Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Miért kell mégis a kormányváltó összefogásra szavazni?

2014.01.09. 02:38 - eroica

Egy az „elmúltnyolcévvel” erősen kritikus ismerősünk írása. Szerinte "érzelmeink és 2010 előtti érvényes meggyőződésünk ellenére is a kormányváltásra kell szavazni."


Igen, ezt a Fideszt még úgy is megéri leváltani 2014-ben, hogy az utána létrejövő rendszert akár 60%-ban az MSZP, 20%-ban az Együtt, 10%-ban a PM, és 10%-ban a DK, Fodor Gábor, Bokros Lajos, Böbe Baba és Ablak Zsiráf alakítja. Egész egyszerűen azért, mert a kisebbik rossz, az a nagyobbik jó. Leginkább azért, mert több lehetőséget hagy, nagyobb szabadságfokot eredményez a rendszer rezsimen kívüli tagjai számára: nem nyom át erőszakkal az oktatáson és a kultúrán egy minden eddiginél sokkal jobban egyoldalú és elfogult (és hamis) világképet. Nem félemlíti meg ennyire a közalkalmazottakat, nem szállja meg ennyire a független közintézményeket, nem taszít ennyire nyomorba százezreket (milliókat), ésatöbbi. A Nobel-díjas Amartya Sen kifejti, hogy két rezsim közül azt kell választani, amelyiknek a rendszere nagyobb szabadságot hagy a rendszer uralkodó rezsimen kívüli tagjai számára. Mert a szabadság önmagában érték, amiben a szereplők fejlődni és alakítani tudnak.

2010_vezerkar.jpgÚjabb négy év?

Éppen ezért nem a Fidesz és az MSZP/DK/tetszőlegeslejáratottballib személyét vagy szervezetét kell összemérni morális szempontból, hanem az általuk létrehozott rendszert veszélyesség, károsság, ártalom (illetve ennek ellentétje: lehetőségek és szabadságfok) szempontjából. És ebben szerintem tényszerűen megállapítható, hogy a Fidesznek ez a mostani rendszere veszélyesebb és károsabb, mint a 2010 előtti bármelyik baloldali kormány rendszere volt - vagy lett volna ekkora felhatalmazással (1994-ben volt is neki kétharmada - a szerk.). És nem a MSZP morális felsőbbrendűsége miatt, mert olyanja nincs neki, hanem eltérő működési módja, hatalomra jutási módja, hatalmon maradási taktikája miatt. A Fidesz teljes pályán letámad, megfojt, van gazdasági és társadalmi koncepciója (mindkettő rémisztő) amiben egyesek hisznek is, ennek megvalósításában elképesztően konfrontatív; aki nincs velünk, az ellenünk van. Az MSZP a Kádár-rendszer túlélésvezérelt simulékonyságának örököse, megvesz kilóra, koncokat juttat, pacifikálásra törekszik, nincs koncepció, cél minél kevesebb feltűnéssel minél többet lopni, ehhez pedig ilyen-olyan társadalmi békevalamilátszatizé kell; aki nincs ellenünk, az velünk van.

Hatalmas hibának tartom, ha valaki az MSZP és a Fidesz közt akar morális igazságot tenni, ahelyett, hogy az általuk létrehozott rendszer következményei alapján mérlegelne. Hála Istennek 1940-ben az akkori szabad világ nem Hitler és Sztálin személyes integritását és moralitását mérlegelte (abból egyébként a Führer és vezetői akár még jobban is jöttek volna ki - az igazi gonosz elkötelezett és mélyen hisz abban, amit csinál). Hanem a két rendszer veszélyessége közt választott, habozás nélkül, ami egy irányba mutatott.

Épp ezért ezt az „én Mesterházyra nemszavazok juj”, „Fodorgábor fuj” dolgot teljes amatőrizmusnak tartom (érzelemvezéreltnek, ami döntéseknél ritkán vezet jóra), ha Churchill nyomokban ilyen lett volna, sokan közülünk nem lennénk itt egyáltalán.

Az LMP szakadása szerintem bármi másnál jobban ennek mentén történt. Azok maradtak, akik a Fidesz és MSZP közt morális alapon akartak választani, és - joggal - nem tudtak. És azok jöttek el, akik az általuk létrehozott rendszer veszélyessége és pusztítása alapján akartak választani - és ez alapján tudtak is, mégpedig azonnal és egyértelműen. 

Éppen ezért ha lesz olyan lista, entitás, formáció, képződmény, izé, iksz, amiben ott vannak Bajnaiék, Karácsonyék, Mesterházyék, Gyurcsány Fodor Bokros Böbe Baba és Ablak Zsiráf, szerintem arra kell szavazni, a fentiek miatt…

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő oldalához a Facebook-on.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

198 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr185748053

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A baloldal a magáét akarja megkapni 2014.01.10. 06:03:22

Sokféle értékelést lehet majd olvasni a tegnapi ellenzéki közösködésről, és természetesen mindenki belelátja majd, amit bele kell. Nagyon sokat nem tudunk a háttérről, Török Gábor előző írása, amikor Bajnai újra előlépett a közössel, már a lényeget elm...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogyó 2 2014.01.10. 00:12:40

@kisQtya: Lehet, de fontos, hogy a lakosság érezhesse azt, hogy ha kell, leválthatja a hatalmat. Ez mindig arra sarkalja a kormányzókat, hogy teljesen ne szakadjanak el az emberektől.
Amíg van reális esély arra, hogy a többség akarata érvényesülhessen és ez az akarat szabadon képződhessen, addig van esély a jobb életre.
Nincs veszélyesebb mint az elkényelmesedett hatalom, amely úgy érzi, hogy bármit megtehet velünk.
Ezért jó, hogy le lettek váltva a szocik, az a baj, hogy valaki másokra kellett volna, mert mai most itt folyik az tragédia.

Muzsikok közt 2014.01.10. 00:14:13

@Bambano: Nincs semmilyen cenzúra. Mindössze a tartalomszolgáltató IS felelősséget vállal a megjelent kommentek tartalmáért, ha azok BCS-t valósítanak meg.

Én ezzel teljesen egyetértek.

high up! 2014.01.10. 00:14:54

@FILTOL:

Nem vagoníroztatnék te PISA-károsult. Hanem ha lenne 2/3-om, akkor a Fasztolmányba beírnám, hogy megvédjük az országot minden ellenfordalmártól és ebben a védelmi harcban az összes ballibsi meg fidióta harcosunknak életfogytiglani jutalom üdülés jár Észak-Uralban. A telekre meg onnan lesz pénz, hogy nem lapátoljuk ki az államkasszát Simlicska meg a felső 10% zsebébe.

Magyarul, 7 millió ember szabadulna fel teljesen jogállami keretek közt a selejt agyú ballib meg fidióta birkák uralma alól.

