Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Címlapon hazudik az önkormányzati újság

2013.12.16. 22:15 - eroica

Nem lepődünk meg, hogy a Fidesz irányította "közmédiumok" egyre gyakrabban hazudnak. Legutóbb is szép hazugságspirálba keveredtek, miután nem tudósítottak Sólyom László, Tölgyessy Péter és alkotmánybíró könyvbemutatójáról. Előzetesen ígérték, hogy ott lesznek, de a Fideszt érő komoly kritikák után inkább csak Kövér László százhalombattai lakossági fórumáról közöltek riportot.

Azonban az önkormányzati Pécsi Hírek konkrétan 11 milliárd forintnyi adósságot hazudott el. Címlapon közölték, hogy Pécsnek nincs adóssága.

Pecsi_Hirek_onkormanyzati_ujsag_hazugsag_adossag_atvallalas_0_forint_11_milliard.jpg

Azonban a témáról szóló kétoldalas beszámolójában sem beszél arról az újság, hogy a folyószámla-, a működési és a buszbeszerzésre felvett hitelek azonban tovább pörögnek, így Pécsnek körülbelül 11 milliárd forint adóssága marad. (És akkor nem beszéltünk arról, hogy az állam által "átvállalt" 14 milliárdot is az adófizetőknek kell fizetni, így az sem tűnik el.)

Pava_Zsolt_Fidesz_Pecs_polgarmester.jpg
Viccelődhetnénk, hogy ha tényleg nulla a város adóssága, akkor azt igazán kifizethetné zsebből Páva Zsolt polgármester, de valahogy mégiscsak felháborítóbb, hogy 11 milliárdot hazudnak nullának.

Persze az országos Fidesz is hasonlóan hazudik az adósságügyben (is). Kiplakátolja, hogy nem tartozunk az IMF-nek, miközben helyette másnak tartozunk, hiszen idén 2000 milliárddal nőtt az államadósság. S persze miközben az IMF-tartózás ellen "szabadságharcolni" kell, az EIB-től fel lehet venni 150 millió euró hitelt.

IMF-ügyben egyébként a pécsi Fidesz is ellentmondásba keveredett. Míg a "szabadságharc" egyik fontos érve az ingatlanadó elutasítása volt, azt Pécsett épp a Fidesz terjesztette ki minden lakóingatlanra és telekre. A pécsi Fidesz így az "IMF-et támogatja".

ingatlanado_plakat_Pecs_nem_engedunk_az_IMF_nek_kormany_Fidesz_propaganda.pngPécsett a Fidesz vezette be az általános ingatlanadót.

Ui.: Természetesen Pécsett is számos "jobban teljesít" és "rezsicsökkentés" óriásplakát látható sokmillióért. Ehhez képest a pécsi Minerva Könyvtárban például csak 16 fok van és kabátban kell olvasni, mivel 2010 óta felére csökkent az intézmény támogatása.

pecs_Minerva_Konyvtar_16_fok_Fidesz_rezsicsokkentes.png

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő oldalához a Facebook-on.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr735695685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emiksz 2013.12.17. 08:27:11

Ha Pécstől az állam átválal X milliárd tartozást, akkor a tartozás országosan egyenletesen szétkenődik, vagyik Pécs adóssága arányosan = (X/M)*P, Ahol M Magyarország, P pedig Pécs lakosságszáma. Így az adósság Pécs szempontjából kb 1,5 százaléka marad. De az sem nulla.

Rá kellene ébredni, hogy az önkormányzati, sportegyesületi, kézimunkaszakköri adósságok "átvállalása" azt jelenti, hogy a teher rá lesz tolva az összes magyar állampolgárra. Ettől a tartozás még tartozás, csak a tücsök helyett a hangya szívja meg.

Zsuzsanna Heltai 2013.12.18. 05:31:22

Ideje volna már minden disznóságát, hazugságát a tájékozatlan tömegek számára is megvilágítani ennek a népbutító kormánynak.


süti beállítások módosítása