Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Előjáték Orbánnal

2012.02.07. 21:15 - Fidelio

Kora délután legtöbben még azt várták, hogy Orbán békülékeny lesz, és azt fogja kifejteni, hogy „2012 a konszolidáció, a megnyugvás éve lesz”. Ennek előjeleként értelmezték Lázár interjúját a Népszabadságban, ahol arról beszél, hogy a kétharmados törvényeket ötpárti egyeztetés után szeretnék elfogadtatni. 

Hát nem. Egy Facebook-bejegyzés szerint ennyi volt: "Elmúltnyócév, csökkentettük az államadósságot, Európa a múlté, majdmiegyedül, a Fideszt mindenfelől szélsőségesek támadják, a külföldi tőke rossz, kivéve, amelyik szerintünk jó, és már megint a Nagy indiánkönyv.”
„Azért tök felesleges volt lezárni a Millenáris környékét (szegény rendőrök, basszus), hogy meghallgathassuk a Fidesz kommunikációs paneleinek best of válogatását.”
 
Végül hozzátette: „Kevés számot mondott, de azok legalább nem stimmeltek.” 
Ugrana is az ember, hogy sorra vegye, melyik adat hol nem stimmel. Mai hír, hogy 160 ezren szálltak ki a devizahitelből, ami Orbánnál már félmillió lett: ennyi „magyar háztartás szabadult meg adósságaitól”. A füllentési hányados: 3,1-szeres.
A többi adatot meghagyjuk a szakembereknek. Oszkó Péter például épp most meséli el blog-sorozatban, hogyan történt a Malév privatizációja, miként késlekedte el a Fidesz-kormány a cég rendbetételét. Erről Orbán ma könnyeden emlékezett meg: ha nincs az elmúlt8év, akkor „az lenne a kérdés, hogy hány légitársaságot indítsunk”. 
 
Volt azonban a reménykedő várakozások és a masszív elmúlt8évezés között néhány mondat: kár lenne ezeket kommentár nélkül hagyni, mielőtt eltűnnek az enyészetben.
 
Balog Zoltán az évértékelő beszéd fölvezetéseként azonnal magasra tette a lécet: nem is nyolc, hanem rögtön elmúlt20évezett: „Az elmúlt húsz évben a kalandvágyunk kielégült, ha jön egy kis konszolidáció, azt örömmel fogadjuk.”
Láthatóan még ő is úgy gondolta, hogy a ’konszolidáció’ lesz a fő téma. Az azért feltűnő, hogy szerényen nem említette a szabadságharcnak nevezett produkciót, ami után valóban indokolt lenne egy kis konszolidáció.
 
Majd Balog utalt a békemenetre, és mély realitásérzékkel megállapította: Ennek ellenére nem sok változott, "az Európai Parlamentben nem kértek bocsánatot, nem tűnt el az államadósság".
Ennyit Balog tiszteletes szavairól.
 
De azt jól érezte, hogy célszerű megemlíteni az ún. Békemenet-et. Orbán a beszéde kezdetén azonnal köszönetet is mondott a menet résztvevőinek. Akik lelkesen tüntettek az Unió ellen, miközben ő éppen megígérte az EU (jobboldali) biztosainak, hogy teljesíti három kívánságukat.
 
Orbán most is észben tartotta, hogy az „övéi” előtt beszél. Már a termet is így rendezték be: Orbán másfél tucat magyar lobogó előtt beszélt, és véletlenül sem keveredett oda uniós zászló. Emellett megszokott humora sem hagyta el Orbánt: „Európa olyan, mint az alkohol, nagy célokra inspirál, de megakadályozza, hogy elérjük azokat.”
Vannak még, akik emlékeznek, épp egy éve ő volt EU a soros elnöke. Jelmondata pedig így hangzott: Erős Európa. Amely tehát erősen akadályozza, hogy elérjük nagy céljainkat.
 
A jelenlevőknek nagyon tetszett, amikor Orbán Devecser és Kolontár újjáépítését említette annak bizonyítékaként, hogy „nincs olyan helyzet, amiből ne lehetne kimászni”.
Ez az akció aligha ment volna költségvetési pénzek nélkül. Máig nem tudni, hogy elköltöttek-e 30 milliárdot vagy csak 8,3-at. Az biztos, hogy pályázat nélkül bízták meg a Mecsekérc Kft-t. Jó lenne látni, miként számol el a cég a milliárdokkal. Sokan már azzal is megelégednének azzal, ha a kormányzat elszámolna az állampolgárok által felajánlott másfél milliárd forinttal.
 
A hangulati előkészítés része volt még, hogy Orbán a szocialistákat az elsüllyedt olasz hajó kapitányához hasonlította, aki elsőként hagyták el a fedélzetet.
Igaz, már három éve volt, de úgy emlékszünk, Gyurcsány lemondásakor mintha noszogatták volna szocikat, hogy hagyják már el a fedélzetet. De Bajnai ragaszkodott ahhoz, hogy ’konszolidálja’ a gazdaságot. Amikor bő egy év után átadta a kormányt, akkor az országkockázati felár 200 bázispont alatt volt. Ez ment föl idén januárra 600 fölé.
 
Ezzel nagyjából véget is ért az előjáték.
Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

191 komment

· 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr594076388

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: UFO szállt le Magyarországon 2012.02.08. 09:09:32

Persze bennünket, magyarokat ez sem érhet váratlanul, mint ahogy nem is ért. Már órákkal az UFO érkezése előtt tudtunk róla....

Trackback: UFO szállt le Magyarországon 2012.02.08. 09:09:32

Persze bennünket, magyarokat ez sem érhet váratlanul, mint ahogy nem is ért. Már órákkal az UFO érkezése előtt tudtunk róla....

Trackback: Évértékelés: Istentől várd az új életet! 2012.02.08. 08:26:19

A Fidesz választási győzelme után Orbán Viktor beszédet intézett az ünneplő tömeghez a Vörösmarty téren. Semjén mester hatalmas keresztvetéssel mutatta ki, hogy a pénzen kívül még ki mindenkinek köszönhetik a győzelmet. (Alázatos, őszinte ember.) Aztán...

Trackback: Évértékelés: Istentől várd az új életet! 2012.02.08. 08:25:59

A Fidesz választási győzelme után Orbán Viktor beszédet intézett az ünneplő tömeghez a Vörösmarty téren. Semjén mester hatalmas keresztvetéssel mutatta ki, hogy a pénzen kívül még ki mindenkinek köszönhetik a győzelmet. (Alázatos, őszinte ember.) Aztán...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

collateral collector (törölt) 2012.02.08. 10:45:56

hazudott, hazudik, hazudni fog.

komolyan van még, aki végighallgatja ezt az "országértékelőt"? komolyan van még, akit érdekel, mit mond ez az ember?

hát már ő maga is megmondta, hogy ne foglalkozzunk azzal, amit mond...

csakmeraze 2012.02.08. 10:46:25

@DillingerEscapePlan: "tulképp lényegtelen. a retek szocik még egy végtörlesztési rendszert se hoztak össze, sőt, az ő hibájuk az eladósodottság, orbánék legalább tesznek valami hogy kivakarják a szocik szarából akit lehet. "

Erre tőled idéznék: "hazudozás nem egyenlő az érveléssel, és egyébként se röhögtess."

