kivagyiság, ami jellemzi őket, az taszít. Én szeretet párti vagyok.

Márai tökéletesen jellemezte a jobboldaliságot, és tökéletesen leírta a fidesz.

2llkedő 2013.06.22. 17:45:51

@Ad Dio: Ja, még annyit, hogy Ferinél csak annyit tudunk, hogy hazudtak reggel, délben, meg este. De tudod-e, hogy miben hazudtak?

Piktornál pedig már meg sem lehet számolni a hazugságait. Mint például a blog témája is.

Ad Dio 2013.06.22. 18:03:44

@félázsiai 2llkedő:

"Mármint melyik? Mert szerintem tárgyilagosan leírtam a történteket."

Mutass egyetlen olyan gondolatot a leírásodban, amikor árnyaltan fogalmaztál volna, beisertél volna egyetlen baloldali kudarcot, esetleg elismertél volna egyetlen jobboldali sikert... Ezaz...

"Nem mondtam, hogy hú de jók voltak. Feri másfél éves tevékenykedésével kapcsolatban már máshol is leírtam, hogy ha teszem azt valami csoda folytán Piktor távozni kényszerülne, és más venné át a stafétabotot, ő se tenne másként, ha meg akarná nyerni a következő választást, hogy utána elindíthassa a saját elképzelését. Ez nem Feri, vagy Piktor kérdése, hanem egy természetes dolog."

Ez elfogadható, viszont ettől még nem tükrözi az ország érdekeit. MINDEN GyF hatalmának megtartásáról szólt. Ismét csak őt magát tudnám idézni, de nem akarom. A startégiája azon túl hogy mindenki zsebéből elég sokat kivett, ráadásul tökéletesen esélytelen is volt. Ha GyF-be szorult volna egy gombostűnyi önmérséklet és politikai érzék, akor a 2006-os választást elengedi és a 2010-re koncentrál. Nulla esély volt arra hogy értelmezhető parlamenti többséget hozzanak össze. Ráadásul a koalíciós társ enyhén szólva problémás volt. És hogy ez nem egy jobber faszságai díszkötésben, arra valóságnál jobb bizonyíték vagy érv nem kell.

"Mert ne igaz hogy csak egyik vagy másik párt képes a JÓRA míg amit a másik tesz az netto ROSSZ."

"Ez így igaz! Engem nem érdekelne, hogy jobboldali kormány van, ha a politikájuk olyan lenne, ami megmagyarázható. Viszont ez a nemzeti keresztény lóf@sz, amit művelnek az az egoizmus, pökhendiség, kivagyiság, ami jellemzi őket, az taszít. Én szeretet párti vagyok."

Rengeteg dolog csípi az én szememet is, de a jelenlegi kormányzás nem csak nemzetiszín pacsuli meg műkereszténykedő baromság. Sajnos úgy tűnik erre van igény :-(. Amit a piac kér, azt megkapja. A baloldalnak is megvannak a maga populista faszságai, de mégsem hiszem hogy a hiteles baloldal ezekkel azonosítható lenne.

"Márai tökéletesen jellemezte a jobboldaliságot, és tökéletesen leírta a fidesz."

Tudod most vallok kicsit az életemről, mivel minden bizonnyal úgyis csak mi olvasgatjuk ezt a lapot, úgyhogy mindegy. Apósomékkal egy udvarban élünk. Ő elhivatott baloldali. Van egy baráti köröm, ahol nem egy ember hasonlóan elhivatott balos. Akad köztük volt munkásőr, Che Guevara-s raszta, leszbikus (vagy biszex? :-) ) nőjogi aktivista stb. Emellé kijárnak hozzám keresztények, cserkészek, polgári körösök, de még egy-két hagyományőr ultramagyar is.

Mindegyik értékes ember az ütődöttségeikkel együtt is. Francnak kell egymást szekálni, meg minősítgetni.

A jobboldaliság, az értékkonzervatív életszemlélet nem egyenlő egyetlen párttal sem. Épp így azt hiszem az igazi szolidáris baloldaliságnak sem tudnék hirtelen pártot találni a palettán.

Ad Dio 2013.06.22. 18:14:25

@félázsiai 2llkedő:

Jaj nem már... a politikus hazudik... ez van. Olvass vissza és jelezd kérlek ha ezen én valaha fennakadtam volna. Én ezt leszarom. GyF-el az volt a bajom, hogy MINDEN a hatalomvágyának volt alávetve. Soha egyetlen pillanatra sem derülhetett ki hogy milyen államférfi is ő valójában. Mindig csak mint politikust láttuk működni. És ez a showműsor BAROMIRA sokba került. ESZETLENÜL sokba. Évekbe, akár egy évtizedbe is. Szerencsére ma már nem ő a baloldal arca. Egyes vélemények szerint ma önként törleszt a jobboldalnak a baromságaiért minden egyes megszólalásával. Győznek róla hallgatni :-).

2llkedő 2013.06.22. 18:22:20

@Ad Dio:
"beisertél volna egyetlen baloldali kudarcot,"

"""Feri jól látta, hogy Megyó ténykedése egy kissé mellé ment. """

"esetleg elismertél volna egyetlen jobboldali sikert... "

Mondj lécci valami sikert! Ja, kikerültünk a túlzott deficitbál, alacsony az infláció. Ez jó dolog.

"MINDEN GyF hatalmának megtartásáról szólt. "

"""hogy ha teszem azt valami csoda folytán Piktor távozni kényszerülne, és más venné át a stafétabotot, ő se tenne másként,"""

Mint írtam, ez nem Feriről szól. Ha valaki valamit tenni akar, (hogy az jó-e, azt nem tudom megmondani), akkor ezt teszi. És nem feltétlenül a hatalomvágy miatt, hanem mert nincs más lehetősége.

" Ha GyF-be szorult volna egy gombostűnyi önmérséklet és politikai érzék, akor a 2006-os választást elengedi és a 2010-re koncentrál"

Amit el akart kezdeni, annak már működnie kellene. De valaki keresztbe tett. Az egészségügyet át kellett volna alakítani például. Ennek volt az egyik pici eleme a 300 Ft-os vizitdíj. Valamennyi változtatás elkezdődött és a kedves ellenzék támogatásával abba is maradt. Most pedig van egy torzó, és lehet rá mutogatni, hogy hogy néz ki, ezt is ők csinálták.

"Mindegyik értékes ember az ütődöttségeikkel együtt is. Francnak kell egymást szekálni, meg minősítgetni."

Egyetértünk!!!!

Én a fidesz féle jobboldaliságról beszélek, és Márai is ezt a jobboldaliságot írta le. Beidézzem?

2llkedő 2013.06.22. 18:29:17

@Ad Dio: "Jaj nem már... a politikus hazudik... ez van."

Ott van a gond, ha tetten is érhető. Ha a szélkakas hozzá képest egy álló szobor. Ha valaki azt hazudja magáról hogy ő sohasem hazudott, viszont egy nap alatt képes háromszor ellentmondani önmaga korábbi állításának, az nem való egy ország kormányfőjének.

"Én ezt leszarom. GyF-el az volt a bajom, hogy MINDEN a hatalomvágyának volt alávetve."

Mint ahogyan Piktornak. Piktort sose érdekelte az ország, csak a hatalom.

A haza nem lehet ellenzékben! Alakítsatok polgári köröket, hogy ha kell együtt mozdulhassunk.
És itt van a blog témája, most támogatja azt, amit 2006-ban elítált, pontosan azért, mert ha kell, akkor ő is ezt cselekszi majd, és nem olyan finom eszközökkel, mint ahogyan Feri rendőrsége tette. A TEK nem gumibogyókkal fog lődözni.

2llkedő 2013.06.22. 18:53:31

@Ad Dio: "Soha egyetlen pillanatra sem derülhetett ki hogy milyen államférfi is ő valójában."

Így igaz! A vesztes választások után a fidesz teljes pályás letámadásba ment át. Ehhez hozzá jött az öszödi beszéd kiszivárogtatása. Innentől kezdve hogyan tudta volna megmutatni, milyen államférfi?

Nem tudom, hogy amit elképzelt, az jó lett volna-e.? De ezt már írtam. Lehet, hogy 2008-ba kedvezőbben érte volna az országot a válság, lehet, hogy becsődöltünk volna, de ha a fidesz nem gáncsoskodik, akkor mindent Feri nyakába lehetne varrni. De így a fidesz kőkeményen benne van a felelősségben.

Jut is eszembe! Nem érdekes, hogy egy jogász nem tudja, hogy kordont bontani a jogba ütköző cselekedet, ha nincs engedély rá?

Ad Dio 2013.06.22. 19:30:48

@félázsiai 2llkedő:

"Mondj lécci valami sikert! Ja, kikerültünk a túlzott deficitbál, alacsony az infláció. Ez jó dolog."

Költségvetési fegyelem, stagnáló, vagy kissé csökkenő GDP arányos államadósság (az elmúlt időszakhoz képest mindenképpen óriási dolog), alacsony hiány, alacsony infláció, alacsony alapkamat. Ez mindennek az alapja.

A magam részéről jónak tartom a multik és a banok megadóztatását is Mert bár tudom hogy egy részé áthárítják, ráadásul kétélű a dolog ami a beruházásokra kihat, de a 2006-2008-as válság éppen a multik és a bankok felelőtlen üzletpolitikájának a következménye. Ugyancsak jónak tartom a szociális kiadások lefaragását, a segély helyett munka programot (IGEN, a közmunkával is egyetértek), jónak tartom a tandíjat is (akkor is annak tartottam amikor a FIDESZ szavazást rendezett belőle), pártolom a bankok és devizahitelesek közti egyezkedés állami segítségét. Kevésbé pártolom az adófizetők pénzéből való adóssegítést.

Elég sok mindent viszont ellenzek.

"Mint ahogyan Piktornak. Piktort sose érdekelte az ország, csak a hatalom."

OV hatalommániája jól fejlett, ez tény. Viszont a körülmények, a szerencse, vagy ténylegesen az hogy néha le tudja gyűrni a saját pillanatnyi érdekeit, nem tudom, de ény: őt láttuk államférfiként is. Hogy milyen államférfi, arról megoszlanak a vélemények, de legalább nem nonstop kampány folyik, hanem néha időszakosan van némi kormányzásra emlékeztető valami is. Persze az elmúlt (és eljövendő) időszakban ez előreláthatólag nem igazán lesz domináns viselkedés :-(.

"És itt van a blog témája, most támogatja azt, amit 2006-ban elítélt, pontosan azért, mert ha kell, akkor ő is ezt cselekszi majd, és nem olyan finom eszközökkel, mint ahogyan Feri rendőrsége tette. A TEK nem gumibogyókkal fog lődözni."

Ez tek felesleges hangulatkeltés és műrettegés. Én csak azzal foglalkozom, ami VAN vag VOLT. Ezek ugyanis nagy vonalakban tényszerűek. Hogy jelenleg miért állt a török rezsim mellé, arról csak találgatunk. Fogalmam sincs. Mellesleg hányinger és felháborító a dolog, de ezt már mondtam.

Ad Dio 2013.06.22. 19:38:43

@félázsiai 2llkedő:

"Így igaz! A vesztes választások után a fidesz teljes pályás letámadásba ment át. Ehhez hozzá jött az öszödi beszéd kiszivárogtatása. Innentől kezdve hogyan tudta volna megmutatni, milyen államférfi?"

Ilyenkor egy államférfi (de egy közepesen tehetséges politikus is!), mérlegel: tudok-e javítani a pozíciómon? Remélhetem-e a helyzet jobbra fordulását? Legkésőbb 2007 januárban erre már tudni lehetett a választ... Ilyenkor két választás van: mindent egy lapra! Bedurvítok, elindulok mint a tulok előre és ha dől a ház, akkor belebukok az erőfeszítésbe. Ez kemény, de államférfihez méltó. Ennél egy fokkal még szofisztikáltabb egy azonnali lemondás, előrehozott választások. Aztán a következő ciklusra van esély a feltámadásra.

Egy ilyen helyzetben foggal-körömmel bekapaszkodni a hatalomba és az adófizetőkkel finanszíroztatni egy 4 éves teljesen értelmetlen vergődést... ez nem államférfira vall. Ez hányás volt és kiba sokba került minden adófizetőnek.

2llkedő 2013.06.22. 20:08:14

@Ad Dio:
" Költségvetési fegyelem,"

??????

"stagnáló, vagy kissé csökkenő GDP arányos államadósság"

Manyup lenyúlás.

"alacsony infláció, alacsony alapkamat."

Kedvező környezetnek köszönhetően.

"Ugyancsak jónak tartom a szociális kiadások lefaragását,"

Feri is elkezdte, csak akkoriban a szerzett jogok fontosak voltak. Azóta a szerzett jogok semmisek.

"jónak tartom a tandíjat is "
Igen, a fidesznek ez is egy hazugsága. De ne dicsőítsük már ezért a fideszt, hogy hazudozik össze-vissza.

" pártolom a bankok és devizahitelesek közti egyezkedés állami segítségét. "

Nem egyeztetések vannak, hanem kiadta a parancsot, oszt jónapot. Teccik, nem teccik, ez van. Kész. Oszt hogy mi lesz a következménye, az más dolog.

"OV hatalommániája jól fejlett, ez tény."

Mint Hitlernek.

Csak el kell olvasni a MK-t. Benne van minden, amit csinál.

No itt befejezem.

Jóccakát! Remélhetőleg nem vettem el az álmodat.
Üdv!

Ad Dio 2013.06.22. 20:25:16

@félázsiai 2llkedő:

"Manyup lenyúlás."

Lejárt lemez. 2010-11-ben volt hatása, de azóta már semmi. Ráadásul közel 2/3-ad része befektetésre kerül.

"Kedvező környezetnek köszönhetően."

Kedvező környezetnek IS köszönhetően. Ellenben egy sereg egyéb tényező ronthatná, azt mégse romlik. Durva költségvetési korrekció mentén ez nem jellemző dolog.

"Feri is elkezdte, csak akkoriban a szerzett jogok fontosak voltak. Azóta a szerzett jogok semmisek."

Megint ott vagyunk ahol az előbb: GyF egy tehetségtelen politikus. Ötletelt, persze csak óvatosan, de nem erőltetett semmit. Gyenge volt erősnek lenni. Jaj, hiszen az akár népszerűségvesztéshez is vezethet!

""jónak tartom a tandíjat is "
Igen, a fidesznek ez is egy hazugsága. De ne dicsőítsük már ezért a fideszt, hogy hazudozik össze-vissza."

Bizony-bizony. De én mint mondtam, leszarom a hazudozást. Mindenki hazudik a demokráciákban. Csak nézd meg pl. az Obama kampányát. Érett ameriai demorácia mi?! Leszarom. Tandíj kell. Én nem így csinálnám ahogy a fidesz, mert ez egy felemás rendszer. Én tisztán tandíj-ösztöndíj alapon nyomnám.

"Nem egyeztetések vannak, hanem kiadta a parancsot, oszt jónapot. Teccik, nem teccik, ez van. Kész. Oszt hogy mi lesz a következménye, az más dolog."

Voltak és vannak is egyeztetések. Az árfolyamgát pl. banos oldalról jött ötlet volt.

""OV hatalommániája jól fejlett, ez tény."

Mint Hitlernek.

Csak el kell olvasni a MK-t. Benne van minden, amit csinál."

Egyelőre egyetlen minszterelnök volt a 89 utáni világban aki erőpolitikával nyomott el utcai zavargásokat és az nem OV volt...

"Jóccakát! Remélhetőleg nem vettem el az álmodat."

Neked is! Jó hogy nem adtuk fel. Egy kis szeglete volt a blogszférának ahol beszélgettek és nem acsarkodtak. Legszívesebben töltenék Neked is egy pohárral ebből a jófajta házi rizlingből amit a reggeli szénabála behordásért kaptam.

:-)

fehérfarkas 2013.06.22. 21:22:19

Törökorszg megítélését nem kellene a hazai belpolitikai helyzet viszonylatában megtélni. Se pro, se kontra. Ugyanis a valóság pont ellentétes azzal, amit a nyugati és a magyar sajtó beállít róla.
A tüntetők száma 3 hét alatt végig ugyanannyi maradt, sőt a végére már jelentősen csökkent: országosan pár tízezer emberről van szó egy 70 milliós országban, ahol maga Isztambul lakossága több mint 13 millió fő (több mint Magyarország), Ankara több mint 4 milliós (= Horvátország lakossága), Izmír 3 milliós (= Litvánia lakossága) és Bursza 2 milliós (= Budapest lakossága).

Ráadásul ezek a békés civil tüntetők pártok zászlóit lengetve (BG, EMEP, PKK, TKP-ML, MKP, DSIH) tüntettek - ennyit a civilségükről!
A békésségükről meg sokat elmond az, hogy eddig több mint 100 autót gyújtottak fel, boltok, üzletek, bankok kirakatait törték be.
Már a legelején sem voltak békések, itt a még június 2-án (vagyis már a zavargások első napjaiban!!!) készült felvétel a "békés civil tüntetőkről", akiknek ott a kezében a pártzászló(!!!):
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Lk7y4gfRpXU

Ankarában és Ízmirben őrizetbe vettek 13 főt, akik a következő betiltott, illegalitásban működő szervezetek tagjai: Maoista Kommunista Párt (Maoist Komünist Parti, vagyis MKP), Török Kommunista, Marxista-Leninista Párt (Türkiye Komünist Partisi-Marksist Leninist,TKP-ML) és Forradalmi Szocialista Munkás Mozgalom (Devrimci Sosyalist İşçi Hareketi, DSİH).

Ezen kívül a tüntetők között voltak más pártok aktivistái is, köztük a marxista Kurd Munkáspárt (PKK) és annak vezetőjének (Abdullah Öcalan) arcképes zászlóit lengetők is. Erről csupán annyit, hogy a PKK az EU szerint hivatalosan terrorista szervezet, Öcalan pedig terrorista vezető, mivel civileket gyilkolnak és robbantanak.

Erdogan az elmúlt napokban Ankarában, Kayseriben, Ankarában és más nagyvárosokban több tízezres őt támogató tömeg előtt tartott beszédeket (a nyugati média egyedül az isztambuliról számolt be és azt max 10 ezresre tette, amikor a valóságban még az ellenzéi török sajtó is 100 ezresre becsülte a tömeget).

Ezek tények. Nyugodtan le lehet ezeket ellenőrizni, ha valaki nem hiszi el.

fehérfarkas 2013.06.22. 21:29:28

@Totof: "6 halott tüntető? Legyen ez a kiindulópont. Nme kell jók, vs rosszak csatán elmélkedni, ahogy Magyarországon sem ez történt 2006-ban. Tüntetők vannak (voltak) a karhatalommal szemben. AZ, hogy mi jó, mi nem, az a történelem dönti el, illetve, mivel közelmúltról van szó, az éppen regnáló hatalom."

A 4 halott, és közülük az egyik rendőr, akit Adanában a tüntetők lelöktek egy hídról. A legelső halottat pedig az egy taxis gázolta el, miközben az autógyújtogató randalírozó tömeg elől próbált menekülni (teljesen érthetően nem akarta, hogy az ő autója legyen a következő áldozat).
Tüntetők már a legelső nap gázmaszkokban, majd a rendőri felszólítás ellenére maradtak. A vízágyúk és könnygáz bevetésére sem oszoltak, hanem inkább barikádokat építettek, gyújtogattak, utcaköveket szedtek fel és dobálták vele a rendőröket, kirakatokat törtek be, autókat gyújtottak fel, mecsetet gyaláztak meg (piáltak, dohányoztak szemeteltek és cipőikkel taposták a szőnyegeket), az AKP izmíri irodaházát felgyújtották, Molotov-koktélokat dobáltak, és egy rendőrt megöldtek és több mint 500 rendőrt megsebesítettek.
Ezeket had ne nevezzem békésnek, oké?

fehérfarkas 2013.06.22. 21:38:44

@MacChicken:
Könnyű eldönteni kinek van igaza, csak meg kell nézni kik szólalnak fel a tüntetők részéről, miket mondanak, abban megnnyi az igazság/hazugság, milyen politikai szervezetek zászlóit lengetik, és miket is csináltak.

Törökországban az ennél nagyobb tüntetések gyakoriak - de azok mégis békések tudnak lenni.

Meg nem árt ismerni a török történelem elmúlt 90 évét, és akkor megérti az ember, hogy kik állnak a tüntetők mögött és miért.
(persze sok fiatal tüntetőt csak a forradalmi hév hajtja, mert elhiszi, hogy most ő is lehet valaki, ő is lehet történelmi személyiség aki részt vesz a "török tavaszban" - miközben a valóságban itt nincsen semmiféle "török tavasz", csupán bizonyos politikai és üzleti csoportok használják ki a naív fiatalokat a saját céljaikra;
nem véletlen, hogy a török TV-kben a tüntetők melletti legnagyobb nyilatkozó Törökország egyik leggazdagabb bankára, akit igencsak keményen érintett az a kormányzati döntés, hogy a török bankok már 4-7%-ra adhatják a kamatokat a korábbi 30-40-50%-os kamatok helyett;
és az sem véletlen, hogy a tüntetők nem a vidéki szegények közül kerültek ki, hanem a nagyvárosi középosztly közül - még a kommunista pártok tüntetői is a jómódúak közül valók, akiknek anyagi életszínvonalát egy átlag magyar simán megirigyelné)

fehérfarkas 2013.06.22. 21:39:25

@fehérfarkas:
Ráadásul utánanéztem a neten a Taksim tér és Gezi park átépítési terveinek. Egyáltalán nem arról van szó, mint ahogyan azt az Occupy mozgalmasok mondják. Ráadásul már hónapokkal ezelőtt elkezdődött, és az autóutat a tér alatt fogják elvinni (az alagutat már fúrják), a buszállomást is a térről elviszik melléje és kulturált buszparkolókat alakítanak ki, így az egész térről a felszíni forgalom eltűnik és a teljes egész tér sétálóövezet lesz.
A bevásárlóközpont központ pedig valójában az 1940-es években a török kommunista párt által lerombolt III. Szelim szultán által épített laktanyaépület visszaépítése lesz, ugyanúgy ahogy lerombolt régi épületek visszaéptésére Berlinben s Szentéterváron is van példa. Ráadásul az a laktanya építészetileg is szép, díszes, esztétikus épület. A lerombolása nemcsak történelmi, hanem kulturális barbárság volt. Most persze már nem laktanyaként fog működni, hanem boltok, éttermek, és egy kulturális intézmény kap benne helyet.
Az igazi bevásárlóközpont a Gezi parkkal srégen szembeni részen lesz a Şan City projekt keretében. Ráadásul itt is a régi történelmi stílusban építik fel a lakó és kereskedelmi épületeket:
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1472945

Itt meg lehet nézni a képeket, hogy milyen volt a Taksim tér és a mellette levő Gazi park, mielőtt a komcsik lerombolták a laktanyát, és milyen az újjáépítési terv:
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1391312

Itt egy sokkal részletesebb thread a Taksim tér és a Gazi park átépítéséről: www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1555144

Aki ez ellen tüntet az nemcsak a saját országa történelmi múltja ellen tüntet, hanem meg is érdemelné, hogy élete végéig egy "kemalista stílusú" szürke brutális stílusban épült betonépületben élje le az egész életét. A szép épületeket az ilyen ember amúgy sem tudja élvezni, akkor minek neki? Úgyis csak Moltov-koktélokkal meg utcakövekkel dobálná meg. Akkor a brutalista stílusú beton épületeket legalább nyugodtan dobálhatja utcakövekkel meg Moltov-koktéloknak, azoknak úgyis mindegy :D :D :D

Itt lehet nézni pár képet és infót Isztambul legújabb fejlesztéseiről - hogy mik is épülnek a tüntetők szerint "iszlámfasiszta diktatúrában":
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=963572
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=861722&page=51

Ezen fejlesztések közül tavaly némelyiket személyesen is láttam és le is fotóztam. Mielőtt még valaki belekötne abba, hogy ezek kamu PR képek.

fehérfarkas 2013.06.22. 21:44:23

@Amadeus62:
mai hír:
"Az izmiri különleges erők ma 13 szélsőbaloldali zavargót vettek őrizetbe, akik a baloldal és a kommunisták fellegvárának számító nyugat-törökországi Izmirben és a fővárosban, Ankarában vettek részt a zavargásokban.

A két településen az őrizetbe vett 13 fő a következő betiltott, illegalitásban működő szervezetek tagjai: Maoista Kommunista Párt (Maoist Komünist Parti, vagyis MKP), Török Kommunista, Marxista-Leninista Párt (Türkiye Komünist Partisi-Marksist Leninist,TKP-ML) és Forradalmi Szocialista Munkás Mozgalom (Devrimci Sosyalist İşçi Hareketi, DSİH).

A gyanúsítottak komoly károkat okoztak a zavargások során az említett két városban és mint a ma rekonstruált terveikből kiderült: a két városban szervezni kezdték a kapcsolatot a kurdokkal és a többmilliós törökországi kisebbség tagjait is fel akarták használni a kormány ellen.

Valamennyi őrizetbe vett kommunista fiatal, egyiküket a rendőrök előbb vizsgázni vitték az egyetemre és amint azzal végzett, a fogdára.

Eközben a rendőrség tovább azonosítja az autókat, buszokat, közintézményeket és főleg magántulajdont rongálókat. Büntetés vár rájuk: vagyonukkal fizethetnek az okozott károkért, amennyiben nincs a nevükön semmi, három év állami közmunka a büntetésük. A török állami vezetők közölték: tüntetni szabad, akár gyújtogatni és rombolni is, ám akkor a károkat nem az állam fogja megfizetni, hanem az, aki okozta.

Mindeközben kiderült, a zavargások első napjaiban egy jól szervezett csoport arra készült, hogy elfoglalja az észak-afrikai körútján tartózkodó Recep Tayyip Erdoğan miniszterelnök házát és ország-világ előtt mutogassa "teljesítményét" az immár bizonyítottan külföldről, több -Törökország érdekeivel ellenséges- országból pénzelt zavargó tömeg.

Az akciót a titkosszolgálat segítségével motoros rendőrök akadályozták meg."

Magyar nyelven csupán Horváth Ádám cikkéből tudok idézni, de török nyelvű cikkek tömkelegét tudnám betenni, meg képeket és videókat, hogy azok a "békés civil" tüntetők miket is csináltak.
Nekem ezt tetszik különösebben: "Eközben a rendőrség tovább azonosítja az autókat, buszokat, közintézményeket és főleg magántulajdont rongálókat. Büntetés vár rájuk: vagyonukkal fizethetnek az okozott károkért, amennyiben nincs a nevükön semmi, három év állami közmunka a büntetésük. A török állami vezetők közölték: tüntetni szabad, akár gyújtogatni és rombolni is, ám akkor a károkat nem az állam fogja megfizetni, hanem az, aki okozta."

fehérfarkas 2013.06.22. 22:01:33

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Mi van akkor, ha a tüntetőket a nép többsége nem támogatja? Márpedig Törökországban ez a helyzet. Teljesíteni kell a tüntetők követeléseit, bár a nép zöme nem ért velük egyet?"

Ebben teljesen igazad van.
Ha a tüntetőket a lakosság többsége támogatná, akkor a 3 hét alatt nem állt volna meg országosan pár tízezernél a tüntetők létszáma. Ráadásul az AKP nem tudott volna 3 választást megnyerni egymás után úgy, hogy közben folyamatosan növelte a támogatottságát (ne felejtsük el, hogy Törökországban több mint 20 párt szokott indulni a választásokon), és idén májusban a támogatottsága a közvéleménykutatási adatok alapján 50-60% közötti (ez még a 2 politikai pólusú Magyarországon is igencsak nagynak számít, nemhogy olyan országban, ahol 20 párt versenyez a parlamenti helyekért).

Meg ugye az elmúlt 10 évben az AKP egy államcsőd közeli állapotból vette át az országot, és idén tavasszal fizette vissza az utolsó IMF kölcsönt, sőt most már ő adott további 5 milliárd dollárt az IMF-nek. Az életszínvonalat ezalatt a 10 év alatt megháromszorzta, és a világ 17. legnagyobb gazdaságává tette az országot (nominal GP alapon 773 milliárd dollár; GDP-PPP alapon pedig 1125 milliárd), az államadósságot pedig 36%-ra leszorította.

fehérfarkas 2013.06.22. 22:07:10

@Amadeus62:
Ne felejtsd el, hogy Törökországban annak az OCCUPY mozgalomnak a helyi szervezete (Occupy Gezi) kezdte a tüntetést és a zavargásokat (már a legelső napon gázmaszkokat vittek magukkal, készülve arra, hogy a rendőrségi tömegoszlatásnak nem fognak engedelmeskedni és így a rendőrség könnygázt fog bevetni ellenük), amelyiknek a New York-i (Occupy Wall Street) és Washington-i (Occupy D.C.) szervezete ellen az USá-ban a lovasrendőrséget is bevetették, és ennek ellenére több mint 1 évig nem tudták az amerikai hatóságot a tüntetéseiket abbahagyatni.

És erre az Occupy mozgalmas tüntetésre szerveződtek rá az ellenzéki pártok aktivistái.

fehérfarkas 2013.06.22. 22:20:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Itt elvi kérdésről van szó: joga van-e egy választásokon vesztes kisebbségnek tüntetésekkel kierőszakolni azt, amit a többség nem akar? S ebben az esetben mi az állam szerepe?"

Hát pontosan erről van szó: választási ciklus félidejében járunk, és a kormánypárt népszerűsége akkor, hogy a 4. választást is valószínűleg meg fogja nyerni, és az ellenzéki pártoknak a demokratikus választásokon esélyük sincsen legyőzni (csupán azon versenyezhetnek egymással, hogy melyik hány ellenzéki képviselői posztot szerezzen), ezért inkább megróbálták az utcákrakivinni az embereket, hogy ott döntsék meg a kormányt. Csakhogy a kormány ellenes rendbontó zavargók száma a 3 hét alatt nem növekedett tovább, sőt inkább csökkent (a 2. héten tetőzött a számuk: országosan pár tízezren voltak).

fehérfarkas 2013.06.22. 22:33:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Azért az dúrva, hogy Maxval és Fejesrob egy oldalon áll egy blogon :D
Meg az is, hogy én Fejesrobbal állok egy oldalon (hiszen veled azért mégiscsak többször értek egyet mint vele) :)

fehérfarkas 2013.06.22. 22:47:43

@l_andras: "Erdogan hozzáállását aljasnak tartom, mert egy lemutyizott ügyért képes embereket gyilkoltatni 36-48 órája szolgálatban levő alantasokkal. A picsáért nem hagyta meg azt a nyomorult parkot a hülyéje. Nyer ezzel egy csomó pluszpontot."

Az a park a Taksim tér mellett van és azzal együtt építik át egy kulturált sétálóövezetté, ahol az auúforgalmat elvezetik a föld alá, és a buszállomást is arrébb teszik a tér mellé, hogy sétáló övezetet ne zavarják a buszok, valamint visszaépítik az 1940-es években a kommunista párt által lerombolt Ottomán korszakbeli laktanyát, csak most üzletek lesznek benne és kultuális eseményeknek is helyet adó park.
Az átépítést pedig már hónapokkal ezelőtt elkezdték. A föld alá menő alagút egyes részei már el is készültek. Ráadásul Erdogan 2 hete a tüntetők közül több csoport vezetőjével is tárgyalt és megígérte, hogy a park ügyét népszavazásra fogja feltenni. A tüntetők többi részétől (= a keménymagtól) a válasz erre az volt, hogy a kormánnyal tárgyalók árulók.
Na ezek után kivel és miről kellene tárgyalni? Hiszen akik a kormánnyal tárgyalnak, azok a keménymag számára (akik az autófelgyújtásokat, kődobálásokat, Molotov-koktélozásokat, barikádemeléseket, tüzek gyújtását csinálják) csupán árolónak számítanak, és a zavargásokat eszük ágába nincsen abbahagyni, amíg a kormán le nem mond. Márpedig egy demokratikusan megválasztott kormány miért mondana le? És miért ne várná meg a következő választásokat?

Ja, hogy pont a tüntetők keménymagja nem akarja megvárni a következő választásokat, mert tudják, hogy a pártjaiknak esélye sincsen győzni, mert nincs elég támogatottságuk? És pont ezért az utcákon zavargással akarják megdönteni a kormányt. Csak elszámtották magukat, mert nem ment ki melléjük elég ember tüntetni. Sőt, a kormány mellett szimpátiatüntetők sokkal többen mentek ki az utcákra - és békésen (egy incidenst kivéve, amikor pár napja isztambulban kb 50 kormány melletti tüntető nekitámadt a kormányellenes zavargóknak).

fehérfarkas 2013.06.22. 23:01:30

@Salemi boszorkány: "A török ellenzék fellázadt egy iszlamista fostalicska miatt."

Ez az "iszlamista fostalicska" egy államcsőd közeli helyzetből vette át az ország irányítását és azóta eltelt 10 évben megháromszorozta az életszínvonalat, visszafizette az utolsó IMF törlesztőrészletet is, az államadosságot 36%-ra csökkentette, és az országot a világ 20 legnagyobb ipari gazdasági országa közé vitte be (nominal GDP 773 milliárd dollár, GDP-PPP 1125 milliárd dollár), a GDP átlagosan 6-10% között nőtt az elmúlt 10 évben, autópályákat és 250km/h gyorsvasútat épít, és liberalizálta a gazdaságot és egy nagyarányú privatizációt is végrehajtott.

Azok a vádak, amiket a tüntetők hajtogatnak pedig hazugságok, szó sincsen Szaud Arábia 2.0-ről meg iszlamizációról. Az új alkoholtörvénynél szigorúbb van érvényben pl. itt Budapest belső kerületeiben is, meg Skandináviában is (pedig sem mi, sem a skandinávok nem iszlamisták). Pedig ez az egyik ok, ami miatt iszlamizmussal/lopakodó iszlamizmussal/iszlámfasizmussal vádolják a tüntetők a kormányt.

Azért én örülnék, ha a rendszerváltás óta nálunk is ugyanilyen "iszlamista fostalicska" kormányok lettek volna. Akkor mi már rég egy 2. Svájc lennénk. :)

A magyar média teljes szakmai dilettantizmusát jól jellemző, hogy a hazai belpolitikai csatározásokba egy másik országot is belevonnak, és nemcsak hülyeségeket irogatnak róla, hanem egyenesen hazugságokat.

fehérfarkas 2013.06.22. 23:10:50

@conmorientes:
Ez elég nagy csúsztatás amit írsz. A kemalisták, és a katonai junta tagjai és az azt támogató vezető beosztásúak ellen folynak a bírósági tárgyalások (eddig már 80 tábornokot ítéltek el).
Azok a tárgyalások, amik itt Magyarországon a rendszerváltás után elmaradtak, mert a volt komcsik szépen átmentették a hatalmukat és a kormány meg ellenzéki pártokba és gazdasági holdudvarukba szépen befészkelték magukat.
80 évig voltak a kemalisták hatalmon Törökországban, és az eredmény egy Bulgária színvonalú korrupt állam lett. És amikor nem az általuk támogatott pártok nyerték a választást (mert a nép nem arra szavazott), akkor katonai puccsal megdöntötték a nép által megválasztott kormány (minden évtizedre jutott egy ilyen katonai puccs). Rádásul ezek a bírósági tárgyalások sajtónyilvánosság előtt történnek.
Had ne hullasak ezekért egy csepp könnyet sem, okés?
Te nyugodtan sírhatsz értük, de én nem fogok.

2llkedő 2013.06.23. 07:10:36

@Ad Dio: "Ez tek felesleges hangulatkeltés és műrettegés. Én csak azzal foglalkozom, ami VAN vag VOLT."

A TEK hová tartozik? Ha láttad az ártatlan jedi lovag letartóztatását, vagy az öngyilkosjelölt hanggránáttal történő lefegyverzését, akkor lehet sejteni egy komolyabb esetnél a reakciót. A TEK-eseknek van leltári számuk, ami leeshet?

""""A Fidesz ezen a téren nem ismer kompromisszumot : elfogadhatatlan az állami erőszakmonopólium meggyengülése, magánhadseregek létrehozása . Vissza kell adni az államnak és a törvénynek járó tekintélyt és tiszteletet ."""

A TEK Orbán magánhadserege.

2llkedő 2013.06.23. 07:38:26

@Ad Dio:

"Lejárt lemez. 2010-11-ben volt hatása, de azóta már semmi. Ráadásul közel 2/3-ad része befektetésre kerül."

