Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Kötényt kapott a felcsúti focista

2013.12.29. 03:38 - eroica

Orbán Viktor a Hot! bulvármagazinban kapott hatoldalas szereplési lehetőséget. Ez szokatlanul nagy terjedelem. Ahogy remek cikkében Szily László megjegyezte: "ekkora terjedelmet a kétfejű gyermeket szülő Fekete Pákó sem kapna: a teljes címlap, a tartalomjegyzék harmada, majd hat teljes magazinoldal rengeteg fotóval, köztük egy öltözőszekrény-ajtóra is kiragasztható családi poszterrel."

A cikk több módon is megpróbálja megmutatni a kormányfő emberi arcát. Ezeket Szily szépen összegezte. Pl.: "Két pálinkás kép is akad a cikkben, ha elsőre nem értenénk meg, hogy Orbán Viktor kedélyes, pálinkázós atyafi." Vagy: "A legnyilvánvalóbb trend az, hogy Orbán látványosan nyitott a cukiskodás felé. Két képen is nagy, szőrös emlőst vakar, egy harmadikon pedig feleségére háturól rátapadva kukkant a konyhapult irányába."

hot_magazin_cikk_Orban_Viktor_kormanyfo_miniszterelnok_veje_Tiborcz_Istvan_demizson_palinka_kockas_ing.jpgRészlet a Hot! magazin cikkéből (Kép: cink.hu)

A kutyavakarás és a pálinkázás mellett Orbán ingének jut főszerep. Ez mutatja be, hogy a miniszterelnök is "egy közülünk"
"A cikk legerőteljesebb vizuális eleme Orbán Viktor kék-fehér-piros kockás inge. Ez nem egy diadalmas tábornok egyenruhája... Nem, ez egy Egyszerű Fickó inge, aki annyira egyszerű fickó, hogy fehér pólót húz alá."

Azonban ezt a képet lerontja valami: "egyszer csak egy Paul Bocuse-szakácskötény kerül a megejtő egyszerűségű ing fölé. Paul Bocuse egy nagyon híres, sznob körökben bálványnak számító francia séf, akiért nem a pólós-kockásingesek szoktak rajongatni. De ez csak apró döccenő, mert a Hot törzsolvasói közül valószínűleg pont annyian hallottak Paul Bocuseről, mint Bibó Istvánról."

paul_Bocuse_koteny_Orban_Viktor_miniszterelnok_kormanyfo_luxus_sef_konyha_hot_magazin_kep.jpg


Egy ilyen kötény ára 25 euró (+ a postaköltség Franciaországból), azaz kb. 7500 + postaköltség. (Pontosabban 35 euró+postaköltségért lehet rendelni és jár hozzá egy 10 eurós "Best of Bocuse" szakácskönyv is.)
Egy egyszerű kötényért tízezret adni (és luxus-szakácskönyvből főzni) meglehetősen ellentmond annak a képnek amit Orbán máskor magáról mutatni akar. A TV2 Naplójának kamerái előtt például egyszerű kolbászos rántottát ebédelt Lázár Jánossal.

orban-kolbasz.jpg
A Bocuse kötény persze nem véletlen. A kormányfő jól ismerheti a sztárszakácsot. Orbán ugyanis 25 millió forint közpénzzel támogatta, hogy Széll Tamás magyar séf részt vegyen a Paul Bocuse alapította Bocuse d'Or versenyen.

nyakkendo_Ermenegildo_Zegna_Orban.pngOrbán a ruházkodásban sem veti meg a luxusmárkákat: 20-24 ezres nyakkendőket hord

A valódi Orbán egyébként másban sem veti meg a luxust. Nem csak budai luxusvillája mutatja ezt, hanem öltözködése is. Ermenegildo Zegna nyakkendőt hord, aminek 20-24 ezer forint darabja. Ez azért érdekes, mert a Magyar Vizsla fideszes "civil" kiadvány 2006-ban azzal támadta Gyurcsányt, hogy ilyen márkájú szmokingot hord. Hiába, amit nem szabad a baloldalnak, azt szabad Orbán Viktornak.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő oldalához a Facebook-on.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr925715197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.12.29. 09:19:21

Szegényke már rég elérte a vágósúlyt,kár belé már a táp na meg a pálesz.Ilyen disznó mósra elhízva,hogy van pofája a gyermekeket naponta tornaórára zavarni?!

házelnök 2013.12.29. 10:18:11

A cikk akkor lenne normális, ha a focista szó nem lenne benne.

pirimogyoró 2013.12.29. 10:22:12

Nem az a baj vele, hogy el van hízva, mert azzal a saját bőrét viszi a vásárra, hanem ahogy velünk bánik. Majdnem mindenki retteg, hogy ha akárcsak hozzászól egy cikkhez, elveszíti a munkáját.

imres 2013.12.29. 18:06:49

@pirimogyoró: Rettegjél, elvtárs! Rettegjél!

pirimogyoró 2013.12.29. 18:59:04

@imres: Nyújtsd ki a nyelved! :) Látom, olyan színe van, mint Hitler nadrágjának...

Dezső Németh 2013.12.29. 19:13:13

"...Kötényt kapott a felcsúti focista..."
Helyesbítés : Felcsúti BUKOTT focista....
Nem szeretem a dagadt miniszterelnököket.... Az a halálom... Bár inkább EZ dögöljön meg...

mojoking77 2014.01.07. 12:10:35

hehe... Ilyen nyakkendom (plusz ingem, cipom) nekem is van..:) Akkor most en is sikeres vagyok? :)))


süti beállítások módosítása