Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Orbán (ismét) jogot sértett

2010.03.26. 08:22 - Fidelio

Címkék: orbán iskola

 

Elmagyarázta a kölyköknek?

Az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtök esti határozata szerint jogsértő volt, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök egy zuglói zeneiskolában kampányolt kedden.

A beadvány szerint Orbán a zuglói Szent István Király Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolában megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét. A volt miniszterelnök ugyanis szavazásra buzdította a diákokat és a tanárokat, továbbá népszerűsítette pártját.

A beadvány idézte a közoktatásról szóló törvény, mely szerint a "nevelési-oktatási intézmény helyiségeiben, területén párt, politikai célú mozgalom vagy párthoz kötődő szervezet nem működhet (...) párt vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai célú tevékenység nem folytatható". Közölte, a híradásokból egyértelműen megállapítható, hogy Orbán Viktor a zeneiskolát mint a Fidesz elnöke látogatta meg, és ott politikai, választási célú tevékenységet folytatott.

Az OVB tagjai arról folytattak vitát, megállapítható-e, hogy Orbán Viktor diákok előtt kampányolt, vagy sem. Végül a rendezvényről írt tudósítások alapján azt látták bizonyítottnak, hogy Orbán Viktor a tanulók előtt beszélt. (index)

Orbán Viktor a látogatása után újságíróknak kifejtette: a tanárokat és a fiatalokat is azzal biztatta, hogy az elmúlt évek jövő- és ifjúságellenes, "önsorsrontó" politikájának mindjárt vége szakad, "már csak néhány napot kell kibírni". Ugyanis ha a Fidesz kormányra kerül, a fiatalok úgy fogják érezni, hogy Magyarország egy jó hely. (hírszerző)

Az OVB határozatában megállapította a jogszabálysértést, és a Fidesz elnökét eltiltotta a további jogsértéstől. Az ítéletet végül a bíróság jogerősen helybenhagyta.

 

A Fidesz kampányának egyik fő üzenete a rend helyreállítása. Egy fél évvel ezelőtti felvételen Orbán arról beszélt hogy "a törvényesség helyreállítása a legfontosabb feladat".

https://m.blog.hu/ma/mandiner/image/0804/Fidesz_2002_aprilis_7_Millenaris_Park_konnyek.jpg

A Fidesz és a tanulóifjúság szoros kapcsolata sem újkeletű: 2002-ben a Fidesz Millenáris parkbeli kampányzárójára egy kaposvári gimnáziumból utaztattak fel diákokat.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr11869433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

art-isjus 2010.03.26. 19:51:00

Hát,ismerjük a fideszesek erkölcsi értékrendjét.....orbán törvényt sért oszt' jó napot....úgysem vonják felelősségre,tudja nagyon jól,hogy semmiféle hátrányos következménye rá nézve nem lesz.

nemcsodálokozó (törölt) 2010.03.26. 20:37:57

Engem ma letiltottak a Városatyák - Tiszta Politika című lapnál a vélemény kinyilvánításától, mert egy Budapest 06. kerületi fideszes képviselő asszonyt - aki mellesleg iskolaigazgató a 08. kerületben - többszörösen figyelmeztettem az igazmondásra. Az utolsó bejegyzésemet már nem tudta elviselni, ami egy idézet volt a Bibliából.
Így szól: "Ahol gőg van, ott gyalázat is lesz." (Példabeszédek könyvéből)
Folyamatosan figyelnek és fényképeznek azóta is Fideszes szimpatizáns voltam és a családom is!


süti beállítások módosítása