Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Kedves Dajcstomi! A Fidesz nem az Apple...

2013.09.28. 23:34 - eroica

Deutsch Tamás a rá jellemző szerénységgel közölte a Fidesz kongresszusa kapcsán:

"Bizonyára érdekesebb, izgalmasabb a romantikus hőskor, amikor 1976. április 1-jén Steve Jobs, Steve Wozniak és Ronald Wayne megalapította az Apple-t. És bizonyára unalmasabbak a mostani Apple közgyűlések, amikorra a hajdan egy garázsban működő cég hatalmas, sikeres és piacvezető lett. De hát ilyen, amikor bekövetkezik az, amit az alapítók még a legszebb álmaikban sem gondoltak volna.
Ez jutott eszembe a 25 éves Fidesz 25. Kongresszusáról."

Fideszes értelmiségiek már 2002-es választási vereség után közölték, hogy Orbán "Közép-Európa legtehetségesebb politikusa", így a Steve Jobs-hoz hasonlításon nem akadunk fel.

Deutsch_Tamas_Fidesz_EP_kepviselo_Apple_Epol.png

Érdekes azonban, hogy Deutsch szerint miben hasonlít az Apple-re a Fidesz. Nem az innovatív termékekben hasonlítja, amelyekkel milliók tudnak jobban dolgozni, könnyebben kommunikálni, szórakozni. Deutsch számára csak az a fontos, hogy a cég "hatalmas, sikeres és piacvezető" (azaz a részvényeseinek sok pénzt hoz). Ezek a jellemzőket és a Fideszt ismerve Deutsch pártja inkább a hírhedt  Standard Oil-ra hasonlít. Az olajcég úgy vált a legnagyobbá, hogy a versenytársai kiszorítására törekedve minél több térségben monopólium lett, majd ott jelentősen árat emelt. A 20 éves Fidesz uralom "centrális erőtér" koncepciója erősen hasonlít erre. (A Standard Oilt végül 1911-ben a Legfelsőbb Bíróság 33 vállalatba vágta a monopólium-ellenes törvény alapján.)

A Fidesz "munkásságát" akkor is nehéz lenne az Apple innovativitásához hasonlítani, ha Deutsch nagyon próbálná. A Fidesz ugyanis inkább másolni szokta átvenni emlékezetes "ötleteit". A "Hajrá, Magyarország" szlogen és az "egymillió munkahely" ötlete Berlusconitól származik. Az egymillió munkahely Berlusconinak sem jött össze, de a tulajdonában álló Milan sikeresebb a jelenleg kiesőre álló Felcsútnál. 

Az Apple-nél ráadásul a kreatív, eredményes munka számít, nem a Vezér utasításainak szolgai végrehajtása. (Az önállóban gondolkodó Pokorni nem szólhat bele az oktatáspolitikába, míg Hoffmann Rózsa minden bukás és az ellene szervezett tüntetések után is megmaradt köznevelési államtitkárnak). Az Apple-nél annyira a munka eredménye számít, hogy Steve Jobs által kijelölt új vezérigazgató a nyíltan meleg Tim Cook. Eközben a Fideszben elítélik a melegség felvállalását. A liberálisból konzervatívvá vált párt "polgári értékrendjébe" csak az Orbánhoz lojális Deutsch Tamás gáláns kalandjai férnek bele.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr185538715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emberbarát 2013.09.29. 09:33:56

Egyike ez a lény a zsidó hatalombitorlóknak.Ezek miatt fertő ma Magyarország.

toportyánzsóti 2013.09.29. 09:36:04

Tompika nyugodtan aludhat nyitott ajtókkal nem fogják az eszéért elrabolni,viszont a legnagyobb kárcsináló mind a mai napig az ország történetében a 6 milliárdos beléptető rendszerével a barom!

Hefe 2013.09.29. 20:05:53

a fidesznek soha nem jelentett gondot hogy hazudjon. Az Apple piacvezeto sok mindenben, a fidesz altal kirabolt kis orszagunk meg a regioban is a vegen kullog.
Parhuzamot vonni egy sikeres ceg es egy bukasra allo egykori eltanulo kozott, az bizony igazi fideszes hazugsag.

Hubert József 2013.09.29. 20:19:28

@emberbarát: ha már valami, az ország inkább a hozzád hasonló nácik miatt fertő

regress 2013.09.29. 20:28:24

@Hubert József: az másodlagos,hogy ez az agyhalott zsidó,vagy nem. a lényeg,kártékony féreg, viktorral együtt.

legeslegujabbkor 2013.09.29. 20:34:13

Unalmas Apple közgyűlések jutnak eszébe a Fidesz kongresszusáról?
Ha tényleg azt hiszi, hogy nyugdíjas öregurak melegedő helye az Apple közgyűlése, akkor az unalmas jelzőért a fideszes szónokok meg fognak sértődni.

Fullánkos Algol 2013.09.29. 20:38:23

Az évszázadnyi terrorjukkal hozták össze a monopóliumot, elég szomorú ha cinkosukká téve lerántják ezt a népet a szintjükre:
Orbán - Kun Béla
Szájer - Ágoston Péter mek.oszk.hu/00300/00355/html/img/7b.jpg
Pintér Sándor - Garbai Sándor filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5227
(ott van mellette a videón az egykori Martonyi meg a Révész Máriusz is)
Rogán Antal - Rákosi Mátyás
Pokorni Zoltán - Kunfi Zsigmond www.delmagyar.hu/133_napon_at_tarto_kulonos_alom/cikk/210/2092123/4.jpg
Németh Zsolt - Landler Jenő filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5305
Zagyva György Gyula - Leopold Rado (Roth) (Lenin-fiú) kuruc.info/galeriaN/egyeb/zsidokomm1.jpg
Kövér László - Tisza István
Gyurcsány - Klebelsberg - Metternich
stb...

Muzsikok közt 2013.09.29. 20:42:54

Azt nem tudom K. Európában ki a legtehetségesebb (sanszos hogy Orbán ha nyer harmadszor), de itthon a ligájában sincs senki.

Hefe 2013.09.29. 20:44:09

"És bizonyára unalmasabbak a mostani Apple közgyűlések, amikorra a hajdan egy garázsban működő cég hatalmas, sikeres és piacvezető lett. De hát ilyen, amikor bekövetkezik az, amit az alapítók még a legszebb álmaikban sem gondoltak volna.
Ez jutott eszembe a 25 éves Fidesz 25. Kongresszusáról.""

eleg jol tudjuk egy ido ota hogy a fideszben a kozgyules nem kozgyules, meg akkor sem ha annak latszik.

Hefe 2013.09.29. 20:46:12

@Muzsikok közt:
"de itthon a ligájában sincs senki."

ez igy van. Mar regota nincs senki a ligajaban itthon. Volt a kit a nepbirosag itelt halalra, volt aki a szovjetunioban mult ki bekes oregkorban.

Jenyei 2013.09.29. 21:25:43

@emberbarát: na b+, azé' elég nagy boksz lehet a fejedben. Akkor most a zsidók felelősek minden bajunkért (SZADESZ + Deutsch), vagy a vérmagyarok (Orbán és bandája)?

Netuddki. 2013.09.29. 21:47:17

Ha a tompikáék a fidesz nevű homokozójukban akarnak a pöcsükkel játszani, akkor alapítsanak egy céget aztán a saját vagyonukkal tegyék és ne a közpénzzel! Ugyanis az Apple mindezt nem az USA adófizetők pénzével teszi.

Ja, és a saját vagyonukból előbb szépen visszafizetik amit a közösből elloptak. Aztán miután leülték a büntetésüket lehet próbálkozni a versenyszférában...

dr kíváncsivagyok 2013.09.29. 21:54:44

Ezt az ingyenélőt ki kéne végre rakni ezekből a zsíros állásokból amiket a Fidesz biztosít neki 23 éve !
Életében nem dolgozott 10 percig sem....

jpmjpm 2013.09.29. 21:57:35

naon szééép gondolat. :)

ebből is látszik, hogy sürgősen kezelésre van szükségük.

az apple egy baromi jól menő cég, ami nemhogy megáll a saját lábán, hanem eléképesztő profitot termel. ezzel szemben magyarország, hááát...

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.09.29. 22:21:53

Zavar a centrális erőtérben. Az Apple egy extraprofitra hajtó multinacionális vállalat. Aki meg az extraprofitra hajt, az a burzsoá imperialista, akarom monani a pénzvilág nagytökése, és köztudott, hogy akkor hazánk ellensége is, aki ellen fülkeszabadságharcot kell folytatni. Jut eszembe a fülkeforradalmi szabadságharc nem az, amikor leleplezik a választási csalókat?

orbán FUCKtor 2013.09.29. 23:49:27

Piti, kisstílű, gerinctelen faszfej!

KopaszMercis 2013.09.30. 00:44:59

Van meg egy parhuzam... az Epöl által birtokolt készpénz tartalék 3szor rendezni tudná a fideszesek vesszőparipáját, a teljes államadósságot.

Ennyi pénz 1000-ét sem fogják soha egyhelyen látni a kis vidéki cigányaink... csak hogy belőjük a nagyságrendeket.

