Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Jobbfajta médiatúlsúly

2009.10.13. 19:57 - narancshéja

Címkék: média sajtó orbán

A Fidesznek már régóta megvan a combos médiabirodalma. Benne két tévével (Hír és Echo), két napilappal, rádióval (Lánchíd), és a két közpénzen jelentősen stafírozott hetilappal (Heti Válasz: 2 milliárd forintos támogatás, Demokrata: Andrássy úti szerkesztőséghez juttatás). Nem említve az önkormányzati Storymagazinnak álcázott, de  rendesen irányban tartott Helyi Témát, amelyet az Orbánnal rokonságban lévő, off-shore üzletelő milliárdos Vitézy Tamás tulajdonol. Ezeknek a megteremtésére, és a bennük lévő végtelen kritikátlanságra az volt az indok, hogy a tömegmédia az mennyire balra lejt (mer' a Blikk, meg a TV2, stb.).

Ez az állítólagos balra lejtés azonban mára már biztosan nem igaz. Amikor a blogon legutóbb Orbán nem kevés bulvármédiás megjelenéseiről volt szó, a szép számú kommentekben már senki sem kérdőjelezte meg, hogy a mainstream média, a bulvárlapok és kereskedelmi tévék már rég nem ellenségesek a Fidesszel. A legutóbbi Napló után azonban már megkockáztatható: ezekben a tömegmédiumokban a választásokhoz közeledve jobbra lejt a focipálya.


Nem ízlésem szerint való a Vastagbőr minősítése miszerint a videó "csontig benyal" Orbánnak, de tény, a családias hangulatúra komponált videón van minden, ami egy szovjet propagandafilmben is szép volna. Komoly rész, amikor a vezér megkérdezi számíthat-e Hódmezővásárhelyről érkezett Lázár János támogatására a parlamenti létszám csökkentésében (a terv teljesítésében), mire a válasz "Határozottan igen. Sőt az önkormányzati testületekben is" (igen, túl is teljesítjük száz százalékkal).

Persze főként a vezér emberi arca lesz domborítva: van közös rántottázás és oldalasnézegetés. Megtudjuk, hogy Orbán Viktor komoly döntései nem a "pesti sodrásban", hanem a romlatlan vidéki környzetben, a felcsúti határban születnek, ahol "el lehet dönteni mi fontos, mi nem fontos", majd a megtudhatjuk, hogy "ez a környék tulajdonképpen Orbán Viktor dolgozószobája".

Emellett Orbán Viktor traktort vezet, megnézik a szülőházát, megmutatja hol szívta el élete egyetlen cigarettáját és elmélkedik, hogyha a "stafétát átadhatja a fiatalabbaknak" akkor gazdálkodni szeretne. (Kezdő gazdálkodó hosszú miniszterelnöki tapasztalattal).
Hagyjuk is abba ennél a szép, meghitt pillanatnál.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

2 komment

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr641448194

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elnök úr, voltak költségeink 2009.11.06. 13:26:27

A jobboldali médiacsászárok harca már most megkezdődött. Egyfajta szépségverseny ez. Ki tud jobban tetszei a kassza leendő őreinek. Tegyék meg tétjeiket. Hiába erőszakolják be minden héten több mint egy millió postaládába a Helyi Théma tendenciózusan s...

Trackback: Nehéz a boldogságtól búcsút venni 2009.10.30. 08:16:06

Van itt volt bőven hörgés, és szerintem lesz is amíg a pártok döntenek olyan kérdésekről is, mint a rádiófrekvenciák kiosztása. Mi is megmondtuk a magunkét, de szerintem nem szabad sokat foglalkozni ezzel. Ebben országban nincs akarat és szándék, hogy ...

Trackback: Megegyeztek 2009.10.28. 19:52:59

Megoldották a médiatörvény anomáliáit, hibáit és tévedéseit. Sikerült felszámolni a működésképtelen és csak kádertemetőnek használt megyéket. Hatékonnyá tették az önkormányzati rendszert. Most már nem lesz 39 fős településnek önkormányzata.   Si...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a_tom 2009.10.17. 10:40:29

Nem az a gond hogy a média összességében jobbra vagy balra "lejt", hanem hogy egyáltalán elfogult bármerre.
Miért van az hogy a "demokrácia" itt arról szól hogy a pártok kitalálják hogy mit akarjon a nép, mi meg bevesszük gondolkodás nélkül.
Normális helyen civil szervezetek, közemberek, szakemberek vesznek részt a közéletben, és amit kitalálnak annak megvalósításával, képviseletével bízzák meg a politikust.
Nem a pártoknak kéne a népet támogatni(jelenleg=megvezetni), hanem fordítva!

Azhát 2009.10.20. 07:21:31

Mindig kihagyjátok pl. a Szabad Földet. Masszívan jobbos, és pl. a nyugdíjasok ingyen kapják (vagy ma már nem?)

És ne felejtsük ki a rengeteg "helyi Théma" és hasonló jellegű ingyenes (!) újságokat. Az ilyenekben kétfajta cikk van: "fujj baloldal, lopnak, csalnak" (ez eddig még tényfeltárás is lehetne), illetve hogy "milyen jó ember XY", akiről a cikkben mindig kiderül, hogy ő jobbos, vallásos, fideszes stb.


süti beállítások módosítása