Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A Fidesz a különadó ellen?

2010.10.14. 06:32 - Fidelio

Címkék: gazdaság orbán fidesz különadó matolcsy

"A Robin Hood-adó [enegiaipari különadó] bevezetése csak tovább növelné családok költségeit"

László Tamás, a Fidesz szakpolitikus, 2008

Orbán szerdán új, egyes szektorokat érintő különadókat jelentett be. Sok érvet fel lehetne hozni ez a különadó ellen, ami igazából az emberek fogyasztási különadója lesz. Senki sem akarna olyan főbérlőnél lakni, aki hó közepén emeli fel a bérleti díjat. Így a munkahelyeket teremtő befektetők sem jönnek olyan országba, ahol hirtelen adókkal csapnak le rájuk. (Adócsökkentés ígérete, majd különadó). Aki ezt nem hiszi el nekem, az higgye el a fidesz.hu-nak. Ott egy olyan cikket közöltek, amelyik azt az energiacéges adót igencsak kárhoztatta. A Fidesz ezt az adót most nemcsak megtartaná, hanem jelentősen növelné (+ még két másik szektort is különadóztatna).

A Fidesz.hu cikke a különadó ellen (2008):

"A szakemberek szerint az energiaszektort terhelő különadó ötvenszázalékos társaságiadó-emelésnek felel meg, ami rossz üzenet a befektetőknek. Márpedig e szektor beruházásai hosszú távra meghatározzák az ország fejlődési lehetőségeit.

A Robin Hood-adó lényege: az energiaár-emeléseken meggazdagodott vállalatok hasznának lefölözése a távhőtámogatás javára. A szakértők szerint a szociális gondoskodás látszatát keltő jogszabály számos kételyt vet fel. Egyrészt azzal fenyegeti a befektetőket, hogy ha túl nagy haszonnal működik a vállalkozásuk, akkor a kormány lefölözi a haszon egy részét. Ráadásul nem szektorsemleges megoldásokkal, hanem az egyes ágazatokra célzott, a piacgazdaság működésének alapjait megkérdőjelező módszerekkel, amelyek hátrányosan megkülönböztetik a legjobban teljesítőket.



Kaderják Péter, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont vezetője szerint egy, az összeomlás szélén álló gazdaságnak éppen ellenkező értelmű üzeneteket kellene sugároznia a befektetőkhöz. A bankszektor után az energiaágazatra kirótt különadó elriaszthatja őket a további beruházásoktól. Az energetikai ágazat fejlesztése hosszú távú bizalomra épül a befektetők és a kormányzat között. A beruházások végtére is itt nem lízingelt repülőgépek, amelyeket egyszerűen átstartoltatunk egy másik országba, ha egy adott helyen nem fizetnek. Ezek olyan létesítmények, amelyek nem helyezhetők át, és hosszú évtizedekre meghatározzák az adott ország fejlődési lehetőségeit. A befektető ezért ebben az ágazatban jóval gyanakvóbb, s csak akkor dönt fejlesztésről, ha többszörösen be tudja biztosítani a megtérülést. Ezért a kormánynak nagy óvatossággal kellene eljárnia. Egyrészt, mert az ország jövője függ attól, milyen súlyú befektetést sikerül bevonni, másrészt, mert a gazdasági nem pörgethető fel, ha e szektorban egyébként jól működő vállalatokat a kormány hátrányba hozza a térségbeli versenytársakkal szemben. A versenyhátrányt e vállalkozások általában úgy egyenlítik ki, hogy a többletterheket áthárítják a fogyasztókra. Vagyis fennáll annak a veszélye, hogy a kisember fizeti meg a piaci viszonyokat torzító kormányzati beavatkozás árát. Ezzel adtunk egy pofont annak a szociális igazságosságnak, amelynek jegyében a kormány a távhőszolgáltatás tarifáit támogatja a remélt bevételekből.

(Magyar Hírlap)"

 

Ui:

Tegnap is megírtuk a véleményünk arról, hogy a bejelentett "sima" megszorítások mellett mennyire a jövő felélése a későbbi nyugdíj-megtakarításainak eltapsolása. Most találtunk egy videót, amelyik azzal szembesít, hogy ki fizeti meg a nyugdíj-megtakarítások felélését.

A videóban javasolt, a jövő felélése elleni facebook-csoporthoz itt lehet csatlakozni.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

· 8 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr522370365

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsy: szop vagy szopat? 2010.10.18. 08:30:15

Minekutána Varga Mihály szertekokszolta ennenmagát a "csontvázjelentés" apropóján, a Kedves Vezető szertekukkolt a kormányportán, vajon ki lehet az ügyeletes szopógép...  - Bátrabban, komám! Gyere csak, Matolcsykám! - ugyan ...

Trackback: A Fidesz a különadó ellen? 2010.10.16. 15:09:52

Orbán szerdán új, egyes szektorokat érintő különadókat jelentett be. Sok érvet fel lehetne hozni ez a különadó ellen, ami igazából az emberek fogyasztási különadója lesz. Senki sem akarna olyan főbérlőnél lakni, aki hó közepén emeli fel a bérleti díjat. Í…

Trackback: Egyik zsebből a másikba 2010.10.14. 10:36:12

A "bankadó" sikerén nekibuzdulva nemzetiegyüttműködő kormányunk újabb adónak nevezett sarcokat vet ki a legsikeresebb szektorokban működő legnagyobb vállalatokra. Ez igazából nem is adó, hanem valamiféle pénzbüntetés, amit a kormány egyszerűe...

Trackback: "Tolvaj Banda!" 2010.10.14. 09:25:42

Kuncze Gábor rátapintott a lényegre évekkel ezelőtt a parlamentben.Havonta 30 milliárd forintot készül ellopni a kormány az polgárok megtakarításából. Ennyi az a pénz, amit a cégek az APEH-en keresztül utalnak a magán nyugdíjpénztárakba, ezzel segítve ...

Trackback: Mi marad...? 2010.10.14. 09:12:52

p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { Nem elég a bankoktól a 200 milliárd, több adóbevétel kell. A multikat is megadóztatjuk! – gondolom, eképpen elmélkedik Orbán Viktor.Három bank is tervezi a kivonulását, írta meg tegnap a Népszava. No persze tu...

Trackback: Fizessen most valaki más 2010.10.14. 09:08:56

 Virág Árpád részére   Kedves Árpád!   Mostanában hanyagollak. Az történik, hogy valaki megszerezte az azonosítómat és megpróbálja az oldalamat politikailag korrektnek tűnő bejegyzésekkel lejáratni. Bizonyára magad is csodálkoztál ez...

Trackback: Jó szándékkal a pokolba – az új gazdasági akciótervről 2010.10.14. 08:31:17

A rendkívüli adók miatt kevesebb lesz a külföldi tőke és beruházás, a magánnyugdíjrendszer lebontása miatt pedig a hazai is. Hogy lesz így gyors gazdasági növekedés, egymillió új munkahely? (Fotó: fidesz.hu) A miniszterelnök tegnapi bejelentései kiv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loláb 2010.10.14. 08:44:10

2008-óta sokminden történt.

Jött egy gazdasági válság, ahol másfél év alatt összességében 12%-ot csökkent a GDP (ez az európai államok közötti egyik legnagyobb csökkenés, izlandé magasabb csak).
Ezen kívül azonban Bajnaiék kőbe vésették az unió elött a 3,8%-os, illetve 2010-re a 2,8%-os hiányt, ezektől, bármennyira akartak, nem ssikerült felfele eltérni.
Ha a szocik nem vállalják be ezt (és nem jön a görög válság), akkor simán lehetett volna az adócsökkentésnek a fedezetet a hiány átmeneti elengedése. De Bajnaiék (annak tudatában, hogy kizárt, hogy 2011-ben nekik, aszociknak kelljen betartani a költségvetési hiányt) bevállalták a 2,8%-ot. Marhára nem érdekelte őket az, hogy milyen megszorítások árán fogja tartani a kormány azt a hiánycélt, vagy az idei 3,8%-ot.
Mert, hogy a bajnai/oszkó féle 2010-es, 2011-es hiányvállalások tarthatatlanok, az szerintem mostmár a legostobább emberek számára is világos, mint egy pofon.

Terézágyú 2010.10.14. 08:49:01

@loláb:
Ugyanmár :)
Akkor azért támadták, mert a zellenség találta ki. És ugyebár aztat meg kell akadályozni.
Most meg azért nyomatják, mert ők maguk találták ki.
Bezonyám!

Vagy ha tökös gyerek ez a zorbán, akkor álljon ki ő, hogy mindezt elmondja: "Emberek, akkor elleneztük ezt a különadót, de most megváltozott a helyzet, most mégiscsak bevezetjük."
És erre senkinek nem lehetne egy szava se, ez tiszta beszéd lenne.

De hát tiszta beszédet várni tőlük...

Rob67 2010.10.14. 08:53:45

Orbán 'Szélkakas' Vektor megint bebizonyította hogy gerinces gyerek.
Faj szerint igen, emberileg nem.
Én már nem eszem OV kenyerét, jót röhögnék csak rajta hogy volt ennyi idióta aki hitt a forrdalmi kanoskodásnak...
Ha nem lennének szeretteim ott akik ennek a baromnak a levét isszák majd.

steve85a 2010.10.14. 08:56:09

Valamit én nagyon félreértettem.

Azt mondták, hogy kolbászból lesz a kerítés.
Akkor most miért szögesdrótokat kezdenek kihúzni....

Caprica99 2010.10.14. 08:57:05

@loláb: ez a tipikus "fideszes" hozzáállás.
Ködösítünk, másról beszélünk, visszafelé mutogatunk.

Azzal mi van, hogy segget csináltok a szátokból?

Amúgy ez már nem az első eset, hogy amit a 8 év alatt elleneztek, most - óriási megmentő ötletként - sajátjukként vezetnek elő.

Aki meg merte mondani az igazat, hogy jó volt a Bajnai-féle irányvonal és tartható a hiánycél, azt jellemző módon, szájbaverik.

Hja kérem, tán nem kéne pluszban havi tízezreket adományozni a "felső tízezernek" a 16%-os SZJA-val és akkor nem kéne ilyen eszetlenül szétverni mindent.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.10.14. 08:59:19

Az ellenzéki álláspontot nem érdemes keverni a kormányzatival. Ellenzékből mindenki mindent megígér, ahogy a fidesz is tette, kormányon pedig kénytelenek a valóság korlátait is figyelembe venni.

Dub hadnagy 2010.10.14. 09:04:17

@loláb: Aminek igazán értelme lenne, hogy érdemi kiadáscsökkentésbe kezdjenek, arról egyelőre egy szó sem esik, pedig az általad fölvetett problémákra az is egy (szerintem a mostaninál sokkal jobb) válasz lenne. Az egy másik kérdés, hogy a 8 év verbális, mindent ellenző ámokfutásával annyira kihúzták maguk alatt a szőnyeget, hogy 6 Orbán 260 jól felépített beszédbe sem tudná lenyomni szavazóbázisa torkán.

csoko20 2010.10.14. 09:04:39

Nincs lóvé a ktg-vetésben, mi ebben a nem világos?!

Vagy befagyasztják a béreket, lefaragják a szociális kiadásokat, és emelik az adókat járulékokat, amiből csípőből megrövidítik a béreket..
Vagy mindenki eldöntheti mennyit telefonál, meddig tekeri a fűtést, mennyit vásárol a tescoban.

Így is, úgy is a kisemberen húznak, de legalább marad némi döntési szabadság. Nem kell részletre plazma tv-t venni, meg klímát beszerelni...

Dub hadnagy 2010.10.14. 09:05:19

@Dub hadnagy:
beszédben, mielőtt ezért lenne értékelhetetlen a hozzászólásom

genyamagyar 2010.10.14. 09:11:59

@csoko20: "Vagy mindenki eldöntheti mennyit telefonál, meddig tekeri a fűtést, mennyit vásárol a tescoban."

A gazgadabbak ezentúl többet és nagyobbat.

genyamagyar 2010.10.14. 09:13:30

""A Robin Hood-adó [enegiaipari különadó] bevezetése csak tovább növelné családok költségeit"

László Tamás, a Fidesz szakpolitikus, 2008"

Tehát a fidesz lehúz még egy bőrt a családokról.
köszönjük fidesz!

dr kíváncsivagyok 2010.10.14. 09:16:01

@csoko20: Ja , kérem : akkor nem kellett volna Kánaánt ígérni és össze-vissza hazudozni ! Akkor végül is ki issza meg a levét ? Eddig úgy tűnik a kiskeresetűek ! Ki olyan naív, hogy azt gondolja hogy a multik és a távközlési cégek , bankok nem fogják a többletadót továbbhárítani a fogyasztókra ?!

safranek 2010.10.14. 09:16:37

A magánnyugdíjpénztári befizetést visszatartani és nem nyugdíjcélokra fordítani, úgy hogy tőlem azt még azzal a céllal vonták le szvsz alkotmányellenes!
Másrészről, meg ez csak azokra vonatkozik akik mnyp tagok, akik nem azok azoktól nem vonnak el 8%-ot. Ez meg diszkrimináció!

KCB 2010.10.14. 09:18:15

@Caprica99:

"Amúgy ez már nem az első eset, hogy amit a 8 év alatt elleneztek, most - óriási megmentő ötletként - sajátjukként vezetnek elő."

Hogy miket meg nem engednek a politikában, eszméklletlen.
Emlékszel a 1998-2002-es ellenzéki szövegekre. Ugyanezt csinálták. De hogy ne az MSZP-t fikázzam, a világon mindenhol ezt csinálja az ellenzék. De neked látom ez új dolog.

"Hja kérem, tán nem kéne pluszban havi tízezreket adományozni a "felső tízezernek" a 16%-os SZJA-val és akkor nem kéne ilyen eszetlenül szétverni mindent."
1. Nem a felső tízezer kapja, jóval több ember.
2. Nem ajándékba kapja, hanem nem veszik el tőle. Ez az ő pénze, csak most többet tarhat meg belőle.
(kommunista aggyal nehéz felfogni)
3. Az én adómból kb. 3 minimálbérest tartok el plusszba. Netalántán ők is beszálhatnának a közösbe, nemigaz?

pakesz (törölt) 2010.10.14. 09:22:24

nem ertem minek ez aa kulonado...
elvegre lenne penz ha nem tolna ki talicskaval a kurmany

Krujs 2010.10.14. 09:23:27

csak nekem tűnik úgy hogy az index blogok összevagdossál egymásból/indexből a cikekket?

Egyébként a megadóztatott, szarul kereső emberek, akik nem vesznek árut ugyanúgy elrettentőek a befektetők számára. csak ugye ezzel azok foglalkoznak ilyen aprólékosan akik értenek hozzá, nem a bloggersanyik.

a befektetők már rég nem jönnek magyarországra, ki pedig nem fognak menni, megoldják az adó dolgot, ne félj.

én meg inkább fizetem az adót úgy hogy közbe árut kapok érte cserébe, ellentétben a fos gyurcsányista vérszivó adórendszerrel, amikor azért fizettem az adót hogy valahol egy szoci a zsebébe dugja...

Krujs 2010.10.14. 09:25:47

@pakesz: ja hogyne hogyne, palikám, volt pénz csak orbán elvitte...

holnap 8-kor találkozzunk a kossuthon, ott lesz a haza bölcse feri, meg a polgárok jézuskrisztusa bajnai, aztán bemegyünk a parlamentbe és visszavesszük ami a dolgozóké, jó lesz?

csoko20 2010.10.14. 09:26:37

@kíváncsivagyok: Ja, kérem, Te elhitted, hogy itt Kánaán lesz? Hittél nekik? De édes :D

Mindig a kicsik szívják meg. Csak nem mindegy, hogy alappból elveszik a bér, a nyugdíj pl.: 10 %-t, vagy hagynak egy minimális mozgásteret, hogy mennyit költhetek.

Ha majd bevezetik az adójóváírás nélküli 16%-os szja-t és befagyasztják a nyugdíjakat az humánusabb lesz?

Vagy van valahol egy fel nem tárt olajmezőnk, aranybányánk, ami kifizeti az elmúlt évek adósságait?

genyamagyar 2010.10.14. 09:28:46

@Kerek Perec: "a világon mindenhol ezt csinálja az ellenzék. De neked látom ez új dolog"

A probléma ezzel az, hogy a fidesz az örökös és demagóg hozzáállásával visszavetette az országot akkor, amikor ellenzékben volt. Minden eszközzel ellenezte azt amit most megcsinál. Emiatt az ország rendbetétele éveket késik miattujk, az ő hatalomvágyuk miatt.

genyamagyar 2010.10.14. 09:30:12

@csoko20: "vagy hagynak egy minimális mozgásteret, hogy mennyit költhetek."

Ja, persze mert választhatsz, hogy melyik bank szívat meg. Nagy választás.

