Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A Fidesz a különadó ellen?

2010.10.14. 06:32 - Fidelio

Címkék: gazdaság orbán fidesz különadó matolcsy

"A Robin Hood-adó [enegiaipari különadó] bevezetése csak tovább növelné családok költségeit"

László Tamás, a Fidesz szakpolitikus, 2008

Orbán szerdán új, egyes szektorokat érintő különadókat jelentett be. Sok érvet fel lehetne hozni ez a különadó ellen, ami igazából az emberek fogyasztási különadója lesz. Senki sem akarna olyan főbérlőnél lakni, aki hó közepén emeli fel a bérleti díjat. Így a munkahelyeket teremtő befektetők sem jönnek olyan országba, ahol hirtelen adókkal csapnak le rájuk. (Adócsökkentés ígérete, majd különadó). Aki ezt nem hiszi el nekem, az higgye el a fidesz.hu-nak. Ott egy olyan cikket közöltek, amelyik azt az energiacéges adót igencsak kárhoztatta. A Fidesz ezt az adót most nemcsak megtartaná, hanem jelentősen növelné (+ még két másik szektort is különadóztatna).

A Fidesz.hu cikke a különadó ellen (2008):

"A szakemberek szerint az energiaszektort terhelő különadó ötvenszázalékos társaságiadó-emelésnek felel meg, ami rossz üzenet a befektetőknek. Márpedig e szektor beruházásai hosszú távra meghatározzák az ország fejlődési lehetőségeit.

A Robin Hood-adó lényege: az energiaár-emeléseken meggazdagodott vállalatok hasznának lefölözése a távhőtámogatás javára. A szakértők szerint a szociális gondoskodás látszatát keltő jogszabály számos kételyt vet fel. Egyrészt azzal fenyegeti a befektetőket, hogy ha túl nagy haszonnal működik a vállalkozásuk, akkor a kormány lefölözi a haszon egy részét. Ráadásul nem szektorsemleges megoldásokkal, hanem az egyes ágazatokra célzott, a piacgazdaság működésének alapjait megkérdőjelező módszerekkel, amelyek hátrányosan megkülönböztetik a legjobban teljesítőket.Kaderják Péter, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont vezetője szerint egy, az összeomlás szélén álló gazdaságnak éppen ellenkező értelmű üzeneteket kellene sugároznia a befektetőkhöz. A bankszektor után az energiaágazatra kirótt különadó elriaszthatja őket a további beruházásoktól. Az energetikai ágazat fejlesztése hosszú távú bizalomra épül a befektetők és a kormányzat között. A beruházások végtére is itt nem lízingelt repülőgépek, amelyeket egyszerűen átstartoltatunk egy másik országba, ha egy adott helyen nem fizetnek. Ezek olyan létesítmények, amelyek nem helyezhetők át, és hosszú évtizedekre meghatározzák az adott ország fejlődési lehetőségeit. A befektető ezért ebben az ágazatban jóval gyanakvóbb, s csak akkor dönt fejlesztésről, ha többszörösen be tudja biztosítani a megtérülést. Ezért a kormánynak nagy óvatossággal kellene eljárnia. Egyrészt, mert az ország jövője függ attól, milyen súlyú befektetést sikerül bevonni, másrészt, mert a gazdasági nem pörgethető fel, ha e szektorban egyébként jól működő vállalatokat a kormány hátrányba hozza a térségbeli versenytársakkal szemben. A versenyhátrányt e vállalkozások általában úgy egyenlítik ki, hogy a többletterheket áthárítják a fogyasztókra. Vagyis fennáll annak a veszélye, hogy a kisember fizeti meg a piaci viszonyokat torzító kormányzati beavatkozás árát. Ezzel adtunk egy pofont annak a szociális igazságosságnak, amelynek jegyében a kormány a távhőszolgáltatás tarifáit támogatja a remélt bevételekből.

(Magyar Hírlap)"

 

Ui:

Tegnap is megírtuk a véleményünk arról, hogy a bejelentett "sima" megszorítások mellett mennyire a jövő felélése a későbbi nyugdíj-megtakarításainak eltapsolása. Most találtunk egy videót, amelyik azzal szembesít, hogy ki fizeti meg a nyugdíj-megtakarítások felélését.

A videóban javasolt, a jövő felélése elleni facebook-csoporthoz itt lehet csatlakozni.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

225 komment

· 8 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr622370365

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsy: szop vagy szopat? 2010.10.18. 08:30:15

Minekutána Varga Mihály szertekokszolta ennenmagát a "csontvázjelentés" apropóján, a Kedves Vezető szertekukkolt a kormányportán, vajon ki lehet az ügyeletes szopógép...  - Bátrabban, komám! Gyere csak, Matolcsykám! - ugyan ...

Trackback: A Fidesz a különadó ellen? 2010.10.16. 15:09:52

Orbán szerdán új, egyes szektorokat érintő különadókat jelentett be. Sok érvet fel lehetne hozni ez a különadó ellen, ami igazából az emberek fogyasztási különadója lesz. Senki sem akarna olyan főbérlőnél lakni, aki hó közepén emeli fel a bérleti díjat. Í…

Trackback: Egyik zsebből a másikba 2010.10.14. 10:36:12

A "bankadó" sikerén nekibuzdulva nemzetiegyüttműködő kormányunk újabb adónak nevezett sarcokat vet ki a legsikeresebb szektorokban működő legnagyobb vállalatokra. Ez igazából nem is adó, hanem valamiféle pénzbüntetés, amit a kormány egyszerűe...

Trackback: "Tolvaj Banda!" 2010.10.14. 09:25:42

Kuncze Gábor rátapintott a lényegre évekkel ezelőtt a parlamentben.Havonta 30 milliárd forintot készül ellopni a kormány az polgárok megtakarításából. Ennyi az a pénz, amit a cégek az APEH-en keresztül utalnak a magán nyugdíjpénztárakba, ezzel segítve ...

Trackback: Mi marad...? 2010.10.14. 09:12:52

p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { Nem elég a bankoktól a 200 milliárd, több adóbevétel kell. A multikat is megadóztatjuk! – gondolom, eképpen elmélkedik Orbán Viktor.Három bank is tervezi a kivonulását, írta meg tegnap a Népszava. No persze tu...

Trackback: Fizessen most valaki más 2010.10.14. 09:08:56

 Virág Árpád részére   Kedves Árpád!   Mostanában hanyagollak. Az történik, hogy valaki megszerezte az azonosítómat és megpróbálja az oldalamat politikailag korrektnek tűnő bejegyzésekkel lejáratni. Bizonyára magad is csodálkoztál ez...

Trackback: Jó szándékkal a pokolba – az új gazdasági akciótervről 2010.10.14. 08:31:17

A rendkívüli adók miatt kevesebb lesz a külföldi tőke és beruházás, a magánnyugdíjrendszer lebontása miatt pedig a hazai is. Hogy lesz így gyors gazdasági növekedés, egymillió új munkahely? (Fotó: fidesz.hu) A miniszterelnök tegnapi bejelentései kiv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egerészölyv 2010.10.14. 11:26:48

@Caprica99: köszönöm - biztosra vettem, hogy éppen TŐLED bizonyára megtudom a helyes komcsi álláspontot.

egerészölyv 2010.10.14. 11:28:58

@Kismac: inkább a felső kerektestűeknek, mint az alsó kerektestűeknek.

egerészölyv 2010.10.14. 11:31:15

@Kismac: igen, mi beszopjuk, hogy a Zorbán nem lopik, mert hüjjék vagyunk. Ha ez boldogít, komcsikám.

Friedman 2010.10.14. 11:31:30

@loláb: "Nem, ha értettek volna a gazdasághoz, akkor nem olyan intézkedéseket vezetnek be, amik taccsra vágják a belső fogyasztást."

Azt ne felejtsük el, hogy Bajnaiék csökkentettek először SZJA-t... az ÁFA emelés pedig a kompenzációja volt ennek. Sokan nem tudják, de közel 65%-kal több pénz folyik be a költségvetésbe ÁFA-ból, mint SZJA-ból. Ezért én nem ellenzem annyira az ÁFA emelést, mert ezt az adót mindenki fizeti, és nehéz elcsalni (legalábbis sokkal nehezebb, mint az SZJA-t). Ráadásul, mivel jobban eloszlik a társadalmon, így egy emberre közel sem jelent olyan terhet, mint az SZJA. Nem véletlen, hogy Orbánék sem csökkentik, és ez így helyes is.

"Bajnaiék IMF tárgyalási politikájában nyilvánvalóan benne volt a revansvágy". - Szerintem pont bennük nem volt. Egy évre szerződtek, nem volt több motivációjuk. Gyurcsánnyal ne keverjük az ideiglenes szakértői kormányt.

"Az IMF és az EU görögoszág esetében például simán belement abba, hogy 5% feletti hiányt vállaljanak idén". -
Igen, mert nekik 12% volt, onnan még az 5% is elég jó. Továbbá mi amióta csatlakoztunk az EU-hoz, még sosem teljesítettük a 3%-os hiánycélt, azaz túlzott deficit eljárás alatt vagyunk. A többi EU országra ez jellemzően nem igaz, ők csak most szálltak el a költségvetésükkel. Az EU-t pedig igazán hidegen hagyja, hogy eddig MSZP most pedig Fidesz kormány van. A lényeg, hogy mi már eljátszottunk minden kártyát, minden bizalmunkat, most meg kell mutatnunk a külföldnek, hogy igen, képesek vagyunk takarékoskodni.

KCB 2010.10.14. 11:31:49

@Terézágyú: Ha szerinte da kettő ugyanaz a kaliber, akkor nincs mit beszélnünk.