DillingerEscapePlan 2012.02.08. 10:47:41

@szivatnakanyám: "Eddig is kin segített a kormány a devizahitelesek közül?" 160ezer embernek.

"Akik igazán bajban vannak azoknak nincs épp semilyen lehetőségük. " - miért eddig volt? most legalább valami van, tesznek amit tudnak. mit vártál pénzfákat fog növeszteni orbán viktor az utak szélén?

triarius 2012.02.08. 10:48:44

@csakmeraze: Egyáltalán nem hiszem, hogy 10-20 milliárdnál többet ezektől össze lehetne szedni. Az meg csepp a tengerben.
Nekem az egyik legjobb magánnyugdíj-pénztárnál (Dimenzió) volt a számlám, és vagy 12 évi befizetés után sokkal - nagyon sokkal - kevesebb lett a hozam, mint ha azt a pénz akár látra szóló kamattal a bankban tartottam volna.

DillingerEscapePlan 2012.02.08. 10:49:24

@csakmeraze: na az ilyen faszkalap barmokkal már tényleg nemtudok énsem mit kezdeni, ne haragudj. menj kérj meg valaki hogy adjon neked enni, mindjárt 11 óra.

elwood 2012.02.08. 10:49:41

@triarius: mostmár nagyon sok fogalmat kezdesz összekeverni

- a devizahitelből alapból a bankoknaknak nem származik többletnyereségük frankemelkedés miatt, ők is drágábban váltják

- vannak bankok akiknek voltak konstrukcióik ahol a költségeket devizában vezették. ez sima átverés, PSZÁF hatáskör, a törvény nem ezeket a bankokat büntette és nem a nyereségükkel arányosan, hanem mindenkit és nagyon

- az árfolyamvátozást hogyan vezették át a hitelre, ugyancsak PSZÁF hatáskör

most te magad említettél két módot ahogy a bankok burkoltan tudnak költséget terhelni a hitelezőkre, aztán továbbra is azt állítod, hogy ezt nem tudják megtenni.

vazzup 2012.02.08. 10:50:52

@DillingerEscapePlan: a retek orbanisták meg megemelték a törlesztőmet csak mert nekem nem volt 5 milla a zsebembe, amivel végtörlesszek (sajnos más összeállításban takarékoskodok = befektetek), szóval most aki nem végtörlesztett (a többség) orbitálisat szopik. Magasabb árfolyam, magasabb CDS, magasabb minden. Plusz még a banki ktg-ek is a nyakunkba baszták.

Szóval csak ne retek szocizz itt nekem baszki, lehet, hogy nem csináltak semmit szinte, de ekkora faszságokat se, mint a nyomorult Orbán Vikid meg a balfasz Matolcsyd.

S egy lófaszt a szocik hibája, senki se kényszerített itt senkit hitelfelvételre. Legalábbis nem emlékszem ilyenre. Más kérdés, hogy birka nép nem gondolkodik, nem gondol rá, hogy 5 év múlva miből törleszt. Én tudom fizetné, röhögve, még most is, csak éppen a fa***m tele, hogy ha egy Fideszes politikus megszólal, rögtön ezresekkel többet fizetek havonta...

Szóval elmész te a búsba ezzel a "legalább tettek valamit". Ja, tettek, teletömték a _saját_ zsebeiket. Többmillát nyertek az üzleten.
Plusz ott van még Lázár mostani hatalommal való visszaélés-gyanús levelezése az Erstével.
Vérlázító, mit meg nem enged magának az a fószer. Ha ezt megjátszák, azt is mi fizetjük ki helyette, miközben a nyereségből szépen rakott magának azért félre.

Itt abba is lehet hagyni a szerecsenmosdatást kispofám, a mostani fidesz-garnitúrűnak el kéne mennie oda, ahová való, a szemétdombra.

triarius 2012.02.08. 10:51:00

@csakmeraze: Azt a pénzt nagyon hatékonyan használták fel, hiszen százmilliárdba került az adófizetőknek, a bankoknak pedig 300 milliárdba, tehát háromszor annyit tettek hozzá. Mindez jelentős könnyebbség az egész országnak, mivel csökkent a deviza-kitettség, megmozdult az ingatlanpiac, és kevesebb kilakoltatás lesz. Szóval összességében pozitív hatással járt.

Exxit 2012.02.08. 10:51:01

@barli:
Nem értek veled egyet.
Ma Magyarországon ahhoz, hogy egy 4 tagú család, normális szinten meg tudjon élni elég nettó 400-500 000 forint.
Aki ettől többet keres attól többet kell elvenni, és oda kell adni azoknak akiknek nem jut annyi! Akik az átlag (ma kb 250 000 bruttó) alatt keresnek.

Egy átlag autóval, (Opel Astra) ugyan oda lehet eljutni, ahova egy BMW-vel.
Az én gondolatom szerint amíg nem jut mindenkinek autó (aki dolgozik) addig ne jusson egyeseknek BMW mert hót felesleges, csak kivagyíság!!

Jimbo75 2012.02.08. 10:52:08

@triarius: Plusz sok CHF hitel nem annuitásos volt, így hiába fizetted, mégis mindig nőtt. Úgyhogy szerintem egy fokkal mégis jobb a forinthitel.

elwood 2012.02.08. 10:53:32

@triarius: "160 ezer között mondjuk ezer ilyen, de 159 ezer meg nem ilyen. Többségük nagyon keservesen teremtette elő a végtörlesztésre valót, és el is adósodott hozzá forintban. "

erről viszont én kérek kimutatást.
amellett, hogy annak a szerinted ezernek a többtízmilliós nyereségét miért kellett közpénzből állni

vazzup 2012.02.08. 10:54:22

@triarius: ROTFL. az év vicce, olvass már bazmeg utána.

triarius 2012.02.08. 10:54:39

@elwood: "Alapból" nem származik nyereségük, csak trükközéssel. Attól, hogy ezt elegánsan rátolod a PSZÁF-ra, még tisztességtelen a dolog (való igaz, hogy Gyurcsány-Bajnai alatt a PSZÁF minden tekintetben kiszolgálta a bankokat).

De összességében: a bankok nyeresége csökkent a végtörlesztés miatt. Erről rengeteg információm van, ezek egy részét nem tudom kiteregetni, mert üzleti titoktartás kategóriába esik. És a bankok pontosan tudják, hogy ezt a veszteséget bizony le kell nyelniük. Többedszerre elismétlem: már csak azért sem tudnak mindent ráterhelni az ügyfelekre, mert van több olyan bank, amelyek nem vettek részt a devizahitelezésben, így ők alá tudnak ígérni azoknak a bankoknak, ahol a végtörlesztés miatt "muszáj" díjakat emelni.

