Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Komcsizó kádárista

2009.05.15. 10:17 - eroica

"Főtitkár úr! Öröm és megtiszteltetés számomra, hogy körünkben fogadhatjuk és üdvözölhetjük, önt, aki hosszú évek óta magára vállalja Magyarország sorsát." Kádár Jánost ezzel a mondattal nem Sarlós elvtárs, a Hazafias Népfront főtitkára, hanem Wilfried Martens az Európai Néppárt elnöke köszöntötte. Martens urat persze főként, mint a Fidesz nagy barátját ismerhetjük, hiszen 2006 emlékezetes őszén is itt volt, előtte pedig a 2004-es Fidesz kongresszuson is. A bátor belga akkor már karakánul azt mondta: "le a szocializmusból idetévedt nómenklaturistákkal."

 

Martens 2009-ben már Orbánt dicsérte

 

 

 

 

  

 

És akkor jöjjön egy kis összeállítás az akkori és mostani Wilfried Martenstől:

"[A cikk elején idézett Kádár köszöntést] Wilfried Martens 1987. november 16-án a brüsszeli Egmont-palotában megtartott díszvacsorán [mondta]. Az akkori belga miniszterelnök igen nagyra értékelte a Kádár-rendszer fáradozásait. "Természetes - mondta ugyanott Martens -, hogy érdeklődéssel és rokonszenvvel követjük azokat az erőfeszítéseket, amelyeket az ön országa gazdasági síkon tesz. A két évtized óta megvalósított reformok vonalát követve, bátor a munkaprogram, amelyet a közelmúltban a magyar kormány és az Országgyűlés elfogadott. Nagyon kívánjuk, hogy végrehajtását siker koronázza."

Az akkori Martens azt sem felejtette el kijelenteni, hogy "a rendszerek és a nyelvek különfélesége ellenére Európa kulturális egysége magától értetődő. Aki az ön országába ellátogatott, az ennek még erőteljesebben tudatában van. Éppen ezért kifejezésre juttatom a reményt: egy nap képesek leszünk arra, hogy mindenfajta különbözőségen úrrá legyünk annak tudatában, ami összeköt bennünket."

Az akkori belga miniszterelnök pohárköszöntőjét így fejezte be: "Emeljük poharunkat Németh Károly Őexellenciájára, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsa elnökére és Őexellenciája Kádár János úr, a Magyar Szocialista Munkáspárt főtitkára egészségére és személyes boldogságára, a magyar nép boldogulására és jólétére, valamint a kormányaink és országaink közötti jó kapcsolatok harmonikus fejlődésére."

Martens - a Kádárral történt találkozója előtt - 1984-ben járt először Magyarországon. Nyilatkozatai arra utalnak, hogy el volt ragadtatva tőlünk. "Belgium érdeklődve kísérte figyelemmel mindazt - nyilatkozta ideutazása előtt az MTI-nek, 1984. november 17-én -, hogy Magyarország hogyan valósítja meg a helsinki záróokmányban foglaltakat, elismeréssel nyugtázom, hogy ez igen figyelemreméltó módon történik..." [A Helsinki zárookmány az emberi jogokra is vonatkozott, a rendszer ellenzékiei 1985-ben nem véletlen alakították meg a Magyar Helsinki Bizottságot, hogy a jogsértéseket figyelje. Martensnak ez a dicsérete több volt a szükséges diplomáciai udvariasságnál, és konkrétan gyengítette a Kádár ellenzőinek érveit, ld. Martens és antikommunizmus].

Az 1984-es látogatás alkalmával Martens megkoszorúzta a Hősök terén a Hősök emlékművét, ellátogatott a Tungsram újpesti gyárába, a Lázár Györggyel és Kádár Jánossal folytatott megbeszélést (Parlament, Nándorfehérvár-terem) "hasznosnak" nevezte, sajtótájékoztatóján pedig kiemelte: "Magyarország és Belgium egyaránt megbízható tagja saját szövetségi rendszerének, érdekelt abban, hogy oldódjék a jelenlegi fagyos nemzetközi légkör."

