Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A bajai választási bizottság jobb mint Szijjártóék

2013.10.09. 13:52 - Fidelio

A bajai választási bizottságnak teljes komolysággal sikerült az, amit a Fidesz szóvivői másfél hete próbálnak mérsékelt sikerrel: elmagyarázni, hogy a Fidesznek semmi köze a választási visszaéléshez.

A szóvivők még olyannal próbálkoztak, hogy a Fidesznek is volt beadványa a bírósághoz, így az alapján is születhetett volna ítélet. Nem rossz próbálkozás, de ebből még az látszik, hogy az ítélet bizony a Fideszes szervezett szállítást marasztalta el.

A Fidesz által kijelölt választási bizottság ügyesebb volt. Úgy tesz, mintha nem Fideszes politikus szervezte volna a szavazók utaztatását. Pedig a helyi választási bizottság ismerte az erről szóló dokumentumokat. Ugyanis ő döntött első körben az ügyben, és nem talált szabálytalanságot. Ahogy másodfokon a megyei bizottság sem. Ezt bírálta felül a Kecskeméti Törvényszék: bizony itt megsértették a kampánycsendet az utaztatással.

Bajai_valasztas_Ajtai_ul.jpg

Ajtai Tibor, a Fidesszel szövetséges Lungo Drom egyik vezetője
Korábbi videón büszkén mesélte, hogy 300 embert nemcsak utaztatott, de lánc-szavaztatott is

Normál ember itt elszégyelli magát. De úgy tűnik, a Fidesz nem akárkiket delegált ezekbe a bizottságokba. Most lényegében felülbírálták a bíróság ítéletét: Az ellenzéki jelölt szórólapját tegnap szabálytalannak ítélték, mert az összefüggésbe hozza a Fideszt a csalással.

Itt kell mély lélegzetet venni. A bíróság azon dokumentumok alapján ítélt, amelyek a fideszes politikus sérti a kampánycsendet. Ezek után NINCS KÖZE A FIDESZNEK az ítéletben elmarasztalt cselekedetekhez.
Lehazudják a csillagot az égról.

Ez az a trükk, ami nem jutott eszébe a szővivőknek. De van tovább.
A választási bizottság ezek alapján már ítélkezik is a baloldal fölött: „különösen súlyos jogsértés”-nek ítélte azt, hogy egy szórólapon a bírósági döntést említették.

Miért teheti ezt meg? Mert a Fidesz az elmúlt három évben elfoglalta a független intézményeket. Azokat, amelyeknek függetlenül (no meg: szakmai hozzáértéssel) kellene működniük.

Most már döccenő nélkül roboghat a Fidesz pr-gépezete. Zsigó már közlekedést is adott ki: „A baloldalnak papírja van róla, hogy hazudott a választópolgároknak”. (Csak egy apró pontosítás: papírja van a fideszes bizottságtól.)

És az is jó ötlet volt a bizottságtól, hogy egy füst alatt szabályosnak minősítette a Fidesz hangosbeszélős kampányát: Négy furgonnal járják azt a néhány utcát, folyton hangoztatva: az ellenzék meg akarja félemlíteni a bajaiakat. (Mivel félemlítenék meg?)
Jó ez a választási bizottság, kár, hogy már nincs trafikosztás, érdemelnének néhányat.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

58 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr705558691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.10.10. 08:34:49

Duplagondol trükkel próbálkozik szokás szerint a narancs seggszájak szektája.Ép elme persze röhögve lefordítja magyarra,a fityusznak sokadik papírja van arról hogy csaltak,ami náluk jobber élősködőknél évszázados alap!Úri huncutkodás hitük szerint nekik ősi kíváltságuk,a hatökrök pedig kussoljanak!

felcsutisuttyo 2013.10.10. 09:15:20

a Nemzeti csaló tolvaj, hazug korrupt Fidesz bandát Baján kellene elkezdeni "írtani".....(mert a választási csalás úgyis országos lesz részükről), akkor meg úgyis kitör A NÉPFELKELÉS ..és véres leszámolás lesz..
Baján " meg kéne mutatni " a szerb gránátokat Nekik! Had szarjanak be a gatyába!

czjanos 2013.10.10. 09:16:11

Lételemük a hazudozás, a politikai ellenfeleik állandó mocskolása, a tárgyszerű kritika, vita helyett. Akinek nincs muníciója az ellenfelével szemben, az hazudozással pótolja.

