Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Újabb Fidesz-független

2009.04.28. 00:45 - eroica

Címkék: fidesz független

Gyakran előfordul az, hogy egy szervezet egy politikusnál lobbizik valamiért. Nyitrai Zsolt fideszes képviselő tevékenykedése a DJ-zés szabályozás érdekében ilyesminek tűnt. Ámde a gulyásdemokrácia blognak hála kiderült, hogy a Lemezlovas Egyesület ("DJ Szövetség") elnökének Jeszenszky Zsolt kicsit több köze van a Fideszhez. Jeszenszky egy Fideszes politikai plakátpályázat  zsűrijének elnöke volt, majd egyszer finom és kiegyensúlyozott beszédet mondotta Kossuth téren. ("Képzeljük el ha Orbán lenne a miniszterelnök, azonkívül, hogy igen, tudom nagyon jó lenne.."). A beszéd leglényegei (eredeti a fidesz.hu-n):

Szóval Jeszenszkyt is valószínűleg beilleszthetjük a Fidesz-függetlenek eddig se csekély csapatába.

Amúgy Jeszenszky a szerzői jog védelméért is komolyan harcol. Csak sajnos nemrég Bede Márton jóvoltából kiderült, hogy a szerzői jog apostolának indexen megjelent cikke több helyen kissé hasonlít egy amerikai lapban megjelentre. Hát ugye a szerzői jog..

Ja, Neij 2006-os lánglelkű beszéde a Parlament előtt? A bíróságon elmagyarázta, hogy csak egy papírt olvasott föl, amit a Pirate Bay létrehozásában segédkező, a nyitott kultúráért küzdő aktivista párt, a Pirate Bureau képviselői toltak elé. És hogy nem gondolta komolyan…
A Pirate Bay és a kalózok nagyképűsége

As for Neij’s electrifying 2006 speech? He explained in court that he just read a piece of paper thrust in front of him by the Pirate Bureau, the Swedish open-culture activist party who help start The Pirate Bay five years ago. He didn’t mean it.
Editorial: Trial Shows Pirate Bay’s Crew Is All Hat and No Rum

Amikor a svéd hatóságok lefoglalták a szervereket ugyanebben az évben, a kalózok zavartalanul folytathatták, nagyon gyorsan újjáépítve az oldalt, ráadásul oly módon, hogy reverse-DNS-ük a következő beszédes címre mutatott:
“hey.mpaa.and.apb.bite.my.shiny.metal.ass.thepiratebay.org”

A Pirate Bay és a kalózok nagyképűsége

When Swedish authorities raided The Pirate Bay and its servers in 2006 — paving the way for ongoing criminal trial that ended Tuesday — the pirates were unbowed, quickly resurrecting the site and setting their reverse-DNS to read: “hey.mpaa.and.apb.bite.my.shiny.metal.ass.thepiratebay.org.”
Editorial: Trial Shows Pirate Bay’s Crew Is All Hat and No Rum

Jeszenszkyt azóta saját nemzetközi szervezete is elítélte.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr101090674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása