Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Példamutató alpolgármester

2009.10.03. 12:20 - Fidelio

Címkék: önkormányzat

Kattintson a bezáráshoz!Egy fideszes alpolgármester példamutatóan viselkedett egy cigánytelep felszámolásánál, legalábbis ha hihetünk az egyik "baloldali lakájmédium"  cikkének. Mi elhisszük neki.

Öt falu kapott pénzt az idén roma telepek felszámolására, négyben nincs gond. Zákányban van. A falu 1300 lakosa közül kettőszázat kérdeztek meg, ötvenen nyilvánítottak véleményt, harmincvalahányan tiltakoztak az ellen, hogy 23 életveszélyes házban lakó ember, nagyobbrészt gyerek, szociális alapon, jelképes összegért kibéreljen négyet a falu több száz háza közül. ...
A Fidesz indította a beköltözők mellett a leghatározottabban kiálló zákányi alpolgármestert és (egy másik faluban) a programvezetőt. Bízzunk benne, ha nem is könnyű, hogy ők a pártjukat reprezentálják, és a következő kormány meg is teszi, amit az elődei csak ígértek.
A kérdés országos és a rendszerváltás óta éles: mi történjék azokkal, akik nem tudnak emberhez méltó lakást építtetni, venni, bérelni, fenntartani. Rohadjanak meg ott, ahol vannak, a városon, a falun, a társadalmon kívül - ezt válaszolhatják azok, akiktől minden idegen, ami emberi, és szeretnének gyorsan növekvő, reménytelen, lumpenizálódó tömeggel szembenézni. A normális többség viszont aligha tudhat jobbat, mint a lakásfenntartási támogatás és a szociális bérlemény - nem magukra hagyott családokkal és kezeletlen konfliktusokkal, hanem a segélycsapdából (akit lehet) kivezető, a konfliktusokat oldó programokkal, intézményekkel, hatóságokkal.
Azok az életüket végigrobotoló, a saját lábukon keservesen, de megálló falusi emberek pedig, akik az igazságérzetükhöz célpontot keresnek, ne a társadalom alsóbb régióiban keressék. Közöttünk, városi polgárok között vannak azok, akik szociális helyzetüktől és érdemeiktől függetlenül kaptak nagyon olcsó bérlakást, nekünk nézték el, hogy illegálisan adjuk, vesszük a bérleti jogot, a sajátunkként kezeljük az állam tulajdonát, ami aztán szinte névleges összegért valóban a miénk is lett. Ha közülünk mordul föl most valaki, hogy "ingyen kapnak házat a cigányok" - na, az az igazi pofátlanság.

Révész Sándor, Népszabadság

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr161421906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuruckergeto 2009.10.05. 16:24:51

Nekem az egésszel csak annyi a bajom, hogy már megint faji alapon megy a vita!!
Miér nem lehet azt mondani, hogy szegény sorsú családokon akarnak segíteni a pályázati pénzen, és nem azt, hogy a cigánytelepet felszámolni. Így sokkal jobban átment volna a közvéleményen.
Szerintem mindegy hogy negatív vagy pozitív a faji alapon történő megkülönböztetés, én elítélem.


süti beállítások módosítása