Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Áder elítéli Orbánt

2013.03.12. 03:51 - eroica

Biztosak lehetünk vagyunk benne, hogy Áder el fogja ítélni Orbánt. Ugyanis Orbán hétfőn a parlamentben szokatlanul élesen kirohant egy bírósági döntés ellen "botrányosnak" és "arcátlannak" nevezve azt (s persze egy gyors törvénymódosítással felülírnák a folyó ügyet.)

2009-ben a Fidesz még másként gondolta: "A Fidesz a törvényesség és a rend pártja. A Fidesz - politikai szervezetként - eddig sem kommentált és a jövőben sem kíván kommentálni bírósági ítéleteket." Kemény mondatok ezek: eszerint, aki kritizál az nem igazán törvényes és nincs igazán a rend mellett. Igaz ez a közleményük már akkor is nettó hazugság volt, hisz addig is több ítéletet kommentáltak. Ezzel együtt a Fidesz akkor még gyakran felháborodott az igazságszolgáltatást kritizálásán. Méghozzá a legfelsőbb szinten is.

Idezet_Orbantol_Alkotmanybirosag.jpg2010 után Orbán nem csak kritizálta az Alkotmánybíróság ítéleteit, hanem a jogkörét is megvonta: ne ítélhessék el azokat az ügyeket, amik neki fontosak

Áder János 2003-ban a a Fidesz akkori frakcióvezetőjeként utasította el a kritikát a Fővárosi Ítélőtáblának egy szakmailag vitatható ítélete után. Az ítélet felülírta a Fővárosi Bíróság döntését, amely közösség elleni izgatás miatt elítélte ifj. Hegedűs Lórántot. Ifjabb Hegedűs tevőleges cselekvésre buzdított, ugyanis arról írt, hogy "rekeszd ki" a zsidókat. A MIÉP-es országgyűlési képviselő a zsidókat emellett "galíciai jöttmenteknek" is nevezte. (A református lelkész sorait a református egyház zsinata is elítélte.) Az ítélőtábla azonban nem tartotta eléggé kirekesztőnek a "rekeszd ki" kifejezést. Ezt az ítéletet akkor több szakmai hozzászóló mellett valóban néhány akkori kormánypárti szereplő is kritizálta.

Napirend előtti felszólalásában azt Áder is érezhette, hogy vitatható ifj. Hegedűs ügye mellett kiállni, mert leszögezte: "A félreértések elkerülése végett - és lassan mondom, hogy mindenki megértse  -: nem értek egyet ifjabb Hegedűs Loránt írásával, és a látszatát is szeretném elkerülni annak, hogy amit mondok, az az ő védelmét szolgálná." Azonban ezután kompromisszum nélkül védte az igazságszolgáltatást a kritikáktól.

Áder előbb Lomnici Zoltánt idézte helyeslően: "Az elmúlt időszak jelenségeinek burkolt célja lehet a bírák megfélemlítése és az ítélkezési gyakorlat befolyásolása. ... politikai, közéleti személyiségek a bíróságok döntéseit bírálták, elvárásokat fogalmaztak meg konkrét ügyben".

Majd Áder Mádl Ferenc akkori köztársasági elnökre hivatkozott egyetértően: "A konkrét bírósági eljárásokkal kapcsolatos véleménynyilvánítás vagy akár az ítélkezés általános irányának nyilvános kritikája a közhatalmat gyakorló személyek részéről veszélyeztetheti a bíróságok alkotmányban garantált függetlenségét és így az államszervezet demokratikus működését."

Végül Áder ezzel zárta beszédét:

Tisztelt Országgyűlés! Szeretném lassan mondani, hogy minden szocialista és szabad demokrata megértse: el a kezekkel a független intézményektől, el a kezekkel a független magyar bíróságtól! (Nagy taps az ellenzéki padsorokban.)
A teljes beszéd.

Tehát Áder nem híve a bíróságok kritizálásának. Ha pedig egy elsőfokú ítélet miatt, még a jogerős ítélet előtt az állam durván, törvénymódosítással avatkozik közbe, azt biztos veszélyes dolognak tartja. Mi komoly embernek tartjuk Ádert, ezért biztosak vagyunk benne, most el fogja ítélni Orbánt. Hisz az Alaptörvény szerint "Magyarország államfője őrködik az államszervezet demokratikus működése felett."

Orkodik_Ader_Janos_Fidesz_EP_kepviselo_koztarsasgi_elnok_allamfo.jpg

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr905128926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felcsutisuttyo 2013.03.12. 07:27:06

NE REMÉNYKEDJETEK...alattvaló hülye ,gyáva magyarok!
A Három közjogi suttyó Buga Jakab vezeti ezt a szegény országot.
Egyikük sem ért semmihez, hiába taníttattuk ki őket a mi pénzünkön! Csak a Hatalom érdekli őket és leszarják az embereket!

felcsutisuttyo 2013.03.12. 07:29:23

Gyáva, hajbókoló, alattvaló a magyar (sokáig nem ilyen volt).
Sokkal tökösebb nemzet a Román, mert a Diktátort ...sitty sutty 3 nap alatt elintézték, és leölték mint a disznót!

tejfölöszöldbabfőzelék 2013.03.12. 08:41:27

Nem olyan tökös csávó az, hogy a vezírrel szembe menjen. :(

esferenc 2013.03.12. 08:51:18

Mar a cimen is hazudsz, bolsikam. De eppen mert az vagy, senki nem csodalkozik.

toportyánzsóti 2013.03.12. 08:54:23

Nem kell megállítani viktorkát,még a végén nem lesz meg a demokratikus oldali 2/3-ad.Viktorka elmeállapota ennek záloga!

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2013.03.12. 08:55:42

@esferenc: Már azt sem szabad feltételezni, hogy egy fideszes a kimondott elvei alapján cselekszik?

esferenc 2013.03.12. 09:58:33

@eroica: Ki nem szarja le a hazudos fideszt? Attol meg a bolsi most is hazudott. Ugynaz a szar banda mind. De a bolsik meg tomeggyilkosok jogutodjai is.

choko 2013.03.12. 20:18:55

...belül igen...kívül nem...pókerfész...nagy ZSÉ!

choko 2013.03.12. 20:23:56

A bajor parlament elnöke nem fogadja "Buga Jakabot" Münchenben....

...végre vmi jó hír mára:-DDDDDDDDDDDDDDDDDD


süti beállítások módosítása