Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Ma 74 éve lőtték a Dunába Richter Gedeont, a világszerte legismertebb magyar cég atyját

2018.12.30. 23:56 - eroica

Ma 74 éve lőtték a Dunába magyar nyilasok Richter Gedeont, a magyar gyógyszergyártás atyját. Richter azután is bejárt dolgozni, amikor 1942-ben a Horthy-rendszer zsidótörvényei alapján kitiltották a saját gyárából. Sorsát azért is érdemes megjegyezni, mert a cinikus Orbán Viktor szerint a cég történtete "magyar sikertörténet", mivel a "vállalat minden egyes csapás után sikeresen újrakezdte". Orbán a beszédéből kihagyta, hogy ezeket a csapásokat a horthysta magyar állam mérte a cégre, és az alapító Richter Gedeonra. Richter Gedeon ennek ellenére tett meg mindent a világszerte legismertebb magyar cégért.

Fenti rövid kommentárunktól függetlenül mindenkinek érdemes elolvasni Nyáry Krisztián szép életírását Richter Gedeonról. Akinek bonyolultabb a facebook-on olvasni a hosszú írást, az megtalálja Nyáry "Merész magyarok" című könyvében, de lentebb is bemásoltuk:

Nyáry Krisztián írása Richter Gedeon életútjáról:

"A világszerte legismertebb magyar vállalat alapítóját svájci utazása előtt a gyár udvarán sírva búcsúztatták alkalmazottai. A gyárigazgató nem először utazott Svájcba, ezúttal azonban nem szokványos utazásra készült. 1944 nyarán a 71 éves Richter Gedeon csak néhány hónapja léphetett be újra a saját gyára területére, korábban ezt is megtiltották neki. Vezérigazgatói tisztségéről évekkel korábban le kellett köszönnie, s csak sokára kapott engedélyt, hogy díjazás nélküli tanácsadóként bejárhasson az általa alapított gyárba. A zsidótörvényeket végrehajtató hivatalok ekkorra jöhettek rá, hogy Richter szaktudása nélkül elapadna Magyarország legfontosabb exportbevétele. Talán azt is tudták, hogy a világhírű kutató-vegyész és üzletember a legkilátástalanabb személyes helyzetében is mindent meg fog tenni, hogy a gyógyszergyár sikerrel üzemeljen. Barátai évek óta próbálták rábeszélni, hogy emigráljon, és Svájcból vezesse cégbirodalmát. Újra és újra nemet mondott, nem tudott a hazája és a gyára nélkül élni. 1944 júniusában végül elfogadta a Vöröskereszttől szerzett svájci menlevelet, így búcsúzni ment a kőbányai gyárba. A cég vezetői és munkásai ugyan megkönnyezték távozását, mégis fellélegeztek, hogy a rajongva szeretett „Richter úr” biztonságba kerül. Néhány hét múlva megdöbbenéssel látták, hogy az alapító – kopott kabátján sárga csillaggal – ismét belép a gyár kapuján. „Nem lehetett hálókocsijegyet kapni Bernbe, mégsem tehetem ki ilyesminek a feleségem” – magyarázta szomorkás mosollyal. A Kalmopyrin és sok más gyógyszer atyja nem sokkal később zokszó nélkül hagyta el az otthonát is, majd hetek múlva, 1944. december 30-án emelt fővel lépdelt a Duna-partra induló menetben is. 

Richter Gedeon kereskedő ősei Csehországból vándoroltak a Podmaniczky-család magyarországi birtokaira. Szülei már jókora saját földbirtokkal rendelkeztek a Heves vármegyei Ecséden. Minden bizonnyal az 1872-ben született Gedeon is gazdálkodásból élt volna, ha élete nem egy tragédiával kezdődik. Édesanyja belehalt a szülés szövődményeibe, apját pedig egy évvel később vitte el a kolerajárvány. Az öt árvát az anyai nagyszülők vették magukhoz Gyöngyösön. Noha tekintélyes vagyont örököltek, felnőtt korukig ehhez nem férhettek hozzá, úgyhogy szerény körülmények között nőttek fel. A zsidó család elmagyarosodását mutatja, hogy az elemi iskola után Gedeont a jó hírű ferences gimnáziumba íratták a nagyszülei. Bizonyítványai tanúsága szerint nem volt különösebben jó tanuló, annál lelkesebben látogatta az iskola könyvtárát, ahol az egészségügyi könyveket bújta. A téma gyakorlati oldala is izgatta: 15 évesen kisegítő munkát vállalt egy gyöngyösi patikában. 

Érettségi után a kolozsvári egyetemen szerzett gyógyszerész-gyakornoki bizonyítványt, majd beiratkozott a budapesti egyetem orvostudományi karára. 1895-ban okleveles gyógyszerészként még két év gyakorlatra volt szüksége ahhoz, hogy saját patikát nyithasson. A gyógyszerész szakma ebben az időszakban óriási változáson ment keresztül. A század végére vált általánossá, hogy minden nagyobbacska településen üzemelt patika, a patikus pedig megbecsült értelmiségi tagja lett a helyi közösségnek. Gyógyszergyárak egész Európában alig akadtak, többnyire a gyógyszerészek készítették a különböző tablettákat és szérumokat. Mindenkinek megvolt a maga titkos receptúrája, amit egy ambiciózus segéd eltanulhatott tőle. Richter a legjobb akart lenni a szakmájában, két év magyarországi tanulás után még négy évet töltött patikus-segédként Németország, Anglia, Franciaország és Itália több városában. 1901-ben, kora egyik legképzettebb gyógyszerészeként úgy tért vissza a hazájába, hogy öt nyelven beszélt és olvasott.

A sovány, korán kopaszodó fiatalember, aki a kor divatja szerint bajuszt is növesztett, már-már túlkorosnak számított, amikor úgy döntött, hogy öröksége maradékából kis patikát vásárol a külvárosinak számító Üllői úton. A Sashoz címzett gyógyszerárudára a pincében található kis vegyészeti labor miatt esett a választása. 1902. január 12-én kapta meg az engedélyt; ezt a dátumot tekinthetjük a Richter Gyógyszergyár vagy akár a magyar gyógyszergyártás születésnapjának. Richter Gedeon pontosan tudta, hogy milyen kísérleteket akar elvégezni az alagsori laborban: külföldi útjain egy új gyógymód, az „organoterápia” keltette fel érdeklődését, azaz az „emberek gyógyítása állati nedvekkel”. A belső elválasztású mirigyek és a hormonok működését világszerte akkor ismerte meg a tudomány, de nagy mennyiségben gyógyszert készíteni belőlük senkinek sem jutott eszébe, Richtert kivéve. Az adrenalint például 1901-ben izolálta a mellékvese hormonjából egy japán tudós, de az első vérnyomásemelő hatású adrenalin-készítményt, a Tonogent 1902-ben a Sas patika pincéjében kezdték el gyártani. Minden egyes új termékének latin neve után a Richter szó is szerepelt: az alapító bízott benne, hogy saját neve hamarosan a vásárlók bizalmának garanciája lesz. Egyszerre volt a nemzetközi tudományos kutatásokat naprakészen ismerő tudós és az igényeket villámgyorsan felmérő üzletember.

Csak első szakmai sikerei után érezte úgy, hogy a magánéletben is építkezni kezdhet. A Gyógyszerészeti Közlöny 1902 februárjában örömmel adta hírül, hogy „Richter Gedeon kartársunk, a Sashoz címzett budapest-üllői úti gyógyszertár új tulajdonosa jegyet váltott Winkler Annuska kisasszonnyal, Winkler Bernát szegedi gyáros leányával”. Nina– ahogy a családban hívták – több mint négy évtizeden át volt Richter hűséges és ragaszkodó társa. 1903-ban megszületett a házaspár egyetlen gyermeke, László is. Néhány év alatt akkora lett a kereslet a patika újfajta gyógyszerei iránt, hogy az alagsori laboratórium nem tudta kielégíteni az igényeket. 1906-ban Richter telket vásárolt Kőbányán, és egy év alatt kisebb, manufaktúra-szerű gyárépületet emelt rajta. Kőbánya abszolút külterületnek számított, de a sörgyárnak és más üzemeknek köszönhetően munkaerő is volt a közelben: a gyári munkások feleségei. Richter innentől egész életében 80 százalékban női munkásokat alkalmazott. A Richter Gedeon Vegyészeti Gyár vagy a „patikagyár”, ahogy a környékbeliek nevezték, 1907 szeptemberében kezdte meg a termelést. Az alapítónak ezután is a labor volt a mindene, nem volt nap, hogy személyesen ne vett volna részt a legújabb kutatásokban. Ő állította elő elsőként a szülési fájdalmak csökkentésére szolgáló oxitocint, amely a gyár egyik első nemzetközi sikerterméke lett. 1911-ben a Bayer gyógyszergyár népszerű Aszpirinjét fejlesztette tovább, ám a Richter-féle Kalmopyrinnek versenytársánál jóval kevesebb mellékhatása volt. Az ehhez hasonló piaci sikerekhez rendkívül felkészült szakember gárdára volt szüksége. Német, olasz, francia és angol vegyészmérnök is dolgozott Richternek, aki mindenkivel annak anyanyelvén beszélt. A gyárigazgató modern szemléletű alkotóközösséget épített, ahol mindenki ismerte a másik munkáját is. A vezetőség, a kutatók és a mérnökök mindennap közös ebédlőasztalnál beszélték meg a problémákat, a kétkezi dolgozók pedig képzéseken vehettek részt, és mindannyian a korban szokásosnál jóval nagyobb fizetést vihettek haza. 

A világháború kitörése után Richter felismerte, hogy a hadi kórházaknak fertőtlenítő szerre lesz szükségük, méghozzá nagy mennyiségben. Hyperol nevű készítménye szilárd halmazállapota miatt könnyen szállítható volt, így a honvédség rengeteget rendelt belőle, s hamarosan a katonai alapfelszerelés tartozéka lett. A hasonló innovációk miatt a gyár a háborús években is töretlenül fejlődött, Richtert mégsem lehet konjunktúralovagnak nevezni. Sajátos felfogása volt az üzleti tisztességről: amikor a háború miatt néhány konkurens külföldi termék nem jutott el a magyar patikákba, ő is visszafogta a gyártást. Amikor megkérdezték, miért nem él a kínálkozó helyzettel, annyit mondott: „méltatlannak tartom olyan piacon versenyezni, ahol nincsenek ellenfelek.”

A világháború végére a Richter Vegyészeti Gyár számított Közép-Európa legnagyobb gyógyszerészeti vállalkozásának, legfőbb konkurensei a német gyárak voltak. A politika 1919-ben szakította meg először a cég fejlődését. A Tanácsköztársaság idején a gyárat a hatalom kisajátította, élére pedig politikai komisszárt neveztek ki. Richter Gedeon mindent megtett, hogy az üzem tényleges átadását késleltesse, ezért egy népbiztos beidéztette, és felszólította az együttműködésre. Szavának verőlegények adtak nagyobb nyomatékot. Richternek életében először el kellett hagynia a gyárát, a kommün bukásáig apósánál bujkált Szegeden. Trianon a kőbányai gyárnak is csapást jelentett: a cég elveszítette hazai piacának felét. Richter tudta, hogy a megmaradás garanciája a külföldi terjeszkedés. Ez nem volt egyszerű feladat: a háború után a magyar termékeket Európa számos államában embargóval sújtották. A gyártulajdonos válaszul a tengeren túl is megvetette a lábát. Tíz év alatt 50 Richter-képviselet vagy leányvállalat nyílt öt kontinensen, köztük Indiában, Mexikóban, a Fülöp-szigeteken és Kínában is, ahol a cég állandó raktárat tartott fenn, hogy gyorsabban szállíthasson mint az angol konkurencia. Az RG monogram egy évtized alatt a világ minden táján ismert márkajelzéssé vált. És a vagyon csak növekedett: 1923-tól 1938-ig, az utolsó békeévig az immár részvénytársaságként működő cég tőkéje három és félszeresére, nyeresége tizenhatszorosára nőtt. 

richter_gedeon_a_gyogyszergyarto_ceg_alapitoja_alapito_atyja.jpg

Mindebből nem sok látszott a tulajdonos életmódján. Richter Gedeon milliomosként is minden nap háromnegyed hétre érkezett Kőbányára, magára öltötte barna lódenköpenyét és egy pörge kalapot, majd személyesen járta körbe az üzemet a kazánháztól a laboratóriumig. Mivel elsőként érkezett, a kapuban fogadta a munkából elkéső alkalmazottakat. Kétkezi munkásait is mind ismerte, megbízott bennük. A gyár volt az egyetlen szenvedélye, nem járt el társaságba, még csak színházba sem. Családja jól élt Belgrád rakparti lakásukban, de messze nem olyan luxusban, amit megengedhettek volna maguknak. Pedig ekkor már a politika is elismerte a gyáros eredményeit: 1929 januárjában Horthy Miklós kormányfőtanácsossá nevezte ki, s innentől a „méltóságos úr” megszólítás dukált neki. Az adománylevél szerint nem gyógyszerészként, hanem a „közgazdaság terén kifejtett tevékenységéért” kapta a kitüntetést, s nem is véletlenül. Magyarország költségvetési mérlegét érezhetően javította, hogy a Richter Gyár fellendítette az exportot, és keményvalutát hozott be az országba. A gyártulajdonos úgy gondolta, teljesítményének elismerése egyben származásának elfogadását is jelenti, így büszke volt kitüntetésére. 

Tévedett. Hiába kapta a gyár sorban a legnagyobb nemzetközi elismeréseket, és hiába volt működése nélkülözhetetlen a magyar gazdaságnak, a tulajdonos zsidósága egyre inkább hátrányt jelentett. Richter először „jó származású” embereket, köztük nyugalmazott minisztert, főispánt, altábornagyot hívott meg az igazgatóságba, akiktől azt remélte, hogy könnyebben eljárnak majd a vállalat érdekében. Ez csak ideig-óráig, a zsidótörvények bevezetéséig jelentett segítséget. Bár 1939 márciusában Richter maga is áttért a protestáns hitre, a gazdasági korlátozó törvények alól nem kapott felmentést. „Megromlott egészségi állapota miatt” lemondott igazgatósági elnöki tisztéről, csak igazgatósági tagságát tartotta meg, és több kulcsemberétől is meg kellett válnia. Bár Teleki Pál miniszterelnöknél kérvényezte, hogy a gyár zavartalan működésének érdekében ő maradhasson a cég vezérigazgatója, 1941-ben erről a posztjáról is le kellett köszönnie. Munkatársai kidolgozták a túlélés útját: úgy tervezték, hogy Portugáliában alapítanak egy Richter leányvállalatot, amelynek éléről továbbra is az alapító felügyelhette volna a cégcsoportot. Richter Gedeon gondolkodott az ötleten, de végül elvetette, mert a távolból nem tudta volna hatékonyan irányítani a napi működést. Más zsidó nagytőkésekhez hasonlóan megtehette volna, hogy a cég tőkéjének nagy részét külföldre menekíti, de ő erre sem volt hajlandó. A munkába temetkezett, s nem is eredménytelenül. 1941-ben a gyár alaptőkéjét fel kellett emelni, új épületeket húztak fel a Gyömrői úton, hogy ki tudják elégíteni a megrendelők igényeit. A háborús években 30 új terméket szabadalmaztattak, s összességében két és félszeresére nőtt a Richter Rt. termelése, ami óriási bevételt hozott az államnak is.

Az állam a maga módján hálálta meg a sikert: 1942-ben megszüntették Richter Gedeon munkaviszonyát, majd kitiltották a gyárából. Az igazgatóság élén ekkor már Richter árjának minősülő menye állt, és a tagok többsége is keresztény volt. Ők írtak kérvényt a kormánynak, hogy az alapító legalább díjazás nélküli szakértőként vehessen részt a vállalat munkájában. Mivel a bevételekre égető szükség volt, a pénzügyi tárca meg is adta az engedélyt, ám egy másik állami szerv feljelentést tett három igazgató ellen, akik lehetővé tették, hogy Richter „igazgatósági tagságát meghaladó jogkörrel dolgozzon a vállalatnál.” A vita közel két évig tartott, s ez alatt a gyár menedzsmentje esténként Richter otthoni dolgozószobájában gyűlt össze, hiszen rajta kívül senki nem látta át egészében a multinacionális cégbirodalmat. A külvilág is őt tartotta a vállalat tényleges vezetőjének: amikor a Richter Rt. 1943-ban gyógyszersegélyt ajánlott fel a Vöröskeresztnek, Angelo Rota pápai nuncius demonstratív módon Richter Gedeont látogatta meg, és a pápa nevében személyesen neki mondott köszönetet. Persze akkor már ez sem számított.

Sokan tették fel a kérdést utólag: Vajon Richter átlátta-e személyes helyzetét, képes volt-e felmérni, hogy életveszélyben van. Minden valószínűség szerint igen. Intézkedett, hogy a vöröskeresztes menlevelet adják oda egy fiatalembernek, s a német megszállás előtti utolsó pillanatban Románián keresztül még a fiát is sikerült kimenekítenie az országból. Jelen volt akkor is, amikor a cégvezetés ezért megkapta a kormánybizottság által írt hivatalos felszólítást, amely szerint „az elszökött Richter Lászlónak mondjanak fel”. Bár munkakedve, energiája nem csökkent, a visszaemlékezések szerint Richter Gedeon zárkózottá és komorrá vált. A gyárba az utolsó pillanatig, sárga csillaggal a kabátján is bejárt, egészen addig, amíg 1944 őszén egy katonai parancsnok át nem vette a hadiüzemmé minősített gyár vezetését. Még ekkor is a vállalat sorsáért aggódott, az foglalkoztatta, mi lesz, ha a katonai vezetés nem képes fizetést adni a dolgozóknak. Nem tudni, értesült-e arról, hogy amikor a nyilasok elrendelték a gyár leszerelését és nyugatra menekítését, miként álltak ellen és szabotálták az alkalmazottak az értelmetlen parancsot.

Akkor a Richter házaspár már rokonoknál bujkált a Munkácsy utcában, majd Raoul Wallenberg menlevele segítségével beköltöztek egy svéd követség oltalma alatt álló Katona József utcai bérház aprócska szobájába. 1944. december 30-án ide jöttek értük a nyilasok. A lakókat igazoltatás ürügyén sorba állították, és az Andrássy út 60. alatti pártszékházhoz terelték. Itt elvették tőlük értékeiket és papírjaikat, majd menetoszlopokba sorakoztatták őket, külön a nőket és a férfiakat. Richter odalépett a feleségéhez, megölelte, és beállt a férfiak sorába. Alsóneműre vetkőztették és társaival együtt a Duna-partra terelték. Nem messze egykori lakásától lőtték a folyóba.

A nők menetoszlopát – talán egy légiriadó miatt – végül elengedték, Richter Gedeonné megmenekült. Egy darabig Szegeden bujkált, majd kijutott Olaszországba, ahol a külvilággal minden kapcsolatot elutasítva egy luganoi szanatóriumban fejezte be életét. Férje halála után két nappal, 1945. január 2-án az oroszok elfoglalták a Richter Gyárat, a mozdítható felszerelést elvitték. Soha semmi nem került vissza a Richter-család tulajdonába. Richter László Amerikába, majd Svájcba került, innen próbálta feltámasztani az egykori leányvállalatokat. Nem sok sikerrel. A magyar cég belga leányvállalata például önállósította magát, belőlük nőtt ki a világ egyik legnagyobb gyógyszercége, a Janssen. A valaha volt legnagyobb magyar tulajdonú multinacionális vállalat alapítója nélkül darabjaira hullott. Az RG monogram azonban ma is világszerte hirdeti az egykori árva fiú tehetségét és akaraterejét."
(Aki végigolvasta, annak ismét ajánljuk Nyáry Krisztián kiváló könyvét, a Merész magyarokat, ahol még 29 ehhez hasonlóan érdekes emberi történetet olvashat.)

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

371 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr9814524428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2018.12.31. 21:34:47

Kösz tárgyilagos ismeret bővítő cikk.

Véleményem szerint.

Minden ostrom alatt álló város hisztérikus.

BOAR 2018.12.31. 21:38:47

@Jakab.gipsz: Richter Gedeont nem a hisztéria hanem a legmocskosabb, legmélyebb aljasság ölte meg. És ugyanez az aljasság lelhető fent orbánban és a magadfajta mocskos csicskásaiban.
A ti dunába lövésetek maximum környezetszennyezés lenne de bevállalnánk...

felső határ nincs 2018.12.31. 21:44:08

aldozata volt a sajat munkamaniajanak, es a tortenelemnek, oda utazhatott volna ahova akart

A posztos narrativajaval ellentetben Horthy kituntette, es Orban most is dicserte a RGt

Annyira azert nem volt fontos a RG, hogy emiatt Mo. szembeforduljon Hitlerrel, amit a magyarok szivtak volna meg. Az ember a nemet megszallasig a sajat gyarat vezette, allami segitseggel kijatszva a nemetek koveteleset.

Ergo Horthy nacisagat pont hogy cafolja a sztori.

arabok balrol 2018.12.31. 22:07:28

Horthy max. a karsai fele antimagyar trubadurok szerint volt antiszemita, a zsidok szerint nem. Legalabbis eleg ekes cafolata ennek a narrativanak, hogy Horthy nem kerult birosag ele, sot portugaliban a haboru utan menedeket nyujtottak neki a zsidok.