Táskás Tóni 2010.10.14. 11:32:15

@egerészölyv: Aki a legkomcsibb orbán kormánynak a híve nem mondhatja a másikra ,hogy komcsi.Szerintem komcsi apukád , anyukád Smittpalibá,Matolcsi/III/II/ Kövér /Hazafias Népfront/Pozsgai, Pintér ....annyi időm nincs ,hogy mindet felsoroljam.Eldugtátok már az összes piros tagkönyvet a családban ?Ne égessétek el mert ,lehet ,hogy mostantól ez is jó pont lesz

Mike36 2010.10.14. 11:34:54

@Táskás Tóni: egyetértek
ehhez képest a komcsik komcsiznak másokat, (csináld, és utána fogd rá a másikra)

Kismacska (BELLA) 2010.10.14. 11:38:36

@egerészölyv: haaaaaaaat... énbiza komcsika vagyok, he. Haaat maaa hogyne!

Anyám. Nektek tényleg nem létezik más, ugye? Csak az, hogy ti MAGYARok vagytok, MI pedig (most kiderült az ÖK szavazáskor, hogy a többség) mind, egytől egyig, akik nem a St. Viktorra illetve brancsára szavaztunk egytől egyig CSAK komcsik, hazaárulók vagyunk.

Végülis olyan bogáraggyal, mint a tiéd, ezt nem is lehet felfogni, hogy mondjuk nem csak Fidesz-MSZP van a világon.

Szerintem maradj meg a szinteden, én itt befejeztem, mert lehúzol arra a béka segge alatti szintre és legyőzöl a rutinoddal. Hülyékkel nem vitatkozom.

Tengermély tisztelettel:

A KOMCSI (Ehhehe.)

KCB 2010.10.14. 11:38:51

@coco57: "Na ennyit az egészről tehát szívunk a sok fanatikus Fideszes miatt. "

8 év ámokfutása után ennyit tudsz mondani egy másik pártról? A fidesz szavazók egy része szoci szavazók voltak, csak neki kicsivel több eszük volt mint neked és legalább váltottak.

De nem csoda, még most is élnek (szerencsére egyre kevesebben) köztünk komcsik, nácik akiket 50év sem térített ki a hitükből mert a pártot vallásnak tekintik. A megmaradt szoci szavazók jó része mondható inkább fanatikusnak.

Táskás Tóni 2010.10.14. 11:43:33

@Kerek Perec: Te ugyanolyan egyszerű vagy ,mint Orbán és Matolcsi gazdaságpolitikája. Ránéznek a papírokra innen oda , onnan ide tologatnak és kész a költségvetés.

KCB 2010.10.14. 11:43:36

@Kismac: Ha tudnád hány embernek próbáltam tanácsot adni hogy kit tudjanak törni. Gondolod elfogadták? Cserébe szerinted az a helyes hogy a megdolgozott pénzemet szociális alapon elosztogassák? Képzeld, én sem aranykanállal születtem a számban, volt amikor péntekre már nekem is csak egy kiflire maradt pénzem, de tanultam, dolgoztam, terveztem, küzdöttem hogy elérjem azt amit.

KCB 2010.10.14. 11:44:26

@Táskás Tóni: Te meg ezt 3 hozzászólásomból meg tudod állapítani... Hát nem is tudom ki az egyszerűbb...

Friedman 2010.10.14. 11:45:10

@Kismac: Az a helyzet, hogy tényleg elég gáz már ez a komcsizás. Egy tény, az MSZP az MSZMP utódpártja. Ezt soha nem mossa le magáról, a baloldalra egyértelműen új párt kell. Programjában amúgy az LMP és a Jobbik áll a legközelebb a tökéletes szocializmushoz.

A Fidesz részéről pedig az nagyon gáz, hogy aki nem ért egyet mindenben, az már komcsi... gondolkodjunk, a társadalomnak ez nem igazán jó hozzáállás. A Fidesz nem focicsapat, hogy akkor is neki drukkolok, ha bele döglöm is... nem, egy politikai párt, ami intézkedéseket hoz. Az intézkedéseket külön kell tudni értelmezni. Van jó (pl. SZJA csökkentés), és van rossz (brutál mértékű különadó bankokra, stb. kiadáscsökkentés helyett).

Ezekről külön mind lehet vitát nyitni, de próbáljuk meg nem egymást proba alázni, csak azért mert másra szavaz. Ez így elég szűklátókörű gondolkodás. A politikusoknak persze ez a jó, ők feltétlen híveket szeretnének látni, nem értelmesen gondolkodó, vitázó állampolgárokat.

DocBulywood 2010.10.14. 11:49:35

Azt szeretném kérdezni, hogy a következő hét végén 23-án vajon ha a nép elnyomói ellen lázad, kivel veretik szájba a népet?

Mert ugye 2006-ban az Igazság pillanata után beindult a nép, tört-zúzott, hogy hazudtak neki - kis barom, hát ha valaki igazat szól, az miért baj?

Most mi lesz? A megfélemlített rendőrségtől várják majd, hogy a feldühödött táborát szemkilövéssel, gázosítással visszaterelje a nyájba?

Mike36 2010.10.14. 11:49:59

@GG84: a leggázabb meg az, hogy Orbánék éppen restaurálják az államszocialzmust, és ők a komcsik. Persze ti ezt nem látjátok, a hitetek miatt

Caprica99 2010.10.14. 11:50:18

@egerészölyv: mibe sültem bele?
Te tuti nem vagy százas! :-o
Fogalmam nincs, miről fröcsögsz....

KCB 2010.10.14. 11:50:28

Egyébként az Orbán fóbiás szociknak üzenem hogy nézzék már meg mit is jelent az a szó hogy államcsőd. Mert szeretett pártjuk odáig vitte az országot. Lehet valakit szeretni, nem szeretni, de ez tény. Ezt nem lehet kidumálni, másra fogni. EZ nem szimpátia kérdése.

pokesz70 2010.10.14. 11:52:11

Magyar Nemzet, 2022. május 12.

ORBÁN VIKTOR BEJELENTI AZ ÚJ AKCIÓTERVET

Az új parlament megalakuló ülésén Orbán Viktor ismertette a Nemzeti Együttműködés Nemzeti Kormány a Nemzetért új akciótervét. Először azonban méltatta a nemrég lezajlott országgyűlési választások eredményei kapcsán az Emberek bölcsességét, ami révén világcsúcsot jelentő 100%-os Fidesz győzelem születhetett. Orbán Viktor névszerint is megköszönte annak a 43 választópolgárnak a szavazatát, akik ténylegesen résztvettek a választáson és akik az összes lehetséges fideszes jelölt közül a legjobbakat választották. Bár egyes hazaáruló terrorista sejtek azt a hazugságot terjesztik, hogy a 43 voks közül 27 valójábban fasszal szavazott, Orbán Viktor leszögezte: természetesen az otthon maradt választópolgárok mellett a fasszal szavazók is valójában a fideszre szavaztak. Így most már teljes mértékben helytálló az a megállapítás, hogy a Magyarok Országában totális egyetértés van mindennel kapcsolatban. Orbán Viktor első akciópontja ennek megfelelően azt indítványozta, hogy ezentúl kormánya a Totális Nemzeti Egyetértés Nemzeti Kormánya a Nemzetért nevet viselje. A szünni nem akaró vastaps ellenére, a köztársasági- és miniszterelnök folytatta a következő akciópont ismertetését, mely szerint az évek óta sikeresen működő bank-, energia-, távközlési-, kereskedői-, zöldséges-, kőműves-, bicikliszerelő-, bölcsödei konyhásnéni-, taxisofőr- és hasonló különadók mintájára bevezetésre kerül a rendőri különadó is. Orbán Viktor szerint elfogadhatatlan, hogy az a mintegy 5,7 millió rendőr, aki a szegénységi bűnözés elszaporodása miatt teljesít szolgálatot hazánkban, mentesüljön a közteherviselés méltányos mértéke alól. Hiszen már szinte csak a politikusokra nem vetettünk ki különadót az egységes 0,2%-os SZJA megőrzése érdekében vívott szabadságharcban -- viccelt az állam- és nemzetfő, majd bejelentette, hogy az akciópont szerint minden rendőr 2010-ig visszamenőleg lesz köteles befizetni a 34%-os különadót.

Mike36 2010.10.14. 11:53:43

@Kerek Perec: te meg azt mit jelent az, hogy komcsi

Caprica99 2010.10.14. 11:53:46

@egerészölyv: egyrészt, nem álláspont volt amit írtam, hanem MEGHATÁROZÁS - már ha érted, mit is jelent ez a szó!

Amúgy megint nem a feltett kérdésre válaszoltál, hogy a meghatározás mennyiben is illik az mszp-re?

Megmondom én - semennyire, sőt épp ellenkezőleg!
Aki itt komcsisodik, az pont szeretett vezéred!
Vegyük el a kapitalista, kizsákmányolóktól a hasznot, államosítsunk, stb, stb...

:DDDDDDDDDDDDD
Nevetséges vagy!

És??? 2010.10.14. 11:57:00

Várjunk azért még pár napot ,hogy megtudjuk valóban ilyen mértékűek lesznek e ezek a pluszz adók.(amit én kétlek).A magánnyugdijjal kapcsolatban ,első hallásra nem is értem,hogy meglehetne ezt tenni törvényesen?Gondolom megint lesz 1-2 jó szava Brüsszelnek a Vezérünkhöz.

Caprica99 2010.10.14. 11:57:31

@Kerek Perec: nem, nem!
Államcsődöt csak ti vizionáltatok, ki is mondtátok, ami után bedőlt a forint!
Amúgy hol is vannak azok a csontvázak?
Nagy a kuss ezen a téren! :D

csoko20 2010.10.14. 11:59:36

Úgy látom a szociknak nem tetszik semmi.
Be kellene vezetni az "elkúrtuk" adót és a "8 évig nem csináltunk semmit" járulékot, akkor tényleg az fizetne aki megérdemli.

Az se jó, ha a multit adóztatják, az se jó ha az embereket adóztatják hogyis van ez; de valakinek csak fizetni kell a számlát!

És??? 2010.10.14. 11:59:45

@Kerek Perec: Államcsöd volt? most meg má nincs.

