Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Miben más ez, mint Bajnai "NÉPNYÚZÁSA"? (Frissítve!)

2010.10.13. 06:32 - eroica

Címkék: mszp gazdaság orbán fidesz megszorítás varga mihály pénzügy miniszter bajnai matolcsy népnyúzás

Tegnap a következő "költségmegatakarításokról" értesült az index:

-A index.hu által megismert tervezési körirat szerint a minisztériumoknak és az igazgatási szerveknek ötszázalékos létszámcsökkentést kell végrehajtaniuk, a háttérintézményeknek munkatársaik tíz százalékától kell megválniuk. Ez tizenkét–huszonötezer ember.

-Ha a helyhatóságok is hasonló leépítésre kényszerülnek, akkor további 22–45 ezer ember léphet ki a közszférából.

-Azokra is nadrágszíjhúzás vár, akik maradnak a közintézményekben. A tervezési körirat kiköti: nem lehet jutalmat tervezni, és a cafetériakeret jövőre kétszázezer forint lehet személyenként (idén ennek két-háromszorosát is ki lehet osztani több minisztériumban).

Bocsánat, de mi ez, ha nem megszorítás? Tízezrek kirúgása is csak "feszes költségvetési politika"? Akiket ráadásul a magyar megszorítások történetében először gyakorlatilag végkielégítés nélkül rúgnak ki. (Legfeljebb kéthavi végkielégítést kapnak, akár több évtizedes munka után is.)

Minek mondjuk azt, hogy megadóztatják a minimálbért, csökkentik a nyugdíjkorrekciót és az ígért pedagógus-béremelésben reménykedőket bolondoknak nevezik? Minek mondjuk azt, hogy az ígért pluszpénzek helyett 23 milliárdot vonnak ki jövőre az egészségügyből?

Miben más ez, mint Bajnaiék "népnyúzása", azaz "brutális megszorításai". A megszorítások, a takarékosság, amiről sokszor és lassan el lett mondva, hogy "elhibázott gazdaságpolitika". Hiszen a Fidesz a megszorítások helyett mást ígért. Mit is?

Igen, radikális adócsökkentést. A biztonság kedvéért Orbán Viktor lassan is elmondta, hogy LESZ.

Orbánról persze tudjuk, hogy sohasem hazudott. Csak azt nem értjük, hogy a költségvetési lyuk befoltozása érdekében most a megszorítások polgári takarékosság helyett miért nem a radikális adócsökkentés csodafegyerét használja...

 

FRISSÍTÉS:

Ma kiderült, hogy Orbán nem csak olyat tud, mint Bajnaiék. Hanem sokkal rosszabbat is. A bankokon, energiaszektoron és nagyáruházokon keresztül az emberekre rakott fogyasztási különadót. Ez ugyanúgy megszorítás, de legalább rossz hatékonyságú és országok kiszámíthatóságát. Senki sem költözne olyan főbérlőhöz, aki hó közepén megemeli a bérleti díjat. Úgy munkahelyeket teremtő külföldi befektetők se akarnak majd egy olyan országba jönni, ahol derült égből a szektorukra vágnak egy különadót. Ha ezt nem hiszik el nekem, akkor higgyék el a fidesz.hu-nak.

A nyugdíj-megtakarítások elvételével pedig azt mutatják be, hogy valóban nem a megszorítás a legjellemzőbb vonásuk. Hanem a jövő felélése.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

3 komment

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr492367071

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsy: szop vagy szopat? 2010.10.18. 08:30:15

Minekutána Varga Mihály szertekokszolta ennenmagát a "csontvázjelentés" apropóján, a Kedves Vezető szertekukkolt a kormányportán, vajon ki lehet az ügyeletes szopógép...  - Bátrabban, komám! Gyere csak, Matolcsykám! - ugyan ...

Trackback: Miben más ez, mint Bajnai "NÉPNYÚZÁSA"? 2010.10.13. 10:15:05

Orbánról persze tudjuk, hogy sohasem hazudott. Csak azt nem értjük, hogy a költségvetési lyuk befoltozása érdekében most a megszorítások, polgári takarékosság helyett miért nem a radikális adócsökkentés csodafegyerét használja. Fideszfigyelő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szemi90 2010.10.14. 10:50:08

Kérem szépen! A forradalom pénzbe kerül. Még ha az a szavazófülkékben történt is. Megjegyzem a Nemzeti Forradalmi Összefogott Egységes Kormány intézkedésein és megszavazott törvényein annak megalakulása óta folyamatosan röhögök. Csak az a baj, hogy lassan már kínomban...

tizen9 2010.10.14. 13:29:09

Miért hatékonyabb a cégeket különadóztatni, és nem a pógárokat?
Mert a cég továbbnyomja az adót áremeléssel, plusz az áremelés miatt nő a befizetett ÁFA is. Ki van ám ez találva, kérem.

Megdobbent 2010.10.18. 07:13:52

De sracok. meg nem is alkotmanyoztak, sot meg csak par honapja regnalnak. Lesz itt meg olyan csoda, hogy az EU-t is csak elsuhanni latjuk majd balkez iranyba :)

Az egyetlen, ami megnyugtat: mi is pont abba az iranyba tavozunk majd ebbol a kis abszurd kananbol, amerre a magyar orvosok es pedagogusok, tehat nem lesz gond az oktatassal es az ellatassal, igaz angolul beszelunk majd, de ki banja, konyorgom? :>


süti beállítások módosítása