Boka1 2012.02.08. 10:56:01

@szivatnakanyám:

a fidesz szavazóknak ( részben volt mszp) a bab is hús ! A hatdcore fidesz szavazó 1990-ben fatmerdzsekis, kitűzős, , szemüveges bulipatkány volt. 1997-ben polgár,antikommunistai középosztály, 2006-tól plebejus kisember, 2008-tól hitelkárosult, gyarmatlakó. Iskolázottságtól, nemzetiségtől függetlenül. A másik oldal megf maradt a Drága Bolgár úr szinten, de nagyrészt ugyanazokat a baloldali célokat követelve.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 10:59:02

@Kiszámoló: @Ringlósztár: @Megfigyelo:

El fogtok csodálkozni. Ennyi személyt mondott.

Csak nem a posztból kéne tájékozódni hanem a beszédből....:)

triarius 2012.02.08. 10:59:31

@vazzup: Megtettem.

@elwood: Már említettem, hogy erősen kétséges a "nyereség" szó használata ott, ahol nem tudható, hogy egy év múlva vagy akárhány év múlva mennyi is lenne az árfolyam. Azt is erősen kétlem, hogy egy család esetében "több tízmillió" lenne ez az állítólagos nyereség. Valószínűleg 2-3 millió forint lehet átlagosan, amelyet ők csöppet sem nyereségként élnek meg.

>erről viszont én kérek kimutatást.

Nézd, kimutatása egyikünknek sincsen. De feltenném a kérdést: mi az életszerűbb:

1. A 160 ezer végtörlesztő család többsége jacuzziban fürdőző, sok-sok ingatlannal bíró, tízmilliós nyereséget besöprő devizaspekuláns

VAGY

2. Olyan család, ahol a válság még nem tette tönkre az egzisztenciájukat, esetleg van módjuk újabb kölcsönt kérni forintban, családtól, takszövtől, innen-onnan, és ezzel megmenekülnek a csődtől.

Szerinted?

csakmeraze 2012.02.08. 10:59:34

@triarius: "Az állam a háromszázmilliárdos banki veszteség harmadát jóváírja."
Azaz 100mrd a ktgvetésből, 200mrd a bankoktól. 2:1 arány, nem 3:1. Mindez a forradalom kontójára. Mert minderre nem lett volna szükség, ha... de már annyiszor leírtam.

okoskodo.peti 2012.02.08. 11:00:44

gagyi poszt. nem láttam az évértéeklőt, ettől a poszttól nem lettem okosabb. ez is igy fideszt erősítő blogok egyike. kár.

blah 2012.02.08. 11:00:50

@DillingerEscapePlan: Szerinted a végtörlesztés az akkora nagy tett? Nem fogod fel, hogy azt a pénzt a magyar gazdaságtól vették el? Szerinted az ilyen megoldások előremutatóak, hogy más pénzéből osztogatnak és olyan vállalásokat tesznek bizonyos emberek felé aminek a költségét mindenkinek fizetnie kell? Te bazmeg valahol nagyon megragadtál a kommunizmusi elvrendszerben és te kommunistázol olyanokat akik látják, hogy ez az egész nem vezet sehova… vicces csávó vagy

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 11:04:32

@blah: Igaz hogy a végtörlesztés nem valami nagy kapitalista tett, de ebből is látszik hogy valójában a fideszt más országban baloldali pártnak is nevezhetnék a tettei alapján, az mszp meg mondjuk szélsőliberális.

Özséb 2012.02.08. 11:04:52

@DillingerEscapePlan: hehe
hogy lázadnak a makik, nem értik miről van szó::-D

triarius 2012.02.08. 11:06:47

@csakmeraze: Az állami költségvetésből 100 milliárd, a bankoktól 300 milliárd, akárhogy is számolom, ez háromszoros arány.

És igen, minderre nem lett volna szükség, ha Gyurcsány-Bajnai alatt tettek volna valamit azért, hogy ne adósodjon el a fél ország devizában.

triarius 2012.02.08. 11:08:17

@blah: Azt a pénzt jórészt a bankok nyereségéből vették el, amit hazautaltak volna Brüsszelbe, Bécsbe meg akárhová. És persze nem volt szép, meg elegáns, de amikor 1933 óta a legnagyobb világválságot éljük, időnként olyat is kell csinálni, amit más körülmények között nem szabadna.

blah 2012.02.08. 11:09:27

@Silverstein -'I was lucky'-: bizony bizony, itthon nem sokan vannak tisztában ezzel

triarius 2012.02.08. 11:15:10

@Silverstein -'I was lucky'-: Mondjuk az egykulcsos adó meg a közmunka viszont kifejezetten nem baloldali jegyek. Úgyhogy vegyes a kép.

Egyébként a baloldali pártok a multikkal sok helyen jóban vannak. Ahogy valaki mondta: A baloldalnak nem a kapitalizmussal van baja, hanem a szabad vállalkozással.

blah 2012.02.08. 11:16:42

@triarius: de azt ugye érted, hogy a profitot akkor is elveszik ha kevesebbet hitelezhetnek utána? Az meg a magyar gazdaságnak tesz rosszat... A jogi szabályozással kellene valamit kezdeni mert az itthon kötött hitelszerződések nem éppen állnák meg a helyüket tőlünk nyugatabbra. Ahhoz meg senki nem nyúl...

Hertelendi 2012.02.08. 11:18:40

@Özséb: Te nem érted miről van szó szopikám, de majd rá jössz, ha már pofára estél az összes seggnyaló haveroddal együtt!!!

Ne is álmodj fidesz birodalomról, amiből egyébként se jutna neked semmi. Ahogy jöttetek 2/3-al, úgy is fogtok eltakarodni az összes hülyével együtt!!

hehe:))

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 11:19:33

@triarius: Itthon ezt mondják. Nem zavar senkit hogy Szlovákiában baloldali kormány vezette be az egykulcsos adót, ami ott valóban egykulcsos.

A szuperbruttó is botrányos, egyetlen célja hogy az adókulcs kevesebbnek látsszon, mint amennyi.

Indriq 2012.02.08. 11:19:44

@triarius:
"@csakmeraze: Azt a pénzt nagyon hatékonyan használták fel, hiszen százmilliárdba került az adófizetőknek, a bankoknak pedig 300 milliárdba, tehát háromszor annyit tettek hozzá."

Ez miiiii?????
Eszerint ha odamegy hozzád a maffiafőnök (belügyminiszterre gondoltam) és azt mondja, hogy elvesz tőled havi 100k-t és ezért ő betesz 30k-t a kasszába, akkor te boldogan adod majd oda, mondván hogy őt is kár éri?
Itt üvöltitek teli torokkal, hogy aki dolgozik, annál hagyják ott a pénzt, meg arányos adózás meg stb... de a bankoktól nyúlják le a pénzt, mert azok mégiscsak a bankok.... (és mondom ezt úgy, hogy nekem is tele a tököm a bankokkal, de akkor nem lázadok, hanem másikat keresek)
Mindenki előtt ott voltak a feltételek amikor fel akart venni hitelt, ha nem tetszik, akár külföldről is vehetett volna fel, de ne legyen már mindenki lézer jani, hogy utólag módosítsunk a szabályokon.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 11:20:36

@Hertelendi: Mondjuk a számokra rá se hederíts...:)

Thyb 2012.02.08. 11:21:06

@sagia77: hmmm én nem írtam semmit az adókkal kapcsolatban. Nézd meg pls ki is posztolt. A célnak nem annak kellene lennie kit lehet lehúzni, kit lehet még jobban "meglopni", hanem hogy az elmaradott térségekben munkahelkyet teremteni. Segíteni lehetne a piackutatásban és azokat a vállalkozókat akik hajlandóak átállni s munkahelyeket teremteni, azoknak juttani a Széchényi hitelekből, s nem úgy mint legutóbb, hogy a hozzánk közeli holdudvart tömjük meg állami vagyonnal.

nanehogymár 2012.02.08. 11:22:25

@triarius: te el vagy varázsolva :D 20% vs. 80 % ez meg is oldotta a devizakitettséget? megmozdult az ingatlanpiac? mert áron alul kiszórtak pár lakást meg házat. értem. emiatt lesz kevesebb a kilakoltatás? vagy hogyan? megérzés? :D

Indriq 2012.02.08. 11:25:46

@Thyb:
egyetértek veled, ez egy jó ötlet lenne....
vagy ha áthelyezi a cég elmaradott térségbe a termelését, kedvezményt kapna a termékek magyarországi szállítására...

ötlet lenne egy csomó, de a kormány.... ááááá... nem is mondom....

nanehogymár 2012.02.08. 11:26:55

@Jimbo75: pont hogy kurva szar az annuitásos meg is kellett volna rég tiltani, csakis lineárisat szabadna

blah 2012.02.08. 11:27:13

@DillingerEscapePlan: bakker te milyen jól érvelsz.... összvissz egy szóba tudok belekötni a 3-ból, tényleg jól csinálod.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 11:28:18

@Indriq: Faszt aggódsz a bankokért, neked van vagy mi?

DillingerEscapePlan 2012.02.08. 11:29:29

@Hertelendi: 2014ben újra nyerni fog a fidesz. remélem akkor még ezen a nicken leszel mert szeretnék röhögni rajtad (is).

Szabványok 2012.02.08. 11:29:45

@DillingerEscapePlan: "a retek szocik még egy végtörlesztési rendszert se hoztak össze,"
Amikor Bajnai átadta az országot akkor 180Ft volt a CHF.. Akkor nem volt szükség árfolyamrögzítésre, fix árfolyamú végtörlesztésre.
Ma bankbosszantó, gazdaságfékező, KKVhelyzetnehezítő, jövőfelélő végtörlesztés és árfolyamrögzítés kell mert a CHF 250Ft-ra ment fel.

triarius 2012.02.08. 11:30:32

@nanehogymár: Igen, megmozdult az ingatlanpiac. Igen, kevesebb lett a kilakoltatás. Azért lesz kevesebb, mert vannak olyanok, akiket a végtörlesztés ment meg ettől.
Igen, csökkent az ország devzakitettsége.

Indriq 2012.02.08. 11:31:35

@Silverstein -'I was lucky'-:
Ha lenne, nem kommentelgetnék itt. De szeretnék, az biztos... heheh...
Viszont alapvető markoökonómia, a nagy beruházásokhoz létfontosságú a bankrendszer...olyan mintha éheztetnéd a teheneid, aztán átkoznád, hogy kevés tejet adnak...

DillingerEscapePlan 2012.02.08. 11:33:22

@blah: köszönöm. gyökerek ellen nem nehéz jól érvelni.

csakmeraze 2012.02.08. 11:34:02

300-ból a bank "visszakap" (bankadóból leírva) 100-at, végeredmény: bank 200, ktgvetés 100. Ugyanarról beszélünk, csak másképp. Én a végeredményről.

Hogy gond volt a devizahitelezéssel, az vitathatatlan. Hogy 2004-től futott fel, az is. Hogy szabályozni kellett volna, szintén. Plusz egy válság. És ez még mindig kezelhető volt mindaddig, amíg ki nem tört a forradalom...

Szóval mindenki hozzátette a magáét :-(

nanehogymár 2012.02.08. 11:34:10

@Indriq: kibaszott torz szemléletet alakított ki a rohadék orbánbagázs és ez nagyobb kár mint a pénzügyi, legalább akkora hazaárulás, mint a nemzet megosztása volt 2002-től..
függetlenül attól, hogy a szaros bankokat sokkal de sokkal rövidebb porázon szabadna az egész világon működtetni

zeddez 2012.02.08. 11:34:30

@triarius: vagy majd szépen kivezeti a jelenlegi díjcsomagokat, kitalál újakat senki által nem használt opciókkal bővítve a szolgáltatási listát, hogy ne lehessen belekötni 100Ft-l többért per hó, annyiért meg nem fogsz átmenni máshova, mert a másik bankba a pénzed átutalásaval több évnyi új díjcsomagot fizetnél ki neki egyben. És máris kifizetette veled a bankadóját meg a végtörlesztési veszteségét. :P

DillingerEscapePlan 2012.02.08. 11:34:47

@Hertelendi: fossá szarrá aláz titeket a fidesz 2014ben. legörbül majd megint a szátok aszt lehet újabb négy évig hazugságokat terjesztenetek az index fosblogjaiban. mást úgyse tudtok.

blah 2012.02.08. 11:37:18

@DillingerEscapePlan: nem vagy egy nagy ész ha nem érted, hogy kreténnek neveztelek... te figyelj már nem wmiki vagy álnéven? maradj inkább a saját kategóriádban te hülye droid

DillingerEscapePlan 2012.02.08. 11:37:41

@Szabványok: csókolgassad még a bajnaiképet akkor.

DillingerEscapePlan 2012.02.08. 11:38:21

@blah: nem kértem hogy ugassál kutya.

nanehogymár 2012.02.08. 11:39:32

@triarius: forrás? számok? statisztika? értem. tehát megérzés.

