Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Kritikán felül: A hajóágyúk elszabadultak

2009.03.23. 19:09 - narancshéja

Címkék: fidesz független

A helyzet fokozódik a FideszFigyelőn, csapatunk új figyelővel erősödött. Már nick-neve is sokat mond: Narancshéja. Ő nem az a kedélyes mikszáth-i adomázós típus, és nem rejti véka alá személyesebb véleményét sem, ezt a "Kritikán felül" rovatcímfélével jeleznénk.

József Attilával szólva, 'csak az olvassa' rovatának írásait, aki szereti. Aki nem szereti, azt kérjük, feltétlenül írja meg véleményét.
Fidelio
http://dunakeszi.fidelitas.hu/wp-content/uploads/stumpfi.JPG

Ismét elszabadultak az eleddig lekötözött emdéefes hajóágyúk, adja hírül decens független politológusunk Stumpf István. Bámulatra méltó, hogy az új többség milyen sok független személyiséget tud integrálni az akolba szövetségbe: kezdődött Felajánlom Függetlenségemet Schmitt Pál (jelenleg a Fidesz EP képviselője- a szerk.), az egykori Vörös Meteor párbajtőrözőjének csatlakozásával, majd Független Tarlós István (jelenleg a Fidesz fővárosi frakcióvezetője- a szerk.), egykori SZDSZ jelöltként Óbudán polgármesteri mandátumot szerző politikus felvonultatásával, aki Jobbik támogatás ide vagy oda, de 2006-ban paraszthajszállal elszalasztotta a Vörös Város bevételét regnáló főpolgármesterünk ellenében. Tarlós persze nem csak korábbi meleg-ellenes üzeneteivel, hanem szociális népszavazás kampányfőnökeként végzett áldozatos munkájával hamar kivívta a tábor és tegyük hozzá, a budapestiek többségének támogatását. (Ezúton köszönnénk meg Demszky Gábor Keleti éden c. új könyvét, de talán hasznosabb lenne, ha a főpolgármester úr a munkaidejében és szabad óráiban is inkább az útfelújításokon, hídrekonstrukciókon és fúrópajzsokon gondolkodna.)
De ne tévelyegjünk el túl messzire, vagyis független Stumpf István politológus Infó Rádióban kinyilatkozott gondolataitól. Stumpf szerint Dávid Ibolya egyszemélyes túlélőshowjával veszélybe sodorja az antalli örökséget, és nyilván a független elemzők aggodalmával kételyeit osztja meg a nagyérdeművel, hogy az elnök asszony sorozatos manővereivel súlyos sebeket üt az MDF szolidaritási egységén, és mindez a frakció felbomlásához, hosszú távon az MDF felmorzsolódásához vezet. Majd szintén független politológusként új EP listavezetőt ajánl, a nemrég nyugdíjba ment Boross Péter ex-kormányfő személyében, aki inkább csendes visszavonultságra, semmint Brüsszel zsibongó néppárti frakciójába vágyik. Stumpf István (a Hazafias Népfront egykori alelnöke, ex-KISZ vezető) még kancelláriaminiszterként, Orbán Viktor jobbkezeként korántsem aggódott ennyire az akkor 3%-nyi antalli örökségért, és ajkát nem formálta szólásra a Lezsák-féle nemzeti fórumos kiszakadás, vagy az MDF elnökét érő jobbról, jobbszélről jövő kalaposkurvázás ügyében sem. Kritikája, amely Bokros Lajos EP-listavezetőt személyében támadja, bizony visszatáncolás a 2006 októberében kinyilatkozott álláspontjától, idézem: "azt tudná üzenni, hogy mégiscsak van egy olyan ember (ti. a sokat fejlődő Bokros Lajos), aki meghatározott mandátummal, meghatározott időn keresztül el tudja vinni a konvergenciaprogramot és az államháztartás rendbetételét is".
Stumpf független politológus pozíciójából most is csak Orbán Viktor meghosszabbított, szofisztikáltabb ’nyelveként’ szólal meg, és az MDF választmányának határozatát támadva, finoman szólva, újabb kísérletet tesz, hogy a kicsiny fórumoz a Fidesz halálos ölelésébe taszítsa. Csáky András távozásával valóban megszűnik a Demokrata Fórum frakciója, és ez valószínűleg így van jól. Lengyel Zoltántól Hock Zoltánig ugyanis túl széles e kicsiny akciócsoport politikai gondolatvilága. Bokros jelölésével viszont Dávid Ibolya határozott lépést tett a Normális Magyarország megteremtéséért, hiszen gazdasági szakértők és politikai elemzők egyaránt állítják, hogy Bokros reformgondolatai és tervei a vergődő állami szektor megújítására és a gazdaság élénkítésére közös nevezőként szolgálhatnak, amelynek elfogadását a balközép erők legalább annyira szorgalmazzák, mint a konzervatív-liberális és független MDF. Dávid Ibolya Bokros Lajos jelölésével lehet, hogy elveszít egy frakciót, de komoly lépést tehet a politikai centrum felé, és egy sikeres EP választás megelőlegezheti egy erősebb, független, megkerülhetetlen MDF választási sikerét.
A hajóágyúk mindenesetre elszabadultak, és vörös torkolattüzükkel lángba borították a konzervatív oldal fidesz-mentes övezetét.

Izgalmas lesz a folytatás!
 

Független Stumpf István itt a soproni Fidesz Polgári Szalon vendégeként dolgozott a politológiáért.

UPDATE: a Fidesz szülinapon készült. Orbán elégedett Stumpf függetlenségével:

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr241008785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása