Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Mai műsor: a gyöngyöspatai balhé újrajátszása – címszerepben ogy. képviselők

2012.04.23. 15:55 - Fidelio

Ma kellene levonni a tanulságokat az Országházban a gyöngyöspatai eseményekből. Az előjelek szerint a képviselők inkább Gyöngyöspatát csinálnak a parlamentből.

Jó lenne, ha rend lenne. Gyöngyöspatán is, meg szerte az országban.
 
Tavaly sokan nyilatkoztak, hogy Gyöngyöspatán egyre rosszabb a helyzet: lopások, garázdaság, utcai zsarolások napközben is. Az odagyülekező gárdák ’a cigányokról’ beszéltek, mások egyes cigánycsaládok tagjairól, akiktől más romák is félnek.
Jó lett volna hiteles információkat kapni, például a rendőrségről. Ennek hiányában mindenki azt hitt el és annak hitt, akinek akart. 
Maga a rendfenntartás pedig szakma. Ha már nem tudjuk megelőzni a bűncselekményeket (mert például a rendőrség évek-évtizedek óta nem nyomoz a ’kis értékű’ cselekmények után, így az elkövetők elpofátlanodnak), akkor most kellene elkapni a tetteseket. Konkrétan, és lehetőleg gyorsan: mert az a hatásos.
 
Lehet ehelyett pótcselekvésekkel tölteni az időt, ahogy a rendőrség is szokta, például a kerékpárosokat büntetni, hogy kopott a biciklin a gumi.
 
És lehet helyette elrettentést alkalmazni, amit a különféle gárdák, érdekesen hangzó nevű ’véderők’ igyekeztek. Úgy általában elrettenteni a cigányokat, mert a gárdisták szeretnek általánosságban etnikumról beszélni. De azért is ezt teszik, mert elemi ismereteik sincsenek a rendvédelemről: nyomozni, szakszerűen intézkedni stb. 
Ehelyett tavaly rossz bohózatba fulladt a dolog. Az odamasírozó gárdisták nem egyszerűen alkalmatlanok a rendteremtésre, csak mérgesíteni tudták a helyzetet. Például azzal, hogy egyikük a cigányok házai mellett hugyozott az úttestre. Amit az ott lakók szóvá is tettek, és ebből balhé lett. Ha eddig volt valakinek illúziója, hogy mennyit ér a Jobbik és a körülötte felbukkanó félkatonai alakulatok ’rendteremtő’ tevékenysége, akkor nézze meg ez a kis videót.

(Az emlékezetes Gandhi-filmben radikális lépésekre biztatja Gandhit az egyik politikustársa. De ő így válaszol: Gondold el, ezek során kik kerülnek a vezető pozícióba? Rájuk mernéd bízni India anyácskánk sorsát később ezekre az emberekre?)
 

Kocsis Máté azóta följebb került:
az Országgyűlés
Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke lett.
Ma sem válaszolt, miért nincsenek csatolva a dokumentumok

Már tavaly felvonult Gyöngyöspatán a politika, a közélet felvilága is: belügyminiszteri látogatás, rendőri erők kicsit megkésett összevonása, civil és hivatásos jogvédők odaérkezése, roma nők elutaztatása, kormányzati sajtó vádjai az illetéktelen beavatkozásról stb. stb.
 
Erről lehetne értelmes vitát folytatni ma az Országgyűlésben a Gyöngyöspata-vitanapon. De főként arról kellene beszélni, hogyan javítható a közbiztonság.
 
Zagyva Gyula, itt nem a vele packázó fideszes képviselővel vitatkozik
 
De nem ígér sok jót a ma délelőtti előjáték.
 
1. Az eseti bizottság ülésén a Fideszes elnöknek, Kocsis Máténak sikerült igazi kormánypárti jelentést előterjeszteni Gyöngyöspatáról: a rendőrség a helyzet magaslatán állt, mindenki más (Jobbik, LMP, gárdák, R. Field) hibázott.

