Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Békésen tüntető diákokat állítottak elő a rendőrök

2012.12.19. 23:38 - eroica

A Hallgatói Hálózat friss, 23 óra 31-kor kitett közleménye. Kiemelés tőlünk.

"Ma este a gimnazisták által szervezett Télirózsás forradalom nevű békés demonstráció után a Margit hídon a tömeg egy része úgy döntött, tovább folytatja a tiltakozást. Előre tervezett szervezés nélkül párszáz ember a Kossuth térre, míg néhány százan a Batthyány tér irányába vonultak, továbbra is tiltakozva a kormány átgondolatlan és megalapozatlan felsőoktatási intézkedései ellen. A diákok kifogásolták, hogy semmilyen garanciát nem kaptak követeléseik teljesítésére, a hallgatói szerződés eltörléséről, érdemi egyeztetés továbbra sem történt.

Mindkét csoport békésen, a rendőrök utasításait követve vonult a Lánchíd irányába, ahol a két tömeg találkozott, lezárva a híd forgalmát. Itt a diákok úgy döntöttek, fórumot tartanak és közösen döntenek a további lépésekről. A tömeg meghívta Balog Zoltánt és Orbán Viktort, hogy ott, a nyilvánosság előtt konzultáljanak velük a ma bejelentett intézkedésekről.

A beszélők többször felszólították a tömeget a békés tiltakozás fontosságára, a rendőröket meghallgatták és tiszteletben tartották kéréseiket. Ennek ellenére, éppen, amikor a tömeg elindult lefelé a hídról az MTA parkolójába, hogy ne zavarják a forgalmat, a moderátorokat előállították, majd rendőrautókba tuszkolták. Ennek okairól a helyszínen nem tudtak tájékoztatást adni.

eloallitas_lanchid.jpg

Az BRFK közleménye szerint gyülekezési joggal való visszaélés szabálysértése miatt két embert a Lánchíd hídszerkezetéről, egyet pedig a Lánchíd pesti hídfőjétől állított elő a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A gyülekezési jog megsértése nem áll fenn, hiszen egy spontán demonstrációról volt szó, melyet nem kell előre bejelenteni a rendőrségen. A rendőrség ráadásul önkényesen nevezett ki szervezőnek három diákot és emelte ki őket a tömegből. A demonstrációnak azonban nem voltak szervezői.

A rendőrség az intézkedés előtt nem szólította fel sem az előállítottakat sem a tömeget a híd elhagyására, így a tömeg feloszlatása miatt eszközölt lépés a rendőrség részéről nem volt jogszerű.

Hallgatói Hálózat tiltakozik az ellen, hogy békésen tüntető diákokat állítanak elő a rendőrök, megfélemlítve a demonstráció résztvevőit.

Továbbá újra felszólítjuk a pártok képviselőit, hogy ne telepedjenek rá a diákok tiltakozó akcióira. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője a hallgatók felszólításának ellenére sem volt hajlandó távozni a demonstrációról.

Továbbra is követeljük, hogy a kormány adjon garanciát a diákok követeléseinek teljesítésére és ne tartsa bizonytalanságban a felvételizőket!"

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr54974061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása