Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Válasz Szájer József csúsztatásaira

2012.10.05. 06:06 - eroica

szajer_jozsef_orban_fidesz.jpg

Nehéz megindokolni, hogy miért van szükség választási regisztrációra. A világon egyetlen ország sincs, ahol van nyilvántartás mégis regisztrációhoz kötik a szavazást. Persze, ha a szavazók 80 százaléka elutasítja a regisztrációt, akkor meg kell próbálni kimagyarázni. Már nem elég Selmeczivel papagájkodtatni, hogy a plusz regisztrációtól "e-g-y-s-z-e-r-ű-b-b lesz" a szavazás. Kósa Lajos szerdai beégése után (részletek a bejegyzés végén) csütörtökön Szájer József próbálta védeni a védhetetlent. Szájer terjengős, de érvszegény írását alapvetően arra a csúsztatásra építette, hogy Belgiumban is van (másfajta) regisztráció. Az alkotmányjogász heymyfish mikroblogger válaszolt neki. Az alkotmányjogász szövege vastaggal, Szájer írásának részletei dőlttel szedve. (Szájer teljes írása itt).

"Kedves József!

Engedd meg, hogy mai magyarnemzetes cikkeddel, egyben blogbejegyzéseddel kapcsolatban felhívjam a figyelmed néhány apróságra, amelyről nyilván tudsz, de most nem írtad le őket.

“Belgiumi címemre néhány hete egy vaskos borítékot kaptam a helyi kommunától. Benne egy felhívás, egy adatlap és egy tájékoztató füzet. A színes papírokban a helyi vezetők arra hívnak fel, hogy vegyek részt az október 17-én megtartandó helyi kommunális választásokon, és ha ezt az ott is lakó európai állampolgárként engem megillető jogot gyakorolni kívánom előzetesen regisztráljam magam szavazóként a mellékelt űrlap visszaküldésével, interneten vagy azzal, hogy fogadási időben besétálok a regisztrációs irodába. [...]

Ott élsz, így biztosan jobban tudod, mint én, hogy a belga parlamenti választásokon viszont passzív regisztráció van (azaz minden választó a listára kerül) és kötelező a szavazás, ennek köszönhető például a 2010-es 90%-os választói részvétel. Az összes belga választó 90%-a szavazott. Azt hiszem ti pont nem erre bicikliztek, de lehet, hogy rosszul látom. [A Szájerhez hasonlóan külföldi Belgiumban élők dönthetik el, hogy akarnak-e a szavazás lehetőségével élni. Fideszfigyelő]

A sors iróniája, hogy Sólyom László, volt alkotmánybírósági és köztársasági elnök, nagy tudású, a szabadságjogok iránt elkötelezett kiváló jogászprofesszor, ebben a vitában a paternalista megoldást védelmezi. Ez annál is különösebb, mert ő volt az, aki annak idején alkotmánybírósági ítéletek sorával küzdött az ellen, hogy az állam mindenféle nyilvántartásokat vezessen a polgárokról. Korlátozta, még időben közbelépve megakadályozta az akkoriban sokak által a technika és a modern államigazgatás új vívmányának tartott személyi szám használatának a polgárok személyiségi jogai ellenében való túlzott elterjedését. Most mégis azt mondja, hogy jogkorlátozás az, ha a szavazásban részt venni kívánó polgárok listáját nem az állam állítja össze a lakcímnyilvántartás és más állami adatbázisok alapján, hanem az az állampolgárok önkéntes bejelentkezése alapján áll össze.

Kapaszkodj meg: a ti listátok is a lakcímnyilvántartás alapján áll össze, de csak azt veszitek fel rá, aki be is regisztrál. Viszont aki rossz adatokat (azaz a lakcímnyilvántartástól eltérő adatokat) közöl, az fel se kerülhet a névjegyzékre. Szóval itt vagy az van, hogy nem olvastad a választási eljárásról szóló törvényt (hosszú, tudom, én is csak néhány részét, de ezt igen), vagy szándékosan csúsztatva támadsz valakit, akit azt hiszem, hogy jogi érvekkel neked nem nagyon érdemes.

[…] Végülis magához a választás napján való szavazáshoz is kell teljesíteni egy abszolút minimumfeltételt: fel kell öltözni, és el kell sétálni az urnához. Igaz egyes paternalista felfogású véleményvezérek még ezt is az államra bíznák… Nos, még ha ehhez eggyel többször is kell felöltöznöm és néhány háztömböt sétálnom, én inkább szabadelvű maradok!