S aztán a 7 millió maradéknak már semmi nem állja az akadályát visszatérni Európába!
Miért nem tetszik ez neked? Félsz, hogy hideg van az Uralban?

high up! 2014.01.10. 00:20:41

@tisztapista: "Lásd Magyarbálint, és ballib hordája, az oktatás lezüllesztői."

Miközben a magyar oktatás Hoffmannrózsi 3 éves müködése után kapott Mohácsi vereséget, teccik tudni? Még magarbálintnak meg a maszopnak is rendre jobb eredményei voltak zsinórban, mint ennek a Suttyómagyar kormányzásnak.

Még Magyarbálint is jobban teljesített!

fzoli77 2014.01.10. 00:23:20

@Mária:
"
Mit csinálsz? Megtartod a régi munkaerőt, akinek a munkájával elégedetlen vagy? Kirúgod a régi emberedet és felveszed a másikat, akiről BIZTOSAN tudod, hogy legalább olyan rossz választás, mint amelyiket ki akarod rúgni, de lehet, hogy rosszabb?
"
Van egy 3. választásom. A régit se tartom meg, és az újat se veszem fel :)

A OGY választásnál viszont nincs egyéb opció.
Attól még te is megkapod a "győztes" terméket, mert nem választottál.

Attól mert nem szavazol, neked és mindenkinek aki nem vándorol ki, még 4 évig alkalmazkodnod kell ahhoz, akit megválasztottak.

Mária 2014.01.10. 00:27:37

@_most_:

"ha nem mész el szavazni, akkor ne rinyálj utána, hogy nem tetszik a rendszer."

Már miért ne rinyálhatnék?

Hiszen már a szavazás előtt is az volt a véleményem, hogy egyik változat se jó. Miért is ne lehetne a szavazás után is ugyanaz a véleményem? Miért is ne rinyálhatnék?

Tudod, mi az, amit nem kell megtennem, ha nem megyek szavazni?

Nem kell szembeköpnöm magam másnap, hogy olyanokat juttattam be a parlamentbe, akiket nem tartok rá alkalmasnak.

Bambano 2014.01.10. 00:27:48

@Muzsikok közt: én meg azzal értek egyet, hogy tájékozatlan vagy a kérdéskörben.

nem a kommentek utócenzúrájáról beszéltem, az már elég régen jogszabályba volt iktatva.

Mária 2014.01.10. 00:29:13

@fzoli77:

"Van egy 3. választásom. A régit se tartom meg, és az újat se veszem fel :)"

Nagyszerű :)

És a megrendelőidnek mit mondasz? Miért nincs elvégezve a munka?

Muzsikok közt 2014.01.10. 00:30:24

@Bambano: Hát akkor miről beszéltél, linkek források mellékelve?

Mária 2014.01.10. 00:36:31

@fzoli77:

"Attól mert nem szavazol, neked és mindenkinek aki nem vándorol ki, még 4 évig alkalmazkodnod kell ahhoz, akit megválasztottak."

Így igaz. Azt elfogadom, hogy a munkát valakinek el kell végezni, nem állhat le az ország. Az fogja a munkát elvégezni, akit a többség alkalmasnak gondolt.

De amikor majd éppen a következő baromságot / aljasságot csinálják, engem megnyugtat majd el az a tudat, hogy én nem hatalmaztam fel őket arra, amit csinálnak, hiszen én nem tartottam őket alkalmasnak, és nem kapták meg hozzá a szavazatomat.

Muzsikok közt 2014.01.10. 00:39:28

@Bambano: Ez a kuructv. a kutya sem veszi komolyan csak azért kell csinálni vmit látszólag hogy a zsidrákok ne pampogjanak, mondjuk úgyis fognak.

fzoli77 2014.01.10. 00:41:33

@kisQtya:
"
Ha elmegyek szavazni "másért", akkor mire szavazzak? Mi a jobb? Rövidebb ideig élni, vagy hosszabb ideig rettegni a haláltól???
Honnan tudjam, hogy másnak mi a jó?
"

Hehe. Ez tetszik :)
Csak van rá "egyszerű" válasz a példával élve.
1. eset: Akik rettegnek a +1 naptól azok a plusz 1 nap reggelén bevehetnének egy altató tablettát, amivel végigalusszák a napot. Akik meg ki szeretnék élvezni azt a napot, azok megteszik.
2. eset: Akik rettegnek a +1 naptól, azok úgy döntenek, hogy ha nekik nem esik jól az a +1 nap, mert annyira rettegnek, akkor másoknak se legyen +1 napjuk

A 1. esetben mindkét csoport nyer. (Kivéve persze akkor, ha az egyik csoportot ez zavarja, és nem ez a célja.)

A 2. esetben pedig az egyik csoportnak jobb nem lesz, de legalább a másiknak rosszabb lesz, mint ami annak a csoportnak célja volt, mert nem élhetik meg a +1 napot.

Bambano 2014.01.10. 00:43:51

@Muzsikok közt: addig jó, amíg a tisztelt lakosság ezt hiszi. az igazság persze teljesen más, de mindegy.

sírjatok 2014.01.10. 00:44:35

@Mária: Miért nem szavazol akkor olyanra, aki még nem volt a hatalmon? Radikális jobboldal vagy LMP vagy talán hallunk még valami minipártról.

Muzsikok közt 2014.01.10. 00:45:48

@Bambano: külföldi szerverről semmit nem olvasnak sokan a kurucon kívül.

Egyébként a dolog komolyságáról annyit hogy Répássy-ra bízták személyesen ismerem az egyetemről az egyik legbutább gyökér a fideszben. Parancsvégrehajtásra való ember, ha a parancs nem túl bonyolult.

kisQtya 2014.01.10. 00:56:11

@_most_: Már előtte sem tetszett neki.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2014.01.10. 00:56:54

@Lencsés István: Te egyértelműen nem vagy MAGYAR.

Mondjuk az én sem, inkább csak magyar.

fzoli77 2014.01.10. 00:57:51

@Mária:
"
De amikor majd éppen a következő baromságot / aljasságot csinálják, engem megnyugtat majd el az a tudat, hogy én nem hatalmaztam fel őket arra, amit csinálnak, hiszen én nem tartottam őket alkalmasnak, és nem kapták meg hozzá a szavazatomat.
"
Oké.
Csak ez duzzogás, önigazolás.
Ami nem társadalmi érdek, max. jobban szereted magadat az elvek emberének gondolni / tudni :)
Nem zárom ki azt, hogy jó pár esetben ez velem is így van :)

Attól mert A vagy B párt szavazta meg a szívatást, attól még rád ugyanúgy érvényes, amíg itt élsz és másokra is.