OkoskaTo:rp 2013.10.10. 09:16:54

Miért, mégis mit gondoltál? Miért volt ennyire fontos a Fidesznek teljesen narancssárgára cserélnie a választási bizottságot?
Tökéletesen illeszkedik abba a sorba, hogy a trafikmutyis vamzert vegzálják a mutyiban résztvevők helyett, nyilvánosságra került korrupciónál a szivárogtatót vadásszák a korrumpált helyett, a tudottan alkotmányellenes törvényt csakazért is változtatás nélkül újra megszavazzák stb.

Prolipalvin · http://prolipalvin.tumblr.com/ 2013.10.10. 09:22:05

Valaki elhiszi még, hogy van jelentősége egy ilyen szavazásnak?
Tökmindegy, hova teszitek az X-et, nem jobb az életetek!

nu pagagyí 2013.10.10. 09:24:00

Mégiscsak meg kell fontolni a választási bojkottot. A népharagnak kell elsöpörnie ezt a primitív csaló társaságot. Fülkeforradalomra egy igazival kell válaszolni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.10. 09:33:14

Zsigó is egy érdekes ember...

Ha Kocsis nem hajlandó 2014től segget csinálni a szájából többet, Szíjjártó kitalálta, hogy gazdasági szakértő lesz ki marad?

Az ilyen íkú nukuk?!

doktor.dikhed 2013.10.10. 09:46:41

Nem arról volt szó, hogy nem "csak" a kampánycsendet sértették meg.

"A még hatályos szabályok a kampánycsend megsértésének minősül a „választópolgárok választói akaratának befolyásolása, így különösen: a választópolgárok számára a jelölt vagy a jelölő szervezet által ingyenesen juttatott szolgáltatás (szavazásra történő szervezett szállítás, étel-ital adása)” – idézte a törvényszék. Emellett az indokolás szerint egy fontos alapelv, az önkéntesség elve is sérült."

Holdkóros Tónyó hiába hivatkozik arra, hogy "csak" kampánycsend sértés történt, ami később úgysem lesz. Ez választási csalás.

susu64 2013.10.10. 09:47:53

Gumicsont a Jókai utcából. Vagy talán az kiabál, akinek a háza ég. Nem unjátok még? mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/gyurcsany-es-bajnai-egyutt-kovetik-ron-werber-ukazait-1189248

Vombatus Ursinus 2013.10.10. 09:49:53

@susu64: Az egy másik cikk. Tudom, hogy nehéz felfogni, de ez a blog nem erről szól.

Gyingizik 2013.10.10. 09:49:57

@toportyánzsóti: Ehhez képest ugye ezeket a módszereket Ron Werber dolgozta ki a maszopnak 2002-ben, Kubatov meg copyright nélkül átvette. Tehát ősi kiváltságról a "baloldal" esetében beszélhetünk. Most meg fáj a kuki, mi? Örülök.

Peterpapo 2013.10.10. 09:51:41

@nu pagagyí:

+1

Ha kevesebb, mint a fele megy el, akkor érvénytelen az első forduló. És a második? Az mindenképp érvényes nem? Akkor mit tehetünk, hogy egyik se kerülhessen oda?

