Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Pintér Sándor elnézést fog kérni

2012.05.11. 12:39 - Fidelio

Pintér sofőrjére harmincezer forintos szabálysértési bírságot szabtak ki, mert beállt egy mozgássérült-parkolóhelyre.

Balsai sofőrje, aki forgalommal szemben ment az egyirányú utcában, többet bukott: ötvenezret. Nem tudni, az ő ügyében, mennyit rontott az, hogy Balsai meglehetősen link nyilatkozatot tett: azért indultak el a forgalommal szemben mert autó eleve abba az irányba állt. (Tehát már a leparkoláskor is a forgalommal szemben mentek, a szabálysértés kétszer követődött el, vagyis halmazatilag más a tarifa.)
 
Pintér ezzel szemben bajtársiasan nyilatkozott: „az első kérdés, hogy a gépkocsivezető kiszállt-e az autóból és hogy jött-e olyan gépjármű, amelyiket fogyatékos vezetett”. Vagyis, ha ezek nem történtek meg, akkor nem is volt szabálytalanság.

Pintér Sándor bajtársiasan védte sofőrjét
 
Persze ekkor „sem helyeslem a történteket” – fűzte tovább illő szigorúsággal. Ezzel újfent megerősítette: ez már nem jogszabályi tényállás, hanem főnöki szigor.
 
A harmincezres szabálysértési bírság után azonban más tényállás: Pintér bajtársias szavai ellenére itt bizony a közlekedési szabályok megszegése történt: akár kiszállt a gépkocsivezető, akár jött egy mozgássérült arrafelé, akár nem.
 
Ne kerteljünk: a belügyminiszter félrevezető nyilatkozatot adott. Tette ezt azzal a szakmai tekintéllyel, amely őt, mint többszörös főrendőrt megilleti.

Ne kerteljünk: a belügyminiszter félrevezető nyilatkozatot adott.
 
A szakmai becsület alapján ilyenkor illik bocsánatot kérni. Különben – rendőrként is – annyit ér, mint egy fülön csípett autós csávó, aki megpróbálja kidumálni ’nehogymá’ ő szabálytalan lett volna.
 
De ha Pintér tábornok a szakmai becsület miatt nem kérne elnézést, akkor a demokrácia játékszabályai alapján várhatja el tőle a milliónyi hülyére vett állampolgár.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

24 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr174502222

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Telefonadó: hihetetlenül nagyvonalú gesztusra készül a kormány 2012.05.12. 10:32:20

Ma reggel Matolcsy György az M1 Ma reggel című hitéleti műsorában igyekezett eloszlatni azokat a kételyeket, melyek a sátáni suttogó propaganda nyomán az új adókkal, köztük is leginkább a telefonadó lakosságbarát jellegével kapcsolatosan a napokban töb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.11. 22:46:11

Iványi Dalma felszólította a fideszes Páva Zsolt polgármestert, hogy a város lépjen ki a nagyhírű cserbenhagyott női kosárcsapatból!

Nyílt levelet tett közzé Iványi Dalma válogatott kosaras, a Pécsi Női Kosárlabda Kft. ügyvezetője és többségi tulajdonosa, melyben arra szólítja fel dr. Páva Zsoltot, a város polgármesterét, hogy miután az múlt pénteken bejelentette, hogy "az Önkormányzat egyértelműen egy másik kosárlabdacsapatot kíván támogatni", minél előbb intézkedjen a kft.-ből történő kiválás érdekében, illetve "amíg a tagsága fennáll, semmiképpen se akadályozza a vállalkozást a működésben".
Nagy a felháborodás, elégedetlenség a fideszes városvezetéssel szemben.

Stock 2012.05.12. 00:40:24

miért a sofőröket büntetik??
napjainkban, amikor az autósokat semmiben sem illeti meg az ártatlanság véDelme (ojjektív felelősség szerint mindig az üzemben tartóa felelős, illetve külföldirendszámnál is fordított a bizonyítás),igenis feleljen a szállított személy,akineka parancsára-érdekében történik a szabályszegés!

pintér esetében ez egyértelműen lemondst vonmaga után, főleg a hazugsggal turbózva.

van egy parkolási bírságom, amire megírtam válaszban, hogy nem akadlyoztam senkit és a proma kocsiban volt.... a többivel keressék pintért, mert ő mondta, hogy ezt így kell....