Rob67 2010.10.14. 12:00:15

@GG84: Az MSZP kommunista/szocialista utódpárt, igen. Jogi értelemben bizonyosan.
A Fidesz pedig a szó minden més értelmében, a valóságban.
Én annak idején nem arra voksoltam hogy jogi váltás legyen, hanem arra hogy a szocializmus léte és lrtelme eltűnjön.
Viktor, ezt tanították Oxfordban?
Nem hiszem hogy felhívták volna ott figyelmet Kádár és a szocializmus rejettt bájaira.
Minek ült ott feleslgesen, utána meg etetett minket éveken keresztül a hosszúhajú antikomcsi brigádjával egyetemben?

Friedman 2010.10.14. 12:01:11

@Mike36: Nem igazán értetted meg, amit írtam :) Vagy csak nem akarod meghallani, amit mondok, mert nem illik bele az érvrendszeredbe.

A lényeg, amit írtam, hogy nincs hitem, hanem egyesével vizsgálom az egyes kormányok lépéseit. A politika nem hit kérdése, arra ott a templom. Itt erről szó sincsen.

Ugyanúgy, ahogy most sincs szó államszocializmusról. Az SZJA csökkentés az pont nem az. Az pont azt jelenti, hogy kevesebb pénzt vonok el a gazdaságot előre vivő adófizetőktől, hogy ők valóban jobban élhessenek, mint az ingyenélők és a feketézők. Gazdaságilag ennél jobbosabb dolog nincs is igazán. Ez pont a Magyarországon berögzült szocializmus leépítése.

Sajnos a másik oldal, a sikeres vállalatok szétadóztatása valóban visszalépés ebben a folyamatban. De ez még távol áll az államszocializmustól.

almas 2010.10.14. 12:02:24

Hát az MSZP miatt muszáj volt valahogy beszedni a hiányzó pénzt. Nem arra kéne haragudni, aki visszafizeti a pénzt, hanem aki a kölcsönt felvette és azután elherdálta!

high up 2010.10.14. 12:02:45

jaj de szeretem az ilyen sekély logikájú önjelölt véleményvezéreket. 1944 tavaszán is sütött a nap Pesten 2010 tavaszán is tehát ugyanaz a helyzet - vonnák le az egybites következtetést,

Szóval lúzerek, ez nem elemzés. Nem árt a lényeget számba venni, miszerint a blogoló által felrótt két szituáció között óriási különbség van. Mégpedig az, hogy gyurtcsányiék elkúrták és teljesen természetes, hogy egy ellenzék ilyen helyzetben nem csak ezt ,hanem az elkúrás bárminemü megkísérelt korrekcióját kritizája és/vagy ellenzi. A felelösség ugyanis az elkúrókat terheli, tetszettek volna nem elöidézni ilyen helyzeteket.

Tudnivaló, hogy a Fidesz nem az elkúró ebben a játszmában, így csak az rója fel neki, hogy milyen módszerekkel próbálja az elödje által hárahagyott SZARHEGYET eltakarítani, akit nem terhel az elkúrás büne.

Rob67 2010.10.14. 12:03:24

Van egy fideszes haverom.
Csontváz kutató a jelenlegi besoztása.
Mondom neki, most mi van?
Csontvázak vannak, sokan. Nem mondhatok egyet sem, de évekig ez lesz a munkám, mondja.
Havi 700+áfáért.
Én örülök hogy gyorsabban be tudja fejelzni a házát, régi baréátom.
De mi véltozott itt? Azonkívül hogy a korona bekerült az alkotmányba és statsiztikailag többen járnak templomba?

Dinsdale Piranha 2010.10.14. 12:03:58

Éljen a Forradalmi Kormány, éljen a szeretett kormányunk gazdaságpolitikája és éljen Szeretett Vezérünk aki sikeresen visszacsempészte a kommunizmust.

DrCinizmus 2010.10.14. 12:04:56

Azért az roppant bájos, amikor a szocik szidják és átkozzák az Orbánt, hogy mekkora kommunista. Legalább olyan bájos, mint ahogyan két éve a Fidesz ostorozta azt a különadót, amit most bezetni akar.
Konkrétan mind a két oldal ostoba, szánalmas és mérhetetlenül demagóg!

Roa 2010.10.14. 12:07:49

@Rob67: Azért a havi 700 + Áfa megbízási szerződésben egy átvilágításért, megsúgom, hogy aprópénz. Már persze, ha van mögötte ténylegesen munka.

És??? 2010.10.14. 12:11:37

@Drgomor: igazad van . De még hosszu évekig ez lesz.Most már késő lenne szerepeket cserélni.

pokesz70 2010.10.14. 12:14:16

@GG84:

"Az SZJA csökkentés az pont nem az. Az pont azt jelenti, hogy kevesebb pénzt vonok el a gazdaságot előre vivő adófizetőktől, hogy ők valóban jobban élhessenek, mint az ingyenélők és a feketézők. Gazdaságilag ennél jobbosabb dolog nincs is igazán."

És ez így igaz, ezt hívják neokon gazdpolnak. Ronald Reagan használta először a 80-as évek Amerikájában. Amikor a világtörténelem egyik legnagyobb gazdasági konjuktúrája volt éppen. Most 2010 van és egy elég masszív válság közepén vagyunk. Az egységes 16%-os SZJA a legjobban kereső, az adózók kevesebb, mint 10%-át kitevő rétegnek jelent valódi csökkentést, az átlagbér környékén keresőknek ez 1%-os csökkentés, a minimálbéreseknek 16%-os adóemelés valójában (és akkor az adókedvezmények és társai problematikáját most ne is keverjük bele). A különadókat előbb-utóbb úgyis mi fizetjük meg, nincs az a szabályozás, ami képes lenne megakadályozni, hogy pl. a tescoban ne legyen minden 2-3 forinttal drágább, mint korábban vagy a t-mobil ne lassítsa be a fejlesztéseit. Hogy ne legyenek tömeges elbocsátások ezeknél a cégeknél. Hogy ne hárítsák át a veszteségeiket a beszállítókra, akik nagyon sok esetben magyar kkv-k. Kicsit bonyolultabb ez a dolog, mint elsőre kinéz.

DrCinizmus 2010.10.14. 12:18:48

@És???:

Nem szerepcserére van szükség, hanem normális politikai kultúrára, de ez Magyarországon körülbelül olyan projekt, mintha macskákat akarnánk megtanítani ugatni...

moophlander 2010.10.14. 12:19:58

@Caprica99: Ne vedd személyeskedésnek, de te egy ritka buta ember lehetsz! Egy gyerekpéldával igyekszem megvilágosítani számodra az elmúlt évek történéseit!
Tegyük fel! Van dinnyénk is, meg sörünk is, meg más kajánk is! Azt szónokolja valaki, hogy zabáljunk dinnyét, mert abból sok van! ("Kaufman Mózes" adja nekünk jó áron) Valaki felhívja a figyelmet, hogy ha sok dinnyét zabálunk, nem fogunk majd rá tudni sört inni, mert elrontjuk a gyomrunkat és nagyeséllyel okádni fogunk! Pedig meleg időszak jön és jó lenne hűteni magunkat hideg sörrel! Értelem szerüen nem szavazzák meg a dinnyezabálás utáni sörözést! Mikor viszont az a helyzet, hogy nem dinnyével zabáltuk tele magunkat, akkor igen, lehet a sörözést megszavazni!

Táskás Tóni 2010.10.14. 12:21:30

@high up: Te is tudod ,hogy Orbánék kúrták el, nem kicsit ,de nagyon azzal ,hogy minden reformot és minden intézkedést ami a korszerű állam megteremtéséhez vezetett volna ,megfúrtak .Szlovákia ,Lrengyelország még Románia is a jobboldali kormányzás során olyan reformokat hajtott végre ,amit nálunk Orbánék magakadályoztak ./pl mindenhol van vizitdíj, közigazgatási reform ,nem járnak a vonatok a ráfizetős vonalakon../ Ráadásul a szélsőjobbot használták segitségül.Te hányszor élvezel el amikor Orbán beszél a maga populista módján. Orbánnak köszönhetően MO egyszer és mindenkorra lemaradt a környező országokhoz képest és rohadjon el mindenki keze aki ilyen dilettáns emberek mellé tette a voksát tavasszal és ősszel

kgonzo 2010.10.14. 12:23:41

@almas:
Ne szépítsük: ez megszorítás!
Márpedig az a helyzet, hogy akkor az ember, aki sohasem hazudott, a választási kampányokat végig hazudta.
Azt állította, hogy nincs szükség megszorításra, mert az kommenista ármány, azonban most majd fizethetem a megemelkedett szolgáltatási díjakat, és legfőképpen kilopja a zsebemből a nyugdíjmegtakarításomat.
Szép új világ!

KCB 2010.10.14. 12:27:24

@Mike36: Hol komcsiztam én te hülye gyerek?

DrCinizmus 2010.10.14. 12:31:37

@Táskás Tóni: @kgonzo:

Legalább olyan szar lesz nektek is, mint amilyen szar volt a saját haverjaitok alatt! Se jobb, se rosszabb!

KCB 2010.10.14. 12:33:12

@Caprica99: "Államcsődöt csak ti vizionáltatok, ki is mondtátok, ami után bedőlt a forint!
Amúgy hol is vannak azok a csontvázak?
Nagy a kuss ezen a téren! :D "

Te kiről beszélsz? Mi az hogy ti? Ha nekem írsz akkor nekem is válaszolj, ne csak beleszard a közösnek szánt véleményed az én nevem alá.

Az államcsőd tény, nincs IMF akkor az utcán söpörték volna a pénzt. Szerinted azért lett felvéve az IMF hitel, mert dübörgött a gazdaság? A csontvázas duma meg politikai szöveg volt, minden választási évben minden váltópárt az egész világon valamilyen formában előadja. Maradjuk inkább a tényeknél. Nézzél statisztikákat ahelyett hogy itt osztod az észt.