Krujs 2010.10.14. 09:31:35

@kíváncsivagyok: bocs öreg, de el vagy tévedve.

egy magyarnak sincs szégyellnivalója azért, amiért a fideszre szavazott, miközben azok támadják akik nemcsak képesek voltak 2002-ben az mszp-re szavazni, de 2006-ban és még 2010(!!)-ben is odaszavaztak:)

vagy az lmp-re, lol

Krujs 2010.10.14. 09:34:45

@genyamagyar: BRUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

hát ez kurvajó, hát igaza volt a Sanyinak, TÉNYLEG léteznek ilyen emberek:D

háháháháhá

a fidesz-..muha...tette tönkre az országot.. amikor ellenzékbe volt?

tudod mit? most meg az 1/5-ös mszp teszi, jó?:D

ha nem kéne Mesterházy felszólalásaira értékes perceket pazarolni, már szárnyalna a dzsidípí:D:D:D:D

BRUHÁHÁÉ!!!!!!!4444444

ostván 2010.10.14. 09:35:02

@agyvihar: Értem én, hogy ez a realitás. De akkor is hazugság. Namost, aki beismeri, azt leköpjük, aki meg nem, azt isteníteni kellene?

Krujs 2010.10.14. 09:35:33

@genyamagyar: @Krujs: izé, erre járt a pirospont:D

Blogger Géza 2010.10.14. 09:37:20

"A szakemberek szerint az energiaszektort terhelő különadó ötvenszázalékos társaságiadó-emelésnek felel meg, " szólt az adó bevezetésekor az álláspont.

Azt azért ne feledjük, hogy most viszont bevezetésre kerül az egységes 10%-os TAO adókulcs, tehát azért kapnak is valamit a cégek.

Amúgy szerintem minden demokráciában minden adóemelés esetén az ellenzék kritizál, a kormány meg elkerülhetetlen lépésről beszél. :) Valahol mindkettőnek igaza van.

De a mostani csomag nem csak adóemelésről szól, két fontos adónemben (SZJA, TAO) komoly csökkentés van, állami bérköltségek lefaragása stb.

egerészölyv 2010.10.14. 09:37:45

Vajon akadt-e egyetlen szocialista, aki azt mondta volna 2008-ban a Fidesznek: jól teszitek, hogy bíráljátok a különadót? Nem akadt. Ebből vonta le a Fidesz azt a helyes következtetést, hogy marhaságot követett el, a különadó igenis hasznos és követendő intézmény.

egerészölyv 2010.10.14. 09:39:28

@genyamagyar: és mi van akkor (merül fel bennem), ha csak a tolvajok, sikkasztók minősítették demagógiának a szocialisták bírálatát?

egerészölyv 2010.10.14. 09:40:02

@egerészölyv: - mármint a szocialisták megbírálását.

Blogger Géza 2010.10.14. 09:40:45

@genyamagyar: A te kormányodat csak a saját balfaszkodása akadályozta meg, hogy rendet tegyen. 51%-kal bármiféle adótörvényt, költségvetést megszavazhatott volna, de nem sikerült egyszer sem normális költségvetést összehozni, ahol ne szaladt volna el a hiány. 6 éve állunk túlzott deficiteljárás miatt.

egerészölyv 2010.10.14. 09:42:27

@steve85a: mert náciak? (Just a guess)

egerészölyv 2010.10.14. 09:43:35

@Caprica99: Te tudtad 2008-ban, öcsi, hogy rossz a különadó? Akkor miért nem szóltál?

csakmerazé 2010.10.14. 09:44:33

@loláb: Azt mond meg, ezen te miért sírsz? A fidesz már rég felkészült a kormányzásra ezek ismeretében. Azon aggódj, hogy ez most egyáltalán nem látszik! (és kérlek ne komcsizz majd le engem, ellenük szavaztam én is)

egerészölyv 2010.10.14. 09:45:01

@genyamagyar: te beszélsz bőrlehúzásról?

Blogger Géza 2010.10.14. 09:45:52

@safranek: Mindig az aktuális törvény határozza meg, hogy a nyugdíjjárulékodból menyi megy az állami rendszerbe és mennyi a magánnyugdíjrendszerbe. Itt nincs plusz elvonás, csak az arányokról van szó, amelyek eddig is változtak már többször. Amennyivel kevesebb megy a magánynyugdíjas számládra, annyival több az államira, még az is lehet, hogy ezzel fogsz jobban járni.

egerészölyv 2010.10.14. 09:46:20

@safranek: szólj be az alkotmánybíráknak

egerészölyv 2010.10.14. 09:47:30

@pakesz: kormányváltás történt áprilisban

Caprica99 2010.10.14. 09:49:09

@Kerek Perec: te is jössz itt a visszafelé mutogatással, mi volt időszámításunk előtt 615-ben...

Most MOST van és amire tegnap azt mondja a jelenlegi kormány, hogy rossz és árt, azt ma ne tálalja már nekem népmegmentőként!

Amúgy meg komenista a jó édes nénikéd, az!
Nektek, fideszes agyhalottaknak, mindenki kommunista, aki ellentmond!

egerészölyv 2010.10.14. 09:50:45

@Caprica99: nem fogsz találni (különösen mostanában) egyetlen fideszest sem, aki szégyellné, hogy fideszes. De ti vajon miért szégyellitek, hogy kommunisták vagytok?

Caprica99 2010.10.14. 09:52:34

@safranek:
"A magánnyugdíjpénztári befizetést visszatartani és nem nyugdíjcélokra fordítani, úgy hogy tőlem azt még azzal a céllal vonták le szvsz alkotmányellenes!.."

Ne félj, majd gyorsan tekernek egyet megint az alkotmányon, oszt' máris alkotmányos lesz!

ostván 2010.10.14. 09:52:44

Ne higgye senki, hogy a közpénzek lenyúlásában változott is valami az elmúlt 4-5 hónapban. A napokban egy kisebb önkormányzatban az ügyintéző asztalán láttam egy levelet. ELŐÍRTÁK nekik (valamelyik állami hivatal), hogy az árvízi kártalanítás során szükséges adásvételi szerződéseket melyik ügyvéddel kell megíratni. Mivel ezek "kicsi" pénzek, tehát nem közbeszerzési pályáztatással kellett kiválogatni az - elvileg - legjobbat, hát kijelölik. Na, mindenki kitalálhatja, milyen alapon történt a kijelölés. Az érintett önkormányzatok meg tudomásul veszik (a munkát valakinek úgyis el kell végezni, pénzt meg adott rá az állam). Tehát senki sem tiltakozik, a közpénz meg irányítottan csordogál.

egerészölyv 2010.10.14. 09:53:34

@ostván: súlyos tévedésben vagy. Én is láttam azt a levelet. NEM írták elő, ki legyen az ügyvéd.

ostván 2010.10.14. 09:53:49

@egerészölyv: Tévedsz. Egyre többen tiltakoznak az ellen, hogy "ti szavaztátok meg".

Terézágyú 2010.10.14. 09:54:40

@Kerek Perec:
""Amúgy ez már nem az első eset, hogy amit a 8 év alatt elleneztek, most - óriási megmentő ötletként - sajátjukként vezetnek elő."

Hogy miket meg nem engednek a politikában, eszméklletlen."

Érdekes, amikor kiderült egy politikusról, hogy hazudott, akkor nem intézted el egy ilyen beköpéssel, hogy "miket meg nem engednek a politikában, eszméletlen."

egerészölyv 2010.10.14. 09:54:41

@ostván: hol? A Kossuth téren? Vagy blogbudoárok bűzlő homályában?

egerészölyv 2010.10.14. 09:55:27

@ostván: És az is ott volt, hogy PÉLDÁUL.

csoko20 2010.10.14. 09:56:06

@genyamagyar: Választhatok, ha nem a fizetésemből vonnak le 10-20 ezerrel többet, akkor azt hova teszem. Így már nem fáj annyira, ha 100 Ft helyett 200 T a szla vezetési díj.

Választhatok, hogy veszek-e, plazma tv-t, klímát hitelre.

Választhatok mikor, mennyit fűtők, égetem-e a villanyt.

Választhatok, hogy mennyi baromságot veszek meg a tesco-ban.

Választhatok, mennyit csacsogok a telefonon.

De ha gondold, te választhatod azt is, hogy havi 15-20 ezerrel többet vonjanak le a fizetésedből. Kérdezz meg egy nyugdíjast mi volt a jobb! Amikor 100 Ft-tal felment a farhát ára, vagy az amikor elvették a 13 havi nyugdíjat?

Mike36 2010.10.14. 09:56:33

Orbánékat az sem zavarja, ha az amit délután mondanak szöges ellentéte annak amit délelőtt mondtak.
Akkor miért zavarná őket 2 év?
Nem érted a forradalmi kormány hevületét, te imperialista suttogó propagandát végző osztályidiegen elem. De le fognak rád csapni, mihelyt állami felügyelet alá helyezi Annamari a Zinternetet! :)

Terézágyú 2010.10.14. 09:57:34

@Krujs:
"Egyébként a megadóztatott, szarul kereső emberek, akik nem vesznek árut ugyanúgy elrettentőek a befektetők számára."

Stimmt. Én pl. kevesebb pénzt fogok kapni az új adórendszerrel.

Éljen a forradalom.

egerészölyv 2010.10.14. 09:57:43

@Mike36: ez a duma már lejárt és besült. Nézd meg a legutóbbi két választási eredményt...

egerészölyv 2010.10.14. 09:58:26

@Terézágyú: vannak egyes lúzerek, akik rosszabbul járnak. Szóra sem érdemes.

Caprica99 2010.10.14. 09:58:30

@egerészölyv: szerinted csak narancs és vörös szín létezik a világon?
Ezért vagytok ti ilyen agymosottak, mert mindent ezen a kétfajta szűrőn keresztül néztek.

Olvasgassál kicsit, máris találsz pár fideszes szavazót, aki leírta, hogy már megbánta a szavazatát.

Lassan ismétlem, hogy még te is meg tudd érteni:
n e m v a g y o k k o m m u n i s t a !!

El tudnánd mesélni egyáltalán, mit is jelent ez a szó?
Mert hogy épp a külföldi tőke, a privatizációk és a bankok miatt puffogtok - ami az én szerény ismereteim szerint épphogy nem kommunista nézetek !

egerészölyv 2010.10.14. 09:59:41

@Caprica99: hol olvasgassak? A Népszavában? :) Miből gondolod, hogy nem vagy kommunista?

is 2010.10.14. 09:59:44

@Kerek Perec: "3. Az én adómból kb. 3 minimálbérest tartok el plusszba. Netalántán ők is beszálhatnának a közösbe, nemigaz?"

es ezt csinalja Orban? nem. ezt Bokros csinalta volna, meg is mondta. te hova szavaztal?

loláb 2010.10.14. 10:00:34

@csakmerazé: Én nem sírok, semmi bajom a szektoradókkal.
Hogyha ez az ára a 16%-os egykulcsos adónak, akkor felőlem fizessenek a telekom cégek, az energiaszektor, meg a hiper láncok, bankok.

A 16%-os adó miatt jelentősen növekedő reáljövedelmeknek, vásárolóerőnek ugyanis éppen ezek a cégek lesznek a nyertesei: a kisker forgalom 2,5 éve esik, most majd emelkedni fog, jelentősen.

A hiteladósok azon része, akinek még éppen nem dőlt be a hitele, könnyebben fogja tudni rendezni a tartozását, a közüzemi hátralékok csökkennek. A telekom cégek mondjuk megszívták, de ez van, mindenki nem nyerhet.

Ha lakossági megszorításokat jelentenének be, akkor is ezek a cégek szívnák meg (meg ráadásul a többi lakossági szolgáltatást nyújtó cég), csak nem adó miatt, hanem a kereslet csökkenés, illetve a fizetőképesség csökkenés miatt. Mint ahogy ez láthható 2008 ótal csökkenő a belső fogyasztáson.

@Caprica99:
"Aki meg merte mondani az igazat, hogy jó volt a Bajnai-féle irányvonal és tartható a hiánycél, azt jellemző módon, szájbaverik."
De nem volt jó. Idén az TAO csökkentés miatt kiesik 160-170 milliárd forint a költségvetésből. A bankadóból, meg a többi szektoradóból IDÉN bejön 420 milliárd, ami ahhoz kell, hogy tartható legyen a 3,8%. Hogy a francba lett volna jó a költségvetés, hogyha az Orbánék által bejelentett, nettó 250 mrd-s (a gdp 1%.-a) megszorítás kell ahhoz, hogy tartható legyen? Ezen a két tételen kívül érdemi változás nem volt, msához (aminek jelentős költségvetési vonzata lenne) nem nyúltak.

@Dub hadnagy:
"Aminek igazán értelme lenne, hogy érdemi kiadáscsökkentésbe kezdjenek"
A közszférában bevezetett 5%-os (háttérintézményeknél 10%-os) bértömegcsökkentés (=tömeges elbocsájtás, mivel a köztisztviselői, közalkalmazotti bértábla miatt nem lehet bért csökkenteni) az micsoda, kérlek? Mert szerintem érdemi kiadáscsökkentés. De valóban nem állhatnak meg itt, csökkenteni kell a közcégek finanszírozási igényét, meg a szociális juttatásokat is, de ezt valóban nem lehet egyik napról a másikra bejelenteni, mert a jelenlegi gazdasági hyelzet nem adott ahhoz, hogy évi 3-400 milliárdot meg lehessen spórolni ezeken, mert éhenhalnak az emberek.

is 2010.10.14. 10:01:11

@egerészölyv: ja, mar itt tartunk, hogy azt kell bizonyitani, hogy valaki nem az, amit te rafogsz? nem neked kellene bizonyitani az allitasod?

egerészölyv 2010.10.14. 10:01:17

@Caprica99: tehát most az a bajod, hogy a Fidesz épphogy nem kommunista nézeteket "puFFogtat"? Azt szeretnéd, ha nemcsak te, hanem Orbán is kommunista lenne?

egerészölyv 2010.10.14. 10:02:16

@is: szívesen bizonyítom. Melyik állításomra célzol azzal a briliáns koponyáddal?

Caprica99 2010.10.14. 10:04:03

@egerészölyv:
"Te tudtad 2008-ban, öcsi, hogy rossz a különadó? Akkor miért nem szóltál? .."

Tetszik tudni bácsi, az előző kormánynak nem volt kétharmada, nem tehettek azt, amit akartak, mert ott volt az ellenzék, aki ezt a különadó témát ellenezte.

(Az más kérdés, hogy mindent elleneztek, bármilyen fejlődés útjában álltak)

Táskás Tóni 2010.10.14. 10:05:50

@Blogger Géza: 2010-ben sem sikerült a beígért 120 milliárd ft megtakarítás , amit a kormány az első akciótervben a kormányzat kiadásainak csökkentéséből kívánt megtakarítani. Ezért kell most 2.5 millió ember befizetett nyugdíjjárulékát lenyúlni. Túl sok a "kosztos" a fidesz környékén. Szerinted ,ha Orbán most ugyanazt csinálja ,amit a gazdasági növekedés visszafogásaként emlegetett 8 évig az mit jelent? Gyakorlatilag az állandó nemmmel megakadályozták a gazdaság fejlődését és állandó pofázásukkal az embereket használták arra ,hogy ellehetetlenítsék 8 éven keresztül a kormányzást Ez a legaljasabb hazaárulás!!! Te most annak tapsolsz ,amit a fidesz és Orbán üvöltve ellenzett 8 évig most viszont erőből megcsinálják. Ha erre kellett a kétharmad akkor gratulálok.

Terézágyú 2010.10.14. 10:05:55

@egerészölyv:
"vannak egyes lúzerek, akik rosszabbul járnak. Szóra sem érdemes."

Erre két dolgot tudok mondani:
1. Diplomás alkalmazott vagyok húsz éve. Ha most a takarítónő is több pénzt kap mint eddig, meg a főnököm is, én viszont kevesebbet - akkor ezek szerint én nem vagyok része a zembereknek, akik "ne fizessék meg..."???

2. Anyád volt a lúzer.

Caprica99 2010.10.14. 10:06:04

@egerészölyv:
"...tehát most az a bajod, hogy a Fidesz épphogy nem kommunista nézeteket "puFFogtat"? Azt szeretnéd, ha nemcsak te, hanem Orbán is kommunista lenne?..."

Mi van???
Te csak írni tudsz, olvasni és főként értelmezni az olvasottakat már nem?

egerészölyv 2010.10.14. 10:06:36

@Caprica99: kisfiam, egyes, leülhetsz. Adóügyekben szimpla többség elég.

Mike36 2010.10.14. 10:06:52

@loláb: ja értem
szal a hiánycél rossz
legyen mindjárt 20%
és akkor lehet szórni a pénzt
csak az EU meg az IMF népnyúzó fazssága, az a mcosok hiánycél, meg a szemetek nem engedik elszállni a költségvetést
irgumbum, szemét imperialisták

Caprica99 2010.10.14. 10:07:37

@egerészölyv: hol olvasgass?
Hát a zinterneten! :)

És te honnan veszed, hogy az vagyok, ha még meghatározni sem vagy képes, mit jelent ez a szó?
Csak divat mondogatni, mi?