Snitt.

A belga exkormányfő közel két évtized elmúltával az Európai Néppárt elnökeként tűnt fel újra a magyar politikában. Két éve, az európai parlamenti választások idején kezdett "orbánozni". Demszky Gábor akkor megpróbálta emlékeztetni őt a régi szép időkre. "1984-ben - írta nyílt levelében az SZDSZ-es politikus - az ön kézfogására nagy szükségük volt a pártállam vezetőinek, mert egy év alatt több mint 600 millió dollár hitelt vettek fel nyugati bankoktól, hogy a gulyáskommunizmus kiadásait fedezzék."

Martens akkor Demszky kijelentésére úgy reagált, hogy "Orbán Viktor számunkra a szabadság szimbóluma". És a Fidesz 2004-es kongresszusán azt mondta: "Jöjjenek friss szelek, s le a szocializmusból idetévedt nómenklaturistákkal." Majd megkérdezte: "Lehetséges, hogy ezek még az 1989-et megelőző forradalmi időszak katonái?"

Martens úr - a magyarok régi ismerőse - hétfőn, a Fidesz '56-os "ellenmegemlékezésén" is szónokolt. "A mostani zűrzavar is egy ember miatt van - mondta föl az orbáni leckét -, ő az, aki az országot politikai és elsősorban erkölcsi válságba sodorta azáltal, hogy félrevezette az embereket." Beszéde Fidesz-nyelven folytatódott: "A rendszerváltozásban nem a reformkommunisták, hanem az ellenzék olyan bátor tagjai játszották a főszerepet, mint Antall József és Orbán Viktor."

Újabb snitt.

A Népszabadság gyűjtése.


Ld. még: Kommunista kísértetek Ferencvárosban

              Orbán és a szocialista restaurátorok

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

49 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr491122904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kenedy1 2009.05.15. 21:55:38

Orbán a miniszterelnök!
Én egy ilyen valós hírnek örülnék a legjobban.

osborne 2009.05.15. 21:57:49

nagy bajban lehet a nol ha ilyeneket kell kikutatniuk ;]

legyen a következő áldozatuk mondjuk Margaret Thatcher aki szintén járt itt 84-ben és dicsérte az akkori kormányt. Sőt Kádárt is fogadta 85-ben Londonban, biztos ő is kádárista ha-ha-ha

www.margaretthatcher.org/speeches/displaydocument.asp?docid=106162

nemuccaszoc 2009.05.15. 22:06:17

Aztán mi lenne jobb a viktortól úgy mégis.

Tengertánc (törölt) 2009.05.15. 22:22:24

@Kenedy1: Orbán a semmit mondó, a demagóg és az ember, aki sosem hazudott...öregem, ha azt hiszed, hogy a ferinél nincs rosszabb, akkor baromira tévedsz. van. Úgy hívják, hogy Orbán Viktor. Nagyon nagyon sötét korszak jön ránk 2010-től. Vissza a feudalizmusba. Magyarország, ezt akartad. Megkapod.

Pistákom 2009.05.15. 22:28:53

Azta! Mi kell ahhoz, hogy valaki ma Magyarországon ilyen blogot írjon?

blokkos 2009.05.15. 22:37:51

Hát lehet, hogy a legrosszabb lenne. Közben hallgatom a tv-ben a szócsövet, a szijjártót, aki még a főnökénél is demagógabb. Sőt buta!
A sötét korszak valószínűleg bekövetkezik, de még "fehér terror" is jöhet. A barna már folyamatban van. Utána a kék szeműek, a kopaszok, a szemüvegesek, stb. ( a sorrend szabadon választott) jönnek és csak a tiszta fajú árja maradhat, narancssárga pólóban, Orbán - Pelczné reinkarnációként. Sajnos ennek a népnek csak ennyi esze van, hogy anakronisztikus, abszolutizmusra törő vezetőt tud választani és elismerni. Kár értünk.

