Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Adott szó – elszáll

2013.08.05. 19:28 - Fidelio

Jó volna tudni, ki mit mondott Ózdon az elzárt közkutakról. A polgármester szerint ő nem tett semmilyen érdemi ígéretet.
Ott tartunk, hogy ha egy hivatalos ember ígér valamit, azt azonnal írásba kell foglalni. De a diákok Hoffmann Rózsáéknál azt is megtapasztalták már, hogy ez sem ér semmit.

A mai a hivatalos nyilatkozatokból úgy tűnik, az ózdi fideszes városvezetés nem a romákat akarta megregulázni azzal, hogy a cigánytelepen korlátozták a vízszolgáltatást.
"Továbbra sem tudjuk az autómosást, a köbméteres tartályba slagon történő vételezést biztosítani az egyébként nem fizetőknek, ez nem romatelepi kérdés", a kiskerttulajdonosok és az ügyeskedők voltak azok, akik igazán nagy fogyasztásokat csináltak – hangoztatta Fürjes Pál polgármester (Fidesz-KDNP).
Kedves polgármester úr, akkor tegnap miért azzal az indoklással volt tele a sajtó, hogy a cigányok „elpacsálják” a vizet?

Furjes_vizkorl2.jpg

Azt tetszett mondani, hogy tavaly december óta vizsgálják a kérdést. Viszont még most sem tudják, hogy cigányok pacsálnak, vagy mások öntözéshez lopnak vizet „ipari méretekben”.
Ezek után nem csoda, hogy ennyire tellik Önöktől: kánikulában elzárnak 27 közkutat. Ugye eljutott a polgármesteri hivatalba is a hír, hogy vörös riasztás van érvényben a kutya meleg miatt?

Azt is érdemes tudni, hogy az ózdi önkormányzat a idén 89 milliót költ a tanuszodára, ezen felül 25 millió sportszervezetekre, miközben sajnál 12 milliót az emberek alapvető vízellátására. És Ne felejtsük a Svájcból – direkt a vízprobléma megoldására(!) – kapott másfél milliárd forintot se...
És ha már 12 milla: az Ózdon is ivóvizet szolgáltató ÉRV-nél pont 12 millió Ft-ot (+prémiumot) keres egy Fideszes országgyűlési képviselő, Sebestyén László. Ő ezt a parlamenti fizetése mellé kapja.

Ezen a ponton jön a képbe a szorgos szoci képviselő, aki találkozót kért a polgármestertől, és tőle kijövet fölemelt hüvelykujjal intett: „Szerintem sikerült dűlőre jutnunk!”
Hamarosan a polgármester is megerősítette: Nyakónak voltak olyan javaslatai, amelyeket érdemes megfontolni. Az önkormányzat ideiglenesen hajlandó visszaállítani az eredeti állapotot a forró nyári hetekben.

Szóval már-már örülhetünk: szót értett két politikai ellenfél. Az önkormányzat ad vizet a lakóknak és ad saját magának néhány hetet, hogy kitalálja, mit is akar.
Nem egy épületes történet, de már-már pozitív kimenettel. Összességében tükrözi a hazai intézményeink intelligenciájának szintjét – amit megszoktunk az elmúlt 20 évben.

Furjes.jpg
De most súlyosabb időket élünk. A polgármester azóta sajtótájékoztatót tartott, ahol megtudtuk, hogy semmit sem ígért a szoci képviselőnek: „nyitott kapukat döngetett, a felülvizsgálatot folytatjuk”.

Nyakótól sem lettünk okosabbak, hogy hazudik-e a polgármester. A sajtótájékoztató után lelkesen nyilatkozta, hogy sorra leszerelik a szűkítőket a kutakról, épp ott van a cigánytelepen, ahol a kútból (vagyis egy kútból!) a korábbi nyomással jön a víz. Arról nem sikerült beszélnie, hogy mi van a többi leszűkített 60 kúttal.

Kedves politikusok, ha már felhatalmazást kaptatok közügyeink intézésére, és láthatóan nem sikerül rendesen fölidézni, mire jutottatok egy nyomorult megbeszélésen, akkor vegyetek már elő egy bánatos darab papírt, és írjátok le. Valószínűleg sikerülni fog, feltételezem, hogy ti is tudtok írni-olvasni.

Persze ekkor sem biztos, hogy az történik, amiben megállapodtatok, de legalább lehet tudni, hogy ki hazudik.

Vegyetek példát a Hallgatói Hálózattól. Ők is menet közben tanultak. Miután az év elején megszervezték az idei legnagyobb tüntetéssorozatot, ők is megtapasztalták, hogy nem könnyű az így szerzett figyelmet, közéleti nyomást eredményekké alakítani. Próbálkoztak tovább, s május végén behatoltak a minisztérium épületébe. S valóban: Klinghammer államtitkár kabinetfőnöke tárgyalást ajánlott a diákoknak, akik azt kérték, hogy ezt adják írásba. Megtörtént.

Haha_EMMI_igeret_2013_0531.jpg
Ettől persze nem lett egyeztetés, sem Hoffmann Rózsával, sem Klinghammerrel. Az államtitkár úr és asszony nem tartotta be az ígéretét. De legalább tudjuk, hogy ők hazudtak. Az a Hoffmann Rózsa is, aki most kötelező etikaoktatást vezet be.

Így megy ez a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. Résen kell lenni, rohadtul nem garantált a siker, de ha igyekszünk, akkor legalább tudhatja az érdeklődő állampolgár, hogy ki hazudik. Egy leendő választáson pedig ez érdekes lehet.

GM

Ha tetszett a poszt, kérjük szavazz ránk a Goldenblogon. Csak két kattintás (a rendszer megbízható, csak a hitelesítés miatt kér adatokat)!
http://goldenblog.hu/szavazas.aspx?bId=4391

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr785446484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinkainka 2013.08.05. 22:56:42

Honnan tudni, hogy hazudik egy politikus? Jár a szája!
A polgármesterek úszómedencéjébe kell a megspórolt víz.
Cinege elvtársnak még helikopterrel vitték a pizzát.
Most a lajtos kocsik vizet hordanak.
De a telepiek még jól is jártak, mert a lázadó diákok még sós aprósüteményt is kaptak egy szenátor asszonytól.

csikarcsi 2013.08.06. 04:54:50

Gyalázat, hogy ilyen "emberek" irányítják a sorsunkat. Ezek olyan képviselők, akik csak a saját érdekeiket képviselik, de elfelejtik, hogy nem ez a feladatuk. Nem erre kaptak felhatalmazást. Tömik a zsebüket, a haverokét, a többi meg dögöljön meg. Magasról leszarják. Ne felejtsék el, hogy jön még kutyára dér!!

toportyánzsóti 2013.08.06. 07:32:37

Szokásos formáját hozta a 300Ft-os szarrágók gyülekezete.Gondolom könnyű lesz láncszavaztatnia,ha a romának eszébe jut a jutalmul kánikulában elzárt vize...12 milka komoly összeg,még 1 külföldi aranylábú libaszarrugdosóra sem telik ennyiből!


süti beállítások módosítása