Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A Fidesz Retkese

2009.07.20. 16:41 - eroica

A sajtó legnagyobb része – teljesen jogosan – azt firtatta, hogy Retkes Attila SZDSZ elnök jogosan kapott-e pénzeket attól a kuratóriumtól, amelynek maga is tagja. Ennek ellenére még kishírként sem jelent meg jobboldali portálokon a veszprémi fideszes képviselő ügye.

Jókor jó helyen
 

Mindössze annyi történt, hogy a fideszes képviselő ingatlanbecslés és pályáztatás nélkül vehette meg a veszprémi Dózsa tér kétharmadát. A „telekkiegészítésnek” keresztelt akcióban Hudvágner képviselő úr által megszerzett terület kétszer akkora volt, mint az eredetileg a téren lévő telke.

 
Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet
 
Azt, hogy legalább megpróbálni illett volna a pályáztatást, a gazdasági bizottság szintén fideszes elnöke annyival simán elhárította. Az indoklás viszont sokatmondó „ugyan ki pályázna erre az ingatlanra azokkal a szigorú feltételekkel, amit az önkormányzat előírt?” Miután a veszprémi önkormányzatban három éve a Fidesz írhatja a szabályokat, érdekes ez a meglátás. (Kb.:” A mi pályánkon úgyis mi írjuk a szabályokat, más csapat minek is indulna, ha tudjuk ki a győztes”.)
 
All you need is lóvé
 
Az már csak hab a tortán, hogy Hudvágner képviselő úr a szavazás előtt nem jelentette be érintettségét. Tudom, hogy a Fideszben a vegyépszeres autópályaépítések óta még büszkének is szokás lenni a pályáztatás nélküli üzelmekre, de azért a történet vége erős volt. Miután ő is megszavazta, hogy neki árusítsák ki a közvagyont, közölte: „nincs lelkiismeretfurdalásom”.
 
Használt autót mindenesetre nem vennék tőle.

UPDATE: Családjában nemcsak Hudvágner Tamás vállalkozik. Testvérének és édesapjának cége nyerte el a városi önkormányzattól egy építendő parkolóház üzemeltetését. Mivel a bírálóbizottság anyagát nem hozták nyilvánosságra, ezért nem tudjuk, hogy valóban a  Hudvágner család kft-je adta be a legjobb pályázatot. A tervezett "Győzike dizájnos" épület  mindenesetre érdekes, a vesztes pályázó szerint pedig hazudott pályázatukról a fideszes bizottsági elnök.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

25 komment

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr791256934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Empíriokriticizmusok az EU-tagság körül 2009.07.25. 12:34:33

Öt éve vagyunk tagja az Európai Uniónak. Amolyan kisjubileum ez, amely alkalmat ad arra, hogy megvonjunk egy mérleget, gondolatokat fogalmazzunk meg első benyomásunkról. Egyszersmind feltegyük a kérdést önmagunknak: van-e értelme tovább, s ha igen, mil...

Trackback: A demokrácia mint erőszak 2009.07.21. 02:52:41

Korunkban, ha valaki szalonképes politikus, helyesebben szólva demagogos – mert világnézeti gerinccel rendelkező államférfiakról nem beszélhetünk – akar lenni, egy szót, illetve tartalomnélküli szólamot nem szabad retorikai fegyvertárából k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mig8 (törölt) 2009.07.20. 21:47:42

Azért nem volt épp nullás hír.. A Népszabiban elég sokan olvashatták. Innen átvették más hírportálok is.

Amúgy pedig, amig bármelyik ügy részletei nem ismertek teljesen, addig véleményt mondani csúnya dolog. (Retkes esetében a Checkpoint Charlie blog mond véleményt, de látszik, hogy ismeri a hátteret is.)

states 2009.07.21. 05:09:54

nol.hu/belfold/20090720-kozteruletvetel_lelkiismeret-furdalas_nelkul
Ahogy azt már megszoktuk a mi kis Fidesz-figyelőnktől, a történet azért nem ilyen fekete-fehér, hanem ennél sokkal színesebb. Még a Népszabadság szerint is...

1953 2009.07.21. 06:34:54

Azt hiszi tisztelt naív posztíró,ha ez igy lenne igaz,ahogy ön leírta a baloldali média már nem ettől harsogna?Árgus szemekkel lesik és minden energiájukat az köti le,hogy találhatnának fogást a Fideszen.Javaslom önnek mielőtt írásra adja a fejét ,tájékozódjon a valóságról és ne csúsztasson.

Shitting Bull 2009.07.21. 06:45:36

@states: ettől még igaz, hogy a fideszes képviselő urak nem különbek az általuk folyamatosan lopással, rablással, sikkasztással vádolt kormánypártiaknál!

Rá Dios 2009.07.21. 07:09:29

Ha már mindkét oldalon vannak korrupt játékosok, akkor legalább mindkét oldal szégyellje magát miattuk...kicsit legalább, ha kérhetném, ne csak a bal.

Dwokfur 2009.07.21. 07:14:49

Szerintem Orbán Viktor volt itt is a felbújtó

Rá Dios 2009.07.21. 07:25:40

@Dwokfur: Tudom, viccelsz, de komolyan válaszolok:
Nem, nem ő volt a felbújtó. Nem kell hozzá nálunk eseti felbújtó, hogy ne tudjunk különbséget tenni lehetséges és ildomos, törvényes és erkölcsös között...
Elég, ha hatalom van a kezünkben. Bárki fölött, bármilyen kicsi is.:-(

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2009.07.21. 08:53:12

Sajnos nem csak ennek a képviselőnek az ügyeit kellene alaposabban megnézni a városban. A tények: nem volt nyilvános pályázat, már van vevő a területre, de ebben az esetben miért nem érte meg az önkormányzatnak megvenni az alig 20 milliót érő telket és haszonnal értékesíteni. Minden kis pénzre szükség van mert különben belerokkanunk az Aréna törlesztésébe. Ja és azzal ne takarózzunk, amit a gazdasági bizottság fideszes elnöke mondott, hogy erre nem akarnak közpénzt költeni. Akkor mire?

pakesz (törölt) 2009.07.21. 09:16:17

van masik pelda is, XII ker Pokorniland, allat modon eladosodott, mert az onkormnayzat a MOM focipalya maradvanyara egy olyan konstrukciot vallalt el, aminel az onkormnayzat befekteto lett, persze a palyaztatas soran nem a 3Mrd hanem az 5Mrd -s nyert, ezert kellett az ingatlanadot(aka kommunalis ado) is bevezetni

ja ott voltak szabad focipalyak es teniszpalyak is(ami k azert voltak hogy az ott LEVO FIATALOK SZABADON HASZNALHASSAK AZOKAT!!!), persze az igen tisztelt XII ker onkormanyzat nem azzal foglalkozott, hogy egy csapot felszerelt volna, hanem egy megaberuhazast nyomott, hajjaj hat abbol csurran-cseppen...
persze legyunk oszintek a XII keruleti coci kepviselok is kiveszik ebbol a penzuket :)))
csak a nagy Oran fan -ek hiszik azt hogy a coci fityesz szembenallas mindenhol jelen ven :)))

timartom 2009.07.21. 09:30:41

@states:

Hát igen egy ügy sem fekete-fehér. Valószínüleg ha megkérdeznénk a terézvárosi ingatlanügy szereplőit azok is ezen a véleményen lennének.

Egy biztos a korrupció ugyanúgy megvan mindkét oldalon. Elég lesz pár évet eltölteni a hatalmomban és ugyanúgy olvashatjuk majd a cikkeket a FIDESZ kormánytagok és belső körök ügyeiről.

Én csak a szomszéd város FIDESZ-es polgármester ilyen dolgairól tudok egyet és mást, de az is elég, hogy elképzeljem, hogy megy ez pl. Debrecenben már vagy 8 éve (csak zárójelben a Nyíregyházi szoci polgármester és környezete viselt dolgai sem kutyák).

instant legenda 2009.07.21. 09:36:30

A történet ennél sokkal bonyolultabb, eléggé leegyszerűsítette a cikkíró, másképpen fogalmazva nem bontotta ki az igazság összes oldalát.

beszélő 2009.07.21. 09:47:26

A pontos helyszínrajz, és építészeti környezet ismerete nélkül, a telek mérete, alakja, elhelyezkedése, megközelíthetősége stb. valószínűleg értelmetlenné tette a versenyeztetést, mert más vevő szóba sem jöhetett volna, csak a vevő aki szomszédként bővítette a telkét.Politikai lufinak vagdalódzásnak, gyűlöletkeltésnek alkalmas a baloldali elkötelezettségű médiáknak, de tisztességes ember nem veszi a lapot.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.07.21. 10:08:40

@beszélő: természetesen, hiszen egy fideszes politikusról ne is tételezzünk föl ilyen aljasságokat :)

kamasuka 2009.07.21. 10:12:31

Szar ügy lehet nektek, ballib szociánista "megmondóembereknek", hogy 50 ezres zongorabérlés, meg tök legális ügyleteket tudtok olyan vehemenciával előkaparni, persze sietve, hogy utána sem néztek a részleteknek.

Bezzeg Sukoró, a négyes metró, a völgyhíd, a löszalagút és a "Sertésivarsejtek stresszkezelése: a sertéstenyésztés sebességbe kapcsolása" valamint az "Új generációs intelligens hüvelytampon kifejlesztése az eubakteriózis fenntartása, az iniciális gyulladás kialakulásának megelőzése és lokalizálása érdekében" projektek azok figyelemre sem méltóak ...

Sebaj, egyelőre még a ballib ászok mennek és ülnek börtönben, és nagy valószínűséggel még többen tartanak majd oda. Olvasom, hogy Kékesi Tibor is követi majd a haverokat. :)

viks 2009.07.21. 10:25:01

@1953: ez lol meg lol;DDD

Melyik is az a bal oldali TV ami jobb oldalon a HirTV + echoTV - demagógia egyház?

Azok a hírek a kedvenceim amikbe ugy mondják hogy - Fletó és Orbán Viktor elnök úúúúr (slurp - slurp;)

Akkor ki keres fogást? Röhej amikor ilyeneket írsz - mert nyilván az egész belpolitikai módváltást a jobboldalnak köszönhetjük a lejáratókampánynak - de nem baj - amit meg lehet csinálni azt meg kell.

Ja, és mindenhova leírom : a liberális ellentéte nem a jobboldali, hanem a konzervatív.

lózung 2009.07.21. 10:32:16

Nem igazán értem, hogy lehet a bűnözés jobboldali, vagy esetleg baloldali, netán liberális...stb. A bűnözés, az bűnözés "oszt jónapot".

Kósza 2009.07.21. 10:40:11

Becsületes és/vagy egészséges lelkületű ember nem áll politikusnak. Ennyi, mindenki menjen dolgozni!

micu · http://www.ingyentv.hu 2009.07.21. 10:55:10

A Fidesznek fel kell lépnie minden saját politkusait érintő gyanus esetben. Ez elvi kérdés. Az erkölcsi tőkéjét, a rájuk szavazóknak a bizalmát csak így tarthatja meg.

Kósza 2009.07.21. 11:16:16

@micu: akkor nem maradna senki, aki ellen ne kellene fellépni :) minden politikus korrupt, azért állt annak!

Megint Tanú 2009.07.21. 11:24:28

Ki ez a fosjóska aki ezt a fideszfigyelő blogot írja?

Tengertánc (törölt) 2009.07.21. 11:43:10

@kamasuka: a fideszből is a sitten kellene kuksolnia jópár arcnak, élén a viktorkával...na nem baj, majd jövőre jönnek a fideszes bűnözők vissza.

Rá Dios 2009.07.21. 12:22:17

@instant legenda: ha jól emléákszem, ezzel érvelt a jobberek által utóbb kiátkozott Gyurcsány is: "az igazság minden oldala". Hány van neki, amúgy?

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.07.21. 13:47:55

@states: Amit idehivatkoztál az be volt linkelve az első bekezdésben. Hajrá states! Hajrá magyarok!

ucsacsu 2009.07.22. 18:00:35

Még hogy korruptak,ez csak baráti segítség,oszt jó napot.A korrupció az valami egészen más de az a fideszesek nem ismerik.


süti beállítások módosítása