Egy gyors felöltözés és tükörbe nézés azelőtt se ártana, hogy nekiállsz ezzel a narratívával védeni a védhetetlent. Inkább száz Kósa- és Lázár-nyilatkozat, mint egy ilyen cikk. Ja, és a felöltözések száma se nőne, mert Te a jette-i lakóhelyeddel regisztrálhatsz levélben, szemben például velem."

--------------------------------------

Szájer egyébként annyira "szabadelvű", hogy a blogján se ezt, se más bejegyzését nem lehet kommentálni (sőt trackback-elni sem). Lehet, hogy az ő demokráciájában fontosabb plusz séta, mint az esetleges ellenvélemények meghallgatása. (A trollok miatt én akár az előzetes moderációt is meg tudom érteni, de aki a "szabadelvűségét" villogtatja az furcsa, ha előre tilt minden véleményt).

S most jöjjön néhány érdekes részlet a szavazói regisztrációról szóló szerdai Kósa Lajos - Karácsony Gergely vitáról, a Nem a regisztrációra, igen a részvételre oldalról (ahol több idézet is olvasható).
"Mi embert meg így megalázódni mint Kósa Lajost nem láttunk. Például nem tudta, hogy a Fidesz eltörölte a részvételi 50 százalékos alsó korlátot az országgy
űlési választáson." Karácsonynak többedszerre sem hitte el, hogy ezt eltörölték. Csak később – miután emlékeztették, hogy ha lenne eredményességi küszöb, második forduló is lenne – ismerte el tévedését.

kosa_lajos_Debrecen_polgarmester_Fidesz_fn.jpg
"Kósa Lajos 10 percig beszélt arról, hogy sok hiba van a név jegyzékben, ezért kell a regisztráció mert ezt senki nem ellenőrzi. Frappáns ám rá is kérdezett vajon Karácsony Gergő ellenőrizte-e a jegyzőnél jók az adatai. Karácsony válasza annyi volt erre semmi szükség hiszen a választói értesítőt mindenki megkapja és így latja ha rosszak az adatai."

"De kétségtelenül a legkínosabb pillanat az volt a Kósa-Karácsony vitán amikor Lajos mintegy 3 percig próbálta megszámolni hány választás volt 1990 óta, majd feladta."



Az index cikke a vitáról:
http://index.hu/belfold/2012/10/04/kosa_lajos_nem_ismeri_a_sajat_torvenyet/
Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

50 komment

· 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr774821024

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.10.05. 10:22:21

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy megalázzák. Ezért inkább nem is m...

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.10.05. 10:18:06

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy megalázzák. Ezért inkább nem is m...

Trackback: Salamon László a legaljasabb élő magyar politikus szerintem 2012.10.05. 10:16:15

A választási névjegyzékbe csak személyesen vagy ügyfélkapun át lehessen regisztrálni – ez az alaptörvény-módosító javaslat Salamon László KDNP-s politikustól származik. Az, hogy a választói névjegyzékbe kerüléshez regisztráció kell, az önmagában ...

Trackback: Salamon László a legaljasabb élő magyar politikus szerintem 2012.10.05. 10:16:15

A választási névjegyzékbe csak személyesen vagy ügyfélkapun át lehessen regisztrálni – ez az alaptörvény-módosító javaslat Salamon László KDNP-s politikustól származik. Az, hogy a választói névjegyzékbe kerüléshez regisztráció kell, az önmagában ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzaGyu 2012.10.05. 08:29:42

Csoda hogy Szájer dicséri Orbán ötleteit?
Úgy nézi és csodálja Orbánt mint a Fürherert. (Fürher=Vezér)
Valamikor Adolf Hitler Fürher volt ilyen népszerű egy pártban. meg is lett az eredménye és nálunk is meglesz.
Az alapokat már megteremtették, ezután jön a válogatás.
Előbb a szegények, utána a pártok lesznek a soron.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.10.05. 10:24:13

Sajnálom, hogy Szájert is bevonták ebbe a szarkenegetésbe, azon ritka politikusok egyike volt, aki még valamennyire majdnem embernek tűnt. Most meg égeti magát a szánalmasnál szánalmasabb idióta "érvekkel"...

villamos alóli kacaj 2012.10.05. 10:28:05

Kedves eroica!