Mondjuk úgy, hogy 2011-2012-ben volt hatása. Ennek megfelelően az adósságunk öt hónap alatt ezer milliárddal nőt.
A befektetést nem vettem észre, legfeljebb a stadionoknál, meg Hódmezővásárhely adósságának 70%-ának átvállalásában.

"Ellenben egy sereg egyéb tényező ronthatná, azt mégse romlik."

2. Varga csomag.

"Gyenge volt erősnek lenni."

Majd meglátjuk, hogy Piktor mennyire lesz erős egy minimális többség mellett.

Bajnai is csak azért tudta végig vinni azt, amit végigvitt, mert az elején aláíratta azt a bizonyos papírt.

"De én mint mondtam, leszarom a hazudozást. Mindenki hazudik a demokráciákban."

Csak van, aki a saját hatalma, az egoja miatt hazudik, és van, aki az ország érdekében hazudik.

Az, hogy valaki ellenzékben ezt mond, mert az az érdeke, kormányon pedig éppen 180 fordulattal mondja, mert akkor az az érdeke, az nem államférfi.

Baszni és szűznek maradni nem lehet egyszerre.

A párom lánya is ugyan ez a karakter. Ő is Ikrek jegy szülötte. Egy kissé más világ, mint az enyém. Ha arról lenne szó, hogy lennék-e a párja, bizony messze elkerülném. Én szabadság párti is vagyok. Mondjuk ez következik a szeretetből.

"Egyelőre egyetlen minszterelnök volt a 89 utáni világban aki erőpolitikával nyomott el utcai zavargásokat"

A török eseményekkel kapcsolatosan Piktor kinyilatkozta, hogy az a demokrácia megvédése.

""""""„Az utcai demonstrációk, a belpolitikai események látványosan igazolják, hogy Törökország működő demokrácia. A jelenlegi kormány élvezi a magyar kormány támogatását. Kiváló együttműködés bontakozott ki a két fél között, és mind a kétoldalú együttműködés, mind pedig a belpolitikai stabilitás megteremtése területén bizalommal vagyunk a török kormány iránt” – jelentette ki Németh Zsolt.""""""""

Baszni és szűznek maradni nem lehet egyszerre!

"Legszívesebben töltenék Neked is egy pohárral ebből a jófajta házi rizlingből"

Köszönöm kedvességedet, megtisztelő, de én már megittam a kenyerem javát, és most már mentes vagyok.

2llkedő 2013.06.23. 08:26:33

@Ad Dio:
"Egyelőre egyetlen minszterelnök volt a 89 utáni világban aki erőpolitikával nyomott el utcai zavargásokat "

""""Az eljátszott legitimitás visszaszerzésért folytatott elkeseredett harc során a baloldal valójában minden hivatalban töltött nappal korrumpálta a demokratikus intézményrendszert, tovább rombolva ezzel az állampolgári bizalmat . Ráadásul a hatalomgyakorlók olyan cselekedetekre szánták el magukat, amilyenekre a rendszerváltás óta nem volt példa: 2006 őszén diktatúrákat idéző brutalitással oszlattak fel békés megemlékezést, majd mindent megtettek annak érdekében, hogy akadályozzák a független igazságszolgáltatás munkáját . Máskor pedig a nyilvánosság előtt támadták az igazságszolgáltatás intézményrendszerét, azt a hamis látszatot keltve, hogy a bíróságok az ellenzék politikai utasítására cselekednek ."""""

2llkedő 2013.06.23. 08:34:45

@Ad Dio:
Kikről szól az alábbi idézet?

"""""Az emberek ma nemcsak azért bizalmatlanok a politikával és a politikusokkal szemben, mert a hivatalban lévő kormány gazdaságpolitikájának leginkább ők látták kárát, hanem azért is, mert az ………. évek óta visszaél a jóhiszeműségükkel és megfosztotta őket a tisztánlátás jogától. Amilyen gyorsan elillan a demokráciába vetett bizalom, olyan keservesen nehéz visszaszerezni . A …….oldal képtelennek bizonyult erre, sőt attól sem riadt vissza, hogy a napi politikai túlélés reményében olyan lépéseket tegyen, amelyek kül- és belföldön egyszerre rombolják hazánk tekintélyét . A demokrácia eszméjével összeegyeztethetetlen módon 20.. után jog- és alkotmányellenesen elmozdították azokat, akik nem kívántak asszisztálni felelőtlen politikájukhoz. A ………., ………. , ….. vezetői ismerhették meg elsőként, milyen is a …………….. kormány felfogása a jogállamiságról . …………. , ………….. , hivatalból történő elmozdítása csak az első lépés volt a demokratikus intézményrendszer leépítéséhez vezető úton. Ha úgy diktálta érdekük, kriminalizálták, ha kellett, antiszemitának bélyegezték az ellenzéket . Ha arra volt szükség, akkor megkísérelték tudatosan szembefordítani egymással az egyes választói csoportokat. S mindeközben görcsösen ragaszkodtak a kormányzati hatalomhoz, még akkor is, amikor világossá vált, hogy bizalom és támogatás hiányában az ország kormányozhatatlanná vált . Ezzel megfosztották az embereket a demokratikus véleménynyilvánítás és az önrendelkezés szabad gyakorlásának lehetőségétől.""""""

Jó szórakozást:
videa.hu/videok/film-animacio/ezek-ugyanazok-brody-janos-20-2011.avi-6WoI8BtosW7HcM6f

2llkedő 2013.06.23. 08:37:47

@Ad Dio:

""""""4. A nép lelkét csak akkor sikerül megnyernünk, ha saját célunkért folyó pozitív küzdelmünkön kívül egyúttal tönkretesszük céljaink ellenségeit is. A nép az ellenfél
könyörtelen megtámadásában a küzdelem jogos voltának bizonyítékát, míg az ellenféllel való megalkuvásban a bizonytalanság jelét látja.
A nagy tömeg csak alkotó része a természetnek, és nem képes megérteni azt, ha olyan emberek fognak kezet egymással, akiknek nézetei merőben ellentétesek. A természet ui. azt kívánja, hogy az erősebb győzedelmeskedjék, és a gyengébb elpusztuljon, vagy pedig feltétel nélkül adja meg magát.
A nagy tömeg nacionalizálása csak akkor sikerülhet, ha népünk lelkiségéért folytatott pozitív harcunk mellett népünk nemzetközi megrontóit kiirtjuk.""""""

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.23. 09:05:30

@fehérfarkas:

Ezért nincs értelme a fekete-fehér nézőpontnak. A dolgok ennél sokkal bonyolultabb.

Ad Dio 2013.06.23. 09:41:27

@félázsiai 2llkedő:

"Mondjuk úgy, hogy 2011-2012-ben volt hatása. Ennek megfelelően az adósságunk öt hónap alatt ezer milliárddal nőt.
A befektetést nem vettem észre, legfeljebb a stadionoknál, meg Hódmezővásárhely adósságának 70%-ának átvállalásában."

Nézz utána mire ment el. 10 évet voltunk 3%-os hiány alatt, közben volt közel 10%-os hiányunk is. Egy év alatt ebből nem lehet felállni. 2 év alatt is varázslat. Viszont jelenleg stabilan 3% alatti a hiányunk. Manyup és IMF nélkül.

"Majd meglátjuk, hogy Piktor mennyire lesz erős egy minimális többség mellett."

Lehet hogy meglátjuk egyszer. Addig ez lennevóna beszéd megint.

"Csak van, aki a saját hatalma, az egoja miatt hazudik, és van, aki az ország érdekében hazudik."

Jaj ne, ez megint a jófiúk-rosszfiúk duma. Minden politikus hazudik, mert a politika elsősorban a hatalom megszerzésének és megtartásának tudománya. Ezért hazudik minden politikus. Közben vagy mutat némi államférfiúi működést, vagy nem.

"A TEK hová tartozik? Ha láttad az ártatlan jedi lovag letartóztatását, vagy az öngyilkosjelölt hanggránáttal történő lefegyverzését, akkor lehet sejteni egy komolyabb esetnél a reakciót."

Az megvan ugye, hogy a műmájer egy nagyon élethű játékpisztolyt lóbált? Meg az is, hogy alig pár héttel voltunk egy véres egyetemi ámokfutás után? Az USA-ban le is lövik az ilyet. A hanggránátos ügyet nem ismerem, de ha sikerrel jártak és még él a manus, akkor mi is a kifogás?

"A TEK Orbán magánhadserege."

Ez megint lennevóna duma. Ha egyszer akként is viselkedik, majd visszatérünk erre a kérdésre.

2llkedő 2013.06.23. 09:49:40

@Ad Dio: "Ha egyszer akként is viselkedik, majd visszatérünk erre a kérdésre."

Akkor már késő lesz!

2llkedő 2013.06.23. 09:54:44

@Ad Dio: "Viszont jelenleg stabilan 3% alatti a hiányunk."

Ahhoz képest, hogy az eredeti terv a 7%-ra történő elengedés volt, (amit ugye Barózó Józsi nem engedett), szép teljesítmény.

Megjegyzendő, hogy Bajnai már majdnem 3%-kal adta át a kormányrudat. És akkor még volt manyup, és a manyupba mentek a nyugdíjpénzek bizonyos részei. Most van egy ígérvényünk Piktor részéről, hogy lesz majd valamikor nyugdíjunk. Ez egy olyan ígérvény, amit nem lehet majd számon kérni. Ki tudja, mi lesz 25 év múlva?

2llkedő 2013.06.23. 09:59:29

@Ad Dio:" Addig ez lennevóna beszéd megint."

A lennevóna sokkal előremutatóbb, mint a lettvóna. A lennevóna a lehetőségek felmérése. Egy jövőt tervezőnek éppen ez a feladata. Megvizsgálni a lennevoónákat, megnézni minek mekkora az esélye, és a lennevónák közül kiválasztani a számunkra talán megfelelőt és abban az iránban haladni tovább. De az nem müxik, hogy most per pillanat ez az érdekem, akkor ez a lennevóna igaz, holnap az az érdekem, akkor egy másik lennevóna az igaz. Egy szülőnél is káros, ha nem következetes. Piktornál a következetesség valami scifibe illő dolog.

Ad Dio 2013.06.23. 10:15:50

@félázsiai 2llkedő:

"Megjegyzendő, hogy Bajnai már majdnem 3%-kal adta át a kormányrudat"

Ugyan én nem vagyok híve az ilyesminek, de azt gondolom a 3.8-as hiányt joggal lehet megkérdőjelezni. A maguk által bevallott kiigazítás még a visszatartott pénzekkel és elnapolt kiadásokkal együtt sem adja ki a később bevallott értékeket. kb 350-400mill a hiba.

De mint mondtam, a Bajnai-csomag nagyon kellett, szakmailag helyes volt, működött. Viszont tényszerű, hogy 9.3-ról nem száll le két év alatt a hiány 3.8-ra ennyitől. A valós adat valahol 5% körül lehetett, bár még így is szép teljesítmény.

A hiány visszaengedése 7%-ra egy intenzív gazdaságélénkítő program lett volna. Nem engedték, nem lett. Egyébként meglehetősen kockázatos lett volna szerintem is. Nem bánom hogy nem így lett. Én részben sváb vagyok, a hiteltől óckodom.

Ad Dio 2013.06.23. 10:20:07

@félázsiai 2llkedő:

"A lennevóna a lehetőségek felmérése"

Csakhogy Te tényként közlöd a világnézeteden átszűrt jövő-jóslataidat. Ez meg nem kicsit sánta a szememben. Én tényként csak a mával meg a tegnappal tudok foglalkozni.

Ha pl. a TEK-el kapcsolatban úgy nyilatkoznál, hogy "szerinted akár Orbán saját céljaira is felhasználhatja adott esetben" az egy becsületes hozzáállás. Én erre azt mondom hogy szerintem meg nem. A TEK egy ma népszerű "műfaj", ami a nemzetközi tendenciákba szépen beleillik. A terrorizmus egy valós veszély, a 21.sz háborúja.

2llkedő 2013.06.23. 10:37:28

@Ad Dio: "Ugyan én nem vagyok híve az ilyesminek, de azt gondolom a 3.8-as hiányt joggal lehet megkérdőjelezni. "

Ismert a régészbrigád jelentése? A csontvázak azóta is ott röhögnek a komódban. Megjegyzendő Hagyót is már negyedszer mentették fel. Az, hogy a fidesz mit nyomott, egy dolog. Csakhogy egyiket se tudta még bizonyítani, mint ahogyan Gyurcsányéknak is már régen máshol kellene lenniük. A szövegelés az csak átverés volt.

"Csakhogy Te tényként közlöd a világnézeteden átszűrt jövő-jóslataidat. "

Tájékoztatlak, hogy statikus tervező vagyok, és ezeknek a hülye mérnököknek éppen az a feladatuk, hogy felmérjék a lehetőségeket, megvizsgálják a kiindulásokat, és felmérjék a kockázatokat,és a lehetőségeket. Nekem ez jött le Orbán szélkakas viselkedéséből, az árokásásokból, az egoizmusából, az ellentétes megnyilvánulásokból. Szeretném tudni, hogy szerinted melyik Orbán az igazi?

"A terrorizmus egy valós veszély, a 21.sz háborúja."

Igen, ez így igaz. És kiválóan alkalmas arra, hogy provokátorok segítségével igazoljuk a működésük jogosságát. A fidesz a Nestlés "fogd rá a nyuszira" technikát alkalmazza. Már előre ráfogott mindent a maszopra, hogy utána szabadon csinálja ugyan azt, csak magasabb szinten, mert lehet mutogatni, hogy de a maszop az ilyen.

2llkedő 2013.06.23. 10:41:27

@Ad Dio: Csak kérdezem, ismered-e a Balsai jelentést? Ha már annyira biztosak az igazukban a 2006-os eseményekkel kapcsolatban, miért nincs semmi fejlemény? A Balsai jelentés egy kabaré. Egy független bíró halálra röhögné magát, hogy ezt egy jelenlegi Alkotmánybíró állította össze. Teljesen egyoldalú, a kellemetlen dolgokat meg nem említő, vagy csak jelentéktelennek feltüntető iromány, ráadásul számos helyen ellentmondásba kerülő szöveg.

Ad Dio 2013.06.23. 11:10:18

@félázsiai 2llkedő:

"Ismert a régészbrigád jelentése? A csontvázak azóta is ott röhögnek a komódban. Megjegyzendő Hagyót is már negyedszer mentették fel. Az, hogy a fidesz mit nyomott, egy dolog. Csakhogy egyiket se tudta még bizonyítani, mint ahogyan Gyurcsányéknak is már régen máshol kellene lenniük. A szövegelés az csak átverés volt."

Az elmútnyóc gengszterei nem azért nem ülnek még mert nem volna miért, hanem mert valójában senkinek sem érdeke az hogy meglakatolja őket. Hiszen lesz még csapásváltás. A gengszterek összetartanak.

Én éppen ezért hagyatkozok a saját eszemre az övék helyett. Ha néha egyetértünk a konklúziókban, akkor örülök. Ha nem, akkor sem fakadok sírva.

A politikusok nem betegségből hazudoznak, hanem mert az érdekeik azt kívánják. Így ha a valóság is jó, nem hazudnak feleslegesen. Ez a hiány-adat pont ilyen dolog.

"Nekem ez jött le Orbán szélkakas viselkedéséből, az árokásásokból, az egoizmusából, az ellentétes megnyilvánulásokból. Szeretném tudni, hogy szerinted melyik Orbán az igazi?"

Engem nem érdekel Orbán személye. Engem a kormány működése érdekel. De erről már beszéltünk.

"Tájékoztatlak, hogy statikus tervező vagyok, és ezeknek a hülye mérnököknek éppen az a feladatuk, hogy felmérjék a lehetőségeket, megvizsgálják a kiindulásokat, és felmérjék a kockázatokat,és a lehetőségeket."

Ez sok mindent megmagyaráz :-). Statikus barátunk szerint a házunknak már régen nem szabadna állnia. Szerencsére a ház nem tud róla így 100+ éve rezzenetlenül áll (talán) döngölt földalapon és egy sor terméskövön :-D. Nektek az a dolgotok hogy egymásra licitálva pesszimistán nézzétek a jövőt (ebből lesznek a 300%-osan túlbiztosított szabványok). Ez mondhatni szakmai ártalom lehet :-).

Én gyakorlatias manus vagyok. Vállalkozó. És vállalkozóként ha pesszimistán indulsz el, akkor bele sem fogsz. Mivel mint említettem a véremben van egy domináns sváb vonal, a túlzott optimizmust is kerülöm. Langsam bitte. Az van ami fogható, a jövőre nézve meg a "bízz Istenben de kösd meg a tevédet" elvet vallom.

Nem lennék kétségbeesve egy újabb MSZP kormány láttán. Ha viszont megint elkezdenék az ipari hitelfelvételt, esküszöm mennék a parlament elé. Leszarom a melegek házasságát, leszarom a fű liberalizálását, leszarom a romák erőltetett pozitív diszkriminációját, leszarom a többi bullshit balos populista idiótaságot (épp úgy mint a jobber nemzeti műmájerkedést, műkereszténykedést, szabadságharcot). Ezek cseppet sem érdekelnek. Az alapok érdekelnek csak.

fehérfarkas 2013.06.23. 11:25:33

@félázsiai 2llkedő:
A török helyzet nem hasonltható össze a magyarral. Teljesen más a tüntetések oka mint nálunk 2006-ban, és teljesen más az ország politikai törésvonala, és más a gazdasági helyzete és fejlődési pályája is.

Ha magyar párhuzamot akarnék keresni az kb olyan lenne, mint ha 2000-ben a volt kádáristák, antiglobalisták, kommunisták, marxisták, nacionalisták egy kis csoportjai (lakosságarányban kb,. országosan 3000, ebből BP-en 1500-an) elkezdtek volna tüntetni, majd a rendőrségi felszólítás ellenére tovább folytatják a tüntetést, de már gyújtogatva, kirakatokat betörve, barikádokat emelve, utcaköveket dobálva, Moltov-koktélokat dobálva, a kormány lemondását követelve, és a kormány egy fasiszta diktatúrának nevezve.
Miközben a magyar kormány 1990-2000 között az életszínvonalat megháromszorozta volna, a gazdaságot és ipart talpra állította volna, az államadósságot leszorította volna, az IMF kölcsönt visszafizette volna, és a korábbi komcsi vezetést bíróság elé vitte volna.
Ez felelne meg a mostani török helyzettel párhúzamos magyarnak.

2llkedő 2013.06.23. 11:26:25

@Ad Dio: "Az elmútnyóc gengszterei nem azért nem ülnek még mert nem volna miért, hanem mert valójában senkinek sem érdeke az hogy meglakatolja őket. "

Tehát Piktor hazudott a választások előtt a hatalomra jutása érdekében, átverte a választókat, a választások után is hazudott az emberek képébe, hogy ott lesznek hamarosan. Az ilyen gerinctelen alakoknak valahol máshol kellene lenniük, nem pedig kormányban. És te ezeknek hiszel. Azoknak, akik ha az érdekük úgy kívánja, akkor a szemedbe hazudnak, és utána, mint a használt ruhát kidobnak.
Ilyenkor olyan érzésem van, mint a disznóvágásnál a böllér amit csinál. Vakargatja a disznó füle tövét, becézgeti, hogy kijöjjön az ólból. de a háta mögött ott van a nagykés.

"A politikusok nem betegségből hazudoznak, hanem mert az érdekeik azt kívánják."

Az ország érdeke pedig nagyívben le vagyon szarva.

"Engem nem érdekel Orbán személye."

Ezt nevezik struccpolitikának. Orbán = Haza. Tehát nem érdekel a Haza sorsa.

Ad Dio 2013.06.23. 11:34:41

@félázsiai 2llkedő:

Nem egy stratégiát követünk. Te úgy keresel magadnak támogatható pártot, hogy megnézed ki mit ígér, ki mit mond, milyen embernek "látszik". Neked úgy látom szükséged van "hősre" meg "ideára". Ha úgy tetszik "ideológiára".

Én azt hiszem ilyesmit ebben a posztmodern katyvaszban hiába keresel.

Én nem igénylek ilyet. Nekem a Haza egyetlen politikussal sem egyenlő és a nemzet egyetlen párt szavazótáborával sem azonos (bár itt jegyezném meg hogy hasonlóan nem hiszek a "demokrácia" vagy a "liberalizmus" párjában sem).

2llkedő 2013.06.23. 11:51:29

@fehérfarkas: "Teljesen más a tüntetések oka mint nálunk 2006-ban, és teljesen más az ország politikai törésvonala, és más a gazdasági helyzete és fejlődési pályája is. "

A rendőri brutalitás viszont független ezektől.

Ha az ellenzéki fideszt támadják, akkor a hazát támadják, ha a kormányon lévő fidesz teszi ugyanezt, akkor az a haza védelméről szól. A fidesznél nincs olyan, hogy törvényes rend. Csak azt ismeri el törvényként, amit ő alkot a saját érdekei szerint. Ezt nevezik diktatúrának.

"Ha magyar párhuzamot akarnék keresni az kb olyan lenne, mint ha 2000-ben a volt kádáristák, antiglobalisták, kommunisták, marxisták, nacionalisták egy kis csoportjai (lakosságarányban kb,. országosan 3000, ebből BP-en 1500-an) elkezdtek volna tüntetni, majd a rendőrségi felszólítás ellenére tovább folytatják a tüntetést, de már gyújtogatva, kirakatokat betörve, barikádokat emelve, utcaköveket dobálva, Moltov-koktélokat dobálva, a kormány lemondását követelve, és a kormány egy fasiszta diktatúrának nevezve. "

Éppen ez történt 2006-ban.

Ad Dio 2013.06.23. 11:54:37

@félázsiai 2llkedő:

Ez egy jobbtroll (vagy fizetett kommentelő), szerintem ne állj le vele...

2llkedő 2013.06.23. 11:59:58

@Ad Dio: "Neked úgy látom szükséged van "hősre" meg "ideára". "

Akkor nagyon rosszul hiszed. Én éppen azt nézem, hogy ki mit csinál. És lényegtelen, hogy Orbán Leokádiának hívják, vagy Buga Jakabnak. Ha valaki folyamatosan a szemembe hazudik, valamint olyanokat állít, ami hosszabb távon nem védhető, annak nem tudok tapsolni.

Egy kicsit megpróbálom leegyszerűsíteni a dolgot:
Adott egy harmincas sebességkorlátozó tábla, amit az építő munkások kint felejtettek az építkezés után. A rendőrök pedig odaállnak trafizni. Be kell-e tartanod a sebességkorlátozást? Megteheted-e azt, hogy önkényesen fogod a táblát és leszereled? Van-e jogod felháborodni azon, ha a rendőrök elszállítanak?

Van egy törvényes rend, ami ha tetszik, ha nem, be kell tartani. A parlament az a fórum, ahol ezt a törvényes rendet lehet módosítani. Az előző példára pedig a fel kell hívni a hatóság figyelmét arra, hogy kint maradt a tábla, ez pedig baleseti forrás lehet.

" Nekem a Haza egyetlen politikussal sem egyenlő és a nemzet egyetlen párt szavazótáborával sem azonos "

Pedig éppen annak tapsikolsz. ORBÁN = HAZA!

fehérfarkas 2013.06.23. 12:06:03

@félázsiai 2llkedő:
Itt nem vetettek be lovasrendőrségt, mint Angliában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, USÁ-ban vagy Dél-Koreában szoktak.
A rendőrség először felszólította a tüntetőket, hogy oszoljanak. A tüntetők nem engedelmeskedtek ennek. Ezek után vízágyukkal és könnygázt vetettek be a rendőrök. Csakhogy a tüntetőnél ott voltak a(z először még) házilag késztett gázmaszkok, és maradtak továbbra is a téren. Ezek után a rendőrök megpróbálták a tüntetőket kiszorítani a térről sorfallal, vízágyúval és könnygázzal - és a távolság egyre csökkent köztük. Ekkor a tüntetők egy része elkezdett különböző irányokba futni, de egy kis keménymag ott maradt és elkezdte felszedni az utcaköveket és a rendőrök felé dobálni majd barikádokat építeni - már a legelső nap!
A rendőrök csak ezután vetették be a gumilövedékeket, hogy sem a vízgyú, sem a könnygáz, sem a sorfallal való kiszortás nem eredményezett semmilyen hatást.
A legelső nap a nemzetközi Occupy mozgalom szervezte tüntetés a washingtoni és new yorki demonstáció tapasztalatait importálta (a 2 amerikai városban több mint 1 évig tartott a mozgalom rendbontó aktivistáinak kiszorítása, pedig a jenkik a lovasrendőrséget is bevetették ellenük). Másnapra már a különböző politiai pártok aktivistái is megjelentek a tüntetők/rendbontók között..

Nézd, a 13 milliós Isztambulban egy tízezres tüntetés minden negyedévben történik - csakhogy érdekes módon azok mind tudnak békésen tüntetni, akkor ezek miért nem?
Tavaly május 1-én a szakszervezetek és különböző baloldali pártok 1 millió (!!!) embert vittek ki az utcákra békésen(!!!) tüntetni Isztambul utcáira.
Nehogy már a ezeket a zavargókat összemossad a békés törökökkel, akik ennél sokkal nagyobb létszámban ki tudnak menni tüntetni. A törökök ennél civilizáltabbak.

Ad Dio 2013.06.23. 12:30:32

@félázsiai 2llkedő:

"Akkor nagyon rosszul hiszed. Én éppen azt nézem, hogy ki mit csinál. És lényegtelen, hogy Orbán Leokádiának hívják, vagy Buga Jakabnak. Ha valaki folyamatosan a szemembe hazudik, valamint olyanokat állít, ami hosszabb távon nem védhető, annak nem tudok tapsolni. "

Azt nézed amit csinál mondod, majd előhozod hogy ki mit MOND. Én meg sem hallgatom őket ha nem muszáj... bár a múlt heti GyF "beszédet" pont hallottam (OMDG...).

Örülök annak aminek lehet és csóválom a fejem azon amivel nem értek egyet. Mindezt teszem a magam értékrendje szerint súlyozva. Teszek rá hogy ki mit mond.

Épp ezért tartom azt, hogy jelenleg a Fidesz az egyetlen komolyan vehető kormányképes erő. Az MSZP irányvonala az elmútnyócévben iszonyatosan leszerepelt. Szerintem egészen elképesztő romboltást vittek végbe amit nyögünk még sok évig. Nem úgy látszik hogy változtak volna (bár legalább GyF-et kivetették maguk közül). Legalábbis velem nem hitették még el (ld Bajnai- Mesterházi kötélhúzást). Bajnai irányvonala nekem szimpatikus, de egyelőre gyengék mint a harmat. Ők ezért kormányképtelenek. Én így gondolkozom. Nekem nincsenek hőseim, nincs jó meg rossz. Ami van, a legkisebb rossz. Számomra sajnos belátható időn belül csak ilyen pártválasztás néz ki.

2llkedő 2013.06.23. 12:38:45

@Ad Dio: "Azt nézed amit csinál mondod, majd előhozod hogy ki mit MOND."

Hogy mit mond, az a csinál halmaznak egy része. Nem független rész.

"Én meg sem hallgatom őket ha nem muszáj... bár a múlt heti GyF "beszédet" pont hallottam"

Látod, én azt se hallottam. Mivel már nem tényező, ezért nem foglalkozom vele. Ez nem azt jelenti, hogy a múlt történéseit ne próbálnám meg értelmezni.

"Épp ezért tartom azt, hogy jelenleg a Fidesz az egyetlen komolyan vehető kormányképes erő. "

Aztán csodálkozol, amikor át vagy verve a palánkon.

Mint már említettem, én is annak szurkolok, hogy a fidesz nyerjen egy minimális többséggel. No nem azért, mert szerintem ők a kormányképesek, hanem azért mert egy ellenzéki fidesz mellett bármilyen jó kormány se tud rendesen kormányozni. Ezért kell, hogy kiforrjon az, ami most előnyösen tünteti fel őket. Mert a hatása a következő kormányra fog megjönni.

Ad Dio 2013.06.23. 15:41:31

@félázsiai 2llkedő: 2

Nálam a csinál és a mond két külön kategória. Lehet ez a vállalkozói lét szakmai ártalma. A bedolgozók és szállítók szavait 0 értékűnek vagyo kénytelen venni. Az számít amit letesznek az asztalra. Ez pedig Tök független attól amit a szájukkal képesek artikulálni.

"Aztán csodálkozol, amikor át vagy verve a palánkon."

Kormányképességről beszélek, nem jó kormányzásról. Az ellenzéknek esélye sincs a kormányzásra. Legalábbis jelen formában. Max matematikailag. Ez még változhat persze, de nagyon durva előrelépésekre volna szükség és ahogy elnézem erre sem kedv sem erő a feleknél nemigen mutatkozik. A Fidesz kormányzásnak egy sereg hibáját látom/látjuk sokan. Vannak viszont komoly eredmények és abban igazad van, hogy a jövő fogja megmutatni hogy a hosszabb távú stratégia mire vezet. Én mérsékelten, de bizakodó vagyok.

2llkedő 2013.06.23. 16:06:35

@Ad Dio: "Nálam a csinál és a mond két külön kategória."

Nem hinném. Vállalkozóként is éppen abból tudod leszűrni, hogy valaki átbaszott a palánkon, vagy se, hogy korábban mit mondott. Egy új szállítónál, bedolgozónál természetesen első a bizalom.

"Kormányképességről beszélek, nem jó kormányzásról. Az ellenzéknek esélye sincs a kormányzásra."

Nem kívánom megismételni magamat újra, meg újra.

Ad Dio 2013.06.23. 20:03:22

@félázsiai 2llkedő:

"Nem hinném. Vállalkozóként is éppen abból tudod leszűrni, hogy valaki átbaszott a palánkon, vagy se, hogy korábban mit mondott. Egy új szállítónál, bedolgozónál természetesen első a bizalom."

Pedig elhiheted hogy így van. A "mond" semmit nem számít. Számít viszont hogy milyen a szeme, milyen a keze, milyen a műhelye. És persze leginkább az hogy MÁSOK mit mondanak róla.

Nem öröm, de ez van :-).

Ad Dio 2013.06.23. 20:03:22

@félázsiai 2llkedő:

"Nem hinném. Vállalkozóként is éppen abból tudod leszűrni, hogy valaki átbaszott a palánkon, vagy se, hogy korábban mit mondott. Egy új szállítónál, bedolgozónál természetesen első a bizalom."

Pedig elhiheted hogy így van. A "mond" semmit nem számít. Számít viszont hogy milyen a szeme, milyen a keze, milyen a műhelye. És persze leginkább az hogy MÁSOK mit mondanak róla.

Nem öröm, de ez van :-).

2llkedő 2013.06.24. 07:14:39

@Ad Dio: "Statikus barátunk szerint a házunknak már régen nem szabadna állnia. Szerencsére a ház nem tud róla így 100+ éve rezzenetlenül áll (talán) döngölt földalapon és egy sor terméskövön"

Mint írtad, szerencsére. Szerencsére a kedvezőtlen dolgok nem jelentek meg egyszerre. De ez nem azt jelenti, hogy a statikus barátod hülye. Csak egyszer kell, hogy azok a kedvezőtlen hatások egyszerre legyenek jelen, máris kész a katasztrófa (lásd Kolontár). Ez olyan, mint amikor a pohárba szépen cseppenként töltöd a vizet, és mindig mondod, hogy még semmi probléma, nem borult ki a pohár. Aztán rászáll egy légy, és kiborul.

fradyendre.blogspot.hu/2010/05/mernok-mint-kozellenseg.html

Ad Dio 2013.06.24. 08:23:04

@félázsiai 2llkedő:

Félreértettél: nincs semmi bajom a mérnökökkel. Csak annyit mondtam, hogy Ti munkakörötökből kifolyólag vagytok pesszimisták.

Pár éve végzős mérnökpalánták felmérték a Budai Vár egy részét statikailag. :-) guglizd ki az eredményét. A rohadt vár meg évszázadok óta áll.

Ez nem a Statikusok bűnére mutat rá, pusztán csak a papírforma meg a valóság különbségére. A statikai szabványok - mint az egyéb szabványok általában - minden körülményénél a legrosszabb esethez képest is ráhagyás van. És ha minden körülményben a legrosszabbat vesszük, meg mindenre ráhagyunk, meg az anyagban is a legrosszabból indulunk ki stb... vicces eredmények jönnek ki :-).

Ehhez képest a régi világban tapasztalati úton elég jó eredményekre jutottak - mégpedig sokkal egyszerűbben.

Még egyszer: nem bántom a statikusokat. A tudományukkal régen elképzelhetetlen szerkezeteket tudunk alkotni. Csak ugye ez a kard is kétélű.

2llkedő 2013.06.24. 08:39:15

@Ad Dio: "Ehhez képest a régi világban tapasztalati úton elég jó eredményekre jutottak - mégpedig sokkal egyszerűbben."

Nyilván azért van benned ez a hit, mert csak azokat látod, amik fennmaradtak.
Ha a mérnök nem gondol minden lehetőségre (legalább is ami ép ésszel megtörténhet), és bekövetkezik a katasztrófa, akkor egyből a mérnök a hibás, mert miért nem gondolt rá?
Erről szól a belinkelt írás.

De!
""Két dolog végtelen: az univerzum és az emberi butaság, de az univerzumba még nem vagyok teljesen biztos."" (Albert Einstein)

Tipikus eset a mikró és a macska szárítás.

Említhetném még azt is, amikor az autópálya egyik oldali hídjáról valaki át akart mászni a másik hídra, hogy segítsen az ott bajba kerülőnek, és a két híd közötti hézagban lezuhant. Erre nem lehetett korábban gondolni, mert ugye az úttest nem játszótér, ahol a korlátok a mászóka céljából vannak. De ugye az emberi hülyeség határtalan, az építtető pedig fizethette a kártérítést, és azóta kell lefedni a hézagot, többek között ezzel is drágítva az autópálya építést.

2llkedő 2013.06.24. 08:42:08

@Ad Dio: Ja? És még annyit, hogy egy országot vezetőnek is kicsit hasonlóan felelősen kellene gondolkodni, nem pedig szerencsejátékosként, hogy vagy bejön, vagy nem. Ők nem csak magukért felelnek, hanem rajtuk kívül tíz-tizetötmillió magyarért. Viszont ezek a vezetők soha nem lesznek felelősségre vonva.

Ad Dio 2013.06.24. 08:56:10

@félázsiai 2llkedő:

Itt van a kutya elásva.

A világ ugyanis nem a mérnöki asztalon létezik, hanem a valóságban. Épp így pl. háborúk sem a stratégiai asztalon, vagy éppen a gazdaság sem a közgazdászok könyveiben. Ráadásul még az ismert és valós összefüggéseknél sem lehet a legdurvábban biztosított utakon menni, mert közben ugye nem egy szereplős a rendszer, a felek pedig kemény konkurenciaharcban vannak. A siker a megfelelően rugalmasan kezelt kockázatban van, nem a szuperbiztos megoldásokban. Azok általában túl bonyolultak/lassúak/költségesek.

"Nyilván azért van benned ez a hit, mert csak azokat látod, amik fennmaradtak."

A falunkban a főutcán kb 200 hasonló korú vagy öregebb ház van, mint a a mienk. Az országban pedig legalább 4-500.000. Ezek zöme hasonlóan megépített. Nem dőlnek össze. Pedig sok közülük igen ramaty állapotban van (beáznak, nincs csatorna, karbantartás stb).

Ezzel nem azt mondom hogy akkor most is így kellene építkezni, vagy hogy hülyék a mérnökök. Francokat. Csupáncsak arra szeretnék utalni, hogy a mérnöki szabványok sokszor indokolatlanul túlbiztosítottak. Ez felesleges energiabefektetést, környezeti terhelést, drágább kivitelezést ad.

2llkedő 2013.06.24. 09:06:17

@Ad Dio: "Ez felesleges energiabefektetést, környezeti terhelést, drágább kivitelezést ad."

Ha leesik valaki és meghal, akkor már nem az. Mert ha egy ember leesett, akkor le fog esni több is.
A autópályákat is lehetne ugyan olyan biztonsági eszközökkel építeni, mint ahogyan a horvátok építik. Működnek az autópályák? igen. Az, hogy mennyi autó száll el a gyenge vezetőkorlátok miatt, nem érdekes, nem tudunk róla. De azért összehasonlítjuk, hogy ott mennyivel olcsóbb egy autópálya.

De ott van az az eset is, amikor nem fért be a kiselefánt a ferihegyi gyorsforgalmi úton a magasságkorlátozó kapu alá, ami legyalulta a busz tetejét. Meghalt tán két ember. Hatalmas felháborodás.

Ad Dio 2013.06.24. 09:34:02

@félázsiai 2llkedő:

"Ha leesik valaki és meghal, akkor már nem az. Mert ha egy ember leesett, akkor le fog esni több is."

Kant kategorikus imperatívusza igen szépen alkalmazható ide is. Hozz törvényt úgy, hogy törvényed mindenki számára alkalmazható legyen. Próbálj meg mindenkinek a földön szuperbiztos agyonbiztosított európai házakat építeni. Lehetetlen. Egyszerűen a föld energetikája nem bírja el. És ilyenkor már egészen másképp jön a képbe egy-két baleset. A kockázatot csökkenteni kell, nem eliminálni. Mert aligha lehetséges eliminálni. Túl sok energiába kerül.

Nem megharagudni, de attól tatok Te ebben a kérdésben egzisztenciálisan érintett vagy, így aligha fogod tudni mindezt egy magasabb szintézises/dialektikus nézőpontból, így nem nagyon van értelme erről diskurálni.

Nincs semmi bajom a mérnökökkel. Nem vagyok ökohívő, nem vagyok lotech hívő stb. Csak a Rendszert is próbálom néha látni. És tudatában vagyok annak, hogy az életmódom, a körülményeim, a biztonságom stb nem kiterjeszthető minden földlakóra, mert nem bírja el a föld jelenlegi feltételek mellett a dolgot.

2llkedő 2013.06.24. 10:19:33

@Ad Dio: "Csak a Rendszert is próbálom néha látni."

Akkor ugyan így kellene a rendszert is látni egyéb esetekben is. A társadalomban, gazdaságban. Mint például, hogy ki lett lőve egy-két embernek a szeme, öngyilkos lett egy-két libatenyésztő, stb. Csakhogy éppen ezeket az egyedi eseteket szokás általánosítani az ellenség lejáratására, a saját táborunk megerősítésére. Akkor ki a felelős ezért?

2llkedő 2013.06.24. 10:25:28

@Ad Dio: "Lehetetlen. Egyszerűen a föld energetikája nem bírja el. "

Így igaz. Sokszor én is teljesen feleslegesnek tartok dolgokat, de a megrendelő az úr. Ha az lenne, mint korábban egy hadgyakorlatnál is volt, hogy x% haláleset be van kalkulálva, kedvezőbb lenne a helyzet. A mai világban viszont aki az x% hozzátartozója, az telekürtöli a sajtót, a hírcsatornákat, felelősöket keresve, és fejeket követelve. Az ő részéről ez teljesen jogos. Csak ha egy kicsit messzebbről nézzük a dolgokat, akkor az ő problémája eltörpül amellett, ami egy nagyobb közösség érdeke.

Ad Dio 2013.06.24. 12:05:15

@félázsiai 2llkedő:

Tőlem ilyeneket nem hallottál, kérlek ne általánosíts.

A szemkilövés nem magában volt bűn. A bűncselekmény az azonosító jelek nem használata volt a szememben.

Tőlem libázást sem hallottál, bár nem egy szép az a történet, a magam részéről ejtek rá. Ennyit nagyjából minden politikus üzletemberről ki lehet deríteni.

2llkedő 2013.06.24. 12:11:30

@Ad Dio: "A bűncselekmény az azonosító jelek nem használata volt a szememben."
És ezért éppen GYF felelőssé tétele.

"Tőlem libázást sem hallottál,"

Nem is mondtam, hogy tőled hallottam ilyet, csak a rendszert próbáltam bemutatni.

Ad Dio 2013.06.24. 12:28:42

@félázsiai 2llkedő:

Első Körben Gergényi volt a felelős, illetve Petrétei. Mivel viszont ezek közvetlen felelősök, nem várható el az hogy magukat vonják felelősségre. Őket a parlament vagy a Miniszterelnök kérdezhetné meg. Ezek egyike sem tette meg. Sőt GyF ki is tüntette Gergényit kisvártatva.

Szerinted ebből mi jön ki?

Ad Dio 2013.06.24. 12:29:28

@félázsiai 2llkedő:

Mindebben teljesen egyetértünk.

2llkedő 2013.06.24. 12:38:01

@Ad Dio: "Sőt GyF ki is tüntette Gergényit kisvártatva."

Látod, itt is előjött az, hogy ami kicsiben helyes/helytelen, az messzebbről lényegtelen egy magasabb szinten. A rendfenntartásért lett kitüntetve. Azt végül is jól elvégezte, ha az egészet nézzük.

Ad Dio 2013.06.24. 12:47:41

@félázsiai 2llkedő:

Francokat. Kitüntetni akkor tüntetünk ki valakit, ha KIEMELKEDŐEN és PÉLDAÉRTÉKŰEN teszi a dolgát. Az ami akkor történt az minden volt csak ez nem. Felesleges erőszak, szakmai hibák sora, azonosítójelek hiánya stb.

Jó vicc: ennyi erővel közéjük is lövethetett volna. Attól tuti azonnal hazamennek (a túlélők). Akkor is megérdemli a kitüntetést?

Vagy ha már: mit szólsz majd ha a török kormány kitünteti a vérengzések vezetőit "rendfenntartás" címén? Akkor is elfogadható lesz???

Kettős mérce Uram...

Látod, ez a különbség. Én tudom azt mondani, hogy a Viktortól és a Fidesztől számomra elfogadhatatlan a szimpátia a Török kormány felé, (vagy a baltás hazaengedése, a trafikmutyi stb). Te meg egy tökéletesen egyértelmű helyzetben mosdatod a szíved választottjait. Francokat. Attól még szavazhatsz rájuk, hogy EGYES tetteiket mélységesen elítéled, mert úgy véled, hogy a nagy totálban mégis ők a legjobbak/legkevésbé rosszak. De nekem ne mosogasd a szerecsent mert hasztalan.

2llkedő 2013.06.24. 12:57:49

@Ad Dio: "Francokat. Kitüntetni akkor tüntetünk ki valakit, ha KIEMELKEDŐEN és PÉLDAÉRTÉKŰEN teszi a dolgát."

Ilyen értelemben a BKV, a MÁV vezér miért kap prémiumot, amikor veszteségesek?

Az, hogy történtek hibák, a végeredményen nem változtat. És az egyes rendőr, vagy a helyi vezetők hibájáért nem lehet felelőssé tenni. Tudod, szokás mondani, hogy nem lehet ott minden rendőr mellett. És nem is kell.

"Jó vicc: ennyi erővel közéjük is lövethetett volna. Attól tuti azonnal hazamennek (a túlélők)."

Fideszes elvtárs hiányolta is az éleslőszert.

"Vagy ha már: mit szólsz majd ha a török kormány kitünteti a vérengzések vezetőit "rendfenntartás" címén? Akkor is elfogadható lesz???"

Piktor 2006-os gondolkodása, vagy a jelenlegi szerint?

"Te meg egy tökéletesen egyértelmű helyzetben mosdatod a szíved választottjait. "

Nem mosdatom, hanem a törvényt értelmezem.

2llkedő 2013.06.24. 13:05:15

@Ad Dio: A
"""Fidesz ezen a téren nem ismer kompromisszumot : elfogadhatatlan az állami erőszakmonopólium
meggyengülése, magánhadseregek létrehozása . Vissza kell adni az államnak és a törvénynek járó tekintélyt és tiszteletet .""""

Az érveléseid, és az akkori ellenzék érvelései éppen ezt nem vették figyelembe. Elfogadhatatlan az állami erőszakmonopólium meggyengülése. Márpedig az ilyen piszlicsáré ügyek elefánttá növelése éppen erről szól. A meggyengítésről.
És vissza kell adni az államnak és a törvénynek járó tiszteletet. Ha a rendőr azt mondja, hogy oszolj, akkor oszolj, nem pedig utcakövekkel dobálózunk. Ha pedig utcakövekkel dobálózunk, akkor tudomásul vesszük, hogy esetleg kilövik a szemünket, mivel az már az oszlatás kategóriába tartozik, és nem egy sima ellenőrzésbe.

De visszatérve a tökös TEK-esekhez és a jedy lovaghoz. Ha a jedy lovag a valósághű játékpisztollyal a tökös-TEK-es felé hadonászik, szerinted mit csinált volna a TEK-es? Jogos lett volna-e, ha lelövi?

Ad Dio 2013.06.24. 13:51:13

@félázsiai 2llkedő:

A véleményem a magamé. A véleménnyel csak a lelkiismeretemnek számolok el. Elítélem a 2006-os eseményeket, elítélem a jelenlegi török kormány viselkedését és a Fidesz erre adott reakcióját is. Tudod azt hiszem valami ilyesmi a lelkiismereti szabadság. Vagy valami hasonló.

Amit Te itt most próbálsz művelni, az nálam már az agitprop de legalábbis polhívő beszéd kategóriája.

Uram, itt most nem pártok beszélgetnek, hanem két magánember! Én a magam lelkiismeretére hagyatkozva mondok véleményt, Te meg egy csikicsuki maszlagot terítesz elém.

Segítek. Válaszolja kérlek a kérdéseimre. És most SZIGORÚAN a TE véleményedet kérem. Nem a Fidesz vélelmezett logikáját, nem apologéta beszédet, nem maszlagot. A Te véleményedet.

- Elfogadható-e az azonosító nélküli rendfenntartó intézkedés?
- Ha nem, ki ezért a felelős? A közrendőr? A közvetlen felettes? A főrendőr? A rendvédelmi miniszter? Esetleg mindenki?
- Helyes-e hogy GyF kitüntette Gergényit az események után?
- Helyes-e hogy a kormányváltásig (4 év!!!) nem született egyetlen elmarasztaló ítélet sem az ügyben?
- Elfogadható-e a török kormány jelenlegi rendőri fellépése?
- Felelős-e a jelenlegi török miniszterelnök a helyzet kezeléséért?

Még egyszer: tisztelj meg érlek azzal hogy nem csúszkálsz/bújkálsz más érvelési módok mögé: én a TE véleményedet kérdeztem.

Ad Dio 2013.06.24. 13:53:56

@félázsiai 2llkedő:

"És vissza kell adni az államnak és a törvénynek járó tiszteletet. Ha a rendőr azt mondja, hogy oszolj, akkor oszolj, nem pedig utcakövekkel dobálózunk. Ha pedig utcakövekkel dobálózunk, akkor tudomásul vesszük, hogy esetleg kilövik a szemünket, mivel az már az oszlatás kategóriába tartozik, és nem egy sima ellenőrzésbe."

Mi a véleményed a törökországi eseményekről? Azt gondolom ezek alapján éppen most revideálod a saját álláspontodat. Akkor az erőszak ott is elfogadható, hiszen a kormány nem tesz semmi mást. Mellesleg "szakmailag" sokkal jobbak mint a magyar rendőrök.

Szóval, akkor ELFOGADHATÓ a török ügy, vagy sem???

2llkedő 2013.06.24. 14:22:42

@Ad Dio:
No akkó lássuk:

1., Az akkori jogszabályoknak megfelelően ha jól tudom, nem.
2., Ha felsőbb utasítás nem történt, akkor a leltári szám nélküli rendőr, és a közvetlen felettese. Ha volt felsőbb utasítás, akkor ott keresendő.
3., Igen
4.,Melyik ügyben?
5., Igen
6., Nem tudom, mire gondolsz?

2llkedő 2013.06.24. 14:24:21

@Ad Dio: "Akkor az erőszak ott is elfogadható, hiszen a kormány nem tesz semmi mást. "

Igen, elfogadható, mivel az államnak a törvényes rendet kell fenntartania, az állampolgároknak pedig a törvényes rendet kell betartaniuk.