Jah és a Jobs egy tuskó zacis hülyegyerek, aki tusolni sem tudott rendesen... na ennek a csávónak a cipőjét nem érik fel ezek a nagyovidéki mikiegerek...

[megmondoember] 2013.09.30. 00:46:59

A párhuzam a Fidesz és az Apple között tökéletes. Az Apple is valójában innováció nélküli, mások ötleteit szolgaian másoló ( de azt a nyilvánosság felé már sajátjaként és újdonságként eladó), rabszolgamunkával dolgoztató, mások mértéktelen kihasználásán gazdagodó cég. Az Apple-nek egyedül a marketingje kiváló, hiszen az a jelek szerint elfedi mindezen visszásságokat - annyira, hogy még a posztoló is bedől neki. Ettől azonban csak még tökéletesebb lesz a párhuzam és az összehasonlítás a Fidesszel.

rockjano 2013.09.30. 02:23:37

@[megmondoember]:
"Az Apple-nek egyedül a marketingje kiváló"

Az Apple-nek a termékei kiválóak… meg persze a marketingje is.

A Fidesznek semmije sem kíváló… nem még a marketingje sem (legfeljebb csak az ellenfeleikhez képest)

sdani 2013.09.30. 03:06:24

@[megmondoember]: Egyetértek! Hozzátenném még azt, hogy Steve Jobs is egy méretes köcsög volt, aki diktatórikusan vezette a céget. Az is egy további párhuzam, hogy a cég hatalmas nyereségét is próbálják elrejeteni/kimenekíteni.

Sajnos egy ponton van csupán fájó ellentét az Apple és a Fidesz között... Az apple alapító csodamágus, isten CEO-ja már régen halott.

áasdklfjáasn 2013.09.30. 03:26:55

@jpmjpm:
Sőt, az Apple vagyona kicsit több, mint Magyarország éves költségvetése...

Mert ott teszenk is valamit, nemcsak lopnak napi 24 órában, mint itt Orbánék.

@[megmondoember]:
Hát azért kicsit gondold át, mielőtt nekiállnák megmondóemberkedni, mert most csak hülyeségmondó ember lettél ezzel a hozzászólással.
Csak menj végig az i betűs terméksoron: iPod, iPhone, iPad, iOS.
Azért egyikre sem mondnám, hogy szar minőség, de még csak azt sem, hogy nincs benne temérdek újítás.
Mert valóban létezett előttük mp3-lejátszó, mobiltelefon meg hordozható számítógép is, csak hát egyik sem volt közel sem az a minőség és az a használhatósági szint.
Ja, meg oprendszer is volt az iOS előtt, de egyrészt megbízható (jó, persze, egy rendszeren fut csak, ez tény, szóval sokkal egyszerűbb ilyet írni, mint Windowst, ami a Dzsunkafabrik Gagyitronixon is kell, hogy fusson, na de a külseje azért tipikusan az, amihez csak valami ízléssel rendelkező grafikus kéne lőni, és ez igazából eddig csak az Apple-nek sikerült, immár vagy 30 év óta, igaz, egyes Linuxok már legalább ötleteket loptak tőlük, de még mindig messze vannak kivitelben).

@sdani:
Komoly céget csak diktatórikusan lehet vezetni, a demokrácia ott nem működik.
Ráadásul elég sikeresen vezette, a cég vagyona még a halála utáni visszaesés után is sokkal több, mint Magyarország teljes éves bevétele. Pedig az csak egy cég pár tízezer alkalmazottal, ez meg egy tízmilliós ország.

tujapecér 2013.09.30. 04:59:43

lenin, sztalin, hitler, mussolini, rákosi, kádár, s a többi meghaltak. Művüket a történelem fogja megitélni, vagy már meg is ítélte.
Ez fog történni Orbánnal is. Csak a baj az, hogy mindegyik alatt a népe nagy része szenvedett, de ezt nem vette figyelembe. S a legrosszabb,hogy elődjei legalább egyértelműen kijelölték ki az ellenség, itt volt eszme s párt társai (MSZMP) ellen is harcol, meg a holdudvarának pénzét gyarapító EU ellen. Mi ez, ha nem paranoia?

lobster thermidor 2013.09.30. 08:07:32

A fidesz úgy viselkedik Magyarországot, mint a Brit Kelet - indiai Társaság a gyarmatokon...
A mindenek felett álló mohó profitéhségről, és a kizsákmányolás módszereiről India a 17 - 20. századig tartó tönkretétele jut az ember eszébe, némi 20. századi felhanggal, amikor is a száműzetése után Iránba visszatérő Khomeini ajatollah 1980 - ban meghirdette az iráni kulturális forradalmat.