Terézágyú 2010.10.14. 10:08:23

@loláb:
"=tömeges elbocsájtás"

Ja, és ez, hogy fog beleférni az "egymillió új munkahelybe" vagy mennyibe, amit a fityesz igért?

egerészölyv 2010.10.14. 10:08:30

@Caprica99: így van, nem tudok olvasni.

Caprica99 2010.10.14. 10:08:42

@egerészölyv: az alkotmányról volt szó, bácsi kérem!

egerészölyv 2010.10.14. 10:09:45

@Terézágyú: kedves mama, nem tudtam, hogy te is föllökted magad az internetre, bocsi. A paprikás krumplit kettőre melegítsd, akkor jövök. Ölel fiad, Gézuka.

Kivlov 2010.10.14. 10:09:50

Ebben mi a meglepő? A vörösök is megszavazták bajnainak 2011re a 15 milliós alsó SZJA határt, most meg jönnek a demagóg „adórendszer a gazdagokért” dumával…

egerészölyv 2010.10.14. 10:10:38

@Caprica99: én csak kérdezek (Friderikusz). Honnan tudod, hogy nem vagy kommunista?

ostván 2010.10.14. 10:12:51

@Táskás Tóni: Nagyon jól megfogalmaztad. Ha hibás volt Gyurcsány sokmindenért, akkor legalább annyira hibás Orbán is a megakadályozott reformok miatt (egy házasság megromlása sem csak az egyik fél hibája. Az ilyesmit közös erővel szokás összehozni). Dehát a hatalom megszerzéséért semmilyen ár nem sok.

egerészölyv 2010.10.14. 10:13:15

@Caprica99: alkotmánymódosítás kellene egy adótörvényhez? Na, te sem téglafalú épületben végeztél...

Táskás Tóni 2010.10.14. 10:13:19

@Caprica99: 8 évig az ellenzék csak azt a szót ismerte, hogy nem. Mindenre ezt mondták, miközben 8 évet elpazaroltak az ország életéből. Ez a legnagyobb szemétség amit emberek és Orbán Mo ellen elkövethetett. Mondhatjuk nyugodtan ,hoyg Orbán és a8 évig mellette állók hazaárulók ,csak politikai és hatalmi érdekeket tartottak szem előtt. A 300 ft-os vizitdijból rakták ki a parlamenti győzelemhez az utat . Ki gondolta , hogy ennyi embert meg lehet téveszteni Mo-on?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.10.14. 10:13:46

"amelyek hátrányosan megkülönböztetik a legjobban teljesítőket."

Kérdés, hogy mit tekintünk a legjobban teljesítőnek? Azt a céget, aki fillérekért megvéve egy közművet monopolhelyzetét kihasználva gátlástalanul kaszál minimális szolgáltatást nyújtva, vagy pedig azt, aki minél emberibb árakon próbál minél jobb szolgáltatást nyújtani?
Ugyehogyugye?

egerészölyv 2010.10.14. 10:13:56

@ostván: Gyurcsány és Orbán házastársak? Dobrev Klára megöregecskedett?

Friedman 2010.10.14. 10:14:31

@Caprica99: "Hja kérem, tán nem kéne pluszban havi tízezreket adományozni a "felső tízezernek" a 16%-os SZJA-val és akkor nem kéne ilyen eszetlenül szétverni mindent. "

Ugyanmár.. felső tízezer? 32% adózik olyan szinten, aki a felső kulcsban volt, azoknak mind kedvez. A sok minimálbéren bejelentett feketéző vállalkozóért hadd ne fájjon a szívem.

Aki pedig valóban kevés bruttót kap, és nem is kap zsebbe, annak egyedül tényleg rosszabb lesz, és sajnálom is. Hosszú távon nekik is jó lesz, mert beindul a belső fogyasztás, végre a feketézőknek érdeke lesz fehéríteni a jövedelmet, és akkor el lehet kezdeni tovább csökkenteni az adót (2012-13-tól, ahogy ezt be is tervezték már). Ekkor nőhetnek igazán majd a jövedelmek. Le a feketézéssel, le az adócsalókkal.

@loláb: Egy olyan világban, ahol mindenki igyekszik megfelelni a befektetői igényeknek, nem lehetünk szájasak, alkalmazkodni kell az alacsonyabb hiányhoz. Mellesleg Medgyesi pont a hiány elengedésével (jóléti rendszerváltás) szúrta el a jövőnket, mégegszer ebbe a hibába nem szabad esni. Bajnaiék tehát nagyon jól tették, hogy ezt így bevállalták, ők értettek a gazdasághoz. Továbbá ez volt a feltétele az IMF hitelnek, ami valóban a csődtől mentette meg az országot (ne kezdjük, hogy az milyen jó lett volna, aki így gonodolja, az elég távol áll a realitásoktól).

A külföldi befektetőknek meg kell felelnünk, mivel ők tartják el az ország GDP 80%-ára rúgó államadósságát. Bizony tőlük van a nyugdíj, az oktatás, az autópálya, stb (persze sarkítva de igaz). Ha nem lenne külföldi befektető, ki venné az állampapírokat? Ha az ország szuveneritására hajtunk, akkor uccu neki megtakarítani, és állampapírt venni! Nem holmi unit-linked biztosításokba kéne rakni a nagy pénzt, amit az alkusz jól ránkdumál...

egerészölyv 2010.10.14. 10:14:47

@Táskás Tóni: hogy tud pazarolni egy ellenzék? Na, ezt mondd meg, Oktalan Tóni.

mojoking77 2010.10.14. 10:15:13

@loláb: "felőlem fizessenek a telekom cégek, az energiaszektor, meg a hiper láncok, bankok".

Gratulalok. Igazi klasszikus magyar szuklatokoru hozzaallas.
Abba persze nem kell belegondolni, hogy ezek a szektorok hany embert alkalmaznak, amelyek kozul mennyi lesz elbocsatva, koltsegcsokkentes cimen. A kulfoldi vallalatokrol vegleg nem is beszelve, akiknek cseppet egyszerubb lesz ugyanazt a szolgaltatast mas orszagbol ellatni. Ja persze irtad mar, te szarsz magasrol az egeszre. Lenyeg, hogy havi 10000 Ft-tal tobb maradjon a tarcadban. Aztan meg te fogsz sirni, mikor jovore, (vagy 2013-ban) kiderul, hogy az a gyonyoru 16%-os ado gyakorlatilag fizetescsokkentest fog eredmenyezni az addig bevezetett egyeb intezkedesek hatasara...

ttamas76b 2010.10.14. 10:15:32

Iyen a politika. Ezzel csak azoknak van baja, akik húznak valamelyik irányba...
Én azért örülök, hogy a szakemberek zöme mindkét oldalon hasonlóan (de nem teljesen egyformán) gondolkodik, még ha a politikusaik mást is kommunikálnak kifelé, illetve a kormányok nem azonos szinten tudják ezeket megvalósítani.

Nekem a következők a fontosak: ne lopjanak, illetve lépjék meg azokat a lépéseket, amiket a hozzáértők javasolnak.

Ha ezt meg tudják csinálni, maradjanak, ha nem, akkor csere. Tojok bele, kinek az arcát látom a parlamentben!

Táskás Tóni 2010.10.14. 10:16:51

@egerészölyv: Te egy jó nagy barom vagy a nagyképű hozzászólásaiddal ! Orbán mellett a helyed! Most jelentkezz , mert állítólag nemsokára leépítés lesz de azért sok ott a segg még így is , szerintem te is megütöd a mércét.

motoszka 2010.10.14. 10:17:16

Ha pl a kormányunk nem a 2006 nemzeti hősök kifizetésével kezdte volna a kormányzást és most sem arra törekedne, hogy mindenkinek tele tömje a zsebét, akkor a hiánycél simán tartható lenne a jelenlegi állapotban! Az a baj, hogy én ápr. 11 óta váram a katarzist. Arra gondoltam, hogy 8 évnyi akta tologatás után lehet tényleg tesznek majd valamit.

Mike36 2010.10.14. 10:18:02

@csoko20: ja meg rá lehet kenni mindent az imeprialistákra, meg a szemét multikra
árat emel a szemét multi?
kirúg 10-20% alkalmazottját a szemét multi?
Viktorunk mossa kezeit, és habzó szájjal kikel a népnyúzó multik ellen
tiszta haszon

sosem gondoltam volna hogy a fideszesek valójában komcsik

Mike36 2010.10.14. 10:20:15

@safranek: szerintem Brüsszelben simán lehetne perelni egy ilyen húzás után a magyar államot
ugynis a pénzt tőled elszedi, de be már nem fizeti
olyan ez mint az a cég, ami levonja a tb-det, de be már nem fizeti

Táskás Tóni 2010.10.14. 10:20:24

@egerészölyv: Képletesen mondtam , valószínü ezt itt sokan megértették, azon pedig egyáltalán nem csodálkozom , hogy neked ez nem jött össze

Mike36 2010.10.14. 10:23:42

@Krujs: nagyon helyesen gondolod
legalább most lesz mit fityiszeseknek a zsebükbe dugdosni
mert hát a fityiszesek szent emberek, hát igen
szent együgyüség, Isten áldásával

Caprica99 2010.10.14. 10:24:26

@egerészölyv: nem t'om, miről beszélsz?

Én azt írtam, hogy egy ma alkotmányellenes törvényt holnapra alkotmányossá tesznek és ez konkrétan a magánnyugdíjpénzek lenyúlásáról szólt.
Szó nem volt kétharmadról, meg egyszerű többségről- mondom én, hogy írott szöveget nem tudsz te értelmezni!

Mike36 2010.10.14. 10:26:22

látom reggel megjött a fidesz kommandó

Caprica99 2010.10.14. 10:28:59

@egerészölyv: Idézek kicsit neked, mert elég hiányosnak látom a tudásodat:

"A kommunizmus olyan társadalmi forma, amelyben minden tulajdont a közösség vagy az állam birtokol és valamennyi polgár egyenlően részesül igényeik szerint.
Az ideológia szerint az elnyomástól, a nélkülözéstől, a kizsákmányolástól mentesítő, de az értelmes munkát lehetővé tevő szabadságot mindenki számára biztosítani kell. Az ehhez vezető út a fennálló burzsoá struktúrák, intézmények megszüntetése, lerombolása, melyek gátolják sokak szabadságát és védelmezik kevesek kiváltságait....."

Szerinted az mszp ezt az értékrendet képviselte?
Megalol! :DDDDDDDDDDDDDDDD

Mike36 2010.10.14. 10:29:09

kedves fidesznyikek!
csak egyet nem vesztek észre (vagy csak a szokásos megiszom a kakaót és ráfogom a nyuszira)
ugynis drága atyáitok azok, akik éppen építik vissza az államszocilizmust
úgyhogy már bocsánat, de a komcsik ti vagytok, nem mi, a demokráciafetisiszták

ostván 2010.10.14. 10:29:12

@egerészölyv: IDŐT azt nagyon hatékonyan tudott pazarolni.

Táskás Tóni 2010.10.14. 10:30:24

Az miért nem zavarja , az álszent és képmutató fidesz és kdnp erkölcsi érzékét ,hogy most Szalai Annamária mondja meg a tutit a médiatanács élén 1.8 millió ft-ért mikor ez a" szimpatikus" hölgy pár éve még egy igénytelen erotikus magazin főszerkesztője volt Biztosan értékelik nála ,hogy megtért.

Mike36 2010.10.14. 10:30:28

@egerészölyv: kár, hogy nem érted
de ez a te bajod, nem az enyém

Táskás Tóni 2010.10.14. 10:33:35

@Mike36: Nem véletlenül mondta Orbán ,hogy elpazaroltunk 20 évet .Ahogy elnézem visszaépíti a szocializmust , de azért a 20 év neki is jól jött ,hiszen nem lehet azt mondani, hogy kilóg a segge a gatyából. Jól megtollasodott.

Mike36 2010.10.14. 10:35:54

@GG84: megint az a fránya belső fogyazstás
édesjóistenem
egyszer ébrednétek már fel
de nem baj, majd bevezetik a tervgazdálkodást meg az állam által meghatározott árakat
csak tessék kivárni
szemét imperialisták mind megszívják
megmutatjuk mi az igazi kuruc virtus, a karvayltőkének!

stratez 2010.10.14. 10:39:18

A magyar közélet jelenleg leggusztustalanabb jelensége, hogy azok, akik ezt az egész trágyadombot hátrahagyták, most azon kárörvendeznek, azt papagájkommandózzák nap, mint nap, hogy na, ezt takarítsátok el, ha tudjátok.

Mike36 2010.10.14. 10:39:20

@mojoking77: továbbá gondoljunk a koncessziókra, beruházási költségekre, megtérülési időre, ami nem 2 év, technológia, K+F, munkakultúra, és sorolhatnám

szemét rómaiak, római szemetek!

Caprica99 2010.10.14. 10:40:24

@Mike36: csak nehogy a kötelező oroszt is bevezessék a sulikban. :DDDD

Táskás Tóni 2010.10.14. 10:40:33

Kérjük meg László Tamást a fidesz szakpolitikusát, hogy írjon már a mostani Orbán csomag mellé egy elemzést! Vagy 2 év olyan nagy idő ,hogy mindent másképp lát? És ne tessék visszafelé mutogatni ,mert az elbaszott nyolc évben a fidesz minimum 2/3-al benne volt. Legfőképpen annak fényében ,hogy ilyen írások kerülnek elő. Amugy Csányi is sokat változott 2 év alatt. Amikor Gyurcsány bevezette a bankadót még ki akarta külföldre költöztetni az OTP-t. Ajobboldalon milyen alkalmazkodóak az elvhű politikusok és gazdasági "szakemberek.

Táskás Tóni 2010.10.14. 10:42:03

@stratez: Sokat verhették anyádék a fejedet ,hogy csak ennyi maradt meg belőle! Vagy így születtél.?

Mike36 2010.10.14. 10:43:37

@stratez: hm... te sem itt élsz, hanem a démonjaid között
ki kárörvendezik te szerencsétlen?

Kismacska (BELLA) 2010.10.14. 10:43:44

@safranek: ebben nem ez a félelmetes, hanem hogy MINDEGY, mi az alkotmányellenes!
- Az ő embereik (including Stumpf bá) ülnek az AB-ban. És ha mégis akadékoskodnának?
- 2/3-dal akármit megtehetnek.
- Vaníliás Palika pedig mindent aláír.

Fogják és egyszerűen alkotmányt módosítanak. Aszongyák: ki nem xxxxx@rja le???

Eddigi lopás mérlegük:
- 200 mrd bankadó (mi fizetjük)
- hozzávetőlegesen még 150 mrd a távközlésen (mi fizetjük),
- 14 hónapon át ellopja a magánnyugdíjpénztári befizetésünket.
- A minimálbéresek még nagyobbat szívnak a 16%-os SZJA-val.

És ezen kívül nem nagyon csinálnak semmit.

Így aztán ünnepeljünk, hogy nyertek! Hallelúja! (Bazz...)

Mike36 2010.10.14. 10:46:00

@Táskás Tóni: naja, mert most megkapta az üdülési csekk bizniszt, amit a fidesz elszedett a szakszervetektől (ami megintcsak államosítás ám a javából)
szal kompenzálva lett szegény

benkoo 2010.10.14. 10:46:32

mit vagytok meglepődve: Gyurcsány bármilyen ötlete pocsék volt, bezzeg ha orbán királyé ugyan az akkor minden oké...
ennyi. parasztvakítás.

Friedman 2010.10.14. 10:48:53

@Mike36: Nem tudom értelmezni a kommentedet igazán. Érvek és minden nélkül ez így nem sokat ér.

Belső fogyasztás kb. Mo-n esett vissza leginkább a térségben. Máshol már mindenhol elindult fel, nálunk még mindig köhög a rendszer. Az exportból persze jól megélünk, de azért nem ártana, ha valami belső fogyasztás is lenne. Az adóterhelésünk pedig a legdurvább volt kb egész Európában (tudtommal Belgiumban, és a Skandináv országokban magasabb, itt viszont nem feketéznek).

Azzal viszont én sem értek egyet, hogy ilyen módon szedjék be a pénzt, én inkább nyúlnék a nagy ellátórendszerekhez, szociális kiadásokhoz stb. A kiadási oldalon van a gond főleg, azért kell valakit szétadóztatni (vagy az alkalmazottakat, vagy a sikeres cégeket).

Abban pedig nem hiszek, hogy ezek a most megadóztatott cégek olyan nagy leépítésbe kezdenének, hiszen most legalább két-három évig nem kell bért emelniük, úgyis emelkedik az alkalmazottak nettó jövedelme. A bérköltségen pedig sok múlik ám az ilyen nagy cégek esetében (jellemzően pl. ott dolgoznak a relatíve magasabb jövedelemmel rendelkezők, és akik be is vannak rendben jelentve).