Táskás Tóni 2010.10.14. 12:53:26

@Drgomor: Akkor szerinted is magára gondolt Orbán tegnap amikor azt mondta ,hogy a múlt hibáit ki kell javítan? belátta ,hogy kurva genya volt 8 évig , nem engedte megcsinálni azokat a reformokat amit a jobboldalnak támogatni kellett volna nem pedig megakadályozni. Önkritikát gyakorolt és a Robin Hood adó többszörösét meg szavaztatja a szavazógép fidesszel. Látod még ebben is "nagyobb ember Gyurcsánynál . Gyurcsány csak annyi adót akart ami még éppen nem lassítja a gazdaságot. Ebből is látszik ,hogy milyen "nagy " államférfi Orbán .Hajrá fidesz ,hajrá kommunizmus ,hajrá államosítás

Caprica99 2010.10.14. 12:53:36

@Kerek Perec: Ti, mint fidesz!
Egy kalap alatt a vezérek és a hódolók.

Mi az, hogy tény az államcsőd???
Jól vagy amúgy?
Be kéne venni a gyógyszeredet!

Te osztod itt az észt, ráadásul oktalanságokat beszélsz!
IMF hitelt minden ország vett fel!
Mindenki eladósodott, ahogy csak bírt és most igen, ennek a levét (is) isszuk!

A csontvázas dumát meg éppenhogy a te népszónokaid találták ki!

Táskás Tóni 2010.10.14. 12:56:23

@moophlander: Orbánék pontosan a dinnyezabálásra serkentettek , amikor megszavazták Meggyesi hitelből finanszírozott jóléti intézkedéseit.

Caprica99 2010.10.14. 12:57:04

@moophlander: Igen, biztosan ritka buta lehetek, mert egy szót nem értek a gyerekpéldádból.
Főként azt nem értem, hogy ezt az egészet most éppen mire böfögted ide?
Sztem egyik hozzászólásomhoz sem illik az idióta példád.

Kismacska (BELLA) 2010.10.14. 12:59:11

@GG84: egyetértek.

Valahogy, VALAMIÉRT nem tartom magam kevésbé magyarnak, attól, hogy nem szajkózom a fidesz-mantrát.

Ha matematikailag nézzük a dolgokat, akkor meg látjuk, hogy pl. most iszonyú kevés szavazattal nyert a Fidesz. Az emberkék 60%-a el se ment! És a maradéknak a kb felét kapták meg, tehát a magyar emberek kb 20%-ának kellettek most. Ez aztán az együttműködés, mi? :D

Attól meg már tele a t.köm (bocs), hogy a baloldalt le-hazugozzák, még mindig itt tartanak négy év után, mintha St. Viktor mindig igazat mondott volna.

KCB 2010.10.14. 12:59:30

@Caprica99: Még mindig általánosítasz, innét már nincs közös témánk. Amúgy nem tudod kire szavaztam, de nem is tartozik rád.

1/3 2010.10.14. 13:00:34

Maradt a jelszó!

TOLVAJ KORMÁNY MONDJON LE!!!

sz'tem egy egynapos munkabeszüntetés nem ártana figyelmeztetés képen.

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:02:28

@Kerek Perec: Az államcsődhöz keményen hozzájárult Orbán és a fidesz idióta populista demagóg dumájával . Mutass egy országot körülöttunk ahol népszavazást írtak ki a vizitdíj ellen. Még az általatok lenézett Románia is okosabban csinálta. Eladósodásunkhoz pedig hozzájárult az a rengeteg fidesz vezette önkormányzat ,ahol még a működési költségeket is hitelből finanszírozták lásd Rogán V. kerület

Caprica99 2010.10.14. 13:02:45

@Kerek Perec: komoly érvek!
Tipikus!
Amúgy meg szarok rá, te kire szavaztál!

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:04:34

@Kismac: Mivel Orbán folyamatosan hazudik nincs egy igaz szava sem , ezért nála nem tűnik fel.Vajon mennyire van még meg nála a nagy nemzeti felhatalmazás?

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:06:34

@Drgomor: Te fakír vagy . Akkor jelentkezz az Orbán papa bányájába .nagy igény van most a dolomitra amiből rengeteg semmire sem jó gátat húznak fel a haza védelmében /Illés urat idéztem./

moophlander 2010.10.14. 13:06:34

@Caprica99: Ne haragudj, de lejjebb már nem tudok menni, hogy megértsd! De tudod mit? Megkísérlem! Van tűzoltó készüléked? Tételezzük fel van! Nem akkor fogod használni, mikor az asszony begyújtja a sütőt, mert feltételezhető, hogy sütni akar benne valamit! Akkor fogod használni, mikor valami oknál fogva felgyújtja a konyhát is, mert bénán kilocsolta az olajat!

Caprica99 2010.10.14. 13:12:17

@Táskás Tóni: a hívőket úgysem lehet meggyőzni, de még vitára hívni sem.
Csak azt tudják fröcsögni, ha bármire rákérdez az ember vagy bármit kifogásol, hogy rohadt kommunista, meg szoclib, meg maszopos.
Ez az összes érvük mindenre.

Az alapkérdésre, miszerint amit 2008-ban rossznak találtak és leszavaztak, most miért találják fel ők - ez egyikőjük érve:

"...az, hogy gyurtcsányiék elkúrták és teljesen természetes, hogy egy ellenzék ilyen helyzetben nem csak ezt ,hanem az elkúrás bárminemü megkísérelt korrekcióját kritizája és/vagy ellenzi. ..."

Igen, hát ez egy felelős politikai hozzáállás.
Észreveszik, hogy elcsesztek valamit, javítani akarják, de az ellenzék (úgymint fidesz), csakazértis meggátolja - mert ez természetes (meg akkor mivel vagdalkoznak később és példálóznak egy következő választáson?!

Annyira, de annyira jellemző!

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:14:37

@moophlander: Igen, Orbán asszonyság akkor használta a tűzoltó készüléket , amikor minden reformot megakadályozott a populista demagóg szemét dumájával és nem átallotta a szélsőjobbot is felhasználni ehhez. Még annál is kisebb ember Orbán amilyen a magassága. Ne is menj lejjebb. Ott vagy Orbán szintjén együtt a mélyben a papa bányájában

Caprica99 2010.10.14. 13:15:01

@moophlander: figyelj, hagyd már abba ezeket a barom példáidat!
Iszonyat gyerekes vagy!

Ha nem tudod konkrétan leírni, melyik mondatommal nem értesz egyet, ahogy több emberre nem reagálsz, felejts el engem is!

moophlander 2010.10.14. 13:17:12

@Caprica99: Ja és még valamit! Sem Orbán fan nem vagyok, se nem komcsi! Azért nézd meg, ki melyik oldalán állt a "barikád"-nak '88-'89-'90-ben! :) A köpönyegforgatók meg szarjanak sünt! :)

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:19:29

@Caprica99: Ráadásul a környező országokra csak akkor hivatkoznak amikor arról kell beszélni ,hogy lehagytak minket. Az viszont fel sem merül bennük ,hogy ott nem voltak ilyen szemét emberek ,mint Orbán és a fidesz akik minden reformot megakadályoztak.Félelmetesen nagy az arcuk a fideszeseknek , pedig az elkúrást nekik sikerült véghezvinni a 8 év alatt és nem kicsit ,hanem nagyon.

moophlander 2010.10.14. 13:19:45

@Táskás Tóni: Fogadjunkj, hogy ezeket állva írod, mert leülni biztos nem tudsz a seggedből kilógó sarló-kalapács miatt!

Friedman 2010.10.14. 13:21:45

@pokesz70: Hát persze, hogy nem egyszerű. Ha egyszerű lenne, akkor bármelyikünk meg tudná csinálni. Mivel nem egyszerű, csak egy szűk rétegű közgazdász tudja végiggondolni a hatásokat. A lakosságnak eladni viszont nagyon nehéz, mert nem értik (nem is kell érteniük, hisz nem mindenki közgazdász). Ezzel viszont sok politikus visszaél, ezért lesz benne olyan sok populista, de káros elem az ilyen intézkedésekben (pl. bankadó). De amíg demokrácia van, addig ez szerintem elkerülhetetlen, hacsak nem lesz mindenki közgazdász...

Másik oldalról pedig a minimálbéres gyerektelenek havi 2 ezer Ft SZJA-t fognak most fizetni. Asszem ettől még nem halnak éhen. Sokaknak pedig gyereke is van, azok ezer forinttal többet kapnak (most szigorúan a minimálbéresekről beszélek). Ja, és összesen 1,1 millió minimálbéres van (vö. 3,7 millió dolgozó ember Mo-n), java részük (800 ezer) egyéni vállalkozó. Ők nyilván a cégük teljesítményéből és nem a minimálbérből élnek, ergo, ők nem igazi minimálbéresek. A maradék 300 ezerből szerintem 2/3-uk csak papíron minimálbéres. Azaz, ez összesen kb. 100 ezer embert érint negatívan, és csak 2000 Ft mínusz havonta. Mivel viszont olyan nagyon sokan vannak, ezért a költségvetés sokat nyer.

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:22:39

@moophlander: Nekem nem kell eldugnom a pártkönyvemet mert soha nem is volt. Te viszont biztosan elégetted az egyik szélsőjobboldali kukaborigatós gyújtogatás alatt. az MSZ,P-s és KISZ titkrti tagkönyvedet

Friedman 2010.10.14. 13:23:58

@Táskás Tóni: A szocik ebből éltek az elmúlt 4 évben... "nem mi rontottuk el, hanem az ellenzék". Azért ezt gondoljátok végig, mennyi értelme van az ilyen mondatoknak. Elárulom, nem sok.

Caprica99 2010.10.14. 13:24:09

@moophlander: mondjuk csak egy példa:
Nézzük már meg akkor, hogy drága jó Palibátyánknak mi is az előélete?
A fideszesek között nincsenek köpönyegforgatók?
Áh, niiincsenek!