Hertelendi 2013.09.30. 09:15:44

Nem tudom, hogy erre az "emberre" érdemes-e egyáltalán egyetlen szót is vesztegetni...Jellemző orbánra, hogy ilyen emberekkel veteti körbe magát, ezek legalább nem veszélyeztetik a pozícióját. Viszont kurva jól élnek és nem kell semmit csinálnia, elég ha nem megy szembe a szabadságharcossal és még hülyeségeket is beszélhet.
Nem tudom miért, de D.T.-ről mindig Caligula helytartója jut eszembe...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.30. 09:22:22

valamihez csak kellett hasonlítani, nem?? az "egymillió légy nem tévedhet"-hez csak nem lehet, pláne nem neki.

csibigabi 2013.09.30. 09:37:11

Ki is mondta azt, hogy az országegy részvénytársaság?

csibigabi 2013.09.30. 09:37:51

@Hertelendi: én tudom, miért. Mert ilyen az agyad belülről.

qtyasorsu 2013.09.30. 09:48:02

Az almának a magja is eltűnne ha ezek a remek szakembereknek bekerülnének oda...Hihetetlen hogy ez az ember 23 éve közpénzen létezik...

Macropus Rufus 2013.09.30. 10:21:02

@rockjano: vitába szálénék az Apple királysága ellen. :)
Az Apple jó cuccokat gyárt ez tény. A gond ott van, hogy az árai 1-2 kategórával feljebb pozitcionálja a termékeit, amik viszont nem igazak. Az Apple termékei nem a top hardware kategórából kerűlnek ki. Közönséges platform, ami ráadásúl még erős korlátokkal is bír. Hasonló erős gépet fele annyiért össze lehet rakni mit amennyibe egy Apple gép kerűl. Ezt elfedendő, az Apple egy királyságos marketing gépezetet üzemeltett, mely elhiteti a vevőkkel, hogy ha van pl. iPhone-od akkor valaki vagy. Ez első körben a celebek és a Valakik vettek. Utánna indúlt a majmolás. Ha xy ismert arcnak ilyen van akkor nekem is kell. Ez máramár odáig ment, hogy az sem érdekli már a usert, hogy a készüléke adott esetben fele annyit sem tud mint egy más olcsóbb telefon. A lényeg az Apple esetében nem is ez. Hanem az, hogy sikerűlt elhitetni a fél világgal, hogy a cuccaik jók, meg királyságosak.
Egyébiránt: perrel fenyegette meg egy kis kanadai cég az Apple-t, hogy felejtse el a gesztus vezérelt dolgok miatti perelést, ui. az a cég szabadalmasztatta pl. az érintő kijelző technológiátját, a multitouch elvet és társait. Továbbá egy japán arc pert nyert az Apple ellen, mert az iPd köralakú vezérlőjének a design-ja az ővé volt és az Apple az engedélye nélkűl lenyűlta. (Lásd még: Svájci vasút, aki szintén perrel fenyegette meg, mert tűlük meg a vasútállomásokon lévő órák design-ját nyúlta le). De itt van pl. újlenyomat azonosító az új telójukban. Állitom neked, hogy az Apple tulajok meg vannak győződve, hogy korszakalkotó a telójuk technológiája. Kár, hogy a Motorola 2011-ben piacra dobta az Atrix 4G telefonját ami - 2 évvel az Apple elött - tudta már az újlenyomat azonosítást.

Szóval nagyon sok hasonlóság van az Apple és a Fidesz közt.
Kezdve azon, hogy simán tudják befolyásolni az emberek véleményét, de csak azért mert megtalálták a megfelelő táptalajt.Szemrebbenés nélkűé hazudnak, és ha cél érdekében mindenkin ádgázolnak. Kb. ennyi a hasonlóság.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.09.30. 10:43:35

Milyen visszafogottak voltak még 2002-ben jobboskáim. Közép-Európa legtehetségesebb politikusa és 3. legszebb férfi alsóteste. Ma az ilyen lekicsinylő véleményért főbelövés jár.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2013.09.30. 11:21:38

A dajcstompi tok ugy nez ki ezen a kepen, mint a Viktor parokaban.

peti6 2013.09.30. 11:25:41

Hogy ennyi barmot egy ilyen szar személyeskedő blog össze tud hozni.....
A blogírónak sikerült, a maszopnak nem fog sikerülni a 14-es választásokra.
Végleg eltünnek ezen sok idióta hozzászólóval együtt...
Ennyi...
Írjatok barmok...

