Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Országos képviselő helyi ügye

2009.09.12. 11:44 - eroica

Címkék: önkormányzat cigányság polgári kultúra molnár oszkár

Orbán Viktor már ügyesen játszotta a tényt-vagy-"véleményt"-mondok játszmát, amikor a "konzervatív" politikus a marihuánát és Thürmer Gyulát védő szervezettel szövetkezett.

A mondjuk-is-meg-nem-is játékot nemrég a melegfelvonuláskor is eljátszották (a képviselő asszony magánvéleményét mondta el - kacsint). Most azonban Molnár Oszkár országgyűlési képviselő durva kijelentésekor köztölték: az helyi ügy. Íme néhány konkrétum a "helyi ügyről":

Molnár Oszkár, Edelény fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő egy júniusi önkormányzati ülésen azt állította több borsodi település (Szendrőlád, Lak) cigány lakosságáról, hogy bevett gyakorlat náluk készakarva fogyatékossá tenni gyermekeiket még születésük előtt, hogy több pénzt kapjanak utánuk.

Az általa említett települések háziorvosai, védőnői és polgármesterei egyöntetűen cáfolták az "értesüléseit". Szendrőlád polgármestere szerint "az edelényi polgármester nyilatkozata megalapozatlan, ezt a védőnők is alátámasztják". Több mint hétszáz gyerek él a faluban, emelt szintű családi pótlékot közülük csak tucatnyian kapnak, számuk az utóbbi években nem nőtt. A helyi háziorvos, aki egyébként a Molnárt támogató edelényi Fidesz-KDNP-frakció tagja, úgyszintén cáfolta a vádakat.

A történet egy normális országban a következőképpen folytatódna: Molnár Oszkárt pártja és frakciója azonnal kizárja tagjai közül, az önkormányzati testület lemondásra szólítaná fel, s ha ennek nem tesz eleget, feloszlatná magát, hogy a helyi polgárok másik polgármestert választhassanak.

Nálunk a történet így folytatódott: Molnár fenntartotta egyértelműen megcáfolt állításait, s büszkén kijelentette: ő nem söpri a szőnyeg alá a problémákat. A Fidesz a sajtófőnökével azt nyilatkoztatta: "helyi ügynek tekintik a kirobbant vitát". A Fidesz honlapján, Molnár Oszkár személyes oldalán azért persze tovább terjesztik a rágalmakat, s azokat minősítik vádaskodóknak, akik tiltakoznak ellenük. Belinkelnek egy Szabolcs Online cikket, amelyben ugyanúgy a "szóbeszédre" hivatkoznak, mint Molnár. Egy másik bejegyzésben a notórius kádárista ... Moldova Györgyre hivatkoznak, aki a miskolci romákról írja ugyanazt, ugyanúgy komolyan vehető forrás nélkül."

... Labanino Rafael teljes cikke más fideszes és nem fideszes kettősbeszélésekről.

A polgármester (újabb játék) elnézést kért, de csak a Szendrőládiaktól és csak azért, mert "nem a falu orvosától és védőnőjétől kapott információkat". A kérdés, hogy akkor mire alapozott, amikor "véletlenszerűen" Szendrőládot nevezte meg? És ha még mindig nem nevezi meg az "informátorait", akkor mire alapozva tesz feljelentést?

 

PS: Sok szó esik manapság arról, hogy célszerű-e 'politikailag korrektül' beszélni. Ez a történet szerény véleményem szerint nem erről szól, hanem az elemi korrektségről.: Rágalmazunk-e alaptalanul?

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

19 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr441376851

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bréking: A 168 óra Orbánt dicséri 2009.09.12. 19:04:22

Ilyen is már régen volt a 168 órában. Az emlékeim szerint utoljára 98 tavaszán, amikor miniszterelnök lett, akkor lehetett náluk dicsérő szavakat olvasni róla (aztán rövid időn belül jött Joszip Tot, Kaya Ibrahim, Simicska és a hosszú bájtok éjszakája,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződgyík 2009.09.12. 17:49:57

A leggázabb az, hogy a szinte még sérthetetlen fideszeseket is be lehet sározni, ha a cigányokra szólnak. Értsd:
ember<fideszes<cigány

Walter Melone (törölt) 2009.09.13. 19:26:37

Egyszerűen annyira képtelen állítás az amit a polgármester fogalmazott meg, hogy vagy tényleg igaz (akkor viszont elő a bizonyítékokkal), vagy ez az ember nem alkalmas politikusnak...

cutcopy 2009.09.14. 12:57:31

"Szendrőlád polgármestere szerint "az edelényi polgármester nyilatkozata megalapozatlan, ezt a védőnők is alátámasztják"

Akkor most kérdezzék Moldova Györgyöt, az MSZP közeli Kossuth-díjas oknyomozót aki új könyvében ugyanezt feszegette amit Molnár Oszkár..! A könyv kapható minden hipermarketben, de az írót senki sem jelentette még fel..