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.05.12. 01:47:47

Kevés fárasztóbb, nyárspolgáribb és képmutatóbb dolog van ebben az országban, mint a rokkanthelyeken való folyamatos rugózás. Úgy egy éve volt egy felmérés, ami meg is mutatta, hogy honfitársaink szerint az emberi természet összes visszataszító produktuma közül a legleslegnagyobb, leginkább elítélendő bűn a rokkanthelyen való parkolás - nagyobb, mint az emberölés, a hazaárulás, a rablógyilkosság vagy (ezek szerint) ha az ember megerőszakolja, aztán feldarabolja és megeszi a saját anyját. Csak gratulálni tudok mindenkinek, aki részt vesz ebben a pszichózisban.

Stock 2012.05.12. 02:22:11

@Zigomer Trubahin: ezek szerint annak el kéne nézniegy ilyen húzást, aki a rendőrséget pénzbeszedésre hangolja átés olyan törvényeket hoz, amik az autók tulajdonosait mindenképpen bűnösnektekinti és a legkisebb botlásért is félhavi átlagbért követel,amit ha nem fizet meg az illető kivonatja a jrművét,vagy leülteti...

erre válaszolj!

kzoltana 2012.05.12. 05:08:26

Ezért ki fog bocsánatot kérni?
Gyanúsított a Pannon Guard egyik vezetője
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2243_gyanusitott_pannon_guard

mulipupu 2012.05.12. 05:10:08

ahogy a híres német mondás tartja:

Die Katze hat Wasser nicht gegessen, aber sie könnte nicht jemandes Brot mit Kartoffeln kaufen.

ez a Fidesz

töreki 2012.05.12. 07:46:03

A többszörös rendőr gyilkos olajmaffiózóra nem vonatkoznak a törvények! Ha nem így lenne akkor a sofőrje nem állt volna oda. Egyáltalán miért nem az életfogytiglani börtönbüntetését tölti teljes vagyon elkobzás mellett?

Horizont 2012.05.12. 07:56:52

Egy erkölcsileg lenullázódott ország koporsójának újabb apró szögecskéi:((

Kis ördög 2012.05.12. 07:57:11

És a kedves Pintér Sándor belügyminiszter miért nem szólt rá a söförjére, hogy nem jó helyen állt meg vagy lehet ö utasitotta persze nem védeni akarom a sofört mert azért rossz helyen parkolni az szabály sértés viszont igy már lehet is fellebezni a nagyobb büntetés esetén precedensként meg emliteni ö neki ennyi is elég volt akkor nekem is ilyen arányú legyen a büntetés.Egy irányú utcában meg már rutinból közlekedhetek .biztos nem ez volt az elsö alkalom csak akkor senki nem vette észre most meg valaki rossz helyen volt rossz idöben

AzHofi 2012.05.12. 08:26:29

Amilyen a gazda olyan az egész udvar. Lásd ilyen pintér meg smittfélék... miért csodálkozunk ha itt tart szegény hazám...

bruhahahahihihi 2012.05.12. 09:11:55

Balsai is egy vén hülye...Pintér meg az olajmaffiózó!!! csak mosolyig..neki mindent szabad, mert sokat tud az ORBÁN banditáról!

-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.12. 10:26:15

A szabályok természetesen mindenkire vonatkoznak, így az ominózus illetőkre is. De eből ilyen következtetéseket levonni :) Már várom az újabb kötelezettségszegési eljárást, illetve az EU asztalra sz*rásait őőőő... izé... mit is beszélek, miaz ..... na... "éles kritikáit", miszerint ezzel beigazolódott, hogy a kormány semmibe veszi a demokratikus értékeket, és nyíltan szembemegy az EU törvényeivel (forgalommal szembe menni biztos minden EU országban tilos).

Milyen pártharc lehet már, ahol egy ilyen ügy már muníciónak számít?
Elkeseredett... ja nem. Inkább szánalmas...

Arra gondolni sem merek, hogy mit olvashatnánk pár helyen, ha ez fordított előjellel történik meg:

- Nem az illető vezetett, hanem a sofőrje, neki honnan is kéne tudnia, hogy milyen szabályok vonatkoznak arra az utcára, ha nem is ő vezetett. A sofőr a hibás (lásd még: "a jegyszedőt internáltuk, az felel az egész incidensért...").