Martian (törölt) 2009.05.15. 22:40:51

@Blazzo: Orbán a semmit mondó, a demagóg...

Persze, de legalább a Fidesz-kormány alatt nem kellett állandóan költségvetési- és adóztatási tűzoltó munkát végezni.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2009.05.15. 22:45:05

A demokrácia nagy előnye, hogy a hülyék is megnyilatkozhatnak. De miért orbánozik folyton mindegyik ......?

Ilyenkor csak Márai Sándor gondolatai jutnak az eszembe (zanzásítva) "A nyilasok azt mondták, zsidóbérenc kommunista vagyok. A kommunisták azt, hogy látens náci, fasiszta. Azt hiszem, jó úton járok ... "

Martian (törölt) 2009.05.15. 22:45:34

@blokkos: A sötét korszak valószínűleg bekövetkezik, de még "fehér terror" is jöhet. A barna már folyamatban van.

Valahol elég vontatottan halad ez a barna, mert még mindig tombol a cigánybűnözés... micsoda ország, itt már se 4-es metrót, se lágert nem tudnak kelló tempóban építeni....
:))

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.15. 22:46:27

@blokkos:

-Jajj, már úgy várom az ilyen, meg az olyan terrort. Csak lenne már itt.... MUHAHAHAAAAA :D
-EZAHARCLESZAVÉGSŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ

states 2009.05.15. 23:04:32

Hogy mit mondott Martens 22 évvel ezelőtt, s ezzel fikázni a Fideszt, ez körülbelül annyira releváns, mint egy Nyakó-nyilatkozat a pécsi polgármester-választás eredményéről...

Tengertánc (törölt) 2009.05.15. 23:16:44

@Martian: persze, hogy nem... főleg, mivel a Horn kormány eredményeiből élt az egész Orbán-rezsim. Persze így könnyű...amúgy meg példának okáért, a tőzsde a legutóbbi hónapokhoz képest, csak az orbán -rezsim alatt volt ennyire mélyponton. lehet nyugodtan utána nézni...

morpho 2009.05.15. 23:32:30

A gond nem azzal van,hogy Martens '87-ben benyalt Kádárnak.
A baj ezzel van:

Kádárnak:
"A két évtized óta megvalósított reformok vonalát követve, bátor a munkaprogram, amelyet a közelmúltban a magyar kormány és az Országgyűlés elfogadott. Nagyon kívánjuk, hogy végrehajtását siker koronázza"

Orbánnak:
"Jöjjenek friss szelek, s le a szocializmusból idetévedt nómenklaturistákkal." "A rendszerváltozásban nem a reformkommunisták, hanem az ellenzék olyan bátor tagjai játszották a főszerepet, mint Antall József és Orbán Viktor."

Martens úr!
Egyszerre baszni és szűznek is maradni nem lehet!

kamasuka 2009.05.15. 23:50:58

"aki sosem hazudott"

Látom, te is a szociánista verziót idézed ..., pedig nem így mondta.

kamasuka 2009.05.15. 23:52:04

@Blazzo:
Horn kormány eredményeiből?

Bruhahahahahahaha.

Csakis.

nagyon halott 2009.05.16. 00:06:10

@Blazzo, @blokkos: el lehet menni, ferikétek mondta. nosza.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.16. 00:22:29

@nagyon halott:
Csak maradjanak szépen itt, és a permanens náciveszély helyett nekiállhatnak dolgozni. 7 évnyi kárt kell most eltakarítani...

mfbill 2009.05.16. 01:21:09

@Admiral William Adama: Erős a gyanúm, hogy a baloldal nem a romokat takarítaná el, hanem a polgárságot. Aztán jöhet pár millió ázsiai rabszolga...