Fideszman 2010.10.14. 10:49:34

Az hogy a gát átszakadt annyira véletlen mint a 98as robbantás sorozat :) Sanyibá ért ehhez.

csoko20 2010.10.14. 10:51:02

@Mike36: Kérdezz meg egy nyugdíjast mi volt a jobb! Amikor 100 Ft-tal felment a farhát ára, vagy az amikor elvették a 13. havi nyugdíjat?

Egyetlenegy adónemet mondj, amit a multik nem tudnak ráterhelni a fogyasztókra, ha akarják!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.10.14. 10:51:03

És miért nem esik szó, az egy évi nyugdíjalap lenyúlásáról? Az eddig adómentesen kapott juttatások (pld. utazási hozzájárulás) megadóztatásáról?
Mégy Gyurcsány+bokros együtt sem csinált ilyen erős megszorításokat!!!!

Mike36 2010.10.14. 10:53:05

@GG84: lusta vagyok sokat érni, érd be hát ennyivel
leényeg, hogy a belső fogysztás bővítése nem megoldás
hogy miért, azt most nem fogom kifejteni, sry
98-02 között is ez volt a fidesz mániája, éppen eleget értekeztünk róla akkor

Kismacska (BELLA) 2010.10.14. 10:53:32

@Kerek Perec: a felső keresetűeknek csoportosítják át. Tanultál matekot?

A minimálbéres kevesebbet visz haza - ergo több marad(na) a kasszában. Ez még korrekt is lenne! Hiszen közteherviselés, ő is fizessen adót. CSAKHOGY! Ezzel párhuzamosan a magas keresetűek több tízezerrel többet visznek haza.

Tehát: pénz átcsoportosítás történik. Valszeg a kevesebb magasabb keresetű fizeti az SZJA bevétel nagyobbik részét most is. Magyarán az történik, mintha a kiskeresetűek pénzét megkapnák a jómódúak.

Több barátom is utóbbi (magas kereset) körbe tartoznak, ha bogáraggyal gondolkodnék, azt mondanám, tökjó! Viszont én is megjártam a szegénység bugyrait és biza egy minimálbérből élő családnál (papa-mama minimálbéren) bizony nagy érvágás 2x5k mínusz is, nemhogy 2x10!

Aki ezt nem látja be, az szerencsés, mert sosem volt még anyagi gondja!

Még egy megjegyzés: a jelenlegi barmokat zömmel kispénzű naivok szavazták meg. Akiknek az emlékezetük addig nem terjedt vissza, hogy a Fidesz MINDIG a felső tízezer pártja-kormánya marad. Mindig. (Emlékeztek még, milyen jól jártak az akkori ingatlanvásárlási támogatással a sokpénzűek?)

csoko20 2010.10.14. 10:54:20

@HAJRÁ NÉMETEK: Úgy sejted, hogy Sanyibá április óta odajárt oldalba húgyozni egy 60 méteres gátat? :)

Hát, akkor biztos nincsenek prosztata gondjai...
A robbantásokkal egyetértek.

Caprica99 2010.10.14. 10:55:15

@GG84:

"...a most megadóztatott cégek olyan nagy leépítésbe kezdenének, hiszen most legalább két-három évig nem kell bért emelniük, úgyis emelkedik az alkalmazottak nettó jövedelme. "

Te most komolyan azt gondolod, hogy pl. a Tesco-nál, az ELMÜ-nél
bruttó 300 ezer forintos fizetések vannak?
Hol élsz te?

Friedman 2010.10.14. 11:01:38

@Caprica99: Most spec az MTelekomra és MOL-ra gondoltam, valszeg a Tesco esetében nem a bérköltség a legfajsúlyosabb. Ott azért nem lesz nagy leépítés, mert gondolom eddig sem lazsáltak a pénztárosok. Ott ha eddig le tudtak volna építeni már megtették volna. Valószínűbb, hogy az adót az áremelés kompenzálja, és ha ez forgalomcsökkenést okoz, akkor lesz csak leépítés. Viszont úgy gondolom, hogy mivel több jövedelem marad a lakosságnál, ezért összességében inkább fogyasztás bővülés lesz, magasabb inflációval. Rosszul azok járnak, akik nem voltak eddig teljes bérre bejelentve.

Táskás Tóni 2010.10.14. 11:05:45

@GG84: A nagy ellátó rendszerekhez a fidesz és Orbán soha nem fog hozzányúlni ahhoz nem elég tökösek ,meg azt nem lehet a sok baromnak ilyen ügyesen kommunikálni. Ugyanúgy 2000milliárdot költünk az önkormányzati rendszer fenntartására ,mint eddig viszont jó sok fideszes polgármester tudja őket helyi szinten kiszolgálni. Igaz Te sem gondolod komolyan ,hogy ilyen tb terhek mellett a most helyzetbe hozott kis és középvállalkozók fogják megteremteni az 1 millió munkahelyet . Orbán Smittpalibá-val a törvényhozás motorját beinditotta , de a gazdasági motort éppen most kezdi leállítani. A legjobban annak örülnék ,ha nem lenne igazam mivel nem szeretnék külföldre költözni.

eszkep 2010.10.14. 11:06:16

@safranek: 2006-ba is az volt, amikor Gyurcsány csinálta?

Kismacska (BELLA) 2010.10.14. 11:07:18

@egerészölyv: lehet, hogy ezeket (@Krujs: is köztük) darabra fizetik.
Döbbenet: ti TÉNYLEG beszoptátok ezt a Viktor az egyetlen igaz istenünk, az egyetlen igazmondó magyar politikus, ugye?

De éééééééééééééédesek... :DDDDDDDDDDDDDDD

Még mindig azt hiszitek, hogy Viktorék nem lopnak. Tudjátok, mit? Ha már ennyire imádtok fizetni nekik, miért nem ajánljátok fel a teljes jövedelmeteket ezeknek az áldott jó és igaz embereknek? És így tőlünk nem kellene lopni. No hogy tetszik? Mert nekem nagyon!

Táskás Tóni 2010.10.14. 11:08:30

@GG84: Akiknél több pénz marad az ezentúl is szlovák rendszámu autót fog vásárolni és Panndorf-ba megy felöltözködni.A nemzet fia Bayer Zsoltika is szlovák rendszámu autót vett. A nagy hazafi

laci_52 (törölt) 2010.10.14. 11:12:04

Akkor b*ták el, amikor privatizálták az energiaszektort. Ebből néhányan meggazdagodtak, az árát viszont mindnyájan fizetjük az egekbe szökő energiaárakban. Miért baj, hogy az extraprofitjukból most egy kicsit elvesznek? Az energiaszolgáltatók gyakorlatilag monopolhelyzetben vannak, ezért a kormánynak jobban oda kellene figyelnie az áraikra is.

Friedman 2010.10.14. 11:17:12

@Táskás Tóni: Na az ilyeneket kell börtönbe zárni... legalábbis a visszaesőket. Alacsonyabb adó mellet most már nincs apelláta, nincs olyan duma, hogy azért nem fizetek, mert olyan magasak az adók. Ezentúl aki csal, annak brutális eljárás, hogy egy életre elmenjen a kedve az adócsalástól.

Azért mert úgy gondoljuk, hogy egyesek ezután is csalni fognak, attól még hozzá kell nyúlni a redszerhez. Tudom, hogy az autót is fel tudják törni, ha be van zárva és be van riasztva, mégsem hagyom nyitva az ajtaját... meg kell próbálni, ne döntsük el előre.

Az pedig, hogy hozzányúlnak-e az ellátórendszerekhez majd kiderül. Egyelőre nem úgy tűnik, de most közel 4 évig nem lesz egy választás sem (még EU parlamenti sem). Most kétharmaddal sok mindent meg lehet csinálni, és 4 év múlvára mindenki elfelejti, ami most van. Ergó, most kell meghozni a népszerűtlen lépéseket, remélem elkezdik hamarosan. Ez kiderül 1-2 év múlva.

Az viszont tény, hogy ha 3 év múlva ki akarják vezetni az extra adókat (bankadó, energia, telekom), akkor valamit még tenni kell. Így nyilván nem maradhat hosszú távon, mert csomagolnak a cégek, és a részvényesek, aztán húznak haza.

coco57 2010.10.14. 11:17:51

A szavazok nagy többsége azt hitte ,hogy a fidesz a meg váltó.
Ha ezután sem ébrednek rá , hogy a cél a hatalom megszerzése
és a javak újra elosztása de csak a hit hú mozulmánoknak.
Aki nyer az viszi a kasszát.Hát ez történik most.
Az általuk beígért reformok helyet elvonások jönnek.
Azt , hogy nem tudták az hazugság hisz minden adatott megkaptak akkor is ha azt állítják hogy nem.
Na ennyit az egészről tehát szívunk a sok fanatikus Fideszes miatt.

loláb 2010.10.14. 11:19:22

@Terézágyú:
Nem tudom, de hogy nem az állami szektorban kell létrehozni az egymillió új munkahelyet, az tuti.

@GG84:
"Egy olyan világban, ahol mindenki igyekszik megfelelni a befektetői igényeknek, nem lehetünk szájasak"
Csakhogy: az EU, meg az IMF nem konrkétan 3%-os hiányt várt, hanem olyan intézkedéseket, amik a költségvetés finanszírozási igényét jelentősen csökkentik. iylenek a bajnai lépésekben nem voltak, ők bevállalták a nagyon komoly szigorítást eredményező hiánycélt, tudván tudva, hogy nem nekik kell majd az azok tartására szolgáló intézkedéseket meglépni.

"Mellesleg Medgyesi pont a hiány elengedésével (jóléti rendszerváltás) szúrta el a jövőnket, mégegszer ebbe a hibába nem szabad esni."
Hát, igen, Hogyha nyugdíjemelést, meg szociális intézkedésekért kellene elengedni a hiányt, azt én sem támogatnám. De az adócsökkentés munkahelyeket teremt, a válallkozásbarát reformok (közigazgatás méretének csökkentése) szintén pénzt igényel, de összességében az ország gazdasági kilátásait, a növekedési lehetőséget emeli, igaz, nem egyik évről a másikra, hanem közép-hosszú távon.

" Bajnaiék tehát nagyon jól tették, hogy ezt így bevállalták, ők értettek a gazdasághoz."
Nem, ha értettek volna a gazdasághoz, akkor nem olyan intézkedéseket vezetnek be, amik taccsra vágják a belső fogyasztást. A válság alatt a belső fogyasztás a gdp, meg reálbércsökkenés sokszorosával csökkent, így a hazai cégek jövedelmezőségét csökkentették durván. EZÉRT nem volt tartható sem a 2010-es, sem a 2011-es hiánycél, mert a költségvetés bevételi oldalán semmiféle terv nem teljesült.

"Továbbá ez volt a feltétele az IMF hitelnek, ami valóban a csődtől mentette meg az országot"
Hogy mi volt a feltétele, és miylen feltételeket lehetett volna elérni, azt hagyjuk. Az IMF és az EU görögoszág esetében például simán belement abba, hogy 5% feletti hiányt vállaljanak idén. Bajnaiék IMF tárgyalási politikájában nyilvánvalóan benne volt a revansvágy, hogyha a fidesz nyer is,ne tudja megvalósítani az ígéreteit, olyan béklyót hagyanak maguk után. Ezért válalltak olyan jelentős hiánycsökkentést, aminék sokkal enyhébb hiánycsökkentés vállalásával is megkaptuk volna a hitelt (lásd görögország példáját), és amit -nyilvánvalóan- az IMF/EUtűzzel-vassal kikényszerít ezután.

@mojoking77:
"Abba persze nem kell belegondolni, hogy ezek a szektorok hany embert alkalmaznak, amelyek kozul mennyi lesz elbocsatva, koltsegcsokkentes cimen."
Hát igen. a magyar telekom 3 hete jelentette be, hogy kirug 400 embert. 3 hete még sehol nem volt távközlési szektoradó, ennek ellenére a telekom cégek rugdosták ki az embereiket. Szóval az elbocsájtásoknak minimális közük van a szektoradókhoz, akinek a munkájára nincs szükség, azt nem kell állományban tartani. Ennyi.
Ha pedig egy hiperlánc kivonul, hát rajta, marhára nem fog hiányozni.Van magyarországon vagy 13 hipermarket, meg diszkontlánc, majd valamelyik átveszi a hálózatot, és a dolgozókat. Vagy nem, és akkor végre a magán kiskereskedelmi szektor (abc-k nonstopok) is egy kicsit lélegzethez jut, mert ezek a láncok tönkretették ezt a szektort.

egerészölyv 2010.10.14. 11:22:13

@Táskás Tóni: Oktalan, köszönöm a tanácsaidat. Megfogadni ugyan nem fogom, ahhoz túlzottan komcsi vagy, de élvezettel olvasgatom őket.

egerészölyv 2010.10.14. 11:23:36

@Táskás Tóni: Oktalan, ha tényleg nem csodálnád, nem írtad volna ezt ide. Kis füllentős.

egerészölyv 2010.10.14. 11:25:05

@Caprica99: teljesen belesültél. Ebből már nem kecmeregsz elő.

egerészölyv 2010.10.14. 11:26:48

@Caprica99: köszönöm - biztosra vettem, hogy éppen TŐLED bizonyára megtudom a helyes komcsi álláspontot.

egerészölyv 2010.10.14. 11:28:58

@Kismac: inkább a felső kerektestűeknek, mint az alsó kerektestűeknek.

egerészölyv 2010.10.14. 11:31:15

@Kismac: igen, mi beszopjuk, hogy a Zorbán nem lopik, mert hüjjék vagyunk. Ha ez boldogít, komcsikám.

Friedman 2010.10.14. 11:31:30

@loláb: "Nem, ha értettek volna a gazdasághoz, akkor nem olyan intézkedéseket vezetnek be, amik taccsra vágják a belső fogyasztást."

Azt ne felejtsük el, hogy Bajnaiék csökkentettek először SZJA-t... az ÁFA emelés pedig a kompenzációja volt ennek. Sokan nem tudják, de közel 65%-kal több pénz folyik be a költségvetésbe ÁFA-ból, mint SZJA-ból. Ezért én nem ellenzem annyira az ÁFA emelést, mert ezt az adót mindenki fizeti, és nehéz elcsalni (legalábbis sokkal nehezebb, mint az SZJA-t). Ráadásul, mivel jobban eloszlik a társadalmon, így egy emberre közel sem jelent olyan terhet, mint az SZJA. Nem véletlen, hogy Orbánék sem csökkentik, és ez így helyes is.

"Bajnaiék IMF tárgyalási politikájában nyilvánvalóan benne volt a revansvágy". - Szerintem pont bennük nem volt. Egy évre szerződtek, nem volt több motivációjuk. Gyurcsánnyal ne keverjük az ideiglenes szakértői kormányt.

"Az IMF és az EU görögoszág esetében például simán belement abba, hogy 5% feletti hiányt vállaljanak idén". -
Igen, mert nekik 12% volt, onnan még az 5% is elég jó. Továbbá mi amióta csatlakoztunk az EU-hoz, még sosem teljesítettük a 3%-os hiánycélt, azaz túlzott deficit eljárás alatt vagyunk. A többi EU országra ez jellemzően nem igaz, ők csak most szálltak el a költségvetésükkel. Az EU-t pedig igazán hidegen hagyja, hogy eddig MSZP most pedig Fidesz kormány van. A lényeg, hogy mi már eljátszottunk minden kártyát, minden bizalmunkat, most meg kell mutatnunk a külföldnek, hogy igen, képesek vagyunk takarékoskodni.

KCB 2010.10.14. 11:31:49

@Terézágyú: Ha szerinte da kettő ugyanaz a kaliber, akkor nincs mit beszélnünk.

Táskás Tóni 2010.10.14. 11:32:15

@egerészölyv: Aki a legkomcsibb orbán kormánynak a híve nem mondhatja a másikra ,hogy komcsi.Szerintem komcsi apukád , anyukád Smittpalibá,Matolcsi/III/II/ Kövér /Hazafias Népfront/Pozsgai, Pintér ....annyi időm nincs ,hogy mindet felsoroljam.Eldugtátok már az összes piros tagkönyvet a családban ?Ne égessétek el mert ,lehet ,hogy mostantól ez is jó pont lesz

Mike36 2010.10.14. 11:34:54

@Táskás Tóni: egyetértek
ehhez képest a komcsik komcsiznak másokat, (csináld, és utána fogd rá a másikra)

Kismacska (BELLA) 2010.10.14. 11:38:36

@egerészölyv: haaaaaaaat... énbiza komcsika vagyok, he. Haaat maaa hogyne!

Anyám. Nektek tényleg nem létezik más, ugye? Csak az, hogy ti MAGYARok vagytok, MI pedig (most kiderült az ÖK szavazáskor, hogy a többség) mind, egytől egyig, akik nem a St. Viktorra illetve brancsára szavaztunk egytől egyig CSAK komcsik, hazaárulók vagyunk.

Végülis olyan bogáraggyal, mint a tiéd, ezt nem is lehet felfogni, hogy mondjuk nem csak Fidesz-MSZP van a világon.

Szerintem maradj meg a szinteden, én itt befejeztem, mert lehúzol arra a béka segge alatti szintre és legyőzöl a rutinoddal. Hülyékkel nem vitatkozom.

Tengermély tisztelettel:

A KOMCSI (Ehhehe.)

KCB 2010.10.14. 11:38:51

@coco57: "Na ennyit az egészről tehát szívunk a sok fanatikus Fideszes miatt. "

8 év ámokfutása után ennyit tudsz mondani egy másik pártról? A fidesz szavazók egy része szoci szavazók voltak, csak neki kicsivel több eszük volt mint neked és legalább váltottak.

De nem csoda, még most is élnek (szerencsére egyre kevesebben) köztünk komcsik, nácik akiket 50év sem térített ki a hitükből mert a pártot vallásnak tekintik. A megmaradt szoci szavazók jó része mondható inkább fanatikusnak.

Táskás Tóni 2010.10.14. 11:43:33

@Kerek Perec: Te ugyanolyan egyszerű vagy ,mint Orbán és Matolcsi gazdaságpolitikája. Ránéznek a papírokra innen oda , onnan ide tologatnak és kész a költségvetés.

KCB 2010.10.14. 11:43:36

@Kismac: Ha tudnád hány embernek próbáltam tanácsot adni hogy kit tudjanak törni. Gondolod elfogadták? Cserébe szerinted az a helyes hogy a megdolgozott pénzemet szociális alapon elosztogassák? Képzeld, én sem aranykanállal születtem a számban, volt amikor péntekre már nekem is csak egy kiflire maradt pénzem, de tanultam, dolgoztam, terveztem, küzdöttem hogy elérjem azt amit.

KCB 2010.10.14. 11:44:26

@Táskás Tóni: Te meg ezt 3 hozzászólásomból meg tudod állapítani... Hát nem is tudom ki az egyszerűbb...

Friedman 2010.10.14. 11:45:10

@Kismac: Az a helyzet, hogy tényleg elég gáz már ez a komcsizás. Egy tény, az MSZP az MSZMP utódpártja. Ezt soha nem mossa le magáról, a baloldalra egyértelműen új párt kell. Programjában amúgy az LMP és a Jobbik áll a legközelebb a tökéletes szocializmushoz.

A Fidesz részéről pedig az nagyon gáz, hogy aki nem ért egyet mindenben, az már komcsi... gondolkodjunk, a társadalomnak ez nem igazán jó hozzáállás. A Fidesz nem focicsapat, hogy akkor is neki drukkolok, ha bele döglöm is... nem, egy politikai párt, ami intézkedéseket hoz. Az intézkedéseket külön kell tudni értelmezni. Van jó (pl. SZJA csökkentés), és van rossz (brutál mértékű különadó bankokra, stb. kiadáscsökkentés helyett).

Ezekről külön mind lehet vitát nyitni, de próbáljuk meg nem egymást proba alázni, csak azért mert másra szavaz. Ez így elég szűklátókörű gondolkodás. A politikusoknak persze ez a jó, ők feltétlen híveket szeretnének látni, nem értelmesen gondolkodó, vitázó állampolgárokat.

DocBulywood 2010.10.14. 11:49:35

Azt szeretném kérdezni, hogy a következő hét végén 23-án vajon ha a nép elnyomói ellen lázad, kivel veretik szájba a népet?

Mert ugye 2006-ban az Igazság pillanata után beindult a nép, tört-zúzott, hogy hazudtak neki - kis barom, hát ha valaki igazat szól, az miért baj?

Most mi lesz? A megfélemlített rendőrségtől várják majd, hogy a feldühödött táborát szemkilövéssel, gázosítással visszaterelje a nyájba?

Mike36 2010.10.14. 11:49:59

@GG84: a leggázabb meg az, hogy Orbánék éppen restaurálják az államszocialzmust, és ők a komcsik. Persze ti ezt nem látjátok, a hitetek miatt

Caprica99 2010.10.14. 11:50:18

@egerészölyv: mibe sültem bele?
Te tuti nem vagy százas! :-o
Fogalmam nincs, miről fröcsögsz....

KCB 2010.10.14. 11:50:28

Egyébként az Orbán fóbiás szociknak üzenem hogy nézzék már meg mit is jelent az a szó hogy államcsőd. Mert szeretett pártjuk odáig vitte az országot. Lehet valakit szeretni, nem szeretni, de ez tény. Ezt nem lehet kidumálni, másra fogni. EZ nem szimpátia kérdése.

pokesz70 2010.10.14. 11:52:11

Magyar Nemzet, 2022. május 12.

ORBÁN VIKTOR BEJELENTI AZ ÚJ AKCIÓTERVET

Az új parlament megalakuló ülésén Orbán Viktor ismertette a Nemzeti Együttműködés Nemzeti Kormány a Nemzetért új akciótervét. Először azonban méltatta a nemrég lezajlott országgyűlési választások eredményei kapcsán az Emberek bölcsességét, ami révén világcsúcsot jelentő 100%-os Fidesz győzelem születhetett. Orbán Viktor névszerint is megköszönte annak a 43 választópolgárnak a szavazatát, akik ténylegesen résztvettek a választáson és akik az összes lehetséges fideszes jelölt közül a legjobbakat választották. Bár egyes hazaáruló terrorista sejtek azt a hazugságot terjesztik, hogy a 43 voks közül 27 valójábban fasszal szavazott, Orbán Viktor leszögezte: természetesen az otthon maradt választópolgárok mellett a fasszal szavazók is valójában a fideszre szavaztak. Így most már teljes mértékben helytálló az a megállapítás, hogy a Magyarok Országában totális egyetértés van mindennel kapcsolatban. Orbán Viktor első akciópontja ennek megfelelően azt indítványozta, hogy ezentúl kormánya a Totális Nemzeti Egyetértés Nemzeti Kormánya a Nemzetért nevet viselje. A szünni nem akaró vastaps ellenére, a köztársasági- és miniszterelnök folytatta a következő akciópont ismertetését, mely szerint az évek óta sikeresen működő bank-, energia-, távközlési-, kereskedői-, zöldséges-, kőműves-, bicikliszerelő-, bölcsödei konyhásnéni-, taxisofőr- és hasonló különadók mintájára bevezetésre kerül a rendőri különadó is. Orbán Viktor szerint elfogadhatatlan, hogy az a mintegy 5,7 millió rendőr, aki a szegénységi bűnözés elszaporodása miatt teljesít szolgálatot hazánkban, mentesüljön a közteherviselés méltányos mértéke alól. Hiszen már szinte csak a politikusokra nem vetettünk ki különadót az egységes 0,2%-os SZJA megőrzése érdekében vívott szabadságharcban -- viccelt az állam- és nemzetfő, majd bejelentette, hogy az akciópont szerint minden rendőr 2010-ig visszamenőleg lesz köteles befizetni a 34%-os különadót.

Mike36 2010.10.14. 11:53:43

@Kerek Perec: te meg azt mit jelent az, hogy komcsi

Caprica99 2010.10.14. 11:53:46

@egerészölyv: egyrészt, nem álláspont volt amit írtam, hanem MEGHATÁROZÁS - már ha érted, mit is jelent ez a szó!

Amúgy megint nem a feltett kérdésre válaszoltál, hogy a meghatározás mennyiben is illik az mszp-re?

Megmondom én - semennyire, sőt épp ellenkezőleg!
Aki itt komcsisodik, az pont szeretett vezéred!
Vegyük el a kapitalista, kizsákmányolóktól a hasznot, államosítsunk, stb, stb...

:DDDDDDDDDDDDD
Nevetséges vagy!

És??? 2010.10.14. 11:57:00

Várjunk azért még pár napot ,hogy megtudjuk valóban ilyen mértékűek lesznek e ezek a pluszz adók.(amit én kétlek).A magánnyugdijjal kapcsolatban ,első hallásra nem is értem,hogy meglehetne ezt tenni törvényesen?Gondolom megint lesz 1-2 jó szava Brüsszelnek a Vezérünkhöz.

Caprica99 2010.10.14. 11:57:31

@Kerek Perec: nem, nem!
Államcsődöt csak ti vizionáltatok, ki is mondtátok, ami után bedőlt a forint!
Amúgy hol is vannak azok a csontvázak?
Nagy a kuss ezen a téren! :D

csoko20 2010.10.14. 11:59:36

Úgy látom a szociknak nem tetszik semmi.
Be kellene vezetni az "elkúrtuk" adót és a "8 évig nem csináltunk semmit" járulékot, akkor tényleg az fizetne aki megérdemli.

Az se jó, ha a multit adóztatják, az se jó ha az embereket adóztatják hogyis van ez; de valakinek csak fizetni kell a számlát!

És??? 2010.10.14. 11:59:45

@Kerek Perec: Államcsöd volt? most meg má nincs.

Rob67 2010.10.14. 12:00:15

@GG84: Az MSZP kommunista/szocialista utódpárt, igen. Jogi értelemben bizonyosan.
A Fidesz pedig a szó minden més értelmében, a valóságban.
Én annak idején nem arra voksoltam hogy jogi váltás legyen, hanem arra hogy a szocializmus léte és lrtelme eltűnjön.
Viktor, ezt tanították Oxfordban?
Nem hiszem hogy felhívták volna ott figyelmet Kádár és a szocializmus rejettt bájaira.
Minek ült ott feleslgesen, utána meg etetett minket éveken keresztül a hosszúhajú antikomcsi brigádjával egyetemben?

Friedman 2010.10.14. 12:01:11

@Mike36: Nem igazán értetted meg, amit írtam :) Vagy csak nem akarod meghallani, amit mondok, mert nem illik bele az érvrendszeredbe.

A lényeg, amit írtam, hogy nincs hitem, hanem egyesével vizsgálom az egyes kormányok lépéseit. A politika nem hit kérdése, arra ott a templom. Itt erről szó sincsen.

Ugyanúgy, ahogy most sincs szó államszocializmusról. Az SZJA csökkentés az pont nem az. Az pont azt jelenti, hogy kevesebb pénzt vonok el a gazdaságot előre vivő adófizetőktől, hogy ők valóban jobban élhessenek, mint az ingyenélők és a feketézők. Gazdaságilag ennél jobbosabb dolog nincs is igazán. Ez pont a Magyarországon berögzült szocializmus leépítése.

Sajnos a másik oldal, a sikeres vállalatok szétadóztatása valóban visszalépés ebben a folyamatban. De ez még távol áll az államszocializmustól.

almas 2010.10.14. 12:02:24

Hát az MSZP miatt muszáj volt valahogy beszedni a hiányzó pénzt. Nem arra kéne haragudni, aki visszafizeti a pénzt, hanem aki a kölcsönt felvette és azután elherdálta!

high up 2010.10.14. 12:02:45

jaj de szeretem az ilyen sekély logikájú önjelölt véleményvezéreket. 1944 tavaszán is sütött a nap Pesten 2010 tavaszán is tehát ugyanaz a helyzet - vonnák le az egybites következtetést,

Szóval lúzerek, ez nem elemzés. Nem árt a lényeget számba venni, miszerint a blogoló által felrótt két szituáció között óriási különbség van. Mégpedig az, hogy gyurtcsányiék elkúrták és teljesen természetes, hogy egy ellenzék ilyen helyzetben nem csak ezt ,hanem az elkúrás bárminemü megkísérelt korrekcióját kritizája és/vagy ellenzi. A felelösség ugyanis az elkúrókat terheli, tetszettek volna nem elöidézni ilyen helyzeteket.

Tudnivaló, hogy a Fidesz nem az elkúró ebben a játszmában, így csak az rója fel neki, hogy milyen módszerekkel próbálja az elödje által hárahagyott SZARHEGYET eltakarítani, akit nem terhel az elkúrás büne.

Rob67 2010.10.14. 12:03:24

Van egy fideszes haverom.
Csontváz kutató a jelenlegi besoztása.
Mondom neki, most mi van?
Csontvázak vannak, sokan. Nem mondhatok egyet sem, de évekig ez lesz a munkám, mondja.
Havi 700+áfáért.
Én örülök hogy gyorsabban be tudja fejelzni a házát, régi baréátom.
De mi véltozott itt? Azonkívül hogy a korona bekerült az alkotmányba és statsiztikailag többen járnak templomba?

Dinsdale Piranha 2010.10.14. 12:03:58

Éljen a Forradalmi Kormány, éljen a szeretett kormányunk gazdaságpolitikája és éljen Szeretett Vezérünk aki sikeresen visszacsempészte a kommunizmust.

DrCinizmus 2010.10.14. 12:04:56

Azért az roppant bájos, amikor a szocik szidják és átkozzák az Orbánt, hogy mekkora kommunista. Legalább olyan bájos, mint ahogyan két éve a Fidesz ostorozta azt a különadót, amit most bezetni akar.
Konkrétan mind a két oldal ostoba, szánalmas és mérhetetlenül demagóg!

Roa 2010.10.14. 12:07:49

@Rob67: Azért a havi 700 + Áfa megbízási szerződésben egy átvilágításért, megsúgom, hogy aprópénz. Már persze, ha van mögötte ténylegesen munka.

És??? 2010.10.14. 12:11:37

@Drgomor: igazad van . De még hosszu évekig ez lesz.Most már késő lenne szerepeket cserélni.

pokesz70 2010.10.14. 12:14:16

@GG84:

"Az SZJA csökkentés az pont nem az. Az pont azt jelenti, hogy kevesebb pénzt vonok el a gazdaságot előre vivő adófizetőktől, hogy ők valóban jobban élhessenek, mint az ingyenélők és a feketézők. Gazdaságilag ennél jobbosabb dolog nincs is igazán."

És ez így igaz, ezt hívják neokon gazdpolnak. Ronald Reagan használta először a 80-as évek Amerikájában. Amikor a világtörténelem egyik legnagyobb gazdasági konjuktúrája volt éppen. Most 2010 van és egy elég masszív válság közepén vagyunk. Az egységes 16%-os SZJA a legjobban kereső, az adózók kevesebb, mint 10%-át kitevő rétegnek jelent valódi csökkentést, az átlagbér környékén keresőknek ez 1%-os csökkentés, a minimálbéreseknek 16%-os adóemelés valójában (és akkor az adókedvezmények és társai problematikáját most ne is keverjük bele). A különadókat előbb-utóbb úgyis mi fizetjük meg, nincs az a szabályozás, ami képes lenne megakadályozni, hogy pl. a tescoban ne legyen minden 2-3 forinttal drágább, mint korábban vagy a t-mobil ne lassítsa be a fejlesztéseit. Hogy ne legyenek tömeges elbocsátások ezeknél a cégeknél. Hogy ne hárítsák át a veszteségeiket a beszállítókra, akik nagyon sok esetben magyar kkv-k. Kicsit bonyolultabb ez a dolog, mint elsőre kinéz.

DrCinizmus 2010.10.14. 12:18:48

@És???:

Nem szerepcserére van szükség, hanem normális politikai kultúrára, de ez Magyarországon körülbelül olyan projekt, mintha macskákat akarnánk megtanítani ugatni...

moophlander 2010.10.14. 12:19:58

@Caprica99: Ne vedd személyeskedésnek, de te egy ritka buta ember lehetsz! Egy gyerekpéldával igyekszem megvilágosítani számodra az elmúlt évek történéseit!
Tegyük fel! Van dinnyénk is, meg sörünk is, meg más kajánk is! Azt szónokolja valaki, hogy zabáljunk dinnyét, mert abból sok van! ("Kaufman Mózes" adja nekünk jó áron) Valaki felhívja a figyelmet, hogy ha sok dinnyét zabálunk, nem fogunk majd rá tudni sört inni, mert elrontjuk a gyomrunkat és nagyeséllyel okádni fogunk! Pedig meleg időszak jön és jó lenne hűteni magunkat hideg sörrel! Értelem szerüen nem szavazzák meg a dinnyezabálás utáni sörözést! Mikor viszont az a helyzet, hogy nem dinnyével zabáltuk tele magunkat, akkor igen, lehet a sörözést megszavazni!

Táskás Tóni 2010.10.14. 12:21:30

@high up: Te is tudod ,hogy Orbánék kúrták el, nem kicsit ,de nagyon azzal ,hogy minden reformot és minden intézkedést ami a korszerű állam megteremtéséhez vezetett volna ,megfúrtak .Szlovákia ,Lrengyelország még Románia is a jobboldali kormányzás során olyan reformokat hajtott végre ,amit nálunk Orbánék magakadályoztak ./pl mindenhol van vizitdíj, közigazgatási reform ,nem járnak a vonatok a ráfizetős vonalakon../ Ráadásul a szélsőjobbot használták segitségül.Te hányszor élvezel el amikor Orbán beszél a maga populista módján. Orbánnak köszönhetően MO egyszer és mindenkorra lemaradt a környező országokhoz képest és rohadjon el mindenki keze aki ilyen dilettáns emberek mellé tette a voksát tavasszal és ősszel

kgonzo 2010.10.14. 12:23:41

@almas:
Ne szépítsük: ez megszorítás!
Márpedig az a helyzet, hogy akkor az ember, aki sohasem hazudott, a választási kampányokat végig hazudta.
Azt állította, hogy nincs szükség megszorításra, mert az kommenista ármány, azonban most majd fizethetem a megemelkedett szolgáltatási díjakat, és legfőképpen kilopja a zsebemből a nyugdíjmegtakarításomat.
Szép új világ!