Ha pedig úgy véled, hogy A kevesebbet szívat, mint B akkor pragmatikusan választasz.
Ha a nem választás mellett döntesz, akkor elfogadod azt, hogy a kevésbé károsnál, a másik több kárt tegyen, ha nyer. Csak azért, hogy te elmondhasd, hogy te egyiket se kérted. Nem kérted, csak "jár" neked is. Sry.

kisQtya 2014.01.10. 00:58:39

@Bogyó 2: És miért jó, hogy le lettek váltva a szocik? Jobb kurmány lett helyette?

kisQtya 2014.01.10. 01:01:11

@high up!: Nekem nagyon tetszene, pedig én nem vagyok fagyos. :))))

fzoli77 2014.01.10. 01:04:14

@Mária:
"És a megrendelőidnek mit mondasz? Miért nincs elvégezve a munka?"

A példa akkor lenne analógabb egy kicsit, hogy ha én nem választok, akkor más választ helyettem, annak ellenére hogy én vagyok a munkaadó. Vagyis más döntené el az én beleszólásom nélkül, hogy új embert vegyünk-e fel, vagy a régit tartsam meg.
Vagyis más fog engem kész helyzet elé állítani, amiben én élek és nekem kell megoldanom. Persze mondhatom azt, hogy nem én választottam, de ez csak akkor érdekli az embert, ha ez fontosabb számára, mint hogy érvényesítse a helyzettől függő befolyásolási lehetőségét.

blasiusii 2014.01.10. 01:05:18

@Mária: a nem szavazás is szavazás, miért ennyire nehéz megérteni?? Emiatt pedig abszolút önbecsapás, hogy 'így könnyebb a lelkem, hogy senkire sem szavaztam'. Ezt egy tízéves is megérti - tehát nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogy a Hozzád hasonló emberek HINNI akarnak, és végsősoron saját magukat álltatják ilyen szövegekkel. Sajnos.

kisQtya 2014.01.10. 01:10:15

@fzoli77: Csakhogy ez a szisztéma mennyiségek (1, illetve 2 nap) összehasonlításán alapul, így a minőségek, mint szubjektív kategóriák összehasonlításánál nem működik a modelled.

Itt egy diktátorpárt és egy Összefosás között választhatsz. Ha másért szavazol, honnan tudod, hogy neki a diktátorpárt lesz jobb, vagy az Összefosás? Mert ha a többségi akaratból indulsz ki (úgy tűnik, a diktatúrát többen támogatják) akkor a diktátorra kell szavaznod.

Bambano 2014.01.10. 01:10:20

@Muzsikok közt: na mégegyszer, lassan írom, hogy felfogd: a hatóság cseszeget érte. a bíróság fenyeget miatta. mi az, hogy komolytalan??? ha kiszabja a büntetést miatta a hatóság, akkor védekezhetek ott azzal, hogy szerinted gyökerek írták? tartok tőle, hogy nem.

Muzsikok közt 2014.01.10. 01:12:26

@Bambano: Mármint kit cseszeget? Kit cseszegetett eddig? Majd leáll a kuruc mert kimegy a végrehajtó Kaliforniába? Vagy mi?

kisQtya 2014.01.10. 01:15:32

@kisQtya: Ja, és persze, ha a többség úgyis bejuttatja a bársonyszékbe a diktátort, akkor mi a fasznak koptassam a lábam a szavazással?

Persze én elmegyek azért szavazni.

fzoli77 2014.01.10. 01:24:41

@kisQtya:
"
így a minőségek, mint szubjektív kategóriák összehasonlításánál nem működik a modelled
"
Tegyük fel:
Van egy általad ideálisnak tartott kép az élet különböző területein (célok). Ezek priorizálva is vannak.
Azt is látod, hogy az adott cél eléréséhez milyen stratégia vezethet.
Képes vagy értékelni az egyes stratégiák alapján történő eseményeket, hogy azok mennyire viszik előre a jelenlegi helyzetet a kitűzött cél felé.

Innentől ezek kvázi kiértékelhető mennyiségek.
Ha számodra ugyanolyan rossz jelenleg mindkettő, akkor természetes, hogy felesleges választanod.

A kérdés az, hogy a te céljaidnak (ha vannak persze) ugyanolyan rossz tényleg mindkettő?

Én nem akarom megmondani számodra, hogy melyik cél a fontosabb, hiszen ennyire legalább egyenlőek vagyunk :)

kisQtya 2014.01.10. 01:33:07

@fzoli77: Az én céljaimnak ugyanolyan rossz mindkettő, bár talán a Fidesz kevésbé rossz. (Bizony, így is gondolkodhat valaki. És az a gyanúm, hogy a 2/3 "támogatottsága" pusztán ebből ered.)

Muzsikok közt 2014.01.10. 01:34:52

@kisQtya: ''az a gyanúm, hogy a 2/3 "támogatottsága" pusztán ebből ered.'' - Gondolom mind a 99,9999%-nak aki nem direkt pártfunkci/családtag, Colombo hadnagy úr

Bambano 2014.01.10. 01:50:01

@Muzsikok közt: a hírközlési hatóság fogja büntetni az internet szolgáltatókat, ha nem hajtják végre a törvényt.

Muzsikok közt 2014.01.10. 01:56:40

@Bambano: És hol itt a gond? Ha nem lenne ilyen tv. vartyognának a dohány utcában.

colonel pondró 2014.01.10. 02:02:57

@xtlight: ŐŐ. Megkérdezhetem, hogy honnan van tudomása arról, hogy milyen az átlag erkölcstanoktatás? Hány iskolában járt hospitálni erkölcstanórán? Másik kérdésem az lenne, hogy milyen az a bigott erkölcs amit oktatnak? És az miben is katolikus?

kivisziat 2014.01.10. 02:29:11

@zobod 2014.01.09. 22:27:08:

10/10

pánpéter 2014.01.10. 06:01:30

Hogy miért kell az összefogásra szavazni? Megmondom:
- hogy az átlagkereset újra 36% SZJA-val adózzon
- hogy a MOL-t, az E-Ont, és a többi visszavásárolt MAGYAR céget újra le lehessen adni bagóért
- hogy újra dobjanak 40%-ot az államadósságon
- hogy újra nemzeti ünnepeken verjenek véresre békés megemlékezőket
- hogy újra jöjjön az IMF,
- hogy újra lehessen hazudni "reggel, délben, meg este"
- hogy újra tudjunk jókat nevetni szánalmas miniszterelnök castingokon
- hogy újra Hagyó miklósok, Hunvaldok garázdálkodjanak Budapesten
- hogy újra 7%-os GDP csökkenést lehessen produkálni

Én ezért fogok újra a baloldalra szavazni. Ennyire remek ember egy helyen, mint ott, ennyi szakértő, ennyi rátermettségét már sokszor bízonyított államférfi, mint ott, másutt nincs. Ezért kell újra a baloldalra szavazni!!

midnight coder 2014.01.10. 06:12:15

A post eleve baromság, és jól mutatja hogy a baloldal és az intelligencia mennyire egymást kizáró tényező. Ok, teszem azt megnyeritek. És ? Szerinted kb. hány percig marad a választások után kormányképes a fenti bolhacirkusz ? És ha teszem azt állandó cicaharc árán valami csoda folytán hatalmon is maradnak vagy fél évig, mekkora kárt fognak az alatt csinálni ? És mennyit fognak szétlopni, különösen annak fényében, hogy ők is pontosan tudják hogy egy év múlva már nem lesznek a székben ?

torró 2014.01.10. 06:53:18

Szóval csak azért szavazzak egy teljesen hiteltelen csapatra, hogy ne az Orbán legyen a főnök? Ti teljesen hülyének néztek? Az kifogás, hogy az erkölcstan be van vezetve? Nektek ez a problémátok? Ezt a tantárgyat örökké kellett volna oktatni, hogy ne legyen annyi disznóság ebben a szerencsétlen országban! Mit értek el a kommunisták, hogy eltörölték a hittant? Látjátok az eredményét? De ez a legkisebb probléma. Fél év alatt újra csődhelyzetben lennénk. Amúgy látott valaki az ellenzéktől olyan megfelelő gazdasági programot, ami valóban jobb stratégia lenne mint az Orbánéké? Mert én nem. Az a stratégia, hogy váltsuk le Orbánt? Utánunk a vízözön? És itt a probléma az ellenzéki gondolkodásban. Ez nagyon sovány alternatíva gyerekek. KI hiszi el nektek, hogy ezután jobb lesz?
A poszt írója szerint jobb a kicsi rossz. Tudod nem mindegy, hogy teher autóval mész neki egy falnak, vagy egy trabantal.

AskmeLater30 2014.01.10. 07:09:39

Számomra (és rengeteg sorstársam számára) roppant egyszerű lesz a 2014-es választás. A papíron ez a kérdés fog szerepelni: Akarja-e Ön, hogy a jelenlegi fizetése 100.000 forinttal csökkenjen? Igen/Nem. Szerintetek mire fogok szavazni?

BKV reszelő 2014.01.10. 07:12:25

Én márgyára szavazok majd! Nála van a bölcsek köve és arra lehet országot építeni, de még hogy! Itt mindenki érteni fog mindenhez is és kész! Előre, támadás! :D

Exploiter 2014.01.10. 07:58:32

Ember, a kisebbik rossz elvén lett 2/3...
El kéne kezdeni gondolkozni, mennyire megérte, mi?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.01.10. 07:59:38

végre, végre!
újra van direkt propaganda cikk, index címlapon a ballib pártokért!
már másodpercek óta nem volt :((

sok sikert 2014-hez elvtársak!

Mária 2014.01.10. 08:00:04

@sírjatok:

"Miért nem szavazol akkor olyanra, aki még nem volt a hatalmon? Radikális jobboldal vagy LMP vagy talán hallunk még valami minipártról."

Ha lenne olyan, akire szükségem van, akkor szavaznék. De nem fogok csak azért szavazni valakire, hogy én is szavazzak.

Én a boltból is simán ki tudok jönni úgy, hogy NEM vásárolok, ha nem volt pontosan olyan termék, ami megfelelt volna.

Bár nagy a VÉLT nyomás, mind a kereskedő, mind a többi vevő részéről, hogy vegyem meg valamelyik terméket, ha már bementem a boltba, mert milyen már, ha valaki ennyire válogatós.

torró 2014.01.10. 08:03:55

@Exploiter:
Milyen kisebbik rossz volt akkor "ember"? Amnéziád van? Romokban állt az ország, egy halom adóssággal a nyakunkban! Amit most Orbán megtett, már a Horn-k meg kellett volna lépni! Csak nem merték. És akkor most nem itt tartanánk!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.01.10. 08:07:32

@pánpéter: ...és hogy újra magasabb legyen a rezsi, alacsonyabb a minimálbér, és több hajléktalan legyen az utcán **

ezek a demokratikus oldal jelszavai
szerintem 4/4-el nyernek
xd

Mária 2014.01.10. 08:09:15

@fzoli77:

"Oké.
Csak ez duzzogás, önigazolás."

Szerinted duzzogás az, hogy nem kapja meg a hozzájárulásomat az, akit nem tartok erre alkalmasnak? És ha a felhozatalból senkit se tartok alkalmasnak, akkor semelyik jelentkező nem kapja meg a hozzájárulésomat? Ebben mi a duzzogás?

Engem cseppet se zavar, hogy mit gondolnak rólam mások. Ezzel az érvvel, hogy "ne legyél gyerekes" = "ne duzzogjál" ezzel rám nem tudsz hatni, pláne, hogy az érved marhaság, és logikailag simán támadható.

Szerintem az viselkedik gyerekesen, aki a saját meggyőződése ellenére megy el szavazni, és külső nyomásra voksol olyanra, akire belső kontrollos, érett személyiségként nem voksolna.

Hiszen csak a gyerekkel lehet megcsinálni azt, hogy megetetik vele a spenótot akkor is, ha utálja.

Mária 2014.01.10. 08:15:55

@fzoli77:

"Ha pedig úgy véled, hogy A kevesebbet szívat, mint B akkor pragmatikusan választasz."

Nem szavazok olyanra, akiről előre tudom, hogy azért fog szívatni, mert egy ostoba, dilettáns barom.

Olyanra bármikor leszavaznék, akiről tudom, hogy azért fog egy adott helyzetben szívatni, mert abban a helyzetben minden érintett érdekét megvizsgálva, az a szereplők érdekeit nézve a legkisebb rossz.

De nem szavazok olyanra, akiről TAPASZTALATI úton tanultam meg, hogy azért fog szívatni, mert szakmailag egy gyökéragyú dilettáns barom, egy jó adag pszichiátriai terheltséggel súlyosbítva.

Ma a felhozatal kizárólag ilyenekből áll. Te szavaznál rájuk?

Exploiter 2014.01.10. 08:17:54

@torró:

Jah hogyne.
A fidesz nem azért nyert, mert annyira jó lett volna, hanem mert az mszp annyira szar volt.
Ugyanilyen elvén akarja most néhány nagyokos visszahozni az mszpt? Mert a fidesz szar?
Jöjjön most akkor a szar vörösbe csomagolva... Remek ötlet.

Mária 2014.01.10. 08:22:15

@blasiusii:

"a nem szavazás is szavazás, miért ennyire nehéz megérteni?? Emiatt pedig abszolút önbecsapás, hogy 'így könnyebb a lelkem, hogy senkire sem szavaztam'. "

Ez logikai bukfenc.

Minden választónak van egy szavazata. A szavazat olyan, mint a pénz, amivel négyévente egyszer lehet képviselőt vásárolni.

Nem fogom a "pénzemet" olyan emberekre költeni, akikről eleve tudom, hogy hibás terméknek számítanak a piacon. Miért? Mert tudatos vásárló vagyok. Ha nincs minőségi termék, akkor nem vásárolok.

Nyilván te se veszel szart a boltban, csak azért, mert rajtad van a nyomás, hogy vásárolj.

Hacsak nem vagy konzumidióta.

A konzumidióta - tudatos vásáróló párhuzam a választási helyzetekre is áll.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.10. 08:30:56

Summázzuk: a baloldal - három hónappal a választás előtt ott tart, hogy arra szólítja fel remélt szavazóit, hogy érzelmei és meggyőződése, elvei _e_l_l_e_n_é_r_e_ szavazzon rájuk.

Azt hiszem, ez róluk és esélyeikről is maradéktalanul mindent elmond.

Kivlov 2014.01.10. 08:32:20

a vörösök jót tesznek az országgal. bebiztosítják orbán győzelmét. így legalább nem barmolják szét az eddig elért eredményeket. :D

Ad Dio 2014.01.10. 08:38:05

@Alkibiadesz:

"A valós kérdés, hogy a mostani központosított rablásnál jobb-e az, ha a kormányzás teljesen megszűnik. "

Ez olyan pontos, hogy nem is lehet hozzáfűzni semmit. Gőzhenger enyhe diktatórikus felhangokkal A-ból B-be, vagy százfejű százkarú amőba A-ból A-ba (A érintésével).

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.10. 08:41:51

@blasiusii:

"a nem szavazás is szavazás, miért ennyire nehéz megérteni?? "

Azért, mert nem így van. A nem-szavazás az nem-szavazás.

Én például nem fogok szavazni, de szó sincs arról, hogy a posztkommunista blokk az én szavazatomat elveszítené - ugyanis sosem volt, és sosem lesz az övék.

Nemhogy arról nem sikerült ugyanis meggyőzniük, hogy kormányra kerülve minőségileg (gazdaságilag, politikailag, morálisan) jobbat lennének képesek felmutatni, de még arról sem, hogy tényleg ők lennének a 'kisebbik rossz'.

Sőt. Változatlanul úgy látom, ők a nagyobbik rossz.

Katarina 2014.01.10. 08:50:37

@peetmaster: Lehet, hogy ezt nem is bánom annyira ...

sw_engineer 2014.01.10. 08:56:38

@torró: Horn idejében vitték le az államadósságot 90 %-ról 60-ra. Te miről beszélsz?

Parajpuding 2014.01.10. 08:57:10

A cikkíró jól látja a helyzetet. Magyar Bálint látja jól a helyzetet.
Rendszerszintű kérdésről van szó. Természetesen - mivel a magyar alapvetően és többségében egy végtelenül haszontalan, kisstílű, szűk látókörű és buta emberfajta (a még mindig a fideszt és orbánt támogatók esetében gyakorlatilag valóban genetikailag alattvaló), - ennek a kérdésnek a megértése nem várható reálisan. Minekutána a vesztesek közé fognak, fogunk tartozni, ahogy ezer év óta szinte mindig. És ez így is marad. A magyarság értékei jobbára valóban kimerülnek az ostorcsattogtatásban, a buggyos gatyában és a pálinkában.

Katarina 2014.01.10. 09:00:14

@nincs_itt: Köszönöm :-) Tudom, hogy nem etetjük a trollokat, de ... ha ennek a kormánynak, Orbánnak csak ez az egyetlen bűne lenne, hogy megosztotta az országot, magyart fordított magyar ellen, családtagot családtag ellen, hogy vette magának a jogot és a bátorságot (honnan is? miért is?), hogy kijelentse, aki nem fideszes, az nem magyar (tudom, nem pont ezekkel a szavakkal, de ezzel az értelmezéssel), az is éppen elég ok lenne arra, hogy soha, semmilyen körülmények között ne szavazzak rá, ne akarjam a hatalom közelében sem látni. És nem ez az egyetlen bűne ...

@_most_: @Mária: ha nem mész el szavazni, akkor ne rinyálj utána, hogy nem tetszik a rendszer.
Ezzel tökéletesen egyetértek. Ez állampolgári jog, és egyben kötelesség is! Lehet véleményed, adhatsz neki hangot, érvényesítheted a véleményedet a választójogod gyakorlásával, de ha nem teszed, akkor valóban "ne rinyálj, hogy nem tetszik a rendszer", mert azzal a döntéseddel, hogy nem mentél el szavazni, automatikusan elfogadod a szavazás eredményét is. Én ilyet sosem tennék.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.10. 09:02:57

@Mária:

"Nyilván te se veszel szart a boltban, csak azért, mert rajtad van a nyomás, hogy vásárolj."

De, ő vesz. Számára ugyanis a 'termék' értékét az adja meg, hogy agyon lehet-e verni vele az alcsúti rémet. Vagy legalább megpróbálni.

Nincs ebben semmi újdonság, a baloldal és médiája ezt hajtogatja négy éve: ne azzal foglalkozz, hogy mi milyenek vagyunk, hanem azzal, hogy a Zorbánt el akarjuk kergetni.

Ezzel egy baj van: aki ennek felül (a 2010 óta nagyjából változatlan méretű törzsbázis), annak nem kell mondani, Adolf Hitlerre is szavazna, ha Orbán ellen indulna.

Ezen a körün kívül viszont nem ül fel neki senki, mert mérlegeli, hogyan járna (akár személyesen, akár országosan) a 2010 előtti kormányapparátus visszatértével.

Hogy a mérlegelésben mire jut, azt pontosan mutatja, hogy a baloldalra most vasárnap is kizárólag a törzsbázisa szavazna.

Az meg az elkergetéshez kevés.

Lesz nújabb ellenzéki négy évük kitalálni, hogy mit bírnak mondani azoknak, akik nem részei a fanatizált szekértáboruknak - és a Fidesz fanatizált szekértáborának sem.

2014-et meg eldönti, kinek van több fanatikus birkája. Bár ez szinte már múlt idő: eldöntötte.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.10. 09:06:27

@Katarina:

"hogy vette magának a jogot és a bátorságot (honnan is? miért is?), hogy kijelentse, aki nem fideszes, az nem magyar (tudom, nem pont ezekkel a szavakkal, de ezzel az értelmezéssel)"

Soha nem jelentett ki ilyet, bárgyú szocimantra.

Éppen az ilyen átlátszó hazugságok ássák alá a baloldal hitelét a nem-elkötelezett szavazók körében.

Lovag Mihály 2014.01.10. 09:10:28

@Katarina: 2014.01.10. 09:00:14

nem volt ilyen, ellentétben az ellenzékkel, akik szerint csak ők a demokraták.

Lovag Mihály 2014.01.10. 09:13:29

@Lovag Mihály: folytatva: ezek az ellenzék által a közbeszédben előszeretettel használt panelek mondanak valamit: antiszemita, náci, fasiszta, diktatúra, cenzúra. ez az 5 szó határozza meg az ellenzék gondolatait.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.10. 09:19:01

@Lovag Mihály:

Ez az ellenzék retorikáját, ezen keresztül az ellenzék bázisának a gondolatait határozza meg.