Egyébként Kádár hírül nem volt olyan pocsék vezető, mint utódai, akik elárulták és átöltöztek. Ideje lenne már szétnézni a hatvanas-hetvenes években is, és nem úgy tenni, mintha csak 56 létezne és a 80-as évek végének a csődje (ami egyébként az egész keleti blokk veresége volt, nem csak a miénk). Meg azt a hazugságot is el lehetne felejteni, hogy Kádár adósított el bennünket holmi jólétért. Meg kéne nézni a számokat, mennyi hitelt vett fel 90-ig a magyar állam és mennyit utána. Mennyit vett föl akkor, amikor még volt gazdasági fedezet, és mennyit mostanában, amikor mindent elloptak. Orbán épp ott kúrta el, hogy hatalmon nem volt képes elismerni, hogy valóban gyilkos volt Kádár, de húsz év alatt olyan engedményeket tett a polgárságnak, annyi embert civilizált, ami nehezen kitörölhető nyomokat hagyott még a mostani fiatalságban is. És azt se ártana beismerni, hogy azt a civilizációt éppen azóta (80-as évek vége) nem bírjuk fenntartani, mióta "reformszocik" irányítása alatt vagyunk. Tömegek életszínvonala zuhant, a rendszerváltásnak már legalább annyi áldozata van, mint az 56-os megtorlásoknak, ha nem több. És ezek a szerencsétlenek sose lesznek hősök, a hajléktalanként megfagyottak, a kisemmizettek „maguknak köszönhetik sorsukat”. Hát persze.
Orbán akkor lesz a szememben valaki, ha ésszerűen elkezd államosítani, lépéseket tesz a politikai, gazdasági felelősség visszaállításáért, és feléri végre ésszel, hogy ugyanúgy, mint a szocializmusban, csakis a fogyasztáson, nem pedig a bevételen keresztül lehet igazságosan, olcsón adóztatni, és közteherviselésre fogni az elitet, amelyik hihetetlen mértékben nyeli a közpénzt. Amennyiben ezeket elmulasztja, akár államiságunk is veszélybe kerülhet, mert a mostani elit simán feláldoz bárkit és bármit. Ha a jobboldal sem ismeri fel - amit Kádár kommunistaként is átlátott - hogy egyedül a kispolgárság tarthatja életben az országot, vagy nem találja meg az eszközöket ennek a rétegnek a megsegítésére, akkor nekünk annyi.

Lichtenstein · http://terrormedia.blog.hu 2009.05.16. 01:22:40

Fidesz-figyelő... Unalmasabb dolgot nem találtál, amit figyelhetnél?
Amúgy meg protokoll-szövegekből politikai következtetéseket levonni jó esetben csúsztatás, rossz esetben irdatlan hülyeség. Csak így tovább...

Mike36 2009.05.16. 01:37:45

a politikus olyan mint a szélkakas
nem csak itthon, mindenhol

Mike36 2009.05.16. 01:38:21

no meg nem ő az első komcsizó komcsi

Danton - Acsády 2009.05.16. 03:42:43

Martens összekeverte Orbánt Kádárral , van ilyen .
Magyarország neki messze van , a gyűlésen sötét volt , a szöveg meg ugyanaz .

intimpista 2009.05.16. 05:02:04

Egy vicc a 80-as évekből: A 2010-es években két roma beszélget a magyar parlamentben: Háát Gázsi, eztet a mágyár kérdést már meg kéne oldani váláhogy!

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.16. 05:19:19

@Danton - Acsády:
Internackót éneklő Bajnai, "meg sokat kapáltam, azéé" Veres Jani itthon a haladó szellemű kapitalista. Orbán meg a kommancs féreg. :D Talán ezért lettetek elkalapálva Pécsen... Lehet mostmár nem kéne ennyire pofátlannak lenni. ( csak lehet, tőlem csináljátok, szeretnék látni egy bejutásért küszködő 4-6 %-os mszp-t )

...truckdriver. 2009.05.16. 06:06:20

@mfbill: Okos gyerek, mért nem költözöl Kubába?

...truckdriver. 2009.05.16. 06:11:44

@Admiral William Adama: Ne hergeld magad mert meg szédülsz, és a kondér helyett a bilibe nyulsz..
Jó étvágyat!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.05.16. 07:20:41

Protokol fasság a szöveg, a nol cikke meg még nagyobb fasság.
Ezen vergődni...? Mit írtak a protokolosai anno egy miniszterelnönek? Semmitmondó lózungokat.

