Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Kosztolányi Dénes és a ritmikus sportgimnasztika

2010.02.10. 17:56 - eroica

Címkék: fidesz kosztolányi dénes

http://www.shp.hu/hpc/userfiles/diszhaldiszkont/piton_4.jpgKosztolányi Dénes neve ismerős azoknak, akik képesek egy-két választási ciklusnál többre emlékezni. Képviselőként elismerésre méltó elszántsággal védett minden lehetséges és lehetetlen állítást az ún megfigyelési bizottságban. Sokak számára azért felejthetetlen, azért is, mert (akkoriban) óriáskígyó(k)at tartott. Egy egy tévéműsorban büszkén mesélte, hogy a pitonja(i) elé olyan fehéregereket vet, amelyekre előtte szoci politikusok nevét írja piros filccel. (Néhány olyan felejthetőbb történetet lentebb említünk, mint a Lockheed-ügy és lánya képviselővé tétele.)

Most mindennek vége. Kosztolányi Dénes hiányozni fog az Ország Házából. A Fidesz nem indítja képviselőnek, az indoklás szerint családi okból.

Van ez így mostanában esélyes képviselő-jelöltekkel. Orbán Anita például nemrég annyira megbetegedett, hogy visszalépett az indulástól. A kór gyors lefolyású lehetett, mert a bejelentés napjának reggelén még twitteren linkelte a saját honlapjának bejegyzését. De Viktor névrokona megérdemel egy külön cikket a százmilliós BKV tanácsadásban résztvevő férjével, ugorgyunk hát vissza Kosztolányi Déneshez, akiben érző szív lakozik.

Kosztolányinak erre is több ideje lesz: albinó királypiton nyulat eszik (csak erősebb idegzetűek nézzék meg!):

Nemcsak a ritka pitonok sorsát viseli szívén, hanem a ritmikus sportgimnasztikáét is. Ezt biztos forrásból, tőle lehet tudni, ugyanis képes volt érte a jogosítványát kockáztatni.

Történt ugyanis, hogy Kosztolányi képviselő úr lecsúszott kocsijával az útról. A dolgot, meg az alkolholszonda elszíneződését azzal indokolta az intézkedő közegeknek, hogy a ritmikus sportgimnasztika politikai mentoraként egy verseny utáni fogadáson "muszáj volt" pezsgőznie. A kényszer nagy úr, K. Dénesnek olyannyira muszáj volt, hogy véralkoholszintje 0,8 ezrelékre nőtt. A gk.vez. tankönyvek tanúsága szerint más földi halandónak eme szint eléréséhez 5-7 kupica pálinkát kell meginnia,

A 0,8 ezrelék véralkohol koncentráció hatásai: Egyensúlyzavarok, a látómező beszűkül (csőlátás), a vezetéshez szükséges mozgás szétesik, és a közlekedési táblák gyorsan a figyelmen kívülre kerülnek.

Valószínű tehát, a Fidesz megbeszélte K. Dénessel, hogy támadjanak családi okai. Helyes. Különösen jó, hogy a Párt lépett, miután Kosztolányi képviselőről kiderült, hogy milyen egy ember (mértéktelenül szereti a r. sportgimnasztikát).


 

Kieg.: Bejegyzésünk kereteit szétfeszítették volna azok a kis színes történetek, amik segítenek teljesebbé tenni Kosztolányi képviselő politikusi portréját.

Az ún. **Lockheed-ügyben** csak mellékszereplő, a 33 aláíró egyike volt. Honatyáink és -anyáink, akik az angol nyelvű levélben egyszerűen szenátornak nevezték magukat, a szintén felejthetetlen Selmeczi "kiflilopó" Gabriella szervezésében az ügyben lobbiztak, hogy az Egyesült Államok kit nevezzen ki nagykövetnek. A történetet később elhomályosították a millenniumi milliárdos ünnepségek fényei, de az versenyben volt 1999 legnagyobb hazai botránya címért.

**Rendrakás Angyalföldön** 2006-ban. Kosztolányi ekkor a budai XII. kerületben frakcióvezetősködött, de gondját viselte az angyalföldi Fidesz-szervezetnek is. A hírek szerint vezető szerepet játszott abban, hogy megbuktatták a Fidesz ottani elnökét.
Az angyalföldi fideszesek mindent megtettek, amit egy jó szervezett pártban megtenni lehet, levelet írtak magának Orbán Viktornak. Hiába. Láthatjuk, hogy Kosztolányi a párt szempontjából helyesen járt el.
(A helyi szervezet megpuccsolásában jelentős szerepet játszott Rétvári Bence, aki most Újbudán képviseli a "helyi" érdekeket, és KDNP-s komment-kommandót szervez.)

Kosztolányi kiváló képességeit mutatja, hogy a 2006 őszén tartott önkormányzati választáson a Fidesz-lista befutó helyére került az ő lánya, valamint a családpolitikát képviselő Harrach Péter exminiszter fia is. Ez annak fényében komoly teljesítmény, hogy a képviselő-jelöltekről döntő taggyűlésen Kosztolányi Rita egyetlen szavazatot kapott, Harrach Tamás pedig mindössze kettőt.

Végezetül egy idézet a Fidesz  Frakció Hírlevelének 2000-es interjújából, hogy megértsük, kit kell majd nélkülöznünk a jövendő politikájából:

- Szóval meg vagy elégedve az arcoddal.

- Igen, rajta van az egyéniségem. Elutasító ridegség a kommunistákkal szemben, ugyanakkor boldog bensőmből fakadó, barátságos tekintet.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr471747054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DELI 2010.03.02. 12:02:22

Végre eltávolították Kosztolányit a kerületből. Azt hiszem kellő elégtétel, hogy az ő által elmozdított kerületi Fidesz vezetők egyike (mivel sajna Weszelovszky közben kilépett a Fideszből) - Szalay főorvos - lett az ő utódja. Remélem sikerül a Szalaynak, mert ezzel is csak nőne a tisztességes politikusok, a tisztességes Fideszesek száma, és végre megtörne az MSZP-SZDSZ uralom a kerületben.


süti beállítások módosítása