Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A pártNézőpont őszödi beszédének hangfelvétele

2010.02.12. 10:30 - eroica

Címkék: fidesz nézőpont intézet mráz ágoston sámuel

"Nem nemzeti", aki nem Orbánt támogatja és "nem mindenkit kell elvinni, csak ha jó irányba akar szavazni." - mondta Mráz a Nézőpont "elemzője", igazgatója.

A fideszes kötődésű Nézőpont a nyilvánosságban jórészt pártfüggetlen intézetként jelenik meg, amelynek elemzéseit egy az egyben, kritikátlanul átveszik a médiumok. Miután már többször írtunk trükközéseikről, csúsztatásaikról, most megtalált minket az Egyenlítő TV nevű oknyomozó csoport és egy nyilvános polgári körös beszélgetésről készült felvételt küldött nekünk.
A felvételen a Nézőpont igazgatója, Mráz Ágoston Sámuel „elemző” nyíltan mozgósít Fidesz mellett és a Fidesz ellenfeleit kizárja a nemzeti oldalból. Ezek alapján úgy tűnik nem tévedtünk, amikor pártNézőpontnak neveztük a műintézetet.
De beszéljenek Mráz Kövér László társaságában elhangzott szavai, amelyek után szavazni lehet vajon mi arathatta a legnagyobb sikert a polgári körben. A lényeg 3 percben:


A teljes beszélgetés itt érhető el (az első rész, a 27 perces a beszéde, a második a hallgatói kérdésekre adott válaszai). A teljes beszédben való elhangzásnak a kezdőidőpontjai láthatók az egyes idézetek előtt, amelyek egy kivételével időrendben vannak, és mindegyik külön meghallgatható. 

Kövér nézőpontból

11:12. „A Jobbik[ról] is beszélnünk kell. Azt vélem, hogy Kövér László nálam is bölcsebb dolgokat fog róla mondani, de én is próbálkozom vele. Ugyanis ismerve az ő nézeteit, ezt én teljesen osztom

Orbán=Jobboldal=Nemzeti oldal

14:43. "A jobbik valójában a nemzet érdekei ellen van. Mondok rá példát: egy nagyon egyszerű, könnyen megjegyezhető példát: a Jobbik Orbán Viktor ellen is van. A Jobbik – ez bizonyítja legjobban - , hogy a baloldallal együttműködik: mert bizony kétfajta párt van ma Magyarországon. Az egyik, ami azt szeretné, hogy Orbán Viktor legyen a miniszterelnök. A másik párt, szövetség, pártalakulat vagy pártok alakulata pedig azt szeretné, hogy ne Orbán Viktor legyen a miniszterelnök. Az utóbbiba tartozik az MSZP, SZDSZ, MDF és a Jobbik, könnyen belátható. Én azt gondolom, hogy aki a leendő Fidesz-kormány ellenzéke akar lenni, az nehezen tartozik a nemzeti oldalhoz."
 14:04. "De ne tévedjünk: a piros-fehér-zöld önmagában nem jelenti a nemzet iránti elkötelezettséget, a nemzet érdekének szolgálatát. Erre a legjobb példám az, hogy aki kinéz az utcára, talál MSZP-s plakátokat, ott is van piros-fehér-zöld."
 
„Nem mindenkit kell elvinni”
18:33 "Tehát még a régi mondást idézve bőven van még egy ember, akit el lehet vinni szavazni, feltéve, hogy az ember előtte megkérdezi, hogy kire is akar szavazni. Nem mindenkit kell elvinni, csak ha jó irányba akar szavazni."
 
19.00 "Az alacsony részvétel önmagában nem probléma, az attól függ, kik mennek el szavazni."
 
Mráz kérdést kap az ifjúságtól
A szoci szavazók jellemzése
21.06 "Az alacsony részvétel elsősorban a szocialista pártnak lenne rossz, mert az ő szavazói ábrándultak ki, nyílt ki a szemük az elmúlt évben és ábrándultak ki a szocialista pártból."
 