Frank'Leó 2009.09.14. 22:58:49

@cutcopy: Arról írt Moldova, hogz a segélyért szülnek, vagy arról, hogy tevőlegesen beteggé teszik a gyermekeiket?

Cutcopy, jó a neved: cut a Moldova-syöveget, és copyzd nekünk ide, hadd lássuk, miről beszélsz!

cutcopy 2009.09.15. 17:01:49

@Frank'Leó:

Az író megszólaltatja egy cigánytelepi óvoda óvónőjét (egyszersmind szocialista önkormányzati képviselő), aki azt állítja, sok gyerek már magzati állapotban sérülést szenved el. Moldova erre megjegyzi: „Többször hallottam, hogy terhes cigány asszonyok hasát ütögetik abban a reményben, hogy idióta gyerek születik, amiért nagyobb támogatás jár." (első kötet, 213. oldal)

Frank'Leó 2009.09.16. 00:21:16

@cutcopy:
Te komolyan erre hivatkoztál?
- Az óvónő semmit nem mond a sérülés okáról.
- Moldova pedig hallotta valakiktől.

Én meg olvastam valakitől, aki hallotta valakitől.

(Moldova utoljára a hetvenes évek végén írt jó könyvet, a textiliparról.)

cutcopy 2009.09.16. 11:45:21

@Frank'Leó:

"Te komolyan erre hivatkoztál?"

Hát ezért kérted a hivatkozást? Ezt írhattad volna előbb is..)
Na meg az is komoly replika, hogy Moldova mostanában rossz könyveket ír..

Frank'Leó 2009.09.16. 19:37:21

@cutcopy: Nem akartalak megbántani, csak olyan határozottan említetted Moldova könyvét, hogy elbizonytalanodtam: van-e esetleg komoly infó benne.

A Mozdony füstje, meg a Szent tehén igen tetszett, amikor megjelent a hetvenes években. (Mint regény, a Negyven prédikátor is tetszett.) A Magyarország szennybemenetelét ötven oldal után letettem, annyira nem mondott újat. Azt hiszem, felszínesebb is lett, meg elmúlt az ő (írói) világa is.

Tehát Molnár Oszkár foglalkozhatna igazi problémákkal (van a cigány-ügyben elég), nem kell újakat gyártania.

cutcopy 2009.09.18. 14:36:46

@Frank'Leó: Azért lássuk be kissé eltértünk az alapfelvetésemtől, mely szerint ezen az alapon Moldovát is fel lehetne jelenteni, de már egy harmadik ember - Glonczi Tibor, a szendrői kisebbségi önkormányzat volt vezetője is erősíti ezt a durva értesülést..

iGamer 2009.09.19. 12:23:11

Nem tudom, a kedves cikkíró látta-e a teljes testületi ülés felvételét. A polgármester előtti felszolásoson egy cigány képviselőasszony azzal példálozott, hogy a cigányok legalább nem ölik meg a gyerekeiket, nem úgy mint a "magyarok".... erre reagált kissé indulatosan és hevesen a polgármester a fenti sorokkal.

Nah most kérdem én, miért nem harsog mindkettőtől a média? Miért csak a polgármestert kell meghurcolni?

Frank'Leó 2009.09.19. 16:56:05

@iGamer: Ha ezt így indulatból mondta, akkor lépjünk is túl rajta ...
ha utána Molnár Oszkár azt mondja, bocs, ostobaságot mondtam, akár az előttem felszólaló.

De ilyet azóta sem mondott, sőt.

Ez azért gáz, mert az előtte szóló saját erőből beszélt ostobaságot, Molnár Oszkár azonban nemcsak polgármester, de ORSZÁGgyűlési képviselő is. Meg a vád is ORSZÁGos hatású.