Szabványok 2012.02.08. 11:40:13

@triarius: Szerinted mi lesz egy bank nyereségével?
Egy titokzatos brüsszeli bankár Bentleyket vesz rajta?
1) A nyereség és az osztalék nem azonos, sőt nem is feltétlen mozog együtt. A nyereség (osztalékként ki nem fizetett része) növeli a bank vagyonát és emiatt többet tud hitelezni. A bankok tipikusan kevés osztalékot fizetnek. Pl. az OTP mennyi osztalékot fizetett az elmúlt 10 évben?
2) Kik is a bank tulajdonosai? A komcsi viccekben szereplő nagyhasú, cilinderes bankárok? Nem. Nyugdíjpénztárak és kisbefektetők. Pl. én is vettem OTP részvényt. A válság alatt 2800Ft-ért. A Bajnai kormány leköszönésekor 7000Ft-ért adtam el. Aki nem adta el, annak ma 4130Ft-ot ér.
3) A piacba nehéz beleavatkozni. Mert ha egyik helyen elveszel a bankoktól, a másik helyen visszaszedik. Lehet, hogy nem ma, hanem holnap.

Özséb 2012.02.08. 11:41:04

@Hertelendi: fater nyugodj le. Nem álom ez papa, a valóság = fidesz birodalom. Még várj egy kicsit, várj.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 11:41:10

@Indriq: A bank nem hülye. Milyen tehén az, aki szaros évi 200 milliárd miatt ennyit sír? A NÉP naponta fizet be ennyit.

blah 2012.02.08. 11:44:06

@DillingerEscapePlan: az egy dolog, hogy anyád kiszart és felnevelt téged de talán nem kellett volna megtanítania írni is... mindenki jobban járt volna.

Indriq 2012.02.08. 11:44:18

@Silverstein -'I was lucky'-:
"A bank nem hülye. Milyen tehén az, aki szaros évi 200 milliárd miatt ennyit sír? A NÉP naponta fizet be ennyit."

hehhe... ez jó... ha ilyen gazdag a nép, miért nem tőlük veszünk mégel.... mondjuk 10-20 napnyit?

Secnir 2012.02.08. 11:45:50

@Szabványok:
légyszíves @DillingerEscapePlan: -t ne zavard össze tényekkel, mert akkor kiesik a ritmusból.

DillingerEscapePlan 2012.02.08. 11:48:04

@blah: előbb mintha említettem volna, hogy nem kértem hogy ugassál kutya. úgylátom ilyen egyszerű parancsokat se vesz be az agyad. de ne félj, szombatonként mostmár járhatsz majd orbán viktor iskolájába, hátha valami értelmet belédvernek aszt a végén még hasznodat veszi a társadalom.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 11:48:15

@Szabványok: A nk-i bankok közel sem így müködnek. Először is tartalékráta van, tehát a bank kihelyezhető hitelállománya csak alig függ a betétek mennyiségétől, másrészt ez földrajzilag is eloszlik. Pl. a skót betétesek pénzét ide adják ki, persze a tartalékráta szerint hígítva, ami ott pénzínséget, itt pénzbőséget csinál(ingatlanpiac szárnyal). Amikor már a legóvatosabb malac is bevásárolt, elzárják a pénzcsapot, piac beszakad, miközben skóciában jön a pénzbőség.

Secnir 2012.02.08. 11:50:56

maradjunk annyiban -hogy a poszthoz is hozzászóljak-, hogy zanzásítottam OV beszédét. Kivontam belőle azt, ami úgy kezdődik: "ha, vagyis, esetleg, meglátjuk", és így tovább. Mert az csak handabanda. Meg ami a 2010-es évről, vagy a 2012-es évről szól, mert az "évértékelő" ugye 2011-ről szól.
Nos, ennyit mondott 45 perc alatt:

-2011-ben 13 kormány bukott meg.
-Sikerült jelentősen csökkentenünk az államadósságot is, habár a tisztánlátást néha megzavarja a forint árfolyamingadozása.
-az adósságcsökkentés érdekében kidolgozott Széll Kálmán-terv végrehajtása jelenleg 83%-on áll.
-ilyen lesz a 2012-ben útjárainduló Start-munkaprogram, aminek az alapjait tavaly fektettük le [ezt beraktam, mert hivatkozott 2011-re, bár tények nélkül]. Igaz, hogy a 46.000 forintos Start-munkabér kevés, de több, mint a 28.000 forintos segély. [...] a Start-munka mellett az iskolai oktatást is pótoljuk a képzetlen és felnőtt munkanélküliek esetében. Ők szombaton iskolába fognak járni. [ezt pedig azért vágtam be, mert a Közokt. Törv.-ben benne kellene, hogy legyen, nemdebár?]
-..., hogy 2011-ben az egygyermekesek nettó átlagkeresete 8.1%-al emelkedett, a kétgyermekesek nettó átlagkeresete 16%-al, a három- vagy több gyermeket nevelők nettó átlegkeresete pedig 23.3%-al nőtt!
-Az időseknek nem kell attól tartaniuk, hogy a rezsiköltségek elszabadulnak, mert [...] megfékeztük, és nem nőhetnek nagyobb mértékben, mint ahogy a nyugdíjakat emeljük.
-Betartottuk azokat a vállalásunkat is, hogy azok a nők, akik a 40 évet ledolgozták, életkortól függetlenül elmehetnek nyugdíjba.
-...2011 az első olyan év az uniós csatlakozásunk óta -pedig annak már 7 éve-, amikor a magyar költségvetési deficit az európai normák szerinti 3% alá csökkent. Kevesen tudják [...] ha a defizit 2.8% alatt van, akkor az államadósság automatikusan csökken, ha felette, akkor automatikusan nő. [ekkor vágták be Navracsicsot, érdemes megtekinteni a arcát. 33:42]
-...büszke vagyok erre a modern Alaptörvényre, mert Európában az elsők között rögzítette az államadósság megfékezésének, és az ország költségvetési egyensúlyának felelősségét.
-Ma -a korábbiakkal ellentétben- nem tudunk olyan jelentős bűnügyet mondani az elmúlt másfél évből, amelynek tettesei ne kerültek volna rendőrkézre. [...] keményen felléptünk az uzsorásokkal szemben, visszaszorítottuk a vagyon elleni bűncselekmények számát, és nem fogadjuk el, ha a bűnüket szociális helyetükkel vagy éppen származásukkal mentegetik.

aztán lehet vitatkozni, hogy igaz-e, amiket tényként említett ...

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 11:50:58

@Indriq: Mert a szocik azt csinálták, erre a jól képzett emberek elmentek az országból, mert csak az szja 50%át vette el a keresetüknek. Ez az út nem müködött.

zeddez 2012.02.08. 11:50:59

@barli: de ha csóringerek adóját emeled és nem tudnak a maradékből olyan termékekere költeni, amit vki termel, akkor előbb-utóbb annak sem lesz miből adóznia hiába kis %-s az adó.
Ez egy öngerjesztő spirál.
Érdekes módon pár USD Mrd-s nyilatkozta azt nem rég, hogy szívesebben adóza többet(!) a szegények helyett, mert akkor lenne kinek eladnia termékeit, ha azoknak több elkölteni való pénze madrad, és akkor sokkal több bevételéből hiába adózna %-san többet, mégis több pénze lenne adózás után, mint kisebb adókkal, de kisebb forgalommal. Mert ugye van, aki nem csak rövid távon gondolkodik...