Peterpapo 2013.10.10. 09:52:44

@susu64:

Akkor mit kiabálsz? ;)

toportyánzsóti 2013.10.10. 09:54:53

@Gyingizik: Látom hatékony a kutyachipped.Én kivetetném a helyedben mielőtt maradandóan szétqrja a bucidat.Persze ha megnyugtat akkor maradhat,könnyebb bevenned a birnbaum család répáit,max szarabb leülnöd.

susu64 2013.10.10. 09:55:26

Ez a blog alapvetően nem szól semmiről, éppen ez a szomorú. Vagy ha valamiről, hát éppen arról, amit a Magyr nemzet ír. Ez a te számodra felfoghatatlan meg a sok csőlátó számára. Körül kellene nézni és észrevenni azt, ami van, de teljes egészében. Persze értem én, hoga rendszerben gondolkodni fárasztó, sőt, egyáltalán gondolkodni. ezért aztán csámcsogtok ezeken a jihetetlenül silány blogokon.

Peterpapo 2013.10.10. 09:55:36

@Gyingizik:

És ez mentesíti a jelenlegi hazug, csaló kormánypártot? Jó lenne, ha felfognátok végre, hogy nem az a baj, hogy a szocik nem lophatnak, csalhatnak, hanem az, hogy ezek még mocskosabb férgek, mint azok voltak.

Peterpapo 2013.10.10. 09:58:09

@susu64:

Na azért nem kellene lekicsinyelni a csalást, csak mert a fidesz követte el. Ez a blog arról szól, hogy 2014-ben még nagyobb csalások várhatóak, mert ilyen aljas gecik ezek mind. Azt hogy gondolkodni fárasztó, nyilván tapasztalatból mondod. Ha nem így lenne, nem védenéd ezt az ordenáréan köcsög fidesz mocsokládákat.

szakáll 2013.10.10. 10:01:03

".. Zsigó már közlekedést is adott ki:"

Ezt azért megmagyarázhatnád!

nu pagagyí 2013.10.10. 10:14:56

@Peterpapo: Csak alulról épülhet fel egy egészséges társadalom és alakulhat ki a természetes szolidaritás a különböző nézetű, de jószándékú emberek között. A politikai osztály elárulta saját népét, megosztotta és egymásra uszította az embereket. A népnek ismét meg kell éreznie az erejét és helyére tenni azokat, akik szüntelenül rájuk hivatkozva, saját pecsenyéjüket sütögetik. A mostani pofátlan hatalom teletöltötte a poharat, várom az utolsó cseppet.

Jenyei 2013.10.10. 10:17:35

- nem FIDESZ-cég, csak FIDESZ-közeli cég
- nem volt taggyűlés, csak tagok gyűltek

Mit vártok ezektől?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.10. 10:18:47

@Peterpapo:

MIndenképpen érvényes, mindegy hágyan mennek el.

susu64 2013.10.10. 10:22:40

@Peterpapo:
1. A magyar válsztási törvény nem ismeri a csalás fogalmát.
2. Baján sem választási csalást állapítottak meg, hanem a választás rendjét megzavaró cxselekményt, és párt ill. személyek megnevezése nélkül, mert mindkét oldal a másikat vádolta. Az teljesen mindegy, hogy ki jelentett föl kit, mert ha pl. én lopok és a szomszédomat följelentem lopásáért, stb.
3.Eddig, 1994 óta minden választás előtt azzal jött a baloldal, hogy választási csalás lesz. Minden választás előtt, 1994 - ben még puccsot is emlegettek. aztán, ugye, 2004 - ben ők nem engedték a szavazatok újraszámolását.
4. "Mocsokláda" és "mocsokláda" között van különbség, s ameddig az egyik "mocsokláda" képviselői a jelenlegi magát baloldalnak meg demokratának nevező urak/hölgyek, addig - mivel valahová be kell húzni az X - et, kénytelen vagyok a nekem szimpatikusabb másik "mocsokládára" szavazni.
5. De ezért nem fogok senkire sem átkot szórni, mocskolódni, legecizni, előre rágalmazni választási csallással - ugye, az kiabál, akinek a háza ég - stb. pedig lehet, hogy több okból is
megtehetném.
6. Végül pedig, bár már 6 évtizednél is többet töltöttem el ebben a földi létezésben, nem gondolom fáradtnak magam.