Totof 2013.06.24. 15:16:31

@fehérfarkas: Teljesen félreérted a posztot is meg a hozzászólásom is.
Ha csak ez az egy hozzászólásod lenne, véletlennek mondanám, így, hogy teleböfögted a posztot a kommentjeiddel, már tudom ki az új kormányzati pénzből támogatott pártszócső.

fehérfarkas 2013.06.24. 15:48:53

@Totof:
Török kormány pénzéből támogatott vagy a magyaréból? :D :D :D
A hozzászólásaimban próbáltam annyira semleges maradni belpolitikailag amennyire csak lehet. Direkt azért, hogy Törökországról írt infókat nem befolyásolja senkinél sem a belpolitikai pártszimpátiám. :)
Ha te a hozzászólásaimból azt vontad le, hogy én X vagy Y magyar pártnak vagyok a szócsöve, akkor nagyon félreértelmezted a hozzászólásaimat, és a belpolitikai szemüvegedet elfelejtetted levenni :)

Ad Dio 2013.06.24. 17:56:30

@félázsiai 2llkedő:

Fura duettet alkotunk mink...

Te mint a progresszív, liberális baloldallal szimpatizáló, elfogadod a rendőri erőszakot, a polgári engedetlenség végső kifejezésének a zavargásokban való megtestesülésének az erőpolitikai eszközökkel való elfojtását "rendvédelem" címszóval.

Míg én a konzervatív keresztény meg elítélem az állami erőszakot, és a török kormány lemondását követelem.

Mindezt egy olyan helyzetben, amikor a hazai jobboldali kormány a tüntetéseket elfojtó hatalom mellé állt....

Megvan hogy egyetértesz OV-al :-O? Én meg nem :-)...

Ugye megvan hogy a ballib megmondók egy emberként ítélik el a török kormányt? :-D

Ad Dio 2013.06.24. 18:01:42

@félázsiai 2llkedő:

"1., Az akkori jogszabályoknak megfelelően ha jól tudom, nem.
2., Ha felsőbb utasítás nem történt, akkor a leltári szám nélküli rendőr, és a közvetlen felettese. Ha volt felsőbb utasítás, akkor ott keresendő.
3., Igen
4.,Melyik ügyben?"

Természetesen az azonosító jel nélküli rendőri fellépés ügyében (bár szakmai hibák sora is felmerült, de azok ehhez képest a bakfity kategória).

"5., Igen
6., Nem tudom, mire gondolsz?"

Ha az öt igen, akkor a 6 abból következőleg Nem. Mert ha minden rendben van a törökök tüntetőveréseivel (aka "rendvédelem"), akkor ugye a miniszterelnöknek nincs és nem is lehet felelőssége a vér miatt ami kifolyt a rendőri akciók közepette. A rendőrség komisz kölykök fenekét püföli. Nohiszen! Ebben nincs semmi baj...

(...francokat nincs...)

2llkedő 2013.06.24. 19:03:13

@Ad Dio: "a polgári engedetlenség végső kifejezésének a zavargásokban"

A zavargások már nem a polgári engedetlenség kategória.

Ha Te polgári engedetlen módon nem fizeted be az adót, akkor a törvény erejével azt behajtják. Mert kötelességed befizetni.

Ha egy tüntetésben a kockakő nem rendeltetésszerűen van használva, ha a rendőri felszólításnak nem tesznek eleget, akkor annak következményei vannak.

Lehet engedékeny is a kormány, és nézheti, ahogyan a rendőröket hülyére verik a békés polgári engedetlenek, de akkor éppen az történik, amit a fidesz szépen levezetett. Akkor az államnak semmi tekintélye nem marad. És ez független Feritől, vagy Piktortól, de Meseházytól is és Vonától is.

Az állami erőszak az nem csak úgy jött. Annak előzményei is vannak. Azt az állami erőszakot, amelyik csak és kizárólag az erő fitogtatásáról szól, én is elítélem. De itt nem erről szól a dolog, hanem a rendfenntartásról.

A fidesz akkor cselekedett volna normálisan, ha elhatárolódik a Deák tári csőcseléktől. De ezt a mai napig nem tette meg, azaz hallgatólagosan támogatta őket. Igaz, nem is hallgatólagosan, mert a Kossuth téri huggyozást, a vekkerezést ők patronálták, azaz ők tüzelték a tömeget. Ha újra meghallgatod Piktor beszédét, kiderül, hogy az nem az 56-os megemlékezésről szólt.

Olvasd el a Balsai jelentést.

A tank elindítását csak úgy mellékesen említi. Nem szól arról, hogy mikor is indították el, pedig egy jelentős időpont. Nem szól arról, hogy esetleg a sofőr kapott-e telefont a beindítás előtt?
Megállapítja, hogy a nagygyűlés befejeztével megszakadt a kapcsolat a rendőrök és a szervezők között. Ennyi. A telefonálásokról nincsen szó, hogy mi történt előtte?

Nem szerepel a dokumentumban, hogy a rendőrség nem engedélyezte az Astoriánál a nagygyűlést, mert előre megmondták, hogy nem tudják biztosítani megfelelően. és még lehetne sorolni.

"Mindezt egy olyan helyzetben, amikor a hazai jobboldali kormány a tüntetéseket elfojtó hatalom mellé állt...."

Igaza is lenne a kormánynak, ha előtte nem pont az ellenkezőjét mondaná. Ez a kettősség, hazugság az, ami miatt a fidesz hiteltelen a számomra. És ezért nincsen boncolgatva a 2006-os esemény.

"Ugye megvan hogy a ballib megmondók egy emberként ítélik el a török kormányt?"

Annak alapján, amit Piktor korábban mondott.

2llkedő 2013.06.24. 19:08:02

@Ad Dio:" A rendőrség komisz kölykök fenekét püföli. "

Látod, ez az. Csak a fidesznek vannak jogai. Nekik kötelességük nincs.

Utálom az ami az tiéd, az az enyém is, ami az enyém, ahhoz neked semmi közöd gondolkodást.
Utálom az egyenlő pályák, egyenlő esélyek, én kerékpárral indulok gondolkodást.

Amit én írtam abban nem találsz ellentmondást. Én csak az előzményeket kérem számon. Ha most a fidesz támogatja a török kormányt, akkor álljon ki, és mondja meg az embereknek, hogy bizony a 2006-os események is jogosak voltak.

2llkedő 2013.06.24. 19:12:02

@Ad Dio: És még annyi, hogy a csőcseléket miért sajnálod? A katasztrófatúristák pedig saját maguknak keresik a bajt. Rumcájsz családja is szépen haza tudott békésen menni, csak Rumcájsz barátunk maradt ott, hogy megveresse magát. A tömegben nincs képviselő, nincsenek külön jogok. Tömeg van és kész, akik mások munkáját tönkre tették, akik focihuligánok módjára viselkedtek.

2llkedő 2013.06.24. 19:13:36

@félázsiai 2llkedő: És még annyit, hogy a törvényeket nem csak most kell tisztelni, és betartani, hanem ellenzékben is.

2llkedő 2013.06.24. 19:29:38

@Ad Dio: Arról nem beszélve, hogy Pintér elvtárs is egyetértett az oszlatással.

Ad Dio 2013.06.24. 21:44:20

@félázsiai 2llkedő:

Nekem a libertarián már nagyon szélsőséges. A Vastagbőr, a Kettős Mérce, a Véleményvezér nem szélsőséges és nagy vonalakban egyként ítélték el a török kormányt. Egyébként a Mandiner is.

Ad Dio 2013.06.24. 21:50:15

@félázsiai 2llkedő:

"A zavargások már nem a polgári engedetlenség kategória."

Ebben nem értünk egyet. A véleménykifejezésnek egy formája az is ha az ember kimegy az utcára. Ha nincs más lehetőség és csak ez marad, akkor ezt kell tenni. Ilyet az ember csak végső esetben tesz, ugyanis nagyon kockázatos. Erre nem lehet "parancsot adni". Nincs párt ami képes "kiparancsolni" az embereket az utcára ha azok maguktól nem mennek.

Ha tömegek vannak kint az utcán, akkor a kormánynak le kell vonnia a konzekvenciát és le kell mondania. Ha újraválasztják, lehet keménykedni. Ezt előre be is lehet harangozni. Ha bukik, így járt...

Ez az én véleményem.

Mindenesetre elismerem, hogy a Te nézeteid nem kevésbé konzekvensek. Csak máshol a hangsúly. Egyszer valami kapcsán megkaptam Tőled a kitüntetést, hogy "rendmániás fasz". Nos ilyen durván én nem mondanám, de ebben a kérdésben Te vagy a rend oldalán...

2llkedő 2013.06.25. 06:00:20

@Ad Dio: "A véleménykifejezésnek egy formája az is ha az ember kimegy az utcára."

A zavargás és a tüntetés nem azonos dolog.

"Ha tömegek vannak kint az utcán, akkor a kormánynak le kell vonnia a konzekvenciát és le kell mondania."

Mi a tömeg? 20 ember? 1000 ember? 10.000 ember? Félmillió? Mihez képest tömeg?

Tudom, a fidesz szerint a Kossuth téren kétmillióan is voltak. És mi van azokkal a tömegekkel, akik nem voltak ott?

Szerinted, ha most hasonló tömeg jelenne meg az utcán (előbb, vagy utóbb meg fog jelenni), akkor Piktor lemond?

Ha lemond, akkor éppen a gyengeségét mutatja meg. ki a franc fog egy gyengét újra választani?

Az előző hsz.-edhez csak annyit, hogy lehet, hogy a libertián szélsőséges, viszont azzal az írással értek egyet, amit belinkeltem. Ha végig gondolod, akkor nem Gipsz Jakabról, vagy Hugyo Zoltánról beszél, hanem arról, hogy kinek mi a feladata. A rendőröknek a törvényes rend védelme a feladata függetlenül, hogy ki van kormányon. Piktornak viszont a TEK a magánhadserege. Ők Piktort védik. Hol van rögzítve, hogy hová tartozik a TEK? Hogy mik a feladataik, kinek van alárendelve, stb?

"Egyszer valami kapcsán megkaptam Tőled a kitüntetést, hogy "rendmániás fasz"."

Szerintem valakivel összetévesztesz. Én nem emlékszem ilyenre.

"de ebben a kérdésben Te vagy a rend oldalán..."

Nem csak ebben a kérdésben, hanem minden kérdésben a rend oldalán, a törvények oldalán állok függetlenül attól, hogy az a törvény nekem tetszik-e. A törvény azért van, hogy betartsák, nem pedig azért, hogy kikerüljék. Hülyén is nézne ki, ha mindenki leszarná, hogy mi a törvény.

""""Fidesz által kínált kormányzati válasz a joguralomra, a
kiszámíthatóságra, az elszámoltathatóságra, a felelősségre, az írott jogszabályok és az íratlan erkölcsi parancsok mindenkori tiszteletben tartására, a felelősségteljes politizálásra és az emberek iránt érzett felelősségtudatra épül .""""
"""""A normakövetés nemcsak az állampolgároktól elvárt kötelesség, hanem a hatalomgyakorlókkal szemben is alapvető követelmény . """""

Nekem nincsenek óriási igényeim, csak a fenti idézett szövegek betartása.

És itt van a kutya elásva, hogy a hazugság hazugságot eredményez. És ha valaki mást mond ellenzékben, mint kormányon, az nem felelős ember, hanem gerinctelen hazug.

2llkedő 2013.06.25. 07:06:39

@Ad Dio: "Ha tömegek vannak kint az utcán, akkor a kormánynak le kell vonnia a konzekvenciát és le kell mondania."

Emlékszel az első szabadon választott kormányra? Volt egy taxissztrájk. No ott tényleg egy emberként a taxisok mellett voltak az emberek. Lemondott a kormány? Nem. Igaza volt, hogy nem mondott le? Igen! Arra kaptak felhatalmazást az adott négy évben, hogy a problémákat megoldják, nem pedig arra, hogy ha szembe kerülnek egy akadállyal, akkor katapultáljanak.

Visszatérnék a rendőrökhöz. Gondold bele magadat egy rendfenntartó helyébe. Lenne egy hasonló eset, mint 2006-ban volt. 2006-ban gumibogyókkal, meg könnygázzal lődöztél a zavargókkal, ezt Orbán elítélte, mondván nem szabad ilyet csinálni a békés tüntetőkkel. Most ugyanúgy szembe kerülsz a fradi bközéppel. Mit csinálsz? Nem lősz közéjük, mert Piktor aszondta, hogy nem helyes? Vagy közéjük lősz, mert ez a feladatod? Ha az előbbi, akkor azt azért csinálod, mert nem szereted Piktort, vagy azért, mert Piktor szerint így helyes? Ha a második, akkor Piktor miatt teszed, vagy azért, mert rendet kell tenni?


süti beállítások módosítása