Szabványok 2012.02.08. 11:56:30

@DillingerEscapePlan:
:-) Van én nekem jobb is csókolgatni, mint egy politikus képe!
De nem arról van szó, hogy kinek mijét csókolgatom, a szexuális preferenciáim maradjanak a magánügyem. :-)

Hanem arról van nagyba szó, hogy a kisfiúképű a válságban visszahozta 180Ft-ra a CHF-t. Aminél nem kell árfolyamrögzítés, parancsolt árfolyamon végtörlesztés.
Ekkor jött a fidesz és elefánt a porcelánboltban mintára csinált jó sok problémát. Például a Ft brutális romlását. Ezek után részemről nehéz hőstettként ünnepelni, hogy (más farkával verve a cslánt) sikerült 10%-ban megoldani az általuk generált problémát.

Nem mellesleg ez az egyik bajom Ovi stílusával.
Folyton beleköt mindenkibe, ellenségeket teremt, aztán háborúzik, csatákat nyer. Beleköt a bankokba, multikba, rendőrökbe, bírókba, médiába, felvételizőkbe, kis keresetűekbe, hajléktalanokba, EVÁsokba, szomszéd országokba, távoli országokba, kokikat és sallerokat osztogat, szabadságharcok tucatjait vívja.
Aki nincs velünk az ellenünk van elvet hirdeti.
(A követői ezt szépen átvették, elég csak megnézni a hozzászólásokat egy blogon! Ha valaki azt mondja, hogy Orbánt itt és itt hibázott, akkor arra az a tipikus válasz, hogy bújj vissza a Kúrcsányod seggébe Te komcsi. Merthogy evidencia, hogy aki szerint bármiben is tévedett a Kedves Vezető, az már csak komcsi, Gyurcsányimádó, liberális lehet. Nézd csak meg kedves Dillinger, hogy a Te hozzászólásaidban hányszor lehet megfigyelni ezt a jelenséget!)

Nem lehetne, hogy a hátralévő két évben fele annyi emberrel, intézménnyel, országgal veszne össze, mint az első kettőben?
Szeretném békében élni az életem, nem folytonos harcban.

blah 2012.02.08. 11:56:55

@DillingerEscapePlan: te összekeversz valakivel aki olyan droid mint te... parancsok? na ne röhögtess! látszik, hogy nem vagyunk éppen egy szinten és ez nem hízelgés, nehogy félre érts megint, te idióta. Szolgálhatok egy jó hírrel is, nem kell ezentúl túlerőltetned az agyad, hogy válaszolgass nekem.

elwood 2012.02.08. 11:57:30

@triarius: "erősen kétséges a "nyereség" szó használata ott, ahol nem tudható, hogy egy év múlva vagy akárhány év múlva mennyi is lenne az árfolyam"

ha zárok egy üzletet nyereséggel, az maga a nyereség

"esetleg van módjuk újabb kölcsönt kérni forintban, családtól, takszövtől, innen-onnan"

ezek az emebrek tipikusan nem rászoruló nyomorultak

pénzt veszel el a bankoktól vélt sérelmek alapján, törvényi ítélet nélkül, és akiknek szétosztod még csak nem is szorulnak rá
ettől a törvénykezéstől van ott a befektetői bizalom ahol

a bankok nyereségükön egyénként hazai munkerőt foglalkoztattak, fiókot vettek, kifestették magyar festőkkel, a tényleges nyereség amit szerinted elutaltak jóval kisebb mint amire gondolsz
a kirúgott (magyar) banki dolgozók biztos szintén imáikba foglalják a törvénykezést

másrészt te is vehetsz bankrészvényeket (még külföldieket is) és máris szivarozó tőkés leszel

nanehogymár 2012.02.08. 11:58:18

@Szabványok: kommunistáknak ezt felesleges elmagyaráznod, kognitív disszonanciájuk lesz, aztán még a végén ezekre is költhet az EÜ

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 12:00:20

@Szabványok: Ekkor jött a fidesz és elefánt a porcelánboltban mintára csinált jó sok problémát. Például a Ft brutális romlását. Ezek után részemről nehéz hőstettként ünnepelni, hogy (más farkával verve a cslánt) sikerült 10%-ban megoldani az általuk generált problémát.

-Ennek köszönhetően tavaly rekordot döntött az export, januárban többletes a ktgvetés(előző fidesz korm. óta nem volt ilyen). A másik oldalon a jónép kevesebb plazmatévét és importautót vett, ami szép és jó.

A gyenge meg az erős valuta nem jó vagy rossz, csak ki kell használni.

Lehet OV stjlusát is kritizálni, csak hát az qrvakevés.

nanehogymár 2012.02.08. 12:04:16

@Silverstein -'I was lucky'-: forrás? statisztika? ja, hogy megérzés. értem. 400mrd viszont volt elosztogatni, most meg kurva nagy szarban van a költségvetés, na persze még sok mindem más miatt is. tényleg nagyszerű megoldás volt! még az is lehet, ha nem ilyen balfaszok, akkor sikerül ekkora problémák nélkül adótcsökkenteni, ha nem is ilyen mértékben.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 12:07:41

@nanehogymár: 30+mrd eurós devizatartalékkal hogy lenne már szarban a ktgvetés? Nem olvasol? 107mrd szufficites a januári ktgvetés.

nanehogymár 2012.02.08. 12:09:57

@Silverstein -'I was lucky'-: az ám, az export. csak ez kurva kevés az ország boldogulásához nem tűnt fel? :) ja és a rohadék multik és külföldi tulajdonú cégek exportálnak. akkor nem azokat kéne basztatni ha annyira jóóó az export.
folyamatos ellentmondásban vagytok. nem zavar?

nanehogymár 2012.02.08. 12:11:52

@Silverstein -'I was lucky'-: decemberben visszatérhetünk a költségvetésre, de lehet már sokkal előbb .
a struktúrális hiánynál kitörölheted a segged a devizatartalékkal. na de mindegy. mivel nem vagy képben vagy nem vagy hajlandó tárgyilagosan szemlélni a dolgokat ez meddő vita lenne jelenleg.

blah 2012.02.08. 12:16:18

@Silverstein -'I was lucky'-: azt tudod-e, hogy az export az nem éppen Viktor érdeme? De várjál már, a költségvetés az hogy a francba jön ide? Számoltak valamit és ahhoz képest többlet van, ez neked valami óriási teljesítményt jelent?