Ami a politikusaik gondolatait illeti, azokat pontosan ugyanúgy a hatalom megragadása, vagy a az ellenzéki létben elérhető lehető legnagyobb befolyás/jövedelem tölti ki, mint az összes többi párt politikusainak gondolatait.

Lovag Mihály 2014.01.10. 09:22:10

@Attitude Adjuster: 2014.01.10. 09:19:01

ezért mondom, h vastagon benne van mindkét oldal a megosztásban. nincsenek illúzióim a fidesszel kapcsolatban se, de nem kell mindent a nyakukba varrni.

Katarina 2014.01.10. 09:36:03

@Attitude Adjuster: Á, tényleg nem volt: ellenzékből "a haza nem lehet ellenzékben", értsd: aki az akkori kormánypártokat támogatta, nem volt a haza része. És a példákat hosszasan sorolhatnám..., de neked minek, nem menne át a narancsködön.

barli 2014.01.10. 09:47:54

@Attitude Adjuster:
"Soha nem jelentett ki ilyet, bárgyú szocimantra."

Sőt, a szocik zárták ki magukat lényegében, amikor bepöccentek a Fidesz (szerintem zseniális) PR gaggjén a kokárdával..

barli 2014.01.10. 09:50:50

@Katarina: figyi, abban azokban az időkben a haza tényleg ellenzékben volt. Csak ti nem láttátok. Volt egy elemi felháborodás (jogos vagy nem jogos, az most itt lényegtelen) az öszödi beszéd után, a kormánynak (és valszeg a parlamentnek) le kellett volna mondania egy demokráciában. Nem tette meg, ezért szívtok.

Katarina 2014.01.10. 09:59:16

@barli: Ebben nem értünk egyet, és nyilvánvaló, hogy az őszödi beszéd megítélésében sem.

barli 2014.01.10. 10:07:59

@Katarina: az öszödi beszédben nem a trágárság meg a nem hazudunk fogadalom volt a letaglózó. Mégcsak nem is az "őszinteség". Ott csak szimplán beismerték, hogy szétb*szták az országot csak azért, hogy újra megválasszák őket. Ilyet meg nem csinálnak demokráciában, vagy ha kiderül, lemondanak.
Tudod az a fő baj a gyurcsánnyal, hogy bár a legtöbbször jókat mond, meg jókat akar csinálni, de már mikor kimondja, lehet tudni, hogy nem fogja megcsinálni. Hogy nem tudja vagy hogy nem akarja az már nem is lényeges.

Balt 2014.01.10. 10:08:24

Ki volt ez a híres kritikus? Tótaw vagy Debreczeni?

@Alkibiadesz: Jogos.

Balt 2014.01.10. 10:31:14

@Lovag Mihály: @Attitude Adjuster:
@barli: "Sőt, a szocik zárták ki magukat lényegében, amikor bepöccentek a Fidesz (szerintem zseniális) PR gaggjén a kokárdával.."

Ez pontosan így van. Függetlenül attól, hogy mit gondolok a kokárdázásról, emlékezzünk a 2002-es pártelnöki vitára! (Nincs feltöltve valahol?) A vita végén Kovács teátrálisan kitűzte a hajtókájára a kokárdát. Nem tudom a zseni kampánytanácsadója - Gál J., Szigetvári, vagy maga Gyurcsány? - mire számított, hogy Pokorni majd a mellére térdele tépi le a kokárdát? Helyette a tőle várható legnagyobb szelídséggel válaszolt: "Na látja, Elnök úr, ez ilyen egyszerű. Ha úgy érzi, ki kell tűzni a kokárdát."

Hozhatnám még a várakozáson felüli londoni olimpiai szereplés miatti frusztráltságban elkövetett Tóta W. és hozzá hasonló írásait is, aztán szimptomatikusan megállapíthatjuk: ez bizony önkirekesztés.

Katarina 2014.01.10. 10:32:53

@barli: Azok között a körülmények között szerintem más sem tudta volna.

barli 2014.01.10. 10:37:49

@Katarina: egy másik blogra írt példámat újra elővéve:
ha valaki megerőszakolja a lányodat, aztán megbánja és alakít egy megerőszakolás ellenes egyesületet az számodra OK?

barli 2014.01.10. 10:54:08

@Katarina: és hol a különbség?

Katarina 2014.01.10. 10:58:22

@barli: A különbség az őszödi beszéd, Gyurcsány és kormányzásának körülménye megítélésében van kettőnk között.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.10. 13:14:52

@Katarina:

"Á, tényleg nem volt: ellenzékből "a haza nem lehet ellenzékben", értsd: aki az akkori kormánypártokat támogatta, nem volt a haza része."

A probléma az "értsd:" után következik. Ugyanis az idézet kijelentésben a 'haza' szó egyáltalán nem abban az értelemben hangzott el, hogy 'aki az akkori ellenzéket támogatta', sőt, pár mondattal korábban egyértelmű definíciót is kapott: "Haza akkor is van, ha nem a miénk a kormányzati felelősség. A haza nem egyszerűen politika, hanem az életünk.". Korábban szinonímaként a 'polgári Magyarország hangzott el, de az sem 'az ellenzéket támogató' értelemben: "A polgári Magyarország nem ennek az országnak az egyik, kisebbik vagy nagyobbik fele, a polgári Magyarország az egész. A polgári Magyarország az, amit az emberek polgárként tesznek, kormányoktól függetlenül. " Érted, kormányoktól függetlenül.

Ez pont olyan szócsavarásból alkotott propagandamém lett, mint a köteles beszéd, vagy hogy az ellenoldalról mondjak példát, az 'el lehet innen menni'.

"de neked minek, nem menne át a narancsködön."

Nekem még pont mondhatnád is, miután nem élek narancsködben.

De amit mondasz, azzal nem az a gond, hogy a narancsködbe nem megy BE, hanem az, hogy a 'ballib' ködből nem jön KI.

És bármily furcsa, a számok azt mutatják, hogy a választópolgárok nagyjából fele a naracs-, és a ballib-ködre EGYARÁNT megrökönyödéssel vegyes undorral néz.

Én is.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.10. 13:21:10

@Balt:

'A ballib' nemzetből való kirekesztettsége egyszerű póz. Mióta Magyarországon jobb-, meg baloldal van, a jobboldal hazafiatlansággal vádolja a baloldalt, a baloldal meg kirekesztéssel a jobboldalt.

Orbán sem hozta be a numerus clausust, Gyurcsány sem szovjet tankokkal vonult be, de ha a baloldal és a jobboldal egymást akarja éppen minden mérték nélkül anyázni (vagyis mindig), akkor Orbán a mocskos nácik szellemi ivadéka, Gyurcsány meg a mocskos kommunistáké.

Ez mindkét oldalon csak ízlésbeli kérdés, hogy mennyire trágárul akarom anyázni a másikat.

Mindkét oldalról sokat elmond, hogy az önmérséklet mindkettő számára ismeretlen fogalom.