Neked meg ki hiszi el, hogy nem vagy fidesz-fan? :)

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:25:05

@GG84: Szóval a 2e ft- szja adótól nem fognak éhen halni az emberek ,de a 300 ft vizitdíjtól éhen halt volna 10 millió magyar ember

Csirke72 2010.10.14. 13:25:08

Nagyon helyes. ÈLJEN ORBÀN! ÈLJEN A FIDESZ!

Többlet profit - NYERESÈG(mégha papíron minuszokat is irnak de ez köztudott mivel a tulajok MRD-os vagyona folyamatosan gyarapszik - ez amolyan kozmetika a könyvelésben), TÖBBLET ADÒ!

Ha papiron minuszokat lehet kozmetikázni a könyveléseknek, holott köztudottan MRD-os haszonnal zárják éveiket a multik és a szolgálatók, mialatt az alkalmazottakat hagyják kivérezni ill.kiéhezni akkor más speciális adóval kell ezt honorálni!

Caprica99 2010.10.14. 13:25:29

@GG84: de a fidesz most nem ugyanezt szajkózza?

Csirke72 2010.10.14. 13:25:52

Nagyon helyes. ÈLJEN ORBÀN! ÈLJEN A FIDESZ!

Többlet profit - NYERESÈG(mégha papíron minuszokat is irnak de ez köztudott mivel a tulajok MRD-os vagyona folyamatosan gyarapszik - ez amolyan kozmetika a könyvelésben), TÖBBLET ADÒ!

Ha papiron minuszokat lehet kozmetikázni a könyveléseknek, holott köztudottan MRD-os haszonnal zárják éveiket a multik és a szolgálatók, mialatt az alkalmazottakat hagyják kivérezni ill.kiéhezni akkor más speciális adóval kell ezt honorálni!

moophlander 2010.10.14. 13:26:08

@Táskás Tóni: Te figyelj! Nálunk az iskolában annó, hárman nem voltunk hajlandók belépni a KISZ-be! A diri üvöltötte, hogy az ő iskoláját pedig ilyen szégyenbe nem hozzuk! Mégsem léptünk be, pedig a továbbtanulásom múlt rajta! Hogy tudd kivel beszélsz!

Caprica99 2010.10.14. 13:29:59

@Caprica99: ehh, véletlenül elment az előbb befejezetlenül....

Bármi is van, akármennyi is benne az igazság, mi értelme folyton hátranézni és az előrelépés helyett csak a bűnbakokat keresni?

Még fél évig, 1 évig lehet hogy elmegy ez a "mert bezzeg az elmúlt 8 év" , de örökké ezzel sem lehet takarózni!

Csirke72 2010.10.14. 13:31:02

@GG84:

Nagyon helyes. ÈLJEN ORBÀN! ÈLJEN A FIDESZ!

Többlet profit - NYERESÈG(mégha papíron minuszokat is irnak de ez köztudott mivel a tulajok MRD-os vagyona folyamatosan gyarapszik - ez amolyan kozmetika a könyvelésben), TÖBBLET ADÒ!

Ha papiron minuszokat lehet kozmetikázni a könyveléseknek, holott köztudottan MRD-os haszonnal zárják éveiket a multik és a szolgálatók, mialatt az alkalmazottakat hagyják kivérezni ill.kiéhezni akkor más speciális adóval kell ezt honorálni!

Mindenki tudja, hogy a negativ bilancu multik tulajai MRD-os vagyonokkal rendelkeznek.
Na most akkor ne a papiron kozmetikázott éves záraásokat nézzük hanem, hogy a magánvagyonuk miböl gyarapszik???

Ez csak szócséplés és köztudott, hogy mindent ugy állitanak be mintha veszteséges lenne.

Orbánnak igaza van, ö meg a maga modjára állit fel törv´nyeket amiket be kell tartani.

Az érdekes ott van, hogy nyugaton ezek a cégek közel ekkora hasznot nem tudnak felmutatni és mégis a nyugateurópai bérek amiket kifizetnek sokszorosa a magyarnak.

A multik és a szolgáltatók folyamatosan hazudoznak az éves könyvzárásukkal. A nyereséget mind átmosssák magánba.

Ez ilyen egyszerü!!! Semmilyen cég nem tart fenn évekig ill évtizedekig söt terjeszkedik 1 minuszos hasznú céget!!!

Csirke72 2010.10.14. 13:31:54

Nagyon helyes. ÈLJEN ORBÀN! ÈLJEN A FIDESZ!

Többlet profit - NYERESÈG(mégha papíron minuszokat is irnak de ez köztudott mivel a tulajok MRD-os vagyona folyamatosan gyarapszik - ez amolyan kozmetika a könyvelésben), TÖBBLET ADÒ!

Ha papiron minuszokat lehet kozmetikázni a könyveléseknek, holott köztudottan MRD-os haszonnal zárják éveiket a multik és a szolgálatók, mialatt az alkalmazottakat hagyják kivérezni ill.kiéhezni akkor más speciális adóval kell ezt honorálni!

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:32:05

@GG84: A szocik reformokat akartak a liberálisokkal együtt csak Orbán és a fidesz a populista dumájával leszavaztatta.A környező országoknak nem volt ilyen rohadt ellenzéke ,mint a fidesz és Orbán. Ezért nem fogjuk tudni utolérni Őket Orbán és a fidesz 8 évig tartó gazembersége miatt előállt helyzetet szinte lehetetlen kijavítani. Orbán többet lopott az országtól 8 év alatt ,mint a szocik. Mo fejlődését lopta el.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.14. 13:37:16

Orbán a haza élősködője, sose dolgozott!

Amíg ő képben van nincs béke és nemzeti egység a hazában!

Lásd, hogy kezeli a választók kétharmadát képviselő ellenzéket!

Orbán takarodj!

Csirke72 2010.10.14. 13:37:42

@Táskás Tóni:

Nyuszifül. A népvagyon ellopása Antal és Horn keze alatt zajlott.
A volt MSZMP párttagjai késöbb MSZP alatt hirdették a kapitalista vivmányokat, közben 1 zacskó ropiért szétosztották a nép álltal felépitett állami vagyont a haverjaik és maguk között!

A szerzödések valótlan tartalmuak mint pl. a MAL is ami 10Mio Ft ért lett elajándékozva a volt elvtársaknak ahelyett hogy a valós piaci értekén 1,7MRD Ft-ért a másik pályázonak adták volna el norwégiába, aki hajlando lett volna 1,7 Mrd-ot fizetni!!!

Ez lopas ami konkrétan Horn pályafutása alatt ment végbe!

Nekem te ne magyarázz.

Gyurcsány volt aki 1986-ban megnyerte a versenyt a ki tud többet a szovjetuniórol, most meg ö a legnagyobb kapitalista!
Mi ez? Undorító!

Csirke72 2010.10.14. 13:40:01

@Miből van Orbánné gazdagsága 20 év gyes után?:

Nincsen elelnzék. MSZMP-re, balosokra nincsen szükség.

Ezért lett rendszerválltás 1989-ben. Máskülömben maradhatott volna a régi 1 párt MSZMP rendszere!!!

Az elmúlt 8 év csak a privatizációs tolvaj brigádnak hozott busás hasznot!

loláb 2010.10.14. 13:41:08

@GG84:

"Azt ne felejtsük el, hogy Bajnaiék csökkentettek először SZJA-t... az ÁFA emelés pedig a kompenzációja volt ennek."
Az szja csökkentést érezhetővé csak 2010 január elsejével vált, (mert a 2009-es csökkentés az gyakorlatilag 1-2 ezer forint volt csupán) , az áfát viszont 2009 június elsejével emelték fel.
És igen: szjaból kevesebb folyik be , mint áfából, éppen ezért, hogyha a kisebb adóterhelést jelentő adót csökkentjük, a nagyobbat emeljük, akkor összességébéen adót emelünk.
Nem a kisujjamból szoptam a belső fogyasztás taccsra vágását, az összes adatsor (kisker forgalom, külker mérleg) ezt mutatja.
Lengyelország ellenben komolyan élénkítette a belső fogyasztást, és széleskört érintő megszorítások nélkül kezelte a válságot, és náluk egyik válságos évben sem csökkent a gdp. Az válságkezelés volt, amit Bajnaiék műveltek, az szimpla megszorítás, aki azt válságkezelésnek szopja be, az buta.

" Nem véletlen, hogy Orbánék sem csökkentik, és ez így helyes is."
Orbánék azért nem csökkentik, mert nincs miből. Kéne, mivel jelentősen visszafogja a beruházási kedvet, de egyszerűen nincs rá keret sajnos.

"Szerintem pont bennük nem volt. Egy évre szerződtek, nem volt több motivációjuk. Gyurcsánnyal ne keverjük az ideiglenes szakértői kormányt."
Az ideiglenes szakértői kormány minisztereinek t9öbb mint a fele mszp-s parlamenti képviselő volt.
Volt bennük revansvágy, máskülönben a 2010-es hiányon kívül (amit, mivel annak az évnek a költségvetését készítették el ők, még jogosan ők adták meg) más időszakra nem vállalnak hiánycélt, vagy nem vállalnak ennyire szigorú, további megszorítások nélkül teljesíthetetlen célt. Mert ez a más faszával csalánverés tipikus esete.
Arról ne is beszéljünk, hogy adótörvényt alkottak 2011-re, amikor nyilvánvaló, hogy a 2011-es évi költségvetéshez, (és az ezt támogató adótörvény megalkotásához) vajmi kevés közük van.
Volt bennük revansvágy, hidd el.

