Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A Magyar Hírlapot nem érdekelte Mandela halála

2013.12.06. 06:38 - eroica

Csütörtök késő este járta be a világsajtót Nelson Mandela halálhíre. Facebook-oldalunkon mi is gyorsan szerény megemlékezést írtunk a Nobel-díjas ikonról.

Pár perce jött a hír, hogy 95 évesen elhunyt Nelson Mandela, az apartheid ellen küzdő szabadságharcos, a Dél-Afrikai Köztársaság volt elnöke. 27 évet töltött börtönben politikai fogolyként, mégse bosszút, hanem békét akart az országának. Hitt abban, hogy az egyenlő jogokért, akkor is ki kell állni, ha reménytelennek tűnik a helyzet. 
2005-ben azt mondta: a szegénység nem természetes, ahogy a rabszolgaság és az apartheid sem. "Az emberek hozták létre, és emberi cselekvéssel fel is számolható."

Gyors megemlékezésünknél az online médiumok sokkal profibbakat közöltek: volt alapos élettörténet és okos és színes elemzés is, amit utólag linkeltünk is. 

Mondhatjuk: szerencsére a sajtó alapvetően helyén kezelte a szomorú eseményt és a napi belpolitikai híreket félretéve kiemelt helyen, "főhírként" emlékezett meg róla. Két kivételt találtunk a híradó.hu-t és a Magyar Hírlapot. Nem fogják kitalálni melyik Jeles Magyar Vezető szerepelt mindkétszer főhírként Mandela helyett. (A képek nagy részét algebraicvarietyshow mikroblogger gyűjtötte.)

444_mandela.png

origo_mandela.png

index_mandela.pngnol_mandela.pngvs_mandela.pnghvg_mandela.pngmno_mandela.png

És akkor jöjjön a Híradó.hu. (A főhír alatt még két jó hír a kormánytól - ahogy akkor is volt, amikor eldugták a Fidesz fóti vereségét.)

Hirado_hu_mandela.png

Széles "gravitáció" Gábor Magyar Hírlapja azonban köröket vert a Híradó.hu-ra. Az éjjeli címlap, amikor már kb. 14 órája vezető hír volt Orbán kézfogása. (Értjük, hogy az is sokaknak fontos szimbolikus ügy, de 14 óra elteltével egy olvasókból élő portál már szokott frissíteni.)

Magyar_Hirlap_megemlekezes_Nelson_Mandela_halalarol_cimlap_szerkesztes_kiemelt_hir_apro_hir.png

A reggeli címlapon se került kiemeltebb helyre Mandela, azonban történt egy furcsaság. A hírportál egy másik képpel újra kitette az előző nap végig címlapos hírt. Igaz pici bonyolítással. A linkre kattintva csak egy előzetes egybekezdéses hírhez jutunk és az ingyenes regisztráció után juthatunk a hír előző nap kitett többi részéhez. Ismétlés a tudás anyja...

Frissítés: Késő délelőtt végre sikerült kitenniük vezető helyre a cikket.

Magyar_Hirlap_megemlekezes_Nelson_Mandela_halalarol_cimlap_szerkesztes_kiemelt_hir_apro_hir_pentek_reggel.png

Reggel nyolckor még mindig az újra kitett tegnapi hír a vezető anyag


Ui.:

Persze tudjuk, hogy a Magyar Hírlapnál nem sietik el a dolgokat. Széles Gábor kitüntetésének híre három napig szerepelt képpel a címlapon...

Szeles_Gabor_kituntetes_vezeto_hir_Magyar_Hirlap.jpg

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

13 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr45678071

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dél-Afrikáról 2014.01.12. 11:49:49

Kissé rendhagyó témát választottunk mára, okkal. „Historia est magistra vitæ” (Cicero). Dél-Afrika valódi történetét mindannyiunknak ismernie kell, hogy nota bene, láthassuk mit művelhet egy gyönyörű országgal egy sátáni eszme, amely mint egy vír...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.06. 10:41:24

a magyarhirlap egy külön világban él. ennyi.

==T== 2013.12.06. 11:38:13

Miért lenen kötelező beszámolni egy tőlünk több ezer kilóméterre élő rasszista politikus haláláról?

** Itt pl. gyönyörűen énekli a tömeggel az öld meg a fehéreket c. ottani slágert:

A számomra legemlékezetesebb cselekedete az volt, amikor a tömeggel együtt énekelte az "öld a fehéreket" c. dalt. A youtube-on fent van.