41-44ben, Mo. annyira biztonsagos volt a zsidoknak, hogy meg Svajcba sem voltak hajlandok elmenekulni, sot osztrak, szlovak, lengyel zsidok menekultek ide tizezrevel. Igaz, ezeket a magyar papirok nelkuli menekulteket reszben deportaltak, de a kamenyec-podolszky meszarlas utan az idegenek deportalasat is leallitotta a magyar kormany.

Az egesz tortenet lenyege pedig az, hogy mind a zsido diktatura (Tanacskoztarsasag), mint a naci diktatura ugyanolyan baromsag, es artatlan aldozatokat szed.

A kommunista oktatasi rendszerben szocializalodott poszter tortenelemszemlelete viszont idejetmult ma mar, karsaieknak lejart az idejuk.

jajdehülyevagyok 2018.12.31. 22:20:48

Elszomorító, hogy a szerző ezt a szomorú történetet a saját kispályás politikai céljaira használja. Annyira kisstílű, hogy Richter nevét sem méltó, hogy tollára vegye, az ilyen szánalmas alakok képzelik magukat az értelmiség magjának.

yourmomtits 2018.12.31. 22:25:34

szegény embert kinyírják a szarházi nyilasok, és orbán a hibás. szégyen, h egy nagyszerű, szerencsétlen sorsú ember halálát is erre használjátok fel.

DFK 2018.12.31. 22:54:24

Mekkora aljasság Richterrel kapcsolatban Orbánozni. Egyébként tényleg több rendszer csapásait túlélte a cége. A 2 VH után a munkásai emléktáblát állítottak Richternek, amit a komcsik levertek a gyár faláról, mondván, a kapitalistának nem lehet emléktáblája. Később kis hiján a komcsik megszűntették a gyárat. Aztán az esztelen privatizáció majdnem taccsra tette. A Medgyessy kormány is majdnem alávágott a gyárnak. Mindig Richter szellemiségéhez ragaszkodás mentette meg a gyárat.

DFK 2018.12.31. 22:57:53

@BOAR: hopp, és mégiscsak egy úgynevezett demokrata beszél Dunába lövésről. Az aljasság az, hogy a nyilasokat és a jelenlegi kormányt összemosod.

exterminador 2018.12.31. 23:12:18

@DFK: Orbán imádja minden mérték felett a Horthy-rezsimet.

Kakukk Fióka 2018.12.31. 23:29:15

1944 december 30.án ölték meg.Horthy ekkor már rég német fogságban volt.

Measurer 2018.12.31. 23:43:03

Böhm Ágnes: Richter Gedeon hagyatéka c.cikkét is érdemes elolvasni:
epa.oszk.hu/03000/03058/00008/pdf/EPA03058_budapest_2015_08_022-023.pdf

Dzendör Sztadiz 2019.01.01. 06:06:48

@exterminador: ha màr Horthynál tartunk: utálta a nyilasokat.

HgGina 2019.01.01. 06:58:03

Baromarc poszter. Látom, nem zavar, hogy 1944 decemberében már hónapok óta nem Horthy-rendszer volt, hanem Szálasi. A zsidóIskolában mit tanultál?
Idióta metszettpöcsű Horthy-fóbiás seggfej. Örülhettek, hogy Horthynak köszönhetően sokszázezer hittársatok megúszta a gázkamrát! Köszönettel és hálával tartoztok Horthynak. Szarháziak.

HgGina 2019.01.01. 07:00:32

Az ilyen hangulatkeltő szarháziakat Vitya miért nem exportálja Putyin barátja segítségével egész Szibériáig?
Nem mintha Vityát nem kellene velük együtt kib...ni a szemétbe.

isapur 2019.01.01. 09:11:58

Szóval ez a zsidó a munkamániájának az áldozata lett. Véletlenül sem a hazaszeretetének. Meg a történelemnek. Véletlenül sem nyilas faszkalapoknak. Magyar mélylélektani narratíva. Véletlenül sem honi hétköznapi zsidózgatós nosztalgia. Na ezt a szekeret tolja ma az Orbán.

Sir Galahad 2019.01.01. 09:19:38

Igaza van azoknak a hozzászólóknak, akik felvetik, hogy Richtert már a Szálasi-diktatúra végeztette ki és Magyarország német megszállás alatt, Horthy pedig fogságban volt. Ugyanakkor Richter sorsa a kivégzés előtt is méltatlan volt. A magyar zsidóságot a Horthy-korszakban egyrészt valamelyest próbálták védeni, másrészt viszont jogaik nagy részétől megfosztották. Nagyon jó kérdés, hogy ez utóbbi mennyire írható megkerülhetetlen külső tényezők számlájára, s mennyiben nem. Szerintem ezért azt kell mondanunk, hogy a Horthy-korszak megítélése nem egyértelmű, és mindenkinél másfelé billen a mérleg.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.01. 09:50:43

Rettegtem, hogy nem fog kiderülni a cikkből Zorbán bűnössége, de szerencsére már az első bekezdés tűpontosan leszögezi, hogy a Fidesz a felelős Horthyék és különösen Szálasiék antiszemita tetteiért!

vanRob 2019.01.01. 10:05:17

A Richter Gedeon élétéről szóló összefoglaló remek.
Az viszont, hogy még ide is sikerül az egyik oldalnak orbánozást a másiknak libsizézt böfögni az nagyon elkeserít. De ilyenek vagyink mi magyarok, a saját elbaszásainkat képtelennek vagyunk beismerni, könnyebb mást hibáztatni. Orbánéknak (csak azért nagybetű mert mondatkezdő) gyakorlatilag mindenkit a világon, a baloldalnak meg orbánt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 10:44:42

@felső határ nincs: 400 ezer zsidó nem érte meg Horthynak, hogy szembeszálljon Németországgal. de azért nem náci, á nem! idióta, büdös kis nácimosdató nácik vagytok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 10:45:12

@arabok balrol: 400 ezer zsidó nem érte meg Horthynak, hogy szembeszálljon Németországgal. de azért nem náci, á nem! idióta, büdös kis nácimosdató nácik vagytok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 10:46:21

@yourmomtits: Orbán azért hibás, hogy ezt a rezsimet fényezi még ma is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 10:47:07

@DFK: az aljasság, amikor Orbán és csicskásai a Horthy rezsimet éltetik.

gyászhuszár 2019.01.01. 10:47:59

Szomorú tortenet, oszinten en nem is tudtam hogy igy kellett meghalnia az oregnek. Ha ma elne kivancsi lennek mit csinalnanak vele jo politikus magyarjaink ugyanis ha nem allsz be a sorba akkor kicsinalnak vagy felfal a kisgomboc. Lehet libsizni kicsikeim de ezek ma a tenyek!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 10:50:14

@Kakukk Fióka: a történet nem decemberben kezdődött el. már Horthy alatt is bujkálnia kellett Richter Gedeonnak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 10:51:14

@HgGina: Náci, Fidióta baromkám! A történet nem decemberben kezdődött el. már Horthy alatt is bujkálnia kellett Richter Gedeonnak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 10:52:03

@Sir Galahad: A történet nem decemberben kezdődött el. már Horthy alatt is bujkálnia kellett Richter Gedeonnak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 10:52:39

@maxval balcán bircaman: A Fidesz azért felelős, hogy Horthyt fényezi. Náci kis köcsögök ők is.

patkányarcúáginéni 2019.01.01. 10:53:06

Aljas, a lipsikre oly igen jellemző hazug propaganda-cikk.

Jellemző, hogy ilyesmi bármikor teret kaphat az Index felületén.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 10:56:56

@vanRob: "De ilyenek vagyink mi magyarok, a saját elbaszásainkat képtelennek vagyunk beismerni, könnyebb mást hibáztatni. "

ezt pont Orbánnak, és magadnak mondd, te kis idióta náci!

BOAR 2019.01.01. 10:57:07

@DFK: Szánalmas ez a vinnyogás amit műveltek ahányszor csak előkerül, hogy egy "demokrata" szerint az akasztófán lenne a helyetek.
-Sehol nem állítottam, hogy demokrata vagyok.
-A legideálisabb társadalomban is vannak bűnözők, mi több, eltaposni való férgek. Számomra ezt ti, bérkommentelő fideszjanicsárok testesítitek meg.
Egy demokrata nem küldene senkit a bitófára a véleményéért, azért sem, ha az illető ezt a véleményt mindenfelé hangoztatja. De más dolog a szabad véleménynyilvánítás és más az aljas, romboló hatású propagandaterjesztés amit műveltek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 10:57:36

@vanRob: mutass nekem egy Orbán-beszédet 2000 után,a melyben Orbán elismeri a Horthy rendszer nagy elbaszásait!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 10:58:18

@patkányarcúáginéni: jellemző, hogy a Fidióta csak böfögni tud, érvei nincsenek.

BOAR 2019.01.01. 10:59:18

@patkányarcúáginéni: Mesélj buzigyerek, mi a hazugság benne? Tényeket sorol amiket még a hitsorsosaid is beismernek...
Valamit elnéztél a sorvezetőn, fideszgeci...

jajdehülyevagyok 2019.01.01. 11:01:59

@math0: Ja! A math0 minden bizonnyal a logikai képességeidet szimbolizálja, ami a csőlátásodat egyértelmüsíti.

vanRob 2019.01.01. 11:05:28

@math0: ugyanazon az oldalon vagyunk ember... Baszki...

vanRob 2019.01.01. 11:06:12

@math0: ugyanazon az oldalon vagyunk ember... Baszki...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 11:06:43

@jajdehülyevagyok: speciel igen. de a tényeknél, amiknél maradhatunk, az eddig az, hogy úgy böfögtél ide, hogy egy kurva érved sem volt.

Az, hogy egy blog, egy újságíró, egy író, egy történész, vagy akárki egy történetet politikai mondanivaló hangsúlyozására használja, nem elszomorító, hanem teljesen normális dolog.

Az idióta te vagy, ha a történelmet valami olyan mesének gondolod, aminek még véletlenül se lehet tanulsága a jelenre és jövőre nézve. Az ilyen idióták, mint te nem különböznek az állatoktól: ti nemcsak hülyék vagytok, de semmiből nem is tanultok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.01. 11:08:43

@math0:

Ez se igaz ebben a formában, A Fidesz sose éljenezte Horthyék antiszemitizmusát.

De eleve mi köze Horthynak egy olyan eseményhez, ami bukása UTÁN zajlott?

vanRob 2019.01.01. 11:09:23

@math0: az utolsó pár szavadon kezdem nagyon felkapni a vizet. Ki a faszom vagy te, hogy nácizol? Kinél tartod te magadat különbnek? Egyre gyakrabban mész le a fidesz trollok szintjére, és ha nem vigyázol lassan te is olyanná válsz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 11:09:35

@vanRob: nem vagyunk ugyanazon az oldalon. Amikor a Fidesz Horthyt élteti például Nagy Imrével szemben, akkor az Orbán-kritika teljesen jogos. Szerinted böfögés. Elmész te a jó édes kurva anyádba, nem vagy te az én oldalamon!

Ha szerinted az Orbán-kritika böfögés, akkor te Orbán seggnyalója vagy, te idióta fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 11:10:17

@vanRob: Ki a faszom vagy te, hogy böfögésezel? Kinél tartod te magadat különbnek? Egyre gyakrabban mész le a fidesz trollok szintjére, és ha nem vigyázol lassan te is olyanná válsz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.01. 11:11:05

@math0:

Horthy antiszemita volt, de nem volt náci. A 2 között nincs egyenlőségjel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 11:12:23

@maxval balcán bircaman: "A Fidesz sose éljenezte Horthyék antiszemitizmusát."

1) A Fidesz éljenezte Horthyt.
2) Horthy antiszemita volt.
3) A Fidesz nem kritizálta Horthy antiszemitizmusát.

Azaz implicit bizony éljenezte.

Aki nem náci, az nem éljenez egy nácit, illetve nem huny szemet az antiszemitizmusa felett.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 11:13:15

@maxval balcán bircaman: Horthy antiszemita volt, a náci Németországgal kollaborált, mi a fasz volt az,a miben nem volt náci, te baromarcú, Fidióta, náci elmebeteg?!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.01. 11:13:53

@Sir Galahad:

Önmagában ha a zsidókat jogfosztás érte volna, de Horthy nem engedte volna a deportálást, ma szobra lenne Izraelben.

A román vezetés megítélése ma éppen azért jobb, mint Horthyé, mert a románok nem engedtek deportálni senkit. S ott még az sincs, hogy mindenki megmenekült volna, mert az "idegen" - azaz nem román - zsidókat a románok is irtották.

vanRob 2019.01.01. 11:15:40

@maxval balcán bircaman: te mi a faszt olvastál az elmúlt 3 évben? Csak kormánypropaganfát? Felejtsd el, hazudnak. A fidesz és személyesen orbán szinte már betegesen tolja Horthy rehabilitálását. Horthy emléknap is van, vagy erről sem tudsz birka?
A Horthy rendszer centralizált berendezkedése egyértelműen orbán mostani célja. Vak és süket báb vagy ha nem veszed észre.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.01. 11:17:14

@math0:

A Fidesz éljenezte Horthy tevékenységének egy részét, szemben az általános ballib befeketítéssel, ami abszurdum - azaz a Fidesznek igaza van ebben.

A Fidesz mindig elítélte a zsidóellenes intézkedéséket, azaz nem éljenezték Horthy antiszemitizmusát.

vanRob 2019.01.01. 11:18:20

@math0: menj te a kurva anyádba. Amúgy orbán rendszerét gyűlölöm mert egy kártékony kis pöcs, sajnos túl nagy hatalommal. Szóval nyugodjál csak le a picsába, egy oldalon vagyunk.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.01. 11:21:28

@vanRob:

Ami zajlik, az nem más mint a kor ballib felfogásának kijavítása.

Amit egyébként számtalan egyébként ballib szimpatizáns történész is csinál, mert a ballib Horthy-kép abszurd, s már a Kádár-kor utolsó 10-15 évében se volt divatban.

A ballibek most vissza akarják hozni az 50-es, 60-as évek hivatalos Horthy-értékelését, mely szerint valamiféle antiszemita fasiszta diktatúra volt az országban. Ez ellen számos, egyébként liberális történész is fellép hosszú évek óta.

vanRob 2019.01.01. 11:26:23

@maxval balcán bircaman: édes Istenem. Orbánék (csak azért nagybetű mert mondatkezdő) meg a ló másik oldalára estek azzal, hogy egy idealizált képet festetnek maguknak Horthyról, meg sem említve a kollaboráns antiszemita berendezkedést. Tisztára, mint a náci németország (és úgy nagy általánosságban a diktatúrák) történelemhamisításai, hogy a tetteikeknek lehetőleg nemzeti alapokon nyugvó indokot adjanak.

yourmomtits 2019.01.01. 11:31:17

@vanRob: le is szophatod. bár gendermatyi jobban kedveli a migránsfaszt a picsájában

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.01. 11:32:27

@vanRob:

Szó sincs idealizálásról,ez csak a Jobbik szokása, nem a Fideszé, de már a jobbikosok se nagyon művelik.

A kérdés az: mi volt az alternatívája Horthynak, nos a Károlyi-féle dillettantizmus. Nem volt más megoldás, mint Horthy az I. vh. után.

S Horthyék sikeresen működtek.

Igen, belementek egy tlságosan egyiányú külpolitikába, ami végül katasztröfát hozott, Horthy sodródó, vízió nélküli, gyáva politikus volt.

A dolognak 2 oldala van, nem csak 1, ahogy azt a mostani ballib propaganda állítja.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 11:37:15

@maxval balcán bircaman: "A Fidesz mindig elítélte a zsidóellenes intézkedéséket"

HAZUDSZ. nem tudsz olyan Orbán beszédet mondani 2000 után,a melyben Orbán elítélte volna konkrétan Horthyt zsidóellenes intézkedései miatt.

yourmomtits 2019.01.01. 11:37:45

@math0: hitler vegetáriánus volt. a vegetáriánusok nem határolódtak el hitlertől. a vegetáriánusok antiszemiták.

kérlek, abba ne hagyd a kommentelést, idén még lesz 2 választás, amin a fidesznek szüksége lesz a szolgálataidra

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 11:42:52

@maxval balcán bircaman: A "kollaboráció" együttműködést jelent. Azaz a szövetségesi viszony is kollaboráció. A "kollaboráció" szót a történelemben kormányokra akkor szokták hangsúlyosan alkalmazni, amikor egy nagyobb, elnyomó hatalommal működik közre valaki. Ez Horthy náci-szövetséges Magyarországára igaz. Még inkább szokták alkalmazni a "kollaboráns" kormányt olyan országokban, amelyet megszálltak, de volt saját kormányuk. Például Norvégiában. De például a francia kollaboráns kormány egy formálisan meg se szállt, elvben szabad Franciaország kormánya volt. Mégis kollaboráns kormánynak szokták nevezni.

Szóval mi a jó édes kurva anyád nem volt kollaboráns Horthy kormányában, te Fidióta, elmebeteg selejtes fasz?!

yourmomtits 2019.01.01. 11:45:22

@maxval balcán bircaman: le fogja tagadni. századszorra lett a pofája alá dörgölve ez a cikk

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 11:45:32

@maxval balcán bircaman: itt nem szerepel olyan konkrét idézet, amit kértem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.01. 11:48:13

@math0:

Magyarul a szó nem ezt jelenti, de ezt te is tudod.

Magyarul a kollaboráció idegen megszálló hatalommal való együttmúködést jelent. Ez legfeljebb az 1944 március-október közti időszakra lehet igaz Horthyra.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.01. 11:49:43

@math0:

"Magyarország kormánya hibát, sőt bűnt követett el, amikor a második világháború idején nem tett eleget erkölcsi és politikai kötelességének, és nem védte meg zsidó származású magyar állampolgárait", a zsidó közösség védelme helyett a nácikkal való kollaborálást válaszottuk"

hidroponi 2019.01.01. 11:54:37

@yourmomtits: okoska.. nagyon szarul ervelsz.
nincs semmi kapcsolati viszony egy vegetarianus es hitler kozott.
ellenben ha egy olyan rezsimet tekintesz peldakepednek, ami szovetsegese volt egy gyilkosnak ott van.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 11:55:58

@yourmomtits:

"hitler vegetáriánus volt. a vegetáriánusok nem határolódtak el hitlertől. a vegetáriánusok antiszemiták."

nos, buggyantkám, nézzük már meg pontosabban az ostoba párhuzamodat!

1)

A) Orbán véleménye Horthyról egy konkrét ember véleménye, amely jó esetben konzisztens, és következetes kellene, hogy legyen. AZ más kérdés, hogy Orbánról tudjuk, hogy egy önellentmondásos idióta, aki sokszor pofán szarja magát is, de mégiscsak egy ember véleménye.

B) Ezzel szemben "a vegetáriánusok" egy csomó ember, akiknek mindenféle véleményük van Hitlerről, van köztük, a most élő vegetáriánusok között is minden bizonnyal náci is. Tehát a párhuzamod már ott sántít, hogy itt nincs is szó egy bizonyos ember meghatározott véleményéről, hanem emberek különféle véleményét tetted egy csoportba.

2)

A) Orbán magasztalta Horthyt, az Orbán kormány intézkedései, szimbolikájában sok esetben a Horthy rendszerre hivatkozik, támaszkodik. pl. a Kossuth tér átalakítása, Nagy Imre szobrának elvitele.

B) Ezzel szemben a vegetáriánusokra általában semmiféle Hitler-magasztalás nem jellemző, nincs Hitlert támogató politikájuk. Mint említettem, nyilván van vegetáriánus, aki magasztalja Hitlert, de az a vegetáriánus speciel valószínűleg náci is.

3)

A) Orbántól továbbra sem tudok olyan hangsúlyos beszédet, ahol egy az egyben elítélte volna a Horthy rendszer antiszemitizmusát, és Horthy felelősségét ebben konkrétan hangsúlyozta volna.

B) Ezzel szemben nyilvánvalóan van az antifasiszta mozgalmakban egy csomó vegetáriánus, akik elítélik Hitlert, és ezt számtalanszor kimondták.

Szóval a "párhuzamod" annyi sebből vérzik, hogy tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy semmi párhuzamosság nincs a két eset között.

Ennyi erővel az időjárásról is mesélhetnél, annak sincs kevesebb köze a témához.