De hogy ez hogy jön, egy államcsőd szélén táncoló ország lapjába? Fontos ügyek ezek kérem, fontosak.

Simplicio 2009.05.16. 07:38:33

Vicces a rendszerrel együttműködő ember féle való empátiát, látni, a máskor elvtársazó, komcsizó "jobboldaliaktól". (jajj, hát ez csak olyan diplomáciai szöveg, jajj hát ez már 22 éve volt...). Hol késnek most a jelzők? :-)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.16. 08:06:41

@Simplicio:
Nixon az Usa-ban fogadta Brezsnyevet. Ráadásul nagyon gondos házigazdaként.
Kérdés hülyéknek :

Nixon kommunista volt ?

A,nem
B,hülye vagyok, igen-igen :D

nem nemsiker_s 2009.05.16. 08:16:52

ez a Martens a legnagyobb gondod b...meg, már majdnem sajnállak.
Azért szép munka volt öreg, mehetsz a kasszához. :D

scsaba1 2009.05.16. 08:24:14

Olvasva a kommenteket, megint bebizonyososdott, hogy az agyhalál után is van élet... (Ugye Blazzo?)

Moltke 2009.05.16. 08:57:53

E logika szerint pl. M. Thatcher is nagy barátja volt Kádárnak.

Sőt, valamennyi ország, amelyik nemzetközi szerződést kötött a kádári Magyarországgal, vagy támogatta a nemzetközi szervezetekbe való belépését, illetve felvételét, amelyik szemet hunyt a az ún. "konszolidáció" felett, amelyik hitellel támogatta a Magyar Népköztársaságot, amelyik piacot nyitott az ország exportcikkei előtt.


Mint ahogy Chamberlain Hitlernek, I. Ferenc pedig Naplóleonnak...

Ugye, hogy mennyire képtelenség ez?

Persze, hogy az. Ami viszont nem: néhány jeles MSZP-s politikusunk és az 1989 előtti Magyarország sajátos, bensőséges kapcsolata.

hawkeye 2009.05.16. 09:04:00

Ezzel a poszttal csak magatokat égetitek, s jó reklámot csináltok a FIDESZ-nek!

Hogy lehettek ilyen ostobák? Ilyen erőszakolt párhuzamokkal próbálkozni nagyon alacsony IQ-ra vall.

Persze, ha arra a pár szellemi toprongyra számítotok, aki feltétel nélkül, mindent, ha ti mondjátok....

Mit akartok elérni? Kétharmados FIDESZ többséget a 2010-es választáson???

BÖRTÖNBE AZ MSZP-SZDSZ-SZEL!!! 2009.05.16. 09:09:42



Úgy látszik kezdik felpörgetni a VÖRÖSKÉK BÜDÖSKÉK
a HAZUGSÁGGYÁRat

"Kádár Jánost ezzel a mondattal (...) Wilfried Martens az Európai Néppárt elnöke köszöntötte."

UGYAN HOGY VOLT W. M. AZ AKKOR MÉG NEM IS LÉTEZŐ PÁRT ELNÖKE?


ÉS hogy belga miniszterelnökként mit mondott? -

A DIPLOMÁCIA TELE VAN UDAVRIASSÁGI FORMULÁKKAL. A BUNKÓ KOMCSIK CSAK A CIPŐJÜKKEL TUDJÁK VERNI A PULPITUST AZ ENSZBEN.