2. A vita a várható módon indult: egy jobbikos képviselő hiányolt ezt-azt a jelentésből.

3. Kocsis Máté szellemes fideszes érveléssel válaszolt: Nincs alapja semmilyen ellenzéki véleménynek mert nem kértek betekintést az iratokba. (Magyarra fordítva: „A hiányolt dokumentumok nincsenek csatolva, de hogy miért nincsenek, arra nem válaszolok.”)

4. Zagyva Gyula – jól ismert – jobbikos politikus erre falhoz vágta a jelentés. Az ülést „kutyakomédiának”, Kocsis Mátét pedig hazugnak nevezte. Majd összevitatkozott Wittner Máriával.
(Képviselő úr indulatait megértve, jeleznénk: ilyen viselkedéssel romákat szokás jellemezni. Olyan cigány országgyűlési képviselőről nem tudunk, aki ilyet tett volna.)
 
Képviselő urak, a tárgyra, ha lehet.
Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

15 komment

· 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr814468572

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Earth Day: Rombold te is a Kossuth teret! 2012.04.23. 17:22:42

Letölthető reality társasjáték 2 percben   Még mindig nem kaptál elfogadható választ arra, hogy miért kellett egy teljes parkot elpusztítani? Nem érted, miért villognak a Föld napi rendezvényeken, akik erre utasítást adtak? Úgy érzed, hogy valami ...

Trackback: Earth Day: Rombold te is a Kossuth teret! 2012.04.23. 17:20:59

Letölthető reality társasjáték 2 percben   Még mindig nem kaptál elfogadható választ arra, hogy miért kellett egy teljes parkot elpusztítani? Nem érted, miért villognak a Föld napi rendezvényeken, akik erre utasítást adtak? Úgy érzed, hogy valami ...

Trackback: Earth Day: Rombold te is a Kossuth teret! 2012.04.23. 17:18:00

Letölthető reality társasjáték 2 percben   Még mindig nem kaptál elfogadható választ arra, hogy miért kellett egy teljes parkot elpusztítani? Nem érted, miért villognak a Föld napi rendezvényeken, akik erre utasítást adtak? Úgy érzed, hogy valami ...

Trackback: Earth Day: Rombold te is a Kossuth teret! 2012.04.23. 17:16:01

Letölthető reality társasjáték 2 percben   Még mindig nem kaptál elfogadható választ arra, hogy miért kellett egy teljes parkot elpusztítani? Nem érted, miért villognak a Föld napi rendezvényeken, akik erre utasítást adtak? Úgy érzed, hogy valami ...

Trackback: Közmunkás-matek Lázár János-módra 2012.04.23. 16:48:49

Lázár János szerint ha egy közmunkás egyedül nem tud megélni egy közmunkásbérből, akkor két közmunkás gyerekekkel együtt meg tud élni két közmunkásbérből. A kérdés a február 20-án rendezett sajtótájékoztatón került elő. Valamikor a félórás tájékoztató ...

Trackback: A közmunkásokat meglopja az állam 2012.04.23. 16:44:06

Ami ma Magyarországon a közmunkásokkal történik, az a munkaképes korú, dolgozni akaró, ám állást nem találó emberek tudatos megalázása és kifosztása. Ma egy közmunkás 47.000 Ft-ért dolgozik havonta. Egy minimálbéres alkalmazott 60.600 forintért dolgozi...

Trackback: Miért jártak rosszul az emberek az egykulcsos adóval? 2012.04.23. 16:38:10

Nem csak a minimálbér körül keresők, de a bruttó 220.000 Ft alatt keresők és gyerekeik is rosszul jártak az egykulcsos adóval. Hogyan változtak az egykulcsos adó bevezetése és az adójóváírás eltörlése után a GYED és a nettó jövedelmek? Pontosan úgy, ho...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tusuanzen 2012.04.23. 16:57:47

Az "ezt-azt" az EU jelentést takarja?

Azért egy jó kis szalonnácizást hiányoltam, mert úgy lett volna igazi.....

WYW 2012.04.23. 17:12:50

Zagyva Gyula nem normális ember.
Nemcsak a mai produkciójáért persze.

lobster thermidor 2012.04.23. 17:52:12

Én azért arra is kíváncsi lennék, hogy mit mondott Mariska néninek Zagyva Gyula, és viszont a vita hevében.