KCB 2010.10.14. 12:27:24

@Mike36: Hol komcsiztam én te hülye gyerek?

DrCinizmus 2010.10.14. 12:31:37

@Táskás Tóni: @kgonzo:

Legalább olyan szar lesz nektek is, mint amilyen szar volt a saját haverjaitok alatt! Se jobb, se rosszabb!

KCB 2010.10.14. 12:33:12

@Caprica99: "Államcsődöt csak ti vizionáltatok, ki is mondtátok, ami után bedőlt a forint!
Amúgy hol is vannak azok a csontvázak?
Nagy a kuss ezen a téren! :D "

Te kiről beszélsz? Mi az hogy ti? Ha nekem írsz akkor nekem is válaszolj, ne csak beleszard a közösnek szánt véleményed az én nevem alá.

Az államcsőd tény, nincs IMF akkor az utcán söpörték volna a pénzt. Szerinted azért lett felvéve az IMF hitel, mert dübörgött a gazdaság? A csontvázas duma meg politikai szöveg volt, minden választási évben minden váltópárt az egész világon valamilyen formában előadja. Maradjuk inkább a tényeknél. Nézzél statisztikákat ahelyett hogy itt osztod az észt.

Táskás Tóni 2010.10.14. 12:53:26

@Drgomor: Akkor szerinted is magára gondolt Orbán tegnap amikor azt mondta ,hogy a múlt hibáit ki kell javítan? belátta ,hogy kurva genya volt 8 évig , nem engedte megcsinálni azokat a reformokat amit a jobboldalnak támogatni kellett volna nem pedig megakadályozni. Önkritikát gyakorolt és a Robin Hood adó többszörösét meg szavaztatja a szavazógép fidesszel. Látod még ebben is "nagyobb ember Gyurcsánynál . Gyurcsány csak annyi adót akart ami még éppen nem lassítja a gazdaságot. Ebből is látszik ,hogy milyen "nagy " államférfi Orbán .Hajrá fidesz ,hajrá kommunizmus ,hajrá államosítás

Caprica99 2010.10.14. 12:53:36

@Kerek Perec: Ti, mint fidesz!
Egy kalap alatt a vezérek és a hódolók.

Mi az, hogy tény az államcsőd???
Jól vagy amúgy?
Be kéne venni a gyógyszeredet!

Te osztod itt az észt, ráadásul oktalanságokat beszélsz!
IMF hitelt minden ország vett fel!
Mindenki eladósodott, ahogy csak bírt és most igen, ennek a levét (is) isszuk!

A csontvázas dumát meg éppenhogy a te népszónokaid találták ki!

Táskás Tóni 2010.10.14. 12:56:23

@moophlander: Orbánék pontosan a dinnyezabálásra serkentettek , amikor megszavazták Meggyesi hitelből finanszírozott jóléti intézkedéseit.

Caprica99 2010.10.14. 12:57:04

@moophlander: Igen, biztosan ritka buta lehetek, mert egy szót nem értek a gyerekpéldádból.
Főként azt nem értem, hogy ezt az egészet most éppen mire böfögted ide?
Sztem egyik hozzászólásomhoz sem illik az idióta példád.

Kismacska (BELLA) 2010.10.14. 12:59:11

@GG84: egyetértek.

Valahogy, VALAMIÉRT nem tartom magam kevésbé magyarnak, attól, hogy nem szajkózom a fidesz-mantrát.

Ha matematikailag nézzük a dolgokat, akkor meg látjuk, hogy pl. most iszonyú kevés szavazattal nyert a Fidesz. Az emberkék 60%-a el se ment! És a maradéknak a kb felét kapták meg, tehát a magyar emberek kb 20%-ának kellettek most. Ez aztán az együttműködés, mi? :D

Attól meg már tele a t.köm (bocs), hogy a baloldalt le-hazugozzák, még mindig itt tartanak négy év után, mintha St. Viktor mindig igazat mondott volna.

KCB 2010.10.14. 12:59:30

@Caprica99: Még mindig általánosítasz, innét már nincs közös témánk. Amúgy nem tudod kire szavaztam, de nem is tartozik rád.

1/3 2010.10.14. 13:00:34

Maradt a jelszó!

TOLVAJ KORMÁNY MONDJON LE!!!

sz'tem egy egynapos munkabeszüntetés nem ártana figyelmeztetés képen.

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:02:28

@Kerek Perec: Az államcsődhöz keményen hozzájárult Orbán és a fidesz idióta populista demagóg dumájával . Mutass egy országot körülöttunk ahol népszavazást írtak ki a vizitdíj ellen. Még az általatok lenézett Románia is okosabban csinálta. Eladósodásunkhoz pedig hozzájárult az a rengeteg fidesz vezette önkormányzat ,ahol még a működési költségeket is hitelből finanszírozták lásd Rogán V. kerület

Caprica99 2010.10.14. 13:02:45

@Kerek Perec: komoly érvek!
Tipikus!
Amúgy meg szarok rá, te kire szavaztál!

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:04:34

@Kismac: Mivel Orbán folyamatosan hazudik nincs egy igaz szava sem , ezért nála nem tűnik fel.Vajon mennyire van még meg nála a nagy nemzeti felhatalmazás?

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:06:34

@Drgomor: Te fakír vagy . Akkor jelentkezz az Orbán papa bányájába .nagy igény van most a dolomitra amiből rengeteg semmire sem jó gátat húznak fel a haza védelmében /Illés urat idéztem./

moophlander 2010.10.14. 13:06:34

@Caprica99: Ne haragudj, de lejjebb már nem tudok menni, hogy megértsd! De tudod mit? Megkísérlem! Van tűzoltó készüléked? Tételezzük fel van! Nem akkor fogod használni, mikor az asszony begyújtja a sütőt, mert feltételezhető, hogy sütni akar benne valamit! Akkor fogod használni, mikor valami oknál fogva felgyújtja a konyhát is, mert bénán kilocsolta az olajat!

Caprica99 2010.10.14. 13:12:17

@Táskás Tóni: a hívőket úgysem lehet meggyőzni, de még vitára hívni sem.
Csak azt tudják fröcsögni, ha bármire rákérdez az ember vagy bármit kifogásol, hogy rohadt kommunista, meg szoclib, meg maszopos.
Ez az összes érvük mindenre.

Az alapkérdésre, miszerint amit 2008-ban rossznak találtak és leszavaztak, most miért találják fel ők - ez egyikőjük érve:

"...az, hogy gyurtcsányiék elkúrták és teljesen természetes, hogy egy ellenzék ilyen helyzetben nem csak ezt ,hanem az elkúrás bárminemü megkísérelt korrekcióját kritizája és/vagy ellenzi. ..."

Igen, hát ez egy felelős politikai hozzáállás.
Észreveszik, hogy elcsesztek valamit, javítani akarják, de az ellenzék (úgymint fidesz), csakazértis meggátolja - mert ez természetes (meg akkor mivel vagdalkoznak később és példálóznak egy következő választáson?!

Annyira, de annyira jellemző!

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:14:37

@moophlander: Igen, Orbán asszonyság akkor használta a tűzoltó készüléket , amikor minden reformot megakadályozott a populista demagóg szemét dumájával és nem átallotta a szélsőjobbot is felhasználni ehhez. Még annál is kisebb ember Orbán amilyen a magassága. Ne is menj lejjebb. Ott vagy Orbán szintjén együtt a mélyben a papa bányájában

Caprica99 2010.10.14. 13:15:01

@moophlander: figyelj, hagyd már abba ezeket a barom példáidat!
Iszonyat gyerekes vagy!

Ha nem tudod konkrétan leírni, melyik mondatommal nem értesz egyet, ahogy több emberre nem reagálsz, felejts el engem is!

moophlander 2010.10.14. 13:17:12

@Caprica99: Ja és még valamit! Sem Orbán fan nem vagyok, se nem komcsi! Azért nézd meg, ki melyik oldalán állt a "barikád"-nak '88-'89-'90-ben! :) A köpönyegforgatók meg szarjanak sünt! :)

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:19:29

@Caprica99: Ráadásul a környező országokra csak akkor hivatkoznak amikor arról kell beszélni ,hogy lehagytak minket. Az viszont fel sem merül bennük ,hogy ott nem voltak ilyen szemét emberek ,mint Orbán és a fidesz akik minden reformot megakadályoztak.Félelmetesen nagy az arcuk a fideszeseknek , pedig az elkúrást nekik sikerült véghezvinni a 8 év alatt és nem kicsit ,hanem nagyon.

moophlander 2010.10.14. 13:19:45

@Táskás Tóni: Fogadjunkj, hogy ezeket állva írod, mert leülni biztos nem tudsz a seggedből kilógó sarló-kalapács miatt!

Friedman 2010.10.14. 13:21:45

@pokesz70: Hát persze, hogy nem egyszerű. Ha egyszerű lenne, akkor bármelyikünk meg tudná csinálni. Mivel nem egyszerű, csak egy szűk rétegű közgazdász tudja végiggondolni a hatásokat. A lakosságnak eladni viszont nagyon nehéz, mert nem értik (nem is kell érteniük, hisz nem mindenki közgazdász). Ezzel viszont sok politikus visszaél, ezért lesz benne olyan sok populista, de káros elem az ilyen intézkedésekben (pl. bankadó). De amíg demokrácia van, addig ez szerintem elkerülhetetlen, hacsak nem lesz mindenki közgazdász...

Másik oldalról pedig a minimálbéres gyerektelenek havi 2 ezer Ft SZJA-t fognak most fizetni. Asszem ettől még nem halnak éhen. Sokaknak pedig gyereke is van, azok ezer forinttal többet kapnak (most szigorúan a minimálbéresekről beszélek). Ja, és összesen 1,1 millió minimálbéres van (vö. 3,7 millió dolgozó ember Mo-n), java részük (800 ezer) egyéni vállalkozó. Ők nyilván a cégük teljesítményéből és nem a minimálbérből élnek, ergo, ők nem igazi minimálbéresek. A maradék 300 ezerből szerintem 2/3-uk csak papíron minimálbéres. Azaz, ez összesen kb. 100 ezer embert érint negatívan, és csak 2000 Ft mínusz havonta. Mivel viszont olyan nagyon sokan vannak, ezért a költségvetés sokat nyer.

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:22:39

@moophlander: Nekem nem kell eldugnom a pártkönyvemet mert soha nem is volt. Te viszont biztosan elégetted az egyik szélsőjobboldali kukaborigatós gyújtogatás alatt. az MSZ,P-s és KISZ titkrti tagkönyvedet

Friedman 2010.10.14. 13:23:58

@Táskás Tóni: A szocik ebből éltek az elmúlt 4 évben... "nem mi rontottuk el, hanem az ellenzék". Azért ezt gondoljátok végig, mennyi értelme van az ilyen mondatoknak. Elárulom, nem sok.

Caprica99 2010.10.14. 13:24:09

@moophlander: mondjuk csak egy példa:
Nézzük már meg akkor, hogy drága jó Palibátyánknak mi is az előélete?
A fideszesek között nincsenek köpönyegforgatók?
Áh, niiincsenek!

Neked meg ki hiszi el, hogy nem vagy fidesz-fan? :)

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:25:05

@GG84: Szóval a 2e ft- szja adótól nem fognak éhen halni az emberek ,de a 300 ft vizitdíjtól éhen halt volna 10 millió magyar ember

Csirke72 2010.10.14. 13:25:08

Nagyon helyes. ÈLJEN ORBÀN! ÈLJEN A FIDESZ!

Többlet profit - NYERESÈG(mégha papíron minuszokat is irnak de ez köztudott mivel a tulajok MRD-os vagyona folyamatosan gyarapszik - ez amolyan kozmetika a könyvelésben), TÖBBLET ADÒ!

Ha papiron minuszokat lehet kozmetikázni a könyveléseknek, holott köztudottan MRD-os haszonnal zárják éveiket a multik és a szolgálatók, mialatt az alkalmazottakat hagyják kivérezni ill.kiéhezni akkor más speciális adóval kell ezt honorálni!

Caprica99 2010.10.14. 13:25:29

@GG84: de a fidesz most nem ugyanezt szajkózza?

Csirke72 2010.10.14. 13:25:52

Nagyon helyes. ÈLJEN ORBÀN! ÈLJEN A FIDESZ!

Többlet profit - NYERESÈG(mégha papíron minuszokat is irnak de ez köztudott mivel a tulajok MRD-os vagyona folyamatosan gyarapszik - ez amolyan kozmetika a könyvelésben), TÖBBLET ADÒ!

Ha papiron minuszokat lehet kozmetikázni a könyveléseknek, holott köztudottan MRD-os haszonnal zárják éveiket a multik és a szolgálatók, mialatt az alkalmazottakat hagyják kivérezni ill.kiéhezni akkor más speciális adóval kell ezt honorálni!

moophlander 2010.10.14. 13:26:08

@Táskás Tóni: Te figyelj! Nálunk az iskolában annó, hárman nem voltunk hajlandók belépni a KISZ-be! A diri üvöltötte, hogy az ő iskoláját pedig ilyen szégyenbe nem hozzuk! Mégsem léptünk be, pedig a továbbtanulásom múlt rajta! Hogy tudd kivel beszélsz!

Caprica99 2010.10.14. 13:29:59

@Caprica99: ehh, véletlenül elment az előbb befejezetlenül....

Bármi is van, akármennyi is benne az igazság, mi értelme folyton hátranézni és az előrelépés helyett csak a bűnbakokat keresni?

Még fél évig, 1 évig lehet hogy elmegy ez a "mert bezzeg az elmúlt 8 év" , de örökké ezzel sem lehet takarózni!

Csirke72 2010.10.14. 13:31:02

@GG84:

Nagyon helyes. ÈLJEN ORBÀN! ÈLJEN A FIDESZ!

Többlet profit - NYERESÈG(mégha papíron minuszokat is irnak de ez köztudott mivel a tulajok MRD-os vagyona folyamatosan gyarapszik - ez amolyan kozmetika a könyvelésben), TÖBBLET ADÒ!

Ha papiron minuszokat lehet kozmetikázni a könyveléseknek, holott köztudottan MRD-os haszonnal zárják éveiket a multik és a szolgálatók, mialatt az alkalmazottakat hagyják kivérezni ill.kiéhezni akkor más speciális adóval kell ezt honorálni!

Mindenki tudja, hogy a negativ bilancu multik tulajai MRD-os vagyonokkal rendelkeznek.
Na most akkor ne a papiron kozmetikázott éves záraásokat nézzük hanem, hogy a magánvagyonuk miböl gyarapszik???

Ez csak szócséplés és köztudott, hogy mindent ugy állitanak be mintha veszteséges lenne.

Orbánnak igaza van, ö meg a maga modjára állit fel törv´nyeket amiket be kell tartani.

Az érdekes ott van, hogy nyugaton ezek a cégek közel ekkora hasznot nem tudnak felmutatni és mégis a nyugateurópai bérek amiket kifizetnek sokszorosa a magyarnak.

A multik és a szolgáltatók folyamatosan hazudoznak az éves könyvzárásukkal. A nyereséget mind átmosssák magánba.

Ez ilyen egyszerü!!! Semmilyen cég nem tart fenn évekig ill évtizedekig söt terjeszkedik 1 minuszos hasznú céget!!!

Csirke72 2010.10.14. 13:31:54

Nagyon helyes. ÈLJEN ORBÀN! ÈLJEN A FIDESZ!

Többlet profit - NYERESÈG(mégha papíron minuszokat is irnak de ez köztudott mivel a tulajok MRD-os vagyona folyamatosan gyarapszik - ez amolyan kozmetika a könyvelésben), TÖBBLET ADÒ!

Ha papiron minuszokat lehet kozmetikázni a könyveléseknek, holott köztudottan MRD-os haszonnal zárják éveiket a multik és a szolgálatók, mialatt az alkalmazottakat hagyják kivérezni ill.kiéhezni akkor más speciális adóval kell ezt honorálni!

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:32:05

@GG84: A szocik reformokat akartak a liberálisokkal együtt csak Orbán és a fidesz a populista dumájával leszavaztatta.A környező országoknak nem volt ilyen rohadt ellenzéke ,mint a fidesz és Orbán. Ezért nem fogjuk tudni utolérni Őket Orbán és a fidesz 8 évig tartó gazembersége miatt előállt helyzetet szinte lehetetlen kijavítani. Orbán többet lopott az országtól 8 év alatt ,mint a szocik. Mo fejlődését lopta el.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.14. 13:37:16

Orbán a haza élősködője, sose dolgozott!