Szabványok 2012.02.08. 12:21:05

@DillingerEscapePlan:
"fossá szarrá aláz titeket a fidesz 2014ben."
Látod itt is megfigyelhető az általam előbb említett jelenség!
A világot két részre osztottad: Orbánt feltétel nélkül elfogadókra és a komcsi-liberális-kúrcsányista-rabló-zsidó-cigány-buzi-ateista gruppra.
Ebből adódik a fenti mondat, hogy "titeket" csoportba tudsz sorolni mindenkit, aki nem ért egyet Veled.

Kiket is fog szarrá alázni a fidesz 2014-ben?
Engem?
Én keresztény, konzervatív vagyok, soha életemben nem szavaztam az MSZP-re, soha nem voltam MSZMP tag, soha nem loptam, sikkasztottam, magyar cégben dolgoztam mindig is, Balatonra járok nyaralni.
Miért akar engem szarrá alázni a fidesz? Mert nem tetszik Ovi stílusa, nem tetszenek az átgondolatlan intézkedései? Nem tetszik, hogy a gazdaságra rászabadította a Matolcsy nevű kóklert, az oktatásra meg a Rózácska nevűt? Hogy a gazdaság megállt, hogy a legfőbb tényezővé az uram-bátyám-fideszesem kapcsolat lépett?

Igazad van.
Szarrá fog alázni a fidesz 2014-ben. :-((
Mert nem fogok tudni kire szavazni!
A fidesz/kdnp-re nem, mert 8 év alatt nem Balkánra/Ázsiába/Délamerikába vinnék az országot, hanem Afrikába.
A Jobbik még rosszabb.
Az MSZP széthullott a romokon marakodnak az utódpártszagú múmiák, az ifjú kapitalisták, a karrieristák és a szerencsétlenek.
Az LMP sötét,zöld metroszexuálisok dilettáns egyesülete.
Más meg nem fog bejutni az Országyűlésbe. :-(
Hol van egy tisztességes konzervatív (keresztény, szabadversenyes kapitalizmusban, piacban hívő, jogállamot megvalósító, stabilitást nyújtó, (de liberális!)) párt?

csakmeraze 2012.02.08. 12:23:02

@Silverstein -'I was lucky'-:
"Nőttek a bevételek

A központi költségvetés január havi bevételei az előző év azonos hónapjához képest közel 112 milliárd forinttal magasabbak lettek. Ennek hátterében főként a központi költségvetési szervek és fejezeti kezelésű előirányzatok bevételi többlete van. Emellett az áfaemelés miatt valószínűleg sokan előrehozták a vásárlásaikat még decemberben, erre utalhat a forgalmi adó bevételek növekedése.

Előrehozták a kiadásokat

A költségvetés kiadási oldala is kedvezőbben alakult: januárban 84 milliárd forinttal költött kevesebbet a kormány, mint tavaly ilyenkor. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a rendszerint január-februárban fizetett agrártámogatásokat már 2011 decemberében utalták. Ez azért is trükkös, mert így ez már 2012-es hiányba nem fog beleszámítani. Másrészt egyéb uniós programok kifizetéseit későbbre tolták."

Egyébként pedig drukkolok, hogy a tendencia jó legyen, mert az nekünk mindannyiunknak jó. Mert kv-ra mindegy lenne, ki kormányoz, ha jól csinálja. Ha JÓL csinálja. Itt azért vannak még gondok. Voltak is. És lesznek is...

csakmeraze 2012.02.08. 12:28:16

@Szabványok: Akkor már legalább ketten vagyunk :-)

szivatnakanyám 2012.02.08. 12:33:20

@DillingerEscapePlan: Húzzál magadra egy cottont, aztán legelább elmondhatod magadról, hogy te vagy a nagy f.......

Szabványok 2012.02.08. 12:33:30

@Silverstein -'I was lucky'-:
Tehát szerinted a forint gyengítés egy stratégia?
O. és M. megbeszélte, hogy 310Ft/EUR, 250HUF/CHF, milyen jó lesz ez és nekiláttak megvalósítani?
Kinek jó ez?
Nekem biztos nem fizetésem forintban nominált, megtakarításaim forintban vannak, viszont amire költök az 99%-ban árfolyamfüggő árú, például ez a számítógép is, amin épp írok, meg a villanya.)
Tehát ezzel máris vesztettek egy szavazót.

A devizahiteleseknek nehezen tudom elképzelni ,hogy jó lenne. :-)

A zemberek fogyasztásának döntő része árfolyamfüggő. A villamosenergia, a gáz, a benzin, a gázolaj, ezen keresztül a közlekedés, szállítás, mind-mind drágul, ha romlik a forint. Iparcikkek 99%-a szintén EUR-ban stabil árú egy nyitott gazdaságban. De még a balatoni panziós is emeli az árat, mert ő is villanyt és német falfestéket vesz a bevételéből.
Szóval kinek jó ez a csudálatosan szar árfolyam?

nanehogymár 2012.02.08. 12:35:20

@Szabványok: ilyen nincs, és nem is lehet, mert az emberek seggbuták

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 12:35:48

@blah: Nem. Több volt a ktgvetési bevétel mint a kiadás. Ilyen nemigen van egész európában, tesóka.

Ráadásként a januári állami költekezés kevesebb volt mint a tavaly januári.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 12:37:47

@Szabványok: Remek. Veszítettek egy szavazót. Ez nem változtat azon, hogy senki más nincs az országban, akire szavazni lehet.

Akkor gondolom majd nem szavazol. Egészségedre.

zeddez 2012.02.08. 13:00:09

@Silverstein -'I was lucky'-: de ezt is elsősorban azért "sikerült" mert megélni sem maradt pénze az áremelkedések miatt, nemhogy költeni a rezsijén kívül másra. Csak amit nem vesznek meg, azt megtermelni sem kell...

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 13:06:17

@zeddez: Mondjuk én nem érzékelem a 7végi bvásárláskor, hogy beköszöntött a nyomor.

zeddez 2012.02.08. 13:35:51

Lehet, hogy te nem és csak a tömeget nézed, de már nagyon nem ugyanazt veszik, meg nem is ugyanannyi értékben vásárolnak, mint csak 1-2 éve tették pl.
Az eleve kevesebből az 1 kulcsos adónak hála kevesebbet lehet költeni is, főleg ha közben átlag 20% áremelkedések is vannak. Nem egyik pillanatról másikra lesz "nyomor", hanem öngerjesztő spirálként fokozatosan

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 13:48:06

@zeddez: Hát biztos. Nekem 100zal több a nettóm úgy hogy még gyerekem sincs. Mer akkor 200zal lenne több.

nanehogymár 2012.02.08. 13:55:45

@Silverstein -'I was lucky'-: na jó, akit megvettek, az könnyen pofázik más zsebére. kibicnek semmi se drága.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 14:01:52

@nanehogymár: Igy is a többszörösét fizetem, mint aki vesztett az SZJAval. Én és a fizetési kategóriám tartja el az államot.

images.piacesprofit.hu/ups/4240_small.jpg

Aki 1,4 alatt keres évente, az gyakorlatilag ktgvetési szempontból felesleges.

zeddez 2012.02.08. 14:27:35

@Silverstein -'I was lucky'-: És szerinted Te lakosság nulla egész hány %-t teszed ki? :))

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 14:34:49

@zeddez: Én teszem le a pénzt, úgyhogy akkor korrekt a rendszer, ha én, akár teljesen egyedül mondom meg hogy miholmerremeddig.

zeddez 2012.02.08. 14:40:22

Nem csak Te teszed le, pl én is nyertem ezen az adózáson, miccólsz? De ettől nem szállt fejembe semmi... Veled ellentétben pl
Azok a USDMrd-sok meg nyilván tovább gondolkodtak Nálad pár lépéssel :P

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 14:46:36

@zeddez: Hát hajrá, hajrá.

