Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Most mutasd meg!

2010.08.11. 10:17 - Fidelio

Címkék: orbán gvh kinevezés gazdasági versenyhivatal juhász miklós bennfentes kereskedelem

Amikor a Bajnai elkezdte összeállítani a kormányát, Vahl Tamást akarta gazdasági miniszternek. Ő egy komoly cég vezetője, de miniszterként nem ismerjük a nevét.

Történt ugyanis, hogy a Transparency jelezte: Vahl cégét korábban kartellezés miatt elítélték. Bajnai ezután beszélt Vahl Tamással, aki a Transparency bejelentése után egy nappal visszelépett a jelöltségtől mondván "a legkisebb gazdasági üggyel" sem kívánja terhelni a szakértői kormányt.

Most egy ehhez megszólalásig hasonló eset állt elő a Gazdasági Versenyhivatal kapcsán.

Az Orbán által vezetőnek kiszemelt ügyvédről, Juhász Miklósról először csak azt lehetett tudni, hogy versenyjogi ügyekkel gyakorlatilag nem foglalkozott. No meg annyit hogy a Terror Háza igazgatónőjének köréhez tartozik, s eszerint Schmidt Mária ismét a hatalom közelében lehet.

Másnapra azonban az is kiderült, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 1999-ben 300 ezer forintra büntette bennfentes kereskedelem miatt. A tőzsdei világban az egyik legnagyobb sumákság, ha valaki belső, céges infóval rendelkezik, és úgy kereskedik a cég részvényeivel. Tehát egy korábban trükköző embernek kellene majd ellenőriznie a cégek tisztességes magatartását.

Kattintson a bezáráshoz!

A helyzet abban is hasonlít Vahl Tamáséra, hogy a Transparency most is gyorsan figyelmeztetett. Ha Orbán Viktor hasonlóan fontosnak tartja kormányzatának tisztességét, mint Bajnai Gordon, akkor visszavonja a jelölést. Juhász versenyjogi tapasztalata alapján bátran kijelenthetjük: szakmailag nem veszítene sokat.

Kiváncsian várjuk, hogy visszalépteti-e.

Ezzel kicsit javíthatna azon, hogy az ÁSZ elnökének egy hasonóan pöttyös múltú embert jelölt. Igaz, ott nehezebbnek tűnhetett a visszakozás, mert a jelölt, Domokos László a Fidesz megyei elnöke volt.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr612213494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waldi! 2010.08.12. 15:01:00

Rablobol lesz a legjobb pandur! :D


süti beállítások módosítása