belekotty 2009.05.16. 09:12:45

Ne legyünk naivak! A népszabi kisérlete Orbán lejáratására ezzel gyenge volt, ahogy az egész lap. Le kell szögeznem, utálom Orbánt. Mi fog jönni 2010-ben? A paprikajancsi és jóllakott tolvaj csapata és a saját zsebükhöz liberális KÓKAdt varjak helyett kapunk egy kiskirályt és éhes csapatát. Ennyi.
De legalább a kiskirály kormányozni fog, mert ezek hét évig töketlenkedtek. Most itt a Bajnai aki megcsinálja mindazt amit már régen meg kellett volna és eltakaritja Orbán elől a szemét nagy részét. Azt mehet. Gyenge próbálkozás az amúgy is jórészt a diplomáciai udvarisasságnak betudható gesztusokért mocskolni a Fideszt európai bürokratákon keresztül.
Addig az egy évig Demszky annyi útépitési szerződést fog kötni, amivel ötvenévig ellesz a főváros, ő meg csak a tévéből látja valszeg élete hátralevő éveiben Isztriából a fővárost.

belekotty 2009.05.16. 09:14:09

Nagyon gyenge ez mint újságirók teljesitmény, takaritásban lehet sikeresebb lenne a szerző.

BÖRTÖNBE AZ MSZP-SZDSZ-SZEL!!! 2009.05.16. 09:19:56

@belekotty:

nem kéne a szarduma

"A paprikajancsi és jóllakott tolvaj csapata "

HA ANNyIRA JÓLLAKTAK, AKKOR MIÉRT IRTÓZTAK AZ ELŐREHOZOTT VÁLASZTÁSOKTÓL?
A NAGY JÓLALKOTTSÁGBAN MIÉRT KAPASZKODNAK 20 KÖRÖMMEL A KORMÁNYZATI POZÍCIÓBA?

Nagyon gyenge vagy még a vöröskék seggek nyalásában.

a csapos, aki beleszól 2009.05.16. 09:36:40

Az EPP (Európai Néppárt) 1976-ban alakult.

mfbill, Te meg nagyon jó lesz, ha vigyázol Magadra ám hogy illeneket mondasz, ám, mert könnyen elküldenek melegebbre, mint engem, amikor olyan baromságot írtam, hogy 19 év alatt mi újjáépítettünk egy országot (1945-), a rendszerváltás pedig 89 óta lerombolta utolsó porszeméig.

belekotty 2009.05.16. 09:49:17

@BÖRTÖNBE AZ MSZP-SZDSZ-SZEL!!!: Hülyegyerek! Azért mert tuggyák hogy 20 évig nem jutnak újra hatalomba. Különben asziszed hogy a csupa nagybetűvel igazad lesz?

karelgott · http://nylon.blog.hu 2009.05.16. 09:58:51

Egyetlen vigasz a viktatúra visszatérése miatt keresrgőnek: POFÁRA ESIK a rengeteg messiásváró.
Eljön nekik, megkapják, meglátják hogy milyen nekik, oszt jónapot!

tiwi 2009.05.16. 12:12:43

@karelgott: már alig várom. A magam részéről inkább a pofára esést preferálnám a szemkilövetéssel szemben.

drága_blogger 2009.05.16. 20:20:54

@tiwi: Kilötték a szemedet a kommunisták?

raindog [írástudatlan nyikhaj tenorista] 2009.05.17. 01:19:37

tudja valaki, hogy kik lesznek (lehetnek) a sajnos valszeg megalakuló fidesz kormány tagjai? hogy kik lesznek o. viktor tettestársai, akik miatt a maszop majd visszatér?
egyébként, szerintetek a miniführer miért pont az mszmp-nél kezdett dolgozni az egyetem után?

Jenecsek Miklós 2009.05.17. 05:07:09

Wilfried nagy tudású, színes egyéniség. Annyira jó fej, hogy egy igen praktikus, népszerű bakancsot is elneveztek róla... :D

Danton - Acsády 2009.05.17. 19:43:35

Orbán meg a bal heréjét is odaadná azért , hogy egyszer "exellenciá" - nak szólítsák , az Astorián kívül is :)))))

Moltke 2009.05.22. 23:46:25

@Danton - Acsády:
Excellenciás uram kissé régiesen és bennfentesen vagy ő excellenciája.
A miniszterelnök egyébként nem az. Max. az esztergomi érsek esetleg az amerikai nagykövet.


süti beállítások módosítása