-Újabb politikai lejáratás, mivel xy. párt fél tőle, és kínos neki, hogy van.

-A sok fideszdroid még az alapvető kresz szabályokat sem ismeri, hogy lennének képesek eldönteni egy ilyet.

és persze az aduász:
-De a Zorbán Patás "azmeg" tolat autópályán alagútban, és felszámolja a demokráciát, és önkényuralmat épít. (ja meg kivonja a Zoxigént)

Csigorin 2012.05.12. 10:29:28

@Stock: nem felelhet erte a szallitott szemely, ez hulyeseg - neki meg az se biztos hogy jogositvanya van, nem koteles ismerni a KRESZt. O azt mondja vigyek el innen oda. Az a sofor dolga hogy oldja meg.

Vagy szerinted a tachografbabralasert, pihenoido be nem tartasaert nem a kamionsofort birsagoljak hanem a fonoket ?

szmoker (Homo Trollicus) 2012.05.12. 11:55:54

@bruhahahahihihi: balsai (kisbetűvel), aki anno nem fújt szondát, mert ő elvtárs-főfasz? Az a balsai?
Annak is szakadt volna feje az anyjába.

szmoker (Homo Trollicus) 2012.05.12. 11:57:25

@endike: zeemútnyócév, gyurcsányahibás.
Tudhatnád már :)

hörgőszelep (törölt) 2012.05.12. 12:56:19

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy Pintér kitől kér elnézést, a jogszabályoktól, vagy a parkolóhelytől. Mert mindkettőtől felesleges.

becike4 2012.05.12. 14:52:45

"Két hét alatt rendet teszünk"elmardásáért kért elnézést ez a rókaképű turha?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.05.12. 15:18:14

Egyébként az a szép, hogy esetleg tényleg nem történt szabálysértés.

Mellesleg a sofőr kapott-e illetve kap-e a napokban olyan összegű rendkívüli prémiumot, aminek a nettó értéke pont 30 ezer?

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.12. 17:11:19

Hullagyár, hullagyárnak hívom.” Az egykori dolgozók emlékeztek így az Arany Alkony idősotthonban eltöltött éveikre. A Célpontnak nyilatkozó ápolónő és szociális nővér arról számolt be, hogy a 2000-es évek elejétől fogva sokakat segítettek szándékosan a halálba. Akkor több mint 2 év volt a várakozási idő, a főnökség részéről pedig elvárás volt, hogy minél több szoba ürüljön, hogy sok új beköltöző legyen, aki befizeti a többmilliós belépési díjat. Ahogy az egykori dolgozók fogalmaztak, „pörgetni kellett az öregeket”. A legegyszerűbb, de leghatásosabb módszer az egykori dolgozók szerint az idősek átgyógyszerezése volt.

Most a fidesz küldi a halálba a rokkantnyugdíjasokat. Konkrét célszámmal -150 ezer ember vissza a munka világába- alázza, bünteti, lehetetleníti el a kormány a rokkantakat.
Ezek a szerencsétlenek évek, évtizedek óta nem dolgoznak a szakmájukban, ebben a nagy munkanélküliségben hol van szükség rájuk?
Sunyi, álszent, kegyetlen, szívtelen magatartás.

Orbán verjen meg az Isten!

nu pagagyí 2012.05.12. 17:21:38

@Csigorin: A szállított személy egyben hivatali főnöke a sofőrnek. Ha a sofőr nincs tisztában főnöke rendíthetetlen elkötelezettségével a szabályok betartását illetően, akinek egyébként a szabályok betartatása a fő feladata, akkor mégiscsak Pintér szívta meg.

tlvajferi 2012.05.12. 17:43:21

pintérnek illett volna lemondani
ugyanis a korrupció mintapéldánya, ha a beügyminisztert a sajtó kell figyelmeztesse, hogy saját sofőre (vele együtt) tiltolt helyen parkolt és ott helyben nem bntette meg a sofőrt :-)
szolgálatba kellett volna helyezze magát!
azonnal...

taecleau 2012.05.12. 18:51:11

Jajj, 30e Ft? Máshol meg a cigányt ennyire büntetik ha nincs a biciklijén csengő.


süti beállítások módosítása