Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A pártNézőpont újabb eredményei...

2012.03.20. 17:06 - eroica

Címkék: fidesz közvélemény nézőpont intézet mráz ágoston sámuel

Mráz Ágoston Sámuel és a Nézőpont Intézet nem véletlen kapott egymilliárdot a kormánytól "médiafigyelésre". Mráz Orbán értelmező kisszótáraként próbálja segíteni a Fideszt, intézetét lehetőleg függetlennek maszkírozva, "konzervatív-liberálisnak" nevezve azt.

A Nézőpontnak azonban egyre jobban el kell rugaszkodnia és a tényektől, hogy a Fidesz és Orbán nagy támogatottságát bizonyítsa. Egy elemzésükben a 2010-es választáson résztvevők számát (!) növelték meg utólag, hogy elrejtsék a Fidesz népszerűségének csökkenését.


Most is nehéz a dolguk. A Medián felmérése kimutatta, hogy a lakosságnak csak a negyede támogatja a kormány "szabadságharcát". A Nézőpontnak nehéz dolga volt, de csak kimutatta, hogy népszerűek Orbán szabadságharcos üzenetei. Ebben az Orbán által mondott jól hangzó lózungokra és általánosságokra kérdeztek rá, amikkel valóban egyetértett a többség. A kedvenc példám a "felmérésből": "a magyar szabadságharcok mindig előbbre vitték a világot". Ezzel például 80 százalék egyetértett... Magam is inkább így tennék, csak Orbánék ámokfutását nem nevezném szabadságharcnak.

Algebraicvarietyshow mikroblogger egy nagyon jó paródiát készített, amelyben a Nézőpont Orbán beszédének első soraira kérdez rá:

 

Orbán Viktor beszédéből az egyes üzenetek támogatottsága:

Tisztelt Ünneplők!

89%-os támogatottság, a legtöbben nagyon örültek ennek a megszólításnak, igaz a monarchisták körében némi elégedetlenség volt, ők március 15-ének komplexebb megítélését támogatnák.

Polgártársak!

83%-os támogatottság, sokan elégedettek, hogy őket polgároknak tartják, mások viszont ezt visszautasítanák, vagy épp ellenkezőleg, úgy vélik, hogy a többiekre nem igaz.

Magyarok!

78%-os támogatottság. 12% szerint a “Magyarok és lengyelek!” lett volna a helyes, 4% a “földlakók!”-at favorizálta volna, 3% szerint semmi ilyen megosztásra nincs szükség, 3% szerint demokrácia.

Isten hozta Önöket Kossuth Lajos terén! 

75%-os támogatottság. 13% még a nézőpontnak is bevallotta, hogy nem hisz istenben. 8% szerint inkább tegeződni kéne. 3% szerint át kéne nevezni a Kossuth Lajos teret Wass Albert vagy Elvis Presley térre. 1% nem tudja, hogy mit keres Oszkó Péter a Wizzairben.

Köszöntöm azokat is, akik ma szerte a Kárpát-medencében otthon vannak velünk Kassától Székelyudvarhelyen és Munkácson át Szabadkáig.

73% teljesen egyetért az üzenettel. 18% hiányolta a saját településnevének említését. 5% szerint nem kéne más EU tagállamok városait emlegetni. 3%: “Itthon vagyok.” 2%: “Kurva anyád Kassai Viktor”

 Ez a nap a szabadságharcosok napja. Ez a tér a szabadságharcosok tere. És azért jöttünk ma éppen ide, mert mi, magyarok a szabadságharcok népe vagyunk.

72% ért egyet az üzenettel. A maradék 28% adatait az intézet összeírta. A felmérést ezen a ponton jobbnak látták befejezni.

 

 


A Hírszerzőn Czeglédi Zoltán is jól bemutatta a Nézőpont mostani torzítását.

"A magyar miniszterelnök egy heteroszexuális házasságban élő férfi. A magyar lakosság körében végzett, reprezentatív felmérés szerint a magyarok 93 százaléka ugyanígy heteroszexuális, ugyanígy ellenkező nemű partnert választ szexuális örömökre, TEHÁT a Fidesz-kormánynak ma is megvan a kétharmados támogatottsága, sőt! - adta hírül a Nézőpont Intézet."  
Tovább a cikkre.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

1 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr984328545

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ilyenek vagyunk? Tényleg? 2012.03.21. 10:09:50

Milyenek vagyunk, mi magyarok? Ha kívülről látnak minket, vajon szimpatikus országnak a szimpatikus népe vagyunk, csikós, gulyás, gyógyfürdő, vagy csak egy - enyhén szólva - érdekes kis nép valahol Európa perifériáján, ahol szabad a pálinka- és sörfő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.03.21. 10:11:34

melyik nagy államférfi mondta, hogy "csak azt a statisztikát hiszem el, amit én hamisítok"?

itt egy másik statisztika: februárban az emberek 90%-a szerint mentek rossz irányba a dolgok, 8 %-uk szerint jó fele. Ezzel is kellene kezdeni valamit ....


süti beállítások módosítása