Szóval, normális országban lemond MO lemond mindkét megbízatásától, s az előtte szóló is a helyi képviselőségről.

6.Lenin 2009.09.20. 18:24:47

@Frank'Leó:

2002-óta Mo nem normális ország,ne kérj lehetetlent.

Frank'Leó 2009.09.20. 20:11:41

@6.Lenin: Hm. 2002 előtt normális volt szerinted?
Elég alacsonyra teszed a mércét, ha a neked kedves oldal van hatalmon. :-(

6.Lenin 2009.09.20. 21:23:47

@Frank'Leó:

Ha valaki nem tudja elviselni ezt a szarkupacot,ami 2002 óta van,akkor csak fideszes,vagy jobbikos lehet?
Igazad van,hogy előtte se volt az,de ettől lényegesen élhetőbb volt,ha másért nem,hát azért,mert volt remény a javulásra.

Most a hányingeren kivűl semmi sincs.Remélem ebben az országban azért lesz néhány normális ember is.Ha nem a fidesz,majd mások.
Egyre nagyobb az igény egy normális országra és nem arra,hogy a kedvencek szórakozzanak a hülyeségeikkel.

Frank'Leó 2009.09.20. 23:10:26

@6.Lenin: Kicsit szubjektív vagy, ezzel a hányingerrel.

Volt azóta egy 30%-os reálbér-emelkedés, meg a gazdaság némi fehérítése is.

De ezeket félve írom le, mert nem egyforma mércével mérsz.

Az a szomorú: úgy keveredtunk ide, hogy volt egy megjegyzésem, ami inkább a balkormányokra vonatkozott. Most meg benne vagyunk a lövészárokban.
Ha tudnál legtközelebb kissé nagyvonalúbb lenni. :-)

6.Lenin 2009.09.21. 20:17:31

@Frank'Leó:

Én mindig a kormány tevékenységét mérem,hiszen tőlük függ,hogyan élünk.Nem az ellenzék kormányoz,vagy ha igen,hát az még rosszabb a kormányra nézve.

miért mérek kettős mércével?

Talán tudnék nagyvonalú is lenni,de ezt a süket dumát hallom vagy 50 éve.Még 1 kicsit szorítunk,aztán majd jobb lesz.

Soha nem lett jobb,vagy talán most nagyvonalú leszek.valamivel jobb lett,de inkább azt lehetne mondani,lehetett volna szarabb is,és az már jobbat jelent.

Én nem lövöldözöm senkire,kivéve a kormányt,majd jövőre a következőt.ha ilyen szinvonalon fognak kormányozni.
Felőlem lehet az akár az SZDSZ v. MDF,Jobbik csak ne a szoritás az egyik oldalon,gátlástalan lopás a másikon,jelentse a kormányzást.
A kormány az országért van,az ott lakókért és nem forditva.

Ez nem lövészárok,jogos igény 1 normálisabb életre,tőlünk függ,hiszen a mi életünkről szól a történet,a 10 millióról,nem néhány gazemberről(bármelyik oldalról)

gpetersz 2009.10.12. 13:59:41

@Frank'Leó:

Mi a tökömtől lenne most jobb? 30%?????!

haversrác, ezt az én 10 éves fiam, 7 éves lányom és 1,5 éves fiam fogja VISSZAFIZETNI kamatostól!!!!

Ez a tipikus elkqrós technika! Felvette hitelben, odaadta nekem, hogy megnyerje a választást, majd meghúzta a szíjjat, és húzza majd még 2 évtizedig!!!!

Álljunk már meg egy csendes kapavágásra! És én RÁJUK (Ferke+szadeszos bagázs) szavaztam 2006 -ban! (ELNÉZÉS!)

Úgy bszott átt mint szrt a palánkon.

Soha nem gondoltam, hogy még Viktornál is jobban fogok utálni valakit.

ThufirHawat 2009.10.12. 14:01:17

"Soha nem lett jobb"
Biztos, hogy ezért csak a politika a felelős? Nekem évről évre jobb, sokkal jobb. Tök függetlenül a mindenkori kormánytól.

Simplicio 2009.10.29. 19:46:02

Itt még helyi ügy, aztán mégis "beszélget" vele Navracsics úr. Bár sok foganatja annak sem lett.


süti beállítások módosítása