Lépéshiba!
Már megint ész érvek!
Mi értjük, de akinek szól az vagy nem olvas, vagy csak hithű (arról nem beszélve, kiben hisz)!

felcsutisuttyo 2012.10.05. 10:32:46

A NÉP már egyenesíti a kaszát, hogy levágja a Fidesz Banditák...fa...t!!!!!!!

felcsutisuttyo 2012.10.05. 10:34:11

nem lesz itt regisztráció, se Fidesz csinálta választás.....

elzavarás, számonkérés, leszámolás lesz!!!!!

lobster thermidor 2012.10.05. 10:35:20

@Before:

Attól, hogy egy majom emberszabású, még majom marad!
Ez vonatkozik arra is, hogy Szájer minek tűnik, és valójában kicsoda ő.

Ráadásul ha azt vesszük alapul, hogy az új alaptörvényt a Brüsszel-Budapest között közlekedő vonaton "alkotta" meg iPad-jén, akkor a szándékot, és az eredményt tekintve még emberszabásúnak sem mondható!

a katona fehérben 2012.10.05. 10:36:21

Egy apró, a lényeget nem érintő megjegyzés: annak, hogy valakinek az írásait lehet-e kommentálni a neten, semmi köze a demokráciához. A kommentálás nem jog, hanem lehetőség, és az utóbbi évektől eltekintve nem is volt szokás nemhogy a híroldalakon, de még a blogokban sem feltétlenül. Aki nagyon akart valamit mondani a szerzőnek, az nem háborgott a demokráciadeficiten, hanem írt egy e-mailt vagy válaszbejegyzést a saját blogján - mint ahogy a fent említett mikroblogger is tette. A kommentek nagy része manapság nyilvánvalóan nem az írónak vagy az írásnak, hanem a többi olvasónak szól, és nem mindenki szeret fórumot üzemeltetni.

felcsutisuttyo 2012.10.05. 10:36:44

ha elindul a 4 milló (a nekünk már minden mindegy és sértett ember)...elsöpri a FIDESZ MAFFIÁT az oligarhákkal, seggnyalókkal és harácsoló hataloméhes marhákkal együtt!!!!!!!

felcsutisuttyo 2012.10.05. 10:37:40

@lobster thermidor: Szardarabok ezek mind!!!!! El kell taposni!

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.10.05. 10:39:01

@felcsutisuttyo: tök zsír lenne, én örülnék egy ilyen polgárháború-félének.

kzoltana 2012.10.05. 10:41:19

Kósa mögül már a saját városa is kezd kiállni. Készül a pofáraesés: www.vagy.hu/tartalom/cikk/3084_joooooo_reggelt_debrecen

makacs szennyeződés 2012.10.05. 10:44:04

@Before: az ún. alaptörvény nevű egypártrendszer-alkotmányszerűség előállításánál már megmutatta, hogy hogyan viszonyul eredi szakmájához, fiatalkori önmagához, korábban létező elveihez és 1989-hez.

The brain 2012.10.05. 10:55:43

Kia faszt érdekel,hogy regisztrálni kell?

egyjózsi 2012.10.05. 10:58:32

"védeni a védhetetlent" Ezt várjátok tőlük? A védhető dolgaikat sem tudják tisztességgel védeni! Szerencsétlenek! Mint a hithű szavazóik!

Pan Modry 2012.10.05. 10:59:25

ez a Kosa egy akkora nagy paraszt hogy ihajjj, legalabb annyira bugris es irritalo mint a szociknal a Horvath Csaba

Pan Modry 2012.10.05. 11:00:48

egyebkent neten nem lehet regisztralni majd?

Tapmancs 2012.10.05. 11:08:25

"Szájer egyébként annyira "szabadelvű", hogy a blogján se ezt, se más bejegyzését nem lehet kommentálni (sőt trackback-elni sem)."

Akárcsak a TASZ cigányblogján. :D

Egyébként tényleg védhetetlen ez a regisztráció, nem is értem miért próbálják magyarázni. Ahogy azt sem hogy mitől annyira biztosak abban hogy ez nekik jó lesz.

Állítsuk meg a ......... 2012.10.05. 11:12:22

kósa vazzeg köz-gázos létedre még számolni sem tudsz.
Ne égesddd tovább a városodat!

kifordított nagyanyó 2012.10.05. 11:13:11

@felcsutisuttyo: Ez jó.:))
Amúgy remélem pont fordítva fog elsülni ez a dolog a rohadékoknak.

makacs szennyeződés 2012.10.05. 11:18:52

@Pan Modry: dehogynem, ügyfélkapuval, amihez személyesen kell regisztrálni. :))

laky_dn 2012.10.05. 11:27:58

Kik fogják megszámolni a szavazatokat? Főleg a külföldről érkezőket? Vajon átvilágítják előbb a postán, és 'elvesztődnek'-e majd azok, amiknél rossz helyen van az 'X'?

Dworkyll · http://ekonyvolvaso.blog.hu/ 2012.10.05. 11:29:06

@Pan Modry: De lehet. Ügyfélkapun keresztül. Viszont az ügyfélkapuhoz személyes regisztráció kell, mondjuk az Okmányirodán. Nekem van, legalább egyszer be kellett menni hozzá, de lehet hogy kétszer. Tiszta szerencse, hogy az okmányiroda amúgy jól szervezett, de akkor is macera.

Fogok szavaznni, ez biztos. Hogy kire, azt még nem tudom. Hogy kire nem, azt igen.

Nem taggyűlés volt · http://coub.com/view/3zq19 2012.10.05. 11:33:45

Kósa matekból csak a 10% kiszámolásáig jutott. Bár sokar szerint a 10% is inkább 20%.

ágica1 2012.10.05. 11:37:41

@Before: ...a szar is a fűben lapul, de előfordul, hogy valaki belelép...

kvadrillio 2012.10.05. 11:44:35

"
Akiket eltiltanánk a szavazástól
Kósa Lajosnak igaza volt: nem helyes az ha tanulatlan emberek is szavazhatnak,mert abból nagy lesz a baj. "

..jajjjj...jajjjj... MERT CSAK AZ ÉRTELMISÉGI ÉRZI, HOGY KEVESEBB KENYERET MEG PARIZERT/PÁRMAI SONKÁT/ TUD VÁSÁROLNI, A TANULATLAN NEM ?

A HÜLYESÉG, HA FÁJNA, EZEK A DEBIL "EL ITTT-ÉRTELMISÉGI ??? KÉPVISELŐINK EGYFOLYTÁBAN ORDÍTANÁNAK !

...és az istenért sem akarnak felállni a székükből !

ágica1 2012.10.05. 11:47:03

@felcsutisuttyo: én ettől félek!
Láttam 1956-ban a körút fáin lógó akasztott embereket, akiket a tömeg meglincselt, mert ávósnak találta/vélte őket. Láttam a Köztársaság-téri borzalmakat -és a tv-székház előtt látottak óta tudom, mire képes a felheccelt nép.
Ne akarjunk ide jutni: van demokratikus megolás a diktatúrában is.
Ja, és a történelem is igazolja a "panem et circenses" elvet: Rákosi és Lukasenko focisikereit ne úgy akarjuk utánozni!

Tompó 2012.10.05. 11:50:56

Mit vétettünk, hogy ezeket érdemeljük..???

dr. mesterséges színezék 2012.10.05. 11:52:06

Erről a Kósa-féle küszöbről még egy gondolatot...
A Fideszes képviselők szerint azért nem kell népszavazás a törvényről, mert az - naná, hiszen a Fidesztől jön - úgy tökéletes, ahogy van.
Kósa szemmel láthatóan úgy tudta, hogy van küszöb - azaz a törvény küszöbbel tökéletes.
Miután kiderült, hogy nincs, nyilván küszöb nélkül tökéletes.

Ez az ember ezzel a helyzetelemző kvalitással EGYÉNI mandátummal rendelkezik.

dr. mesterséges színezék 2012.10.05. 11:54:13

@Before: "Sajnálom, hogy Szájert is bevonták ebbe a szarkenegetésbe"

Nem abba vonták be, hanem a Pártba, és nem látszott az évek során vonakodni - sőt, párthűségből még nősülni is képes volt.

dr. mesterséges színezék 2012.10.05. 11:56:17

@a katona fehérben: "A kommentálás nem jog"

Szalmabáb érvelés.
Senki sem beszélt jogról.

christophe 2012.10.05. 12:00:27

Egyàltalàn,minek a szavazàs ennek a fèlàzsiai nèpsègnek?Mindenki tudhassa hogy a Kàrpàtok gèniusza version2.0-nàl jobb nem adatott senkinek,a kerek vilàgon.
A sok liberàlbolsevisztabuziszinglit meg majd elintèzi a TEK''' dart vader'' szekcioja,no azèrt mondom ...

dr. mesterséges színezék 2012.10.05. 12:01:22

@kvadrillio: "nem helyes az ha tanulatlan emberek is szavazhatnak,mert abból nagy lesz a baj."