Kétkedőknek:

www.youtube.com/watch?v=NKiePbTcAfY

kitmantv.blogspot.hu/2011/09/nelson-mandela-kill-whites-anc-songs.html

padlogaz 2013.12.06. 12:14:00

@==T==:
"...A számomra legemlékezetesebb cselekedete az volt, amikor a tömeggel együtt énekelte az "öld a fehéreket" c. dalt..." - elég egyszerű ember lehetsz...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.06. 12:16:35

@==T==: milyen kérdés az, hogy miért kötelező megemlékezni egy olyan politikusról akit világon mindenki ismert?

István Kun 2013.12.06. 16:44:12

Megint egy ujabb kötekedési lehetőség. Hurrá!

Hohenstaufen 2013.12.06. 17:54:45

Hát ez egyszerűen elképesztő! Mégis, mit képzel a cikk szerzője, kicsoda ő? Minden média magánügye, melyik hírt milyen mértékben és milyen módon közöl vagy nem közöl! Nem hiszem, hogy bárkit is érdekelne, hogy egy "eroica" nevű nagy médiasenki zsoldoskatonát milyen hírnek a tálalása vagy nem tálalása zavarja! Nem diktatúrában élünk, ahol egy központi pártakarat előírja, miről szóljanak a hírek. Másokat meg más hírek elhallgatása zavar, csak nem hisztizik, hanem a saját világnézeti preferenciáinak megfelelő médiát bújja, és vastag ívben tojik rá, hogy a rivális fél mit csinál vagy nem csinál. És hogy mit illik és mit nem...az illemtant a fogyasztói társadalom meg a liberális piacgazdaság gátlástalansága már rég felzabálta. Semmi sem szent többé. Nekem, és gondolom sokaknak Mandela az égvilágon nem jelent semmit, nem mérvadó személy számomra. Minimum érdektelen. Eroica a saját személyében a saját vonatkozásában azt sirat akit akar, csak ne akarja már kötelezővé tenni a nagyon is egyéni szimpátiáit. Elképesztő, hogy egy demokráciában számon kérik és gyalulják, ha valaki nem béget együtt a másik kompániával! Íme a nagy fanatikus terrorista demokrata!

llaca 2013.12.06. 19:47:44

@Hohenstaufen: " Nem diktatúrában élünk, ahol egy központi pártakarat előírja, miről szóljanak a hírek." DE IGEN !!! Abban élünk. Egyébként ha már meghalt. Legyen könnyű neki a föld.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.12.07. 07:39:37

Pitiáner. Mandela halálával tele van a sajtó. Ha a Magyar Hírlap nem egy szar lap lenne, és megígérné, hogy következetesen nem foglalkozik olyan hírekkel, ami a csapból is folyik, hát én csak azt olvasnám.

Éhes_ló 2013.12.08. 19:39:08

Madela mára pokol legmélyebb bugyrában ég amiért egy virágzó és gazdag országból egy AIDS.el és vadállati bűnözőkkel elárasztott, közbiztonság nélküli nyomortanyát sikerült csinálnia nem kevés nemzetközi támogatással.

Ezért aki értelmes ember, az távol tartja magát ennek a hazug és kártékony országpusztítónak, gyilkosnak és terroristának az elkaparásától és csak elismerés járhat bármely cseh politkusnak, ha ezt így is gondolja.
Ez pedig már a repressziv tolerancia PC terrorját mutatja kitűnően, mire képes a "toleráns" "demokratikus" sajtó és mozgatói, ha bárki megsérti a dogmáit és saját nem PC véleméyne van egy bűnözőről, aki 2008-ig a nagy testvér terrorista listáján szerepelt
hvg.hu/vilag/20131206_Mandela_2008ig_rajta_volt_az_USA_terrori
miközben szépen elénekelte a feka haverjaival, hogy öld a búrokat:
www.youtube.com/watch?v=NKiePbTcAfY#t=47&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201312

Remélem belzebub alaposan befűt neki a hátralévő örökkévalóságban azért, amit tett a feka haverjaival ott.

toportyánzsóti 2013.12.11. 07:24:02

@Hohenstaufen: Közpénzből élő médiának nem magánügye mit csinál.

toportyánzsóti 2013.12.11. 07:31:01

@Éhes_ló: Jól beolvastál a csuti csókkirálynak és fajtájának.


süti beállítások módosítása