Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Új csúcs a (Párt)Nézőpont Intézetnél

2010.01.19. 19:40 - narancshéja

Címkék: pécs ekf nézőpont intézet

Avagy, hogyan mérjünk négyszeres nézettséget, s beszéljen még többről a polgármester és korábbi történetek.   

Az ezüsthajós Káel Csaba rendezte Pécsi EKF megnyitóval nem volt különösebb bajunk, leszámítva, hogy sokalltuk az érte a 80 milliót. Persze ne legyünk álszentek, mikor tudjuk, hogy a Káel-Fidesz koprodukciókban drágán jön el a Happy End. S ha már Páva Zsolt megrendelést adott egy Fidesz-havernak, miért ne adhatott volna még egynek: A produkció másnapján a Nézőpont Intézet tudakolhatta (közpénzért) a nagyérdeműtől, hogy mennyire tetszett a show. A Nézőpont azonban kicsit túlteljesített, ugyanis nemcsak a tetszést "mérte", hanem a nézettséget is. Ezt nem kellett volna, mert ezt AGB Nielsen is méri (tévékbe beépített jeladókon keresztül). A Nielsen mérései alapján működik a tévéreklám-piac. A Nézőpont szerint az  élő közvetítést az MTV-n keresztül "26 százalék látta". A Nielsen adatai szerint azonban: "m1 - Pécs 2010 megnyitó (9,4% - 436 718 néző)".

+1. A Nézőpont szerint az adást a nézők 44 százaléka követte, a "követők" 59 százaléka az MTV-t nézte. Mivel csak az MTV közvetített, vajon hol "követte" a többi 41 százalék?

+2. Páva Zsolt kicsit még túl is tett a Nézőponton. Páva és a hivatalos pécsi közlemény már úgy tornázta fel  az adatokat, hogy "a Magyar Televízió élő közvetítését a teljes lakosság 59 százaléka nézte, ami nagyon magas közönségaránynak számít." Ez valóban magas lenne, az RTL  Klub nézettségi csúcsát (a Csillag születik döntőjét) is "csak" hárommillióan nézték. De a Nielsen 436 ezréből, ennek tizennégyszeresét, hatmilliót kihozni valóban kiemelkedő teljesítmény. Még a Nézőpontnál is pályacsúcs.

Best of Nézőpont

A Fidesz pártalapítványtól milliókhoz jutó Intézet korábbi húzásai:

Mond másként a kérdést és tedd fel 22,5 főnek

Kreatív rangsor: sorold előre a harmadállású képviselőt

"Nehogy keveredjen az elemző és a tanácsadó funkció" - a nyilvánosság előtt

Zsonglőrködj az abszolút számokkal!

Trükközz a jelölt ismertségével!

(A bejegyzés alapjául szolgáló posztot köszönjük Sixx-nek.)

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr291685625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pír 2010.01.25. 18:58:55

" ezt AGB Nielsen is méri (tévékbe beépített jeladókon keresztül). A Nielsen mérései alapján működik a tévéreklám-piac."

kérdésem az illetékesek felé: hogy tudtunk nélkül még mit képes tv- készülékünk kikémlelni életünkről?
Ilyet csak Chaucescu eszköztáráról hallottunk. Felháborító!

badsector 2010.01.27. 16:01:33

@pír: Kedves pir!
Az AGB Nielsen a nezettseget ugy meri a jeladoival, hogy az ONKENTESEKNEK beszerelik a keszulekbe. Tehat tudjak hogy ott van. Megnyugodhatsz! Ez (meg) nem az 1984.

aum 2010.01.28. 23:59:15

Nem Páva rendelte a Káel-produkciót, kedves bögrevadász!
A Happy-Endet nyílt közbeszerzési eljáráson az Oktatási és Kulturális Minisztérium háttérintézménye, a Hungarofest kht választotta ki.


süti beállítások módosítása