Ha az a szándék, hogy tanulatlan emberek ne szavazzanak, bele kell írni a cenzust a zalaptörvénybe, ahogy most a levélben szavazás lehetőségét ill. tiltását megágyazták benne.
De valamiért ez a pofonegyszerű megoldás nem jutott a fijuk eszébe, és most aggódom, hogy esetleg a másfélmilló tanulatlan megtalálja a kiskaput, és regisztrál, és baj lesz...

dr. mesterséges színezék 2012.10.05. 12:03:42

@The brain: "Kia faszt érdekel,hogy regisztrálni kell? "

Valszeg senkit, Kósa unalmában jelenik meg ezzel kapcsolatos fórumon, Szájer meg grafomániájában írogat - Fideszbarbinak meg kiégett a szolárcsöve, ő azért magyarázta, hogy egyszerűbb, ami bonyolultabb.

dr. mesterséges színezék 2012.10.05. 12:07:44

@ágica1: "Ne akarjunk ide jutni: van demokratikus megolás a diktatúrában is. "

A demokráciát pont azért találták ki, hogy robbanás nélkül távozhasson a gőz - a Fidesz most a gőz útját fojtja le, ami azért döbbenetes, mert ha mást nem is, de történelmet és állampolgári ismereteket eleget tanultak a fijuk. Elég példából tudhatják, hogy a kukta vastagsága nem növelhető a végtelenségig, és végül úgyis a nyomás győz.

IDKFA 2012.10.05. 12:32:34

"Karácsony válasza annyi volt erre semmi szükség hiszen a választói értesítőt mindenki megkapja és így latja ha rosszak az adatai."

Izé, ha rosszak az adatai, pl lakcím, akkor pont, hogy nem kapja meg... ja és a választók kb 90%-a el sem olvassa, h jók-e rajta az adatai... mást nem fűznék hozzá... :P

IDKFA 2012.10.05. 12:35:15

@Tapmancs:

Na és, a joteunder nevű, extraliberális bloger (örülünk vincent?) meg csak simán letitlja a neki nem tetsző hozzászólást produkálókat. biztos neki több ideje van...

Tapmancs 2012.10.05. 12:39:42

@IDKFA: naná. hiszen ilyenek ezek a liberálisok. Eltipornak minden véleményt ami nem egyezik az övékkel.

Egy jó cikk a témában, érdemes elolvasni:
igyjartal.blog.hu/2011/11/03/na_de_mi_legyen_a_liberalisokkal

christophe 2012.10.05. 12:51:40

@Tapmancs: nos itt a regisztràciorol van szo,nem tom hogy jonnek kèpbe a liberàlisok,hacsak nem szàmit liberàlisnak Mindenki aki èlni szeretne szavazati jogàval(normàlis demokràciàk alapja)akàr a vàlasztàs napjàn dont rola,akàr 2èvvel elotte.

Tapmancs 2012.10.05. 13:08:11

@christophe: csak egy mellékszálként jöttek ide. A nemliberálisok is elutasítják a regisztációt.

Karipapa01 2012.10.05. 14:10:36

@dr. mesterseges szinezek: "Kósa Lajosnak igaza volt: nem helyes az ha tanulatlan emberek is szavazhatnak,mert abból nagy lesz a baj." -ra válaszoltál:
"Ha az a szándék, hogy tanulatlan emberek ne szavazzanak, bele kell írni a cenzust a zalaptörvénybe..."

Na ezzel itt valahogy nem értek egyet. Még a kormányzat is azt kommunikálja, hogy ma Magyarországon demokrácia van. Ez pedig elsősorban azt tartalmazza, hogy minden állampolgárnak joga van szavazni, mégpedig arra, akire ő akar.. Függetlenül attól, hogy analfabéta-e, vagy sem. Kivételt képeznek a súlyos mentális betegek és büntetési tételként a közügyektől eltiltottak. Namármost, ha a zalaptörvényben őket kizárják, akkor ez nem demokrácia, tehát demokratikus választásokról szó sem lehet.
Egyébként pedig honnan tudhatjuk, hogy a székely, vagy kárpátaljai Kati néni írástudó-e, iskolázott-e vagy sem?
Másként pedig (most utálatos leszek) nem lehet az, hogy azért nem támogatja az állam a jogászképzést, mert az egyetem elvégzése után az ifjú jogászoknak feltűnnének a mai törvényhozásban fellelhető anomáliák??? Esetleg a nem Fideszbarát apukával rendelkezők ezt még szóvá is teszik? Mi lesz veled Viktorka?

trifid 2012.10.05. 14:20:20

A javaslatom az, hogy intelligencia hányadoshoz kössék a szavazati jogot . IQ 20 alatt kizárva. Szegény Kósa, lemorzsolódna.

dr. mesterséges színezék 2012.10.05. 14:22:01

@Karipapa01: "Na ezzel itt valahogy nem értek egyet."

