Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Fű, Thürmer, Orbán

2009.07.23. 21:43 - eroica

Címkék: orbán

Avagy a vezér és a véleményszabadság

Orbán az emlékezetes 2006. október 23-i tünetés után azt az erőteljes állítást tette, hogy a rendőrség „nyilvánvaló politikai utasításra” „támadta meg” a tüntetőket. A Rendészeti Minisztérium szerint ez nem volt igaz, és személyiségi jogi pert indított. Orbán számára két lehetőség volt. Vagy bizonyítékot hoz mondjuk egy feljegyzést/hangfelvételt Gyurcsány Ferenctől, amint ördögi módon utasításba adja a rendőrségnek, hogy direkt verjék meg a Fidesz békés tüntetőit. Ehelyett azzal kezdett érvelni, hogy állítása a véleményszabadság része. A minisztériumnak pedig tűrnie kell a kritikát.

Noha közismert, hogy Orbán szívesen korholja „parttalan szabadságot”, most ehhez az érvhez előkereste a lehető legjobb partnert, a TASZ-t (Társaság a Szabadságjogokért): az SZDSZ-nél messze keményvonalasabb emberijogi, liberális szervezetet.

A TASZ pedig a kendermagosok, Bácsfi Diána és a Munkáspárt elétfogytiglani elnökének, Thürmer Gyulának a képviselete után, Orbán jogi védelmével is foglalkozott. Ügyvédként pedig Schiffer András járt el, aki azóta az LMP párt szóvivője (lényegében első embere), s újabban már nem támogatja a drogliberalizációt.

http://amsterdamcannabisministry.com/images/amsterdam-cannabis-ministry.pnghttp://www.hirszerzo.hu/imgpool/549_6.jpghttp://gemenc.hu/sajtoklub/OV_image001.jpg

Közös ügyfelek

Szívesen elidőznénk azon, vajon igaz-e az a (magyar) közmondás, hogy madarat tolláról, (elv)embert barátjáról, de lépjünk tovább. Orbán és a szólásszabadság románca ugyanis véget ért.

Történt, hogy a nemzet miniszterelnöke szóváltásba keveredett Veres Jánossal. Orbán véleményszabadságilag közölte, hogy a szocialisták az IMF-hitelt „választási célra fogják használni”. Erre Veres hasonlóképp visszaszólt, hogy „ki mint él, úgy ítél, s ha Orbán Viktornak lehetősége lenne rá, biztosan ellopná az IMF-től kapott pénzt”.

A színvonalas vita itt abbamaradt, ugyanis Orbán személyiségi jogi pert indított. Ha már lúd legyen kövér, nemcsak Veres, hanem az interjút közlő lap ellen is: nesze neked, parttalan véleményszabadság.

 

P.S. 1. Szíjjártó (3 ingatlan+Audi) Péter újabb kihívás előtt áll, hogy elmagyarázza, hol a határ: az a mondás belefér a véleményszabadságba, hogy valaki direkt veret meg embereket, de az hogy lop, na az már nem.

P.S. 2. Érdektelen tény: a pert Orbán első fokon elvesztette.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr471263808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



süti beállítások módosítása