"Igen, mert nekik 12% volt, onnan még az 5% is elég jó."
Na ja. Viszont a görög kormány, -pedig legalább akkora szarban volt, mint mi 2008 végén, sőt- megértette, és megértette az IMF/EUval, hogy az nem segít a gazdaság talpraállításában, és az adósságszolgálat teljesítésében, hogyha szétbasszák a belső fogyasztást.
Náluk is vannak megszorítások, például elveszik a 14. havi bért, meg nyugdíjat, de nem csökkentik 10-15%-kal az emberek vásárlóerejét, mert az sehova nem vezet.

"Továbbá mi amióta csatlakoztunk az EU-hoz, még sosem teljesítettük a 3%-os hiánycélt, azaz túlzott deficit eljárás alatt vagyunk."
Osztán erről ki tehez, a "zorbán"?

"A többi EU országra ez jellemzően nem igaz, ők csak most szálltak el a költségvetésükkel."
A görögök szintén sosem teljesítették a maastrichti kritériumokat, sőt, már az erm2-be is "trükkök százaival2 jutottak be. adósságlevelekkel trükköztek, állami cégek bevételeit utalták be 1 napra a központi költségvetésbe, hogy a fordulónapra beállítsák a költségvetés gdparányos egyenlegét, satöbbi).

"A lényeg, hogy mi már eljátszottunk minden kártyát, minden bizalmunkat, most meg kell mutatnunk a külföldnek, hogy igen, képesek vagyunk takarékoskodni. "
Képesek vagyunk, így van. bevezetjük azt az energiaszektort, meg telekom szektort sújtó adót, amit a németek már 3 éve alkalmaznak, és elvonunk valamennyit a kereskedelmi láncoktól is (mondjuk ők egész biztosan profitálnak az adócsökkentés miatt növekvő vásárlóerőtől).

Én sokkal jobban örülnék neki, hogyha a nyugdíjakon, a szociális kiadásokon, meg a kedvezmények megynyirbálásával, a közszféra reformjával teremtenék meg a fedezetét az adócsökkentésnek, de ezeket a lépéseket csak akkor lehet (politikailag) meglépni, hogyha elötte adtak, hogy ne érezzék azt az emberek, hogy mindegy ki van hatalmon, csak megszorítani tud. Először adni kell széles körnek (a dolgozóknak), és akkor el elhet venni a túlzásokat azoktól, akik nem érdemlik meg.
Ha ez kell, hogy 14-ben hatalmon maradjanak (ha jönnek a szocik, akkor az egykulcsos adórendszer megy, és jön a "gazdag" 300ezres bruttó bérű munkavállalók szopatása, meg a nyugdíjasok és a lumpenprolik további ajnározása), akkor csinálják így.

Csirke72 2010.10.14. 13:43:38

@loláb:

Nem felejtjük el, hogy hogyan csalltak el 1 válsztást hamis adatokkal a szocik.
Gyurcsányt most ezért viszik biróság elé!

Nagyon helyes. ÈLJEN ORBÀN! ÈLJEN A FIDESZ!

Többlet profit - NYERESÈG(mégha papíron minuszokat is irnak de ez köztudott mivel a tulajok MRD-os vagyona folyamatosan gyarapszik - ez amolyan kozmetika a könyvelésben), TÖBBLET ADÒ!

Ha papiron minuszokat lehet kozmetikázni a könyveléseknek, holott köztudottan MRD-os haszonnal zárják éveiket a multik és a szolgálatók, mialatt az alkalmazottakat hagyják kivérezni ill.kiéhezni akkor más speciális adóval kell ezt honorálni!

Mindenki tudja, hogy a negativ bilancu multik tulajai MRD-os vagyonokkal rendelkeznek.
Na most akkor ne a papiron kozmetikázott éves záraásokat nézzük hanem, hogy a magánvagyonuk miböl gyarapszik???

Ez csak szócséplés és köztudott, hogy mindent ugy állitanak be mintha veszteséges lenne.

Orbánnak igaza van, ö meg a maga modjára állit fel törv´nyeket amiket be kell tartani.

Az érdekes ott van, hogy nyugaton ezek a cégek közel ekkora hasznot nem tudnak felmutatni és mégis a nyugateurópai bérek amiket kifizetnek sokszorosa a magyarnak.

A multik és a szolgáltatók folyamatosan hazudoznak az éves könyvzárásukkal. A nyereséget mind átmosssák magánba.

Ez ilyen egyszerü!!! Semmilyen cég nem tart fenn évekig ill

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:44:02

@moophlander: Látod Orbánnak és a bandájának volt kisz tag könyve párttag könyve ugyanúgy ,mint Gyurcsánynak . Ebből a szempontból nincs közöttük különbség.Viszont Orbán 8 év alatt a demagóg populista dumájával végképp tönkrette Mo-ot. Mi a faszért állt a reformok útjába ?OOOrbán Mo fejlődését lopta el , a szocik csak pár millát. Természetesen a jobboldal is keményen lopott csak az soha nem derült ki az ügyészség miatt. Szerinted csupa csóró ember van jobboldalon Csányi Lázár Kósa Majtényi Simicska

Csirke72 2010.10.14. 13:46:03

@loláb:

Nem felejtjük el, hogy hogyan csalltak el 1 válsztást hamis adatokkal a szocik. Konkrétan 8 év alatt tönkre kormányozták az országot, IMF hitelt vettek fel amit szörén szálán lenyultak!
Orbán elutasította a hitelt mert nem akarja a népet meglopni!

Amit Gyurcsány és TSA-i csináltak máshol pl. Kinában azonnali föbelövéssel jutalmaznak!

Orbán igy is bökezü!

Gyurcsányt most ezért viszik biróság elé!

Nagyon helyes. ÈLJEN ORBÀN! ÈLJEN A FIDESZ!

Többlet profit - NYERESÈG(mégha papíron minuszokat is irnak de ez köztudott mivel a tulajok MRD-os vagyona folyamatosan gyarapszik - ez amolyan kozmetika a könyvelésben), TÖBBLET ADÒ!

Ha papiron minuszokat lehet kozmetikázni a könyveléseknek, holott köztudottan MRD-os haszonnal zárják éveiket a multik és a szolgálatók, mialatt az alkalmazottakat hagyják kivérezni ill.kiéhezni akkor más speciális adóval kell ezt honorálni!

Mindenki tudja, hogy a negativ bilancu multik tulajai MRD-os vagyonokkal rendelkeznek.
Na most akkor ne a papiron kozmetikázott éves záraásokat nézzük hanem, hogy a magánvagyonuk miböl gyarapszik???

Ez csak szócséplés és köztudott, hogy mindent ugy állitanak be mintha veszteséges lenne.

Orbánnak igaza van, ö meg a maga modjára állit fel törv´nyeket amiket be kell tartani.

Az érdekes ott van, hogy nyugaton ezek a cégek közel ekkora hasznot nem tudnak felmutatni és mégis a nyugateurópai bérek amiket kifizetnek sokszorosa a magyarnak.

A multik és a szolgáltatók folyamatosan hazudoznak az éves könyvzárásukkal. A nyereséget mind átmosssák magánba.

Ez ilyen egyszerü!!! Semmilyen cég nem tart fenn évekig ill

A népvagyon ellopása Antal és Horn keze alatt zajlott.
A volt MSZMP párttagjai késöbb MSZP alatt hirdették a kapitalista vivmányokat, közben 1 zacskó ropiért szétosztották a nép álltal felépitett állami vagyont a haverjaik és maguk között!

A szerzödések valótlan tartalmuak mint pl. a MAL is ami 10Mio Ft ért lett elajándékozva a volt elvtársaknak ahelyett hogy a valós piaci értekén 1,7MRD Ft-ért a másik pályázonak adták volna el norwégiába, aki hajlando lett volna 1,7 Mrd-ot fizetni!!!

Ez lopas ami konkrétan Horn pályafutása alatt ment végbe!

Nekem te ne magyarázz.

Gyurcsány volt aki 1986-ban megnyerte a versenyt a ki tud többet a szovjetuniórol, most meg ö a legnagyobb kapitalista!
Mi ez? Undorító!

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:46:49

@Csirke72: Simicska Csányi Orbán Orbán papa Széles Gábor vagyonát pedig csak úgy összedobták az emberek?
Ui A felsorolás koránt sem volt teljeskörű

Csirke72 2010.10.14. 13:49:37

@Táskás Tóni:

Széles Gábor a számalkon volt tanár és mellette a Müszertechnikát vezette.

1995 ben a Müszertechnikára vett fel Horn kormányzása alatt 5MRD Ft hitelt, amiböl megvette az IKARUST.

Na msot Horn is a szoci rendszeré volt.

Ez ugyanolyan lopás mint a MAL. Ki kapott volna anno 5MRD hitelt jelzálogra???

Egyik sem szüz de a szbadrablást Antalék kezdték és a volt MSZMP tagjaiból lett uj hazafik fojtatták!

Csirke72 2010.10.14. 13:51:55

@Táskás Tóni:

Mellesleg Gyurcsány is Apro Piroska anyosa mellett kapott 700Mio Ft hitelt anno amiböl jelzálogra megvette késöbbi cégét az államtól.

Hogy ez hogyan lehet? Ugy hogy anno Apro Piroska volt a magyar hitelban elnöke.
Ez is korrupció!

hu.wikipedia.org/wiki/Apr%C3%B3_Piroska

Knorr 2010.10.14. 13:56:47

@Csirke72: ekkora fidesz fant is már rég láttam mint te vagy :D mindenki lopott csak a fidesz nem mi? háháhá :DDD cuki vagy.

Friedman 2010.10.14. 14:23:07

@Csirke72: "Többlet profit - NYERESÈG(mégha papíron minuszokat is irnak de ez köztudott mivel a tulajok MRD-os vagyona folyamatosan gyarapszik - ez amolyan kozmetika a könyvelésben), TÖBBLET ADÒ!"

Jojó, nem kell ennyire bizonygatnod, hogy semmit nem konyítasz a közgazdasághoz. Elhiszem, hogy nem tanultál közgázt, nem baj ha nem érted, nem is hibáztatlak érte, csak nem kell ezt ennyire demonstrálni. Ha van egy részvénytársaság, pl. OTP. Ott a tulajok a részvényesek, akik lehetünk akár mi is (történetesen én, mert most nekem is van részvényem). És nem vagyunk milliárdosok éppen. Még az is lehet, hogy van milliárdos a tulajok között, de ez alapvetően miért lenne gond? Aki milliárdos mind csal? Mind meg kell durván adóztatni? Miért is? Eszerint tényleg visszajutunk a kádárizmusba, ahol mindenki egyenlő (persze egyesek jobban :) Ne adj már muníciót azoknak, akik a Fideszt komcsizzák...

Friedman 2010.10.14. 14:27:38

@Táskás Tóni: No pont az a lépés elég nagy baromság volt... mármint a 300 Ft elleni népszavazás. De mi lenne, ha kiszakadnátok ebből a keretből, hogy valaki vagy fideszes, vagy szoci, vagy tökömtudja mi. Ha leteszem a voksot az SZJA csökkentés mellett, az nem azt jelenti, hogy nem szavaztam a 300 Ft vizitdíj mellett.

Pont azt érte volna el, hogy az orvoshoz melegedni meg társalogni vágyó nyugdíjasok otthon maradtak volna... mondjuk nem is a 300 Ft húzta volna ki az országot a bajból.

Gyurcsányéknak meg más jó ötlete nem támadt ezen kívül (sőt, ellenkezőleg), szóval kíméljenek azok, akik azt hinnék, hogy dícsértem, sőt...

Friedman 2010.10.14. 14:29:47

@loláb: "Én sokkal jobban örülnék neki, hogyha a nyugdíjakon, a szociális kiadásokon, meg a kedvezmények megynyirbálásával, a közszféra reformjával teremtenék meg a fedezetét az adócsökkentésnek"

Tökéletesen egyetértek. De ettől még nem szabad pofán vágni a sikeres vállalatokat, mert ennek rossz üzenete van. Kétszer is meggondolja egy külföldi befektető, hogy ide beteszi-e a lábát, mert elég kiszámíthatatlan a politka. Csökken a társasági adóm, de ha sikeres vállalkozásom lesz (pl. Mtel, MOL, OTP) akkor lekaszál az állam... na ez nagyon rossz üzenet.

loláb 2010.10.14. 14:45:37

@GG84:
Én differenciáltabban kezelem ezt a kérdést.

Sikeres vállalat, ami nagy hozzáadott értéket állít elő (audi, mercedes, suzuki, gm, ge) minden támogatást megkap, jogosan, mert ezek a cégek adják a magyar export kb.50%-át, és jelentősen hozzájárulnak a külker mérleg pozitív szaldójához, azaz az ország finanszírozhatóságához.
Ők sokat kapnak, adókedvezményben, támogatásban, beruházásokhoz kapott pénzekhez, jogosan.

Egy hipermarketlánc viszont ilyen hozzáadott értéket nem teremt. Igaz, hogy tömegével teremt az alcacsony végzettségűeknek munkahelyet (hogy miylet azt hagyjuk, de az rabszolgameló éhbérért, amit egy hiperben lehet csinálni),ezért nem kell őket két lábbal kirugdosni, de olyan nagyon ajnározni sem kell őket.(negatívumuk viszont ezeknek a láncoknak, hogy gyakorlatilag megölték a kiskereskedelmi szektort, abban pedig fénykorában sokkal többen dolgoztak, mint ahány főt a hiperszektor alkalmaz)
Ha majd valamelyiknek nem éri meg, akkor kivonul, Isten vele. Érdekes módon, németországban szinte kizárólag a német láncok vannak jelen, franciaországban a franciák, angliában az angolok, svédországban a svéd. Hozzánk viszont valamiért bejött az összes, nyilván borzasztó ráfizetéses lehet az itteni működés.

A telekomcégek pedig sosem bevételből fejlesztenek, hanem bankhitelből. A tulajdonosi megtérülés biztosított (menedzsment fee) maximum osztalékágon kicsit kevesebbet fognak tudni kivinni. (Egyébként 3 hete melyik nagyválallat jelentett be 400fős létszémleépítést? Na melyik? Igen, a Magyar Telekom.)
Ők mondjuk nem vonulnak ki, ahhoz túl sokat fektettek be, viszont telekom adó németországban, spanyolországban, és franciaországban 3 éve van, talán akkor nálunk is lehet...

A rablóprivatizációba kijátszott energiacégeket pedig inkább hagyjuk. Az állam szerintem bármikor nagyon szivesen visszavásárolja az elműnek, a főgáznak, vagy a többi energiaszolgáltatónak a külföldi részvénypakettjét.

Caprica99 2010.10.14. 14:54:49

@GG84:
"De mi lenne, ha kiszakadnátok ebből a keretből, hogy valaki vagy fideszes, vagy szoci, vagy tökömtudja mi."

Ez egy teljesen hiábavaló kérés!
Aki ma a fidesz bármelyik mondatát, intézkedését, lépését megkérdőjelezi, kritizálja, netán ellenzi - az csak és kizárólag komcsi lehet!
És hiába mondod, hogy azért még nem, hiába mondasz, kérdezel, csak komcsiz, aki bevallottan fidesz-fan.

Csak ebben az egy posztban ezer példát tudnék hozni erre.

Friedman 2010.10.14. 15:02:59

@Caprica99: A probléma, hogy a másik oldal is ilyen... a komment, amire válaszoltam, rögtön lefideszesezett, ami miatt egy intézkedésükre jót mondtam...

Egy hajóban evezünk srácok. Mindannyian. Egyedül a politikusok (amúgy racionális) érdeke, hogy megosszák a társadalmat. Tudjátok: "Divide et impera". Ezt már a rómaiak is tudták.

@loláb: Mivel a vállalatok profitorientáltak, ezért az a sikeres, aki nagy profitot ér el. Egy tökéletes világban ez egybevág azzal, hogy a legnagyobb hozzáadott értéket is termeli, de azért ezt tudjuk, hogy nem feltétlenül van így. Amíg nem követ el törvénysértést, addig nem bántanék egy vállalatot sem.

A hipermarket közelebb hozza a termékeket. Rabszolgatartó? Nem kötelező ott dolgozni. Olyanoknak teremt munkát, akiknek máshol már nem jut, azért megy oda. De jobb, mint a semmi, tehát értéket teremt. Te is odamész vásárolni, tehát ezzel is értéket teremt. Az érték az nem csak fizikai lehet.

Friedman 2010.10.14. 15:08:05

@loláb: Az Mtelekom leépítése, hát igen, most rossz nyelvek mondhatnák azt, hogy a már kiszivárgott telekom adó miatt történt. Valójában nem, ez a dolgok rendje. Válságban leépítés van, gyengén megy az MTelekom szekere, nem tudja tartani az osztalékot. Ettől rossz lesz a cég? Még mindig marad 10.400 alkalmazottja, akiket eltart. Szóval azért a hozzáadott értéket nem kérdőjelezném meg. A kapitalizmus persze ilyen, itt dzsungeltörvények uralkodnak. Csak eddig még nem találtak ki jobbat.

loláb 2010.10.14. 15:29:23

@GG84:
"Amíg nem követ el törvénysértést, addig nem bántanék egy vállalatot sem."
Viszont valakinek meg kell fizetnie annak az adócsökkentésnek az árát, aminek az a célja, hogy a belső fogyasztást élénkítve keresletet teremtsen, és a válallkozások profitját növelje.
Politikailag az inaktívakat egyelőre nem lehet csesztetni, a dolgozókra (és a munkáltatókra) több terhet rakni nem lehet, nyilvánvaló, hogy az extrán nyereséges szektoroknak kell kicsit többet vállania. Átmenetileg. És nem kis részben azért is, mert a belső keresletbővülésből nem kis részben fognak profitálni ők is.

"A hipermarket közelebb hozza a termékeket."
A rossz minőségű termékeket. Szerinted miért van az, hogy az összes hiperláncnak saját márkás cuccai vannak, és ebből bonyolítják a forgalom nagy részét, normális, márkatermékekből sokkal szükebb a választék?
Elmondom: a xy gazdaságos terméket a külföldi anyacég rendeli meg, nagy tételben, és a lánc ezt forgalmazza kötelezően.
Ezzel közvetlenül költségágon (ELÁBÉ) viszi ki a pénzt az anyacégnak. A nagy tömegű beszerzés miatt olcsón szerzi be az anyacég, a hazai hiperlánc kis haszonkulccsot érvényesít ezen a terméken, így közvetlenül, nyereségadót, és osztalékadót megkerülve jut ki az anyavállalathoz a pénz. Egy teszkó 580 milliéádos forgalomra 9 milliárdos adózás elötti eredményt mutat ki, (ezt kb itthon is hagyja, ez kell az itthoni terjeszkedéshez), viszont költségágon kivisz egy évben felbecsülhetetlen mennyiségű, de százmilliárdos nagyságrendű summát.

"Rabszolgatartó? Nem kötelező ott dolgozni. Olyanoknak teremt munkát, akiknek máshol már nem jut, azért megy oda."
A hiperláncok tönkretették a hazai kiskereskedelmi szektort. Külföldön nincsen minden 5000fős város határában legalább három hiper (pennymarket, tesco, lidli), viszont a kis abc-k, meg a kisebb boltok is életképesek. Itthon egyre kevesebb ilyen bolt van, vidéken már szinte csak cigit, meg piát lehet bennük kapni, de leginkább megszünnek.
A hiperláncok alkalmaznak kb 100ezer embert, régen a kiskereskedelmi szektorban 450ezren dolgoztak.

"Te is odamész vásárolni, tehát ezzel is értéket teremt."
Távedés, én nem járok hiperbe, csak évente egy-két alkalommal, amikor megveszem az évre elegendő tisztitószereket egyszerre.
Kaját három éve nem vettem hipermarketben. Néha még borért járok ki a metroba, mert jó a borkinálatuk, és elég jó áron is van, de ezt is csak akkor szoktam, amikor tavasszal feltöltik a készletet.
De simán meglennék hipermarketek nélkül is.