Történelmi nézőpontból: húzás kampányolni
26:48 "Történelmi lehetőséget mulaszt az el, azt is meg merem megkockáztatni, utóbb bánni fogja, aki ezt a kétharmadot nem akarja támogatni. Viszont történelmi emlékekkel fog rendelkezni az, aki ebben a kampányban részt fog venni és utóbb elmesélheti magának és a családjának, hogy ő is hozzájárult, hogy egy erős, nemzeti érdekeket követő kormánya lehessen az országának, amely felhatalmazást kap a változtatásra minden szükséges területen.”
 
II. rész Kérdésekre válaszolva:
 
„Zsiványtőke": avagy az elemző a gazdaságról
7:46 „A zsiványtőke takarodjon: így is lehet kicsit egyszerűbben összefoglalni, amit mondani akarok.” (Legyünk méltányosak, ezt egy közbeszólásra válaszolta).
 
Én magam sem tartom be a munka törvénykönyvét:
10:03 „..ami Magyarországon kriminálisan rossz, [az] a munkajogi helyzet … írott malaszt a munkajogi törvénykönyv, hatalmas vastag, nagyon szép dolgok vannak benne. Én itt intézeti munkaadóként is jelen vagyok, olvasom ezeket a szabályokat és betarthatatlanok. És azt gondolom, hogy aki papírra vetette az is tudja, hogy úgyse lehet betartani.”

 

Döntsön: melyik volt a független elemző legnépszerűbb hozzászólása a polgári körben? (Ha rossz helyen jelenik meg a szavazás, frissitésre általában visszamegy középre).


A polgári körös esemény másik részén Hoffman Róza a Fidesz oktatási terveiről beszélt, ez az Egyenlítő TV-n hallgatható meg. Mráztól még mást is ki lehetne emelni, de ezek egy külön posztot érdemelnek.

Az is egyfajta füllentés, hogy valaki függetlennek mutatja magát miközben elkötelezett, de Mráznak sokkal konkrétabb hazugságai is vannak választott pártja érdekében. Például a Hírtv: Civil (!) kaszinó című műsorában a „baloldali Jobbik” kép erősítésére azt állította, hogy a Jobbik a pécsi polgármester választáson a Fidesz ellenében a szocialista Szilit támogatta, holott a Jobbik senkit nem támogatott.

Best of Nézőpont

A Fidesz pártalapítványtól milliókhoz jutó Intézet korábbi húzásai:

Mond másként a kérdést és tedd fel 22,5 főnek

Mérjél többszörös nézettséget

Kreatív rangsor: sorold előre a harmadállású képviselőt

"Nehogy keveredjen az elemző és a tanácsadó funkció" - a nyilvánosság előtt

Zsonglőrködj az abszolút számokkal!

Trükközz a jelölt ismertségével!

 A Mandiner írása egy Forsense felmérés visszás interpretálásáról.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

9 komment

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr941751097

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Valami bökdösi Kövér bajszát Békésben 2010.02.24. 10:52:03

Az igazság szerint nem agyaltam még híren annyit, hogy írjak –e róla vagy ne, mint az alábbi témán. Szóval kezdetben úgy gondolat, hogy kár felfújni Kövér László Egyenlítő TV által leközölt mondatait. Mert süt belőlük, hogy baromság. Itt elsősorb...

Trackback: A pártNézőpont öszödi beszéde 2010.02.12. 13:14:57

Szerkesztőségünk eljuttatta Mráz Ágoston Sámuel, a Fideszes kötődésű Nézőpont Intézet vezetőjének előadásáról készült hangfelvételt a Fideszfigyelőnek. Az erről készült post itt olvasható. Jó szórakozást!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Simplicio 2010.02.12. 10:40:46

Az idézetek tényleg magukért beszélnek, de a címhez lenne egy megjegyzésem.
Őszödön Gyurcsány azt mondta a trükkökre és egyebekre, hogy "nem akarom tovább csinálni". Mráz úr viszont még a családjának is mesélni akarja, hogy cégével részt vett a történelmi kampányban.