De a nemzet még csak nem is a két oldal együtt, nem is hárman a szélsőjobbal, jelenleg a legnagyobb választói csoport az, amelyiknek egyszerűen a mérséklet nélküli anyázásból van elege.

Nagyon.

Úgyhogy hiú remény őket (minket) tovább fokozott anyázással bármelyik oldalra csábítani.

Balt 2014.01.10. 14:30:30

@Attitude Adjuster: Ez egy viszonylag tárgyilagos vélemény - noha több pontom vitám van vele, azt hiszem, nagyon is gondolatébresztő (lehetne)...:

velemenyvezer.444.hu/2013/10/24/kik-is-azok-a-kommunistak

Mária 2014.01.10. 16:55:34

@Katarina:

"Ez állampolgári jog, és egyben kötelesség is! "

Kötelesség?

Linkelnéd a törvényt, ami előírja a kötelező részvételt a választáson?

fzoli77 2014.01.10. 17:22:19

@Mária:
"
Hiszen csak a gyerekkel lehet megcsinálni azt, hogy megetetik vele a spenótot akkor is, ha utálja.
"

Csakhogy ez az egész tévedés alapja. Ugyanis a választásban kvázi egy 3. opció van csak.
Elhagyod az országot.
Ugyanis a példád szerint a felnőttekkel nem lehet megetetni a spenótot. És ha csak a spenót és a hasonlóan utált sóska van ?
Akkor hagynia kellene az érett felnőttnek ezek szerint, hogy más mondja meg, hogy mit etetnek meg vele, mert ő egyiket se szereti?
(Vagyis pont hogy megetetik vele a spenotot kb.)
Nem kellene azt figyelembe vennie, hogy az egyiket kevésbé utálja ugye? Mert ez szerinted az érett viselkedés?

peter-g 2014.01.11. 03:17:39

Valahogy a facebook-ról kerültem ide. Elolvastam a cikket és legalább egy órája ülök a kommentárok fölött. Nagyjából minden ötödik után be akartam zárni az oldalt. Rájöttem, hogy miért nem tettem. Azért olvastam tovább, mert valahol reméltem, hogy találok olyan hozzászólást a civakodó, egymást nem éppen tiszteletet sugárzó stílusban kioktató egyének írásai között, amiben foglaltak legalább egy kicsit is hasonlítanak az én gondolataimhoz. Örülök, mert találtam. A fenti bejegyzések arányait tekintve mi vagyunk kevesebben. Ennek ellenére én bízom benne, hogy minél előbb elegen leszünk ahhoz, hogy az új irányt követve jobbá tegyük ezt az országot és a most még előítéletekkel teli személyeknek bebizonyítsuk, hogy nem fajtisztítást, népirtást meg munkatáborokat akarunk, csak egy élhető országot, ahol nem kell attól rettegnie egy átlagos embernek, hogy miből fizeti ki a számláit, miből vesz ételt a hónap utolsó hetében vagy miből tesz félre lakásra/fizeti a hitelt. Esetleg, amikor egy villamoson utazik és kikapják a táskáját/telefonját/bármijét a kezéből, akkor ne csak a semmibe bámuló, apátia börtönébe zárt embertársaira nézhessen kérdőn. Szerintem bárki tudná folytatni a példálózást.
Én 1988-ban születtem. Csak egy érettségim van, az sem túl fényes. A politikáról halványlila dunsztom sincs. Ennek ellenére élni fogok a lehetőséggel, amit kapok, hogy ikszeljek, amikor sor kerül rá, mert lehet, hogy pont az én szavazatom hiányozna a győzelemhez. Megértem azt, aki nem választ, ha semelyik jelölt terveivel sem ért egyet. Örülnék, ha pozitívan csalódna ő, ha az én favorizáltam kerülne az ország élére.
Nem éltem a szocialista időszakban. Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy akármennyire is "jól érezték" magukat a munkás emberek akkoriban, mert meg volt mindenük, amire szükségük volt, a "három-húszas" kenyér sajnos már soha nem fog visszajönni. Én történelemből sem vagyok túl jó. Legyen az az éppen aktuálisan tanított vagy esetleg más verzió. A hagyományőrzésből sem veszem ki a részem, bár biztosan volna, amivel szívesen foglalkoznék, ha jobban kezelném a nyomást, ami rám nehezedik a fogyasztói társadalom és a felgyorsult világgal való lépéstartás megpróbáltatásai által. Hála az Égnek, nem kell hónapról-hónapra élnem. Viszont annyit sem keresek, hogy elkezdjek egy életet felépíteni belőle. A megélhetésre elég, de épp, hogy tudok költeni a hobbijaimra. Ezért cserébe már öt éve egy nemzetközi cégnél robotolok nap, mint nap. Mással szeretnék foglalkozni, de egyelőre a pénz az úr.
Az eltelt huszonöt év alatt még gyerekként sem éreztem magam igazán jól. Mióta dolgoznom kell, azóta próbálok olyanra költeni, amivel élményt gyűjtök. De ez sajnos lehetetlenné teszi a takarékoskodást a jövőmre. Ez nincs rendjén, hogy választanom kell a fiatalságom megélése és a jövőm építése között. Európai bért szeretnék. Közbiztonságot szeretnék. Élni és élni hagyni elvet szeretnék. A Magyarországot, engem és honfitársaimat meglopók és ezáltal milliókban fürdő emberek elszámoltatását szeretném. Igazságszolgáltatást szeretnék. Jogos büntetés végrehajtást szeretnék. Az emberektől az alapvető tiszteletet, az együttérzést és a segítségnyújtás el nem mulasztását szeretném. Becsületes, szavahihető, érett gondolkodású embereket szeretnék. Ahogy az ország élére, úgy az utcára is.
A két említett fő párt már kapott lehetőséget a kormányzásra. Az én véleményem az, hogy a tiszteletkörökön, a látszatintézkedéseken és a következő kampányukat támogató tetteiken kívül csak a saját jövőjük egzisztenciális és hatalmi bebiztosítása történt az idejük alatt. Engem meggyőztek arról, hogy nem az ország jobbá tételén dolgoznak, amikor lehetőséget kapnak. Ezért fogok ismét a Jobbikra szavazni. Mert bízom bennük. Alulról küzdötték fel magukat arra a szintre, ahol már számít a szavuk. Remélem, hogy sikerül megadnunk nekik a lehetőséget a változtatásra. Mert ők még nem kaptak esélyt.
Ha ez sikerülne, de mégsem irányítanának jobban, mint elődeik, akkor még mindig ott van a lehetőségem arra, hogy dühből, de felelősséget vállalva, amiért rájuk voksoltam, a kevéske forradalmár közé álljak velük szemben, vagy a most leginkább jellemző apátiát tanúsítva az ország jövője felé, kivándoroljak külföldre egy jobb élet reményében.
A blogok és leginkább a hozzászólások olvasása nem tartozik a hobbijaim közé, pláne, ha csak a köpködés megy. Ezt most muszáj volt kiírnom magamból, de amúgy nem érdekel, hogy ki tart hülyének, nácinak vagy más csodálatos jelzővel illetett, nem kívánatos személynek. Az számítana, ha már csak egyetlen emberben is kétségeket ébresztenék az ugyan hozzáértést nélkülöző, de szívből szóló kommentárom által, a két nagy pártra való szavazást illetően.
Szebb jövőt kívánok a MAGYAROKON és magyarokon kívül is minden egyes honfitársamnak!