Bár a milliárdosok nem esnek az SZJA tv. hatálya alá úgyhogy elég nehezen értelmezhető, de adózzanak.

hümhüm 2012.02.08. 14:55:59

@Szabványok:
Mielőtt butaságokat írsz, tölrsd le az MNB honlapjáról a devizaárfolyamokat visszamenőleg, és olvasd el. Ilyeneket találsz az Euro-forint árfolyamra:
2009.01.15-2009.06.24. (Gyurcsány, majd Bajnai):
280-316 Ft
2009.06.25.-2009.12.31. (Bajnai):
270-309 Ft
2010.01.04.-2010.05.05. (Bajnai kb.az Orbán kormány megalakulásáig):
262-275 Ft
2010.05.06-2010.12.31. (Orbán):
274-288 Ft
2011.01.05.-2011.08.30. (Obán):
262-275 Ft
Ezzután kezdett elrohanni az árfolyam az IMF-hez fordulás bejelentése után...
A svájci frank árfolyam elszállásának szinte semmi köze nincs Orbán kormányzásához, hanem az Euróba vetett bizalom megingása miatt ez volt a menekülő-valuta, emiatt szállt el rettenetesen.
2010 elején az EUR/CHF arány 1.488 volt, sőt év közben az 1.572-t is elérte, ugyanakkor 2010 végén, amikor már kezdett az euróválság bontakozni, az EUR/CHF hányados csak 1.25 volt, ekkorra már sokan benyomták svájci frankba az euróvagyonukat. Sőt, 2011-ben a legrosszabb árfolyam 1EUR=1.174 CHF vol! Jelenleg 1.21. Ebből láthatod, hogy sem Bajnainak, sem Orbánnak semmi köze nem volt a svájci frank elszállásához.

nanehogymár 2012.02.08. 15:03:49

@Silverstein -'I was lucky'-: naés? nem fogod fel látom. NINCS RÁ KERET B+. és a saját színvonalához képest sokszorosan rábaszott az akinek hiányzik havi 10-15e Ft nettó plusz - ez már csak közvetve - , a balfasz orbánbagázs ámokfutása miatti egyéb társadalmi költségnövekedés minden téren.
téged ez a régi adórendszerrel is hidegenhagyhatott. és én is azt írtam, hogy hozzá lehetett volna nyúlni ehhez normálisan is.

egyébként meg mutass egy olyan ábrát, amiben csakis a versenyszféra alkalmazottjai vannak. az állami vízfej nem játszik! az egyéb adóbevallások szintén nem játszanak. ez az összes adóbevallást benyújtó száma, nyugdíjas, vállalkozó stb.

remélem te versenyszférából okoskodod ki, hogy a kevésbé jól kereső dögöljön meg nyugodtan, hisz .

Lucky Larry Silverstein 2012.02.08. 15:10:37

@nanehogymár: A közszférás az államtól kap és oda adózik vissza úgyhogy mintha nem is lenne.

És nem, nem minden adóbevalló, csak akinek az SZJA-hoz köze van.

Nem érdekel a saját színvonalához képesti rábaszása. Én tartom neki fenn az oktatást és az egészségügyet, úgyhogy örüljön és elégedjen meg ezzel.

nanehogymár 2012.02.08. 15:45:17

@Silverstein -'I was lucky'-: ez egy tiszta beszéd, szélsőliberális álláspont. lázár után szabadon, az annyit is ér. oké.

viszont én az alkalmazottakról beszéltem nem az összes adóbevallásra kötelezettről. ne keverd bele a mellékes vagy vállalkozó keresőket, se az állami csöcsön lógókat.
a lényeg, hogy nem tudsz forrást adni a versenyszférás alkalmazotti jogviszonyból származó adóbevételek arányára. csak akkor ne példálózz baromsággal.

debreceni.blog 2012.02.08. 16:56:41

Orbánk bán az úr 2012. évében. Értékelés

Bihari Ernő2012. február 08. 12:55

A szocialisták felborították a magyar hajót, és szaladgálnak, mint pók a falon.

www.vagy.hu//tartalom/cikk/1632_orbank_ban_az_ur_2012._eveben_ertekeles

márta)) 2012.02.08. 21:40:59

Na. Igen! Évet értékelt a kormányfő) Amint már azt tőle megszokhattuk konkrétumokat most sem tartalmazott a mondandója.
Persze megtudhatta a nagybetűs nép , újra, és újra, mit rontottak el az elődeik? az elmúltnyolcév".
Kíváncsi lettem volna,- még sok, sok minden mellett, nem kicsit, nagyon) mely társadalmi csoportot "nevezi" most a kormányfő ) közép osztálynak/rétegnek?
Röviden, tömören) Konkrétumokat nélkülöző szóvirágokkal díszített mondatok.
:)

Szabványok 2012.02.09. 10:01:24

@hümhüm:
Emlékezz! A választások után volt pár Szájjártó, Kósa kijelentés és ők lepődtek meg a legjobban, hogy pár mondat 5Ft-ot rángatja az EUR árfolyamot.

Valóban, az EUR árfolyamot kb. 1 évig többé kevésbé tartani tudták. De a CHF-t (és a tőzsdeindexet) nem. Miért sikerült az EUR-t tartani? Mert a görögök (és a többi PIIGS) miatt az EUR is gyengült. Együtt gyengültünk velük. Aztán az utolsó fél évben sikerült leszakadni a lejtőn lévő EUR-tól. Sajnos úgy, hogy előztünk a lejtőn.
Véleményem szerint ez az IMF-fel, EU-val való keménykedés és a sarkalatos törvények hatása volt.

debreceni.blog 2012.02.10. 09:57:15

Orbánk bán az úr 2012. évében. Értékelés

Bihari Ernő2012. február 08. 12:55

A szocialisták felborították a magyar hajót, és szaladgálnak, mint pók a falon.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1632_orbank_ban_az_ur_2012._eveben_ertekeles


süti beállítások módosítása