(Persze mindkettőt párttársak/hívek előtt mondták el).

balage_81 (törölt) 2010.02.12. 18:05:15

engem a nyugati sajtó hülyesége zavar. láttam az egyik nézőpontost valamelyik külföldi médiumnak nyilatkozni az országról. máskor meg az ír állami televízióban tgm-et. mindkét esetben az volt a benyomásom, hogy ezek a szerencsétlenek nem tudják hogy kiket szólaltatnak meg, nem is csoda hogy egy acsarkodó hülye nemzetnek látnak minket sokszor. aki tud, köp egyet a másik oldalra nemzetközi porondon is. aztán megy vissza a pártalapítványhoz független értelmiségit játszani. nagyon-nagyon szomorú

soniq 2010.02.13. 19:10:16

Én vagyok ennyire gyökér vagy ennek a cikknek tényleg semmi értelme? Mi fáj ennyire, hogy nem csak a ballib oldalon vannak olyan értelmiségiek és elemzők, akik nyíltan vállalják a kötődést? A GKI-tól kezdve a PC-ig kevés olyan intézet/szakember van akinek nincs nyilvánvaló politikai preferenciarendszere.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.02.14. 20:13:52

hehe:)), mint Stumpf és a Századvéges alapítványa.

civil és független!! meg apám fasza :DD

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2010.02.15. 12:47:39

@soniq: Maga Mráz mondta egyszer, hogy nem szerencsés, ha a politikai elemzői szerep keveredik a tanácsadóival. Én elhiszem neki, hogy ez baj.

Dr Smit Plagius 2010.02.16. 20:45:55

most vagy a mráz buta vagy a leendő fidesz-szavazókat tartja annak... mondok egy példát: ovi tök jó habokat buborékol!
mondok még egy példát: mráz nem buborékol jó habokat. mégiscsak mráz a buta...

stratez 2010.02.27. 07:16:40

Már ott elb@sztad, hogy az Egyenlítőt tévének nevezted, holott csak egy felvételeket össze-vissza vagdosó szoci ollókezűedvárd.

Ppix 2010.06.29. 00:48:34

@soniq:
Semmi gond az elkötelezettségével, a gond csak ott van, hogy egy elv nélküli rongy ember.
Már megbocsáss, de hogy lehet ilyeneket mondani:
1. "Történelmi lehetőséget mulaszt az el, azt is meg merem megkockáztatni, utóbb bánni fogja, aki ezt a kétharmadot nem akarja támogatni."
Képzeld, attól van demokrácia, hogy nem kötelező ugyanazt gondolni mint a fidesz. Ha pedig ő ennyire sötéten elfogult, akkor hogyan akar "elemezni"?

2. "A zsiványtőke takarodjon: így is lehet kicsit egyszerűbben összefoglalni, amit mondani akarok."
Mi az a zsiványtőke? A Pátyi expornós gengszter beruházóra gondol, aki Orbán Viktorral haverkodik?
Ez az ember semmihez sem ért, alapismeretei sincsenek meg a gazdasági világ működéséről. A kutatásaikban folyamatosan a pártérdek szerint ferdítenek - egyszerű talpnyalók.

Még mindig itt tartunk a politikában. És erre nem mentség az, hogy a másik oldal sem különb. Most nem a másik oldal lesz hatalmon, hanem "ez" az oldal, aki a mellét döngeti 20 éve, hogy mennyivel különb. Hát lószart mama.
Mindenki nyugodtan képzelje el, hogy a 2/3 korlátlan hatalma mellett mennyire fogják elkúrni.
Nagyon.

trabant 2011.07.17. 15:52:26

""Nem nemzeti", aki nem Orbánt támogatja ... - mondta Mráz a Nézőpont "elemzője", igazgatója."

Kiegészítve a nevet "mondta Mráz" Ágoston, aki idegen hangzású neve alapján, ki tudja, melyik nemzetre gondolt. És ki tudja, kiket rekesztene ki a szerinte "nem nemzetiek" közül, akik mégis a nemzet tagjai.

Tanulság: Ha hallgattál volna, bölcs (is) maradhattál volna.


süti beállítások módosítása