Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Régebben még jó volt a Fidesznek Soros pénze?

2013.10.20. 20:22 - eroica

A Fidesz ifjúsági szervezete a kacsás performansz után most lejárató honlapot gyártott a Bajnai Gordon támadására, amit fizetett hirdetésben reklámoz is. Ebben olyan döbbenetes tények kerülnek elő, mint hogy Bajnai KISZ-titkár volt a középiskolában. Ha ez gond a Fidelitas szerint, akkor emiatt többek közt a következőknek kéne lemondani: Orbán Viktor, Kövér László, Rogán Antal, Deutsch Tamás, stb. (Bajnai amúgy nem volt MSZMP tag ellentétben Kövérrel, Pintér Sándorral, Matolcsy Györggyel vagy Martonyi Jánossal).

fidelitas_Fidesz_fizetett_hirdetes_Bajnai_Gordon_gordonelete.png

A honlap többek közt 100 milliós Soros támogatással vádolja Bajnait, de ezt nem tudja alátámasztani. A honlap bővebb magyarázatában egy szó sincs Sorosról, helyette inkább Bajnai évértékelőjéről beszélnek. A linkelt Heti Válasz cikkben pedig csak annyi olvasható, hogy a "több tízmillió" jött a Center for American Progress-től. A CAP az egyik legnevesebb amerikai demokrata think-tank, nem pedig Soros magánalapítványa. Arról nem is beszélve, hogy a "több tízmillióból", hogy lesz 100 millió. (S jegyezzük meg: ez a "több tízmillió" valószínűleg lényegesen kevesebb, mint amennyiért a legújabb Békemenet mozgósító kampányát reklámozzák.)

Fidelitas_Fidesz_fizetett_hirdetes_Bajnai_Gordon_gordonelete_szazmillio_1.png

De önmagában furcsa, hogy a Fidesz ennyire támadni akar egy (állítólagos) Soros támogatást. Orbán Viktor ugyanis 1989-ben Soros-ösztöndíjjal tanult Angliában. S persze a fideszesek a szakkollégiumukon keresztül elég jelentős támogatást kaptak. Bizony 1992-ben még ezt a közleményt adta ki a Fidesz. Sok minden változott azóta.

A Fidesz nyilatkozata - Soros Alapítvány

1992. szeptember 28.

Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon.

Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog. Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen. (via)

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr255589784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.10.21. 08:50:25

Narancsmaffia be van rendesen szarva Gordontól,mert Gordon azt csinálja amit mond,ellentétben velük akik csak szélesvásznú vetítőgépek,aztán amikor hatalomra jutnak minden korábbi ígéretet pofánszarnak!Fidelióták eleve elmegyenge gyülekezet,normális fiatal baloldali,csak aztán hülyül át a jobberoldalra!

2013.10.21. 15:22:36

Mocsok egy hazug, zsivány banda ! Ez a fityisz !


süti beállítások módosítása