"Az Mtelekom leépítése, hát igen, most rossz nyelvek mondhatnák azt, hogy a már kiszivárgott telekom adó miatt történt."
Nem, a telekom a leépítést már 2009-ben bejelentette, most csak arról szólt a bejelentés, hogy pontosan mikor, és hány főt küldenek el.
De rendben van, akinek a munkájára nincs szükség, azzal lapátra. Egy telekom alkalmazott biztosan megtalálja a helyét, elég jó szinvonalú munkahely az ahhoz, hogy az onnan kikerülők versenyképesek legyenek a munkaerőpiacon.

Én nem bántom őket, sem a kapitalizmust (félreértetél, ha ezt veszed ki a szavaimból). De olyan borzasztó krokodilkönnyeket nem hullajtok olyan adók bevezetése után, amiket a németek, a spanyolok, meg a franciák már a válság kitörésekor életbe léptettek.
Meggyőződésem, hogy ha ezeket az adókat meglépik bajnaiék, és nem a lakossági megszorításokkal rakják helyre a költsgévetést, akkor most nem lenne 700ezer bar listás, meg 550ezer regisztrált munkanélküli, és nem csökkent volna 10%-kal másfél év alatt a magyar gdp. És végre neki lehetne állni levagdosni a szociélis hálóról azokat a vadhajtásokat, amiket már húsz éve kerülketünk.

Friedman 2010.10.14. 15:38:00

@loláb: "A hiperláncok tönkretették a hazai kiskereskedelmi szektort. Külföldön nincsen minden 5000fős város határában legalább három hiper (pennymarket, tesco, lidli), viszont a kis abc-k, meg a kisebb boltok is életképesek." - Igen, ez így igaz, ez rajtunk múlik, hogy hol vásárolunk. Ebben lehetne nagyobb a társadalmi összefogás, erre kéne inkább az energiát feccölni.

Én sem hullatok krokodilkönnyeket ezek után a vállalatok után (bár a bankok esetében azért a 200 Mrd nagyon nagyon durva, és ezt a hitelezési aktivitás bánja majd = kevesebb lakáshitel, csökkenő lakására, stb.)

A lényeg, hogy így nem szabad, hogy egyik pillanatról a másikra bevezetik, és a mértéke azért elég nagy. Csökken az ország vonzereje befektetési szempontból, az pedig mindenkinek rossz hosszabb távon (kisebb állampapír kereslet, magasabb kamatok, MNB kamatemelés).

Másrészt az adó az nem lehetne egzakt összeg. Neked sem mondják azt, hogy jövőre bármennyit is keresel 10 misi adót viszünk tőled. Az adónak a lényege, hogy a profitot termelje, és ne az árbevételt.

loláb 2010.10.14. 15:49:12

"bár a bankok esetében azért a 200 Mrd nagyon nagyon durva, "
Bankoknál dettó érvényes a hipereknél ismertetett adóoptimalizálás.
A külföldi bank refinanszírozási forrást csak az anyacégtől kap, és annyiért, amennyiért az anyacég adja. Az anyacég felveszi a bankközin a refinanszírozást, x%-ért, majd kiadja a küölföldi leányoknak x+y%-ért, és a leány által megtermelt eredményből y%-ot máris hazavitt, társasági adó, meg osztalékadó fizetés nélkül.

Szerinted miért van az, hogy az OTP (ami ugyebár anyabank) 9ezer milliárdos mérlegfőösszegre 180 milliárdos eredményt mutat ki, míg az erste, meg a többi középbank az 5000 milliárdos mérlegfőösszegére 2-5-20 milliárdos eredményeket? Ezért.
A bankszektor megtermelt eredménye nem az a 400 milliárd, amit adózás elötti eredmény soron az egyes résztvevők kimutatnak, benne van ez a kamatágon elvitt jövedelem is.

"és ezt a hitelezési aktivitás bánja majd = kevesebb lakáshitel, csökkenő lakására, stb.)"
Újabb tévhit. Ha egy leánybanknak eredményt kell produkálni (és kell, mert mindenhol elkezdik csesztetni a bankokat, elvárás lesz az anyák részéről), akkor azt ilyen brutális elvonás mellett csak a felpörgetett hitelezéssel tud produkálni. A bank sehol nem saját tőkéből hitelez, hanem mindenhol a betéteket, és a refinanszírozási forrásokat helyezi ki, a tőke az csak a tőkemegfelelés miatt kell.
A bankrendszer betétállományával, meg a tőkemegfelelésével viszont semmi probléma, a stressztesztek szerint a magyar bankrendszer tőkeellátotsága az egyik elgjobb európában.

"A lényeg, hogy így nem szabad, hogy egyik pillanatról a másikra bevezetik, és a mértéke azért elég nagy."
Igazad van, 2008 szeptemberében kellett volna bevezetni, a lakossági megszorítások helyett.

"Csökken az ország vonzereje befektetési szempontból, az pedig mindenkinek rossz hosszabb távon (kisebb állampapír kereslet, magasabb kamatok, MNB kamatemelés)."

Ezt a borzasztó befektetésellenes politikai hangulatot az állampapíraukciókon tapasztalt kerelset az elmúlt fél évben sosem jelezte.
Az MNB kamatemelés pedig, most, hogy úgy néz ki két negyedév pénzpiaci pesszimizmus után újra felfele fognak menni a piacok, egy időre lekerült a napirendről.

Másrészt az adó az nem lehetne egzakt összeg. Neked sem mondják azt, hogy jövőre bármennyit is keresel 10 misi adót viszünk tőled. Az adónak a lényege, hogy a profitot termelje, és ne az árbevételt.

loláb 2010.10.14. 15:55:38

@GG84:
"Másrészt az adó az nem lehetne egzakt összeg. Neked sem mondják azt, hogy jövőre bármennyit is keresel 10 misi adót viszünk tőled. Az adónak a lényege, hogy a profitot termelje, és ne az árbevételt. "

Lol.
ÁFA
Iparűzési adó
Jövedéki adó
idegenforgalmi adó

Mindegyik az árbevételt terheli, nem a nyereséget.

Egyébként pedig, azért kell az árbevételt terhelni, mert a nyereséget manipulálni sokkal könyebb, mint az árbevétel adatokat. (Hoztam két, létező példát, hogyan lehet szektorokban úgy beállítani a nyereség mértékét, hogy ne kelljen túl sok adót fizetni, hidd el, hogy röhögve lehet bármilyen vállakozás esetében hasonló trükkökkel élni, például az anyavállalattól bérelt tanácsadók alkalmazásával, meg az anyaválallattól lízingelt eszközökkel).

Kismacska (BELLA) 2010.10.14. 16:18:10

@Táskás Tóni: teljesen megvan, most még meg is erősödött, hogy sikerült kb. 20%-nyi szavazatot összeszednie (nem számoltam pontosan utána, a szavazatok x százalékát kapta, ha ez 70%, akkor se valami sok, hiszen a szavazópolgárok nagyobbik fele nem is ment el).

loláb 2010.10.14. 16:30:45

@Kismac: Ja. A 2,7 millió fidesz szavazó, az az egyharmad kétharmadának a három harmada, a többséget érő kisebbség, de az mszp az 500 ezer szavazójától (az önkormányzatin), a legerősebb ellenzéki párt, az ellensúly, meg a második erő, így egyben.

high up 2010.10.14. 19:37:00

na meg ez a sok lúzer, aki váltig hisz abban, hogy gyúrtcsányi azért nem tudta meghozni az 50%+1 -es törvényeket, mert a gonosz Orbán ezt nem engedte meg a bolsiknak, libsiknek. Hihetetlen, hogy embereknek ennyire csöpp eszük legyen, hogy ezt így elhiggyék és hangoztassák. Ezek még arra is képesek, hogy azt hangoztassák, hogy a föld lapos, jha
gyúrtcsány ezt adja nekik parancsba.
na elvtársak, veletek tényleg csak az utolsó helyre lehet jutni a konvergencia versenyben!

nilak 2010.11.01. 17:59:03

mit jelentett az állami nyugdíjkasszának a kötelező nyugdíjpénztár létrehozása?
1.) a 9 1/2% nyugdíjjárulékból 11/2 maradt az állami nyugdíjalapba, és 8% ment a kötelező magánnyugdíjpénztárba, vagyis nagyobb rész a magánnyugdíjpénztárba került, a kisebb az államiba. Ugyanakkor a költségek ott maradtak az állam nyakán Pl:öregségi nyugdíj nagyobb részét az államnak kell fizetnie a magánnyugdíj biztosított tagoknak, holott azok csak kisebb részét fizetik (11/2) be az állami nyugdíjalapba. Ezen felül mindennemű nyugdíjjárulékot is az államnak kell fizetni az öregségi nyugdíj mellett a korengedményes, előnyugdíj szolgálati nyugdíj, rokkantsági, baleseti rokkantsági,szülői nyugdíj, özvegyi nyugdíj stb......stb
Az állam a társadalombiztosítási nyugellátások kifizetését akkor is biztosítja, ha a nyugdíj biztosítási alap kiadásai meghaladják a bevételeket .
A kizárólag társadalombiztosítási nyugellátásra jogosultakhoz képest eltérő, vagyis kisebb mértékű társadalombiztosítási nyugdíjra jogosult a nyugdíjjogosultságot szerzett magánnyugdíj pénztári tag. 40 év szolgálati idő után48.80%. Ki kell számolni, hogy nyugdíjazás után a hátralévő egész életében elegendő lesz -e a pénztári megtakarítás a csökkentett nyugdíj kiegészítésére, és marad e abból még annyi, hogy az örökölhető is legyen?

nilak 2010.11.01. 18:03:42

borzas: Nem az a baj, ha valaki kommunista volt, hanem az, ha az is maradt!


süti beállítások módosítása