Lasombra 2013.09.30. 12:32:51

@peti6: "Végleg eltünnek ezen sok idióta hozzászólóval együtt..."

ez utóbbit megpróbálnád kifejteni, csoki?
Tompikán már eleget röhögtünk!

Macropus Rufus 2013.09.30. 13:22:41

@peti6: sebaj. Lehet most bakot lövök, de ha te nem éltél az elöző rendszerben akkor elnézhető neked ez a lelkes hozzáállás.
Ebben az esetben szeretném felhívni a figyelmedet, hogy amit most a Fidesz művel azt kb. pont az MSZMP tette 89 elött.
Minden az állam kezébe von össze, mindent az állam fog szabályozni, mert az állam beleszólhat mindenbe. Ennyi.
89-ben pont a Viktor volt (elmondása szerint!) az at arc akitől totál összefosta magát a Szovijet hatalom és inkább kivonúlt innen.
Erre most ez a mákvirág visszaállítja azt amit akkor leváltottunk.
Okés, mondjuk ha megnézed, hogy ő mikor és hol szocializálódott akkor álthatod, hogy egy pártitkár apuka mellett igencsak jó tanítvány lett.
Továbbá: több mint 800ezer párttagja volt anno az MSZMP-nek. Azoknak teljesen mind1 mit mondtál, ők meggyőződésesek voltak szinte mint. Vagy azért hajóltak be a hatalomnak mert szerettek volna előlrébb jutni a ranglétrán. Hát nem gyanus a hasonlóság? A Fidesz is csak azoknak kezdvez aki benyal nekik. Lásd pl. dohány biznic. Vagy a 16%-os SZJA bevezetés. Azoknak kedvez akiknek van, akiktől ő is várhat valamit. A többi mehet a levesbe. Nagyon sok hasonlóság van a két rendszer közt.
Viszont sem most, sem akkor nem válrta el senki, hogy megértsék a pártfanok, hogy mi a gond. Voltak idők amikor a gyerekkori barátjukat, szomszádaikat dobták fel, mert ebből nekik haszon jött (pl. padlás kisöprés). Most is ezek mennek, csak még nem így. De már most is listázzák azkoat akik nem az ő véleményüket fújják. A mostani választási törvény is olyan, hogy szinte kizárólag csak a Fidesz nyerhet. (anno ez volt a kékcédulás választás). Sorolja még?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.03. 02:21:02

Szerintem jó hasonlat. Mindkettő kutyaütő egy szélhámos (volt). Steve Jobs és Orbán is. index.hu/tech/2011/10/19/steve_jobs_nem_volt_szent/

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.10.03. 02:23:18

@[megmondoember]: így van. a Fideszfigyelő fordítva ülte meg a lovat. itt lett volna a lehetőség elmondani, hogy a Fidesz is csak egy akkora átverés, mint az Apple. szar is és drága is.

emberbarát 2013.10.04. 16:27:17

@regress: Éppen a hatalombitorlás miatt nem másodlagos.Ragadja magához a hatalmat Izraelben,de ha már ide ette a fene,minden nap mondjon imát azért,hogy a magyarok befogadták.

emberbarát 2013.10.04. 16:36:30

@Jenyei: Orbánt(Olsteint)vérmagyarnak hinni,nagy tájékozatlanságot mutat. Miért nem merik azt a nyilvános adatot közzétenni,hogy kik rendelkeznek a Parlamentben kettős,vagy többes állampolgársággal? Mert tele van velük a ház.

Róbert__ 2013.10.17. 13:10:40

@Hefe: Hefe 2013.09.29. 20:05:53

"Az Apple piacvezeto sok mindenben, a fidesz altal kirabolt kis orszagunk meg a regioban is a vegen kullog."

véletlenül se zavarjon, hogy az egész térséget szinte mindenben vezettük 2002-ben a Fidesz 4 éve után, amikor az MSZP-SZDSZ átvette a kormányzást. Mindezt úgy, hogy előtte az MSZMP-ből a rendszerváltás utáni politikai és üzleti életbe átmenekült vezetők és vagyonosok hatására az MDF kormány, utána meg vérszemet kapva az MSZP és az SZDSZ 94-98-ig az EGÉSZ országot szarért-húgyért elprivatizálták. 2002-2010 között meg a maradékot is.

ezen felül te még ezt is írod: "fidesz által kirabolt kis országunk" - 3 lehetőség van. 1: tudatlan vagy (esetleg nagyon fiatal? nem hiszem, hisz' olvasni fiatalon is tud az ember), 2: elmebeteg vagy, 3: szándékosan hazudsz


süti beállítások módosítása