Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

12 ügy ami érdekelhette volna az ügyészséget

2010.04.09. 21:08 - eroica

Címkék: korrupció ügyészség

Sajnos úgy látjuk, hogy ügyészség nem tanusított különösebb érdeklődést több az Orbán-kormányt érintő korrupciós ügyben. Mivel minden ügy figyelmet érdemelne, ezért sorozatunkban egy-egy alkalommal kevesebb ügyet veszünk elő (Nem 33-ügyet, mint a múltkor).

Ez a 12 ügy kizárólag az Országimázs Központhoz kapcsolódik:

Az Országimázs Központ (OK) 2000-2001-ben 9 milliárd forintot költött el. A következő ügyeket az ügyészség szerint szabad elkövetni:

1. Szabad az Ezüsthajónak 469,5 millió forintot kifizetni Orbán Viktor miniszterelnök és a kormánytagok politikai tevékenységének dokumentálására. Szabad ezért mindössze 296 filmet, valamint fotókat készíteni. (A szerződésekről a KEHI megállapította: a felvételekre kötött eseti szerződések, valamint az ezek költségvetését tartalmazó mellékletek elnagyoltak, a vállalkozó számára egyoldalúan kedvezőek.)
2. Szabad az OK-nak még 30 millió készenléti díjat is fizeti az Ezüsthajónak, azt követően is, hogy az Állami Számvevőszék indokolatlannak találta a kifizetést.
3. Szabad a Happy Endnek Mádl Ferenc államfői beiktatási ceremóniájára 120 millió forintot kifizetni közbeszerzési pályázaton.
4. Szabad az OK-nak 2000 augusztus 20-án a millenniumi ünnepségekre kiugróan sokat,  összesen 975 milliót elkölteni?
5. Szabad a sidney-i olimpiai győztesekről óriásposztereket készítenie a Happy Endnek, a költségvetést pedig ugyancsak eltitkolni.
6. Szabad Sidney-ben az olimpián magyar kulturális és gasztronómiai napokat szervezni a Happy Endnek 143 millió forintért.
7. Szabad az OK-nak reklámozni a filmszemlét, arculattervezőként pedig a Happy Endet megbízni 20 millió forintért.
8. Szabad az OK-nak 51 millió forintot elkölteni az Orbán Viktor washingtoni kitüntetésére utazó magyar művészekre.
9. Szabad emellett a Miniszterelnöki Hivatal által elkülönített pénzekből kulturális ismeretterjesztésre, programajánlókra 740 milliót, költségvetési kiadványokra 390 milliót, gazdaságfejlesztési eszközcsomagra 1,47 milliárdot szintén az OK-nak adni.
10. Szabad a Happy End Kft.-nek a mobilvécéket forgalmazó Toi Toi Kft.-től 260 ezer forintos listaáron a 2000. augusztus 20-i ünnepségekhez illemhelyeket bérelni, majd 6 és fél millió forintért - 25-szörös áron - az Országimázs Központnak leszámlázni.
11. Szabad egy amerikai gyorsétterem-hálózat visszamaradt készletéből hamburgert és egy ismert sörmárkát formázó (vörös csillag) rakétákat is fellőni a 2000-es millenniumi tűzijátékon. Majd mindezért a Happy Enden és az Ezüsthajón keresztül két cégnek több mint 230 millió forintot kifizetni. Az üzletet pedig Wermer András anyósának amerikai cégén keresztül lebonyolítani.
12. Szabad később úgy érvelni, hogy az Országimázs Központ az Állami Számvevőszéknek tartozik elszámolni a közpénzekkel, nem pedig a sajtónak. Mindezt azután, hogy az Országimázs Központ akkori vezetőjének azzal hárítani el az árat firtató érdeklődését, hogy az ünnepi bejgli árát sem kérdezzük meg a nagymamától a karácsonyi vacsorán, így a polgároknak szóló ajándék ára sem publikus.
 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr291908307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steve85a 2010.04.10. 11:50:10

Hát igen.
Ezt úgy nevezik, hogy hivatalos szemály által elkövetett bűnpártolás.

Rövidítve is le lehette volna írni ezeket a dolgokat.
Két szóban: polt péter

wip 2010.06.02. 13:02:37

Esetleg még netán felvetődhet a hivatali hatalommal való visszaélés és bűnpártolás. Itt tenném föl a kérdést, etnikai alapon lehet-e egy országot szándékosan egy másik ország javára tönkretenni? Vagy minek nevezzük azt, hogy egy törpe minoritás, aki politikusnak adja el magát, a Magyarországon szerzett hasznot a környező országokban fekteti be,Magyarországnak 22 éve csak kárt okoz és még ezt az illetőt isteníti a csürhéje?i


süti beállítások módosítása