Mohamed 2012.04.23. 18:03:06

"hogy mennyit ér a Jobbik és a körülötte felbukkanó félkatonai alakulatok ’rendteremtő’ tevékenysége, akkor nézze meg ez a kis videót."

Nah persze mert a kedves posztoló olyan jól informált mi?

Akit a videón látni anem a betyársereghez tartozik a betyárseregnek pedig semmi köze a jobbikhoz nicsen még csak szóbeli egyezség sem köztük
,szóval ez jó kis blöff volt a posztolótól csak nem igaz.

Ami pdeig az SZJPE-t illeti jó munkát végeztek mert érdekes módon akkor volt rend amikor felvonultak azokban a napokban nem tötént idős verés nem loptak mások kertjéből a retkek hanem hálisten kussolt mind a putriban,
és érdekes hogy a rendőrség is csak akkor abban az időszakban volt jelen amíg az SZJPE is ott volt.
és azt se hiszem hogy a rendfenntartás minősége hatékonysága a nyomozáson múlik mert általában nem vezettek eredményre ha pedig mégis és esetleg bírósági szakaszba lépett az ügy akkor nyűszített a tasz meg a többi liberálidióta hogy "há' itten mostan fajűdözés van kérem" és másodfokon felmentették a retkeket és még aznap este mehettek vissza a faluba ahol a hírükre magyar szomszédjuk inkább felakasztotta magát nehogy átélje ugyanazt amit az idős néni a szemközti házban.

amit pedig a mai gyöngyöspatáról ír a posztoló nettó hülyeség laknak a faluban rokonaim szerintük most sokkal nagyobb a rend a faluban mint az elmúlt 6 évben bármikor a média és a bértollnokok nagyítják fel a dolgokat mert nem tetszik a liberális közvéleménynek hogy a faluban élő magyarok a jobbikot választották,
kevesebb a lopás, azóta egy időst sem vertek meg és azóta nem is hallani tőlük ,hogy a kisbaltát az ágyba visszik és azzal kell aludniuk mert félnek, nem vámolják meg őket a kis purdék a közértbe menet és nem is kurvaanyázzák meg köpködik az időseket ha az nem hajlandó pénzt osztani az eltérő kultúrájúaknak, azóta van közmunka a faluban és büntetik azt a retket amelyik tudna de nem dolgozik.
persze balhé az akkor is van mertz ha a retkek nem csinálnak majd ilyen-olyan liberális szervezetek majd tesznek róla, rendszeresen kijárnak jogvédeni és buzdítják őket,aztán meg a polgármesterre is rálőnek ami szintén gyanakvásra ad okot és ami ismét azt példázza hogy valakiknek nem tetszik hogy a jobbik nyert, pedig jobb ha hozzá szoknak ehhez.

Mohamed 2012.04.23. 18:07:58

Az meg, hogy Zagyva hozzá vágta a falhoz azt a tákolmányt nem nagy cucc, ezért nem kéne tahózni meg hörögni.
a gimiben az én művészettöri tanárom is hozzá vágta a falhoz a dolgozatomat mert szerinte szar volt, na és? rinyáltam hogy ez méltatlan, meg bunkó, meg sérti ezt meg azt? próbáltam volna meg, még aznap kibasztak volna
, szépen újra írtam, azt kész ,nem volt probléma többet.

Deres · http://textura.blog.hu 2012.04.23. 18:27:38

Ez egy pesti szalonbölcsész blogja, úgy látom.
Ki kell költözni Szabolcsba egy évre, aztán onnan mondani a tutit.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.23. 18:41:54

Kocsis Máté, miután látták, milyen hatékony a hajléktalanügyben, újabb felelősségteljes pozíciót kapott. Igazán lekocsikázhatott volna Gyöngyöspatára egy kicsit. :)

sivatagi n. 2012.04.23. 18:43:10

Gyöngyöspatán rend lett, ahogy megválasztották a Jobbikos polgármestert, a liberális megélhetési szarkeverők meg behúzott farokkal takarodtak el onnan.

kifordított nagyanyó 2012.04.23. 18:50:09

Mi ez bazdmeg a TASZ blogja?
Nem a csúnya gárdistások miatt volt ilyen a helyzet.