Katarina 2014.01.11. 13:07:48

@Mária: Nem csak az lehet kötelességem, amit egy törvény előír számomra. Én kötelességemnek érzem, hogy éljek az állampolgári jogommal, és részt vegyek a választásokon. És a választások végeredményétől függetlenül, valóban úgy érzem, hogy csak akkor van erkölcsi alapom arra, hogy kritikát gyakoroljak akár a kormánypártokkal, akár az ellenzékkel szemben, ha én megtettem legalább azt az egyet, amit megtehetek, és elmentem szavazni. Mint feljebb írtam, ha ezt nem teszem meg, azzal másokra bízva a döntést, elfogadom az eredményt, bármi is legyen az, Én nem ilyen ember vagyok.

nandras01 2014.01.11. 14:29:32

a poszt szinte minden szavával egyetértek, de akkor is...
nem tudok és nem is akarok szavazni egy olyan konglomerátumra, amelyik élén mesterházy áll.
nem tudok és nem is akarok egy nímand, se íze se bűze pártkarrieristára szavazni.
egy gyurcsányra bármikor, habozás nélkül, egy bajnaira kissé fintorogva, de igen, egy mesterházyra... törjön le a kezem inkább.
és tudom, igen, tudom, hogy én is felelős leszek azért, mert orbán tovább fog rombolni, hogy a hordája elpusztít mindent, ami egy országban szerethető, de akkor sem visz rá semmi, hogy az egyetlen értkemet, a szavazatomat elpazaroljam egy akarnok mitugrászra.
inkább várok még négy évet.

Mária 2014.01.11. 15:01:40

@Katarina:

Te így gondolod, én meg nem így gondolom.

Én úgy gondolom, hogy amihez jogom van, azt nem vagyok KÖTELES is megtenni egyúttal.

És azt is gondolom, hogy ha egy pártról, vagy szövetségről már a választás előtt lesújtó a véleményem, ezért nem szavazok rájuk, akkor a választás előtt hangoztatott véleményemet a választás után is nyugodtan hangoztathatom.

A véleményem szabad kinyilvánításának ugyanis NEM feltétele az, hogy éljek a jogommal, és leszavazzak valamelyik pártra.

Katarina 2014.01.13. 08:28:17

@Mária: Mint írtam, én nem ilyen ember vagyok. Te igen. Ebben sohasem fogunk egyetérteni. Erkölcsi kötelességről beszéltem, nem törvényi előírásról. Te pedig - természetesen - azt csinálsz, amit akarsz.

Anna Major 2014.01.13. 11:39:23

@Amadeus62: Ebben nagyon tévedsz! Én is panelben lakom, meg sok barátom is és minket nem vásárolt meg!

Anna Major 2014.01.13. 11:41:01

@peter-g: Kedves Péter! KI kell hogy ábrándítsalak! A Jobbikosok is csak pénzért politizálnak. (lásd Morvai krisztinát- jó zsíros állása van az Eu parlamentben) aztán mit tett le ezért?

Lencsés István 2014.01.13. 11:54:45

@Katarina: Kötőszóval ( és ) nem kezdhető mondat . Én EMBER vagyok . Nem én döntöm el , de kijelenthetem a látottak alapján .

@röhögő: Igen , én is . Az a hülye aki mondja , azaz te . Ember nem lehet fasz . A rólam kialakított véleményed nem érdekel , mert hazugság . Én hibátlanul írok .

@Anna Major: Kötőszóval ( mert ) nem kezdhető mondat . Mondatkezdés nagybetű . Igen , csak az . FIDESZ nagy kezdőbetű . Nem hülyeség , tény .

@martineden: FIDESZ nagy kezdőbetű . Idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) ;) Ékezetek használatát tanuld meg . Igen az a tény amit írok , amivel nem tudtál mit kezdeni . :) ;) :D

@nincs_itt: Én EMBER vagyok . Ilyen nincs , hogy . : " .... gonsozrossz , gonsozrossz .... " . A rövidítés szint alatti . Nem pékként dolgozom . Diplomám van , hiába irigykedsz . :) ;) :D A rólam kialakított véleményed nem érdekel , mert hazugság . Amit írok az az EMBEREK szerint tény .

@stark (a fideszre szavaztam 2010ben): Én egyértelműen MAGYAR vagyok . te nem vagy MAGYAR , mert neved sincs .

Lencsés István 2014.01.13. 14:53:20

@Katarina: Te vagy a troll , mert én névvel nem lehetek troll .

true 2014.01.14. 09:06:41

@Lencsés István: A rövidítés szint alatti.

Lencsés István 2014.01.14. 10:08:23

@true: Igazad van ( Ritka kivétel , és csoda ami erősíti a szabályt ) , de én nem is rövidítettem szóval ezt beszoptad te mocskos buzi . :D :D :D + :D

true 2014.01.14. 10:21:16

@Lencsés István: A Fidesz az nem egy rövidítés, mint az MTA?

Lencsés István 2014.01.14. 10:41:29

@true: A FIDESZ - t mindenhol úgy írják , viszont a MAGYAR Tudományos Akadémiát , meg nem , csak azok akik lusták írni ....

Lencsés István 2014.01.14. 12:25:18

@true: A tényen mi a vicces ? :D Egyszerűbb lenne bevallani , hogy megint nem tudsz vele mit kezdeni . :) ;) :D Te tömegszerencsétlen buzi . :) ;) :D :D :D + :D

true 2014.01.14. 12:47:34

@Lencsés István: Már csak röhögni lehet rajtad, te fogyatékos!

Lencsés István 2014.01.14. 12:54:13

@true: Én is röhögök rajtad . :) ;) :D A rólam kialakított véleményed meg nem érdekel , mert hazugság . A témával kapcsolatban megírt tényemre tudsz valamit reagálni , vagy csak trollkodsz ? Személyeskedni meg név nélkül nem lehet , csak megsúgom . :) ;) :D

draft22 2014.02.02. 16:52:49

A@wmiki: Ezt te írod mocsadék bolsi patkány? Pont te? Amikor Orbán farkincáját nyalod remélem a fogaidat is használd bolsi patkány.

draft22 2014.02.02. 16:59:37

@true: Lencsés beteg, ezért nem szoktam patkánynak nevezni, mert ő tényleg súlyos beteg,


süti beállítások módosítása