Én sem...

"Még a kormányzat is azt kommunikálja, hogy ma Magyarországon demokrácia van. Ez pedig elsősorban azt tartalmazza, hogy minden állampolgárnak joga van szavazni, mégpedig arra, akire ő akar.."

Kósa nem ennyire szívbajos - így adott egy sokadik álindokot, de még az se fekszik, mert arra a fenti cenzusjavaslatom a megoldás.

"Másként pedig (most utálatos leszek) nem lehet az, hogy azért nem támogatja az állam a jogászképzést, mert az egyetem elvégzése után az ifjú jogászoknak feltűnnének a mai törvényhozásban fellelhető anomáliák???"

Ahhoz, hogy azt ne szúrják ki a zemberek, nem a jogászképzést kéne fékezni, hanem a lobotómiát kötelezővé tenni.
Amúgy tény, hogy túlképzés volt a pályán, és ez kapóra jön a fijuknak ahhoz, hogy saját és kenyeres pajtásaik diplomája felértékelődjön, ha úgy járnak, mint Torgyán.
És persze az se sokkolja őket, hogy pék majd a MÁS kölkiből lesz.

Sir Nyű 2012.10.05. 14:42:03

Ez ugyanaz a Szájer, aki az alkotmányt írta.
Legfontosabb üzenete annak kapcsán meg az volt, hogy ipadon írta...

a vég kezdete 2012.10.05. 15:37:18

NEM TISZTELT AGYMOSOT FIDESZES SZAVAZOK TI VAGYTOK AKIK HATALOMRA JUTTATÁTOK CSAUSZESZKU 2 .EGYÉTEK MEG AMIT FÖZTETEK,SOHA NEM BORULTAM LE ORBÁN SE SENKI ELÖTT ERDÉLYBEN EZT TETTÉK EGY AVATÁS ALKALMÁVAL,SOK JELEN LEVÖ ELHÁNYTA MAGÁT.AZT IRTÁK ILYEN UNDORITO HELYZETBEN MÉG NEM VOLTAK AKIK LÁTTÁK. EZT .IGY SZAVAZZATOK FÜRERETEKRE,A NÉP HARAG EGYRE GYÜLIK,ÉN A FIDESZ HELYÉBEN MÁR LE LÉPNÉK,MERT HA HARAGOT ELFOLYTJÁK MÁS UTON FOG ELÖTÖRNI.ENNYI ALJASSÁGOT AMIT TET A FIDESZ, HOGY GONDOLJÁK ,HOGY EGYETLEN NAPIG IS VEZETHETIK EZT A FÉLRE VEZETET NÉPET.ÉN AZT MONDOM ÉLEG VOLT OKTOBER 23ÁN KI KELL VONULNI AZ UTCÁKRA ÉS EL KELL SÖPÖRNI ÖKET..

dr Smittpálelnökúr 2012.10.05. 15:49:43

A tanulatlan emberek szavazata csak akkor nem egészséges, ha az valószínűleg az ellenfélé lesz.

Amikor ugyanezek a tanulatlan emberek a fidesz nevű bűnbandának adnak 2/3-os hatalmat, akkor az teljesen rendjén van.

Fideszes húgyagyúak! Nem sül le a képtekeről a bőr, hogy azokat gyalázzátok, akik miatt most feldúlhatjátok az országot?

házelnök 2012.10.05. 15:51:19

@karotta: Mindegy , a lényeg, a büdös tolvajról van szó.

christophe 2012.10.05. 19:07:01

@házelnök: Jo a kèp :-))Mèg egy kis ido ès nem kell photoshop:-(

egyenlítő 2012.10.06. 08:43:31

Egyfelől az emberek nem a tudásuk, hanem a tapasztalataik alapján szavaznak.

Másfelől milyen szép is lenne, ha a szavazáson csak a PhD-vel rendelkezők és a külhoni magyarok vehetnének részt :-)


süti beállítások módosítása