Joe84 2012.04.23. 19:25:39

Ha a jelentés a kukába való, akkor mit kell azon annyira kiakadni, hogy falhoz vágta azt Zagyva? Szerintem az emberek 90%- a még ennyire sem moderálná magát hasonló helyzetben. Persze "szép" dolog, hogy a politikusok polkorrekt módon beszélnek, szépen fogalmazzák meg a hazugságaikat, de én jobban szeretem ha valaki az asztalra csap, amikor ekkora hazugságokat akarnak lenyomni a torkunkon.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.04.23. 19:28:59

A rokkant emberek félnek. „Nem az orvosi vizsgálatoktól, hiszen azok eddig is voltak. A kormányzati kommunikáció és a Széll Kálmán Terv is utalt rá, hogy a 200 ezer érintettből 150 ezret vissza akarnak vezetni a munka világába. A rokkantak azonban valószínűleg nyugodtabbak lennének, ha célszámok helyett valóban csak az egészségügyi alkalmasság számítana, már csak azért is, mert nem látják a munka világát.

A MEOSZ elnöke egyetért azzal, hogy a megváltozott munkaképességűek közül többnek kellene részt vennie a munkaerőpiacon, ám véleménye szerint ez a törvényjavaslat jelenlegi formájában nem ezt a célt szolgálja. Sőt, szerinte több százezer egészségkárosodott ember elszegényedését okozhatja a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló kormányzati törvényjavaslat. „Az új vizsgálati protokoll sokkal szigorúbb a korábbinál, komoly egzisztenciális problémát fog jelenteni a családok számára. Az ellátás összege tulajdonképpen a létminimumra sem elég" – tette hozzá.
A fidesz bérenc orvosok sikerdíjat kapnak az elvárt teljesítésért.
Közben életek, családok, lelkek mennek tönkre, nyúlnak fegyverhez, lesznek öngyilkosok.

"Köszönjük" szarházi Orbán Viktor!

Dr. Lüke Szkájvókmen 2012.04.23. 21:36:28

Alapvetően libsi vagyok, de itt a jogvédők elmehetnek a fenébe. Ezek a széparcú kissebbségiek sajnos csak a középkori törvényekből értenek, ezt többször bizonyították már. Ha a rendőrség nem tud rendet tenni, akkor ne csodálkozzon, hogy máshonnan várnak az emberek segítséget.

sedi 2012.04.23. 22:36:39

Elkepeszto, hogy meg a gyongyospatai lakosoknak is megprobaltak beadni, hogy rosszul latnak. Ok nem azt latjak, ami valojaban tortenik, az csak valami parhuzamos univerzum. :)

Ezek teljesen komoly pofaval odaalltak azele az oregasszony ele, akit kiraboltak, es megmagyaraztak neki, hogy valojaban o nem tolerans, es a szegeny romakoknak csak mas a kulturajuk. OMG Felelmetes, hogy szinte naponta elotantorog valamelyik barom az indexre es kb ugyanezt elo probalja adni.

val 2012.04.23. 22:48:56

Néhány dologra azért kíváncsi lennék.

1)Mit keres egy ámerikai Richard Field nevű SZDSZ-es pénzember Gyöngyöspatán az LMP-vel karöltve?
2)Ki lőtt rá juhász Oszkárra és miért? Hol tart a nyomozás? Ezeket miért nem kezelik terroristaként?
3)A Balázs József fideszes regionális überjemand fenyegetése miért sikkadt el? Hogy lehet azzal lezárni, hogy azért nem volt fenyegetés, mert a fenyegetés a "jövőre vonatkozott"? (Nem, majd a múltra)
4)Ha 10 helyi cigány tüntet a polgármester lemondásáért, akkor a tüntetést miért egy "budapesti magányszemély" jelenti be a kis falu főterére?


süti beállítások módosítása