Darth Revan 2013.10.10. 10:31:19

Legalabb kovetkezetesek :)
Ok megmondtak, hogy a Fidesz nem csalt, a birosag meg elmehet a sunyiba az iteletevel. Par ev mulva mar ott is csak megbizhato elvtarsak lesznek. :(

Lencsés István 2013.10.10. 10:36:43

" .... Fideszes politikus szervezte volna a szavazók utaztatását. .... "

Nem volt utaztatás , pláne nem FIDESZ politikus szervezte ....

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.10.10. 10:41:58

@susu64:

Te tényleg ekkora istenbarma vagy? :DDD

1. A Maszop "állítólag" csalt, a Fidesz viszont bíróságilag, méghozzá nem is először.
2. Szóval ha a tolvajról feltételezem, hogy újra lopni fog, az méltánytalan prekoncepció...
3. Ha ez a munkád, akkor nem szóltam, valakinek ezt is kell csinálni.

Jolka40 2013.10.10. 10:44:21

Hány tagból állhat a bajai választási bizottság? Ötből? Hétből? És egy sincs közöttük, aki szégyenli magát?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.10.10. 10:45:09

@susu64:

Érdekes, hogy egyébként ezzel a maszop ármány ronwerberi láncszavazzással is valahogy mindig a fityisz bukik meg... Tényleg az ordibál legjobban, akinek a háza ég.

Rémbódess 2013.10.10. 10:49:25

@Gyingizik: "Ehhez képest ugye ezeket a módszereket Ron Werber dolgozta ki a maszopnak 2002-ben, Kubatov meg copyright nélkül átvette. "

Nincs ezzel semmi baj. Ron Werber ezt a módszert egy baloldali párt számára dolgozta ki, és most egy baloldali párt* az, aki hasznosítja. Nincs itt semmi látnivaló.

* = Önbevallása szerint jobboldali, cselekedetei szerint baloldali

Saga 2013.10.10. 10:56:24

@nu pagagyí: Csakhogy az új alaptörvényből kivették azt, hogy ha valaki a hatalom kizárólagos megszerzésére tör, az ellen felléphess. A régi alkotmányban még volt ilyen szabály és egyébként ez szinte minden alkotmányban benne szokott lenni nem véletlenül.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.10. 11:01:20

Erővel, erőszakkal, igazi fideszes, nemzeti szarházisággal akar nyerni a szerényképességű fideszes.

Napok óta a házak előtt zaklatják a népet, ígérnek fűt-tüzifát meg lóvét.

Akik egy nemzetközileg kőrözött orbánbarátot bújtatnak és nem adnak ki, mindenre képesek.
Hernádi ne félj ha tiszta vagy állj ki, de valószínű mocskos mint a szotyolatársad O. Viktor.

Hajrá bajai ellenzék!

Erő e-meló 2013.10.10. 11:08:39

@susu64:
A blog választási visszaélésről ír, ami megfelelő szóhasználat, de mindig vannak akik igyekeznek a dolgokat túllihegni. A kampánycsendsértés viszont megáll arra is, hogy a város előző (szoci) polgármestere a választási kör bejáratánál fogadja a szavazni érkezőket. Egy vidéki kisvárosban ez már elég kézzelfogható nyomásgyakorlás. Nem igaz tehát, hogy egyik oldal fehér a másik meg fekete

Erő e-meló 2013.10.10. 11:15:02

@Most hogy fog csalni a fidesz a bajai választáson?:
"egy nemzetközileg kőrözött orbánbarátot bújtatnak "

Hernádira gondolsz? Nincs ellene bizonyíték, mint ahogy arra sem, hogy Orbán utasítására járt volna el 2009-ben

Szánalmas, milyen hamar felülírja a nemzeti érdeket a pártok egymás közötti mocskolódása

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.10.10. 11:25:15

@Erő e-meló:

Az ember azt gondolná, az a nemzeti érdek, hogy a MOL-vezére, egyben OV puszipajtása tisztázza magát a korrupciós vádak alól.

Nem ismerem az Interpol protokollját, de akkor ezek szerint egy üres A4-es lap alapján rendelték el a körözést.

Peterpapo 2013.10.10. 11:37:04

@susu64:

Ha nem ismeri a törvény a választási csalás fogalmát, akkor miért emlegetik a jobboldalon a baloldallal kapcsolatban? Szerintem mindegy hogyan nevezed, a susmus, az susmus. Én meg emlékszem olyanra, amikor választási csalást emlegetve hidat foglaltak, mert nem bírták elviselni a vereséget. Átkokat én sem szórok, de attól még gecik és mocskok. Főleg a hazudós Orbán.

Én meg közel az ötödik x-emet taposom, de én sem vagyok fáradt. Bár a kor nem mérvadó abból a szempontból, hogy kit fáraszt, vagy kit nem a gondolkodás. Ha te nem veted fel, nekem az eszembe sem jutott volna összefüggést találni. Te azt gondolod amit, én meg azt, hogy ha tényleg logikusan végig gondolnál mindent és nem hagynád, hogy befolyásoljon a kormány propaganda, akkor nem szavaznál azokra a mocskokra. Persze mondhatod, hogy nekem nem kellene ezekre a mocskokra szavazni és igazad is van, de ugye mindketten tudjuk, hogy valakire kell, így azt javaslom, hogy egyezzünk ki döntetlenben!

Peterpapo 2013.10.10. 11:40:28

@Erő e-meló:

Ezt már akkor felülírta, amikor a szoci kormány vissza akarta vásárolni a MOL részvényeket, amit az ellenzékben lévő fidesz nem engedett, majd egy kicsivel később jóval drágábban visszavásárolta, hős nemzetmentőnek adva ki magát.

kgonzo 2013.10.10. 11:54:13

@susu64:
Sajnálom,hogy megint önre kell reagáljak:
A választási csalás feltételezése azon alapul, hogy a Fidesz szinte minden független intézményt elfoglalt. Erre jó példa a bajai választási bizottság összes eddigi döntése, amelyekről csak a vak nem látja, hogy végtelen lojalitásukban, elfelejtettek némi önmérsékletet tanúsítani.

A választás körülményeit alakította úgy a fidesz, hogy azok nem demokratikusak:
A választókörzetek határainak megrajzolásánál, valamely avangard művészt vehettek igénybe, mert a rorschach teszt sírva fakad, ha ránéz például a miskolci körzethatárokra.
Másrészt a rendszert úgy alakította, hogy az erőset támogassa. Az, hogy nyolc(!) százaléknyi szavazat választja el a kormány bukását a kétharmadtól, feltűnő aránytalanságra utal.
És akkor még nem beszéltem a választási bizottságok egyoldalúságáról.

Ma Magyarországon bírósági ítélettel választási csalásról csak a Fidesz rendelkezik, de abból kettővel is. Egyet 2002-ben kapott (Szabolcsban, vagy Hajdú-Biharban)egyet pedig most.

Bogyó 2 2013.10.10. 12:04:18

@susu64: Engem csak az érdekelne, hogy szerinted a Zsigó-féle közlemény az egy korrekt, az igazságot kimondó és jogállamban megszokott, az egyoldalúságot nélkülöző értékelés-e a történtekről a valóság ismeretében.
Ha igen a válaszod, akkor nincs is több kérdésem, s csak reménykedem, hogy se jogot nem végeztél, se politológus nem vagy.

Az ilyen nyilatkozatok egyszer majd a Rajk-per idején kiadott nyilatkozatokkal lesznek együtt iskolapéldaként említve az antidemokratikus gondolkodásmódra, ha lesz egyszer egy jobb kor, ahol az emberek tényleg szabadon és éretten tudnak majd dönteni a vezetőikről. Valóban a nemzet jövőjét és nemcsak a rezsiszámlájukat tartva szem előtt.

Bogyó 2 2013.10.10. 12:06:48

@kgonzo: Bizony. De mégis mindig mszp-s csalásokat emlegetve indokolták a másik nagy pofátlanságot, a regisztrációs elképzelésüket. Na, nem mintha azokért érdemes lenne a tűzbe tenni a kezünket, de bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű?

Bogyó 2 2013.10.10. 12:18:14

@Saga: Az biztos, hogy ha egyszer mégis akadna egy olyan új Parlament, amelyben a többség valóban demokratikus elképzelésekkel rendelkezik a jövőről, azt alaptételként kellene belevésni, hogy senkinek sem lehet kizárólagos hatalma, se a miniszterelnöknek, se a győztes pártnak, s a kizárólagos hatalomra törekvés, a semleges pozíciók párthívekkel való feltöltése hazaárulásnak minősüljön.
A szabad sajtó korlátozása szintén. Legyenek közmédiumok, ahol a kormányzat is kifejthesse a nézeteit, de nem váljék az ő véleménye kizárólagossá, s ne is látszódjon az erre való törekvés. Szakmai pozíciókba olyan emberek kerülhessenek, - s ilyennek tartok a Közt. elnöktől a Legfőbb ügyészen át a főbíróig sok tisztséget - akiknél a pártosság gyanúja sem merülhet fel. Akiket kormányváltás után nem lehet leváltani. Ezeknek a jogi garanciáit nyilván nem egyszerű kitalálni, mert normális országokban működik a politikai illem, nálunk nem.
Az állami kitüntetések ne váljanak kegyencjutalmazásokká. A választások során a nyertes a törvényhozásban nyerjen többséget és ő alakítson kormányt, de ennyi. A demokrácia nem a többség diktatúrája a többiek felett, jó lenne ezt is megértetni.

Erő e-meló 2013.10.10. 12:21:10

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Az Interpol nem mérlegel, hanem tudomásul veszi az igényt és kiadja a nemzetközi elfogatóparancsot. Az már az elfogatóparancsot kiadó állam felelőssége hogy minek alapján jár el. Jó lenne ha mi is megtudhatnánk valamit, de a horvátok eddig semmilyen bizonyítékot nem jelöltek meg

Egyébként Hernádi ellen nincs bűnvád, nem tudom egyesek itt miről beszélnek

Erő e-meló 2013.10.10. 12:35:03

@Peterpapo:
"a szoci kormány vissza akarta vásárolni a MOL részvényeket, amit az ellenzékben lévő fidesz nem engedett, "

???

"A kormány tudott arról, hogy vásárlási szándék van a Mol-részvények iránt, de két gazdasági társaság ügyletét nem lehetett megakadályozni – közölte Tóth Károly, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s alelnöke "

hvg.hu/gazdasag/20090429_mol_reszvenyeladas_kormany_omv_szurgut

Akkor most melyik igaz?

genyamagyar 2013.10.10. 12:51:13

@Erő e-meló: Akit a horvátok szerint Hernádi megvesztegetett (Sanader) ő már a börtönbüntetését tölti. 10 évet kapott. Emiatt.

Peterpapo 2013.10.10. 13:02:54

@Erő e-meló:

Nem tudom. Döntsd el Te!

A Mol-Szurgutnyeftegaz üzlet már a Bajnai-kormány idején napirenden volt. Akkor két megoldás tűnt kivitelezhetőnek, ám végül politikai támogatás, illetve a vállalhatónál nagyobb finanszírozási terhek miatt nem jött létre a megállapodás. Pedig már nagyon közel álltak hozzá a felek - értesült a nol.

Az index által vázolt megoldási módban kizárólag a Szurgutnyeftegaz és a magyar kormány kapott volna szerepet. Utóbbi persze a színfalak mögött, elvégre papíron két olajtársaság közti üzletről volt szó. A tárgyalások végső szakaszában kialakult álláspontok nem estek távol egymástól: az orosz cég 1,57 milliárd eurót, a magyarok 1,52 milliárd eurót tartottak elfogadható árnak a Mol-csomagért. Ám az üzlet végül nem jött össze, mivel ahhoz szükség lett volna a parlamenti pártok támogatására. Ezt az ügyletet ugyanis a költségvetési törvény módosítása nélkül nem lehetett volna végrehajtani.

Információink szerint e finanszírozási konstrukcióban a Bajnai-kormánynál is képbe került a Nemzetközi Valutaalap (IMF) le nem hívott hitele. A kormányzati szándék azonban ütközött az IMF elképzeléseivel: úgy tudjuk, akkor elég határozott visszautasítást kapott a magyar kormány a nemzetközi pénzügyi szervezettől. (Az ellen, hogy az Orbán-kormány végül az IMF-hitel megmaradt részéből vett Mol-csomagot, az IMF nem emelt kifogást - a szerk.)

nol.hu/gazdasag/a_bajnai-kormany_is_imf-hitelbol_vett_volna_mol-csomagot?ref=sso

A MOL részvényplakett felvásárlásával kapcsolatban már mi is jeleztük aggályainkat, amelyek között a leghangsúlyosabb az volt, hogy miért éppen most érezte szükségesnek a kormányzat a meglehetősen költséges - kb. 500 milliárd forintos - ügylet lebonyolítását.

Az MSZP szóvívőjének szájából azonban meglehetősen visszatetsző ezt hallani, tekintve, hogy a Bajnai-kormány tervei között is szerepelt a részvénycsomag visszaszerzése, igaz akkor a politikai támogatás (vö. Fidesz) és a finanszírozási terhek miatt nem jött össze. A terv ugyanis tavaly is az volt, hogy - ha nem is teljes egészében - IMF hitelből fizetik majd ki az oroszokat. Akkoriban azonban a Valutaalap nemet mondott az ötletre. Így aztán Orbán Viktort érhette az az öröm, hogy idén júniusban bejelenthette a “jó hírt”, a MOL “visszaszerzését”.

Azon, hogy ez valóban jó hírnek tekinthető e éppen most természetesen lehet vitatkozni. Ennek megkérdőjelezése a legnagyobb ellenzéki párt szíve joga. Ugyanakkor nem kellene olyan döntés indoklását követelnie a kormánytól, amelynek meghozatalát 2009 végén még maga is támogatott. A feltételek változhattak ugyan (pl. kb. 80 milliárddal került ez most többe nekünk), de a részvények visszavásárlása mellett (illetve ellen, például a nagy bukás lehetősége) szóló érvek aligha.

tenytar.hu/szelkakas/indokolatlan_volt_a_mol_reszvenyek_visszaszerzese#.UlaIk5gxpso

Peterpapo 2013.10.10. 13:04:12

@Erő e-meló:

És amiről Te írsz, az az OMV és az orosz cégről szól, amit az akkori kormány nem tudott megakadályozni és nem a szoci kormány vásárlásáról szól.

Peterpapo 2013.10.10. 13:06:28

@Erő e-meló:

Ja és még egy kis adalék:

A nagyjából 500 milliárd forint értékű részvényeket piaci áron, 1,88 milliárd euróért vásárolta meg a magyar állam. A vételárat a korábbam lehívott és a Magyar Nemzeti Bankban letétbe helyezett IMF-hitelkeretből fedezik, így az nem befolyásolja az államadósság alakulását és nem növeli a költségvetési hiányt.

Tehát a szemét IMF-től kapott pénzből vették meg.

És erre költik a nyugdíj einstandból szerzett vagyonukat is:

Az állami tulajdonrész hamarosan tovább növekedhet a cégben, mivel a magán-nyugdíjpénztári alapok államosított vagyonából is az állam tulajdonába kerül további legalább 2.4 százaléknyi részvény. Egyelőre nem született kormánydöntés arról, hogy ez a részvénycsomag tartósan állami kézben marad-e.

Észmegálló 2013.10.10. 13:35:10

Lelki szemeimmel látom, hogy miután a választási bizottság tagjainak már szóltak az ismerőseik, hogy van egy blog róluk, olvasván a blog címét, büszkén és a jól végzett munka dicséretéből származó elégedettséggel hátradőlnek, megvakarják a hasukat és kortyolnak egyet az odakészített sörből....

Erő e-meló 2013.10.10. 13:45:06

@genyamagyar:
Sanader ellen nem a Mol miatt emeltek vádat, hanem néhány más ügyben. Most megpróbálják elővenni, hogy miniszterelnökként találkozott Hernádival. Ennyi a konkrétum. Meg persze az, hogy a Mol irányítói jogokat szerzett a miniszterelnöksége alatt az INÁ-ban. Ezt akarják visszacsinálni, és kéne hozzá egy bírósági ítélet hogy korrupcióval szerezte meg

Teccik érteni mire megy ki a játszma?

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.10.10. 13:47:03

"És az is jó ötlet volt a bizottságtól, hogy egy füst alatt szabályosnak minősítette a Fidesz hangosbeszélős kampányát: Négy furgonnal járják azt a néhány utcát, folyton hangoztatva: az ellenzék meg akarja félemlíteni a bajaiakat. (Mivel félemlítenék meg?)"

A "demokratikus" ellenzék 3 éve harsogja, hogy diktatúrában élünk, meg az embereknek félni kell...Nekik szabad? :D

Dzoltán55 2013.10.10. 14:46:26

@susu64: Értelmes mondatot le tudsz írni? Mocskos egy pártod van,az biztos.

Erő e-meló 2013.10.10. 18:11:47

Peterpapo:
"Az MSZP szóvívőjének szájából azonban meglehetősen visszatetsző ezt hallani"

Egyetértünk

Erő e-meló 2013.10.10. 18:40:46

@Peterpapo:
Ez ugyanannak a könyvnek két fejezete. Ha nem kellett a magyaroknak 2007-ben, hát akkor a szibirjákok vették meg. Aztán eladták nekünk 40%-os felárral azt, ami eredetilag a miénk volt. Meg is mondták hogy minél tovább húzódik a visszavásárlás, annál többet kérnek érte

"Tanítani való hülyeség a MOL-privatizáció története" főleg a Mol részvények a 2004-es piacra öntése (Megyó abból játszott Mikulás bácsit):

hirszerzo.hu/hirek/2007/6/30/38885_tanitani_valo_hulyeseg_a_molprivatizacio_to

Már csak egy kérdésem van: ki volt kormányon 2004-ben illetve 2007-ben?

Erő e-meló 2013.10.10. 18:44:01

@Peterpapo:
Bajnainak valaki megmondhatta volna, hogy Gordon, tudod-e hogy most te vagy a kormányfő? Gondolom leesett volna az álla

Erő e-meló 2013.10.10. 18:49:13

@Peterpapo:
"a szoci kormány vissza akarta vásárolni a MOL részvényeket, amit az ellenzékben lévő fidesz nem engedett, "

Ez még az előbbihez, csak hogy tudd milyen jót röhögtem rajta!

Kemény csávó ez a Fidesz, ha még ellenzékben is ő dön a dolgokról

Peterpapo 2013.10.10. 19:06:48

@Erő e-meló:

Azt, hogy az egyik hülye volt nem kellett volna tetézni azzal, hogy a másik is hülye.

Nem keménység kérdése, ha nincs meg a többség, nem tehetnek semmit, de ezt te is tudod jól, nem tudom miért játszod a hülyét? Jól esik? :)

Egyébként a többin is jót röhögtél?

""Az MSZP szóvívőjének szájából azonban meglehetősen visszatetsző ezt hallani"

Egyetértünk"

Gratulálok! Sikerült megfogni a dolog lényegét! :)

Persze nem kell a tényekre reagálni, hanem jöhet a mellébeszélés és az elmútnyócévezés. Nagyon jó vagy! Figyeld meg még felfigyelnek rád a központban és kaphatsz egy jó kis zsírós állást.

susu64 2013.10.10. 22:03:53

@Dzoltán55: 55 - ös IQ fölött meg szokták érteni. alatta meg megértem, hogy nam.

Erő e-meló 2013.10.10. 23:50:42

@Peterpapo:
"ha nincs meg a többség, nem tehetnek semmit"

Én a szoci elmúttnyócévről beszéltem, te meg a következő nyócról


süti beállítások módosítása