Amíg ő képben van nincs béke és nemzeti egység a hazában!

Lásd, hogy kezeli a választók kétharmadát képviselő ellenzéket!

Orbán takarodj!

Csirke72 2010.10.14. 13:37:42

@Táskás Tóni:

Nyuszifül. A népvagyon ellopása Antal és Horn keze alatt zajlott.
A volt MSZMP párttagjai késöbb MSZP alatt hirdették a kapitalista vivmányokat, közben 1 zacskó ropiért szétosztották a nép álltal felépitett állami vagyont a haverjaik és maguk között!

A szerzödések valótlan tartalmuak mint pl. a MAL is ami 10Mio Ft ért lett elajándékozva a volt elvtársaknak ahelyett hogy a valós piaci értekén 1,7MRD Ft-ért a másik pályázonak adták volna el norwégiába, aki hajlando lett volna 1,7 Mrd-ot fizetni!!!

Ez lopas ami konkrétan Horn pályafutása alatt ment végbe!

Nekem te ne magyarázz.

Gyurcsány volt aki 1986-ban megnyerte a versenyt a ki tud többet a szovjetuniórol, most meg ö a legnagyobb kapitalista!
Mi ez? Undorító!

Csirke72 2010.10.14. 13:40:01

@Miből van Orbánné gazdagsága 20 év gyes után?:

Nincsen elelnzék. MSZMP-re, balosokra nincsen szükség.

Ezért lett rendszerválltás 1989-ben. Máskülömben maradhatott volna a régi 1 párt MSZMP rendszere!!!

Az elmúlt 8 év csak a privatizációs tolvaj brigádnak hozott busás hasznot!

loláb 2010.10.14. 13:41:08

@GG84:

"Azt ne felejtsük el, hogy Bajnaiék csökkentettek először SZJA-t... az ÁFA emelés pedig a kompenzációja volt ennek."
Az szja csökkentést érezhetővé csak 2010 január elsejével vált, (mert a 2009-es csökkentés az gyakorlatilag 1-2 ezer forint volt csupán) , az áfát viszont 2009 június elsejével emelték fel.
És igen: szjaból kevesebb folyik be , mint áfából, éppen ezért, hogyha a kisebb adóterhelést jelentő adót csökkentjük, a nagyobbat emeljük, akkor összességébéen adót emelünk.
Nem a kisujjamból szoptam a belső fogyasztás taccsra vágását, az összes adatsor (kisker forgalom, külker mérleg) ezt mutatja.
Lengyelország ellenben komolyan élénkítette a belső fogyasztást, és széleskört érintő megszorítások nélkül kezelte a válságot, és náluk egyik válságos évben sem csökkent a gdp. Az válságkezelés volt, amit Bajnaiék műveltek, az szimpla megszorítás, aki azt válságkezelésnek szopja be, az buta.

" Nem véletlen, hogy Orbánék sem csökkentik, és ez így helyes is."
Orbánék azért nem csökkentik, mert nincs miből. Kéne, mivel jelentősen visszafogja a beruházási kedvet, de egyszerűen nincs rá keret sajnos.

"Szerintem pont bennük nem volt. Egy évre szerződtek, nem volt több motivációjuk. Gyurcsánnyal ne keverjük az ideiglenes szakértői kormányt."
Az ideiglenes szakértői kormány minisztereinek t9öbb mint a fele mszp-s parlamenti képviselő volt.
Volt bennük revansvágy, máskülönben a 2010-es hiányon kívül (amit, mivel annak az évnek a költségvetését készítették el ők, még jogosan ők adták meg) más időszakra nem vállalnak hiánycélt, vagy nem vállalnak ennyire szigorú, további megszorítások nélkül teljesíthetetlen célt. Mert ez a más faszával csalánverés tipikus esete.
Arról ne is beszéljünk, hogy adótörvényt alkottak 2011-re, amikor nyilvánvaló, hogy a 2011-es évi költségvetéshez, (és az ezt támogató adótörvény megalkotásához) vajmi kevés közük van.
Volt bennük revansvágy, hidd el.

"Igen, mert nekik 12% volt, onnan még az 5% is elég jó."
Na ja. Viszont a görög kormány, -pedig legalább akkora szarban volt, mint mi 2008 végén, sőt- megértette, és megértette az IMF/EUval, hogy az nem segít a gazdaság talpraállításában, és az adósságszolgálat teljesítésében, hogyha szétbasszák a belső fogyasztást.
Náluk is vannak megszorítások, például elveszik a 14. havi bért, meg nyugdíjat, de nem csökkentik 10-15%-kal az emberek vásárlóerejét, mert az sehova nem vezet.

"Továbbá mi amióta csatlakoztunk az EU-hoz, még sosem teljesítettük a 3%-os hiánycélt, azaz túlzott deficit eljárás alatt vagyunk."
Osztán erről ki tehez, a "zorbán"?

"A többi EU országra ez jellemzően nem igaz, ők csak most szálltak el a költségvetésükkel."
A görögök szintén sosem teljesítették a maastrichti kritériumokat, sőt, már az erm2-be is "trükkök százaival2 jutottak be. adósságlevelekkel trükköztek, állami cégek bevételeit utalták be 1 napra a központi költségvetésbe, hogy a fordulónapra beállítsák a költségvetés gdparányos egyenlegét, satöbbi).

"A lényeg, hogy mi már eljátszottunk minden kártyát, minden bizalmunkat, most meg kell mutatnunk a külföldnek, hogy igen, képesek vagyunk takarékoskodni. "
Képesek vagyunk, így van. bevezetjük azt az energiaszektort, meg telekom szektort sújtó adót, amit a németek már 3 éve alkalmaznak, és elvonunk valamennyit a kereskedelmi láncoktól is (mondjuk ők egész biztosan profitálnak az adócsökkentés miatt növekvő vásárlóerőtől).

Én sokkal jobban örülnék neki, hogyha a nyugdíjakon, a szociális kiadásokon, meg a kedvezmények megynyirbálásával, a közszféra reformjával teremtenék meg a fedezetét az adócsökkentésnek, de ezeket a lépéseket csak akkor lehet (politikailag) meglépni, hogyha elötte adtak, hogy ne érezzék azt az emberek, hogy mindegy ki van hatalmon, csak megszorítani tud. Először adni kell széles körnek (a dolgozóknak), és akkor el elhet venni a túlzásokat azoktól, akik nem érdemlik meg.
Ha ez kell, hogy 14-ben hatalmon maradjanak (ha jönnek a szocik, akkor az egykulcsos adórendszer megy, és jön a "gazdag" 300ezres bruttó bérű munkavállalók szopatása, meg a nyugdíjasok és a lumpenprolik további ajnározása), akkor csinálják így.

Csirke72 2010.10.14. 13:43:38

@loláb:

Nem felejtjük el, hogy hogyan csalltak el 1 válsztást hamis adatokkal a szocik.
Gyurcsányt most ezért viszik biróság elé!

Nagyon helyes. ÈLJEN ORBÀN! ÈLJEN A FIDESZ!

Többlet profit - NYERESÈG(mégha papíron minuszokat is irnak de ez köztudott mivel a tulajok MRD-os vagyona folyamatosan gyarapszik - ez amolyan kozmetika a könyvelésben), TÖBBLET ADÒ!

Ha papiron minuszokat lehet kozmetikázni a könyveléseknek, holott köztudottan MRD-os haszonnal zárják éveiket a multik és a szolgálatók, mialatt az alkalmazottakat hagyják kivérezni ill.kiéhezni akkor más speciális adóval kell ezt honorálni!

Mindenki tudja, hogy a negativ bilancu multik tulajai MRD-os vagyonokkal rendelkeznek.
Na most akkor ne a papiron kozmetikázott éves záraásokat nézzük hanem, hogy a magánvagyonuk miböl gyarapszik???

Ez csak szócséplés és köztudott, hogy mindent ugy állitanak be mintha veszteséges lenne.

Orbánnak igaza van, ö meg a maga modjára állit fel törv´nyeket amiket be kell tartani.

Az érdekes ott van, hogy nyugaton ezek a cégek közel ekkora hasznot nem tudnak felmutatni és mégis a nyugateurópai bérek amiket kifizetnek sokszorosa a magyarnak.

A multik és a szolgáltatók folyamatosan hazudoznak az éves könyvzárásukkal. A nyereséget mind átmosssák magánba.

Ez ilyen egyszerü!!! Semmilyen cég nem tart fenn évekig ill

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:44:02

@moophlander: Látod Orbánnak és a bandájának volt kisz tag könyve párttag könyve ugyanúgy ,mint Gyurcsánynak . Ebből a szempontból nincs közöttük különbség.Viszont Orbán 8 év alatt a demagóg populista dumájával végképp tönkrette Mo-ot. Mi a faszért állt a reformok útjába ?OOOrbán Mo fejlődését lopta el , a szocik csak pár millát. Természetesen a jobboldal is keményen lopott csak az soha nem derült ki az ügyészség miatt. Szerinted csupa csóró ember van jobboldalon Csányi Lázár Kósa Majtényi Simicska

Csirke72 2010.10.14. 13:46:03

@loláb:

Nem felejtjük el, hogy hogyan csalltak el 1 válsztást hamis adatokkal a szocik. Konkrétan 8 év alatt tönkre kormányozták az országot, IMF hitelt vettek fel amit szörén szálán lenyultak!
Orbán elutasította a hitelt mert nem akarja a népet meglopni!

Amit Gyurcsány és TSA-i csináltak máshol pl. Kinában azonnali föbelövéssel jutalmaznak!

Orbán igy is bökezü!

Gyurcsányt most ezért viszik biróság elé!

Nagyon helyes. ÈLJEN ORBÀN! ÈLJEN A FIDESZ!

Többlet profit - NYERESÈG(mégha papíron minuszokat is irnak de ez köztudott mivel a tulajok MRD-os vagyona folyamatosan gyarapszik - ez amolyan kozmetika a könyvelésben), TÖBBLET ADÒ!

Ha papiron minuszokat lehet kozmetikázni a könyveléseknek, holott köztudottan MRD-os haszonnal zárják éveiket a multik és a szolgálatók, mialatt az alkalmazottakat hagyják kivérezni ill.kiéhezni akkor más speciális adóval kell ezt honorálni!

Mindenki tudja, hogy a negativ bilancu multik tulajai MRD-os vagyonokkal rendelkeznek.
Na most akkor ne a papiron kozmetikázott éves záraásokat nézzük hanem, hogy a magánvagyonuk miböl gyarapszik???

Ez csak szócséplés és köztudott, hogy mindent ugy állitanak be mintha veszteséges lenne.

Orbánnak igaza van, ö meg a maga modjára állit fel törv´nyeket amiket be kell tartani.

Az érdekes ott van, hogy nyugaton ezek a cégek közel ekkora hasznot nem tudnak felmutatni és mégis a nyugateurópai bérek amiket kifizetnek sokszorosa a magyarnak.

A multik és a szolgáltatók folyamatosan hazudoznak az éves könyvzárásukkal. A nyereséget mind átmosssák magánba.

Ez ilyen egyszerü!!! Semmilyen cég nem tart fenn évekig ill

A népvagyon ellopása Antal és Horn keze alatt zajlott.
A volt MSZMP párttagjai késöbb MSZP alatt hirdették a kapitalista vivmányokat, közben 1 zacskó ropiért szétosztották a nép álltal felépitett állami vagyont a haverjaik és maguk között!

A szerzödések valótlan tartalmuak mint pl. a MAL is ami 10Mio Ft ért lett elajándékozva a volt elvtársaknak ahelyett hogy a valós piaci értekén 1,7MRD Ft-ért a másik pályázonak adták volna el norwégiába, aki hajlando lett volna 1,7 Mrd-ot fizetni!!!

Ez lopas ami konkrétan Horn pályafutása alatt ment végbe!

Nekem te ne magyarázz.

Gyurcsány volt aki 1986-ban megnyerte a versenyt a ki tud többet a szovjetuniórol, most meg ö a legnagyobb kapitalista!
Mi ez? Undorító!

Táskás Tóni 2010.10.14. 13:46:49

@Csirke72: Simicska Csányi Orbán Orbán papa Széles Gábor vagyonát pedig csak úgy összedobták az emberek?
Ui A felsorolás koránt sem volt teljeskörű

Csirke72 2010.10.14. 13:49:37

@Táskás Tóni:

Széles Gábor a számalkon volt tanár és mellette a Müszertechnikát vezette.

1995 ben a Müszertechnikára vett fel Horn kormányzása alatt 5MRD Ft hitelt, amiböl megvette az IKARUST.

Na msot Horn is a szoci rendszeré volt.

Ez ugyanolyan lopás mint a MAL. Ki kapott volna anno 5MRD hitelt jelzálogra???

Egyik sem szüz de a szbadrablást Antalék kezdték és a volt MSZMP tagjaiból lett uj hazafik fojtatták!

Csirke72 2010.10.14. 13:51:55

@Táskás Tóni:

Mellesleg Gyurcsány is Apro Piroska anyosa mellett kapott 700Mio Ft hitelt anno amiböl jelzálogra megvette késöbbi cégét az államtól.

Hogy ez hogyan lehet? Ugy hogy anno Apro Piroska volt a magyar hitelban elnöke.
Ez is korrupció!

hu.wikipedia.org/wiki/Apr%C3%B3_Piroska

Knorr 2010.10.14. 13:56:47

@Csirke72: ekkora fidesz fant is már rég láttam mint te vagy :D mindenki lopott csak a fidesz nem mi? háháhá :DDD cuki vagy.

Friedman 2010.10.14. 14:23:07

@Csirke72: "Többlet profit - NYERESÈG(mégha papíron minuszokat is irnak de ez köztudott mivel a tulajok MRD-os vagyona folyamatosan gyarapszik - ez amolyan kozmetika a könyvelésben), TÖBBLET ADÒ!"

Jojó, nem kell ennyire bizonygatnod, hogy semmit nem konyítasz a közgazdasághoz. Elhiszem, hogy nem tanultál közgázt, nem baj ha nem érted, nem is hibáztatlak érte, csak nem kell ezt ennyire demonstrálni. Ha van egy részvénytársaság, pl. OTP. Ott a tulajok a részvényesek, akik lehetünk akár mi is (történetesen én, mert most nekem is van részvényem). És nem vagyunk milliárdosok éppen. Még az is lehet, hogy van milliárdos a tulajok között, de ez alapvetően miért lenne gond? Aki milliárdos mind csal? Mind meg kell durván adóztatni? Miért is? Eszerint tényleg visszajutunk a kádárizmusba, ahol mindenki egyenlő (persze egyesek jobban :) Ne adj már muníciót azoknak, akik a Fideszt komcsizzák...

Friedman 2010.10.14. 14:27:38

@Táskás Tóni: No pont az a lépés elég nagy baromság volt... mármint a 300 Ft elleni népszavazás. De mi lenne, ha kiszakadnátok ebből a keretből, hogy valaki vagy fideszes, vagy szoci, vagy tökömtudja mi. Ha leteszem a voksot az SZJA csökkentés mellett, az nem azt jelenti, hogy nem szavaztam a 300 Ft vizitdíj mellett.

Pont azt érte volna el, hogy az orvoshoz melegedni meg társalogni vágyó nyugdíjasok otthon maradtak volna... mondjuk nem is a 300 Ft húzta volna ki az országot a bajból.

Gyurcsányéknak meg más jó ötlete nem támadt ezen kívül (sőt, ellenkezőleg), szóval kíméljenek azok, akik azt hinnék, hogy dícsértem, sőt...

Friedman 2010.10.14. 14:29:47

@loláb: "Én sokkal jobban örülnék neki, hogyha a nyugdíjakon, a szociális kiadásokon, meg a kedvezmények megynyirbálásával, a közszféra reformjával teremtenék meg a fedezetét az adócsökkentésnek"

Tökéletesen egyetértek. De ettől még nem szabad pofán vágni a sikeres vállalatokat, mert ennek rossz üzenete van. Kétszer is meggondolja egy külföldi befektető, hogy ide beteszi-e a lábát, mert elég kiszámíthatatlan a politka. Csökken a társasági adóm, de ha sikeres vállalkozásom lesz (pl. Mtel, MOL, OTP) akkor lekaszál az állam... na ez nagyon rossz üzenet.

loláb 2010.10.14. 14:45:37

@GG84:
Én differenciáltabban kezelem ezt a kérdést.

Sikeres vállalat, ami nagy hozzáadott értéket állít elő (audi, mercedes, suzuki, gm, ge) minden támogatást megkap, jogosan, mert ezek a cégek adják a magyar export kb.50%-át, és jelentősen hozzájárulnak a külker mérleg pozitív szaldójához, azaz az ország finanszírozhatóságához.
Ők sokat kapnak, adókedvezményben, támogatásban, beruházásokhoz kapott pénzekhez, jogosan.

Egy hipermarketlánc viszont ilyen hozzáadott értéket nem teremt. Igaz, hogy tömegével teremt az alcacsony végzettségűeknek munkahelyet (hogy miylet azt hagyjuk, de az rabszolgameló éhbérért, amit egy hiperben lehet csinálni),ezért nem kell őket két lábbal kirugdosni, de olyan nagyon ajnározni sem kell őket.(negatívumuk viszont ezeknek a láncoknak, hogy gyakorlatilag megölték a kiskereskedelmi szektort, abban pedig fénykorában sokkal többen dolgoztak, mint ahány főt a hiperszektor alkalmaz)
Ha majd valamelyiknek nem éri meg, akkor kivonul, Isten vele. Érdekes módon, németországban szinte kizárólag a német láncok vannak jelen, franciaországban a franciák, angliában az angolok, svédországban a svéd. Hozzánk viszont valamiért bejött az összes, nyilván borzasztó ráfizetéses lehet az itteni működés.

A telekomcégek pedig sosem bevételből fejlesztenek, hanem bankhitelből. A tulajdonosi megtérülés biztosított (menedzsment fee) maximum osztalékágon kicsit kevesebbet fognak tudni kivinni. (Egyébként 3 hete melyik nagyválallat jelentett be 400fős létszémleépítést? Na melyik? Igen, a Magyar Telekom.)
Ők mondjuk nem vonulnak ki, ahhoz túl sokat fektettek be, viszont telekom adó németországban, spanyolországban, és franciaországban 3 éve van, talán akkor nálunk is lehet...

A rablóprivatizációba kijátszott energiacégeket pedig inkább hagyjuk. Az állam szerintem bármikor nagyon szivesen visszavásárolja az elműnek, a főgáznak, vagy a többi energiaszolgáltatónak a külföldi részvénypakettjét.

Caprica99 2010.10.14. 14:54:49

@GG84:
"De mi lenne, ha kiszakadnátok ebből a keretből, hogy valaki vagy fideszes, vagy szoci, vagy tökömtudja mi."

Ez egy teljesen hiábavaló kérés!
Aki ma a fidesz bármelyik mondatát, intézkedését, lépését megkérdőjelezi, kritizálja, netán ellenzi - az csak és kizárólag komcsi lehet!
És hiába mondod, hogy azért még nem, hiába mondasz, kérdezel, csak komcsiz, aki bevallottan fidesz-fan.

Csak ebben az egy posztban ezer példát tudnék hozni erre.

Friedman 2010.10.14. 15:02:59

@Caprica99: A probléma, hogy a másik oldal is ilyen... a komment, amire válaszoltam, rögtön lefideszesezett, ami miatt egy intézkedésükre jót mondtam...

Egy hajóban evezünk srácok. Mindannyian. Egyedül a politikusok (amúgy racionális) érdeke, hogy megosszák a társadalmat. Tudjátok: "Divide et impera". Ezt már a rómaiak is tudták.

@loláb: Mivel a vállalatok profitorientáltak, ezért az a sikeres, aki nagy profitot ér el. Egy tökéletes világban ez egybevág azzal, hogy a legnagyobb hozzáadott értéket is termeli, de azért ezt tudjuk, hogy nem feltétlenül van így. Amíg nem követ el törvénysértést, addig nem bántanék egy vállalatot sem.

A hipermarket közelebb hozza a termékeket. Rabszolgatartó? Nem kötelező ott dolgozni. Olyanoknak teremt munkát, akiknek máshol már nem jut, azért megy oda. De jobb, mint a semmi, tehát értéket teremt. Te is odamész vásárolni, tehát ezzel is értéket teremt. Az érték az nem csak fizikai lehet.

Friedman 2010.10.14. 15:08:05

@loláb: Az Mtelekom leépítése, hát igen, most rossz nyelvek mondhatnák azt, hogy a már kiszivárgott telekom adó miatt történt. Valójában nem, ez a dolgok rendje. Válságban leépítés van, gyengén megy az MTelekom szekere, nem tudja tartani az osztalékot. Ettől rossz lesz a cég? Még mindig marad 10.400 alkalmazottja, akiket eltart. Szóval azért a hozzáadott értéket nem kérdőjelezném meg. A kapitalizmus persze ilyen, itt dzsungeltörvények uralkodnak. Csak eddig még nem találtak ki jobbat.

loláb 2010.10.14. 15:29:23

@GG84:
"Amíg nem követ el törvénysértést, addig nem bántanék egy vállalatot sem."
Viszont valakinek meg kell fizetnie annak az adócsökkentésnek az árát, aminek az a célja, hogy a belső fogyasztást élénkítve keresletet teremtsen, és a válallkozások profitját növelje.
Politikailag az inaktívakat egyelőre nem lehet csesztetni, a dolgozókra (és a munkáltatókra) több terhet rakni nem lehet, nyilvánvaló, hogy az extrán nyereséges szektoroknak kell kicsit többet vállania. Átmenetileg. És nem kis részben azért is, mert a belső keresletbővülésből nem kis részben fognak profitálni ők is.

"A hipermarket közelebb hozza a termékeket."
A rossz minőségű termékeket. Szerinted miért van az, hogy az összes hiperláncnak saját márkás cuccai vannak, és ebből bonyolítják a forgalom nagy részét, normális, márkatermékekből sokkal szükebb a választék?
Elmondom: a xy gazdaságos terméket a külföldi anyacég rendeli meg, nagy tételben, és a lánc ezt forgalmazza kötelezően.
Ezzel közvetlenül költségágon (ELÁBÉ) viszi ki a pénzt az anyacégnak. A nagy tömegű beszerzés miatt olcsón szerzi be az anyacég, a hazai hiperlánc kis haszonkulccsot érvényesít ezen a terméken, így közvetlenül, nyereségadót, és osztalékadót megkerülve jut ki az anyavállalathoz a pénz. Egy teszkó 580 milliéádos forgalomra 9 milliárdos adózás elötti eredményt mutat ki, (ezt kb itthon is hagyja, ez kell az itthoni terjeszkedéshez), viszont költségágon kivisz egy évben felbecsülhetetlen mennyiségű, de százmilliárdos nagyságrendű summát.

"Rabszolgatartó? Nem kötelező ott dolgozni. Olyanoknak teremt munkát, akiknek máshol már nem jut, azért megy oda."
A hiperláncok tönkretették a hazai kiskereskedelmi szektort. Külföldön nincsen minden 5000fős város határában legalább három hiper (pennymarket, tesco, lidli), viszont a kis abc-k, meg a kisebb boltok is életképesek. Itthon egyre kevesebb ilyen bolt van, vidéken már szinte csak cigit, meg piát lehet bennük kapni, de leginkább megszünnek.
A hiperláncok alkalmaznak kb 100ezer embert, régen a kiskereskedelmi szektorban 450ezren dolgoztak.

"Te is odamész vásárolni, tehát ezzel is értéket teremt."
Távedés, én nem járok hiperbe, csak évente egy-két alkalommal, amikor megveszem az évre elegendő tisztitószereket egyszerre.
Kaját három éve nem vettem hipermarketben. Néha még borért járok ki a metroba, mert jó a borkinálatuk, és elég jó áron is van, de ezt is csak akkor szoktam, amikor tavasszal feltöltik a készletet.
De simán meglennék hipermarketek nélkül is.

"Az Mtelekom leépítése, hát igen, most rossz nyelvek mondhatnák azt, hogy a már kiszivárgott telekom adó miatt történt."
Nem, a telekom a leépítést már 2009-ben bejelentette, most csak arról szólt a bejelentés, hogy pontosan mikor, és hány főt küldenek el.
De rendben van, akinek a munkájára nincs szükség, azzal lapátra. Egy telekom alkalmazott biztosan megtalálja a helyét, elég jó szinvonalú munkahely az ahhoz, hogy az onnan kikerülők versenyképesek legyenek a munkaerőpiacon.

Én nem bántom őket, sem a kapitalizmust (félreértetél, ha ezt veszed ki a szavaimból). De olyan borzasztó krokodilkönnyeket nem hullajtok olyan adók bevezetése után, amiket a németek, a spanyolok, meg a franciák már a válság kitörésekor életbe léptettek.
Meggyőződésem, hogy ha ezeket az adókat meglépik bajnaiék, és nem a lakossági megszorításokkal rakják helyre a költsgévetést, akkor most nem lenne 700ezer bar listás, meg 550ezer regisztrált munkanélküli, és nem csökkent volna 10%-kal másfél év alatt a magyar gdp. És végre neki lehetne állni levagdosni a szociélis hálóról azokat a vadhajtásokat, amiket már húsz éve kerülketünk.

Friedman 2010.10.14. 15:38:00

@loláb: "A hiperláncok tönkretették a hazai kiskereskedelmi szektort. Külföldön nincsen minden 5000fős város határában legalább három hiper (pennymarket, tesco, lidli), viszont a kis abc-k, meg a kisebb boltok is életképesek." - Igen, ez így igaz, ez rajtunk múlik, hogy hol vásárolunk. Ebben lehetne nagyobb a társadalmi összefogás, erre kéne inkább az energiát feccölni.

Én sem hullatok krokodilkönnyeket ezek után a vállalatok után (bár a bankok esetében azért a 200 Mrd nagyon nagyon durva, és ezt a hitelezési aktivitás bánja majd = kevesebb lakáshitel, csökkenő lakására, stb.)

A lényeg, hogy így nem szabad, hogy egyik pillanatról a másikra bevezetik, és a mértéke azért elég nagy. Csökken az ország vonzereje befektetési szempontból, az pedig mindenkinek rossz hosszabb távon (kisebb állampapír kereslet, magasabb kamatok, MNB kamatemelés).

Másrészt az adó az nem lehetne egzakt összeg. Neked sem mondják azt, hogy jövőre bármennyit is keresel 10 misi adót viszünk tőled. Az adónak a lényege, hogy a profitot termelje, és ne az árbevételt.

loláb 2010.10.14. 15:49:12

"bár a bankok esetében azért a 200 Mrd nagyon nagyon durva, "
Bankoknál dettó érvényes a hipereknél ismertetett adóoptimalizálás.
A külföldi bank refinanszírozási forrást csak az anyacégtől kap, és annyiért, amennyiért az anyacég adja. Az anyacég felveszi a bankközin a refinanszírozást, x%-ért, majd kiadja a küölföldi leányoknak x+y%-ért, és a leány által megtermelt eredményből y%-ot máris hazavitt, társasági adó, meg osztalékadó fizetés nélkül.

Szerinted miért van az, hogy az OTP (ami ugyebár anyabank) 9ezer milliárdos mérlegfőösszegre 180 milliárdos eredményt mutat ki, míg az erste, meg a többi középbank az 5000 milliárdos mérlegfőösszegére 2-5-20 milliárdos eredményeket? Ezért.
A bankszektor megtermelt eredménye nem az a 400 milliárd, amit adózás elötti eredmény soron az egyes résztvevők kimutatnak, benne van ez a kamatágon elvitt jövedelem is.

"és ezt a hitelezési aktivitás bánja majd = kevesebb lakáshitel, csökkenő lakására, stb.)"
Újabb tévhit. Ha egy leánybanknak eredményt kell produkálni (és kell, mert mindenhol elkezdik csesztetni a bankokat, elvárás lesz az anyák részéről), akkor azt ilyen brutális elvonás mellett csak a felpörgetett hitelezéssel tud produkálni. A bank sehol nem saját tőkéből hitelez, hanem mindenhol a betéteket, és a refinanszírozási forrásokat helyezi ki, a tőke az csak a tőkemegfelelés miatt kell.
A bankrendszer betétállományával, meg a tőkemegfelelésével viszont semmi probléma, a stressztesztek szerint a magyar bankrendszer tőkeellátotsága az egyik elgjobb európában.

"A lényeg, hogy így nem szabad, hogy egyik pillanatról a másikra bevezetik, és a mértéke azért elég nagy."
Igazad van, 2008 szeptemberében kellett volna bevezetni, a lakossági megszorítások helyett.

"Csökken az ország vonzereje befektetési szempontból, az pedig mindenkinek rossz hosszabb távon (kisebb állampapír kereslet, magasabb kamatok, MNB kamatemelés)."

Ezt a borzasztó befektetésellenes politikai hangulatot az állampapíraukciókon tapasztalt kerelset az elmúlt fél évben sosem jelezte.
Az MNB kamatemelés pedig, most, hogy úgy néz ki két negyedév pénzpiaci pesszimizmus után újra felfele fognak menni a piacok, egy időre lekerült a napirendről.

Másrészt az adó az nem lehetne egzakt összeg. Neked sem mondják azt, hogy jövőre bármennyit is keresel 10 misi adót viszünk tőled. Az adónak a lényege, hogy a profitot termelje, és ne az árbevételt.

loláb 2010.10.14. 15:55:38

@GG84:
"Másrészt az adó az nem lehetne egzakt összeg. Neked sem mondják azt, hogy jövőre bármennyit is keresel 10 misi adót viszünk tőled. Az adónak a lényege, hogy a profitot termelje, és ne az árbevételt. "

Lol.
ÁFA
Iparűzési adó
Jövedéki adó
idegenforgalmi adó

Mindegyik az árbevételt terheli, nem a nyereséget.

Egyébként pedig, azért kell az árbevételt terhelni, mert a nyereséget manipulálni sokkal könyebb, mint az árbevétel adatokat. (Hoztam két, létező példát, hogyan lehet szektorokban úgy beállítani a nyereség mértékét, hogy ne kelljen túl sok adót fizetni, hidd el, hogy röhögve lehet bármilyen vállakozás esetében hasonló trükkökkel élni, például az anyavállalattól bérelt tanácsadók alkalmazásával, meg az anyaválallattól lízingelt eszközökkel).

Kismacska (BELLA) 2010.10.14. 16:18:10

@Táskás Tóni: teljesen megvan, most még meg is erősödött, hogy sikerült kb. 20%-nyi szavazatot összeszednie (nem számoltam pontosan utána, a szavazatok x százalékát kapta, ha ez 70%, akkor se valami sok, hiszen a szavazópolgárok nagyobbik fele nem is ment el).

loláb 2010.10.14. 16:30:45

@Kismac: Ja. A 2,7 millió fidesz szavazó, az az egyharmad kétharmadának a három harmada, a többséget érő kisebbség, de az mszp az 500 ezer szavazójától (az önkormányzatin), a legerősebb ellenzéki párt, az ellensúly, meg a második erő, így egyben.

high up 2010.10.14. 19:37:00

na meg ez a sok lúzer, aki váltig hisz abban, hogy gyúrtcsányi azért nem tudta meghozni az 50%+1 -es törvényeket, mert a gonosz Orbán ezt nem engedte meg a bolsiknak, libsiknek. Hihetetlen, hogy embereknek ennyire csöpp eszük legyen, hogy ezt így elhiggyék és hangoztassák. Ezek még arra is képesek, hogy azt hangoztassák, hogy a föld lapos, jha
gyúrtcsány ezt adja nekik parancsba.
na elvtársak, veletek tényleg csak az utolsó helyre lehet jutni a konvergencia versenyben!

nilak 2010.11.01. 17:59:03

mit jelentett az állami nyugdíjkasszának a kötelező nyugdíjpénztár létrehozása?
1.) a 9 1/2% nyugdíjjárulékból 11/2 maradt az állami nyugdíjalapba, és 8% ment a kötelező magánnyugdíjpénztárba, vagyis nagyobb rész a magánnyugdíjpénztárba került, a kisebb az államiba. Ugyanakkor a költségek ott maradtak az állam nyakán Pl:öregségi nyugdíj nagyobb részét az államnak kell fizetnie a magánnyugdíj biztosított tagoknak, holott azok csak kisebb részét fizetik (11/2) be az állami nyugdíjalapba. Ezen felül mindennemű nyugdíjjárulékot is az államnak kell fizetni az öregségi nyugdíj mellett a korengedményes, előnyugdíj szolgálati nyugdíj, rokkantsági, baleseti rokkantsági,szülői nyugdíj, özvegyi nyugdíj stb......stb
Az állam a társadalombiztosítási nyugellátások kifizetését akkor is biztosítja, ha a nyugdíj biztosítási alap kiadásai meghaladják a bevételeket .
A kizárólag társadalombiztosítási nyugellátásra jogosultakhoz képest eltérő, vagyis kisebb mértékű társadalombiztosítási nyugdíjra jogosult a nyugdíjjogosultságot szerzett magánnyugdíj pénztári tag. 40 év szolgálati idő után48.80%. Ki kell számolni, hogy nyugdíjazás után a hátralévő egész életében elegendő lesz -e a pénztári megtakarítás a csökkentett nyugdíj kiegészítésére, és marad e abból még annyi, hogy az örökölhető is legyen?

nilak 2010.11.01. 18:03:42

borzas: Nem az a baj, ha valaki kommunista volt, hanem az, ha az is maradt!


süti beállítások módosítása