Fidióta vagy, elmebeteg vagy, pontosan ezért vagy Fideszes és náci.

midnightcoder2 2019.01.01. 11:57:56

@vanRob: Alapvetően Horthy nem volt egy nagy lumen, de csak Rákosiék, illetve szellemi örököseik próbálnak ördögöt csinálni belőle. Zsidó szempontból kb. a legjobb ember volt a legjobb helyen. Mivel antiszemita volt, és megcsinálta a zsidótörvényeket, Hitler respektálta amivel viszont el tudta kerülni egy jó ideig hogy az országot megszállják a németek, és a zsidók elhurcolását is megakadályozta. Sajnos, a megszállás a végén ennek ellenére megtörtént, és ekkor hurcoltak el a németek egy rakás zsidót, illetve ekkor gyilkoltak a nyilasok is. De ha nem Horthy ül abban a bizonyos bársonyszékben, akkor ez sokkal-sokkal hamarabb bekövetkezik. Arra pedig a magyar hadsereg alkalmatlan volt, hogy szembeszálljon Hitlerékkel. Szóval, legalábbis szerintem olyan forgatókönyv nemigen létezett, amivel a zsidók sokkal kevesebb áldozattal megúszhatták volna. Az ország a geopolitikai helyzeténél fogva semmiképp nem maradhatott semleges, ez nem Svájc volt. Azaz a kérdés csak az, hogy milyen szövetséget kötünk a németekkel, vagy hogy mi történik ha korábban megszállják a németek az országot. A környező országok történelme alapján szerintem az itteni zsidóknak Horthy tevékensége messze nem volt annyira rossz. Nem véletlenül nem kérdék a fejét a túlélő zsidók sem.

ember100 2019.01.01. 11:58:09

@jajdehülyevagyok:
Helló !

Talán ha a Fényességes Vezető NEM nyalná horti fenekét , hortista revízió ilyesmi akkor nem erről szólna a cikk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 11:58:28

@maxval balcán bircaman: "Nem volt más megoldás, mint Horthy az I. vh. után."

minden emberrel beszéltél akkoriban, és zsűrizted őket? nyilvánvalóan nem a kijelentésed alapvetően ostoba baromság. soha nem lehet azt mondani, hogy "nem volt más alternatíva", mert honnan a jó édes kurva anyádból tudhatnád te ezt?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 11:59:05

@maxval balcán bircaman: arról nem beszélve, hogy Károlyi is alternatíva volt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 12:00:41

@midnightcoder2: "a zsidók elhurcolását is megakadályozta. "

400 ezer zsidót hurcoltak el, de a Fidióta, náci pszichopatának van képe akkorát hazudni, hogy még a jó édes kurva anyja is beleremeg.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.01. 12:03:43

@midnightcoder2:

Horthy messze nem használta ki a lehetőségeket szerintem a németekkel szemben.

midnightcoder2 2019.01.01. 12:03:51

@math0: "400 ezer zsidót hurcoltak el"
Miután a németek megszállták az országot. Azelőtt viszont egy magyar zsidót sem vittek el, szemben a környező országokkal akik közül volt aki fizetett is Hitleréknek a zsidók elhurcolásáért.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 12:05:05

@midnightcoder2: amikor nácik zsidókat hurcolnak el, azaz ártatlan embereket munkatáborokba, gázkamrákba, akkor ott csak és kizárólag az ellenállás az erkölcsös cselekedet. semmiféle olyan megfontolásnak nincs helye, különösen nem a te idióta hülyeségeidnek, hogy így vagy úgy lenne-e jobb megalkudni a nácikkal.

te egy olyan állat vagy, akinek ha erőszakolják az anyját, akkor elkezd arról alkudozni az erőszakolóval, hogy "jó, jó, de mennyiért".

ti, Fidióta náci pszichopaták selejtes állatok vagytok.

midnightcoder2 2019.01.01. 12:05:37

@math0: "arról nem beszélve, hogy Károlyi is alternatíva volt. "

És szerinted Károlyi kb. mennyi ideig tudta volna megakadályozni az ország német megszállását, és ezzel a zsidók elhurcolását ?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 12:05:50

@midnightcoder2: "a zsidók elhurcolását is megakadályozta. "

400 ezer zsidót hurcoltak el, de a Fidióta, náci pszichopatának van képe akkorát hazudni, hogy még a jó édes kurva anyja is beleremeg.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 12:06:52

@midnightcoder2: "szerinted Károlyi kb. mennyi ideig tudta volna megakadályozni az ország német megszállását, és ezzel a zsidók elhurcolását ?"

nem tudom, sőt azt se, hogy Rákóczi Ferenc meddig tudta volna ezt megakadályozni. a kérdésed alapból baromság.

midnightcoder2 2019.01.01. 12:07:05

@math0: Ha anno Horthy vagy bárki ilyen erkölcsösen cselekszik, akkor az összes zsidót kiirtják a németek. A magyarok jó részével együtt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 12:09:49

@midnightcoder2: a történelmi választások tekintetében a helyes és helytelen választásokat nem aszerint kell megítélni, hogy mit gondolunk arról, hogy "mi lett volna, ha" ráadásul 20 év múlva, ráadásul ebben a kérdésben pont egy olyan idióta hitét nem vesszük alapul, mint amilyen te vagy.

a történelmi kérdések megítélésében:

1) megtörtént eseményeket, tényeket lehet alapul venni
2) konkrétan igazolható szándáékokat

"mi lett volna, ha" dolgokkal meg elmész a jó édes, kurva anyádba. mert szerintem nyilván jobb lett volna, szerinted meg rosszabb, úgyhogy eleve idióta vagy, ha azt hiszed, ilyen módon erről lehet értelmesen vitázni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 12:11:19

@midnightcoder2: ez a te idióta lázálmod, ez nem tény, nem érv. ráadásul, mint mondtam, erkölcsi kérdésekben sok esetben helyesen kell cselekedni, és nem azt nézni, hogy te mit hiszel praktikusnak, aminek amúgy sincs semmiféle alapja, csak a te ostoba hited.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 12:12:10

@midnightcoder2: látom, te segge basznád a kurva anyádat is, ha azt hiszed, hogy ezzel a saját életedet megmenthetnéd.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 12:13:33

@maxval balcán bircaman: nem, de én nem is állítottam ilyet, és nem eszerint ítélem meg Horthyt, hanem a Horthy által elkövetett bűnök, azaz tények alapján. te meg idióta hiteiddel magyarázod a többi idióta hiteidet.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 12:21:44

@midnightcoder2:

"Ha anno Horthy vagy bárki ilyen erkölcsösen cselekszik, akkor az összes zsidót kiirtják a németek. A magyarok jó részével együtt."

Ez ugye pontosan ugyanolyan idiótaság, mint az, hogy:

Ha anno nem Kádár áll 56 után az ország élére, akkor a szovjetek olyan közvetlen megszállást és megtorlást csináltak volna Magyarországon, hogy sokkal jobb lett volna.

midnightcoder2 2019.01.01. 12:32:23

@math0: A történelem olyan mint egy sakkjátszma. Van egy adott helyzet, amiben lehetett volna ezt vagy azt lépni. Mivel az adott szituáció ismert volt, az akkori erők mérete és motivációi szintén, így kb ki lehet számolni, hogy egy-egy lépésnek mi lett volna az azonnali következménye.

Mit tudunk ?
1. Van egy kurva erős náci hadsereg, élén egy Hitlerrel aki ki akarja irtani a zsidókat, és nem akar ebben a térségben vele nem szövetséges vagy megszállt államokat látni.

Az adott szituban kb. három lehetőség lett volna:
1. A Hülye Matyika megoldása: a magyar operetthadsereggel megtámadni Hitlert. Eredmény: minden zsidó elpusztul, plusz a magyarok jó része is.
2. Megpróbálni semlegesek maradni. Eredmény: ugyanaz, csak fél évvel később.
3. Szövetséget kötni Hitlerrel és feláldozni az összes zsidót. Ezzel talán meg lehetett volna úszni a Don-kanyart, vagy ügyesebben hátba tudjuk szúrni a végén a németeket, és sikerül a kiugrás. Mondjuk sok haszna nem lett volna, és akkor tényleg jogos lett volna az a sok szar amit a kommunisták a magyarokra lapátolnak. Viszont sokkal kevesebb kommunista ússza meg élve.
4. Az amit Horthy csinált. Azaz szövetség a németekkel, a megszállás elhúzása, és a zsidók elhurcolásának megakadályozása amíg lehet.

Persze lehetett volna még olyan, hogy Horthy lelövi Hitlert, de ez már tényleg a sci-fi és a találgatás kategóriája.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 12:32:24

@midnightcoder2: én nem képzelem olyan jósnak magam, mint te, úgyhogy ha 1919-ben a Károlyi-kormány maradt volna hatalmon, vagy a Tanácsköztársaság után az ő kormányát restaurálták volna, vagy egy hasonló kormányt, akkor szerintem jobb lett volna. 1939-45 között egy ilyen demokratikus rendszerben már nem Károlyi lett volna az elnök vagy miniszterelnök, így az a kérdés, hogy mit tett volna, emiatt is értelmetlen.

aki 1939-45 között kormányon lett volna, az jó esetben ellenállt volna Hitlernek, hacsak nem beszélünk egy Horthy-féle vagy Hungarista hatalomátvételről, de akkor megint nem arról beszélünk, amit kérdeztél.

1939-45 között szerintem Magyarország ezzel jobban járt volna, de rosszabbul aligha. és ami a legfontosabb, hogy 1945 után jobban jártunk volna, mert lett volna egy olyan történelmünk, egy olyan országunk, olyan alapokkal, amelyik már megélt egy demokratikus periódust. a demokrácia szilárdabb lett volna. és ez a legfontosabb. mert még ha a legnagyobb ellenállással is lenyomnak minket a németek, akkor is ellen kell állni, akkor is helyesen kell cselekedni, mert a nácik bukása után úgy lettünk volna jobb helyzetben.

de mondjuk ezt egy értelmes embernek nem kell magyarázni, csak az olyan elmebeteg pszichopatáknak, mint ti. ti ezért vagytok nácik és Fideszesek, mert ilyen pszichopata, elmebeteg selejtek vagytok.

Sir Galahad 2019.01.01. 12:32:44

@math0: Igen, épp ezért írtam, hogy egyfelől a zsidóság részesült bizonyos védelemben, ugyanakkor jogfosztott is volt Horthy idején. Ebből a szempontból sem lehet a kort egyértelműen megítélni.

midnightcoder2 2019.01.01. 12:34:43

@math0: Ha valaki 39 és 45 között ellenállt volna Hitlernek, akkor első körben Hitler azonnal megszállja az országot. 6 év alatt pedig nem csak az összes zsidót hurcolja el és végzi ki, de a magyarok nagy részét is.

kanász 2019.01.01. 12:36:27

Megemlíteném, hogy Richter Gedeonnak és az ő gyárának volt egy munkatársa (alkalmazottja, dolgozója), Wolf Emil. Ez a Wolf Emil alapította meg az újpesti Chinoin gyárat. Gedeon, patronálta, mentorálta a fiatalabb Emilt. Szenzációs páros voltak. kalap lengetés és a tisztelet jár nekik!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 12:41:58

@Sir Galahad: ahogy a kommunisták is üldözték a keresztényeket, de együtt is működtek velük. nem voltak ezek a kommunisták rossz fiók, vagy igen?!

Horthy nyilván nincs azonos szinten Hitlerrel, de, hogy tisztára mosni relativizálással nem lehet, az biztos. idióták vagytok. ezért vagytok Fideszes nácik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 12:45:23

@midnightcoder2: már mondtam, hogy:

1) az, hogy te miféle idiótaságot hiszel, nem érv
2) én nyilvánvalóan nem ezt gondolom

3) te azonkívül, hogy alapból idióta vagy, azzal is tetézed az idiótaságod, hogy azt hiszed, hogy ezzel a kommenteddel egyáltalán érvelsz, bárkit is meg tudsz győzni a tényektől független álmodozásaiddal

miért hinné bármi is ugyanazt, amit te ezekről a totál spekuláns dolgokról?! te miért hiszed azt, hogy ez bárkinek is érv?!

4) és végül, mint mondtam, bizonyos erkölcsi döntésekben azt kell tenni, ami erkölcsileg helyes, és nem azt, amit a beláthatatlan jövőről spekulálunk.

te idióta vagy, pszichopata vagy, elmebeteg vagy. totális selejt. ezért vagy náci, és ezért vagy Fideszes.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 12:46:09

@midnightcoder2: én nem képzelem olyan jósnak magam, mint te, úgyhogy ha 1919-ben a Károlyi-kormány maradt volna hatalmon, vagy a Tanácsköztársaság után az ő kormányát restaurálták volna, vagy egy hasonló kormányt, akkor szerintem jobb lett volna. 1939-45 között egy ilyen demokratikus rendszerben már nem Károlyi lett volna az elnök vagy miniszterelnök, így az a kérdés, hogy mit tett volna, emiatt is értelmetlen.

aki 1939-45 között kormányon lett volna, az jó esetben ellenállt volna Hitlernek, hacsak nem beszélünk egy Horthy-féle vagy Hungarista hatalomátvételről, de akkor megint nem arról beszélünk, amit kérdeztél.

1939-45 között szerintem Magyarország ezzel jobban járt volna, de rosszabbul aligha. és ami a legfontosabb, hogy 1945 után jobban jártunk volna, mert lett volna egy olyan történelmünk, egy olyan országunk, olyan alapokkal, amelyik már megélt egy demokratikus periódust. a demokrácia szilárdabb lett volna. és ez a legfontosabb. mert még ha a legnagyobb ellenállással is lenyomnak minket a németek, akkor is ellen kell állni, akkor is helyesen kell cselekedni, mert a nácik bukása után úgy lettünk volna jobb helyzetben.

de mondjuk ezt egy értelmes embernek nem kell magyarázni, csak az olyan elmebeteg pszichopatáknak, mint ti. ti ezért vagytok nácik és Fideszesek, mert ilyen pszichopata, elmebeteg selejtek vagytok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 12:49:06

@midnightcoder2: Tévedsz. Ha Magyarország ellenállt volna Hitlernek, akkor szerintem több zsidót mentettek volna meg, jobb lett volna Magyarországnak, és legfőképpen a világháború után jártunk volna jobban, meg legfőképpen ez lett volna a helyes dolog, amit spekuláció nélkül megtesz az erkölcsös ember, hogy tükörbe tudjon nézni.

te egy erkölcstelen, Fidióta, pszichopata állat vagy. ezért vagy Fideszes, ezért vagy náci.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 12:50:12

@midnightcoder2: Ha anno Horthy vagy bárki ilyen erkölcsösen cselekszik, akkor az összes zsidót kiirtják a németek. A magyarok jó részével együtt."

Ez ugye pontosan ugyanolyan idiótaság, mint az, hogy:

Ha anno nem Kádár áll 56 után az ország élére, akkor a szovjetek olyan közvetlen megszállást és megtorlást csináltak volna Magyarországon, hogy sokkal jobb lett volna.

Te ugyanolyan pszichopata fasz vagy, mint a Kádárt mosdató kommunisták.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 12:50:48

@midnightcoder2: amikor nácik zsidókat hurcolnak el, azaz ártatlan embereket munkatáborokba, gázkamrákba, akkor ott csak és kizárólag az ellenállás az erkölcsös cselekedet. semmiféle olyan megfontolásnak nincs helye, különösen nem a te idióta hülyeségeidnek, hogy így vagy úgy lenne-e jobb megalkudni a nácikkal.

te egy olyan állat vagy, akinek ha erőszakolják az anyját, akkor elkezd arról alkudozni az erőszakolóval, hogy "jó, jó, de mennyiért".

ti, Fidióta náci pszichopaták selejtes állatok vagytok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 12:51:29

@midnightcoder2: "a zsidók elhurcolását is megakadályozta. "

400 ezer zsidót hurcoltak el, de a Fidióta, náci pszichopatának van képe akkorát hazudni, hogy még a jó édes kurva anyja is beleremeg.

yourmomtits 2019.01.01. 12:58:43

@math0: Tévedsz --- szerintem

gendermatyi és az ő tényei :DDD

csináld csináld csináld, idén még két választáson kell porba alázni a libsiket

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 13:07:02

@midnightcoder2: "Ezzel talán meg lehetett volna úszni a Don-kanyart"

ez egyébként egy olyan állítás, aminek a legtöbb alapja van. ugyanis a németek ellenálló ország hadseregét tipikusan nem alkalmazták. szóval a doni katasztrófa elkerülése már maga is nagy előny lett volna. de nem ez az, amiért erkölcsös ember nem kollaborál a nácikkal, hanem azért, mert ez helyes, és hosszú távon mindenképpen előnyös is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 13:07:43

@yourmomtits: Tévedsz. Ha Magyarország ellenállt volna Hitlernek, akkor szerintem több zsidót mentettek volna meg, jobb lett volna Magyarországnak, és legfőképpen a világháború után jártunk volna jobban, meg legfőképpen ez lett volna a helyes dolog, amit spekuláció nélkül megtesz az erkölcsös ember, hogy tükörbe tudjon nézni.

te egy erkölcstelen, Fidióta, pszichopata állat vagy. ezért vagy Fideszes, ezért vagy náci.

David Bowman 2019.01.01. 14:10:30

Ha Horthyn (vagy Orbánon) múlik, simán túlélte volna az ürge. Ha rosenfeldéken, akkor nem biztos.

Sir Galahad 2019.01.01. 14:17:12

@math0: Mivel kezded a trágárkodást, elköszönök, de annyit még megjegyeznék, hogy a kommunistákat inkább Szálasival lehet összemérni, nem Horthyval.

Muad\\\'Dib 2019.01.01. 14:17:31

@math0:
Mint a lengyeleknél? Ők például rohadtul nem jártak jobban.
Egyébként a megoldás - ha már fikciókat gyártunk - az adott helyzetben az lehetett volna, hogy mérsékelt kollaboráció a németekkel (gazdasági, logisztikai engedmények), de a zsidók át nem adása és nulla hadüzenet bárkinek is. Ez esetleg sikerülhetett volna egy tehetséges kormánynak, bár véleményes.

lac1 2019.01.01. 14:17:32

Én, amikor ezt- és ilyeneket olvasok, a korábbi örömöm, amit az állibsi tolvajok feletti győzelem kapcsán érzek, extázissá fokozódik.
A 2019-es első győzelmi érzésem ezúttal meg is van. Mi lesz itt a későbbiekben?

röf 2019.01.01. 14:20:38

Nincs az a mélymocskos dolog a világtörténelemben, amiből le ne tudnátok vezetni Orbán felelősségét és országunk rombadöntését.
Nem szánalmas, hanem röhejes.
Vergődjetek csak ... :)

ttibike 2019.01.01. 14:20:50

Itt nincs moderáció? Ezt a math0 nevű faszt nem lehet innen eltávolítani? Nem a véleménye miatt, hanem a nácizó, idiótázó, faszozó, pszichopatázó szövege miatt? Elképzelem ha valaki itt elkezdene zsidózni. Már nem lenne itt 2 hozzászólás után gondolom.

lac1 2019.01.01. 14:22:21

Amúgy meg olyan uncsi már a nácizás. Engem nem bántottak, mint ahogy itt sem senkit,
Mindig én mindenhol a náciakat látják a nyamvadékok, mondjuk kíváncsi lennék, ha ennyire tartanak tőlük akik nincsenek is, akkor az ajvékolók közül hánynak van előre összekészített, becsomagolt bőröndje az ágy alatt készen a bármikori menekülésre? mert különben hiteltelen az egész nácizás.

lac1 2019.01.01. 14:23:48

@ttibike:

ő beteg, ha nem vetted volna észre. Valószínűleg egy dagadt pederaszta lehet őkelme, a gyógyszeresen elfojtott vágyait így tudja csak levezetni.

lac1 2019.01.01. 14:37:15

Elővettem a régivágású szadeszgecikről szóló elmentett weblapjaimat, és megkerestem nektek a nehézfiú horg gábor nácizó hazugságait.
Egy mondat belőle:

",,, vannak Magyrországon szélsőjobboldali, radikális nyilasok, akik bennem is félelmet keltenek, tehát ne tudom az asztalnál ki, hogy van, én nagyon-nagyon utálom, amikor árpádsávos zászlókat látok ebben az országban, mert az én szüleimet egyébként kivitték ide a Duna-partra. És abszolút nem értem, Pokorni Zoltán nekem annak idején a barátom volt, volt idő, amikor így volt, és abszolút nem tudom elfogadni azt, hogy egy magyar parlamenti párt magát demokratikusnak gondoló párt rendezvényén százával, ezrével lobognak az árpádsávos zászlók, és senki nem mondja, hogy ezt nem lehet.""

2007. szeptember3. mtv.hu

Link nincs, ezt az elmentett wablapok közül szedtem elő.
Mi is az érdekes ebben a hazug szemétnél? A szüleit a nyilasok levitték a Duna partra, mintegy sokat sejtetően kivégezni, belelőni a Dunába.
Mi a baj? Csak az, hogy a buziforma szakállasbácsi horn 1955 novemberében született, mondhatjuk az anyját az apja elvileg még az 1955-ös év elején csinálta fel, tehát akkor kit-hogyan vittek a Duna partra? Esetleg tök ügyesek megszöktek? Lepattant a golyó róluk? Megmentették őket az ufók?
Így vannak ezek az állítólagos náci történek. Vagy nyilasos. A szadeszosok szerint legalábbis, mert nekem ugyan ez nem jutna az eszembe, de a tolvajok azért csak-csak vagdossák maguk alatt a fát.
A békességtolvajok.
Vagy...?

midnightcoder2 2019.01.01. 14:46:54

@math0: "a németek ellenálló ország hadseregét tipikusan nem alkalmazták"

Hanem kivégezték. Kiváló alternatíva. A Don kanyarból legalább volt esély hogy valaki hazajöhessen.

BiG74 Bodri 2019.01.01. 14:48:12

@lac1:
Nem voltak a nyilasok olyan karakán, kemény csávók, csak gyáva szarháziak. Számos esetben minimális ellenállás, vagy zavaró tényező hatására futottak, mint a nyulak, ott hagyva, csapot-papot!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 14:53:18

@David Bowman: Horthyn múlt, tett érte, hogy ne élje túl, te mocskos, náci fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 14:53:57

@Sir Galahad: ahogy a kommunisták is üldözték a keresztényeket, de együtt is működtek velük. nem voltak ezek a kommunisták rossz fiók, vagy igen?!

Horthy nyilván nincs azonos szinten Hitlerrel, de, hogy tisztára mosni relativizálással nem lehet, az biztos. idióták vagytok. ezért vagytok Fideszes nácik.

lac1 2019.01.01. 14:54:41

@BiG74 Bodri:

Amikor meglátták az ufókat? Vagy mire érted?
De ha az van, amit sejtetni akarsz és megpróbálod menteni a mundér becsületét, akkor mi a fenének ez a kurva nagy félelem tőlük?
Hol hallottál bárkitől olyant, hogy jaj, jönnek pomogácsok? Sehol, mert nem kell tőlük félni.

BiG74 Bodri 2019.01.01. 14:56:38

@midnightcoder2:
Ez is ökörség. A németeknél igen sok más náció harcolt a megszállt területekről. Viszont a nácik a passzív ellenállással nem foglalkoztak, mert az csak a háború után ért valamit.
Horty területi revíziót akart, mint az ország. Megkapta. Cserébe adott egy szarul felszerelt hadsereget, nem mert adni akarta, hanem mert követelte a szomszéd szuperhatalom. Az alap kiindulási pontja hibás volt, amin buktunk.

Jakab.gipsz 2019.01.01. 14:57:29

@math0: És mi van akkor ha Te csak egy bigott ateista állat vagy ?

Túlságosan magabiztos vagy, túlságosan elszemtelenedtél Matyi, jó lesz ha vigyázol önmagadra, mert a türelmem fogytán van .

Nincs jogod, semmi féle jogod nincs, történelmi tényeket meghamisítani, és főleg nincs jogod Magyarország történelméről hazudozni.

hidroponi 2019.01.01. 14:58:30

@lac1: a kesobbiekben nem kaptok penzt az EU-tol es felfaljatok, kinyirjatok egymast.

lac1 2019.01.01. 15:00:43

@hidroponi:

Lehet, mert azok elköltik az erődökre amiben élnek majd a sok makitól rettegve.
De hogy jön ide a pénz? Most náciztok vagy mi...? Új frontot nyitsz?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 15:01:11

@Muad\\\'Dib: A lenygelek jobban jártak.

1) A lengyel zsidók nem jártak ugyan jobban.
2) De nem veszett oda a lengyel hadsereg a Donnál
3) nem vitték el őket malenkij robotra a háború után

és legfőképpen: jobban jártak, mert a tükörbe nézhetnek, és büszkék lehetnek magukra.

BiG74 Bodri 2019.01.01. 15:06:43

@lac1:
Nem tudom mit habogsz, de nem sejtettem semmit. A nyilas legények szarházi tolvaj banda volt, jelentős szocializációs problémával. Igen sok korabeli írás tanúskodik arról, hogy fegyverrel akézben is gyávák voltak. Csak a magukat teljesen feladó, gyenge, magatehetetlen emberekkel szemben voltak kurvára kemények. Ahogy jöttek a ruszkik úgy húzták a belüket nyugatra, de még akkor sem az ellenállásban voltak kemények, hanem a sajátjaik terrorizálásában.
Számtalanszor hagytak fel véres dolgaikkal, ha úgy tűnt esély van arra, hogy bajuk lesz.

BiG74 Bodri 2019.01.01. 15:09:44

@math0:
Te, azért ezt a lengyel dolgot gondold már át!
A varsói gettó lázadása, katyn, a háború utáni pogromok másról beszélnek.

lac1 2019.01.01. 15:18:47

@BiG74 Bodri:

Ne a szombatot és a 168 tórát olvasd.
Olvass más forrásokból is.
Vagy ha nem tudod, hol kezd el, kezd akkor az "ördöggel cimboráló" kasztner rezső történetét olvasni.

Vagy ezt?

encyclopedia.ushmm.org/content/en/article/the-united-states-and-the-holocaust-why-auschwitz-was-not-bombed

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 15:22:07

@lac1: jellemző, hogy a Fidióta csak böfögni tud, érvei nincsenek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 15:22:46

@röf: jellemző, hogy a Fidióta csak böfögni tud, érvei nincsenek.

lac1 2019.01.01. 15:24:32

@math0:

Pártatlan vagyok, ha rám gondolsz. Pontosan azért, hogy ne kelljen a véleményemet senkihez igazítanom, de ezt soha nem fogja egy dagadt zsírdisznó nekrofil megérteni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 15:24:59

@lac1: "Engem nem bántottak, mint ahogy itt sem senkit, "

engem a komcsik sem. mit komcsiztok mindig, ti náci Fidióták?!

sőt, a muszlimok sem bántottak se engem, se senkit itt.

lac1 2019.01.01. 15:26:25

@math0:

Én itt komcsiztam?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 15:33:49

@midnightcoder2: vegyük például Franciaországot!

1) hol a jó édes kurva anyádban végezte ki a náci Németország a francia hadsereget?

2) a zsidóik közül kisebb arányban lettek deportálva és kivégezte

ennyit rólad, náci faszfejkém!

de mint mondtam, az erkölcs nem abból áll, hogy ilyen beláthatatlan dolgokon spekulálsz, és konkrétan, elvtelenül döntesz az ostoba hited szerint. az erkölcs elvekből áll, ami nem ilyen ostoba spekulációkból áll.

de ezt ti, korcs, selejtes náci, Fidióta faszok honnan is tudnátok?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 15:36:35

@Jakab.gipsz: "semmi féle jogod nincs"

Sokadik alkalommal mutatod be, hogy a magyar helyesíráshoz hülye vagy. Ami a magyarkodásodat is hiteltelenné teszi, és azt is igazolja, hogy milyen hülye vagy, azaz az összes véleményedet aláássa.

lac1 2019.01.01. 15:40:44

@math0:

Ebből látszik, hogy kétbites retardált vagy.

Fideszszavazó igen-nem.
"Komcsipárti" igen-nem.

duran6 2019.01.01. 15:45:57

@math0: Végigolvasva a böfögéseidet, akarom mondani kommentjeidet pár dolog világossá vált a nyilvánosság számára:

- egy súlyosan depresszív és károsan egoista kis G vagy
- eszmetársaid díszpéldánya vagy: teljesen alkalmatlan mindenféle vitára, ugyanis még ha a tényeket az arcodba nyomják is, te akkor sem vagy hajlandó önkorrekcióra (tipikus ismérve minden szar libsinek...)
- a történelem nem az erősséged, finoman fogalmazva... ha figyeltél volna órán mikor azt magyarázták, hogy az ember hogyan helyezze magát az adott korba és emígyen próbáljon következtetéseket levonni, te valószínűleg a pad alatt recskáztál és basztál odafigyelni...
- felháborító, hogy mennyire tájékozatlan és félreinformált vagy... (urambocsá'... voltál-e valaha levéltárban...? )
- az, hogy mekkora állat vagy, jól mutatja: gondolkodás nélkül nácizol le mindenkit aki nem ért egyet a lázálmaiddal... MI A FASZT KÉPZELSZ TE MAGADRÓL?!?
- hidd el,nagyon sajnálom, hogy elmaradt a tegnapi esti szilveszteri-kupakolásod a koszos paplanod alatt, de ezért ne mást hibáztass és gyere ide mindenkit elküldeni a picsába...

Abban nincs vita, hogy O1G rendszere maga a megtestesült korrupció és tolvajlás, viszont szerencsére ez a közeg teret ad arra, hogy a magadfajta életellenes szar libsik szépen lassan eltakarítsák magukat a közéletből...

A posztíró meg nyaljon sót, ez a kis szösszenete ezer sebből vérző ócska kis hangulatkeltő szkeccs. Szóra sem érdemes. A hányásszagú index meg egyből kirakta, jellemző...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 15:50:40

@lac1: komcsipárti vagy?

ez egy eldöntendő kérdés, amire minden értelmes ember tud egy választ adni. te nem. mert idióta vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 15:52:16

@duran6: kár volt ennyi szart idehánynod, egy érv sincs benne, te kis szélsőjobber seggdugasz!

duran6 2019.01.01. 15:54:40

@math0: Mondom én, csak így tovább!!!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 15:54:43

@duran6: Végigolvasva a böfögéseidet, akarom mondani kommentjeidet pár dolog világossá vált a nyilvánosság számára:

- egy súlyosan depresszív és károsan egoista kis G vagy
- eszmetársaid díszpéldánya vagy: teljesen alkalmatlan mindenféle vitára, ugyanis még ha a tényeket az arcodba nyomják is, te akkor sem vagy hajlandó önkorrekcióra (tipikus ismérve minden szar libsinek...)
- a történelem nem az erősséged, finoman fogalmazva... ha figyeltél volna órán mikor azt magyarázták, hogy az ember hogyan helyezze magát az adott korba és emígyen próbáljon következtetéseket levonni, te valószínűleg a pad alatt recskáztál és basztál odafigyelni...
- felháborító, hogy mennyire tájékozatlan és félreinformált vagy... (urambocsá'... voltál-e valaha levéltárban...? )
- az, hogy mekkora állat vagy, jól mutatja: gondolkodás nélkül anyázol mindenkit aki nem ért egyet a lázálmaiddal... MI A FASZT KÉPZELSZ TE MAGADRÓL?!?
- hidd el,nagyon sajnálom, hogy elmaradt a tegnapi esti szilveszteri-kupakolásod a koszos paplanod alatt, de ezért ne mást hibáztass és gyere ide mindenkit elküldeni a picsába...

lac1 2019.01.01. 15:55:48

@math0:

Majd ha válaszolsz a filoszemita horn történetére valamit, annak függvényében én is átgondolom, hogy "komcsipárti" vagyok-e.
Mert ugye a válaszod segít megvilágítani, hogy vannak.-e nácik, és ha tényleg nincsenek, akkor miért is lennék "komcsipárti"?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 15:55:56

@duran6: Mondom én, csak így tovább!!! te is csak azt demonstrálod, hogy a szélsőjobbosok idióta, elmebeteg, pszichopata elmebetegek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 15:57:01

@lac1: vannak nácik.

te komcsi vagy?!

nem mersz válaszolni, mert tudod, hogy idiótaságot írtál, és lebuknál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 15:57:36

@lac1: Horn szövegére nem kell válaszolnom. semmi közöm hozzá.

lac1 2019.01.01. 16:01:08

@math0:

Dehogy vannak. Ha lennének, akkor te már nem lennél. De várjál, körbenézek, hátha mégis vannak... nézem... nézem... még az ágy alatt sincsenek, ott csak a bekészített bőröndök vannak. Ja, hopp, az a másik topikba való megállapítások..
Bocsi.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 16:03:35

@lac1: "Ha lennének, akkor te már nem lennél. "

ezt a hülyeséget Habony melyik faszából szoptad, te elmebeteg?!

lac1 2019.01.01. 16:03:42

@math0:

Köszi.

"semmi közöm hozzá.""

Pont annyira, mint a ma élő embereknek azokhoz, akiket a világ a félelemtől reszketve náciknak nevezett egykoron.

lac1 2019.01.01. 16:05:52

@math0:

Mert már anyád sem lett volna, következésképpen te meg pláne.

engedélyes pinaellenőr 2019.01.01. 16:12:04

@math0: Gyurcsányod nem egy holokauszttúlélő elzabrált villájában él jelenleg is..?

Éhesló 2019.01.01. 16:12:38

A nagy háboró két felvonásában meghalt kb. 20+60 millió ember.
Vannak akik szerint 20-30 millióval több az áldozat a spanyolnátha és a tömeggyilkosságok, malenkij robot miatt.

Az öregért kár volt.
Meg a többi 59.999.999 ezerért, köztük a családom tucatnyi tagjáért is.
Ezt orbánozásra használni kirívó aljasság.

A math néven (is) itt (is) nyomuló elmebeteg pedig bekaphatja a faszt az eszement trágárságával és nácizásával.

engedélyes pinaellenőr 2019.01.01. 16:14:21

@math0: Ehhez képest magyar zsidók tartották el, amikor már Portugáliában élt családjával. Ők miért nem tartották antiszemitának?

lac1 2019.01.01. 16:14:55

@engedélyes pinaellenőr:

Az más. De amúgy jó az emlékezeted, valóban.
Négy láb jó, két láb rossz.
De beszélhetnénk Zuschlag viccéről is, ugye?

Sir Galahad 2019.01.01. 16:18:21

@math0: Úgy gondolod, akkora siker volt ez a hozzászólásod, hogy érdemes volt újra bemásolni?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 16:22:13

@lac1: egy kis logikai hiba.

1) egy ma élő nácinak konkrétan a Németországban élő 123. SS tiszthez van annyi köze, mint nekem Horn Gáborhoz. ha az az SS tiszt seggeb baszta a kurva anyját, az nem jelenti, hogy a ma élő összes náci seggbe bassza a kurva anyját. ez csak rád igaz. és a most élő nácit ezzel nem is szoktuk szembesíteni, mert semmi relevanciája. hasonlóan nincs relevanciája annak, hogy van egy szöveged, amiről te azt állítod, hogy Horn írta, de ezt nem tudod igazolni, és abban szerinted van valami, ami nem stimmel. mi a jó édes kurva anyád ennek a relevanciája?!

2) ellenben a ma élő náciknak a náci Németország nácijaihoz úgy általában van köze, mégpedig az azonos ideológia. és a ma élő Orbánnak Horthyohoz már csak azért is van köze, mert már többször leszopta.

felfogod, te náci elmebeteg?!

lac1 2019.01.01. 16:24:56

@Sir Galahad:

Vannak azok az elmebetegek, akiket a Walmartban fotóznak. Vannak azok, akiket az X-faktorban gyűjtenek össze. Vannak akik már gyógyszert szednek. Az elmebetgségnek rendkívül sok formája van, és sajnos, rendkívüli mértékben gyarapodnak.
Math0-ban is az egyiküket tisztelhetjük. Nem csak az a bolondok, akik a rácsot rázzák és vonyítanak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 16:25:01

@lac1: A Duna part és a holokauszt kapcsán meg művelődjél egy kicsit, te idióta, náci fasz! mert te is csak lejáratod a náci fajtádat, te selejtes elmebeteg!

hu.wikipedia.org/wiki/Cip%C5%91k_a_Duna-parton#1945._janu%C3%A1ri_sv%C3%A9d_ment%C5%91akci%C3%B3_a_Duna-parton

engedélyes pinaellenőr 2019.01.01. 16:25:45

@lac1: Szávay horgas orr csavargatása is bocsánatos bűn..:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 16:26:23

@Sir Galahad: úgy gondolom, hogy amíg ti félrebeszéltek, addig nem kell új érven gondolkodnom.

ahogy a kommunisták is üldözték a keresztényeket, de együtt is működtek velük. nem voltak ezek a kommunisták rossz fiók, vagy igen?!

Horthy nyilván nincs azonos szinten Hitlerrel, de, hogy tisztára mosni relativizálással nem lehet, az biztos. idióták vagytok. ezért vagytok Fideszes nácik.

midnightcoder2 2019.01.01. 16:26:56

@math0: Hitlerék alapvetően másképp néztek a nyugatiakra mint a keletiekre, Pl. szlávokra. Ha a magyarok szálltak volna velük szembe, az kb. úgy nézett volna ki, mint amikor az oroszokkal harcoltak. Csak a mi hadseregünk nem ugyanabban a ligában játszott mint a ruszkiké.

És ebben a helyzetben vajon mi lett volna az erkölcsös ? Ha az ország akkori vezetője lelkesen beleveti magát a harcba, amibe egyrészt belepusztul a magyarság nagy része, és nem mellesleg az _összes_ hazai zsidó is, vagy ha nekiáll manőverezni, ahogy Horthy tette ?

És ez nem fikció, a megszállás után a németek első dolga az volt, hogy megszervezzék a zsidók elhurcolását. Ha erre picit több idejük van, akkor garantáltan nem maradt volna senki életben közülük. És a környező országok egy részében sem: sokan azt várták ki, hogy mit lépnek ez ügyben a magyarok. Igen, roppant erkölcsös lett volna. Ezért nem szabad a magadfajtát soha a hatalom közelébe engedni. Született ostoba tömeggyilkos vagy, hasonló mint Lenin, Sztálin, Mao és persze Hitler. Mind úgy gondolta, hogy a saját kis erkölcsi felfogásuk fontosabb mint milliók élete.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 16:27:24

@engedélyes pinaellenőr: "Ehhez képest magyar zsidók tartották el, amikor már Portugáliában élt családjával. Ők miért nem tartották antiszemitának?"

1) igazolás nélküli állítás
2) ha így volt, kérdezd meg tőlük!

lac1 2019.01.01. 16:32:53

@math0:

Bár nem akartam neked válaszolni, de látom, mozgat a probléma, de elég buta vagy ahhoz, hogy a probléma gyökerét megértsd.
Az, hogy a buzi filoszemita horn szüleit kivitték-e, és ha ki is vitték, mi történt velük, teljesen felesleges és említésre sem méltó probléma szerintem.
Az a baj, hogy a hazug ezzel próbálja meg befolyásolni a közvéleményt, részvétet kelteni önmaga iránt, illetve arra játszott rá, hogy a részvét miatt nem mernek neki a stúdióban ellentmondani, bármekkora baromságot is beszél.
Na, ez a baj.

lac1 2019.01.01. 16:35:22

@engedélyes pinaellenőr:

Vagy a Lovas Véralgebra c. írása.

ételizésítő 2019.01.01. 16:38:41

A világszerte legismertebb magyar cég messze nem a Richter Gedeon, hanem az NNG, amelyik az iGo navigációs szoftvert gyártja a világ összes nagyobb autógyártójának.
A második meg a Prezi.

Ha meg azt akarod írni, hogy az akkoriban világszerte legismertebb, akkor írd azt.
Tanuljatok meg magyarul fogalmazni Nyáry Krisztiánnal együtt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 16:39:11

@lac1:

1) van egy szöveged, amiről nem bizonyítottad, hogy Horn írt ilyet
2) ha írt ilyet, nem bizonyítottad, hogy hazudott
3) ha hazudott, akkor annak annyi a jelentősége, mint annak, hogy egy 123. Fidesz politikus hazudott

ebből mit nem fogsz fel, te elmebeteg, náci fasz?! egy tök irreleváns dolgon erőlködsz itt már mióta, te selejtes, korcs fasz!

lac1 2019.01.01. 16:51:15

@math0:

Ha-ha-ha!

Ebből is látszik, neked a hazugság és az igazság rejtegetése az alap, nem is tudsz hazugság nélküli világot elképzelni...

Parlamenti pártok a Magyar Gárdáról
2007. szeptember 3.
Vendégek a stúdióban: Dávid Ibolya, az MDF elnöke, Lendvai Ildikó, az MDF frakcióvezetője, Latorcai János, a KDNP választmányi elnöke, Varga Mihály, a FIDESZ alelnöke, és Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője.
..
A műsorvezető Baló György: Fél nappal az iskola előtt és jó egy héttel az Országgyűlés őszi ülésszaka előtt mi is felvesszük az őszi munkát. Akinek a figyelmét ilyenkor este 10 után is megköszönhetjük, az pontosan tudja, hogy a magyar közéletet nyár végén elsősorban szélsőséges jelenségek, közöttük a Magyar Gárda megalakítása, illetve a költségvetés ellenőrzéséről, magyarul az állam gazdálkodásáról folyó viták foglalkoztatják. Ezekkel foglalkozunk mi is.
Legyen független és legyen olcsó, üssön a kormányok kezére, ha átlépik a saját költségvetési törvényüket, árazza be a választási kampányok ígéreteit és gondoskodjon a több cikluson átívelő elköteleződésekről. Valamilyen költségvetési ellenőrző intézményt szinte minden párt akar, és, ha nem is ilyen szinten, de talán a Magyar Gárda megítélésével kapcsolatban is körvonalazódik kinek-kinek elfogadható vélemény.
..
Horn Gábor, ügyvivő, Szabad Demokraták Szövetsége: - Fasizmus nincs Magyarországon.
Mv.: - Fasiszta veszélyt szoktak mondani, hogy nincs, nem fasizmust, az persze, hogy nincs.
H.G.: - Én azt gondolom, hogy Magyarországon komoly reformok indultak el, tehát nem értek egyet Varga Mihállyal abban, hogy azért lennének ezek a jelenségek, mert valami borzasztó tragédia történne. Végre Magyarországon elindult a nagy rendszerek átalakítása. Szerintem erre büszkének kell lennünk és én a magam részéről az is vagyok, akár az oktatásban, akár az egészségügyben, akár a közigazgatásban, végre 16-17-18 év után elindult egy olyan folyamat, amire azt gondolom, hogy ugyanúgy, ahogy a Bokros-csomagot annak idején ugyanezek az emberek, Varga Mihályostul, Orbán Viktorostul elmondták, amit elmondtak, ma már egész más a véleménye az embereknek erről a nemzetközi életnek, a magyar belpolitikának. Ugyanezt gondolom. Azt gondolom ugyanakkor, hogy közös felelősségünk az, ami történik. Az, amikor elnök asszony meghívja a pártokat egy nemzetközi sajtótájékoztatóra, akkor az engem arra emlékeztet, amikor azt mondja hogy ő nem ért a focihoz, amikor végignézik azt, hogy Mécs Imrét kifütyülik az '56-os temetőben...
Mv.: -...mit kellett volna tennie?
H.G.: - Hát lett volna mit tennie, igazságügyminiszterként elég dolga lett volna.
Mv.: - Ja, hogy akkor?
H.G.: - Akkor, akkor. Azt gondolom, hogy egy folyamat közepén vagyunk Magyarországon. Szerintem Magyarországon nincs fasizmus, vannak Magyrországon szélsőjobboldali, radikális nyilasok, akik bennem is félelmet keltenek, tehát ne tudom az asztalnál ki, hogy van, én nagyon-nagyon utálom, amikor árpádsávos zászlókat látok ebben az országban, mert az én szüleimet egyébként kivitték ide a Duna-partra. És abszolút nem értem, Pokorni Zoltán nekem annak idején a barátom volt, volt idő, amikor így volt, és abszolút nem tudom elfogadni azt, hogy egy magyar parlamenti párt magát demokratikusnak gondoló párt rendezvényén százával, ezrével lobognak az árpádsávos zászlók, és senki nem mondja, hogy ezt nem lehet.

Én nem kutatok utána a neten, mert állítólag a net nem felejt, de az én felhőm az elraktározott cikkekkel még amúgy sem.

lac1 2019.01.01. 16:53:52

...vagy a náci usákok miért nem bombázták az ún. haláltáborokat, az odavezető utakat?
Erre is van ötlet?
A kasztner vonaton miért csak a megvásárolt zsidók menekülhettek? Az anna frank hogyan írhatta a később feltalált golyóstollal a neki tulajdonított szövegeket? Arról nem is beszélve, hogy az elhurcolásáig írta azokat, volt időgépe, hogy előre látta mi lesz a táborokban?
Eh.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 17:02:22

@lac1: hivatkozást nem adtál, nem bizonyíték, te náci idióta, neked ezt miért kell elmagyarázni?! akkora elmebeteg vagy, mint ide Lacháza.

Rоdney_2 2019.01.01. 17:03:39

Megint sok a bérnarancsos.

lac1 2019.01.01. 17:08:27

@math0:

Ez tetszik, majd ezt mondom a gyerekeknek, hogy amikor történelemórán bizonyos eseményekről tanulnak, hogy állítólag, mindig kérjenek bizonyítékot.

:-D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 17:26:05

@lac1: hát, ha bizonyíték nélkül mindent elhiszel, akkor én mondom, Horthy egy rohadt, büdös náci volt, akkor ne vitatkozz ezzel! hidd el érv és bizonyíték nélkül!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 17:26:42

@lac1: hát, ha bizonyíték nélkül mindent elhiszel, akkor én mondom, Horthy egy rohadt, büdös náci volt, akkor ne vitatkozz ezzel! hidd el érv és bizonyíték nélkül!

lac1 2019.01.01. 17:26:47

@midnightcoder2:

Nyilvánvalóan érdekes történelmi pikantériája az, hogy a francia hadsereget a német katonák mind a két nagy háborúban irgalmatlanul elverték, a kollaboráns Vichy-i kormány működése is hagy némi kívánnivalót a buziforma állibsik értékrendje szempontjából:

A Vichy-kormány működése alatt több, zsidók jogait korlátozó törvény is született, amelyeket önként, német nyomás nélkül léptettek életbe a rezsim vezetői. A második világháború alatt a Franciaországban élő 200 ezres külföldi – náci üldözések elől ide szökött – zsidóság negyedét érintették az üldözések, míg a 150 ezer francia állampolgárságú zsidó közül mintegy 25 ezret deportáltak. A közel 80 ezer elhurcolt zsidó 85 százalékát a kollaboráns francia rendőrség tartóztatta le.

mult-kor.hu/10-teny-vichy-franciaorszagrol-20150708

Na, írom tovább. Szóval ott a mindig elkrampácsolt békazabáló anyabaszó francia kormány, aki hogy-hogyan nem mindig a győztesek oldalán ajvékolt a háborúkat lezáró tárgyalások során.
Azt, hogy hogyan csinálták azt nem tudom, de pofájukon elég vastag volt a bőr.

lac1 2019.01.01. 17:28:08

@math0:

Pont az ellenkezője TEEEEEEEEEEE szerencsétlen!
Hogyan járathatod le magad így?????????

:-DDDDDDDDDDD

Etniez 2019.01.01. 17:39:27

Viktor most próbálja rebootolni a szégyenletes Horthy-korszakot.

lac1 2019.01.01. 17:44:48

@Etniez:

Nem lenne nagy baj, hidd el. Nyilván gender-szak nem lenne, és az állam valamint az adófizetők nyakán élősködők is faszulnának, de hogy jót is írjak neked, nem lenne ennyi lopás sem.
Lehet, ennyi stadion sem épülne, de minden gyerek mehetne Leventének.
Csak jól járna vele mindenki, aki nem baromságok firkálgatásából és henyélésből szeretne megélni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 17:53:36

@lac1: hivatkozást nem adtál, ez így nem bizonyíték, te náci idióta, neked ezt miért kell elmagyarázni?! akkora elmebeteg vagy, mint ide Lacháza.

pepin_nymburk 2019.01.01. 17:57:11

@ételizésítő: az NNG a világban izraeli cégként ismert, jobb ha tudod. Mondjuk a magyar alapító srácokat megkérdezheted, az iGo berobbanásakor 2004 körül miért pont izraeli tőkét vontak be a garázscégükbe

hidroponi 2019.01.01. 17:59:25

"de minden gyerek mehetne Leventének."

a fajtad lenne az elsok kozott akik kibuvot keresnenek a sajat purdejuknak a katonai szolgalat alol...

pepin_nymburk 2019.01.01. 18:01:49

@lac1: hülyeséget írsz, az I. Világháborúban baromira nem tudta a német hadsereg tönkreverni a franciát, ezért is vesztettek, a német terv max. 3 hónapos harcra épült...

lac1 2019.01.01. 18:03:19

@hidroponi:

Én voltam katona... Veled ellentétben.
Taszár, IV. század CSRP, EMO szakág.

Te ökör! Legalább gondolnád végig, mielőtt leírsz valamit anyámasszony katonája.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 18:09:46

@midnightcoder2: A lengyelek is jobban jártak, románok is jobban jártak, Jugoszlávia is jobban járt, stb.

Ha te azt kérded, mi ebben a helyzetben az erkölcsös, az csak azt mutatja, hogy egy erkölcstelen, náci állat vagy.

Nincsenek érveid, te csak lejáratod az idióta náci fajtádat.

lac1 2019.01.01. 18:11:50

@pepin_nymburk:

A francia a francia+belga+angol, majd a később az +usa hadseregre értendő?
Esetleg még a portugál, ausztrál résztvevőket is soroljam fel?
A csigaevő buzik a kanyarban sem voltak sehol.

laci_52 2019.01.01. 18:12:17

@pepin_nymburk: Az I. világháborúban angol segítség nélkül a francia hadsereg simán összeomlott volna...

lac1 2019.01.01. 18:19:57

És ezt simán átlépi a sok hülye, így aztán majd még idézem:

""A második világháború alatt a Franciaországban élő 200 ezres külföldi – náci üldözések elől ide szökött – zsidóság negyedét érintették az üldözések, míg a 150 ezer francia állampolgárságú zsidó közül mintegy 25 ezret deportáltak. A közel 80 ezer elhurcolt zsidó 85 százalékát a kollaboráns francia rendőrség tartóztatta le. ""

Jakab.gipsz 2019.01.01. 18:28:35

@math0:

Olyan okoska vagy mint ha mindenki dedós, lenne. felmutatod a krampuszt (náci, antiszemita, rasszista, jelszót).és visong a publikum, ócska kis ripacs, vagy te Matyi.

Ezt a trükköt a politikailag korrekten lebutított ostobák nyelik le.

pepin_nymburk 2019.01.01. 18:28:45

@lac1: nem értem minek hazudozol...1. nem verték tönkre a németek a franciákat az I. Világháborúban 2. A belgák azért keveredtek bele, mert így szólt a német haditerv 3. USA csak 1918-ban vonult fel nagyobb erőkkel 4. Az angolok jelenlétét 1890 óta tudni lehetett. Egyszerű történelemhamisító kis náci vagy, de ennek ugye kis országunkban nagy hagyománya, lásd überlúzer Tisza szobra a Kossuth téren

pepin_nymburk 2019.01.01. 18:31:39

@laci_52: mi lett volna ha... 1890 óta tudták a németek, hogy az angolok is ott lesznek, mégis elkúrták. ahhoz képest, hogy a magyarok szívták meg a legjobban, nem értem miért kell utólag a németeket fényezni, hülyeség

lac1 2019.01.01. 18:38:05

@Jakab.gipsz:

Nem hiszem, már azok sem.
Egy kezemen megszámolható lenne - szerintem - akik komolyan hisznek még a nácik jelentette veszélyben.
Csak az öreg nyuggerek fejében ez olyan, mint a bankjegykiadó automaták képernyője, ha kikapcsolod, akkor is látszódik az évtizedek alatt a beégett kép sziluettje, meg azoknak, akik politikailag olyanok mint a vallásban a mormonok. Van a mantra és más nincs.

yourmomtits 2019.01.01. 18:46:08

@math0: extrém buta vagy történelemből

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 18:50:32

@yourmomtits: a sokadik Fidióta barom, amelyik érv nélkül mocskolódik. csak lejáratjátok a náci fajtátokat ezzel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 18:51:07

@Jakab.gipsz: a sokadik Fidióta barom, amelyik érv nélkül mocskolódik. csak lejáratjátok a náci fajtátokat ezzel.

yourmomtits 2019.01.01. 19:05:27

@math0: persze, neked az nem bántás, ha a muszlimok repedtre basszák a segglukad. te azt élvezed

lac1 2019.01.01. 19:10:13

@math0:

Vásárhelyi az Indexről: Nyikhaj hülyegyerekek

mandiner.hu/cikk/20110421_vasarhelyi_az_indexrol_nyikhaj_hulyegyerekek

(Vásárhelyi "lámpaernyő" mária, erre tessenek keresni az esetet nem ismerő olvasók.)

Érv nélkül???
Emlékeztesselek arra, amikor a mazsihisz új elnököt keresvén, három jelöltet talált "alkalmasnak", egy tolvaj és lebukott bankárt, egy levitézlett komcsi munkásőrt és legvégén aki nyert, egy buzi pedofil androgün bohócot?
Ki járatja le a fajtikáit te szerencsétlen?

yourmomtits 2019.01.01. 19:15:20

@math0: a tényekre mióta kellenek érvek?

midnightcoder2 2019.01.01. 19:18:20

@math0: Mondjuk azt annyira nem látom hogy a lengyelek vagy a jugók miért is jártak jobban. A jugóknál 73 ezer zsidóból 15 ezer élte túl. A lengyeleknél kb. hasonló volt a veszteség mint nálunk. A románoknál valamivel jobb volt a helyzet, Viszont ők a saját zsidóikat mindenféle megszállás nélkül, önként és dalolva irtották ki. Ezért is tudtak idejében kiugrani, Hitler Horthyval ellentétben feltétel nélkül bízott Antonescu marsallban.

lac1 2019.01.01. 19:18:35

@yourmomtits:

Gondolom amióta a tényeket nem fogadja be a beteges világképébe.
Csak szelektíven.

lac1 2019.01.01. 19:23:41

@midnightcoder2:

Ha hülyékkel vitatkozol, vigyázz, mert lehúznak a színvonalukra és ott legyőznek a rutinjukkal.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 19:28:03

@midnightcoder2: nem halt meg több százezer lengyel és "jugoszláv" az orosz fronton. Jugoszlávia az ellenállással nagyfokú önállóságot kapott, nem voltak Szovjet kontroll alatt. Romániáról hallgatsz is, ostoba nácikám, mint a fos.

de ha csak ugyanolyan jól kerültek volna ki a világháborúból, akkor is a helyesebb dolgot tették. tudnak tükörbe nézni, illetve a románok legalábbis kevésbé voltak Hitler kutyái.

ennyikeh, náci pszichopata baromarcúkám!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 19:29:06

@yourmomtits: a sokadik Fidióta barom, amelyik érv nélkül mocskolódik. csak lejáratjátok a náci fajtátokat ezzel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 19:30:10

@lac1: a sokadik Fidióta barom, amelyik érv nélkül mocskolódik. csak lejáratjátok a náci fajtátokat ezzel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 19:30:57

@lac1: a sokadik Fidióta barom, amelyik érv nélkül mocskolódik. csak lejáratjátok a náci fajtátokat ezzel.

yourmomtits 2019.01.01. 19:32:05

@math0: na hülyeúr, beakadt a lemez?

lac1 2019.01.01. 19:37:31

@math0:

A tények azért mást mutatnak suttyó:

terkeptar.transindex.ro/belso.php?nev=230

A képet nézd buzi!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 19:41:08

@midnightcoder2: " A jugóknál 73 ezer zsidóból 15 ezer élte túl."

ez mondjuk sehol nincs a magyar áldozatokhoz képest, másrészt ezek nagy részét a horvát nácik, horvát koncentrációs táborokban ölték meg, azaz ebben a náci kollaboráció játszott szerepet, nem Tito ellenállása.

pepin_nymburk 2019.01.01. 19:50:38

@lac1: látom sokat keresgéltél, mire találtál egy hibás adatokat tartalmazó oldalt, ráadásul romániait

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 19:55:00

@lac1: Magyarországon:

1) csak a holokausztnak volt minimum 400 ezer áldozata.

hu.wikipedia.org/wiki/Zsid%C3%B3_holokauszt_Magyarorsz%C3%A1gon

és a doni tragédiának

100-120 ezer:

hu.wikipedia.org/wiki/2._magyar_hadsereg#Vesztes%C3%A9gek,_hazasz%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1s

azaz itt már 500 ezernél járunk, te idióta, náci, elmebeteg fasz!

2) A térképeden nem is a II VH-s határok vannak, te nyomorult, húgyagyú, barom!

3) Románia a te térképed szerint is jobban járt.

4) Magyarországhoz még adjuk hozzá a malenkij robotot, az minimum 66 ezer, de sokkal nagyobb becslések is vannak.

hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lenkij_robot

megint csak azt mutatod meg, hogy ti, Fidióták micsoda műveletlen, idióta barmok vagytok, és ezért vagytok nácik. ti vagytok a magyar selejt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 19:56:10

@lac1: A jugóknál 73 ezer zsidóból 15 ezer élte túl."

ez mondjuk sehol nincs a magyar áldozatokhoz képest, másrészt ezek nagy részét a horvát nácik, horvát koncentrációs táborokban ölték meg, azaz ebben a náci kollaboráció játszott szerepet, nem Titoék ellenállása.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 19:58:27

@yourmomtits: a sokadik Fidióta barom, amelyik érv nélkül mocskolódik. csak lejáratjátok a náci fajtátokat ezzel.

lac1 2019.01.01. 20:00:58

@pepin_nymburk:

Rasszista hülyegyerek vagy. Ami nem a te igazad támasztja alá, az már akkor nem is elfogadható...

Hát ezért nem vagytok ti a jelenlegi kormányhoz képest sehol.

lac1 2019.01.01. 20:04:07

@math0:

Hi-hi-hi-ha-ha-ha-hi-hi-hi-ha-ha-ha!

Vesztettél nyomorék, vesztettél!
Még a málenkij robotot is persze, a hutu-tuszit is te dagadt zsírdisznó?

Muad\\\'Dib 2019.01.01. 20:04:49

@math0:
Bocsánat, de arról a Lengyelországról beszélünk, ahol még a háború UTÁN is voltak zsidóellenes pogromok?
Erről a Lengyelországról:
www.haaretz.com/amp/jewish/holocaust-remembrance-day/why-polish-nationalists-chant-get-the-jews-out-of-power-1.5465106
Arról a Lengyelországról ahol a 2.vh alatt kiirtották az értelmiség nagy részét a szovjetek és a németek? Arról a Lengyelországról amit a 2vh. után simán elarultak és kiszolgáltatottak Sztálinnak?
Nem, nem sokkal voltak jobbak/jártak jobban mint mi a tehetségtelen és gerincetelen Horthyval.
Szerintem nem ugyanarról az országról beszélünk...

lac1 2019.01.01. 20:07:09

Az előbb nem volt link csak copy, de a szövegből lehet látni, hogy nem én alkottam, az nem volt jó, most van link most meg nem fogadja el a sok nickváltoztató hülye?

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 20:13:27

@lac1: hát egy olyan oldal, amelyik eleve olyan térképre írja fel a számokat, amely nem is stimmel, az nyilván komolytalan. és igen, a link például azért fontos, hogy lássuk, ki állítja ezt az adatot. a te linkeden semmiféle komolyasága nincsen. linkeltem cáfoló adatokat is.

tátott szájjal futottál be a faszerdőbe, te náci idióta!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 20:16:51

@Muad\\\'Dib: ahhoz képest, hogy a lengyelek 1939-től 45-ig voltak a háborúban, kétszer ment át rajtuk a front, az első esetben két irányból, az áldozatok számához Lengyelországban a Szovjetunió is hozzájárult. viszont a háború után megtartottak egy elég nagy országot, nem kellett malenkij robotra menniük sok százezreknek. igen, jobban jártak.

de mint mondtam, a leginkább azzal jártak jobban, hogy tükörbe nézhetnek, és nem olyan erkölcstelen, pszichopata fasz állatok, mint ti nácik, akik lejáratjátok magatokat azzal, hogy eleve fel sem fogjátok, mi az, hogy erkölcsileg helyesen cselekedni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 20:18:15

@yourmomtits: ti nácik azt élvezitek, ha az SS tiszt kúr seggbe titeket.

Muad\\\'Dib 2019.01.01. 20:21:39

@math0:
WTF?
Áruld már el, mi nácit írtam? Esetleg a gerinctelen Horthy, vagy a 2. vh. utáni lengyel pogrom felemlegetése, netalán a Haaretz cikk verte ki a náci biztosítékot?

lac1 2019.01.01. 20:22:57

@math0:

Értem, hogy miután az anyádat elhamvasztották és ezáltal elmúlt a veszélye annak, hogy a végbeléből vett mintából kimutassák a te DNS-edet és ezért a felszabadultságod miatt ilyen személyiséggel rendelkezel, de ezért ugye nem baj, ha a kettő közül nem neked hiszek?
Pláne, mert:

mek.niif.hu/00000/00056/html/258.htm

midnightcoder2 2019.01.01. 20:23:54

@math0: Nem mondta senki, hogy Tito ellenállása ölte meg őket. A hivatalos jugó kormány ölte meg őket. És míg nálunk a zsidók egyharmada élte túl (hasonlóan a lengyelekhez) addig a jugóknál alig több mint az ötöde.

lac1 2019.01.01. 20:31:51

Van a Hitler, Horthy, az Orbán, meg egy csomó vezető akiknek az életútjuk, a céljaik egyesek számára kifogásolható, de ezek megmozdultak és tettek azért amiben hittek.
Itt van kettő-három, elhízott zsírdisznó panelforradalmár, kanapéharcos és megpróbálja a saját, mozdulatlan semmittevő életviteléhez mérni a megemlítettek életét.
Beszélhetünk akár kádárról is, még ő is milliószor annyit tett azért, amit el akart érni, mint ezek a szarháziak. De akár írhatnám Antalt is, vagy Csurkát.
Azért javaslom az olvasó többségnek, ennek tudatában tegyék mérlegre a pár hülye lusta nyomoroncot, élükön a mentálisan bizonyítottan sérült math0-ot és a vele egyetértőket.

Éhesló 2019.01.01. 20:35:10

@math0: itt is sokunkat összekeversz a tetves kurva anyáddal te szerencsétlen ávósfattyú.
Ez nagy hiba.
Nagyobb, mint a semmire nem való eszemenet nácizásod.
No takarodj a fenébe te szerencsetlen mesüge!

Muad\\\'Dib 2019.01.01. 20:38:00

@lac1:
Ja, egy tömeggyilkos is eltökélten tör a céljai felé. Én ugyan nem tartom sokra Matyikát, de azért ne hasonlítsuk már őt az említett állatokhoz csak azért mert nem irtott ki senkit...

lac1 2019.01.01. 20:43:25

@Muad\\\'Dib:

Nem az eszközökről szól és a tetteik mibenléte a lényeg. Csak és kizárólag, hogy mennyire voltak hajlandóak bármit is tenni, hogy amiben hisznek, amit mondjuk a nemzetségük előnyére gondoltak, azért mennyi energiát voltak hajlandóak felhasználni.
Ennyi az egész, semmi egyéb. Amúgy hiszem, hogy a buzi nyamvadék, ha olyan bátor lenne mint amilyen dagadt, és lenne hozzá eszköze is, nem sokat teketóriázna azzal, aki mondjuk nem egy véleményen van vele.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 20:49:10

@Muad\\\'Dib: ne hisztizz, próbálj meg érvelni, de ahhoz hülye vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 20:53:15

@lac1: nagy idióta vagy te, mindegy az irány, és csak azt nézed, hogy gyorsan menjen a kocsi, mindegy, hogy hova.

az általad felsorolt személyek többsége nagy embertelen fasz volt, akárcsak te. náluk, meg nálad még Marcsi néni különb, aki ugyan nem épített nagy fallikus monumentumot, de legalább becsületesen élt, és mondjuk takarította ki minden nap a vécét.

ismétlem: te egy kurva nagy fasz vagy. egy embertelen, idióta állat.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 20:54:56

@Éhesló: na, a sokadik Fidióta barom, amelyik érv nélkül mocskolódik. csak lejáratjátok a náci fajtátokat ezzel.

lac1 2019.01.01. 20:59:06

Addig is nézegessünk egy felhőből elővett, régóta tárolt képernyőmentést, ahol is kicsúszott a szerkesztők száján, vagyis tollán, vagyis billentyűzetén az igazság.

i.imgur.com/sj6SeKI.png

Muad\\\'Dib 2019.01.01. 21:04:47

@math0:
Megtettem. Azzal kezdtem, hogy ki kellett volna maradni a háborúból és megvédeni a zsidókat. Leírtam, hogy Horthy tehetségtelen és gerincetelen volt.
Aztán leírtam a tényeket, hogy a lengyelek aktívan részt vettek a zsidóüldözésben (lásd: Haaretz), meg, hogy ellenállás ide vagy oda elárulták és tömegesen irtották a őket is (lengyeleket).
Erre elkezdesz nácizni, meg személyeskedni. Mondanám, hogy meglep, de nem. Láttam mit műveltél jotündér blogján. Mondjuk az legalább vicces volt. A bolha ahogy osztja az elefántot, hogy melyikük a nagyobb...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 21:07:44

@Muad\\\'Dib: teljesen feleslegesen vitatkozol a második kérdésben, ha az eredetiben igazat adsz nekem. a lengyeleket illetően az érveimre nem válaszoltál, de egyébként nemtelen hülyeség a vita, amit kezdtél.

Muad\\\'Dib 2019.01.01. 21:08:19

@lac1:
Nem tudom mennyit teketóriázna, azt viszont tudom, hogy az említettek mennyit tették. Szóval rossz példa. Ráadásul Matyikáról pontosan elérhető, hogy kicsoda, tehát már most többet vállalt a véleménye miatt mint a kommentelő többség.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 21:10:11

@Muad\\\'Dib: ha szerinted Elek Gábor elefánt, akkor te elég kicsi egér vagy. Mondjuk lehet, hogy arra céloztál, hogy nagy a füle és rücskös a bőre, nem tudom.:)

Muad\\\'Dib 2019.01.01. 21:16:11

@math0:
De hiszen pont arról szól a Haaretz cikk, hogy nem kéne olyan büszkén nézegetni a tükröt, miközben még a háború után is szerették volna kiirtani azt a pár zsidót aki ott maradt.
A másik meg, hogy miután magad is elismerted, hogy a szovjet megszállás alatt is durván megjárták (lásd pl.: katyini mészárlás), valóban nem nagyon volt kit elvinni utána (már ha a nemzeti ellenállás tagjait és támogatóit senkiknek vesszük /vagy a krakkói felkelés áldozatait, lévén a szovjet haderő páholyból nézte végig/).

lac1 2019.01.01. 21:16:49

@Muad\\\'Dib:

Semennyit sem teketóriázna, hidd el. Aki így reagálja le a neki nem tetszőt, abból pontosan egy kis sztálin lenne. Azért nem Hitlert írom, mert az legalább a nemzete javára tette amit, míg sztálin egy megfoghatatlan eszme miatt sokkal több szörnyűséget.
Egy buta, mentálisan sérült dagadék. Az, hogy miért lett ilyen azt nem tudni, hogy anyja fajtalankodott vele, vagy az anyjának a férje verte esetleg, majd a kórbonctan kideríti.
Én több, mint 20 éve olvaok, esetleg ritkábban írok politikai témájú fórumokban, blogokban, de ez a szerencsétlen hülye simán benne van a net legutálatosabb 5-6 emberében. Van, volt aki hasonlóképpen nyamvadt senkiházi volt, de ilyen dühvel nem sok rendelkezett.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 21:19:16

@lac1:

"A második világháború emberveszteségei (másik forrás szerint)

katona civil

Jugoszlávia 410 000 1 280 000
Románia összesen 378 000
Magyarország összesen 1 000 000

Hmmm. akárhogy is nézem, százalékosan Magyarország a legrosszabb. és akkor ebbe a malenkij robotot nem vettük bele, ami Magyarországot sújtotta, pontosan azért, mert kollaboráns volt.

mek.niif.hu/00000/00056/html/258.htm

megint sikerült pofán fosnod magad, miközben seggbe basztad a kurva anyádat, te büdös, náci Fidióta fasz!

Muad\\\'Dib 2019.01.01. 21:20:20

@lac1:
Azért lehet meg kéne kérdezni a sok millió német áldozatot, hogy szerintük is az ő javukra történt-e a dolog.

pepin_nymburk 2019.01.01. 21:21:09

@lac1: ja, ha rávilágítok az ostobaságaidra, és hazudozásaidra, már hirtelen rasszista vagyok? Eddig azt hittem, a fideszes hazudozók leleplezői aljas sorosista brüsszeliták...na mindegy, hazudozz kisfiam tovább, attól még Horthy és a nyilashordák bűnei örök szégyenfoltok a magyar történelemben...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 21:21:15

@lac1: azt bírom egyébként, hogy ti, idióta, náci Fideszes faszok, először össze-vissza hazudoztok, anélkül, hogy bárminek is utánanéznétek. utána, amikor jövök tényekkel, forrásokkal, akkor elkezdtek lázasan keresni,m és mindenféle szemetet találtok, vagy ész nélkül idéztek olyan adatokat, amikkel pofán fossátok saját magatokat.

Hungryhorse 2019.01.01. 21:22:03

@math0: belöled a trágár bolsi fos ömlik mindenütt, ahová az elmebeteg pofádat betolod.
Nem hatnak rád sem érvek, sem tények, mindenre a trágár mocskolódásod és a végtelenül primitív nácizásod a reakció.
De ne hidd, hogy az alpári tragarságod valamiféle születési előjogod lenne.
Mosdó=törölköző.
Egy szégyene vagy az avós apád által szétbaszott kurva anyádnak.
No menj a fenébe.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 21:27:46

@Hungryhorse: na, a sokadik Fidióta barom, amelyik érv nélkül mocskolódik. csak lejáratjátok a náci fajtátokat ezzel.

lac1 2019.01.01. 21:30:24

@math0:

A "más forrás" szerint. Most azt mondom, amit te, amíg nincs ott, hogy mi az a "más forrás" addig azt nem hisszük el, te sem, én sem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 21:30:42

@Muad\\\'Dib: a Haaretz újság napi híreikben nem tudom, pontosan milyen állítás szerepel, de ennek relevanciája, és hitelessége is nulla egy ilyen történelmi kérdésben. idióta vagy, hogy egyáltalán ilyennel jössz elő. ugyanolyan idióta, mint a többi, amelyik totál kétségbeesetten, ész nélkül keresgél, és linkel be bármilyen baromságot az internetről.

lac1 2019.01.01. 21:31:30

@Muad\\\'Dib:

Meg, de így akkor menjünk vissza az őskorig, hogy a mamut hajszolása közben agyontaposott ősember mit gondol a vadászatról.

lac1 2019.01.01. 21:34:26

@pepin_nymburk:

Te írtad, hogy:
""...ráadásul romániait ""
Mi bajod van a romániai adatokkal?
Ha engem nácizol és én mégis elfogadom a román oldalt mint forrást, akkor most hogyan van ez?
Látod, ezért mondom rátok, hogy hazug semmirekellők vagytok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 21:34:53

@lac1:

"amíg nincs ott, hogy mi az a "más forrás" addig azt nem hisszük el"

az a baj, faszfejkém, hogy ez a te hivatkozásod volt. a saját hivatkozásodat nem hiszed el, te idióta, náci fasz, te elmebeteg, selejtes véglény!

tátott szájjal rohantál már megint bele a faszerdőbe. ennyit tudtok, ti elmebetegek, pontosan ezért vagytok Fideszesek és nácik, mert ennyire negatív az IQ-tok.

lac1 2019.01.01. 21:37:11

@pepin_nymburk:

Aha. Horthy mégis elélt 88 évet, míg van olyan botcsinálta ország, ami még annyi sem. Akkor ki csinálta jól te tüdő?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 21:39:40

@lac1: még ezt is add hozzá, faszfejkém!

"
A koncentrációs táborokban elpusztult zsidók száma (születési hely szerint)

Magyarország 550 000
Románia 200 000
Jugoszlávia 55 000
"

ha ezt hozzáadjuk, akkor tök világos, hogy Jugoszlávia az ellenállásával és Románia a korábbi kiugrásával jobban járt.

egyébként az is tök világos, hogy 43 végétől a németek egy kiugrási kísérlet esetén, még ha az el is bukik, csak egy korlátos megtorlást tudtak volna véghezvinni. simán megérte volna, csak Horthyban ehhez se a bátorság, sem az erkölcs nem volt meg. mg őszintén szólva az egész magyar vezetésben.

lac1 2019.01.01. 21:41:46

@math0:

Ja így kell, értem, legyen így:

A második világháború emberveszteségei Európában

ország katona zsidó civil összesen

Ausztria 230 65 45 340
Belgium 10 30 50 90
Bulgária 10 40 10 60
Csehszlovákia 150 277 220 647
Franciaország 250 80 270 600
Hollandia 12 106 92 210
Jugoszlávia 410 60 1280 1750
Lengyelország 320 2600 3000 5920
Magyarország 160 400 110 670
Nagy-Britannia 320 62 382
Németország 3250 125 3600 6975
Olaszország 330 9 80 419
Románia 310 750 260 1320
Szovjetunió 8600 1000 11000 20600

összesen 14362 5542 20079 39983 ezer fő

Tehát összesen 670 ezer fő a te baromságoddal szemben, ami még így is túl sok. De román 1 millió 320 ezer, de lengyel 5 millió 920 ezer, jugó 1 millió 750 ezer, szóval Horthy a bolgárokat leszámítva mégiscsak jól tette a dolgát a körülményekhez képest
Köszönjük Horthy tengernagy Úr!

Muad\\\'Dib 2019.01.01. 21:44:06

@math0:
1) Ahhoz, hogy ismerd a lengyel antiszemitizmus történetét nem feltétel a Haaretz cikk, elég lenne a történelem ismerete. Kezdhetnéd például egyetemi cikkekkel és tanulmányokkal.
2) Én nem írtam le a teljes nevedet pedig nyilván tudja a többség. Elég nagy szemétség volt tőled, hogy te leírtad azt a bizonyos nevet. Mandiner tempó.

lac1 2019.01.01. 21:44:08

@math0:

Mert a kasztner csak pár százra óhajtott kezességet vállalni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 21:45:37

@lac1: ugyanezen az oldalon szerepel ez az adatsor:

Jugoszlávia 410 000 1 280 000
Románia összesen 378 000
Magyarország összesen 1 000 000

Magyarország 550 000
Románia 200 000
Jugoszlávia 55 000

pofán szartad magad, te elmebeteg, idióta, náci fasz!

lac1 2019.01.01. 21:45:50

@Muad\\\'Dib:

Látod, miért nem érdemes ezt tenni?
Mondjuk aki magát azonosítja, amikor ennyi látens gyilkos van a kibertérben, az lehet, meg is érdemli.

lac1 2019.01.01. 21:46:58

@math0:

Az nem jó adat, az első felsorolás a jó.
A többit nektek írták, hogy legyen min ajvékolnotok, amikor a brisz után fekszetek az árnyékban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 21:48:51

@Muad\\\'Dib: 1) tehát link nélkül állítasz valamit. ugyanolyan idióta vagy, mint a náci Fideszesek
2) én valójában nem tudom jótündér nevét. a google kiadja a nevét a "jótündér matematikus" keresésre

ez csak ma a második este, amikor látom, hogy nagy pofával feltételezel valamit, ami nem biztos, és az idiótaságodat mutatod ezzel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 21:49:47

@lac1: "Az nem jó adat"

az a baj, faszfejkém, hogy ez a te hivatkozásod volt. a saját hivatkozásodat nem hiszed el, te idióta, náci fasz, te elmebeteg, selejtes véglény!

tátott szájjal rohantál már megint bele a faszerdőbe. ennyit tudtok, ti elmebetegek, pontosan ezért vagytok Fideszesek és nácik, mert ennyire negatív az IQ-tok.

John Brennan 2019.01.01. 21:51:09

Újabb jó pont Orbánnak ez a poszt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 21:51:41

@lac1:

Jugoszlávia 410 000 1 280 000
Románia összesen 378 000
Magyarország összesen 1 000 000

+zsidók
Magyarország 550 000
Románia 200 000
Jugoszlávia 55 000

plusz a magyaroknál még a malenkij robot is hozzájön.

mindez arról az oldalról van, amit te hivatkoztál:

mek.niif.hu/00000/00056/html/258.htm

pofán szartad magad, te elmebeteg, idióta, náci fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 21:52:46

@John Brennan: na, a sokadik Fidióta barom, amelyik érv nélkül mocskolódik. csak lejáratjátok a náci fajtátokat ezzel.

John Brennan 2019.01.01. 21:53:53

@Muad\\\'Dib: "lengyelek aktívan részt vettek a zsidóüldözésben"

A zsidók is részt vettek benne.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.01. 21:56:37

Öröm látni hogy az ellenzékiek hogyan verik szét egymást itt a kommentmezőben :D

Muad\\\'Dib 2019.01.01. 21:58:27

@math0:
Attól, hogy a google kiadja, neked még nem kell leírnod.

John Brennan 2019.01.01. 22:07:13

@math0: nem érdekel, ha nácizol, köpök Rád

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 22:07:37

@Muad\\\'Dib: kiprovokáltad az elefántozással. névtelen elefántokról érdemben vitatkozni nem lehet.

ha titokban akarod tartani a nevét, akkor maradsz a sarokban, és elfogadod, hogy jótündér kurvára nem valami nagy valaki hozzám képest.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 22:08:07

@John Brennan: na, a sokadik Fidióta barom, amelyik érv nélkül mocskolódik. csak lejáratjátok a náci fajtátokat ezzel.

mgdé 2019.01.01. 22:10:15

Hm, valaki tényleg micsoda egy nagy ...., ha még január 1.-én is kizavarja dolgozni szerencsétlen, alulfizetett, butuska bértrolljait. Ráadásul túlóráztatva. Jól kezdődött szerencsétlenek ezen éve is ... Persze megránthatjuk a vállunkat, s gondolhatjuk azt is: meg is érdemlik ...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 22:17:33

@John Brennan: na, a sokadik Fidióta barom, amelyik érv nélkül mocskolódik. csak lejáratjátok a náci fajtátokat ezzel.

John Brennan 2019.01.01. 22:21:41

@math0: köpök a mocskos fajtádra

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 22:29:28

@John Brennan: na, a sokadik Fidióta barom, amelyik érv nélkül mocskolódik. csak lejáratjátok a náci fajtátokat ezzel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.01. 22:31:10

@John Brennan: na, a sokadik Fidióta barom, amelyik érv nélkül mocskolódik. csak lejáratjátok a náci fajtátokat ezzel.

John Brennan 2019.01.01. 22:34:36

@math0: egy olyan mocsadékra még csak nem is köpök, mint te

Rоdney_2 2019.01.01. 23:07:49

@John Brennan: Ő csak pöckölget téged te faszfej. Kevés vagy te hozzá.

Opi87 2019.01.01. 23:15:17

@felső határ nincs: Horthy is úgy volt antiszemita, ahogy Orbán immigránsellenes. Gazdag gyártulajdonos zsidót megtűri a rendszer ideig óráig, miközben a közéletben megy a legnagyobb antiszemita hisztéria. Gazdag immigráns jöhet, közben meg nyilvánosan migránsozunk. Ugyanaz a logika.

John Brennan 2019.01.01. 23:18:40

@Ildomár: ildomár=math0, szóval menj a picsába

Opi87 2019.01.02. 02:37:22

Egyébként vicces ez a proli színvonal:

"Horthy nem volt antiszemita, te büdös zsidó".

Figyelj, tök mindegy hogy Horthy antiszemita volt-e (az volt, emlékszünk még a zsidótörvényekre?), de az biztos hogy a mai fan clubja az, méghozzá nem a finomkodó magyar úri antiszemitizmus vonalán, hanem a fröcsögő proli színvonalon. Az akkori közhangulatért Horthy&co 100%-ig felelős volt. Ő kreált egy olyan közhangulatot a magyar felsőbb körök nagy egyetértésével, ami miatt a zsidókat később nem hogy még ellenállás nélkül, de egyenesen a magyarok segítségével a németek elvihették, ekkoriban már mindenki által tudva a halálba.

Miközben pl. Dániában az állam titokban megyegyezett a svédekkel, és átküldték az összes zsidót oda, mind túl is élte. Jugoszláviában több százezren harcoltak a megszállók ellen, nálunk pár golyóra futotta kb. 5 percig!

Gyáva és gerincetlen volt nem csak Horthy, hanem az egész magyar vezetés, és még a polgárság nagy része is. Mások persze zsidókat vagy másokat bujtattak a nyilasok meg a gestapo elől (nem csak a zsidókat vitték ám el!)

John Brennan 2019.01.02. 06:47:54

@Opi87: Dániában feleannyi zsidó volt, mint Munkácson.
Ne feledkezz meg a zsidódüldöző zsidókról sem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.02. 07:44:58

@Muad\\\'Dib: látom, nem sikerült egyetemi cikket és tanulmányt linkelned, csupán egy intézet állításait, amely állítások különfélék, és nem is látom, mire akarsz ezzel kilyukadni, és mi a relevanciája. megint teljesen értelmetlen, irreleváns, méltatlan, hülye vitát akarsz kiprovokálni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.02. 07:46:28

@John Brennan: Opi egész hozzászólásából semmit nem fogtál fel, te idióta, náci fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.02. 07:47:14

@John Brennan: rágalmazd a kurva anyádat, te idióta, náci fasz!

Muad\\\'Dib 2019.01.02. 09:26:53

@math0:
Tudod, tükör:
"...The existing documentation and decades of historical research yield a totally different picture: the Polish Government-in-Exile, based in London, as well as the Delegatura (the representative organ of this Government in occupied Poland) did not act resolutely on behalf of Poland’s Jewish citizens at any point during the war. Much of the Polish resistance in its various movements not only failed to help Jews, but was also not infrequently actively involved in persecuting them.

On the question of the balance of forces between aid and persecution, too, the past three decades of historical research reveal a totally different picture: Poles’ assistance to Jews during the Holocaust was relatively rare, and attacks against and even the murder of Jews were widespread phenomena..."

De tényleg hagyjuk...

Gandosz 2019.01.02. 09:48:05

Magyarország volt 1944 márciusig, a német megszállásig a zsidók menedékhelye. 400 ezer magyar zsidó megmenekült a holokauszttól, ezért minimum köszönet és hála illetné a magyarokat, de a bosszú népe ezt nem így gondolja.

Gandosz 2019.01.02. 10:00:52

Richter nem pálinkaárus kazárok örököse volt, mint a magyar zsidók 90%-a, hanem korábbi nyugati bevándorló műveltebb zsidók leszármazottja. Ha túléli a világháborút, a kommunisták zavarják el.

pepin_nymburk 2019.01.02. 10:06:20

@lac1: látszik, hogy vidáman hazudozol, mert nem tagadod a hibás adatokat, hanem azon rugózol, hogy romániai az oldal. Gratula, gagyi újnyilas érvelés. Na de ha erre fizet neked Kubatov, nekem mindegy

pepin_nymburk 2019.01.02. 10:08:35

@lac1: hm, Horthy 88 évet élt, és ez ünneplendő? Nem vesztettük el utolsó csatlósként a II. világháborút? Richter Gedeont sem lőtték a Dunába?
Értem én, hogy újnyilasként mosdatod Horthy és a nyilasokat, de attól még 73 évvel később nem fogod megnyerni a II. világháborút te szerencsétlen...

TothJanJ 2019.01.02. 10:18:41

@Muad\\\'Dib: Elek Gábor matematikus egész nyugodtan vállalhatja a felelősséget az írásaiért. Ha ennek meglenne a kultúrája sokkal kevesebb mocskolódás, hazudozás meg trollkodás lenne a neten.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.02. 10:42:02

@Muad\\\'Dib: 1) az idézett állításod sokkal gyengébb, mint a tied
2) nincs igazolása

a "hagyjuk" az úgy kezdődik, hogy nem szólsz vissza, te idióta!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.02. 10:45:56

@Gandosz: "Magyarország volt 1944 márciusig, a német megszállásig a zsidók menedékhelye. "

hu.wikipedia.org/wiki/Kamenyec-podolszkiji_t%C3%B6megm%C3%A9sz%C3%A1rl%C3%A1s

Fidióta, pszichopata, hazug, disznó náci fasz vagy, akárcsak a többi. embertelen barmok vagytok, ti vagytok a magyar selejt, a társadalom söpredéke.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.02. 10:47:07

@Gandosz: te viszont lótolvajok faszfej örököse vagy.

Muad\\\'Dib 2019.01.02. 10:51:25

@math0:
Szegény kis bolha, ne idegeskedj...

Gandosz 2019.01.02. 10:57:14

@math0:
Köszönöm az igazolást!

Muad\\\'Dib 2019.01.02. 11:00:10

@TothJanJ:
Ez rohadtul nem a te döntésed. Direkt nem névvel hivatkoztam rá, kultúrlények ezt általában tudomásul veszik.

mgdé 2019.01.02. 12:10:09

@Gandosz:
Ugyan már ... elzavarják, VAGY Dunába lövik, az nagyon nem ugyanaz. Mint ahogy az sem, ha elzavarnak egy családot, VAGY ha Dunába lövik, kisgyerekestül. Van kisgyereked vagy kisunokád? Akkor igazán felfoghatnád a különbséget!

mgdé 2019.01.02. 12:20:27

@Gandosz:
"bosszú népe"
Nem viszed te ezt kicsit túlzásba?
Ilyen töménységben már minden megárt ám ...

Van Izraelnek atomfegyvere? Lőtte vele Németországot? Magyarországot? A lengyeleket? Legyilkolt azóta több millió németet? Nem? Akkor meg mitől ők a "bosszú népe", mitől jobban "bosszú népe" ők, mint az asszírok, mongolok,avagy Timur törökjei (hegyekbe rakott ellenséges koponyák Timur fiának elestekor), vagy akár mondjuk az aradi országgyűlés (68 Kálmán-párti főúr lemészárlása), vagy Werbőczy, netán a hutuk?

Hogy még mindig pénzt akarnának? Hát ne adj nekik te se.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.02. 12:30:55

@Gandosz: "Magyarország volt 1944 márciusig, a német megszállásig a zsidók menedékhelye. "

hu.wikipedia.org/wiki/Kamenyec-podolszkiji_t%C3%B6megm%C3%A9sz%C3%A1rl%C3%A1s

Fidióta, pszichopata, hazug, disznó náci fasz vagy, akárcsak a többi. embertelen barmok vagytok, ti vagytok a magyar selejt, a társadalom söpredéke.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.02. 12:37:09

@Muad\\\'Dib: azt azért érdemes meggondolni, hogy jótündér nevét minden bizonnyal azért lehet tudni, mert valamikor kikotyogta a nevét, vagy azt, hogy ő blogol. tehát az ő döntése volt, hogy kikotyogta.

hacsak nem valami hackertámadásról van szó, vagy az internetkávézóban valami kém leleste, hogy milyen név van a bankkártyáján, és, hogy pont a vincent blogot szerkeszti éppen. ezeket nem tartom valószínűnek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.02. 12:38:56

@Gandosz: "Ha túléli a világháborút, a kommunisták zavarják el."

ha a kurva anyád nem prostituált lenne, akkor hullarabló.

Gandosz 2019.01.02. 12:49:24

@math0: Köszönöm, hogy igazolsz ismét.
Ja, vagy szerinted Kamenyec-Podolszkij Magyarország integráns része, a németek pedig magyarok?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.02. 13:26:40

@Gandosz: remélem, téged, és a kurva anyádat kitoloncolják, és főbe lövik Kamenyec-Podolszkijban, csak, hogy tudd, mi az a biztonságos Magyarország!

Akkora idióta, pszichopata fasz vagy, amilyen egy Fidióta nácihoz illik.

mgdé 2019.01.02. 13:49:33

@Gandosz:

Azzal tettetem magam hülyének, hogy egyes témák vonatkozásában mániákusnak véllek? Bocs, de minden erőfeszítésem dacára valahogy nem hiszem, hogy a józan ész mondatja ezeket veled.

Miért gondolod, hogy ha egy néphez és/vagy valláshoz tartozóan születik valaki, az automatikusan és kizárólagosan agybogaras? Kivétel nélkül. Ráadásul hacsak fél-, negyed-, nyolcadvér, akkor is ... Valamint, ha még csak nem is tud róla hogy ő onnan IS származik?

Amúgy igazából mit is vétett Richter - ha már egyszer ő a poszt hőse, s igen, valódi hős, VALAKI -, Radnóti, Szerb, Petschauer, Kabos Endre, Rejtő, Kner Imre, stb., stb.
A Ganz Vill könyvelője? A sarki fűszeres 6 éves kisfia? A vidéki körorvos kislányai?
Stb.

Ráadásul a kurdokkal is csak a baj van.
Legalábbis az egész történelmük során olyannyira, de olyannyira humanista törökök (a teljesség legcsekélyebb igénye nélkül: örmények, kis-ázsiai görögök, asszírok, stb. sorsa) szerint.

A rohingyákról, a palesztínokról, a tuszikról, az albínónak született szerencsétlen ugandaiakról nem is beszélve. Mind csak a bajt csinálja, mert ab ovo "olyan".

Ehh.

Gandosz 2019.01.02. 14:20:46

@Én de genere Mi: Én is így gondolom, mint te, ezért bírálom a cikkírót, hogy Orbán Viktort teszi felelőssé Richter Gedeon haláláért és mindazokat, akik en bloc a a mai és mindenkori magyarokat teszik felelőssé Richter Gedeon haláláért..

mgdé 2019.01.02. 14:30:46

@Gandosz:
Amennyiben a cikkíró valóban ezt teszi, akkor ebben most egyetértek veled.

mgdé 2019.01.02. 14:32:42

@Gandosz:
Az "en bloc" ostobaságában meg különösképp!

Hermet Péter 2019.01.02. 16:45:52

www.momentmag.com/horthy-jews-budapest/
Érdemes olvasni, hogy egyensúlyt teremtsünk...

Gandosz 2019.01.02. 17:02:00

@Hermet Péter:

Tehát a korábbi amerikai nagykövet azt írja Horthyról, hogy a világ jobb hely lenne, ha az angolszász vezetőkben is annak a bátorságnak a töredéke meglett volna, ami Horthyban volt: (lehet nácizni az amerikait!)

American prewar ambassador John Montgomery best articulates Horthy’s true place in history: “This world would be a better, more decent place, if the leaders of the English-speaking nations developed a tiny part of the courage shown at that time by Admiral Horthy.”

MTA rendes tagja 2019.01.02. 18:03:51

Úgy kellett már megint egy újabb bűnösmagyarozó poszt, mint egy falat kenyér. Szerencsére kerek az évforduló (74 év), így tényleg indokolt.
Különösen a bevezető része, amely leleplezi patásorbán cinizmusát.
Naponta több ilyen kellene nyilván minden napra van e évforduló.
És majd várom az osztrákok (lakosság, hivatalnokok, gyerekek) felelősségét feszegető írásokat is, hiszen 1944-re nulla zsidó maradt Bécsben.

lac1 2019.01.02. 20:26:20

Én amikor reggelente elindulok otthonról, mindig és egyre jobban jóleső érzéssel indulok el, mert habár látom azt, hogy min lehetne javítani, de alapjában elégedett vagyok.
Amikor azonban hazaérek és belenézek a hírekbe, és azt látom, hogy a sok nyomoronc buzi hogyan jajveszékel mondvacsinált és a véleményem szerint félremagyarázott dolgok, történések miatt még csak jobb lesz a közérzetem.
Horthy ellentengernagy a jól végzett munkája jutalmául becsületes öregségben részesült.

mgdé 2019.01.02. 23:39:08

@lac1:
"a jól végzett munkája jutalmául"

???

Vazze, már tényleg azt tanítják, hogy sikeres volt a Trianon-revízió?
Földrajzóra, térkép, google meg már nincs.

Te az Uljacöf bácsi fiacskája lehetsz ...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 01:05:57

@MTA rendes tagja: az osztrák zsidók igen jelentős része túlélte a holokausztot, mert emigrált, de majd akkor szólj, ha az osztrák kormány tagadja az osztrákok felelősségét, és éljenzi Seyss-Inquartot, vagy magát Hitlert, aki ugye osztrák volt.

addig meg ne okoskodj, náci barom!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 01:13:44

@midnightcoder2: " A hivatalos jugó kormány ölte meg őket."

faszt. horvát nácik. annyira Fidióta vagy, mint állat. tipikus náci! fingod nincs semmiről, és hülye vagy, mint a föld, ezért vagy náci.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 01:21:39

@midnightcoder2: most van az RTL-en egy film, az a címe, hogy "A túlélő". Nem tudom, hogy valós eseményeken alapul-e, de könnyen meglehet. Na most ebben szembesül a kommandós parancsnok azzal a dilemmával, hogy ha nem ölnek meg pár kecskepásztort (tényleg azok), köztük gyerekeket és kamaszokat, akkor nemcsak a küldetésüket veszélyeztetik, és ezzel sok amerikai katona életét a jövőben, de a saját maguk életét is, ugyanis kurva nehezen tudnak onnan kimenekülni, ahol éppen voltak akkor. a parancsnok pedig úgy dönt, hogy azt csinálja, ami erkölcsileg helyes, még akkor is, ha igen kicsi az esélye, hogy túlélik, azaz igen nagy eséllyel a helyes döntés több áldozattal jár.

és ezt azért kell még ebben az esetben is így tenni, mert az erkölcsi elvek szembeköpése az erkölcsi elveket rombolja, és végül ez az, ami nagyobb kárt okoz.

Horthy legnagyobb rombolása az, hogy Magyarországot egy olyan útra vitte, amely erkölcstelen volt. ezzel rossz példát mutatott, és ennek örökösei vagytok ti, idióta, pszichopata , náci faszok.

de ezt ti nem fogjátok fel, mert idióták vagytok. selejtek, aljanépség.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 02:07:52

@midnightcoder2: azóta utánanéztem, a film valós eseményeken alapult, és hiteles valóban elengedték a kecskepásztorokat

en.wikipedia.org/wiki/Operation_Red_Wings#Insertion_of_SEAL_team,_compromise,_and_attack

na most a történet másik oldala, hogy az egyetlen túlélőt pedig pástu emberek védték meg a táliboktól. ők is azt cselekedték, mi erkölcsileg helyes volt, és ők is annak ellenére tették, hogy rövid távon a falujuk rosszabbul járt.

ugyanakkor ezek az erkölcsi elvek, mindkét oldalon azok, amelyek az egyetlen esélye az emberiségnek, hogy jobbá váljon a jövőben. ezek az erkölcsi elvek a tragikus történet során áldozatok árán, de megerősödtek, és példát mutatnak sok embernek.

Horthy meg ezzel szemben negatív példát mutatott, és ennek olyan férgek az eredménye, mint amilyenek ti vagytok.

MTA rendes tagja 2019.01.03. 07:42:51

@math0: Horthy megmentette a magyar zsidókat. Ezért is támogatták a zsidók a háború után.
Seiss Inquart Szálasinak felel meg.
A magyar zsidók valóban megmenekültek, míg az ausztriaiak közül csak azok, akik el tudtak menekülni az országból.

mgdé 2019.01.03. 09:00:26

@MTA rendes tagja:

"A magyar zsidók valóban megmenekültek"

Ebben te biztos vagy?
Ha már, akkor legalább 'a német megszállásig' időhatározót kitehetted volna ...
Valamint, s ezt Rejtő Jenő is tudja?

(Igen, tudom, nem csak ő, a magyar-magyar sorkatonák is, ők szegények fegyveres szolgálat közben haltak meg a fronton, miért pont a magyar zsidó Rejtőnek és társainak kellett volna kimaradnia a jó kis oroszföldi buliból ...)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 09:10:45

@MTA rendes tagja: Horthy 400 ezer zsidót küldött a halálba,te hazug, geci, náci fasz!

MTA rendes tagja 2019.01.03. 09:34:24

@math0: 1 millió magyar zsidóból 600 ezer megmenekült. Nagy részük Izraelbe vagy Amerikába emigrált a háború után.
200 ezer osztrák zsidóból nulla menekült meg. Kárpótlásul megkapták 56-ban Paul Lendvait.

MTA rendes tagja 2019.01.03. 09:38:13

@Én de genere Mi: Részben. A pohár félig tele vagy félig üres. De nem üres.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 10:05:00

@MTA rendes tagja: igyál meg egy félig tele pohár mérget, te náci idióta!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 10:05:58

@MTA rendes tagja: Horthy 400 ezer zsidót küldött a halálba,te hazug, geci, náci fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 10:06:56

@MTA rendes tagja: aki 400 ezer zsidót küld a halálba, az náci. ennyi. nincs mit magyarázkodni te büdös, idióta, náci fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 10:10:03

@MTA rendes tagja:

"Látjátok gyerekek, hát ilyen jó ember volt ez a Lenin bácsi, pedig le is lövethette volna őket."

Na, Horthyval az a helyzet, hogy ő el is küldött 400 ezer zsidót a halálba.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 10:27:25

@MTA rendes tagja: Haynau jobb ember volt, mint Horthy, hiszen csak 13 szabadságharcos vezetőt végeztetett ki (esetleg még egy párat, akik nincsenek benne a híres névsorban). Sok százezer magyar szabadságharcos, és pár millió civil életben maradt.

Kádár jobb ember volt, mint Horthy, hiszen 56 után csak pár száz vagy ezer (nem néztem most utána) forradalmárt végeztetett ki. Kivégeztethetett volna tízszer annyit is. Sok tízezer forradalmár és sok millió magyar lakos életben maradt.

Csak úgy a félig teli pohár végett. Ahogy "egy félig teli pohár" kommunista diktátor is diktátor, úgy "egy félig teli pohár" náci is náci, te utolsó, görény, Fidióta, náci állat!

lac1 2019.01.03. 10:41:58

1919. március 21-én, a magyar válaszjegyzék átadásának másnapján este 7-kor összeült a „munkástanács” és megszületett a Tanácsköztársaság, a Magyarországra kényszerített zsidódiktatúra. Ezzel vált teljessé Magyarország tönkretétele, amikor egyre fogyó területén is idegen érdekek kerekedtek felül, beteljesítve a világ szabadkőművességének évszázados álmát: a katolikus Monarchia utolsó maradványa felett, végül igazolásul szolgálva a román propaganda magyar bolsevizmusról szóló mondájához.

Hogy ez a diktatúra kiknek a rendszere volt, igazolja a vezető kommunisták névsora Marschalkó Lajos közlése alapján:

elnök: Garbai Sándor
külügyi népbiztos: Kun (Kohn) Béla
helyettese: Ágoston (Augstein) Péter
hadügyi népbiztos: Pogány (Schwarz) József
helyettese: Szántó (Schreiber) Béla és Samuelly Tibor
belügyi népbiztos: Landler Jenő
helyettese: Rákosi (Roth) Mátyás és Haubrich József
közoktatásügyi népbiztos: Kunfi (Kunstätter) Zsigmond
földművelésügyi népbiztos: Hamburger Jenő
szocializáló népbiztos: Böhm Vilmos
helyettese: Hevesi (Honig) Gyula
közélelmezési népbiztos: Erdélyi (Ehrlich) Mór
helyettese: Illés (Braun) Arthur
német népbiztos: Kalmár (Kohn) Henrik

népbiztos: Lukács (Lőwinger) György

Budapesti vezetők: Reisz Mór, Vincze (Weinberger) Sándor
a rendőrség és a népőrség politikai népbiztosai: Bíró (Burger) Dezső és Seidler
Az Osztrák-magyar Bank kormányzója: Lengyel (Lefkovics) Gyula

A Lenin-fiúk nevű hírhedt különítményük vezérei: Samuelly Tibor, Csermi József, Kohn-Kerekes Imre és Dögei (?) Imre

A tagok: Löbl Mór, Max Miska, Bonyhádi (?) Tibor, Wergerstern Árpád, Feldmár Mór, Beck József, Keller József, Korvin-Klein Ottó, Dormán (Dostl) Árpád, Ellenbraum Ignác, Kohn Ignác, Danczinger Ernő, Elfenbraum Náthán, Lázár (Löbl) Henrik, Bienenstock Ármin, Greiner Ferenc, Goldberger Gábor és a fővallató dr. László (Löwi) ügyvéd

lac1 2019.01.03. 11:02:38

Beszélgetés Zágoni Sándor, népi alkotóművésszel, Jancsó Miklós régi cserkésztársával

Interjú

DEMOKRATA, 1996. június 6

JANCSÓ: „HORTHY MIKLÓS KATONÁJA VAGYOK, LEGSZEBB KATONÁJA”

Kérdés: Amikor telefonon megismerkedtünk, mesélte nekem, hogy Jancsó a tévében az életéről beszélgetett valakivel, és az ismert rendező azt mondta, regős cserkész volt. Ön azt mondta, nem volt és megivott házába egy beszélgetésre.

Z: Igen, azt mondta, regős cserkész volt.

K: Mi az a regős cserkész?

Z: Azok a cserkészek, akik gyűjtik a népdalokat, néptáncokat.

K: Hol volt regős cserkész?

Z: Nem volt regős cserkész, hanem a HÖKK-ben volt.

K: Mi az a HÖKK?

Z: A Honvédcserkész Őrvezetők Kiképző Kerete.

K: Zágoni úr ezt honnan tudja?

Z: Együtt voltunk a HÖKK-ben. Mi már inkább öregcserkészek voltunk.

K: Hány éves most, Zágoni úr?

Z: 83 - sokkal idősebb mint Jancsó.

K: Sokkal fiatalabbnak látszik a koránál.

Z: Mondják. Szóval a Jancsó. Erdélyi magyar cserkészek voltunk. Én a kolozsvári piarista gimnázium cserkészcsapatának voltam a tagja. Ott érettségiztem, majd a kolozsvári Gazdasági Akadémiának voltam a hallgatója. A Jancsó viszont első éves vagy másodéves jogász volt. A Magyar Cserkészszövetséggel illegális kapcsolatban álltunk. Tőlük kaptunk felszerelést, támogatást. A mi célunk az volt, hogy minden tekintetben különbek legyünk, mint a román cserkészek. Ami olyan jól sikerült, hogy egy szebeni nemzetközi dzsemborin a kolozsvári piaristák csapatát negyedúton leállították, mert szinte háziversenyeket rendeztünk. Az első hatból legalább hármat mindig mi nyertünk. A HÖKK-táborokban egyébként a jövendő cserkésztiszteknek a kiképzése folyt.
Ekkor már dúlt a világháború. A németek is benn voltak, de nem nagyon barátkoztunk velük. Ugyanis a Volksbunddal nem voltunk a legjobb viszonyban.

K: Jancsó aktívan részt vett a HÖKK-ben?

Z : Amikor például Besztercén táboroztunk, akkor a két HÖKK század közül az egyiket Elekes Tamás vezette, a másikat pedig Jancsó Miklós. Nyiku jó megjelenésű…

K: Ki?

Z: Hát Jancsó Nyiku. Aki jogász volt. Ő az állampolgárok és a cserkészek jogairól és kötelességeiről tartott előadásokat. Ennek a területnek Jancsó Nyiku volt a referense.

K: Jancsó Nyiku?

Z: Másként nem is ismertük. Nicolae volt, mert az édesanyja román. Édesapja meg azt hiszem szerb származású. Mostanában - a tévében - azt mondja, hogy zsidó vér is van benne.
De térjünk vissza a történetre. A HÖKK-nek volt egy nagyon kedves tagja. Hargitai Öcsi, aki egy kolozsvári bankigazgató fia, aki szintén a piarista gimnáziumban járt. Jancsó tartott egy nagy előadást, amikor a zsidótörvény megszületett. Eleinte nagy zavar volt, mert senki nem tudta, ki számit zsidónak, ki nem. Amikor már odáig fajultak a dolgok, hogy már a sárga csillagot is emlegették, akkor mindenkinek igazolni kellett a származását. Zsidóknak és nem zsidóknak egyaránt. Nem volt egyszerű dolog. Kiderült, hogy a Hargitai Öcsiben a nagyanyai ágról volt egy zsidó beütés. Jancsó Nyiku akkoriban iszonyúan pocskondiázta a zsidókat meg főként a strómanokat, mert ugye ő törvénytisztelő ember volt.

K: Miért haragudott Jancsó Miklós annyira a strómanokra?

Z: Mert hogy kijátsszák a törvényt. Kolozsvárott az Unió utcában volt egy Redoute nevű épület. Amolyan kulturális központ volt. Bálteremmel, könyvtárral, előadóteremmel. Egyszer tartottak ott egy nagy csapatgyűlést. Ez akkortájt volt, amikor a Hargitai Öcsiről kiderült, hogy távoli zsidó beütés van benne. Jancsó Nyiku tartott egy nagyszabású előadást, hogy mi a zsidótörvény, miként kell értelmezni, milyen lesz a végrehajtás. És akkor elővette a Hargitai Öcsit és nagyon megalázóan levette róla a cserkésznyakkendőjét és közölte vele, hogy itt nincs helye közöttünk zsidó fattyúnak és kiküldte a teremből. Nagyon fel voltunk háborodva és mondtuk, “Nyiku, ne csinálj ilyeneket, mert neked ehhez semmi közöd sincs, majd a törvény elintézi”. Meg hogy “a cserkész nem politizál” és hasonlókat mondtunk.
K: De Nyiku hajthatatlan volt?

Z: Nyiku hajthatatlan volt. Ő mindig is a jognak, a törvénynek a tiszteletét tanította, tehát a Hargitai Öcsit kiutasította a teremből. Akkor aztán nagyon megcsappant a barátság. Nyikut tulajdonképpen ettől kezdve majdnem bojkottáltuk.

K: Parancsnok típus volt? Ezt a Charta-beli szerepe miatt kérdem.

Z: Igen. És egyébként nagyon jól állt neki az aranysújtásos cserkésztiszti tábori sapka, egyik oldalon a cserkészliliommal. Vitorlavászonból készült viharkabátjában kifejezetten mutatós volt.

K: Jancsó szeret a fején viselni valamit, úgy tűnik.

Z: Igen, mostanában sokszor láttam sábeszdekliben, mint amikor kint volt Jeruzsálemben. Tudja, amikor az a 2500 hitgyülekezetes ment ki.

K: Találkozott később Jancsóval?

Z: Hogyne, még itt, Pesten is.

K: Vannak, akik még élnek és emlékeznek erre az esetre?

Z: Könnyen meglehet.

K: Jancsó szeretett énekelni a cserkészekkel?

lac1 2019.01.03. 11:06:30

folyt:

Z: Velünk együtt egyforma harsányan énekelte például azt a nótát, hogy “Horthy Miklós katonája vagyok, legszebb katonája”. De amikor nemrégiben hazahozták a hamvait, a Vérmezőn a hazahozatal elleni chartás tüntetésen a Lenin-sapkában megjelent Jancsó Nyiku már nem ezt énekelte. Lehet persze, hogy neki van igaza, mert a pénznek nincs szaga.

Lovas István

lac1 2019.01.03. 11:07:59

Közéleti szerepvállalása

Jancsó többször is kinyilvánította az SZDSZ iránti szimpátiáját. 1994-ben és '98-ban az SZDSZ országos listáján szerepelt. Ezenkívül támogatta a marihuána legalizálását. 2003-ban védnöke volt a Kendermag Egyesület ,,Engedd szabadon a kendert" nevű rendezvényének.[9]

hu.wikipedia.org/wiki/Jancs%C3%B3_Mikl%C3%B3s_(filmrendez%C5%91)

lac1 2019.01.03. 11:12:33

Mik ezek?

– A májusi incidens óta sértetlen a kereki Horthy-szobor?
– A szobor sértetlen, rengeteg látogatója van és már szervezett, buszos koszorúzásnak is szemtanúi lehettünk – felelte Csicsai László.

– Az első fokot követően a jogerős ítélet nyilván már megnyugtatta...
– Nem voltam zaklatott a per miatt. Sajnos, Magyarországon tudomásom szerint nincs olyan történelmi személynek emelt szobor vagy emléktábla, amit ne rongáltak volna meg. Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy a rongálási ügy ugyan jogerős ítélettel lezárult, de az elítélt ellen feljelentést tettek terrorcselekménnyel fenyegetés miatt is, és ebben az ügyben legjobb tudomásom szerint még nem született határozat.

– Az első fokon ítéletet hozó siófoki bíró nagy vihart kavart indoklása szerint mivel az 1939-44 között született zsidótörvények idején Horthy Miklós volt a kormányzó, a törvényeket ő szentesítette aláírásával. Ugyanakkor halasztó jellegű vétójoga volt, melyekkel e rendelkezések esetében nem élt, ezért aztán Horthy is „vastagon benne volt”, azaz nem tagadható Horthy és mindazok felelőssége, akik az említett törvények megalkotásában, alkalmazásában és végrehajtásában szerepet vállaltak. Ön nem így látja?
– Először is ezt az érvelést a fellebbezéssel még az elítélt is visszautasította. Másodszor: a törvény szentesítésének jogával Horthy Miklós soha nem rendelkezett, hiszen ez kizárólagos királyi jog volt, innen maga az érvelés is hamis. Harmadszor: a kor joggyakorlatában nyomon követhető, hogy miután 1926-ban a Felsőház újra megkezdte működését, a Képviselőház által hozott és a Felsőház által egyértelmű többséggel átengedett törvényeket az államfő nem küldte vissza megfontolásra, hiszen mai szemmel nézve a Felsőház előzetes „alkotmánybíróságként” működött. Negyedszer: a zsidó származású Imrédy Béla kabinetje által előkészített törvényeket a közvetlenül megválasztott zsidó képviselőket is magába fogadó Képviselőház megszavazta, és a zsidó főrabbikat, valamint az olyan befolyásos és nagytekintélyű zsidó üzletembereket is – mint Chorin Ferenc, Weiss Fülöp és Kornfeld Móric – tagjai közt tudó Felsőház is átengedte, így az akkori, és hangsúlyozottan az akkori helyzetben miért élt volna a rendelkezésére álló igen korlátozott jogkörével? Ebben az esetben egyértelműen nem volt realitása annak, hogy akár a Képviselőház, akár a Felsőház megváltoztatja döntését, a jogkörének bővítését 1937-ben kiharcoló konzervatív Felsőházzal pedig nem volt tanácsos rossz viszonyt kialakítani akkor, amikor a rendszer liberalizációja során bevezetett titkos szavazás eredményeképpen a nyilasok a szavazatok 42 százalékát szerezték meg. Az 1944-es tragédiákat kiváltó deportálásokat pedig soha nem írta alá, hiszen azok kormányrendeletek voltak, sőt, kemény kézzel, fegyveres erő alkalmazását is előíró paranccsal leállította. Engedjen meg egy idézetet Peter Meyer zsidó író tollából: „A zsidóellenes törvények (1941-ben és 1942-ben) nem jelentették a zsidók teljes gazdasági tönkretételét Magyarországon. A zsidó lakosság jelentős része folytathatta tevékenységét, hivatását, foglalkozását. A zsidó vagyonok, ezek jövedelmei általában érintetlenek és hozzáférhetőek maradtak. Ezek a törvények kiszámított kompromisszumot képviseltek: a náci tömegnek odadobták azt a sok ezernyi munkahelyet csillapítóként, amelyet egyes zsidóktól elvettek, a zsidó közösségnek azonban lehetővé tették, hogy tulajdonjoga megmaradjon, s kivárja Hitler vereségének napját. A magyar antiszemita törvények viszonylagos enyhesége nyomán a szomszédos országokban már tomboló zsidóirtás alatt, az ottani zsidók Magyarországot valóságos mennyországnak tekintették.”

Vagyis a zsidók is aláírták a vitatott törvényeket.

Az internet nem felejt. Az én felhőtáram még kevésbé.
Ha-ha-ha-ha!

lac1 2019.01.03. 11:15:30

John Montgomery, volt budapesti amerikai nagykövet, „A kelletlen csatlós” c. könyve „Menedékhely 1 millió zsidó számára” című fejezetében írja: „Magyarország volt 1944 márciusáig az egyetlen európai ország, ahol a zsidók élete biztonságosnak volt tekinthető. A magyar zsidók mellett, akiknek száma akkor csaknem 1 millió volt, több mint 100 ezer zsidó menekült érkezett külországból Magyarországra és élt biztonságban, míg Hitler hadai meg nem szállták az országot és el nem rendelték a zsidók módszeres kiirtását. Hitlernek Magyarországgal szembeni haragját nagyrészt a zsidóknak nyújtott védelem keltette. Ezeknek jelentős része túlélte a náci időket Magyarországon. Amikorra ténylegesen átvette a hatalmat az országban, Hitler már közel állt a bukáshoz.”

Majd így folytatja Montgomery: „Magyarországon a zsidók biztonsága annak volt köszönhető, hogy milyen törvényeket hoztak korlátozásukra. Ezek a törvények ugyanis azt a látszatot keltették, hogy Magyarország eleget tesz a zsarnok követeléseinek, de valójában éppen ezek segítségével tudott fennmaradni, mint menedéket nyújtó oázis. Ha megtagadta volna, hogy bármilyen törvényt is hozzon a zsidók ellen, a zsidók tényleges biztonsága kétségkívül sokkal hamarabb véget ért volna.”

Hasonló vélemény képviselője Levis Namier professzor, a nemzetközi zsidószervezet jeles vezetője. „Nagy aggodalommal tekintünk azokra a lehetséges következményekre, melyek Magyarország korai német megszállása folytán az ott viszonylagos biztonságban élő 800 ezer zsidóra vonatkozólag előállhatnak!” A professzor tovább folytatja: „A zsidók egyedüli reménysége abban van, hogy a magyarok mindaddig, ameddig a németek képesek visszaütni, nem tesznek olyat, ami az ország megszállását vonná maga után.”

Tehát a magyar zsidóság érdekében hazánk nem léphetett ki a vesztésre ítélt háborúból! A békekötések idején ezen tények ismerete ellenére mint „Hitler utolsó csatlósa” felett ítélkeztek a győztesek. Emberbaráti cselekedeteink következménye egy újabb Trianon lett.

Ki tartozik kinek? HUNNIA 119. szám

A trianoni megjegyzés kapcsán viszautalnék a pár gondolattal feljebb belinkelt "magyar" küldöttekre.

MTA rendes tagja 2019.01.03. 11:23:13

@lac1: A zsidótörvényeket nem tartották be.

MTA rendes tagja 2019.01.03. 11:25:57

@math0: Haynau rosszabb ember volt, mert Haynauhoz képest Horthy senkit nem végeztetett ki.
Horthy jó ember volt, mert megmentett 600 ezer zsidót. Az osztrák lakosság rossz volt, mert az összes ausztriai zsidó elviteléhez asszisztált. A lengyel lakosság rossz volt, mert a 4 millió lengyel zsidóból pár ezer maradt a háború végéig.
Horthy megmentette a magyar zsidók nagy részét. Ha nem Horthy a kormányzó, ma nem lennének magyar zsidók.

lac1 2019.01.03. 11:36:53

@MTA rendes tagja:

""Ha nem Horthy a kormányzó, ma nem lennének magyar zsidók. ""

Hát ebben az esetben lehet, hogy át kell értékelnem Horthy tevékenységét????

lac1 2019.01.03. 11:40:46

@MTA rendes tagja:

...mert ugye hova jutott az osztrák nemzet, érdemes az összehasonlítás bármelyik másik közép-európai nemzettel.
Hja, a tények makacs dolgok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 14:08:54

@MTA rendes tagja:

"Haynauhoz képest Horthy senkit nem végeztetett ki."

400 ezer zsidót küldött a halálba. ez simán felét 13 ember kivégeztetésével.

sőt.

te egy náci, idióta, elmebeteg, pszichopata selejt vagy.

lac1 2019.01.03. 17:30:37

@math0:

Az általam linkeltek másra engednek következtetni engem.

MTA rendes tagja 2019.01.03. 18:47:26

@math0:
Mivel számodra nem értékes a megmenekült 600 ezer zsidó, ezért egyértelmű, hogy a legaljasabb náci patkányoknál is rosszabb vagy.

lac1 2019.01.03. 19:27:22

@MTA rendes tagja:

A faszi egy dagadt és hülye kannibál, egy egyiket felhasználja, hogy a másikkal tudja basztatni az embert.
Mintha önmagán kívül bárki is tehetne arról, hogy szar az élete, éhezik, fázik és az anyja is elutasította amíg élt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 23:45:05

@lac1: mert idióta vagy. de ez már elég régóta világos.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 23:50:00

@MTA rendes tagja: Mivel számodra nem értékes a meghalt 400 ezer zsidó, ezért egyértelmű, hogy a legaljasabb náci patkányoknál is rosszabb vagy.

Nem Horthy menekítette őket, és ha ő tette volna is, az sem tette volna jóvá a 400 ezer halálát.

Nem csak büdös náci vagy, hanem egy pszichopata elmebeteg.

Arra se válaszoltál, hogy Haynau és Kádár sokkal több üldözhető embert hagyott élve, mint Horthy.

Mondom, olyan idióta beteg a "gondolkodásod", hogy nyugodtan elmebetegnek lehet nyilvánítani.

A 400 ezer zsidó halálba küldését semmi nem teheti jóvá. Még ha Horthy személyesen menekített volna meg 600 ezer zsidót, az sem, de nem ráadásul nem is tett ilyet. Idióta náci vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 23:50:40

@MTA rendes tagja: "Horthy jó ember volt, mert megmentett 600 ezer zsidót. "

Faszt mentett. Hazudsz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 23:53:41

@MTA rendes tagja: Lengyelországot 6 évig szállta meg Németország, te idióta, hogy a jó édes kurva anyádba akarod te Magyarországhoz hasonlítani, te elmebeteg, náci fasz?! Ausztriát meg 7 évig.

Akkora sötét barmok vagytok, mint a ház, pont ezért vagytok nácik!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 23:58:12

@MTA rendes tagja:

"Escape into clandestine existence on the "Aryan" side was attempted by some 100,000 Jews, and, contrary to popular misconceptions, the risk of them being turned in by the Poles was very small. is estimated that about 350,000 Polish Jews survived the Holocaust.["

en.wikipedia.org/wiki/The_Holocaust_in_Poland#Rate_of_survival

fingod nincs semmiről, hülye vagy, tudatlan, sötét barom. ezért vagy náci.

MTA rendes tagja 2019.01.04. 15:00:01

@math0:
Fingod nincs semmiről, hülye vagy, elmebeteg, tudatlan, sötét barom. ezért tartod tragédiának, hogy megmenekült Horthy miatt 400 ezer zsidó, ezért vagy náci.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.04. 16:31:28

@MTA rendes tagja: Hotrhy 400 ezer zsidót küldött a halálba. Horthy náci volt. Te véded, te náci vagy. Azonkívül egy idióta, hazug, pszichopata, tudatlan elmebeteg, akinek fingja nincs semmiről, és bármit behazudik. Szépen demonstrálod, milyenek a náci és a Fidióták.

MTA rendes tagja 2019.01.04. 18:56:56

@math0: egy mocskos zsidógyűlölő náci vagy, aki felháborodottan veszi tudomásul a megmenekült magyar zsidók nagy számát és arányát

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.05. 01:58:04

@MTA rendes tagja: hazudsz. Hotrhy 400 ezer zsidót küldött a halálba. Horthy náci volt. Te véded, te náci vagy. Azonkívül egy idióta, hazug, pszichopata, tudatlan elmebeteg, akinek fingja nincs semmiről, és bármit behazudik. Szépen demonstrálod, milyenek a náci és a Fidióták.

MTA rendes tagja 2019.01.05. 11:50:09

@math0: az emberiség selejtje vagy, legalja. Egy parazitán élő baktériumba is több moralitás szorult, mint beléd.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.07. 07:56:34

@MTA rendes tagja: hazudsz. Horthy 400 ezer zsidót küldött a halálba. Horthy náci volt. Te véded, te náci vagy. Azonkívül egy idióta, hazug, pszichopata, tudatlan elmebeteg, akinek fingja nincs semmiről, és bármit behazudik. Szépen demonstrálod, milyenek a náci és a Fidióták.

MTA rendes tagja 2019.01.07. 20:56:05

@math0: elmész a picsába, te főnáci gennyláda

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.07. 21:38:06

@MTA rendes tagja: hazudsz. Horthy 400 ezer zsidót küldött a halálba. Horthy náci volt. Te véded, te náci vagy. Azonkívül egy idióta, hazug, pszichopata, tudatlan elmebeteg, akinek fingja nincs semmiről, és bármit behazudik. Szépen demonstrálod, milyenek a náci és a Fidióták.

MTA rendes tagja 2019.01.07. 21:48:21

@math0: miután sajnáltad, hogy a budapesti zsidók megmenekültek a holokauszttól, egy főnácinál is nagyobb náci voltod egyértelműen bebizonyosodott

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.07. 22:09:57

@MTA rendes tagja: hazudsz. nem sajnáltam. Horthy 400 ezer zsidót küldött a halálba. Horthy náci volt. Te véded, te náci vagy. Azonkívül egy idióta, hazug, pszichopata, tudatlan elmebeteg, akinek fingja nincs semmiről, és bármit behazudik. Szépen demonstrálod, milyenek a náci és a Fidióták

MTA rendes tagja 2019.01.08. 10:27:33

@math0: Egy idióta, hazug, pszichopata, tudatlan elmebeteg vagy, akinek fingja nincs semmiről, és bármit behazudik. Szépen demonstrálod, milyenek a nácik.

MTA rendes tagja 2019.01.08. 17:01:33

@math0: amúgy pedig az anyád picsájával szórakozzál te trágár náci!
(én nem vagyok trágárt, csak a te szókincsedhez igazodom)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.08. 20:19:45

@MTA rendes tagja: hazudsz. Horthy 400 ezer zsidót küldött a halálba. Horthy náci volt. Te véded, te náci vagy. Azonkívül egy idióta, hazug, pszichopata, tudatlan elmebeteg, akinek fingja nincs semmiről, és bármit behazudik. Szépen demonstrálod, milyenek a náci és a Fidióták

MTA rendes tagja 2019.01.11. 22:05:00

@math0: elmész te a jó kurva nácikkal dugó náci anyádba az állandó hazudozással, te trágyalé

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.12. 09:47:51

@MTA rendes tagja: hazudsz. Horthy 400 ezer zsidót küldött a halálba. Horthy náci volt. Te véded, te náci vagy. Azonkívül egy idióta, hazug, pszichopata, tudatlan elmebeteg, akinek fingja nincs semmiről, és bármit behazudik. Szépen demonstrálod, milyenek a náci és a Fidióták

MTA rendes tagja 2019.01.12. 22:24:27

@math0: náci volt apád-anyád is, nem véletlen, hogy állandóan hazudozol

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.12. 22:55:46

@MTA rendes tagja: hazudsz. Horthy 400 ezer zsidót küldött a halálba. Horthy náci volt. Te véded, te náci vagy. Azonkívül egy idióta, hazug, pszichopata, tudatlan elmebeteg, akinek fingja nincs semmiről, és bármit behazudik. Szépen demonstrálod, milyenek a náci és a Fidióták

MTA rendes tagja 2019.01.18. 17:41:02

@math0: A náci apád náci faszád szopogasd, te turbónáci.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.18. 20:32:11

@MTA rendes tagja: hazudsz. Horthy 400 ezer zsidót küldött a halálba. Horthy náci volt. Te véded, te náci vagy. Azonkívül egy idióta, hazug, pszichopata, tudatlan elmebeteg, akinek fingja nincs semmiről, és bármit behazudik. Szépen demonstrálod, milyenek a náci és a Fidióták

MTA rendes tagja 2019.01.18. 21:04:37

@math0: anyád náci pináját nyalod naponta, te náci

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.18. 22:46:39

@MTA rendes tagja: hazudsz. Horthy 400 ezer zsidót küldött a halálba. Horthy náci volt. Te véded, te náci vagy. Azonkívül egy idióta, hazug, pszichopata, tudatlan elmebeteg, akinek fingja nincs semmiről, és bármit behazudik. Szépen demonstrálod, milyenek a náci és a Fidióták

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2019.01.19. 19:00:17

@MTA rendes tagja: hazudsz. Horthy 400 ezer zsidót küldött a halálba. Horthy náci volt. Te véded, te náci vagy. Azonkívül egy idióta, hazug, pszichopata, tudatlan elmebeteg, akinek fingja nincs semmiről, és bármit behazudik. Szépen demonstrálod, milyenek a náci és a Fidióták

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.21. 21:13:47

@MTA rendes tagja: hazudsz. Horthy 400 ezer zsidót küldött a halálba. Horthy náci volt. Te véded, te náci vagy. Azonkívül egy idióta, hazug, pszichopata, tudatlan elmebeteg, akinek fingja nincs semmiről, és bármit behazudik. Szépen demonstrálod, milyenek a náci és a Fidióták

MTA rendes tagja 2019.01.25. 20:11:31

@math0: szórakozz a náci anyáddal

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.26. 16:46:00

@MTA rendes tagja: na mi van, nem váltottál át? lebuktál.

hazudsz. Horthy 400 ezer zsidót küldött a halálba. Horthy náci volt. Te véded, te náci vagy. Azonkívül egy idióta, hazug, pszichopata, tudatlan elmebeteg, akinek fingja nincs semmiről, és bármit behazudik. Szépen demonstrálod, milyenek a náci és a Fidióták

MTA rendes tagja 2019.02.03. 19:19:31

@math0: közveszélyes autista vagy, Brendel

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.03. 19:40:58

@MTA rendes tagja: hazudsz. Horthy 400 ezer zsidót küldött a halálba. Horthy náci volt. Te véded, te náci vagy. Azonkívül egy idióta, hazug, pszichopata, tudatlan elmebeteg, akinek fingja nincs semmiről, és bármit behazudik. Szépen demonstrálod, milyenek a náci és a Fidióták

MTA rendes tagja 2019.02.09. 19:47:02

@math0: Brendel, meddig égeted még magad?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.02.09. 20:57:53

@MTA rendes tagja:

meddig égeted még magad?

hazudsz. Horthy 400 ezer zsidót küldött a halálba. Horthy náci volt. Te véded, te náci vagy. Azonkívül egy idióta, hazug, pszichopata, tudatlan elmebeteg, akinek fingja nincs semmiről, és bármit behazudik. Szépen demonstrálod, milyenek a náci és a Fidióták.

itt van neked még egy kis olvasnivaló, te Fidióta, kis geci, patkány, náci fasz:

jog-asz.blog.hu/2019/02/08/a_kepembe_hazudott_a_tv2


süti beállítások módosítása